Mój TŻ jest złodziejem??!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 12:58   #61
Lea_
Wtajemniczenie

Dot.: Mój TŻ jest złodziejem??!!

Kurde aż mnie wspomnienia dopadły jak czytam to co piszesz...
Podczas studiów, na pierwszym roku mieszkałam z ówczesnym TZ i jeszcze jednym chłopakiem w wynajętym mieszkaniu.
często działo sie tak, że byłam sama w domu i pewnego dnia wraca TZ i mówi, że musimy porozmawiać...
Okazało się, że nasz współlokator oskarżył mnie o kradzież pieniędzy, które zginęły z jego szafki i to nie bezpośrednio do TZ tylko do jego siostry...
Oczywiście żadnych pieniędzy nie ukradłam ( chodziło o jakieś 180 zł) no ale wstydu się najadłam ogromnego, zrobiłam awanturę TZ jak w ogole mógł pomyśleć , że mogłabym coś takiego zrobić, zrobiłam awanturę temu chłopakowi ale on uparcie twierdził, że te pieniądze tam były a ja jedyna mogłam to zrobić
TZ twierdził, że nie wie co ma o tym myśleć a ja cierpiałam, że mi nie wierzy. Ostatecznie związek nam się posypał przez to i do tej pory nie wiadomo dlaczego ten współlokator mnie o to oskarżył. Moi przyjaciele, którzy mi wierzyli twierdzili, że on sie we mnie kochał i chciał popsuć mój związek, inni twierdzili, że kochał się w moim TZ a jeszcze inni, że był po prostu chory...

I chociaż tego nie zrobiłam było mi tak cholernie wstyd przed tymi wszystkimi ludźmi , którzy bądź co bądź gdzieś w głowie mieli świadomość, że ukradłam współlokatorowi pieniądze ...

„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”.

Al Pacino, "Zapach kobiety"

http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie.

Lea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 13:06   #62
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lea_ Pokaż wiadomość
Kurde aż mnie wspomnienia dopadły jak czytam to co piszesz...
Podczas studiów, na pierwszym roku mieszkałam z ówczesnym TZ i jeszcze jednym chłopakiem w wynajętym mieszkaniu.
często działo sie tak, że byłam sama w domu i pewnego dnia wraca TZ i mówi, że musimy porozmawiać...
Okazało się, że nasz współlokator oskarżył mnie o kradzież pieniędzy, które zginęły z jego szafki i to nie bezpośrednio do TZ tylko do jego siostry...
Oczywiście żadnych pieniędzy nie ukradłam ( chodziło o jakieś 180 zł) no ale wstydu się najadłam ogromnego, zrobiłam awanturę TZ jak w ogole mógł pomyśleć , że mogłabym coś takiego zrobić, zrobiłam awanturę temu chłopakowi ale on uparcie twierdził, że te pieniądze tam były a ja jedyna mogłam to zrobić
TZ twierdził, że nie wie co ma o tym myśleć a ja cierpiałam, że mi nie wierzy. Ostatecznie związek nam się posypał przez to i do tej pory nie wiadomo dlaczego ten współlokator mnie o to oskarżył. Moi przyjaciele, którzy mi wierzyli twierdzili, że on sie we mnie kochał i chciał popsuć mój związek, inni twierdzili, że kochał się w moim TZ a jeszcze inni, że był po prostu chory...

I chociaż tego nie zrobiłam było mi tak cholernie wstyd przed tymi wszystkimi ludźmi , którzy bądź co bądź gdzieś w głowie mieli świadomość, że ukradłam współlokatorowi pieniądze ...
Albo Twój ex facet podwędził tą kasę . Współczuję sytuacji, chyba bym wścieklizny dostała, gdyby ktoś mi coś takiego zarzucił i szedł w zaparte, że to na 100% ja.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 13:25   #63
Lea_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Albo Twój ex facet podwędził tą kasę . Współczuję sytuacji, chyba bym wścieklizny dostała, gdyby ktoś mi coś takiego zarzucił i szedł w zaparte, że to na 100% ja.

