|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Dzis poszlam zwazyc moja mala i moj tluscioch wazy 4660g a urodzila sie 3680g(spadkowej wagi nie znam) 2 maja miala miesiac, czyli przytyla ponad kilo w miesiac(liczac ze troche spadla)
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
TZ sprzata, a jelsi ja zaczne to on musi poprawiac;p. Tak samo z gotowaniem i sprzataniem po . Ja zawsze zrobie balagan w kuchni a on nigdy;pCytat:
![]() ![]() a propo lezenia na brzuszku
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-06 o 18:58 |
||||
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zamiast wyjsc na dwor
ubralam mala i otwarlam jak szeroko okno ptaszki jej spiewaja i sobie spi
|
|
|
|
#2943 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziekujemy nasze dzieci maja w tym samym czasie te same akche moj tez na raczkach szczesliwy jak pokazuje mu mieszkanieCytat:
co zakladasz na chrzciny? kurcze znow mi nie zacytowalo wszystkiego ![]() |
||||||
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
a my po spacerku w nosidle, zalatwilam poczte i karte z NFZ ;P
becikowego jeszcze nie ![]() wiecej osob mnie przepuszcza w kolejce niz jak bylam w ciazy
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
mam 38 ;-( do ilu moge karmic piersia????
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
gosiawolna ja miałam 38.8 i dalej karmiłam... dzidzi nic nie będzie,nie martw sie!
hawea piękny chłopiec ![]() tajka ale grzecznie leży
|
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
a co moge brac na zbicie??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na chrzciny zakładam sukienkę, którą pokazywałam kilka postów wcześniej. Tylko jeszcze mam problem z dodatkami, ale myślę, że będą to czerwone lub w kolorze fuksji szpilki, do tego naszyjnik w takim samym kolorze, tylko nie wiem, jaką torebkę dobrać? ![]() Mały jest na spacerku z dziadkiem idę zrobić racuchy
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2011-05-04 o 14:32 |
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
gosiawolna weź paracetamol biofarm- brałam 3 razy dziennie.
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
kurde Montii szalejesz z tym nosidłem - ja muszę się zmobilizowac i też zamówic.
Ja karty nie mam i peselu też nie - i nie wiem gdzie się to załatwia ![]() Ale mój mały wydaje odgłosy hehe padnę - jakby serio na klopie siedział a jak bąki puszcza to się sam dziwi skąd te odgłosy i nieraz się przestraszy sam siebie.... no to idę przebierac pampersiaka po raz setny dziś
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-05-04 o 14:45 |
|
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
paracetamol ( czyli np apap, panadol itd... )
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2952 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale tak jak mówisz montii u mnie też już lepiej chociaż jeszcze się zdarza mi burknąć ![]() Cytat:
mój zawsze się śmieje tylko z tego jak Oliwier nie wie sam czego chce - przy cycu zasypia, w łóżeczku znów szuka cyca... tż zawsze się śmieje że on taki zdecydowany jak ja a ja spod znaku wagi ![]() no proszę a mówią że to się nie udaje ![]() Cytat:
Cytat:
a nasz pępuszek spoko tylko w środku tam całkiem taka ciemna ta skóra nie wiem też czy to normalne...śliczny synek rośnie jak na droźdżach no ja 5km od wrocławia mam zimę na całego dziś topnieje dopiero sukienka super na chrzciny a masz coś upatrzonego dla synka??? bo ja właśnie szukam a nie chcę typowo chrzcinowych ubranek białych...Cytat:
a my dziś jedziemy na kontrolę bioderek aż 50km aż się boję jak mały będzie się zachowywał
|
|
#2953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kartę do becikowego dostaniesz w ośrdku pomocy społ. Potrzebne ejst też zaświadczenie od Twojego gin,że byłąś przynajmniej na 1 wizycie podczas ciąży. gosiawolna możesz karmić,a jak masz problem z piersią to nawet musisz.Bierz tak jak pisze czarna apracetamol tajka słodziak z Twojej córy !! byłam w przedszkolu po Zosię i w spożyczaku,przychodzę a tu tata z małym spią razem Mały wstał przed 13 i znowu poszedł w kimano
|
|
#2954 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zauważyłam, że mój Oluś ulewa tylko po moim pokarmie z cycków, a po mm nie, muszę powiedzieć o tym lekarzowi jak przyjdzie witamy, Sebuś jaki już duzy ![]() u nas też wczoraj śnieg padał ![]() Cytat:
![]() montii a od jakiego wieku można tam dziecko wsadzić, mój będzie miał w sobotę 3 tyg to nie za mały?? i czy zamawiałyście je z tej strony zachustowani??? ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- no i zapomniałam się pochwalić, że odpadł nam dziś pępuszek |
|||
|
|
|
#2955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kiedyś fajne ubranko widziałam w Askocie na Braniborskiej. Składało się z koszuli, i takiego fajnego pulowerka al'a kamizelka. Bo ja nie chcę typowego garniturka ani dziecięcego kompletu.... kikut pępka robi się czarny, i jest to normalne, ale czy w środku to normalne, to nie wiem....
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
hawea, ale przystojniak
castia, no to widze ze nie tylko mi małż dogryza.... czubek hehe ale moja dziś marudzi, no nie wiem o co jej biega..... do tego co zje, to mamy zwrot :/ nie wiem już sama, czy może coś zjadłam i ma teraz takie wymioty?? |
|
|
|
#2957 |
|
Zadomowienie
|
kurcze Nadia ma dziś dzień śpiocha
to chyba nienormalne żeby dziecko cały czas spało ![]() hawea synek śliczny powiadasz że robisz racuchy ja sobie jutro zrobię w końcu kiedyś trzeba zacząć jeść smażone rzeczy agus ja na twoim miejscu poszłabym na spacer ważyłam dziś mała i w samym bodziaku dwa miesiące po urodzeniu waży 4750 iweczka ulewa czy wymiotuje bo jak to drugie to ja bym skonsultowała z lekarzem
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-04 o 15:35 |
|
|
|
#2958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miny robi nieziemskie przy tym![]() Cytat:
ja utknęłam na dacie urodzin jakoś nie mam weny teraz haftuję sobie obrazek jakiś tam domek ![]() gratulacje z odpadnięcia pępka ![]() Cytat:
![]() no właśnie ja bym chciała coś takiego koszula plus pulowerek i spodnie fajne albo jakiś strój marynarski ![]() właśnie do askotu musimy się wybrać ale to małego musze mamie zostawić ![]() o coś w tym stylu bym chciała http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-...588449091.html albo http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...579849223.html ewentualnie to http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-...550059748.html ale to najmniej ![]() no i nie wiem jaki rozmiar by musiał być 19 czerwca to mały będzie miał jakoś 2,5 miesiąca... teraz nosi rozmiar 56-62 a te rozmiary takie różne... i dlatego chyba lepiej w sklepie kupić niż na all... zawsze to zobaczę na żywo... o znalazłam takie coś super ![]() http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/K...u-Filip-BN/575 http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/K...ilip-bialy/574 http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/K...-Olek-R.74/573
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-04 o 15:45 |
|||
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
eirene pierwsze i czwarte boskie
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nosidło zamówiłam gdy Nadia kończyła 4 tygodnie właśnie z zachustowanych.
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki :0 przyszedł tż i podjął decyzję najbardziej mu się podoba 1 czylihttp://allegro.pl/komplet-do-chrztu-...588449091.html mi też i są rozmiary dokłądne podane więc tak pod koniec maja zamówimy
|
#2962 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, odniosłam sukces w karmieniu piersią
1) Pierś jedna + pierś druga + MM60ml i po tym odciąganie (7+7+3+3). 2) Pierś jedna + pierś druga + MM30ml i odciąganie. 3) Pierś jedna + pierś druga + 30ml mojego mleka odciągniętego (tu już tyle mogłam odciągnąć). 4) Tylko pierś na żądanie i na każde karmienie jedna pierś. I dziś sprawdzenie wagi - mały na mojej piersi w tydzień przybrał 400g . Więc praktycznie dwa razy więcej niż wynosi norma. Dziś waży 4560g. No ale je na żądanie, więc tyle potrzebuje. Nie spodziewałam się takiego efektu jak zaczynałam walkę. Bardzo się cieszę, bo był to ogromny wysiłek.Także do dziewczyn walczących o mleczko - nie poddawajcie się! Sukces można osiagnąć. |
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene o matyldo,jaki cudny komplecik!
