|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 063
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
morphine - na wzdêcia rumianek, 3-4 kubki naparu na dobê, raz dziennie mo¿na te¿ wypiæ koper w³oski.
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Ja kupi³am koper w³oski i zjad³am ca³y bo to takie maleñstwo i od razu przeszed³ mi ból a na drugi dzieñ brzuch wróci³ ju¿ ca³kiem do siebie albo ¿u³am listki miêty.
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli natomiast u was to :rodzinne" to ja bym radzila sie przebadac na pasozyty i alergie pokarmowe.
|
|
|
#2134 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Cytat:
nie za du¿o tej kawy?? ogólnie bardzo mi siê podoba
|
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
RRRRRRRR
SnI: 1 du¿a(40g) kromka pumpernikla ze slonecznikiem z wiesniakiem 80 g+ pomidor+ogorek SnII: jab³ko, kawa³ek kalarepy, 1 paluszek czekoladowo-miêtowy Ob: ry¿ zwyk³y curry+ sos(przecier pomidorowy,cebula,czosnek ,tabasco, kurczak sma¿ony na lyzce oleju slonecznikowego)-ciezko okreslic ile, w kazdym razie najadlam sie a nie przejadlam Pod: 50g orzechow wloskich Kol: sa³atka( salata zielona,pomidor,ogorek,ko rniszon,rzodkiew,cebula, 3 plasterki krakowskiej suchej-prawdziwej, pol jajka:P) |
|
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 467
|
Dzisiejsze U;
przed snadaniem; suszone sliwki + 2 paski czekolady ( 1 gorzkiej, 1 mlecznej z orzechami)+ kawa z mulermilkiem x2 ( musimy wypic conajmniej 2 kawy, zjesc czekolade zeby glowa od niskiego cisnienia przesta³a nas "³upiæ")+ Glukardiamid;p sniadanie; duza bagieta; 3/4 z maslem, serem bezpodp., pomidorem, ogorem, sosem czosnkowym i kukurydza + 1/4 z grub± warstw± nutelli. kawa³ babki piaskowej. jablko podprazone na patelni z cynamonem z sypniêt± gar¶ci± orzechów. II ¶niadanie ( przek±ska bardziej ). Jakis baton z biedrony;p + grucha. Obiad (mamusine );3 krokiety + 4 pierogi ruskie polane sosem pieczeniowym + salatka; kukurydza, pomidor, rzodkiew, tofu, wiesniak, ogor. deser; 3 duze kostki czekolady belgijskiej + kawa z mulermilkiem;p podwieczorek; miska platkow; kukurydzianyk, Just fit, podusi, owsianych, itp + daktyle + kandyzowane ananasy + orzechy wloskie + banan + jablko podprazone na aptelni + przyprawa do sernika + jogurt grecki wymieszany z jogurtem bananowym fruvita kolacja ( bêdzie, kolo 20, 20.30). 4 kromki chleba ze sliwka; 2 z maslem, camembertem, ogorem, pomidorem, rzodkiewa, kukurydza, sosem czosnkowym, 1 z maslem orzechowym i dzemem i 1 z nutell± + miska; szparagi, brokuly, pomidory, tofu, ogorki, wiesniak, ziola. po; kubek kakao nesquik na mleku 2 %. z ³yzeczk± cukru.
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Kawy nigdy nie jest za duzo
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() U mnie dzis U Sniadanie (megawielkie dzis, nie ma jak wreszcie nie wstac o 5.30. Dziekuje klientowi, ktory odwolal spotkanoie haha!) Jajecznica: 2 jaja, szpinak, pomidor, cebula, na oliwie z oliwek Salata zielona + kielki 2 kromy zytniego (mokrego, niemieckiego, w kromach z folii) z mega gruga warstwa twarogu, jedna kroma dodatkowo z mega gruba warstwa Nutelli ![]() 2x kawa Lunch Sushi - 5 california rolls z jakas ryba zielona herbata Odzywka bialkowa Trening 1.20 h Obiad: Terrine (pasztet warzywny ) z soczewicy, jajek, szpinaku, marchewki, kabaczka, orzechow peacan - gruby plaster Salata zielona, kielki alfalfa, 1/4 awokado, 1/2 pomidora Deser: 1 male mango
|
|
|
#2138 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Moje dzisiejsze U
A i dodam na wstêpie i¿ skrêci³am sobie dzisiaj nogê w kolanie i chodzê o kulach :/ Naczeka³am siê 2 godziny na pogotowiuu . ¦niadanie-2 tosty z chleba tostowego z serem topionym tost+ma³a miseczka owsianki 2 ¦niadanie-du¿a bu³a wieloziarnista paluch z mase³kiem+baton grzesiek (dziêki Wam twinsy21 )Obiad-meega filet z mintaja,panierowany i sma¿ony+kilka ³y¿ek puree ziemniaczanego+gar¶æ frytek Kolacja-jajecznica na mase³ku z serem ¿ó³tym i chlebu¶ z mase³kiem+banan I jak dzisiaj ? Aaa i plus jeszcze : 1,5 l wody i 1 l soku
Edytowane przez PoProstuIzka Czas edycji: 2011-05-04 o 18:27 |
|
|
|
#2139 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
a, oceniê
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
gdzie kolacja i [ewentualnie] podwieczorek? wrzuæ wieczorem kompletne jad³o.