No właśnie nie było takiej możliwości, bo ten współlokator i TZ razem jezdzili do pracy w tamtym okresie i nie było tak, że TZ był w domu jak tego chłopka nie było, ja byłam, więc wszystko poszło na mnie

Stary 2011-05-04, 15:01   #64
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
No właśnie nie było takiej możliwości, bo ten współlokator i TZ razem jezdzili do pracy w tamtym okresie i nie było tak, że TZ był w domu jak tego chłopka nie było, ja byłam, więc wszystko poszło na mnie
I wyjaśniło się,co z tymi pieniędzmi?
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 15:03   #65
Lea_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
I wyjaśniło się,co z tymi pieniędzmi?

Nie... ja w każdym badź razie nie wiem bo zerwałam kontakt z tymi ludźmi.

Stary 2011-05-04, 15:04   #66
cholernarejestracja
Copyraptor

Autorko, byłam w bardzo podobnej sytuacji (tylko chodziło o przekręty w pracy, a nie po prostu podbieranie rzeczy).

Zrobiłam dokładnie tak jak ty. I nie żałuję. Mam spokój ducha, że nikt mnie już nie oszukuje i kantuje
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 16:04   #67
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
O ile nie miał szafki zamkniętej na 4 spusty, to podwędzenie tej kasy pewnie trwało by 30 sekund. Nie bądź więc taka pewna - inni Ciebie tacy pewni nie byli.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 18:30   #68
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Starsplash Pokaż wiadomość
Sprawę już można uznać za zakończona. Właściciele zaginionych przedmiotów dali mu wybór albo idą na ugodę i on przyznaje się i zwraca im kasę i/lub przedmioty albo oni zgłaszają sprawę na policję. Przyznał się że to on i podpisał z nimi ugodę Jestem po prostu zdruzgotana, że tyle czasu kłamał w żywe oczy. Gdyby był niewinny nie poddał by się ot tak, tylko żądałby udowodnienia zarzucanej mu kradzieży ! A on próbował wszystko utrzymać w tajemnicy ( myślał, że oni mi nie powiedzą o tym czy jak?!) Myślał chyba że to wszystko przejdzie bez echa, że mi będzie mógł wmówić, że to nie on a jednocześnie przyznać się do kradzieży, podpisać ugodę i zamieść wszystko pod dywan . Nie wierzę, po prostu nie wierzę
Cytat:
Napisane przez Starsplash Pokaż wiadomość
Postanowiłam, że zrywam wszelkie kontakty. Nie mogłabym wybaczyć, że od prawie pół roku mnie okłamywał i jeszcze tak nadużył zaufanie moje i moich znajomych. Jest mi z tym ciężko ale niestety. Mam swoje zasady.
Dobrze,że okazało się wcześniej Trzymaj się,buzka
platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 18:53   #69
andzia1989r
Zakorzenienie

Facet margines.

Dobrze zrobiłaś odchodząc. Na dobre Ci to wyjdzie.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-04, 21:25   #70
Lea_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
O ile nie miał szafki zamkniętej na 4 spusty, to podwędzenie tej kasy pewnie trwało by 30 sekund. Nie bądź więc taka pewna - inni Ciebie tacy pewni nie byli.

Masz rację...

Stary 2011-05-04, 22:13   #71
Jazzlyn
Zadomowienie

Bardzo mi przykro, ale dobrze że dowiedziałaś się teraz a nie np po ślubie.
Mnie okradła kiedyś własna kuzynka Później wyszło na jaw że nie byłam jej jedyną ofiarą bo okradała całą rodzinę (np na weselach, na imieninach itp), okradła kiedyś nawet matkę swojego chłopaka Najlepsze jest w tym wszystkim że jej ojciec nie chciał nikomu uwierzyć, ale z tego co wiem w końcu przejrzał na oczy (po jakichś 5 latach lol).
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości