|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Scio chyba pisała jakiś czas temu że przez jakiś czas nie będzie mieć możliwości pisać na wizażu .
|
|
#3692 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
ale my w trójke mamy R w imionach więc będzie udana rodzinka
|
|
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam psa i kota i dobrze zyja
![]() ja jestem bardzo ciekawa co u asigo ona tez miała mieć blizniaki
|
|
|
|
#3694 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego pytałam, żeby dwa razy czasem tej wspaniałej czynności nie wykonywać...![]() Cytat:
i każda podróż jest już dla mnie odczuwalna pod tym względem ciekawe, co mój gin powie na te twardnienia....Cytat:
|
||||
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
O kurde spadam, muszę po brata do szkoły jechać ![]() Zapomniałam o nim. Potem się zjawię i po odpisuję!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Wtajemniczenie
|
No to witam i ja.
Brunetka czekam na wyniki razem z Tobą i wierzę że wszystko będzie ok Pieleszka kciuki za wizytę ![]() A do mnie właśnie dzwoniła Pani, że jutro przyjadą drzwi do Naszego mieszkanka ( czekaliśmy ponad miesiąc i Nas strasznie stopowały) . Mężul wstawi, potem tylko panele, malowanie drugi raz, sprzątanko i wprowadzamy się!!! A weekend był bardzo udany, pośmiałam się jak nigdy, a Dominik dokazywał w brzuszku niemiłosiernie Może się uda za dwa tygodnie.
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Juz po wizycie...... z dzidziem sysko jest OKI dostało mi się za to że za duzo przytyłam az 4,5 kg w miesiąc i krzyczal lekarz czy chce zeby dziecko mialo tlusta matke wiec od dzis dietka chyba...... ![]() nastepna wizyta 27.kwietnia ma zrobic morfologie mocz i TSH sama poprosiłam o to badanie dla spokojnosci ![]() noi tyle dobrych wiadomosci teraz zle ![]() mam isc do alergologa i pulmonologa na badanie wydolnosci pluc bo powiedzial ze jak meczy mnie tak ta alergia to zeby cos sie dzidzi nie stalo ze moze sie z niedotlenieniem urodzic wiec musze dzwonic do cioci i niech mnei umawia do jakiegos lekarza
|
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodze do gina prywatnie ale czasem mi sie uda na nfz to wizyta jest normalna jak kazda z usg i ze wszystkim przykre to ze w naszym kraju na nfz za co placimy skladki mozna pojsc do lekarza ale nie u kazdego bedzie sie normalnie traktowanym .... dziwne to...
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
brumek - oczywiscie ze bawelenka jest 100 razy lepsza i zdrowsza ale taki kocyk dobry jest nap do wozka na jesien albo zime
ja ma termin na 23 sierpnia wiec blizej zimna niz ciepla dlatego chce go kupic a w domku jak najbardziej kocyk - bawelenka a jak zimmmno bardzo to polarek cienki sloneczko - no sliczne sa te kocunie zanetka - no nie moge z Tobą karolinee - o dzieki za podpowiedz - ja tez dzidziusia kupuje ![]() - a co do prania to jama na sierpien tez termin i bede prala w na poaczatku albo w polowie lipca mysle ze wystarczy poco ma lezec i sie kurzyc teraz te ktore nie sa nowe tylko z lumpka przepralam w zwyklym proszku LadyInBlack - fajny ten zestawik gdybym miala wiecej miejsca sama bym sie zastanowila nad nim moniczka - z ta podroza to zalezy jak ty sie czujesz widzisz ja jechalam np samochodem ponad 100 na dzialke i bylo oki ale busem jak jechalam z mezem 30 km to myslalam ze nie wytrzymama bylo mi duszno niewygodnie i wogole do d**y sloneczko, zmalowana - a ja pralam wszystkie pokrowce z wozka jakie byly mozliwe tylko do zdjecia ale to chyba poprostu taka moja pedantyczna obsesja na punkcie zarazkow heheheh brunetka- za wyniki ja pod koniec maja bede pic carmela - na brodawki tez jest dobra zwykla masc nagietkowa mialam ja na liscie co trzeba kupic w aptece ![]() właśnie gdzie Scio ? za rozpoczete tygodnie i miesiace ![]() i za reszte wizyt i wynikow dzisiejszych
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-04 o 12:45 |
|
|
|
#3702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A trzeba isc do alergologa lepiej sprawdzic
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i komplet badań też na każdej wizycie
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
No mały już w domu.
A ja wyspałam się dziś nawet, wczoraj mnie wzieło spanko już na ,,usta usta" i nie wiem jak się skończył ten ost odcinek ![]() Trzymam kciuki za wizyty wszystkie dzisiejsze! ![]() Beatko i ja proszę o jakiś link z tanim wózekiem, jak cos Ci wpadnie przypadkiem w oczka brunetka to już jedno z głowy! jeszcze tylka wykluczenie wstrętnej cholestazy i do domku! Pewnie już dowiózł mąż drożdżówkę, w szpitalach karmią okropnie a fuuu...zanka ślicznie wyglądasz, a domek Lenki już pokazny! Bartessa Karol - piękne imię. O sweet już po wizycie - kochana nie martw się, będziesz miała spirometrię na 100 %, tez to miałam i wszystko wyszło ok! Vaniliowa za wizytę.Co do prania ciuszków to ja chyba już w kwietniu poprałam i już nie zamierzam prać drugi raz, tylko siup do szafy i niech czekają. A tak w ogóle to mnie naszło na fryzjera od wczoraj, podoba mi się bardzo takie farbowanie, ostatnio na czasie niby, to two tone, czyli jaśniejsze włosy od końców... Poszłabym się zapisała, ale muszę czekać na jakąś kasę, bo lipa, jeszcze mój Tż w domu, bo mnie ma roboty wrrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj lekarz jest tak oblegany ze zeby dostac sie teraz na nfz to wizyta byla by na poczatku lipca wiec wole prywatnie
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zadomowienie
|
moniczka - niedojz ze maja to jeszcze 20 nie 27 skleroza ciazowa
dziubek - no jak mus to mus
|
|
|
|
#3708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co u naszej belli? kto ma do niej tel? Cytat:
http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...mamma_mia.html LadyInBlack super mebelki! |
||||
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ciekawości czasem przegladam aukcje z wózkami.
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pięknie ![]() Agulaabar Ja uwielbiam jak mój mąż cieszy się jak dziecko ![]() Jak kupiłam mu obiektyw to od razu masę zdjęć robił, teraz się dokształca ![]() Sweet będę Cie pilnować 27 kwietnia ?? ![]() Marina Ja tam sobie sama zafarbowałam , na jakieś capucino ![]() Miałam okropne odrosty,a nie chciałam farbować włosów na blond ponownie, bo nude już były, więc wybrałam jakieś capucino i jest ok ![]() Ha! I już wróciłam MAM nie dosyt z lumpa! Nic nie było ciekawego ![]() Znalazłam tylko 1 rzecz śpiworek taki mięciutki, tylko że właśnie licytuje jeden podobny i teraz się modle, aby ktoś go przebił ![]() Musze wykombinować jakąś zupę, ale jaką ![]() A i mój bebzol, on chyba stoi w miejscu
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co o tej maści to czytałam że najlepsza jest taka która ma 100% czystej lanoliny bez żadnych dodatków
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-04 o 12:52 |
|
|
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() troche mnie nie bylo ale staralam sie regularnie Was podczytywac ![]() mam do nadrobienia jeszcze zaleglosci z weekendu majowego bo mnie nie bylo,ale dam rade ![]() gratuluje wszystkich udanych wizyt!! ![]() ja ide teraz 16.maja zobaczymy jak Maly lobuziak urosl![]() w ogole tak nas nastraszyl w pt ze pojechalismy do szpitala. w poludnie zjadlam lody mcflurry z maca i potem w sumie juz nic bo caly czas brzuch mnie taaak bolal,ze zgiac sie nie moglam,ani usiedziec.na dodatek jak sie polozylismy w koncu spac to maly sie nie ruszal a zawsze byl b.aktywny wieczorem.szturalismy i nic! pojechalismy do szpitala-bo brzuch ni eprzestawal bolec nawet po lekach ![]() karolinee ja tez mam proszek i plyn dzidziusia.chcialam zaczac prac dzisiaj ale stwierdzilam ze zabiore jednak sie za to jaokos w czerwcu - mam termin na koniec lipca. beda swiezsze ![]() brunetka ![]() zanka ale masz przystojnego synka ![]() i slicznie wygladasz w ciazy!beata_1988 ale trafila Ci sie okazja z wozkiem, no brawo! heh,ja nie umiem polowac na takie okazje![]() ide nadrabiac.. |
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
No prawie... Twoje okolice mamy zamiar zwiedzac, a "stacjonowac" bedziemy we Wladyslawowie. A moze podrzucisz co w Twoim terenie koniecznie trzeba zobaczyc? |
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
SweetAngel- ja mam astmę i alergię.jeśli masz dusznosci to ginekolog lub lekarz rodzinne może przepisac Ci wziew,który bezpiecznie można brac w ciąży,nazywa się MIFLONIDE.alergolog i pulmonolog wiele na razie nie pomogą,ponieważ w ciąży nie powinno się robic rtg płuc i spirometrii czyli dwóch badań sprawdzających zdolnosc wydechową oraz stan płuc.idź do pulmonologa przedwszystkim,ale jeśli masz duszności to koniecznie weź wziew,bo inaczej możesz dprowadzic do niedotlenienia dziecka.TO BARDZO WAŻNE! Lekarz rodziiny Ci wypisze recepte jak powiesz o co chodzi. żeby to nie była astma
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- medela - avent - lansinoh (to sama lanolina wlasnie ) - babydream - skarb matki (firma polecana przez miesiacznik M jak mama ) - oceanic AA - mustela - masc nagietkowa ![]() - oslonki laktacyjne tez sie przydadza a sa jeszcze kremiki do biustu dla kobiet w ciazy i karmiacych ale bardziej pielegnujace niz leczace ![]() babonik - oki zapytam o ten lek to mowisz zeby lepiej do pulmonologa pojsc? ale on bedize weidzal na co mam alerge? bo widzisz ja mialm testy robione 10 lat temu sa juz nei wazne i teraz nie moge ich zrobic w ciazy dlatego nie iwem czy iscd oobu czy tylko do jednego ?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-04 o 13:13 |
|
|
|
|
#3716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jesli lubicie pojezdzic to polecam : http://www.turystycznapolska.pl/inde...-Jana-Pawla-II i po drodze, kawałek dalej: http://www.turystycznapolska.pl/inde...nu-w-Szymbarku Teraz można tam na spokojnie wejsc i coś zobaczyć, bo latem to jedna wielkaaaaa kolejkaaaaa
|
||
|
|
|
#3717 |
|
Rozeznanie
|
Sloneczko555xxx fajny wozeczek
i kolorek rowniez piekny ![]() pieleszka za wizyte i szczegolnie za dzidzie zeby wkoncu pokazało co tam chowa miedzy nozkami ![]() ![]() karolinee1983 ja wszystkie ciuszki z lumpka jak i od kolezanek wypralam juz raz z miesiac temu w zwyklym proszku (mam termin na poczatek lipca). Teraz wysylam meza po proszek "Dzidziusia" i zaczne prac powoli juz i prasowac (tzn ja prasowac nie bede bo lezaca jestem). Ale ja dlatego ze boje sie ze moge urodzic wczesniej (mam skurcze i fenoterol i leze) a z tego co czytalam to fenoterol odstawia sie po skonczonym 36 tyg a to wypada na ok 10 czerwca wiec pozniej to nie wiadomo jak bedzie wiec wole wszytsko miec do tego czasu gotowe Ty Kochana mozesz jeszcze spokonie troche poczekac LadyInBlack2, youyou gratuluje kolejnego tygodnia ![]() Zaneta88 ja przed fenoterolem bralam tak jak youyoy 3x2 tabl magnezu (mialam Asmag Forte), a teraz z fenoterolem mam 2x1 tabl wiec mozesz zwiekszyc spokojnie ![]() kasshia Ban stały ? ?Natka_ trzymam za dobre wiadomosci w pracy !!!agulaaabar to ze masz grupe krwi wpisana w karte ciazy i podbita przez gin to nic, tak przynajmniej powiedziala moja ginka wlasnie przy wpisywaniu i podbijaniu, że i tak mamy obowiazek miec przy karcie ciazy zawsze orginał wyniku badania grupy krwi Vaniliova11 gratki udanej wizyty ciesze sie ze wszystko pozamykane
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-04 o 13:26 |
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Planuje kupić, zeby mieć tak w razie czego, koszt to ok 12 zł, wiec wiele nie strace jak nie uzyje.
|
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
lecę gotować
![]() będzie barszcz biały bo tż bardzo lubi a na drugie i na jutro mięsko duszone w sosie z zmieniaczkami jutro musze na seminarium jechać a tak mi się nie chce... a jak wróce to już będę miała obiadek gotowy - a prędko pewnie nie wróce jak się rozgadamy ze Słoneczkiem i Mariną mam nadzieję że pamiętacie dziewczynki o spotkaniu jutro? ok.13-13.30 w Dwóch Mostach może ciut później - zależy na jakiego busa z Rzeszowa się wyrobię po seminarium ![]() edit: za co kasshia ma Ban stały ? patrząc na historię jej postów to przecież pisała tylko u nas ostatnio... nie rozumiem co przeskrobała że ją tak ukarali...
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-04 o 13:30 |
|
|
|
#3720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze wszystko ok![]() Cytat:
![]() Bratu udało się dostać ten Prenalen w jakiejś mini apteczce u siebie w miasteczku ![]() Mąż już pobiegł tworzyć kostkę hehe A chwaliłam się wczoraj że o 22 robiłam gofry? tak mi się chciało że masarka.... no i zrobiłam te gofry, wlewam do gofrownicy, a tu wszystko rośnie i się bokami wylewa! jak otworzyłam to zostało tylko zeskrobać to co zostało.... wlewam drugi - to samo! ja już łzy w oczach że nici z gofrów a mąż z pełnym spokojem "kochanie a dodalaś mąke?" rzecz jasna że nie..... miał ze mnie polewkę cały wieczór.... ale gofry były pyszne
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

ale my w trójke mamy R w imionach więc będzie udana rodzinka

Dlatego pytałam, żeby dwa razy czasem tej wspaniałej czynności nie wykonywać...
i każda podróż jest już dla mnie odczuwalna pod tym względem
klask i:

zębole
27 kwietnia ?? 

? ?

Zakończone: 2