Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 19:27   #4621
beti801
Raczkowanie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

witajcie
Doczytałam większość, ale teraz nie wiem co komu, bo tyle się tego nazbierało
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Ze srednio ambitnych moge polecic wszystkie ksiazki Paulo Coelho, "Lalke" Jacka Dehnela, "tysiac wspanialych slonc" khaleda hosseni, wszystkie ksiazki szwaji - czytadla ale bardzo przyjemne, szybkie i zabawne, seria balsam dla duszy tez jest calkiem niezla, ale to raczej tak od czasu do czasu, bo to opowiadanka/historyjki.
Kobieto trafiasz w mój gust bez pudła! Jeszcze druga książka hosseiniego ( to sie odmienia??) - chłopiec z latawcem
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
A co do książek ja idę na łatwiznę i czytam Stefcia Kinga co tylko mi wpadnie w ręce a z takich bardziej o życiu Jodi Picoult ale to już cięższa lektura.
Jodi Picoult czytałam ostatnio Bez mojej zgody - spłakałam się strasznie - boska książka
Zresztą czytam wszystko co sie da
Agnysko witamy w klubie mam siurkowych Gratulacje!
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:28   #4622
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
O matko Nienawidzę igły Słabo mi się robi na samą myśl A te 3 wkucia to do jednej ręki są ? I jak mam morfologię to będę miała dodatkowe jakieś wkucie ?
Patii wkłucia jak wkłucia, gorzej z tą glukozą, bo na czczo dostajesz taką dawkę słodkiego że cię momentalnie mdli. Ale już dziewczyny wyczaiły że można brac cytrynkę ze sobą - ja rok temu o tym nie wiedzialam, tym razem za to na bank będę uzbrojona w cytrynę

a wkłucia jak poprosisz to na pewno nie będą do jednej ręki. Poza tym myślę że probkę na morfologię i pierwszy poziom glukozy Ci wezmą za jendym zamachem
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:31   #4623
beti801
Raczkowanie

Ciekawe kiedy mi gin zleci glukozę.. blee.. Dzis byłam na morfologii, mocz też badałam i na cytologie poszłam ( tu mnie lekko zadziwiło, że na wynik trzeba czekać ok 3 tyg a ja miałam wyniki na 10.05 mieć na wizytę ).
Patisia fajny mały brzuszek a dzidzia super Ja to już dwa razy większa jestem
Stary 2011-05-04, 19:33   #4624
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a wkłucia jak poprosisz to na pewno nie będą do jednej ręki. Poza tym myślę że probkę na morfologię i pierwszy poziom glukozy Ci wezmą za jendym zamachem
No właśnie też mam taką nadzieję bo ja jeszcze poza glukozą i morfologią musze nowe toxo zrobić, ale 3 wkłucia przy dwóch rękach nadal daje 2 wkłucia w jedną rękę

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:36   #4625
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patii wkłucia jak wkłucia, gorzej z tą glukozą, bo na czczo dostajesz taką dawkę słodkiego że cię momentalnie mdli. Ale już dziewczyny wyczaiły że można brac cytrynkę ze sobą - ja rok temu o tym nie wiedzialam, tym razem za to na bank będę uzbrojona w cytrynę

Ok, dziękuję. A mam jeszcze jedno pyt, odnośnie cytryny, co i kiedy się z nią robi? Bo jakoś sobie tego nie wyobrażam

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
Ciekawe kiedy mi gin zleci glukozę.. blee.. Dzis byłam na morfologii, mocz też badałam i na cytologie poszłam ( tu mnie lekko zadziwiło, że na wynik trzeba czekać ok 3 tyg a ja miałam wyniki na 10.05 mieć na wizytę ).
Patisia fajny mały brzuszek a dzidzia super Ja to już dwa razy większa jestem
A który tc? Czy mój brzuch nie jest zbyt mały, bo jakby nie patrzeć za około 2-3 tygodnie czeka mnie połowa ciąży?
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:36   #4626
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja czytam wszystko, no prawie kocham ksiązki od dzieciństwa, mama mi wtedy czytać wręcz zabraniała bo bała się o mój wzrok. a mój mąż mówi, ze tak szybko czytam, że chyba mnie odpytywać zacznie z tego co czytam

mam to samo jak czytamy razem gazetę to ja dawno skoncze strone a moj TZ w polowie

oraz trylogia "niebieski rower" Deforges Régine. świetna!
uwielbiam to a czytałaś czwartą część? coś z Tangiem w tytule?

Bruma super, że z cytomegalią jednak wszystko ok szkoda tylko że maluch nie pokazał się ładnie

ide oglądać z małzem Fringe i do spania

dobrej nocki laseczki
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:36   #4627
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dziękuję. A mam jeszcze jedno pyt, odnośnie cytryny, co i kiedy się z nią robi? Bo jakoś sobie tego nie wyobrażam
Po pierwszym pobraniu krwi dostajesz kubeczek z płynem - glukozą, wyciskasz tam cytrynę i "do dna"

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 19:36   #4628
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Patiisia jaki Ty masz kompaktowy brzusio ale szczuplutka jesteś to pewnie dlatego, ja już mam taki bandzioch że hej

Tą cytrynkę bierzesz połówkę i przed wypiciem do kubeczka wciskasz chyba.

19natka88 a tej glukozy się nie kupuje osobno w aptece?? Oni w laboratorium to mają??

Magdalenka 5.11.2014

Edytowane przez irmith
Czas edycji: 2011-05-04 o 19:38
Stary 2011-05-04, 19:39   #4629
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie też mam taką nadzieję bo ja jeszcze poza glukozą i morfologią musze nowe toxo zrobić, ale 3 wkłucia przy dwóch rękach nadal daje 2 wkłucia w jedną rękę
oj ale dwa to zawsze nie trzy

Patiisia nie powiem Ci na 100% bo jak pisałam - rok temu nie miałam cytryny, ale zapewne wrzucasz ja do kubeczka przed wypiciem po prostu
Stary 2011-05-04, 19:40   #4630
beti801
Raczkowanie

Cytat:
A który tc? Czy mój brzuch nie jest zbyt mały, bo jakby nie patrzeć za około 2-3 tygodnie czeka mnie połowa ciąży?
Ja mam 18t5d, ale to moja druga ciąża, więc i brzuch szybciej rośnie - chociaż pierwszy tez mnie nieźle zaskoczył: do 5mca prawie ne było widać a potem masakra
Nic się nie martw, że brzuszek nieduży - ważne, że dziecko zdrowo rośnie. Ja to bym bardzo chciała sie wolniej rozrastać
Stary 2011-05-04, 19:42   #4631
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
oj ale dwa to zawsze nie trzy

Patiisia nie powiem Ci na 100% bo jak pisałam - rok temu nie miałam cytryny, ale zapewne wrzucasz ja do kubeczka przed wypiciem po prostu
Ale dwa to nie jedno kurcze jakiś taki mam fajny humorek po tej wizycie, choć przyznam że czujemy niedosyt bo krótko było.

Magdalenka 5.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 19:43   #4632
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
19natka88 a tej glukozy się nie kupuje osobno w aptece?? Oni w laboratorium to mają??
Ja sobie muszę kupić sama, bo nie robię w laboratorium tego Najlepiej się dowiedzieć w danym laboratorium Bo szczerze mówiąc nie wiem jak jest

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-04, 19:44   #4633
aa2
Zakorzenienie

a ja musze sie pochwalić widze postep na wadze he he dzićs juz było 69,2 wiec coś sie ruszyło
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:44   #4634
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale dwa to nie jedno
no a jedno to nie zero... wiesz zawsze może być lepiej
Stary 2011-05-04, 19:44   #4635
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
uwielbiam to a czytałaś czwartą część? coś z Tangiem w tytule?

