Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-03, 13:20   #2071
pati0111
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 812
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Moje wczorajsze R

I 2 ciemne kromki chleba s³onecznikowego z twaro¿kiem czosnkowym,pomidorem,ziel on± cebulk±

II Zupa warzywna (chyba ze ¶mietan±)

III ma³y,brzoskwiniowy jogurt danone

IV ma³y talerz kurczaka z ry¿em, warzywami z patelni

V du¿a szklanka ma¶lanki naturalnej pomieszanej z truskawkow±

bardzo proszê o ocenê w ten dzieñ mia³am te¿ du¿o ruchu

Edytowane przez pati0111
Czas edycji: 2011-05-03 o 13:28
pati0111 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 13:56   #2072
in my secret life
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 177

To ja równie¿ piêknie u¶miecham siê o ocenê. Moje U:
¶niadanie - kie³basa gotowana z chrzanem, chleb z mas³em, sa³at± i pomidorem, herbata czarna z cytryn±, jab³ko
II ¶niadanie - banan
obiad - ziemniaki, schab pieczony z sosem, sa³ata w sosie winegrett, sok jab³kowy
podwieczorek - ciasto dro¿d¿owe, kakao
kolacja - sa³atka (sa³ata, ogórek, pomidory, oliwa z oliwek, sok z cytryny, odrobina soli), chleb z mas³em i szynk±

I jak?
in my secret life jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:40   #2073
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

Cytat:
Napisane przez Klaudyna22 Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie, piszê, poniewa¿ chcia³abym siê Was poradziæ.
Od jakiego¶ czasu jestem na redukcji, absolutnie siê nie g³odzê i staram siê dopasowaæ do przedstawionych zasad od¿ywiania i zdrowej redukcji. Jednak mija ju¿ ponad miesi±c mojej zmiany od¿ywiania na ,,redukcyjn±" i powiem tyle - absolutnie nic nie schud³am, co wiêcej, nawet troszkê ciuszki bardziej cisn± ni¿ przed redukcj±. I mówiê ca³kiem powa¿nie, co strasznie mnie zmartwi³o i zdemotywowa³o do dalszej walki. Mam 172 cm, wa¿ê oko³o 66 kg. Dodam, ¿e to waga sprzed rozpoczêcia redukcji, od tamtej pory siê nie wa¿y³am, bo nie mam wagi w domu, a po za tym bardziej zale¿y mi na poprawieniu wymiarów i mniej obciskaj±cych ciuchach. Chcia³abym po prostu zrzuciæ, by lepiej czuæ siê w swoim ciele. Ale co robiê nie tak?
Przedstawiê swój przyk³adowy jad³ospis. Dodam, ¿e nie jest on monotonny, jedzenie, które jem naprawdê mi smakuje, nie przymuszam siê do czego¶, czego nie lubiê. Jeszcze jeden fakt jest wa¿ny, ¿e zawsze jem do syta. Posz³am za radami, ¿e powinna byæ solidna porcja i tak te¿ czyni³am. Nigdy nie odchodzi³am od sto³u g³odna, a mój ¿o³±dek raczej nie nale¿y do tych miniaturowych.
1 ¶niadanie: owsianka z 5 ³y¿ek na wodzie + serek homo naturalny 150 gram+ ¿urawina, gar¶æ orzechów, trochê rodzynek + czasami jakie¶ jab³ko/cytrus
2 ¶niadanie: przewa¿nie s± to 2 kromki chleba razowego + ciutka mas³a, sporo chudej indyczej wêdliny, plastry pomidora/ogórka.
Obiad: Du¿a, solidna porcja sa³atki: broku³y, sa³ata, papryka, ogórek, pomidor + sos jogurtowy w³asnej produkcji bez majonezu, spora pier¶ kurczaka pieczona, do tego czasami jakie¶ wêgle o wysokim IG.
Podwieczorek: serek homo naturalny 200 gram albo serek wiejski, albo jajecznica (2 jaja+ 1 bia³ko), do tego jakie¶ warzywo
Kolacja: Ca³a makrela wêdzona / pieczona pier¶ z kurczaka z warzywami lub co¶ wypisanego w podwieczorku, o ile tego w³a¶nie nie jad³am na podwieczorek.

Wypijam te¿ 2-3 kawy rozpuszczalne bez cukru z mlekiem oraz oko³o 1,5 l. wody niegazowanej a tak¿e sporo zielonych herbat bez cukru.
Co robiê nie tak? Czemu nic nie schud³am? Ba, tak jak napisa³am wcze¶niej czujê ciut wiêksze obciskanie bluzeczek i spodni.
Je¶li chodzi o moj± aktywno¶æ trybu ¿ycia to jest ona raczej umiarkowana. Kilka razy w tygodniu biegam po 30 minut, trochê te¿ spacerujê, æwiczê w domu brzuszki, interwa³y na skakance. Mo¿e nie jest tego jako¶ bardzo du¿o, ale na tyle ile mam czas i ochotê to staram siê ruszaæ.
Dodam jeszcze fakt, ¿e kiedy¶ schud³am, jednak jak ograniczy³am sporo ilo¶æ spo¿ywanego jedzenia, w ten sposób , ¿e odchodzi³am od sto³u g³odna. To sprawi³o, ¿e schud³am ³adnie- ale jojo mnie dopad³o w czasie kilku miesiêcy - po prostu po diecie zaczê³am ,,rzucaæ" siê na jad³o....
Proszê, dorad¼cie co¶, jak schudn±æ i co robiê ¼le?

jakbym czyta³a o sobie)
nawet wzrost i wagê mamy podobn±)
Powiem Ci tak - czytam Twój jad³ospis i BAAARDZO mi sie podoba, wszystko jest idealnie i wzorowe.
Ale skoro na tym przybra³a¶, to faktycznie musisz ograniczyæ minimalnie ilo¶æ. Nie chodzi oczywi¶cie o to, aby¶ "g³odna " odchodzi³a od sto³u, ale z pewnym poczuciem pustki, tak na luzie, ¿e co¶ tam wci¶niesz,ale tego nie robisz
ja np. odstawi³am na pocz±tku podwieczorki. Kolacja- nie ca³a makrela, a 1/2. Je¶li homo, to 1/2 pude³ka + ogórek np.
Niektórym nie s³u¿y pieczywo pod ¿adn± postaci±.
Smaki, proporcje, wszystko masz zgodnie z !) zasadami ...je¿eli do tego siê ruszasz, to chyba kwestia le¿y faktycznie w ilo¶ci.
Kiedy¶ kumpel powiedzia³ mi, ¿e gdy kobieta nie dojada do syta, ma bardzo seksowny b³ysk w oku.
..to taka forma ¿artu- ale kto wie, mo¿e diabe³ tkwi w tych kilku kêsach DO SYTA.
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:50   #2074
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

pokuszê siê o ocenê

Cytat:
Napisane przez in my secret life Poka¿ wiadomo¶æ
To ja równie¿ piêknie u¶miecham siê o ocenê. Moje U:
¶niadanie - kie³basa gotowana z chrzanem, chleb z mas³em, sa³at± i pomidorem, herbata czarna z cytryn±, jab³ko "chleb z mas³em" - bardzo ma³o precyzyjnie opisujesz ilo¶ci, ale je¶li siê najad³a¶, to ok
II ¶niadanie - banan + dro¿d¿ówka, kanapka, no cokolwiek, bo owoc to nie posi³ek
obiad - ziemniaki, schab pieczony z sosem, sa³ata w sosie winegrett, sok jab³kowy je¿eli porcja wystarczaj±ca, to ok
podwieczorek - ciasto dro¿d¿owe, kakao i znowu: ile tego ciasta?
kolacja - sa³atka (sa³ata, ogórek, pomidory, oliwa z oliwek, sok z cytryny, odrobina soli), chleb z mas³em i szynk± to samo z chlebem. Kromka, dwie, pó³? Opisuj na przysz³o¶æ precyzyjniej.

I jak?
jest ³adnie, s± owoce, warzywa, brakuje tylko NNKT. I na przysz³o¶æ precyzyjniej opisuj ilo¶ci jedzenia.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez blablablablabla55555 Poka¿ wiadomo¶æ
I. owsianka z 75 g p³atków owsianych z po³ow± szklanki mleka
-trochê z kakao
-trochê z cynamonem i cukrem
-pozosta³a czê¶æ z dorzuconymi dwoma gar¶ciami rodzynek
zainteresowa³o mnie ¶niadanie
dzielisz t± owsiankê z 75g (mam nadziejê, ¿e nie wa¿ysz..?) p³atków na 3 miseczki i robisz sobie 3 mini owsianki?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:09   #2075
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Dzisiejsze Peee

¦. 3 kromki chleba owsianego:
Wszystkie z mas³em sa³at± i pomidorem. Jedna z sama szynk± drobiow±. Dwie z szynka drobiow± i serem zó³tym z papryka i tu bylo po pol plasterka bo cale nie wchodzily, wiec ogolem 2x szynka i 1x ser.
+ pomarañcz

II¦. gar¶c mieszanki studenckiej i pokrojony caly banan zalane jogurtem malinowym bobo vita

O. Powtorka z wczoraj = kotlet z piersi z indyka (sznycel) w panierce (z jajka i bu³ki tartej) sma¿ony na oleju + 3 ziemniaki z sosem mysliwskim + broku³ (du¿o)

i tu bedzie...

P. jogurt Danio truskawkowy z 4 herbatnikami (pokruszonymi) i ³y¿k± otreb granulowanych

K. Planowany wyjazd do kina na film "Miedzy ¶wiatami" a wiec zjem ma³y popcorn w cinema city

Dodac cos bo jeszcze moge ewentualnie ??
Stary 2011-05-03, 16:13   #2076
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze Peee

¦. 3 kromki chleba owsianego:
Wszystkie z mas³em sa³at± i pomidorem. Jedna z sama szynk± drobiow±. Dwie z szynka drobiow± i serem zó³tym z papryka i tu bylo po pol plasterka bo cale nie wchodzily, wiec ogolem 2x szynka i 1x ser.
+ pomarañcz

II¦. gar¶c mieszanki studenckiej i pokrojony caly banan zalane jogurtem malinowym bobo vita

O. Powtorka z wczoraj = kotlet z piersi z indyka (sznycel) w panierce (z jajka i bu³ki tartej) sma¿ony na oleju + 3 ziemniaki z sosem mysliwskim + broku³ (du¿o)

i tu bedzie...

P. jogurt Danio truskawkowy z 4 herbatnikami (pokruszonymi) i ³y¿k± otreb granulowanych

K. Planowany wyjazd do kina na film "Miedzy ¶wiatami" a wiec zjem ma³y popcorn w cinema city

Dodac cos bo jeszcze moge ewentualnie ??
przede wszystkim brak kolacji.
wrócisz z kina - zjedz normaln± kolacjê, bo popcorn Ci jej raczej nie zast±pi.

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:22   #2077
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
zainteresowa³o mnie ¶niadanie
dzielisz t± owsiankê z 75g (mam nadziejê, ¿e nie wa¿ysz..?) p³atków na 3 miseczki i robisz sobie 3 mini owsianki?
Ostatnio znowu zwa¿y³am p³atki, które wrzuca³am do garnuszka i tym razem mi wysz³o 100g ,ale tak normalnie nie wa¿ê, tylko te 2 razy .

No zazwyczaj jem jedn± du¿± tylko z jednym 'zestawem' dodatków. A wtedy wyj±tkowo mnie wziê³a ochota na 3 ró¿ne kombinacje jak ju¿ mia³am owsiankê wylan± do miski, wiêc najpierw sypnê³am kakao i rozmiesza³am tylko górn± warstwê, jak ju¿ wyjad³am to zrobi³am tak z cynamonem, zjad³am rozmieszan± czê¶æ,a na koniec do pozosta³ej dosypa³am sobie rodzynki i siê skoñczy³o.

Edytowane przez blablablablabla55555
Czas edycji: 2011-05-03 o 16:23
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:24   #2078
Agashia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
przede wszystkim brak kolacji.
wrócisz z kina - zjedz normaln± kolacjê, bo popcorn Ci jej raczej nie zast±pi.
Ale wroce pozno w nocy i odrazu zasne bo jade do kina do miasta dalej (ponad 72km) i jade na seans chyba na 20.30 i wyjezdzac bede o 19 z domu a wroce dopiero ok 24 a calkiem przed spaniem nie moge jesc a jutro rano musze wstac na badania ;/ to moze powinnam zrezygnowac z kina ?? (
Stary 2011-05-03, 16:25   #2079
in my secret life
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 177

morphine88 dziêkujê poprawiê siê
in my secret life jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:28   #2080
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
to moze powinnam zrezygnowac z kina ?? (

A skoro nie bêdzie ciê tak d³ugo, to nie mo¿esz po prostu spakowaæ kanapek? Z tekstami o rezygnacji z kina ze wzglêdu na jedzenie, zapraszam na KZ.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:35   #2081
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
Ale wroce pozno w nocy i odrazu zasne bo jade do kina do miasta dalej (ponad 72km) i jade na seans chyba na 20.30 i wyjezdzac bede o 19 z domu a wroce dopiero ok 24 a calkiem przed spaniem nie moge jesc a jutro rano musze wstac na badania ;/ to moze powinnam zrezygnowac z kina ?? (
Matko Boska, ale problem wlaæ litr zupy do termosa, albo sobie bu³kê zapakowaæ to torby. masakra, masz racjê zostañ w domu bo na wizazu kazali Ci zje¶æ kolacjê.
smutne.

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 16:38   #2082
Agashia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ

A skoro nie bêdzie ciê tak d³ugo, to nie mo¿esz po prostu spakowaæ kanapek? Z tekstami o rezygnacji z kina ze wzglêdu na jedzenie, zapraszam na KZ.
no niby moglabym ale ten chleb co jest to sie rozwala z lekka taki kruchy jakis... a dzisiaj swieto i wszystko pozamykane niestety. W innym przypadku wzielabym bu³e tak jak zwykle w podró¿

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
Matko Boska, ale problem wlaæ litr zupy do termosa, albo sobie bu³kê zapakowaæ to torby. masakra, masz racjê zostañ w domu bo na wizazu kazali Ci zje¶æ kolacjê.
smutne.
no dobra sorry ze zapytalam wogole... ;/ juz sie czepiacie jak nie wiem...
wallam z glupim tekstem, fakt, kazdemu sie zdaza... czasami tak mam ze mysle po fakcie faktycznie to bylo glupie... ale do kina na serio nie dam rady nic zabrac chyba ze wafle ryzowe, czy jablko ...
Stary 2011-05-03, 16:40   #2083
colson
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 336

to we¼ ten chlebek do pojemniczka jakiego¶ albo wpakuj jaki¶ jogurt i paczke orzeszków do torebki cokolwiek, no ! dasz radê

jab³ko, wafle ry¿owe? ejj, nie dawaj siê kontroli, to¿to same niskokaloryczne przek±ski!

cel : medycyna

Ignavia corpus habetat, labor firmat

Edytowane przez colson
Czas edycji: 2011-05-03 o 16:41
colson jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:41   #2084
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

Cytat:
no niby moglabym ale ten chleb co jest to sie rozwala z lekka taki kruchy jakis... a dzisiaj swieto i wszystko pozamykane niestety. W innym przypadku wzielabym bu³e tak jak zwykle w podró¿

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

no dobra sorry ze zapytalam wogole... ;/ juz sie czepiacie jak nie wiem...
wallam z glupim tekstem, fakt, kazdemu sie zdaza... czasami tak mam ze mysle po fakcie faktycznie to bylo glupie... ale do kina na serio nie dam rady nic zabrac chyba ze wafle ryzowe, czy jablko ...

srali muchy, bêdzie wiosna, jak nie bêdziesz chcia³± zje¶c to znajdziesz tysi±c piêcset sto powodów, ¿eby tego nie zrobic, taka jest prawda, tak dzia³aj± zaburzenia

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:41   #2085
Agashia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colson Poka¿ wiadomo¶æ
to we¼ ten chlebek do pojemniczka jakiego¶ albo wpakuj jaki¶ jogurt i paczke orzeszków do torebki cokolwiek, no ! dasz radê

jab³ko, wafle ry¿owe? ejj, nie dawaj siê kontroli, to¿to same niskokaloryczne przek±ski!
Dam, dam... musze ! to cos spakuje ) dziekuje
Stary 2011-05-03, 17:03   #2086
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

uuu
  1. 2 parówki z musztard±, kromka razowca z mas³em, pomidorem, cebulk±
  2. jajko na miêkko + kilka rzodkiewek, pomarañcza
  3. schabowy w panierce , ziemniaki, broku³y, szparagi + sa³ata ze ¶mietan±
  4. wpadnie 1/2 makreli + 1/2 jajka nadziewanego czosnkiem, majonezem, szczypiorkiem

DZISIAJ LEPIEJ??????????
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:13   #2087
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Prosze o ocene mojej dzisiejszej eRki

Sniadanie:
4 suszone sliwki, buleczka ciemna z ziarnami,na buleczke papka z :1/2wiesniaka,kiwi,100g truskawek,lyzeczki dzemu agrestowego niskoslodzonego,jablko

IISniadanie:
banan z 10g migdalow,20g suszonego jablka,jogurt truskawkowo figowy

Obiad: (przed 2 sliwki suszone)
Szpinak 300g,brokuly200g, piers z kurczaka gotowana 100g, 2 ogorki malosolne,czerwona papryka z farszem z kiszonej kapusty

Kolacja:
bedzie wiesniak z pomidorem

i jak to sie dzisiaj prezentuje?w ciagu dnia duzo herbaty zielonej,koperkowej,minim 2l wody i prawie godzina cwiczen,25 minut biegania a reszta to zabawa z ciezarkami i brzuszki.
Powiedzcie mi jeszcze bo nie dostalam odp. ile srednio chudniecie i w jakim czasie na swoich erkach?

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2011-05-03 o 17:18
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:38   #2088
colson
Raczkowanie

Cytat:
Dam, dam... musze ! to cos spakuje ) dziekuje
bêdê trzymaæ kciuki I pamiêtaj - jesz dla siebie, zdrowia wiêc nie daj siê oszukaæ zaburzeniom - zabierz kolacyjkê ze sob±

Stary 2011-05-03, 18:10   #2089
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

A co mi tam, nudy bior± górê. Tak wiêc leniwe P.:

¦:bu³ka sojowa 100g na pó³, obie grubasno z mas³em, sa³at± i: szynk±, papryk±, ogórkiem, bazyli±; ca³ym jajcem i majonezem.kiwi

II¶:2 pyzy z ca³ym serkiem Danio wi¶niowym i ciep³ym bananem

fervex, tabletka na gard³o

O: zabielana pomidorowa z ry¿em, albo na odwrót- ry¿ z pomidorow± i marchewka
d: rogalik z mas³em orzechowym (wczoraj trafi³am na nutellê)

P: serek wiejski z po³ow± s³oika je¿yn w soku(pyyycha), gar¶æ nerkowców

teraz jem popcorn z mas³em.. na oko: pewnie jakie¶ 3/4 paczki bo jem z mam±, czyli 75g edit: mama zjad³a wiêcej..

K: grahamka 100g z mas³em z szynk±, serem topionym, parówka wiedeñska z keczupem.. aa i pomidor z bazyli± ¶wi¿± i suszon±.