Harrods super,gratulacje!
|
|
#2964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wstawię fotkę jak dokończę wyszywać, już imię i datę uzupełniłam tylko tło mi zostało a te ciuszki to są extra, nawet nie wiedziałam, że takie cuda do chrztu są ![]() traicionera ja też dopiero od stycznia siedziałam w domu, u mnie znowu mąż się zajmuje opłatami, samochodami itp ale ugotować i posprzątać też potrafi, dlatego bałam się dzisiejszego dnia, bo mąż sprzątał i gotował, jak ja siedziałam z cycem na wierzchu to robił mi śniadanie, jak jadłam, to zabierał małego, a dzisiaj poszedł do pracy, ale jak na razie nie jest źle, mały co prawda od 8 do 10 i od 12 do 15 nie spał, ale jakoś daję radę, nawet łazienkę wysprzątałam ![]() a co do nosidełka, to muszę chyba poczekać na dostawę, bo dziewczyny pisały, że mają niedługo mieć ![]() jutro przyjeżdża do nas ta prywatna pani pediatra, a do swojej przychodni oczywiście nie mogę się dodzwonić, żeby Olusia zapisać |
|
|
|
|
#2965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie w dzisiejszym świecie jest bardzo dużo bodźców i wiele maluchów sobie z tym nie radzi. Dla nich jest za dużo dźwięków, może za dużo ludzi w domu (np. odwiedzających). Może jest za głośno. A i wiele zabawek też nie pomaga, są bardzo kolorowe, ruszają się, świeca, grają. Ja mam karuzelkę i pani poradziła, żeby takiemu maluchowi (mały ma 6 tygodni) nie włączać jeszcze ruchu. Na razie sam kolor i muzyczka wystarczą. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-05-04 o 16:32 |
||
|
|
|
#2966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem też daję jej mm jak nie wyrabiam, bo je coraz więcej.fajnie wiedzieć, że nie jestem sama a jeśli chodzi o spanie to moja kilka tygodni temu tez tak miała, że spała jak zajączek po kilka minut. teraz śpi trochę dłużej ale za to uśpić ją cieżej Cytat:
![]() ![]() a u nas chyba ciąg dalszy zaparć po wczorajszej porannej mega kupie do dziś nic. jak do jutra produkcja nie ruszy znowu idziemy do lekarza ![]() kupiłam dziś inne mm może to co daję jej do tej pory jest przyczyną zaparć sama nie wiem. i te wrzaski codziennie od 17 do jakiejś 19...
|
|
#2967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój to taki głodomor, że na żądanie to by było non stop 24h na dobę ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2968 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ta mata fajna bardzo, co to za firma?Cytat:
![]() Cytat:
![]() myśmy dziś byli w poradni przy szpitalu na kontroli - żółtaczka spada, a mały jak przy wypisie ważył 3764, tak teraz 4200 pół kilo w tydzień, a ja się martwiłam, że się nie najada![]() Już rozumiem, czemu mu się śpioszki pod szyją przestały chcieć dopinać
|
||||
|
|
|
#2969 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny mam pytanie malemu odpadl pepek wczoraj rano/dzis jest 13dzien/i dzis pojawilo sie troche krwi i strupek w srodku tzn ladnie to sie zeszlo /skleilo/ ale tyci sie martwie-mial tak ktos?
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Harrods tylko u mnie głównie problemem było to,że nie miałam pokarmu...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

Już się zdążyłam pochwalić koleżance na gg, ze śpi, a ona za kilka minut się budzi. Za to potem spala 5 godzin ciurkiem i w nocy tez bardzo ładnie. 

ja już w klubie pisałam o mojej co nam powiedziała ostatnio... a wczora zadzwonił teściu i zapytał czy mały zdrowy, czy chory nie jest!!! tż mówi że nie nie jest chory. a teściu: no tak bo małe dziecko to ci nie powie czy je coś boli!!! nie wiem kur,...... czy oni myślą że my naprawdę krzywdę chcemy temu dziecku zrobić??? no ręce opadają..

ale widzę że się stara. jak wraca do domu a malwinka już spi i za bardzo pomóc mi już nie ma w czym to zrobi mi masaż stópek, przyniesie kolację, przytuli na dobranoc
ja sobie jutro zrobię w końcu kiedyś trzeba zacząć jeść smażone rzeczy
. Więc praktycznie dwa razy więcej niż wynosi norma. Dziś waży 4560g. No ale je na żądanie, więc tyle potrzebuje. Nie spodziewałam się takiego efektu jak zaczynałam walkę. Bardzo się cieszę, bo był to ogromny wysiłek.

po wczorajszej porannej mega kupie do dziś nic. jak do jutra produkcja nie ruszy znowu idziemy do lekarza