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
TO jest caly. Nie jadam wiecej posilkow
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
rozumiem, ¿e nie trzeba je¶æ ich 5, ale ile godzin przed snem jesz ostatni posi³ek?
|
#2142 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Cytat:
Chocia¿ owoców i warzyw brak, ale rozumiem, ¿e jeden taki dzieñ siê zdarza![]() Wspó³czuje problemów z kolanem, wiem co to znaczy...po zwichniêtej rzepce zim±, do tej pory nie mogê doj¶æ do pe³nej sprawno¶ci Z pogotowiem podobne przygody-kilka godzin czekania i przewo¿enia z jednego szpitala, do drugiego.ehh...Moje Uuu: I: owsianka (otrêby, p³atki owsiane sypane na oko, orzeszki ziemne solone, masa krówkowa), jab³ko, kawa z mlekiem II: jab³ko, ga³ka lodów bakaliowych III: 2 michy kremu z broku³ów + miêso z zupki ![]() IV: ca³a paczuszka pistacji z ³upinami (bez ³upinek ok.50g )pomiêdzy pó³ kalarepy ( tylko pó³, bo my¶la³am, ¿e lubiê, a jednak nie lubiê )45min, na rowerku stacjonarnym-rehabilitacja kolana... V: kolacja dopiero bêdzie i szczerze to nie wiem, co wymy¶liæ..na pewno bêdzie sa³atka-sa³ata,pomidor,rzodkiewka ,rze¿ucha, ale samym siê nie najem;D |
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Tak min 3h. Nie moge jesc pozniej, bo w upale spac sie nie da. Plus moj refluks nie lubi. Dzis np zjem pewnie ten obiad (terrine) okolo 19.30, spac pojde kolo 23.00
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 336
|
Moje Uuu:
I: owsianka (otrêby, p³atki owsiane sypane na oko, orzeszki ziemne solone, masa krówkowa), jab³ko, kawa z mlekiem II: jab³ko, ga³ka lodów bakaliowych III: 2 michy kremu z broku³ów + miêso z zupki ![]() IV: ca³a paczuszka pistacji z ³upinami (bez ³upinek ok.50g )pomiêdzy pó³ kalarepy ( tylko pó³, bo my¶la³am, ¿e lubiê, a jednak nie lubiê )45min, na rowerku stacjonarnym-rehabilitacja kolana... V: kolacja dopiero bêdzie i szczerze to nie wiem, co wymy¶liæ..na pewno bêdzie sa³atka-sa³ata,pomidor,rzodkiewka ,rze¿ucha, ale samym siê nie najem;D[/QUOTE] dobre jedzenie masz, podoba mi siê jad³ospis ^.^ a co do sa³atki?
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja te¿ rzadko jem 5 posi³ków
|
|
#2146 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Cytat:
Bojê siê,bo s³ysza³am na pogotowiu (ale nie wiem czy dobrze us³ysza³am),¿e bêdê musia³a zrobiæ artroskopiê ;/ http://pl.wikipedia.org/wiki/Artroskopia A to jest zabieg chirurgiczny :/ Dodam jeszcze,¿e jest ju¿ tu¿,tu¿ koniec roku szkolnego i bojê siê ¿e szybko nie odzyska³abym sprawno¶ci po tym. A i co w po¿ywieniu ma du¿o wapnia ? (z tego co wymieniê) : ser ¿ó³ty czy ser bia³y (który wiêcej ?),mleko (ma du¿o wapnia faktycznie ?),jogurty (lubiê owocowe i naturalny te¿),lody (uwielbiam |
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
generalnie ok, chocia¿ ma³o bia³ka Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-05-04 o 19:44 |
|
|
|
|
#2149 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 439
|
U. dzi¶ chyba wysz³o.
owsianka z 5³y¿ek p³atków i 1³. otr±b, z pomarañcz±, gar¶ci± ¿urawiny i resztk± kefiru, która siê osta³a ![]() kawa z mlekiem 3 domowe rogaliki dro¿dzowe z nadzieniem z jab³ek, powide³ i mas³a orzechowego miseczka zupy botwinkowej z ca³ym jajem, zabielanej delikatnie kawa z mlekiem 2 kromki graham, z ose³k±, bieluchem, pomidorem, bazyli± i oliwkami/ z ose³k±, bieluchem, rzodkiewk± i szczypiorkiem big milk straciatella woda, herbaty w ci±gu dnia.
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
U
¦niadanie: 2 parówki sojowe z ketchupem, musztard± i chrzanem; du¿a kromka domowego ¿ytniego chleba z mas³em, sa³at±, serem ¿ó³tym, ogórkiem i rzodkiewk±; skrzypopokrzywa z torebk± herbaty malinowej i ³y¿eczk± miodu II ¶niadanie: grahamka z mas³em, sa³at±, polêdwic± z indyka, pomidorem i szczypiorkiem; jab³ko Obiad: 2 razowe placki tortilli z nadzieniem ze sma¿onego kurczaka, pieczarek, warzyw i sosu na jogurcie naturalnym Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z ³y¿k± miodu, wkrojonym bananem, gar¶ci± nerkowców i startym paskiem gorzkiej czekolady; kakao z miodem na mleku sojowym Herbata o smaku owoców le¶nych Kolacja: talerzyk sa³atki z pe³noziarnistego makaronu, sera feta, warzyw i dressingu; zielona herbata + 2l wody |
|
|
|
#2152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zmieliæ skorupki od jajek w m³ynku i codziennie p³ask± ³y¿eczkê ³ykaæ, 1g skorupek ma tyle wapnia co o,5kg sera ¿ó³tego ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
|
#2153 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
¦rodowe Peee
¦. 3 po³ówki bu³ki z ziarnami: Wszystkie z mas³em sa³at± i pomidorem i po³ow± puszki "sa³atki z makreli w pomidorach" . + cappuccino z magnezem II¦. rogal ma¶lany (60g) z mas³em i d¿emem multivitamina + pomarañcz + herbata (jakas mieszanka zió³) O. 1,5 nogi z kurczaka (ale tej takiej pa³ki) sma¿onej na oleju + 2 ziemniaki z sosem t³ustym + marchewka + kawa³ek broku³a + odrobina buraka (na spróbe) P. serek wiejski (200g) z wkrojonym bananem i cynamonem K. 1,5 grubego ciê¿kiego orkiszowego (ponad 110g): Z sa³at±, mas³em szynk± drobiow± i ogórkiem oraz odrobina kopru ;P i jak ?? rzuci ktos oczkiem ?? bo cos czuje ze sie opuscilam ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
))
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
jutrzejsza Redukcja
1. ¶niadanie: kawa z mlekiem. owsianka na szklance mleka, 2 ³y¿kach owsianych, 1 ³y¿ce p³atków w jogurcie, gar¶æ s³onecznika, gar¶æ ¿urawiny, kakao. 2. II ¶niadanie: kanapka z mas³em, sa³at±, szynk±, pomidorem. woda. 3. obiad: 3 nale¶niki na m±ce ¿ytniej, z d¿emem made by babcia kawa z mlekiem4. podwieczorek: du¿y jogurt i migda³y. 5. kolacja: sa³atka z makreli, oliwek, pomidora, groszku, ogórka i kukurydzy. |
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
Bloody_ mleko pijê 1,5%-2% serek homo dorwalam 5%
![]() eR: I.owsianka (5³ p³, siemiê, jab³ko, ³ycha miodu, pó³ szkl mleka otrêby pszenne) II.homo nat 150g; jab³uszko III.wiejskie jajo i bia³ko sadzone z przyprawami; dwa spore ziemniaczki t³uczone z twarogiem(ze 100g); ogórek ze szczypiorem; deser;kako z ³y¿ki gorzkiego kako, wody i ze 100ml mleczka; IV.puszka makreli w sosie pomidorowym 170g; pomidor ¶wie¿y; +woda z cytryn± i 4neo-anginy bêdzie? je¶li nie chudnê to mam zwiêkszyæ kaloryczno¶æ, czy zmiejszyæ? To bardzo smieszne bo na ka¿dym(!) kalkulatorze w necie wychodzi mi sporo ponad 2tys kcal/dobê. aby utrzymaæ wagê, chcia³abym utrzymaæ wagê choæby na tym jadle, a ja powoli i sukcesywnie tyjê.
|
#2156 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, powinna¶ dorzucaæ wiêcej do wie¶niaków Cytat:
brak owoców i ma³o bia³ka poza tym ma³e ¶niadanie i II ¶niadanie a tak w ogóle - dosyæ d³ugo jeste¶ ju¿ na R. ile planujesz jeszcze schudn±æ? |
||
|
|
|
#2157 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Wtajemniczenie
|
S³ysza³am co¶ o ich szkodliwo¶ci... Nie wiem tylko do koñca w jaki negatywny sposób wp³ywaj± na organizm. Wychodzê jednak z za³o¿enia, ¿e lepiej zje¶æ parówkê sojow± ni¿ "zwyk³±" (mo¿e mam b³êdne my¶lenie
), a mleko sojowe naprawdê mi posmakowa³o... Mo¿e napisa³by¶ co¶ wiêcej na ten temat?
|
|
|
|
#2160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziêki
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

);

Z pogotowiem podobne przygody-kilka godzin czekania i przewo¿enia z jednego szpitala, do drugiego.ehh...
rzuci ktos oczkiem ?? bo cos czuje ze sie opuscilam 
kawa z mlekiem
), a mleko sojowe naprawdê mi posmakowa³o... Mo¿e napisa³by¶ co¶ wiêcej na ten temat?