|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 | |
Raczkowanie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
kate-middleton-second-wedding-dress.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
Raczkowanie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
![]() No a nasz 23 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My chcieliśmy 30 bo 29 tz ma urodziny i imieniny i jakoś fajnie tak by było ![]() ![]() Może nawet suwaczek sobie wygrzebie ![]() Edit:jesteście z tej Ostrowi pod Wwą? Dziewczyny,sukienki z tiulowym dołem są zazwyczaj droższe czy raczej nie ma to znaczenia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za to ta druga PMka miała niezłą jazdę z tym Teściem... Okropne takie rzeczy, nigdy nie wiadomo, co się może wydarzyć. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Piękne suknie, a widzę, że makijaż preferujesz mocny i zdecydowany? Ja wręcz przeciwnie, jak najdelikatniejszy będzie ![]() Cytat:
![]() Ciekawy artykuł o miesiącach ślubnych i skąd to r: http://sympatia.onet.pl/0,2281,16177...,artykuly.html Dziewczynki, dzięki za życzenia zdrowia, dziś mi troszkę lepiej, bo nie muszę nigdzie wychodzić... leżę więc z kompem na kolanach i się wygrzewam pod kocem z herbatką lipową... No i czekam, aż TŻ w drodze z pracy przyniesie mi do domu aptekę ![]() U mnie wczoraj też sypał śnieg, a dziś piękne słońce... No, ale chwilowo nie mam jak z niego skorzystać.
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-05-04 o 14:20 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3935 |
Wtajemniczenie
|
Mówiąc o bolerku z tiulu miałam na myśli coś takiego jak w załączniku. Nie wiem co to za materiał, nie znam się na tym szczerze mówiąc, ale kojarzy mi się z tiulem
![]() ![]() moooniaaaa, my mamy poprawiny w lokalu 14-20, więc będzie normalna impreza z tańcami, tyle, że już bardziej na luzie. DJ-a mamy zamówionego na 2 dni. Byłam na kilku weselach z takimi poprawinami i miło je wspominam, można wtedy ze znajomymi się bardziej pobawić, bo pierwszy dzień zazwyczaj jest bardziej dla rodziny. Natomiast jeśli chodzi o poprawiny działkowe, to wiem z rodzinnych przypadków, że ktoś (rodzice, rodzeństwo) musi dłuuugo nie spać, bo po weselu zamiast iść spać to trzeba zabrać jedzonko z lokalu i przyszykować imprezę na kolejny dzień na działce. Oczywiście zależy jak się to wszystko zorganizuje, ale wiem, że tamte osoby nie chciałyby tego powtarzać, bo było to dla nich zbyt wyczerpujące. Więc warto zawczasu pomyśleć jak to w miarę "bezboleśnie" dla bliskich zorganizować ![]()
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-05-04 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
220f96f3ade356c77a651ab1f3e65344,29,1.jpg Sukienki z tiulowym dołem zwykle są droższe, bo w ogóle typ księżniczkowy jest droższy, niezależnie od użytego materiału, bo po prostu tam jest tego materiału bardzo dużo i dochodzi kwestia odpowiedniej konstrukcji, kilku kół itp. Ale np. moja siostra miała syrenkę i też zażyczyła sobie tiul u dołu. Tylko że tego tiulu była jedna warstwa, tak żeby stworzyć wrażenie miękkości, ale żeby dół nie był "puchaty". I zapłaciła normalnie, za całość łącznie z rękawiczkami i welonem około 2000 zł, tiul nie jest jakimś drogim materiałem. Zresztą podaję link do pokazu slajdów z jej ślubu, suknia była szyta u krawcowej w Zambrowie, to jest niedaleko Łomży: Moje wesele będzie w tej samej sali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,co sądzicie o tych zdjęciach? http://www.serafinski.com/
Najbardziej mi przypadły do gustu. A w przyszłym tygodniu trzeba by już zaklepać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam Nowe PM-ki ![]() ![]() Tym razem postaram się nie opuszczać wątku na tak długo, gdyż nadrabianie sporo zajmuje. Co do kwestii bolerek itp, ja wolała bym jakąś fajną etolę. Chociaż teraz panna młoda na ślubie (30.04) nie miała nic narzuconego na siebie, co prawda wyglądało to pięknie, ale za ciepło nie było. Nie trzęsła się z zimna, ale jakoś tak moim zdaniem nie wyglądało to najlepiej jeżeli chodzi o pogodę. Poprawiny, my również doszliśmy do wniosku że nie robimy poprawin, tylko obiad dla najbliższych. Po prostu, ja osobiście tego nie lubię w weselach i sama nie chodzę. Jak pogoda dopisze, rozłożymy duży namiot (taki do imprez) na ogrodzie i wystarczy. moooniaaaa- faktycznie ślub odbiera rozum, więc nie jestem sama ![]() kamisiaa88 - My również początkową datę obraliśmy 16 bądź 23 (urodziny TŻ-ta, rocznica związku), ale tam gdzie chcieliśmy urządzić przyjęcie mieli wolny termin tylko 2-go na początku, serio byłam zła, teraz się cieszę i przyzwyczaiłam się do 02.06.2012 ![]() ![]() Dotk4 - Gratuluję ![]() Mam jeszcze pytanie, wiem było już poruszane to na wątku, tylko że ja potrzebuję odświeżenia ![]() ![]() ![]()
#3940 | ||
Rozeznanie
|
Hej dziewczątka!
