|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ten szczególny dzień :) Jak pachniał?
Ja w dniu ślubu pachniałam J'adore edp
. Ale to dawno było, 9 lat temu...
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
teraz znow sezon na sluby, wiec piszcie czym bedziecie pachniec
ja z checia znow bym stanela przed oltarzem, bo to naprawde wyjatkowy dzien, ale jak sobie rpzypomne te wszystkie przygotowania to mi sie odechciewa... dzis chyba wybralabym inny zapach na slub, ale nie wiem ktory
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Czym pachniałaś w tym wielkim dniu? Oświadczyny, ślub i inne okazje
Jako, że TŻ czyni mi coraz to śmielsze aluzje co do oświadczyn, zaczęłam zastanawiać się, jak miałby wyglądać ten szczególny dzień. Oczywiście największą zagwostką stało się to, czym miałabym wtedy pachnieć.
![]() Jakie są Wasze wspomnienia? Czym pachniałyście przed ołtarzem? Jaki zapach miałyście na sobie, gdy on klęczał przed Wami z pierścionkiem w czerwonym pudełku? ![]()
Książką można czytelnikowi głowę, owszem przemeblować o tyle, o ile jakieś meble już w niej przed lekturą stały. ROZLICZENIA: klik Edytowane przez dottoressa Czas edycji: 2011-04-24 o 14:01 |
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym pachniałaś w tym wielkim dniu? Oświadczyny, ślub i inne okazje
Przed panią urzędniczką niczym
wtedy byłam na etapie jednego niedrogiego flakonu na kilka mcy jeden się kończył i dopiero kupowałam następny. Dopiero na przyjęciu weselnym psióła zaciągnęła mnie do hotelowego pokoju i użyłam Today, które mi przywiozła ![]() no i teraz Today na półce mieć muszę. Wystarczy mały niuch i przed oczami mam nie tyle moje mini wesele a podróż poślubną to był 2004 r.edit. małżowi po kilku latach pod nos nadgarstek podsunęłam i od razu skojarzył "oooo, nasze wakacje"
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-04-24 o 14:26 |
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie pamiętam ..to było tak dawno..
Pewnie czymś tanim i tandetnym, popularnym i skrojonym na miarę tamtych czasów. Jakoś specjalnie nie przywiązywałam wtedy do tego wagi, a i dostępność wód górnopółkowych była znikoma. Nie rosłam w poczuciu, że ma mnie otaczać jakaś aura zapachowa..do pewnych rzeczy dojrzewałam z wiekiem. Na pewno ten dzień był wyjątkowy, jeden z najpiękniejszych dni w życiu, cały ten nastrój i otoczka..Dla młodych jest to dzień, który z pewnością chcą zapamiętać na całe życie jako radosny i szczęśliwy. Dla panny młodej to chęć wyglądania najpiękniej, oczarowania swą urodą pana młodego i gości, więc zapach jest integralną, choć niewidzialną częścią ślubnego wizerunku. Przyznam szczerze, że gdybym dzisiaj musiała wybierać, to miałabym niezły dylemat, bo które perfumy wyróżnić na tyle, by towarzyszyły mi w tym szczególnym dniu, a potem stały się symbolem, niejako relikwią tego ważnego wydarzenia..? A ulubionych jest kilka..... Bardziej pamiętam makijaż ślubny (co i zostało uwiecznione na zdjęciach, więc nie sposób zapomnieć ) bo pierwszy tak staranny i całościowy, a wykonany przez koleżankę.. jednak mało profesjonalny, bo i ubogość dobrych kosmetyków dawała się we znaki, pewnie i brak techniki i doświadczenia. Makijaż więc zamiast zatuszować defekty w urodzie, to dodatkowo obnażył je, i to naprawdę w mało litościwy sposób. Jak wspomnę, to wiele rzeczy było wtedy nowych, niemalże dziewiczych..
Edytowane przez RenWier Czas edycji: 2011-04-24 o 16:28 |
|
|
|
|
#156 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Żelem pod prysznic i szamponem
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
jak się nie mylę to w dniu slubu coco mademoiselle edp
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
w dniu ślubu-Trussardi Inside Delight z małą domieszką Bvlgari Rose Essentielle.Tego pierwszego używam teraz raczej tylko w rocznice ślubu ,albo, ewentualnie,przy innych ważnych wydarzeniach-mm, coś pięknego
|
|
|
|
|
#159 |
|
Wtajemniczenie
|
w dniu ślubu a był to piękny, słoneczny i upalny sierpniowy dzień pachniałam Alienem edp
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a pachniałam J'adore edp, specjalnie na tę okazję kupionym .---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Nie było już takiego wątku? <myśli> |
|
|
|
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Asiuuuuula;26520595]U mnie też był piękny, słoneczny i upalny sierpniowy dzień (w tym roku będzie już 10 lat
) a pachniałam J'adore edp, specjalnie na tę okazję kupionym .---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- ehehe no to gratulacje Asiu wytrwałości ![]() u mnie w tym roku dopiero druga rocznica
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
Ślub był dawno
Wtedy nie miałam takiej jazdy na zapachy, natomiast pamiętam, że na randkach z przyszłym wówczas mężem była Priscilla Presley (bodajże Moments) i Wild Musk, które jeszcze sprzedawano w Rossmanie. I Naf Naf - Graffiti czy jakoś tak, takie waniliowe.
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pamiętam
|
|
#164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też pachniałam Priscilla Presley Moments![]() A w innym baaaaardzo ważnym dniu w moim życiu pachniałam Spellbound EL (Wild Musk tez nosilam )
|
|
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Na ślub wybrałam Amor Amor, pogoda dopisała w lipcu
na oświadczynach nie pamietam bo to była wielka niespodziewanka
|
|
|
|
|
#166 |
|
spin doctor
|
Ja podczas zaręczyn i ślubu pachniałam jednym ukochanym wówczas przeze mnie zapachem-Women of Earth Avonu. I podobnie jak Asiula my też w tym roku obchodzimy 10tą rocznicę
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dawno to było, że na 100% nie jestem już pewna, ale był to jeden z dwóch zapachów Avon: Pink Suede albo Sunny Skies
(to na ślubie), a w dniu zaręczyn... nie pamiętam
![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2011-04-25 o 06:57 |
|
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
Slub klasyczna Prada.
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
W dniu zaręczyn niczym -miałam nudności
![]() Na nasz Ślub Isabella Rosselini Na miesiąc miodowy 5 Alejka
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem bardzo ciekawa, jak teraz odebrałabym Presley - nie chcę kupować "na pałę", bo bywa na Allegro, ale jest za droga jak na oferowaną pojemność i przecież nie wiem, czy się będzie nadawać do noszenia...
|
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Oświadczyny były wysoko w górach, pachniałam mrozem i śniegiem. Ślub? Nie pamiętam. Przypuszczalnie niczym albo niczym szczególnym, byliśmy ubożuchnymi studencikami
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
krążę na all w okół flaszeczki ale z uwagi na cenę i inne chciejstwa niezaspokojone, dzielnie jeszcze omijam. Ale baaardzo jestem ciekawa jakbym się w niej poczuła teraz Pamiętam że to zapach bogaty i kwiatowy, ale niebanalny... (jakbym jakimś cudem zdobyła flaszeczkę będę o Tobie pamietaćWiesz ze Spellbound było tak: miałam tych flaszek wiele, używałam długo i wiedziałam że jest to zapach mojego zycia. Po czym na jakiś czas odstawiłam, a pasja i maniactwo się rozwijało... no i ostatnio przetestowałam go z nadzieją doznania ... ekstazy co najmniej... niestety wieeeeelkie rozczarowanie |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Oj, pamiętaj o mnie, pamiętaj, o, 2 ml mi starczy dla przypomnienia
![]() No właśnie - a jak się okaże, że teraz gusta się zmieniły i Presley jest nie do zniesienia? Choć pewnie mąż rozpoznałby zapach, bo ciuchy mu przesiąkały Presleyką i dzięki niej byłam z nim nawet jak mnie przy nim nie było - ach *rozmyślam nad napisaniem Harlequina* ![]() Tak mi się właśnie ona kojarzy, niebanalnie-kwiatowa i taka sexy-upojna I Wild Musk bym chciała! ciekawe, czy dalej by mnie zachwycał. Zżerana ciekawością zakupiłam Kobako, które mi się onegdaj też podobało. Matko jedyna...
|
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
Na ślubie było chyba L aimant Coty (pewexy jeszcze były),na rozwodzie Classique JPG.
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo lubie ten watek
Ja nie wiem czemu w sumie uzylam Jardins de bagatelle, chyba dlatego, ze lubie mocne kwieciuchy W sumie pasowaly do mojej przebogatej kiecki i welonu Szkoda, ze nie mialam cywilnego - pewnie bylaby tez inna sukienka i inny zapach
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Perfumy dla Panny Młodej na ślub :)
Ponieważ ślubny sezon już w pełni... a śnieżyca za oknem
1. Jakie perfumy wybrałybyście, wybralibyście na ślub - dla siebie i towarzysza ![]() 2. Jakie perfumy idealnie pasują do Panny Młodej i Pana Młodego - czy macie jakieś skojarzenia, coś wam się kojarzy stricte ze ślubem ![]() Ja tam nie będę oryginalna i dla siebie wybrałabym jak zawsze kadzidło... Byłby to Tauer, Incense Rose Teraz uważam to za okropność... jak ja mogłam ![]() Co do mojego faceta, wybrałabym dla niego Gucci PH ![]() Ale nawet nie mam o tym co marzyć... że on się kiedyś tym spryska Teraz dostał ode mnie Zhi Ikon i co... i jest dla mnie ![]() Co do odpowiedzi na 2 pytanie... mi nic nie przychodzi do głowy, nic się nie kojarzy, tym bardziej jestem ciekawa Waszych opinii
|
|
#177 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dot.: Perfumy dla Panny Młodej na ślub :)
Ja nie pamiętam czym pachniałam
wstyd Dla Niego też bym wybrała Gucia
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Sie nie czepiam
![]() ale podobny watek juz mamy: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...highlight=slub a odpowiadajac na pytania: 1. a) Jade - O. Durbano (ale z tym jestem nudna, wiem....) b) Gucci PH ![]() 2. kojarzy mi sie bardzo stereotypowo: a) cos z bialymi kwiatami koniecznie ![]() moze S.T.Dupont - Blanc?? b) cos z meskiej klasyki moze Dior - Fahrenheit?? |
|
|
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ani tam nie ma tagów ani nic więc nic dziwnego ![]() Widzę, że się co do Gucia zgadzamy ![]() Cytat:
Cytat:
No faktycznie, jak napisałaś o tych białych kwiatach to tak jakoś mi się w głowie pojawiło "o, czemu ja na to nie wpadłam"
|
|
|
#180 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja na swoim ślubie tez nie pachnialam
![]() teraz wybrałabym na lato: ja- Silver Musk Nasomatto TZ- Absinthe Nasomatto na chłodniejszą porę: ja- Elixir Penhaligons TZ-Jubilation XXV..albo coś słodszego...hmmmm..nie wiem co ![]() co do zapachów ogolnie pasujących do panny i pana młodego to nie mam pojęcia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

. Ale to dawno było, 9 lat temu...

ja z checia znow bym stanela przed oltarzem, bo to naprawde wyjatkowy dzien, ale jak sobie rpzypomne te wszystkie przygotowania to mi sie odechciewa...
dzis chyba wybralabym inny zapach na slub, ale nie wiem ktory
Na pewno ten dzień był wyjątkowy, jeden z najpiękniejszych dni w życiu, cały ten nastrój i otoczka..Dla młodych jest to dzień, który z pewnością chcą zapamiętać na całe życie jako radosny i szczęśliwy. Dla panny młodej to chęć wyglądania najpiękniej, oczarowania swą urodą pana młodego i gości, więc zapach jest integralną, choć niewidzialną częścią ślubnego wizerunku. Przyznam szczerze, że gdybym dzisiaj musiała wybierać, to miałabym niezły dylemat, bo które perfumy wyróżnić na tyle, by towarzyszyły mi w tym szczególnym dniu, a potem stały się symbolem, niejako relikwią tego ważnego wydarzenia..? A ulubionych jest kilka..

Teraz uważam to za okropność... jak ja mogłam 

wstyd