|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() ![]() klask i: ciesze sie, że wszystko poszlo po Waszej mysli, jak sie czujesz jako żonka ?![]() zdjęciami sie pochwalisz?
|
|
|
#3782 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() Rada na koniec jest bardzo dobra, postaram się wziąć ją sobie do serca A jak nasze pozostałe Już-Szczęśliwe-Żonki? Pochwalcie się jak wszystko się udało, podzielcie się radami, ew. pomóżcie uniknąć różnych błędów
Edytowane przez kruczydło Czas edycji: 2011-05-04 o 20:48 |
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Co do relacji to zamieściłam ją wczoraj na wątku PM 2011. Tutaj spisze tylko naszych usługodawców i to co z tym związane bo to może Was zainteresować
![]() Ślub - Parafia Matki Bożej Różańcowej Wesele - Hotel Focus (z opinii gości, bo ja mogę być mało obiektywna: bardzo dobre jedzenie, wszystkiego pod dostatkiem, wszędzie czysto i elegancko) Zespół - Volare Band (bardzo chwalony przez gości, że dobrze grają, długo, krótkie przerwy) Fotograf + Kamerzysta - Grzegorz Kominek (fotograf/kamerzysta z pasją, efekty jego pracy widzieliśmy na weselu siostry męża, z niecierpliwością czekamy na nasze zdjęcia i film) Dekoracja - Kaja Aranżacje (dekoracja sali, samochodu, bukiety, kosze delikatesowe dla rodziców, bardzo ładna dekoracja) Makijaż - Patrycja Sprawka (nie miałam próbnego, całkowicie zaufałam Patrycji i byłam zadowolona) Fryzura - Salon Fryzjerski Finezja Tort - cukiernia Markiza Ciasta - cukiernia Zbyszek Obrączki - Savicki Zaproszenia - własna produkcja Autobus dla gości - BP Tour Suknia - szyta, Salon La Femme Garnitur - szyty, Zetto Samochód - własny To chyba tyle. W razie czego pytajcie
|
|
|
|
#3784 |
|
Raczkowanie
|
Monika - przeczytałam relację, podziwiam Twoją zimną krew
![]() Z tego co pisałaś, to był piekny ślub i bardzo udane wesele. Super!
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Twoją radę też zamierzam sobie wziąć do serca ![]() Cytat:
Ja chyba tak właśnie zrobię. Myślę, że makijażystka z którą jestem umówiona (Berta Stępkowska) poradzi sobie i bez próbnego. Co o tym myślicie? |
||
|
|
|
#3787 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa
Chciałam dołączyć do Waszego grona. Ja mam ślub 30 lipca 2011,w związku z tym mam też kilka pytań. Czy któraś z Was była na naukach przez dwa weekendy w lublinie na staszica? Jakie one wyglądają? My mamy 14 maja pierwszą naukę. Również chcialam się dowiedzieć o dokumenty potrzebne do spisania protokołu, ślub będzie w mojej parafii, a narzeczony jest z poza. Co w ogóle się pisze w tym protokole?? Pozdrawiam
|
|
|
|
#3788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o dokumentach potrzebnych do spisania protokołu jest dwie strony wcześniej A protokół można znaleźć w internecie np. tu: http://www.e-wesele.info/index.php?o...d=25&Itemid=45 Napisz gdzie będziecie mieć wesele i jak idą przygotowania![]() O naukach na Staszica Ci nic nie powiem, bo my chodzimy na te w normalnym trybie. Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-05-04 o 08:25 |
|
|
|
|
#3789 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4091 Cytat:
![]() Cytat:
![]() o protokole pisałyśmy 2-3 strony wcześniej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedz mi jak było na spisywaniu protokołu? i czy rzeczywiście jest co łaska czy ksiądz podał konkretną kwotę? z relacji wynika że mieszkaliście razem z Tż przed ślubem. Pytał o to ksiądz? i ile spowiedzi mieliście? jedną czy dwie? A jaką miałaś fryzurę? jesteś zadowolona z salonu? ja właśnie teraz poszukuję fryzjera i cały czas mam wątpliwości... ![]() i ostatnie pytanie ile płaciliście za wynajęcie autokaru?
Edytowane przez Magda_84 Czas edycji: 2011-05-04 o 10:20 |
|
|
|
|
#3791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! super że wszystko się udało Postaram się zastosować do Twojej rady, choć pewnie w ostatniej chwili i tak emocje i stres wezmą górę nad rozsądkiem ![]() Chciałam Cię tylko spytać o Kościół, bo My też bierzemy ślub w św. Agnieszce
|
|
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam na tych naukach w marcu. Bardzo ciekawie prowadzone. Jeżeli jesteś z Lublina to na pewno z Twojej parafii będzie potrzebne skierowanie od księdza z Twojej parafii będące zgodą na nauki weekendowe. Pobrać je możesz ze strony kościoła na Staszica. Na dzień dobry oddajesz księdzu to skierowanie i uiszczasz opłatę. Miło wspominam ten czas i tego życzę tez Tobie
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
Ja rezygnuje z próbnego makijażu, mam się kiedyś tylko umówić na dłuższe spotkanie w celu omówienia czego oczekuje oraz aby makijażystka zapoznała się ze mną, zobaczyła skórę itp. Co innego próba fryzura, zwykle bywa niezadowolona z efektów (jak się czesałam na sylwestra czy wesela) więc wolę wiedzieć wcześniej co i jak.
|
|
|
|
#3795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokladnie. ja tez polecam te nauki, mimo, że robione są w trypie "przyspieszonym" to podejscie zarowno księzy jak i innych osob chwali się
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3797 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź, w piątek zbieramy się do księdza by wreszcie spisać ren protokół, jakby nie było to zostało nam niecałe 3 miesiące do ślubu. Co do przygotowań to idzie mi to z jakimś oporem
ale suknia już zamówiona w lisa ferera, teraz muszę kupić buty w kolorze ivory na niewysokim obcasie, ale też nie za niskim, a z tym chyba tak łatwo nie będzie no i zamawiamy już w tym tygodniu zaproszenia i zaczniemy po naukach prosić bo wcześniej czasu brak.... Makijaż i fryzjera mam już zamówione, ubieranie sali, samochodu i kwiaty też. Co do alkoholu- mamy żubrówkę białą, a wina jeszcze nie ma. Ciasta i tort zamówiliśmy w restauracji, w której będzie przyjęcie Mam nadzieję, że z resztą w tym miesiącu się wyrobimy
Edytowane przez daisym Czas edycji: 2011-05-04 o 18:47 |
|
|
|
#3798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szybko, zwięźle i na temat..jedyne do czego mogę się przyczepić to doradca życia rodzinnego...tutaj była klapa![]() Też mam makijaż u Berty i śmiało mogę powiedzieć, że rezygnuję z próbnego słyszałam wiele dobrych komentarzy i opinii na temat Berty więc nie boję się
Edytowane przez majka277 Czas edycji: 2011-05-04 o 18:45 |
|
|
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też bierzemy ślub w św. Agnieszce i też jestem ciekawa jak to wszystko wyglądało i który ksiądz dawał Wam ślub, bo jak narazie naszym faworytem jest ksiądz Daniel
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
Też będę miała makijaż u Berty, z próbnego nie rezygnuję, bo nie mam jeszcze wizji swojego makijażu ślubnego, więc próbny jest po to żeby to sprawdzić. Ale jeśli ktoś już dokładnie wie, czego oczekuje to myślę że można go sobie darować
|
|
|
|
#3801 |
|
Raczkowanie
|
Skoro jesteśmy w temacie nauk przedmałżeńskich, to powiedzcie proszę, czy są gdzieś w Lubelskim takie nauki superekspresowe - jednodniowe?
I o co chodzi z tą poradnią życia rodzinnego? To też jest obowiązkowe? A może któraś wie, jak to się odbywa w naprawdę małych miejscowościach? Czy zdarza się, że księża "odpuszczają"? przyznam, że nie jestem zbyt chętna do uczestniczenia w tych naukach ... |
|
|
|
#3802 |
|
Przyczajenie
|
o jednodniowych nie słyszałam ale za to o 2 dniowych już tak. W tamtym roku byli na nich moi znajomi http://drz.vot.pl/index.php?option=com_cont ent&view=article&id=70:dw udniowe-katechezy-przedlubne-w-formie-rekolekcji-dla-narzeczonych&catid=19:nau ki-przedmaeskie&Itemid=45
|
|
|
|
#3803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Generalnie jeśli miałabym jeszcze raz wybierać kościół to na pewno wybrałabym św. Agnieszkę, pomimo,że ani ja ani mój mąż nie jesteśmy z tej parafii, a do ślubu w tym właśnie kościele skłoniły nas baaardzo dawne sentymenty mojego ukochanego ( z dzieciństwa . Generalnie bardzo sympatycznie i kompletnie bezstresowo było na wszystkich etapach załatwiania formalności.Króciutko napiszę o moich " usługodawcach", których wybraliśmy w tempie turbo, bez szczególnego rozpoznania rynku, gdyż na pomysł ślubu w Wielkanoc wpadliśmy w styczniu 2011 Ale szczęśliwie WSZYSTKO się rewelacyjnie udało![]() Zaczynając od początku: 1. ślub - Kościół św. Agnieszki - rewelacja ! atmosfera przed ślubem na etapie przygotowań i sam ślub bez zarzutu pięknie ozdobiony kościół, na marginesie dodam, że na zdjęciach wnętrze wyszło pięknie![]() 2. suknia - szyta u zaprzyjaźnionej krawcowej 3. wesele - Restauracja Hotelu Europa - bez zarzutu ![]() 4. ciasto i tort - cukiernia Jacek z Głuszczyzny - pyszne ciasto, wszyscy wcinali z zapałem, rewelacyjne rafaello i babeczki z budyniem, 5. kwiaty - Kwiaciarnia Ewa przy ul. Wojciechowskiej - bukiet miałam idealny , wkleję zdjęcie przy najbliższej okazji ![]() 6. fryzura i makijaż - La Beaute Spa ul. Borelowskiego 3, makijaż P. Małgosia, fryzura P. Klaudia - goście byli zachwyceni moim wyglądem mi nie wypada na ten temat pisać, ale czułam się jak królowa![]() 7.zaproszenia - www. belvederecards. com 8. winietki - allegro użytkownik Voj-Tec 9. fotograf - zaprzyjazniony ![]() 10. oprawa muzyczna w kościele - genialny zaprzyjazniony kwartet, który na wyjście zagrał nam muzykę z Piratów z Karaibów;D 11. Dj - Dominik - rewelacyjnie prowadził zabawę, z klasą i umiarem ![]() 12. uffff już sama nie wiem co jeszcze napisać pytajcie jeśli jesteście ciekawe szczegółów![]() edit ![]() 13. nauki przedmałżeńskie na Staszica weekendowe Edytowane przez Bridella Czas edycji: 2011-05-04 o 20:08 |
|
|
|
|
#3804 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kupiłam dziś buciki
Miały być inne, wysokie, na platformie, ale zobaczyłam te, przymierzyłam i się zakochałam. Są fenomenalnie wygodne i będzie mi się w nich świetnie tańczyć. Oczywiście zażyczyłam sobie od razu przymierzyć je razem z suknią i No i co się okazało - musiałam przytyć ze 3 kg w ciągu ostatnich miesięcy, bo czułam, że jest ciut bardziej obcisła w klatce piersiowej heheNie mogę się doczekać TEGO dnia!! Dziękujemy za relacje Bridella - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!! ))
Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-05-14 o 17:50 |
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
Bridella to ja też poproszę o te szczegóły
|
|
|
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy udało mi się wkleić obrazek, jesli tak to taki właśnie miałam bukiet
na żywo wyglądał jeszcze ładniej
|
|
|
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te małe niebieskie to niezapominajki??
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
).Nie zrezygnuję za to z próbnej fryzury. Byłam już umówiona z jedną fryzjerką, i zrobiła mi fryzurę próbną=fryzurę na inny ślub w mojej rodzinie (chciałam ładnie wyglądać i od razu mieć z głowy próbną). I co? I więcej do tej pani nie pójdę, bo poskręcany baranek to nie są delikatne fale, o które prosiłam. (wciąż pamiętam tę scenę, gdy stoję z gotową fryzurą przed lustrem i patrzę z niesmakiem na siebie jako Gorgonę, a ona szczebiocze "naturalne fale, tak jak pani chciała" Teraz jestem umówiona u innej fryzjerki, na ślubną i koniecznie na próbną. Czy u was też liczą sobie za każdą tyle samo? |
|
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
Bridella to ja poproszę o te szczegóły na priv
Cieszę się że wszystko udało Wam się pięknie. bukiecik śliczny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:36.

Wczoraj wróciliśmy z króciutkiej podróży poślubnej do Pragi, kolejna prawdziwa podróż w czerwcu
Mam już w łapkach akt małżeństwa
klask i: ciesze sie, że wszystko poszlo po Waszej mysli, jak sie czujesz jako żonka ?

Szczęśliwa Żonka