![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Damianowa wlasnie to dzisiaj napiszę,musialam wejsc na swojego laptopa.Zobaczymy ile by mnie to wynioslo
![]() A jaciagle nie mam zmierzonej temp na nauki. macie moze Zmierzone temp ciala za caly miesiąc ?? Chętnie bym sobie czyjes wzięła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nici z grilla dzisiejszego ![]()
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak wogole to jak przygotowania? Duzo juz masz zalatwione? ![]() Bylam teraz w ta sobote na slubie i niestety mlodym nie dopisala pogoda lalo przez caly slub a jak bylismy juz na sali to wtedy wyszlo slonko szkoda jak tak wychodzi no ale nie ma sie wplywu na pogode prawda ![]()
![]() |
#994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do przygotowań to suknia sie szyje, garnitur już mamy, zaproszenia tez. Zostało nam jedno spotkanie z psycholożką, no i jakoś idzie do przodu ![]()
![]() |
#995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja sama jestem bo TŻ pojechał na 2 tygodnie, a pogoda wcale nie nastraja optymistycznie buuu
![]() |
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
SensedsMoże być taki ![]()
#998 |
Zadomowienie
|
Lol ja nie musiałam takich cudów robić i przypuszczam też, ze zmusić bym się nie dała.
Mam pyatnie: na wineitkach piszecie "Pan Młody" "Panna Młoda" ?
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-03 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To super, ze wszystko posuwa sie do przodu tylko tak dalej ![]()
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny bojowe zadanie mam:
czy ktoś słyszał opinie o restauracji "U Karola" w Rudnie? wyjściowo się nad nią zastanawiam bo jako jedna z nielicznych ma pokoje do wynajecia nad salą i sensowną cenę za to. Przeszukałam tamten wątek o salach ale nic nie znalazłam... ![]()
#1001 |
Raczkowanie
|
damianowa , The Rock - Nam pani powiedziała,ze są 2 spotkania, na 1 w sumie bylismy pol godziny, a na 2 powiedziala ze mamy tylko przyniesc wykresy, wiec wypada,zebym doniosła,ale z temperaturą,to jest tak,ze zawsze sie zapomina zmierzyc
![]() The Rock dzieki !! ![]() Ja mam dziwny wykres jest napisane 1 dzien ,2,3,4,itp az do 40, a miedzy 19 a 20 jest przerwa,niewiem o co w tym chodzi ... Ale z tego Twojego temperatury mozna wyczytac,wiec je spisze-dzięki ![]() Mnie jest obojętne Kto gdzie usiądzie,z wyjątkiem tego,ze chcialabym,aby przy nas siedziało same to młode towarzystwo, wypada napisac tylko dla mlodych winetki ?? chyba nie bardzo,bo kazdy będzie szukał ![]() ![]() na allegro znalazłam tanie kosze http://allegro.pl/kosz-wiklinowy-42x...575005459.html dla rodziców,raczej kupimy i sama uzupełnie zawartość -jakies winko,kawa,bomboniera .. nie wiem co jeszcze ![]() A dla babć burlecitin,kawa i bomboniera w celofalach ozdobione jakos chyba ![]() Aaaa - czy na sali zywe kwiaty kupujecie osobno?Normalnie w kwiaciarni ?? Czy to jakos sponsoruje restauracja ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To zależy od sali. Ja kupuję żywe kwiaty w swoim zakresie u zaprzyjaźnionej florystki więc po cenach hurtowych.