Trochę Was dziś ponadrabiałam (od piątku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bahari - Suknia którą wkleiłaś jest przepiękna - zwiewna, dziewczęca, taka delikatna - bardzo mi się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() kindziulindzia - Twoje propozycje też mi się podobają ![]() ![]() moooniaaaa - Aaaaj druga i czwarta z tych co wkleiłaś... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chatka - I ja się cieszę, że udało Wam się znaleźć odpowiedniego kamerzytę na Wasz ślubny projekt ![]() ![]() ![]() ![]() ...a sala jest elegancior ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie ![]()
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-05-04 o 14:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3942 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#3944 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() A jak się dogaduje z młodymi? ma ciekawe pomysły na plener? długo siostra czekała na zdjęcia? Ja mam zamiar malować się u Pani Lange ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki za pozdrowionka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Raczkowanie
|
Dzięki.
O rany to ja jestem aż tak opóźniona ![]()
#3947 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak to jest z dojazdem, ale obawiam się że jak wizażystka do Ciebie pojedzie to straci kilka klientek które by mogła u siebie obsłużyć tego samego dnia, więc praktycznie na pewno będzie niechętna. Zawsze można spytać, ale wydaje mi się że spokojnie możesz wziąć inną panią, makijaż ślubny to nie jest jakaś straszna filozofia. Pan fotograf każe długo czekać na zdjęcia, nie pamiętam dokładnie ile (na pewno kilka miesięcy), ale wyrabia się w podanym terminie - przynajmniej uczciwie mówi że się długo czeka i nie przeciąga tego czasu w nieskończoność. Co do dogadywania i pomysłów - trudno mi powiedzieć, ale ja sama odebrałam pana fotografa jako uprzejmego i znającego się na robocie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3948 |
Zakorzenienie
|
a u mnie jest wesele, potem poprawiny i poprawiny poprawin
![]()
#3949 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam w Warszawie, a ślub będzie w parafii moich rodziców w Łomży. Wesele w Wiźnie w zajeździe Kasztelan Wiski.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A masz jakąś stronkę tego Waszego? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak na razie jest chyba tylko jedna która mi się podoba, ale oczywiście bez poprawek obecnego modelu by się nie obeszło.
![]() |
#3953 |
Zadomowienie
|
U mnie jest tak samo
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() P.S. nie sądzicie że moja Ola to niezła laseczka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja bynajmiej nie mam poprawin ![]() ![]() Ja jestem z Ostrowa Wielkopolskiego koło Kalisza (wielkopolska) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nic dziewczyny lece do dentysty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3956 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle to ja swoją suknię już mam w głowie ale jej jeszcze nie narysowałam, jestem w trakcie zbierania inspiracji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
Dotk4 - gratuluję nowej pracy i razem z Tobą cieszę się z fajnej, międzynarodowej ekipy, tylko pozazdrościć
![]() kamisia - super makijaże oczu, fryzury nie w moim stylu ale za to suknia Lia piękna ![]() bahari - ja raz w życiu dotknęłam prawdziwego muślinu i różnica z szyfonem i zresztą z każdym innym materiałem jest taka, że muślinu się wogóle między palcami nie czuje. To jest jak mgiełka, nie sądziłam że może istnieć taki materiał Aha, pytałam babcię, specjalistkę od włóczkarstwa i robótek ręcznych (poważnie mam pół szafy swetrów od niej), że sweterek Kate jest prawdopodobnie z moheru z dodatkiem jedwabiu (ok.30%) zrobiony na drutach a nie na szydełku bo byłby sztywniejszy. Zastanawiam się czy nie wyżmędzić od niej czegoś podobnego ![]() moooniaaaa - zdjęcie bardzo ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Raczkowanie
|
Oszsz właśnie sobie przypomniałam że miałam zadzwonić do tego salonu gdzie mają Papilio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mysle ze na czerwiec jest trochę za ciepłe, chociaż niewiadomo jaki czerwiec w przyszłym roku będzie ![]() pisałam wam, że po naukach u Dominikanów jestesmy mega zadowoleni, a to ojciec Dawid puścił nam w przerwie na rozluźnienie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Q_pkb-xMz24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.