Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 09:58   #841
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Cześć
nareszcie znalazłam ten wątek
chciałabym się przyłączyć. Tabletek zostało mi jeszcze na tydzień a potem odstawiam... Biorę je od 16 roku życia czyli już 5 lat Tak myślę, że to już chyba za długo ... no i ten cellulit mam nadzieję, że zniknie... no i nastrój może mi się poprawi bo strasznie nerwowa jestem....
tabletki zaczęłam brać głownie po to żebym bóle przy @ były mniejsze... i żeby krócej @ trwał. No a, że wtedy już współżyłam to były także dobrą antykoncepcją... Ale obawiam się, że jak bęę zdecydowana na dziecko a to np będzie za 3 lata tp już będę je brać 8 lat... to już chyba za długo... a jak będą problemy z zajściem w ciążę? dlatego wolę już odstawić a są jeszcze inne środki anty. Boję się tego co bedzie sie ze mną działo pod odstawieniu jak tak czytam Wasze wypowiedzi ehh..
Oczywiście będę dawać znać co i jak Także od przyszłego poniedziałku jestem wolna od tabsów
nastrój powinien się poprawić, ale cellulit na pewno nie zniknie.. .czekają Cię długotrwałe treningi i zbilansowana dieta, jeśli chcesz się go pozbyć... trzymamy kciuki
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 10:00   #842
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
nastrój powinien się poprawić, ale cellulit na pewno nie zniknie.. .czekają Cię długotrwałe treningi i zbilansowana dieta, jeśli chcesz się go pozbyć... trzymamy kciuki
tzn może zmniejszy się zatrzymywanie wody w organiźmie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 10:02   #843
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
tzn może zmniejszy się zatrzymywanie wody w organiźmie
powinno ulec zmianie.
Stary 2011-05-01, 10:07   #844
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
Odstawiłam pigułki 3 miesiące temu i mam dwa razy mniejszy cellulit bez żadnych ćwiczeń (no, byłam na rowerze z 5 razy ), a schudłam może 3-4 kg na samej diecie. Cellulit wrócił do stanu sprzed brania tabletek. Jeżeli cellulit pojawił się/pogorszył od pigułek, to być może sam się trochę zmniejszy po odstawieniu.
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 10:12   #845
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
Odstawiłam pigułki 3 miesiące temu i mam dwa razy mniejszy cellulit bez żadnych ćwiczeń (no, byłam na rowerze z 5 razy ), a schudłam może 3-4 kg na samej diecie. Cellulit wrócił do stanu sprzed brania tabletek. Jeżeli cellulit pojawił się/pogorszył od pigułek, to być może sam się trochę zmniejszy po odstawieniu.
ja w sumie nie mogę stwierdzić czy przed tabletkami miałam cellulit hmm miałam 16 lat i nie pamiętam, zresztą jako 16 latka nie miałam napewno takiego jak teraz no będę żyć nadzieją, że ciutke sie zmniejszy. Bo aż taki ogromny to też nie jest. Ciut zniknie i będzie ok Resztę poprawię ćwiczeniami

Stary 2011-05-03, 16:15   #846
paaulaa3456
Przyczajenie

Witam dziewczyny.Przepraszam że tutaj wtrącam ten temat ale nie mogę znaleśc wątku na którym mi zalezy;/ Jestescie doswiadczone w tych sprawach może pomożecie mi.
Mianowicie 24.04 (niedziela) powinnam wziasc ostatnia tabletke.JEdnak nie wziełam jej 26.04 dostałam okres.W dniu 2 i 5 okresu kochałam sie z chłopakiem.)2.05 czyli wczoraj (poniedzialek) powinnam wziasc pierwsza tabletke po 7 dnowej przerwie.Rowniez jej nie wzielam a kochalam sie z chlopakiem.Oczywiscie bez zabezpieczenia i za kazdym razem doszedł we mnie.Czy jest duza szansa na ciąże? ogolnie to zalezy mi na tym, chce byc w ciąży.Czy tylko dni płodne mam brac pod uwage?
paaulaa3456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:01   #847
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez paaulaa3456 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.Przepraszam że tutaj wtrącam ten temat ale nie mogę znaleśc wątku na którym mi zalezy;/ Jestescie doswiadczone w tych sprawach może pomożecie mi.
Mianowicie 24.04 (niedziela) powinnam wziasc ostatnia tabletke.JEdnak nie wziełam jej 26.04 dostałam okres.W dniu 2 i 5 okresu kochałam sie z chłopakiem.)2.05 czyli wczoraj (poniedzialek) powinnam wziasc pierwsza tabletke po 7 dnowej przerwie.Rowniez jej nie wzielam a kochalam sie z chlopakiem.Oczywiscie bez zabezpieczenia i za kazdym razem doszedł we mnie.Czy jest duza szansa na ciąże? ogolnie to zalezy mi na tym, chce byc w ciąży.Czy tylko dni płodne mam brac pod uwage?
jak się nie weźmie ostatniej to fakt, przerwę robi się dzień wcześniej niż maiła być. ale po przerwie trzeba brać kolejną tabletkę, bo inaczej zabezpieczenie jest zachwiane. do zapłodnienia mogło dojść, ale w czasie okresu to raczej mało prawdopodobne i rzadko się zdarza.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 21:29   #848
alechandra
Przyczajenie