![]() |
#1003 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe to co mnie to czeka z tym mierzeniem, ale odlot ![]() Podziękowania dla rodziców mogą być w różnej formie jak kto woli, kosze moim zdaniem drogie u górali taniej dostaniesz hehe tak myślę A kwiaty to zależy gdzie masz impre. Jedne restauracje mają w cenie inne proponują żeby dopłacić i wtedy będą żywe, a jeszcze gdzie indziej słyszałam że informują że młodzi mają sami o to zadbać A gdzie Ty masz to weselisko? ![]()
![]() |
#1004 |
Raczkowanie
|
Damianowa w Contra w Wodzisławiu
![]() ![]() ![]() The roch, no wlasnie moze jakis likier jeszcze choc moi to by sie bardziej z czystej ucieszyli no ale wiadomo jak by to wygladalo hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też nie. u nas w planach był grill na dzisiaj. a od rana lało... wrrr i zimno. ale na szczęście nie padał śnieg. zjedliśmy pizzę i litrowe lody czekoladowe :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W czwartek wybieram się z Olą (ta od bukietów) do hurtowni, bo ma ślub w sobotę więc jadę jej pomóc z tymi kwiatami (a nie ukrywam że bardzo kocham kwiaty wiec taki wypad to dla mnie przyjemność) zobaczę ile te kosze stoją i dam Ci znać. Ale wydaje mi się że nawet 20 zeta nie kosztują ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Niunia a kto Tobie będzie dekoracje robił? bo ja znam w Tychach zrąbista babeczkę co ma złote ręce
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o kim piszesz?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1009 |
Raczkowanie
|
Damianowa - o bylabym Ci wdzięczna,jesli ta hustownia nie jest daleko, a kosze bylyby tansze niz te 25zł to daj znac,to skorzystam,chociaz nie wiem czy będa tansze, ten kosz ma 42 cm długosci,myslalam ze cena jest niska,bo kosze plecione sa dosc drogie.
A ja jutro jadę do Ginekologa,po tabletki,bo akurat na ślub mam mieć miesiączkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1011 |
Raczkowanie
|
U Mnie by wychodzilo na to ze tylko bym musiala przedłyzyc o jakies parę dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Ja jak jechałam na wakacje wziełam 2 pod rząd, bez przerwy i czułam się normalnie. Po 2 opakowaniu @ tez miałam normalnie.
#1013 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ładna Majówka... ![]() Cytat:
My też nic babciom nie kupujemy. Jednak jeśli ktoś ma bliski kontakt, albo babcia go praktycznie wychowywała, bo rodzice pracowali, to jak najbardziej mile widziany prezent. My z babciami widujemy się raz na ruski rok i co więcej już zapowiadają, że nie przyjadą na ślub i wesele. Ani jedna. ![]() Kwiaty na sali - to już indywidualnie na każdej sali, niektóre same zapewniają, ale w przypadku wielu trzeba samemu kupować. Napewno jest to o wiele ładniejsza dekoracja niż balony. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
u mnie normalnie imiona będą, zresztą wszystkie winietki będą podpisane "rodzinnie", czyli np. Ciocia Marysia, Babcia Kazia itp.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Raczkowanie
|
betterw no co Ty ze babcie nie przyjada
![]() ![]() A dla rodzicow robicie koszte z łakociami ?Ja tak myślę,zeby zawartosc miala ok 100zł ..zobaczymy jak to wyjdzie . |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zadomowienie
|
Ja podziękuję Rodzicom i chciałabym też Swiadkom (Świadkowej chyba recznie robione czekoladki -jak te na drugim zdjęciu i coś jeszcze od serca wymyślę, swiadkowi chyba alkohol). Babcie dostaną podziękowanie, bo moja jest mi bardzo bliska, ale będzie to podziękowanie dopiero po ślubie w formie małych fotoksiążek ze zdjęć ze ślubu.
Dziś dla Rodziców zamówiłam bilety do teatru na tydzień po ślubie, do tego będą czekoladki z Chocolaterie i kwiaty. Koszt to ok 600zł, trochę sporo, ale wydaje mi się to bardzo trafionym prezentem. Oczywiście pod kontem moich i TZ rodziców. Będzie również dedykacja piosenki, ale innej niż zwykle, a mianowicie: "Radość najpiękniejszych lat" Anny Jantar i Natalii Kukulskiej http://www.youtube.com/watch?v=mTcwoJ6-yEk Polecam jako alternatywę dla tej oklepanej "Cudownych rodziców mam". Kosze delikatesowe jakoś do mnie nie przemawiają.. Dawać kawy, herbaty rodzicom, na początku też o tym myślałam, ale im bardziej myślałam tym bardziej kojarzyło mi się to z jakimiś paczkami świątecznymi z pracy.. Wolałam wybrać coś specjalnie dla nich. Co do brania dwóch opakowań tabletek pod rząd, też keidyś wzięłam tak na wakacje i żadnego dyskomfortu nie odczułam. ja teraz myślę też nad winem.. Na 50 osób myślałam nad 30 butelkami wina i ta ilość wydaje mis ię ok - jak zostanie się nei obrażę ;P Tylko jaki podział? Myślałam 20 półwytrawnego czerwonego, 10 półsłodkiego białego, ale czy to na pewno dobry podział.. Co do marki się nei martwię, mam ulubioną winiarnię i już przez weekend testowałąm, ale nie wiem czy nie więcej półsłodkiego... heh..
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-04 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
Amandi, jak Was stac,aby dac 600zł , to nie ma problemu,ladne podziękowania czekoladki ,wg Mnie nie trzeba płacic za taką sama czekoladę,która mozna kupic za 50 zł,ale wg upodobania. Ja nie mam takiego zasobu pienieznego np,ale nawet jakbym miala to te czekoladki to przesada wg Mnie
![]() Bilety do teatru -super,ale Moi nie chodza,wiec nie wiem co mozna by bylo wymyslec.. Kosze wcale mi sie nie kojaza z paczka z pracy - wazna jest raczej intencja a nie co się daje,czy kosz czy bilet,myśle,ze rodzice sie uciesza ![]() A Piosenka dla rodziców - ja mysle nad Cliver - dla rodziców , idealnie pasuje chociaz smutna ![]() A ta Anny Jantar,fajna wesola,ale do Mnie nie przemówila jako 'podzieowanie' ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Znalazlam taka stronke z piosenkami dla rodzicow http://www.na-wesele.com/piosenki-dla-rodzicow/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
No jasne, że każdy ma swój pomysł. Ja napisałam, że znalazłam wg mnie idealne podziękowanie dla moich rodziców. Inni jak najbardziej mogliby się nei ucieszyć z teatru, ani nie docenić czekoladek. Gdybym znalazła takie jakie chcę za 50zl, to bym nei przepłacała, niestety nie znalazłam.
Dobrym wg mnei pomysłem sa też bilety np na jakiś kabaret, niestety to też spore koszta, ja znalazłam fajne przedstawienie kabaretowe w cenie 70zł za bilety i dla mnie to było za dużo.. Niestety licząc razy 4, wychodzą koszty ogromne. Niektórzy fundują rodzicom weekend w spa, także jak kogo stać. Na pewno dla każdej kieszeni i upodobania się coś znajdzie. Dla mnei najważniejsze, żeby sprawić radośc rodzicom. Dać im to co ich ucieszy. Ja np wiem, że moja mama dużo bardziej od mamy TZ ucieszy sie z wyjątkowych czekoladek i kupiłam je bardziej pod jej kątem, za to przyszła teściowa z teściem uwielbiają sztukę i wiem, że z ogromną radością pójda na przedstawienie, także dla każdego coś miłego ![]() ![]() Osobiście wolę dac małe pudełko czekoladek z grawerem, ktorych wiem, ze sami sobie nei kupią - bo sama ot tak nie kupiłabym czekoaldek za taką kwotę, niż robić wielki kosz produktowy. Ale zgadzam się, że nie każda osoba by tak wybrała. Jak kto woli ![]() Zerknę na tą stronę z piosenkami, może jeszcze zmienie moj typ..
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-04 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dostałam ostrzeżenie buuuuu
Że reklamuję kuzynkę, trochę tego nie rozumie, bo wszyscy wklejamy jakieś zdjęcia , polecamy sobie firmy. Ja większość podanych przez Was firm fotografów, kamerzystów etc.sprawdzam, wchodzę na ich strony. Ja tylko chciałam polecić Wam kogoś sprawdzonego. No ale cóż nie wolno mi. Choć powiem Wam szczerze że kuzynka nawet nie wie, że siedzę na forum i czasami powklejam jej zdjęcia. Jest mi bardzo przykro nie traktowałam tego jako reklamę. Mam nadzieję że nie wywalą mnie za to bo co ja teraz bez Was zrobię. Nie udzielam się za często ale czytam i śledzę i walę się w łeb ile mam jeszcze do zrobienia. ufffff
#1020 | ||
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj 100 ddś ![]() ![]() Zaczynam się stresować, zwłaszcza, że mam więcej spraw niezałatwionych niż załatwionych ![]() Cytat:
![]() Też się zastanawiam jakie wina postawić na stoły. Większość gości raczej nie pija win do obiadu a ciocie o których głównie myślałam pewnie preferują słodkie i półsłodkie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.