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-05-03 o 19:49
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 18:57   #2090
Klaudyna22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Poka¿ wiadomo¶æ
jakbym czyta³a o sobie)
nawet wzrost i wagê mamy podobn±)
Powiem Ci tak - czytam Twój jad³ospis i BAAARDZO mi sie podoba, wszystko jest idealnie i wzorowe.
Ale skoro na tym przybra³a¶, to faktycznie musisz ograniczyæ minimalnie ilo¶æ. Nie chodzi oczywi¶cie o to, aby¶ "g³odna " odchodzi³a od sto³u, ale z pewnym poczuciem pustki, tak na luzie, ¿e co¶ tam wci¶niesz,ale tego nie robisz
ja np. odstawi³am na pocz±tku podwieczorki. Kolacja- nie ca³a makrela, a 1/2. Je¶li homo, to 1/2 pude³ka + ogórek np.
Niektórym nie s³u¿y pieczywo pod ¿adn± postaci±.
Smaki, proporcje, wszystko masz zgodnie z !) zasadami ...je¿eli do tego siê ruszasz, to chyba kwestia le¿y faktycznie w ilo¶ci.
Kiedy¶ kumpel powiedzia³ mi, ¿e gdy kobieta nie dojada do syta, ma bardzo seksowny b³ysk w oku.
..to taka forma ¿artu- ale kto wie, mo¿e diabe³ tkwi w tych kilku kêsach DO SYTA.
Mo¿e faktycznie problem tkwi w tym, ¿e jem za DU¯E ilo¶ci. Przyznam siê , ¿e absolutnie nie chcê siê wg³êbiaæ w liczenie kaloryczno¶ci posi³ków, bo wiem na w³asnym przyk³adzie, ¿e to mój zapalnik do wkrêcenia siê w lekk± obsesjê dot. kalorii.
To nie jest tak, ¿e siê ob¿eram. Jem po prostu do momentu kiedy czujê siê najedzona. Problem jest jednak taki, ¿e mam spory ¿o³±dek i troszkê potrzeba tego jad³a, aby mnie odpowiednio nasyciæ.
Dzi¶ zjad³am troszkê ilo¶ciowo mniej, przede wszystkim zmniejszy³am ilo¶æ dodawanych orzechów, bo s± strasznie kaloryczne i zmniejszy³am porcjê kolacji bia³kowej i nieco mniejszy obiad. Niestety po zmniejszeniu ilo¶ci i poczuciu ma³ego niedosytu bardzo szybko stajê siê g³odna i my¶lê tylko kiedy bêdê mog³a zje¶æ kolejny posi³ek.
Na prawdê nie wiem jak sobie z tym poradziæ.
Mo¿e to problem z tarczyc±? Oko³o rok temu robi³am kompleksowe badania i tarczyca by³a ok. Jednak chyba zrobiê ponownie badania poziomu THC. Dodam, ¿e raczej nie mam objawów niedoczynno¶ci, poza przybraniem na wadzê mimo diety redukcyjnej.
Zauwa¿y³am, ¿e bardzo mi boczki siê rozros³y i trochê uda sta³y siê t³u¶ciejsze. Spodnie i bluzeczki bardziej siê opinaj±. Czujê siê z tym ¼le, bo tak strasznie dbam o to, ¿eby jedzenie które spo¿ywam by³o zdrowe i zgodne z zasadami. Zawsze w ka¿dym posi³ku jest bia³ko.
A mo¿e problem tkwi tez w tym, ¿e ca³kowicie powinnam zrezygnowaæ z kolacji? Na ile godzin przed snem j± spo¿ywacie? Ja godzinê przed snem i mo¿e tu tkwi pies pogrzebany, ¿e wszystko siê odk³ada noc±, to co zjem przed po³o¿eniem siê do ³ó¿ka...

Edytowane przez Klaudyna22
Czas edycji: 2011-05-03 o 19:03
Klaudyna22 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:05   #2091
Magdalena0603
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 859

..ja jem kolacjê na 2-4 godziny przed.....na R jad³am podobnie.

wiesz co.. to nie jest tak,¿e Ty jesz DU¯O. Absolutnie!
Po prostu to, co dla niektórych jest norm±, dla innych jest pewn± przeszkod±, o te 2-3 kêsy za du¿o.- tak by³o w moim wypadku.

Jesz ¶wietnie, zbilansowane posi³ki, naprawdê ok. Fakt- mo¿e tarczyca?...nie wiem..

Poza tym, nie ma siê co oszukiwaæ.. dieta ZAWSZE wymaga po¶wiêcenia. im mniejszego, tym lepiej. Jakie¶ wyrzeczenie musi byæ, inaczej nie by³aby to dieta
ja my¶lê, ¿e w Twoim przypadku to raczej kwestia mniejszych porcji. Ale tylko ciut mniejszych
Magdalena0603 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:14   #2092
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

U:

1¶niadanie:
owsianka z 4 ³y¿ek, na szklance mleka, z wkrojon± pomarañcz±, gar¶ci± rodzynek, cynamonem i paskiem gorzkiej czekolady
2¶niadanie:
trzy kromki razowca ze s³onecznikiem;
z sa³at±, serem wêdzonym, pomidorem i szczypiorkiem
z sa³at±, polêdwic± z indyka i musztard±,
z mas³em orzechowym
obiad: plaster indyczej piersi, mieszanka warzyw(kalafior, marchew mini, fasola szparagowa, kukurydza, groszek zielony, seler; z lubczykiem i rozmarynem), pó³ woreczka ry¿u br±zowego
podwieczorek:
kromka razowca ze s³onecznikiem z mas³em orzechowym, pasek gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem i miodem
kolacja:
kromka razowca ze s³onecznikiem z twarogiem pó³t³ustym i d¿emem brzoskwiniowym

i jak to wygl±da?
trochê du¿o tego chleba dzi¶ wysz³o, ale nie mam za bardzo pomys³ów na wykorzystanie mas³a orzechowego, a bez niego ostatnio ani rusz
mo¿e jakie¶ pomys³y?

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-05-04 o 06:52
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:17   #2093
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
tak, tak mi chodzi³o o to po prostu ¿e jê¶li chcia³aby/by¶ mieæ bardziej obfity/wiêkszy okres to jedynym sposobem jest w³a¶nie przybraæ trochê t³uszczu
okey, wybacz, odebra³am odpowied¼ zbyt dos³ownie, ¿e jedynie jedzenie nnkt pomo¿e.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:29   #2094
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

Dzisiejsze bezmiêsne Przytycie pt. sklepy zamkniête, czyli wyjadamy resztki z lodówki

¦niadanie: pó³tora szklanki mleka 2%, 7-8 ³y¿ek cornflakesów pomieszanych z cheeriosami; 2 pierniki z lukrze
pomiêdzy: dra¿e mleczne
Obiad: tortilla warzywna home made - z musztard±, keczupem, odrobin± chrzanu, pomidorem, ogórkiem, sa³at±, cebul±, papryk±
po: twix
Podwieczorek: pokrojone jab³ko, pomarañcza i gar¶æ orzechów laskowych zalane galaretk± truskawkow±; pasek milki z rodzynkami i bakaliami
Kolacja: 3 kromki chleba graham z mas³em:
- z sa³at±, jajkiem na twardo, ogórkiem, papryk±
- z sa³at±, oscypkiem bia³ym, ogórkiem, pomidorem i cebul±
- z sa³at±, serem ¿ó³tym, ogórkiem, pomidorem i cebul±

4 posi³ki, bo wsta³am po 11. Jutro siê dowiem czy tyjê, najwy¿ej bêdê dok³adaæ
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:46   #2095
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

U/P

1. 2 kromki ma³e (20g?) mieszanego chlebka z ziarnami, z mas³em, mozzarell±, pomidorem(zjedzony ca³y-wielki, malinowy), ¶wie¿± bazyli±
1 d³uga kromka ¿ytniego z mas³em i miodem
kawa z mlekiem
2. kawa z mlekiem znów, ma³y banan, wiêcej ni¿ 1/2 'Danusi' miêtowej (podzieli³am siê)
3. jajo sadzone na rzepakowym, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym(a w³a¶ciwie 'activi±' naturaln±)
po: kiwi
4. pieczenie rogalików z mam±, podjedzone 3 podczas pieczenia[dro¿dzowe z jab³kiem, powid³ami ¶liwkowymi i mas³em orzechowym oprószone cukrem pudrem]
po jakim¶ czasie wsunê³am jeszcze 3 sztuki -mniej wiêcej taka wielko¶æ- zdjêcie pogl±dowe : KLIK
5. wafel ry¿owy, na nim 3 plastry polêdwicy drobiowej, kilka plastrów mozzarelli, pomidorki koktajlowe, oliwki, ¶wie¿a bazylia

kolacja licha, ale by³am kompletnie zas³odzona, tak¿e by³a tylko po to , ¿eby byæ.
ujdzie?

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-05-03 o 19:49
Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:02   #2096
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Na pro¶bê emelie dodajê swoje dzisiejsze U:
brak podwieczorku ze wzglêdu na niedzielê i d³u¿sze spanie

1. 2 du¿e kromki ciê¿kiego razowca [tego z folii] z moim tradycyjnym obk³adem: twaróg pó³t³usty, gotowane jab³ko, orzechy brazylijskie i cynamon
kilka minut pó¼niej: 2 kiwi
2. saszetka jesiennych musli Lubella z jogurtem naturalnym i przypraw± do piernika
3. ratatouille z makaronem pe³noziarnistym i podsma¿on± piersi± z kurczaka
po: kubek mleka modyfikowanego 3,5% dla niemowl±t [na spróbowanie - wziê³am saszetkê od lekarza ]
4. 3 kromki chleba wieloziarnistego:
~z pasztetem drobiowym pieczonym
~z margaryn± i krakowsk± podsuszan±
~z margaryn± i surimi
2 marchewki, herbata rumowa

w ci±gu dnia wpad³o trochê orzechów [ró¿nego rodzaju] i paluszków solonych
i jak?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-05-03 o 20:03
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:03   #2097
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
U/P

1. 2 kromki ma³e (20g?) mieszanego chlebka z ziarnami, z mas³em, mozzarell±, pomidorem(zjedzony ca³y-wielki, malinowy), ¶wie¿± bazyli±
1 d³uga kromka ¿ytniego z mas³em i miodem
kawa z mlekiem
2. kawa z mlekiem znów, ma³y banan, wiêcej ni¿ 1/2 'Danusi' miêtowej (podzieli³am siê)
3. jajo sadzone na rzepakowym, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym(a w³a¶ciwie 'activi±' naturaln±)
po: kiwi
4. pieczenie rogalików z mam±, podjedzone 3 podczas pieczenia[dro¿dzowe z jab³kiem, powid³ami ¶liwkowymi i mas³em orzechowym oprószone cukrem pudrem]
po jakim¶ czasie wsunê³am jeszcze 3 sztuki -mniej wiêcej taka wielko¶æ- zdjêcie pogl±dowe : KLIK
5. wafel ry¿owy, na nim 3 plastry polêdwicy drobiowej, kilka plastrów mozzarelli, pomidorki koktajlowe, oliwki, ¶wie¿a bazylia

kolacja licha, ale by³am kompletnie zas³odzona, tak¿e by³a tylko po to , ¿eby byæ.
ujdzie?
Ale ¶wietne! Rogaliki. Mi nigdy takie ³adne nie wychodz±, d¿em wyp³ywa i w ogóle!
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 20:05   #2098
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

¦niadanie-3 kromki sojowego :
2 z jajkiem i mase³kiem
1 z serkiem topionym
2 ¶niadanie : du¿e danio z migda³ami,¿urawin±,nerkow cami
1 kromka sojowego z plasterkiem sera tost+jab³ko
Obiad : talerz jarzynowej+talerzyk pieczonych ró¿yczek ziemniaczanych z
sosem pomidorowym+2 kromki sojowego
Kolacja : 2 kromki sojowego z serkiem tost i mase³kiem

1 l soku pomarañczowego Tymbark
1 l wody

i jak dzisiaj ?

Zgodnie z waszymi radami staram siê je¶æ orzechy,smarowaæ mas³em,dodawaæ owoce i warzywa.

Dzisiaj mia³am straszne parcie na chleb

Edytowane przez PoProstuIzka
Czas edycji: 2011-05-03 o 20:11
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:11   #2099
colson
Raczkowanie

a czemu brak podwieczorku?

Stary 2011-05-03, 20:17   #2100
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
jesz lepiej ni¿ wcze¶niej serio !
diametralna zmiana!

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

komentarz u góry ^^
Niebardzo rozumiem, co chcialas przez to powiedziec. Jesli to ironia, to niezbyt trafiona, bo ja NIE zamierzalam zmieniac swojego jadlospisu w ogole.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.