Hej dziewczyny 4 miesiące temu odstawiłam Nuvaring. Było krwawienie z odstawienia, dwa okresy normalnie, może trochę mniej obfite. A teraz cisza od 2 miesięcy. Czy to normalne, czy powinnam zacząć się niepokoić?
alechandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 21:48   #849
Kama_Siwa
Raczkowanie

Z tego co czytam i z tego co dowiedziałam się wczoraj od Pani ginekolog to cykle do pół roku po odstawieniu mogą być bardzo nieregularne. Mnie się spóźnia okres 3 dni. Dostałam krwawienia z odstawienia i czekam. Miałam niebezpieczną sytuację, bo nie byłam świadoma tego, że dni niepłodne wcale nie są niepłodne, bo w zasadzie nie wiadomo kiedy była owulacja... więc dostałam tabletkę 72 po. Pewnie wyczekiwać na okres będę w ciągłym napięciu...
Kama_Siwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 06:11   #850
wiktoria112233
Raczkowanie

Mi okres spoznia sie prawie 3 tygodnie robiłam test ciazowy i nic. Przez pierwsze 2 miesiace po odstawieniu okres jak w zegarku a teraz cisza.
wiktoria112233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:01   #851
xblackxshadowx
Rozeznanie

Odstawiłam 2 miesiące temu NuvaRing i kurcze moja cera teraz wygląda jak po wojnie , jeszcze miesiąc temu nie było tak źle, ale teraz, masakra. Do tego ściemniał mi wąsik pod nosem i muszę go plastrować ;/
Nie wiem co z moim okresem się dzieje. Po krwawieniu z odstawienia następny okres dostałam po ponad 30 dniach, a teraz po 20 i to jest plamienie, które trwa już ponad tydzień. Mam trochę stracha czy to może być ciąża, ale zawsze się zabezpieczaliśmy prezerwatywą ;/. Czy to normalne?
Muszę iść do ginekologa ale nie wiem kiedy, bo bywa u mnie w ośrodku 2 razy w tygodniu i to tak, że mi nie pasuje przez zajęcia...
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 17:44   #852
hederahelix
Raczkowanie

czy normalne?- tak, typowe też, ale niekoniecznie jest objawem zdrowym.
Ja pierwszą miesiączkę też miałam stosunkowo normalnie- tylko parę dni spóźniona była, a teraz....już nawet nie liczę- przestałam po 2 miesiącach
Wizytę u endokrynologa mam dopiero w lipcu, może się coś pojawi do tego czasu
w ciąży nie jestem, chyba, ze po odstawieniu stałam się dzieworodna
hederahelix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:28   #853
xblackxshadowx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hederahelix Pokaż wiadomość
czy normalne?- tak, typowe też, ale niekoniecznie jest objawem zdrowym.
Ja pierwszą miesiączkę też miałam stosunkowo normalnie- tylko parę dni spóźniona była, a teraz....już nawet nie liczę- przestałam po 2 miesiącach
Wizytę u endokrynologa mam dopiero w lipcu, może się coś pojawi do tego czasu
w ciąży nie jestem, chyba, ze po odstawieniu stałam się dzieworodna
Wiem, że tak bywa, ale niepokoi mnie to plamienie, bo się naczytałam, że przy implantacji zarodka w macicy mogą występować i mam styka, że coś przeoczyłam i mały plemniczek się jakoś przedostał do mnie.
Stary 2011-05-04, 20:17   #854
wiktoria112233
Raczkowanie

nie wiedziałam ze to kiedys powiem , ale.... ja chcę okres!
wiktoria112233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 21:42   #855
xblackxshadowx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiktoria112233 Pokaż wiadomość
nie wiedziałam ze to kiedys powiem , ale.... ja chcę okres!
To jest niefajne, taka niepewność
Ja już mam schizy, że mnie mdli i mi coś w brzuchu się wierci ;/
Stary 2011-05-04, 22:40   #856
Kama_Siwa
Raczkowanie

Mam podobnie. Już nawet dziś próbowałam pogodzić się z myślą, że będę mamusią... ale jakoś to nie podoba się mojemu partnerowi i mnie w gruncie rzeczy też nie... Też tęsknię za okresem...już 5 dni czekam
Stary 2011-05-06, 22:43   #857
nielegalnaa
Rozeznanie

Wahania cyklów po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych są bardzo częste. Może minąć nawet ponad pół roku zanim się unormują. Pamiętajcie, że tabletki antykoncepcyjne to nic naturalnego. Nasz organizm był bardzo długo oszukiwany, więc nie możemy się spodziewać, że po odstawieniu zacznie śmigać jak w zegarku.

Jeżeli okres się długo nie pojawia, a my "świrujemy" to po prostu radzę zrobić dla własnego spokoju test. Przy zabezpieczaniu się prezerwatywą powinien być negatywny i nie ma co sobie wmawiać objawów ciąży, bo to bez sensu. Każda z nas prawdopodobnie mogła by sobie w danym cyklu przypisać choć jeden z objawów.

Tak czy inaczej jeśli test mamy negatywny, a okresu jak nie było tak nie ma, wybieramy się do ginekologa. Być może okres będzie trzeba wywołać za pomocą luteiny.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:13   #858
smv
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny , ja sie wtreszcie wczoraj doczekalam mojego 4 okresu po odstaiweniu. po laskawie 43 dniach. ciazy nie odejrzewalam bo tz nie konczyl we mnie a poza tym preerwatywa byla wiec..porazkowo z tymi okresami
Stary 2011-05-07, 17:08   #859
Razza
Przyczajenie

Hey, ja też chciałabym odstawić tabletki - szczerze mówiąc z postanowieniem, że już do nich nie wrócę. Biorę od 3,5 roku około. Strasznie się boje skutków ubocznych szczególnie ewentualnego wzrostu wagi i trądziku. Dodam, że trądzik wyleczyłam przed rozpoczęciem zażywania tabletek a w pierwszych miesiącach brania przytyłam parę kg.
Teraz jestem na diecie i jestem super zadowolona z wyników. Nigdy nie miałam problemu aby schudnąć także podczas tych 3,5 roku. Boję się, że cały mój wysiłek pójdzie na marne , że przytyje mimo super zdrowego aktywnego trybu życia i bardzo dobrego odżywania.
Wiem, że to zależy od organizmu, ale zbliżają się wakacje wiecie jak to jest...
Razza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:02   #860
MiciaKicia
Zakorzenienie

a u mnie jutro ostatnia piguła
zobaczymy jak to będzie...

Stary 2011-05-07, 19:52   #861
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Razza Pokaż wiadomość
Hey, ja też chciałabym odstawić tabletki - szczerze mówiąc z postanowieniem, że już do nich nie wrócę. Biorę od 3,5 roku około. Strasznie się boje skutków ubocznych szczególnie ewentualnego wzrostu wagi i trądziku. Dodam, że trądzik wyleczyłam przed rozpoczęciem zażywania tabletek a w pierwszych miesiącach brania przytyłam parę kg.
Teraz jestem na diecie i jestem super zadowolona z wyników. Nigdy nie miałam problemu aby schudnąć także podczas tych 3,5 roku. Boję się, że cały mój wysiłek pójdzie na marne , że przytyje mimo super zdrowego aktywnego trybu życia i bardzo dobrego odżywania.
ale dlaczego masz przytyć od ich odstawienia?
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:05   #862
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Razza Pokaż wiadomość
przytyć to raczej nie przytyjesz (szansa jest praktycznie żadna). owszem, możliwe są problemy z cerą.
Stary 2011-05-08, 08:56   #863
tootsie86
Raczkowanie

ja nie przytyłam po odstawieniu, ale dostałam więcej pryszczy niż zazwyczaj chociaż miałam ich zawsze bardzo mało raz po raz to teraz mam ich dość dużo :/

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

tootsie86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 19:58   #864
Kama_Siwa
Raczkowanie

Po tygodniu dostałam okresu, tylko jakiś skąpy mi się wydaje
Stary 2011-05-09, 11:09   #865
liskowa171
Raczkowanie

Ja pierwszy normalny okres miałam taki jak zawsze tylko spóźniony a kolejny cykl trwał 35 dni i potem miałam 2-dniową powódź i teraz czekam na kolejny...ciekawe jaki będzie i kiedy...
liskowa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 16:55   #866
Kama_Siwa
Raczkowanie

Ja od razu wziełam tabletkę antykoncepcyjną, więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok
Stary 2011-05-09, 22:26   #867
xblackxshadowx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tootsie86 Pokaż wiadomość
ja nie przytyłam po odstawieniu, ale dostałam więcej pryszczy niż zazwyczaj chociaż miałam ich zawsze bardzo mało raz po raz to teraz mam ich dość dużo :/
Ja też i one są takie wielkie, nie do wytępienia, babrzą się nawet jak ich nie tykam
Cytat:
Napisane przez liskowa171 Pokaż wiadomość
Ja pierwszy normalny okres miałam taki jak zawsze tylko spóźniony a kolejny cykl trwał 35 dni i potem miałam 2-dniową powódź i teraz czekam na kolejny...ciekawe jaki będzie i kiedy...
Ja też pierwszy dostałam w miarę normalnie, ale bolało mnie bardziej niż zwykle.
A teraz plamię ciągle :/, kurcze jak to nie minie to będę musiała się do gina wybrać, zrobiłabym to w przerwie świątecznej, ale myślałam, że z tego plamienia zrobi się okres, ale się nie zrobił. Będę musiała jakimś cudem wykrzesać torchę czaasu na wizytę.
Swoją drogą ostatnie takie długie plamienia miała przez ponad miesiąc tuż po rozpoczęciu stosowania antykoncepcji.
Trochę żałuję, że przerwałam stosowanie, teraz nie musiałabym się denerwować i w ogóle, ale myślałam o tym jakiś czas, bo NR był dość dużym wydatkiem (u mnie w aptece kosztował ponad 50 zł) i sposobność przyszła sama, bo zapomniałam wykupić następne opakowanie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-10, 09:55   #868
liskowa171
Raczkowanie

Oj ja też jak nigdy potrzebowałam tabletek przeciwbólowych bo tak @ bolała ale już jestem 3 miesiąc bez anty i nie żałuję że odstawiłam plecki niestety pokryły się wielkimi krostami ale stosuję mydło siarkowe i jest już o niebo lepiej włosy przetłuszczają się szybciej no i ta niepewność kiedy wystąpi kolejna @ ale brałam anty 6 lat bez żadnych przerw i chcę przygotować organizm do normalnego funkcjonowania od czerwca chcemy starać się o dziecko....już kochamy się bez zabezpieczenia ale ciężko wyliczyć dni płodne i obserwuję śluz...chciałabym bardzo aby szybko się udało wczoraj po stosunku zauważyłam jakby początek @ ale dziś już od rana cisza termin wypada mi na sobotę....ciekawe jak to będzie...
liskowa171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 14:33   #869
M-lenka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! Już jakiś czas temu pisałam w tym wątku, bo niestety dotknął mnie problem braku miesiączki po odstawieniu tabletek. Ten problem niestety trwa już od września 2010. Odwiedziłam w tym czasie kilku lekarzy, ale żaden nie potraktował mnie poważnie, dostawałam tylko luteinę na wywołanie.
Ostatnio wybrałam się więc do endokrynologa, zrobiłam badania hormonalne. Wyszły ok. Facet zlecił kolejne i usg transwaginalne z podejrzeniem PCOS chociaż hormony są ok i nie mam żadnych objawów typu nadmierne owłosienie, otyłość itd.
Co o tym myślicie? Zaczynam się bardzo poważnie stresować, bo nie chciałabym mieć PCOS, wiem, że są wtedy problemy z zajściem w ciążę...
Ale jakie inne mogą być przyczyny braku tej miesiączki? Lekarz wykluczył wszelkie choroby przysadki, podwzgórza, nadnerczy, wygaśnięcia pracy jajników itp. itd.

Tom T. Hall
M-lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 23:02   #870
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75
Konto usunięte

.

Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75
Czas edycji: 2011-08-28 o 21:19
794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości