|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2011- część V- do matury zakuwamy i na pewno radę damy!
hej, ja też już po
![]() też pisałam ten temat o Granicy, zagmatwane to było, w sumie temat składał się z trzech części, jak zawsze bez problemu pisałam wypracowanie tak teraz wodolejstwo straszne ale przynajmniej już jeden egzamin za nami, teraz już z górki
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zapisałam dwie i pół strony, z tego co słyszę od znajomych/widzę w internecie mam zupełnie nie na temat, ale co tam
czytanie ze zrozumieniem - o ile tekst był okej, to niektóre pytania kosmiczne. Na szczęście polski nie jest mi nigdzie potrzebny, więc byle zdać...
|
|
|
|
#2553 |
|
Zadomowienie
|
Jak wrażenia po?
Mówiłam Wam wczoraj ,że trzeba szukać odniesienia do TV, ale i również do kazania na Jasnej Górze Jak napisałam ,że Granica może być nawiązaniem do modlitwy o dziecko nienarodzone, ale jedna z Was mnie wyśmiała, łyso?
|
|
|
|
#2554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pocieszasz mnie! Ja mam po części nie na temat
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle to rano dostałam okres i lecę na ketonalu, więc wydajność mojego mózgu jest bardzo, baaardzo niska - więc zaczynam obawiać się o jutro
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to, że w jednym z 4 fragmentów była wzmianka o tym, że Justyna była w ciąży o niczym nie świadczy... moim zdaniem nie ma się co przejmować, ja pisałam o "Granicy", jak czytam, co miało zawierać wypracowanie to jestem prawie pewna, że nie zdałam, ale z drugiej strony, jakby tak miało być to pewnie matury prawie nikt by nie miał ![]() edit: próbuję rozkminić, jak liczy się wskaźnik punktowy na ZUT w Szczecinie... masakra
♥ Edytowane przez AjcCc Czas edycji: 2011-05-04 o 11:49 |
|
|
|
|
#2557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie chociaż +, że pisałam jak się poznała justyna z zenkiem i pierwsze spotkanie justyny z elką, jak umarła i to, że usunęła dziecko, więc coś o niej jest ;D ale nic o tym jak była postrzegana przez inne osoby niż te, co wyżej napisałam :<ojjj byleby 30% i bez "praca nie na temat"
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
taka sobie ta matura, nie podobala mi sie 2 czesc temstu nr 2 i czytanie ze zrozumieniem. tekst prosty, ale pytania o funkcje, jezyk itd. glupie, ale ja w ogole nie poswiecilam na to czasu
|
#2559 |
|
Konto usunięte
|
Trzymam kciuki za wszystkie piszące rozszerzenie!
Powodzenia |
|
|
|
#2560 |
|
Przyczajenie
|
ehh
ja 3 i pół strony.lanie wody straszne. negatywne relacje miedzy ludzkie konflikty zdrada itd z tego wszystkiego namieszałam i napisałam ze matka Justyny to Zancia a nie Karolina i ,że to Elżbieta bd miec dziecko z Zenkiem a nie Justyna. nie zmieniło to wątku powieśći ani też znaczenia czy to jest bład ten kardynalny czy jakoś tak ? |
|
|
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, dziewczyny, kto teraz wie co było na temat a co nie
zoabczycie jaki elastyczny bedzie klucz, bo jak na podstawe to dziwną dali 2 czesc tematu o Granicy -.-' Trzeba bylo kilka razy przeanalizowac ten temat i sobie go podzielic. Ja to napisalam wstep tam takie peirdoly ze to powiesc itp. o narratorze. -pozniej o fragmentach napisalam, gdzie mialy miejsce w tekscie -o Justynie w oczach innych -o zwiazku Justyny w oczach innych -i ta 2 czesc o tych skutkach pokazywania z roznych punktow danego bohatera napisałam, ze to mzoe poznac bohaterach, ale rowniez zdezorientowac czytelnika. - o jezyku kilka zdan -podsumowanie -i zakonczenie ktore wedug mnie bylo w ogole 'ni w 5 ni w 10 ' ![]() ![]() Jak bedzie 70 % to bede skakac z radosci -.- Liczylam na wiecej, ale teraz to jakikolwiek wynik powyzej 70 bedzie satysfakcjonujacy. I lecim zaraz na rozszerzenie -.-; |
|
|
|
#2563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj jechał na 2 fronty i miały być 2 bachory
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Wyluzujcie! Każdy ma inną koncepcję, inny "klucz", nie ma co się martwić na zapas, i tak już nic nie zmienimy. Czytanie było proste, wiersz Mickiewicza też ale nie trawię Jasnorzewskiej
Dziwi mnie tylko jak któraś z Was pisała pierwszy temat i nie pamięta nazwiska poetki no i cóż, jedyna nieczytana przeze mnie lektura się trafiła myślę że zdam, dzieło życia to to nie było ale coś tam napisałam
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma co się martwić na zapas.lepiej się zrelaksować i nabrać sił przed jutrzejszą matmą najważniejsze, że pierwszy egzamin za nami!
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wszyscy się pocieszali, że jak dowalili polskim, to matematyka będzie łatwa
|
|
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
wystrasyzłyście mnie
moim zdaniem temat polegał na tym, żeby napisac jak Żancia, Zenon i Elżbieta odnośili się do Justyny i jej związku z Zenonem. Nie pisałam charakterystyki Justyny, tylko to jak widzili ją ci bohaterowie Np. Zenon miał ambiwalentny stosunek do Justyny nie traktował jej poważnie, nie przestawał się z nią kontaktowac itp. Tak samo Elżbieta uważała ją za taką i taką, ale pomagała jej bo cośtam Kto powiedział że trzeba było pisac z perspektywy Justyny, przeciez temat brzmiał "opisz jaki stosunek do Justyny i jej związku z Zenonem mają różni bohaterowie Granicy"
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie moze o ktorej beda wstepne odpowiedzi? chcialam sobie sprawdzic czytanie ze zrozumieniem. wypracowania nie zamierzam sprawdzac
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
Mój jedyny stres dzisiaj polegał na tym czy dostanę okresu w trakcie czy po egzaminie- i dostałam oczywiście w trakcie
ehh cieszę się że to już za nami, teraz powinno być z górki chyba pójdę dzisiaj na koncert
|
|
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
także uwazam że charakterystyka justyny to chyba jakiś zart, bo nie napsiali o tym w temacie;/ ale ogólnie zadowolona nie jestem.... Swoją drogą jak zobaczą że cała polska tego nie uwzględniła to zmienią klucz;p hehe
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to dlatego, że ogólnie raczej ścisłowcy z nas
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Chce Cudzoziemke na rozszerzeniu
|
|
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj to bułka z masłem w porównywaniu do jutra... a zaraz idę trzaskać zadanka z ukochanej matematyki
chyba większość ogólnie wybierała Granicę, u mnie jakoś 80 proc. klasy wybrało. tekst do zrozumienia na początku arkusza był pozornie łatwy,ale jakieś niejasne , jak dla mnie, pytania, dziwnie sformułowane :P
|
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
114 osob nas czyta
pozdrawiamy
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, tylko, ze zmienią na korzyść. Ogólnie wydaje mi się, że słabo pójdzie ta matura w całej Polsce, bo niektórzy bardzo dobrzy uczniowie z mojej klasy sądzą, ze nie zdadzą ( sądzę, że przesadzają, ale mówią, że źle im poszło). |
|
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze w kazaniu jest jakieś nawiązanie, kler ma jednak wpływ na pewne sprawy
Ale skoro dla niektórych to ''
|
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem polski nie był trudny
na początku przeraził mnie tekst i zadania do niego, ale jakoś poszło . Z tego co widzę większość wybrała temat z Granicy? Sama na początku zaczęłam o nim pisać, ale stwierdziłam, że analiza będzie jednak prostsza . Nie znoszę analizy wierszy, ale nawet nie było tak źle .
|
|
|
|
#2580 |
|
Zadomowienie
|
Hej
to dla mnie czarna magia. Ja się strasznie boję jutrzejszej matmy o te 30%
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

ale przynajmniej już jeden egzamin za nami, teraz już z górki

czytanie ze zrozumieniem - o ile tekst był okej, to niektóre pytania kosmiczne. Na szczęście polski nie jest mi nigdzie potrzebny, więc byle zdać...

pocieszasz mnie! Ja mam po części nie na temat
Np. Zenon miał ambiwalentny stosunek do Justyny nie traktował jej poważnie, nie przestawał się z nią kontaktowac itp. Tak samo Elżbieta uważała ją za taką i taką, ale pomagała jej bo cośtam
o te 30%