Bruma super, że z cytomegalią jednak wszystko ok szkoda tylko że maluch nie pokazał się ładnie

ide oglądać z małzem Fringe i do spania

dobrej nocki laseczki
Nawzajem

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Po pierwszym pobraniu krwi dostajesz kubeczek z płynem - glukozą, wyciskasz tam cytrynę i "do dna"
Dziękuję za informację Oj ciekawa jestem jak mi będzie smakować
Stary 2011-05-04, 19:45   #4636
bruma
Rozeznanie

Wrzuciłam fotkę do klubu żebym nie była anonimowa
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:47   #4637
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Chłopak
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no i jeszcze trylogia paulliny simmons zaczynająca się od "jeźdźca miedzianego"
Bardzo lubię tą trylogię
Tak zaczęłyście wymieniać a ja nic z tego nie znam ja same romansidła i standardy czytam, od zmierzchu po ekranizacje filmów

Grtauluję udanych wizyt dzisiejszych, a co tam między nóżkami to następnym razem się okaże

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:52   #4638
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Pattisia - malutki, ładny, ciążowy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:54   #4639
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Patiisia jaki Ty masz kompaktowy brzusio ale szczuplutka jesteś to pewnie dlatego, ja już mam taki bandzioch że hej

Tą cytrynkę bierzesz połówkę i przed wypiciem do kubeczka wciskasz chyba.

Kompaktowy hah, fajnie to nazwałaś U lekarza do którego chodzę jest na miejscu gabinet w którym wykonują wszelkie badania i podsyłają do laboratorium Glukozę kazano mi kupić w aptece.

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
Ja mam 18t5d, ale to moja druga ciąża, więc i brzuch szybciej rośnie - chociaż pierwszy tez mnie nieźle zaskoczył: do 5mca prawie ne było widać a potem masakra
Nic się nie martw, że brzuszek nieduży - ważne, że dziecko zdrowo rośnie. Ja to bym bardzo chciała sie wolniej rozrastać
No w sumie masz racje, bo dzidziuch to skoczny jest jak nie wiem, już wiem że nie będzie mi dawał spać w nocy A brzuch jeszcze mam nadzieję zdąży urosnąć

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja musze sie pochwalić widze postep na wadze he he dzićs juz było 69,2 wiec coś sie ruszyło
A ile było wcześniej jeśli można spytać ? Bo coś musiałam przeoczyć albo po prostu nie pamiętam.. Ja w ciągu ostatniej wizyty 19.04.2011 do teraz utyłam tylko z 51kg na 51,3kg, i boję się czy to nie jest zbyt mało jak na prawie 3 tygodnie

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-04 o 19:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 19:56   #4640
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

Cytat:
Dziękuję za informację Oj ciekawa jestem jak mi będzie smakować
Z cytryną powinno być znośne, a tak to smakuje jakbyś sobie kilka łyżek cukru-pudru rozpuściła w małej ilości wody

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-04, 19:57   #4641
agnyska81
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie gratulacje
Tak szczerze, jak zobaczyłam na usg narząd mojego dziecka (lekarz tak złapał obraz, że ślepy by zauważył i jak głupi się pyta, czy chcemy poznać płeć ), to pomyślałam, że to nie moje W ogóle tego nie brałam pod uwagę, choć to nielogiczne. A lekarz dwa razy się pytał "czy może być", no to mąż mówi "no musi być", a ja "już jest", nie zabrzmiało to zbyt entuzjastycznie widać
Tata szaleje, babcia skacze pod sufit, tylko my jakoś tak... Najpierw dostałam głupawki, potem mi łezki w oczach stanęły, a teraz zaczynam myśleć jak to będzie z chłopakiem, bo do tej pory myślałam, jak to będzie z dziewczynką. Przyzwyczaimy się, choć trochę nam żal, że nie będzie Wandy No i zonk, bo nam się żadne imię dla chłopca jakoś szczególnie nie podoba No pokrzyżował nam mały plany

Lekarz mi powiedział, że jeśli brzuch mi się nie napina przy dotyku, to nie jest źle Kazał mi się nie forsować (bo wspominałam, że mnie np. po spacerze brzuch boli), jak boli to odpocząć w pozycji leżącej.
Za to jak wstawałam z leżanki to mi kręgosłup szczelił
Mały ma wymiary typowe na 21 tydzień, waga ok. 460 g, serce zdrowe. A ja mam chory pęcherz jednak, lekarz zalecił mi przez tydzień Urosept/Urinal. I zostałam pochwalona, że książkowo przytyłam (nie za dużo, znaczy się ).

Potem wstąpiliśmy do sklepu z akcesoriami dziecięcymi (nawet nie wiedziałam, że taki fajny jest u nas w mieście) i widziałam to łóżeczko, które chcieliśmy. Fajne na żywo i najtańsze z tych 2 w 1 i jedyne z szufladą. Do tego cena praktycznie ta sama, co na allegro i obsługa w sklepie bardzo miła i kompetentna, aż chce się zaglądać

Jeszcze mi się przypomniało, co miałam wcześniej napisać (cytat mi wcięło, to zapomniałam) o ochraniaczach na łóżeczko. Natknęłam się w którymś wątku na wypowiedź mamy, której dziecko płakało, jak nie miało podglądu na rodziców, jak zdjęli ochraniacze się uspokojało Nie wpadłabym na to, że i dziecku to może nie pasować

Irmith, Bruma, Patisia - gratuluję i Wam udanych wizyt, szkoda że nie dało się podejrzeć Bruma, dodatkowo cieszę się, że z cytomegalią się wyjaśniło

Kolory - mi tam chyba wszystko jedno w jakich kolorach będzie chodzić dziecko. Tym bardziej, że kupiłam już kilka ciuszków z różowymi elementami, to ich przecież nie wyrzucę Chłopczyk ubrany cały na niebiesko chyba by mnie zemdlił tak samo jak dziewczynka cała w różu

Książki - uwielbiam od dziecka Mama mnie szybko nauczyła czytać, bo męczyło ją czytanie mi na głos Niedawno przechodziłam ostrą fazę pt. "A. Christie" Boleję bardzo nad tym, że na mojej wsi jest marny wybór książek w bibliotece. Jeszcze mi parę klasyków zostało, zaczajam się na rosyjskich. Jest tylko jeden autor, którego książki są cenione, a ja nie lubię - Sienkiewicz

Mucka, myślałam dziś o Tobie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
To był cudowny dzień, mimo że nie jestem osobą łatwo wrzuszającąsię, romantyczną ani sentymentalną, z ręką na sercu moge powiedzieć że była to jedna z najładniejszych chwil mojego życia. Wszystko udało się jak należy, łacznie z pogodą, która w innych rejonach Polski była kapryśna, a nawet deszczowo- śnieżna. U nas było 25 stopni, przepiękne słońce i dopiero wieczorem trochę popadało. Goście dopisali, ceremonia w urzędzie krótka, ale bardzo elegancka, przyjęcie udane, prezenty piękne. Padnięci wróciliśmy koło pólnocy do domku. Co jakiś czas zerkam na swoją obrączką i tak do końca nie umiem uwierzyć, że już jestem żoną, czasem nawet bywam jeszcze zaskoczona
Jeszcze raz wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Ładnie pewnie wypadło

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Alan dzis był pierwszy raz w przedszkolu (na 2 godzinki)
Pani mowila ze super sie bawił i nie płakal tylko
raz upadl i wtedy troszke pochlipal....
W piatek idzie znowu.. Na razie do wakacji bedzie chodzil po 3 godzinki dwa razy w tyg...
A od wrzesnia juz normalnie...
Jakie to przezycie dla mamusi jak dziecko pierwszy
raz sie gdzies tak zostawia z obcymi
Wygląda na to, że Alan polubi przedszkole Na pewno łatwiej go Tobie tam posyłać, jak dobrze się tam czuje.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mam nowego lokatora na tarasie, jakiś ptaszek uwił sobie gniazdko, mąż się cieszy że będzie mu ćwierkał
O jak fajnie Ja mam małego bzika na punkcie ptaszków (bez skojarzeń ), lubię je obserwować, też mógłby jakiś w pobliżu zamieszkać

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-04 o 19:59
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:07   #4642
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za wszystkie gratulacje
Tak szczerze, jak zobaczyłam na usg narząd mojego dziecka (lekarz tak złapał obraz, że ślepy by zauważył i jak głupi się pyta, czy chcemy poznać płeć ), to pomyślałam, że to nie moje W ogóle tego nie brałam pod uwagę, choć to nielogiczne. A lekarz dwa razy się pytał "czy może być", no to mąż mówi "no musi być", a ja "już jest", nie zabrzmiało to zbyt entuzjastycznie widać
Tata szaleje, babcia skacze pod sufit, tylko my jakoś tak... Najpierw dostałam głupawki, potem mi łezki w oczach stanęły, a teraz zaczynam myśleć jak to będzie z chłopakiem, bo do tej pory myślałam, jak to będzie z dziewczynką. Przyzwyczaimy się, choć trochę nam żal, że nie będzie Wandy No i zonk, bo nam się żadne imię dla chłopca jakoś szczególnie nie podoba No pokrzyżował nam mały plany

Lekarz mi powiedział, że jeśli brzuch mi się nie napina przy dotyku, to nie jest źle Kazał mi się nie forsować (bo wspominałam, że mnie np. po spacerze brzuch boli), jak boli to odpocząć w pozycji leżącej.
Za to jak wstawałam z leżanki to mi kręgosłup szczelił
Mały ma wymiary typowe na 21 tydzień, waga ok. 460 g, serce zdrowe. A ja mam chory pęcherz jednak, lekarz zalecił mi przez tydzień Urosept/Urinal. I zostałam pochwalona, że książkowo przytyłam (nie za dużo, znaczy się ).

Potem wstąpiliśmy do sklepu z akcesoriami dziecięcymi (nawet nie wiedziałam, że taki fajny jest u nas w mieście) i widziałam to łóżeczko, które chcieliśmy. Fajne na żywo i najtańsze z tych 2 w 1 i jedyne z szufladą. Do tego cena praktycznie ta sama, co na allegro i obsługa w sklepie bardzo miła i kompetentna, aż chce się zaglądać

Jeszcze mi się przypomniało, co miałam wcześniej napisać (cytat mi wcięło, to zapomniałam) o ochraniaczach na łóżeczko. Natknęłam się w którymś wątku na wypowiedź mamy, której dziecko płakało, jak nie miało podglądu na rodziców, jak zdjęli ochraniacze się uspokojało Nie wpadłabym na to, że i dziecku to może nie pasować
Mi i tż właśnie też żadne imię dla chłopca nie pasuje, a dla dziewczynki mamy już wybrane.. Jak mała nam pokrzyżuje plany (a raczej mały ) to będę się czuła troszkę zawiedziona, no ale wiadomo- Kochać będę bardzo mocno, bez względu na to jakiej będzie płci

U mnie są chyba 2 sklepy z takimi akcesoriami dla dzieci i będę się musiała tam przejść za jakiś czas pooglądać co nieco
Stary 2011-05-04, 20:16   #4643
lausanne
Wtajemniczenie

ja wysiadam - idę spać. Bo mi synuś nie daje ostatnio pospać. A Wy nie dość, że pewnie napłodzicie tysiące stron które trzeba będzie nadrobić to jeszcze poprawicie sobie statystykę na moją niekorzyść:hahaha :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-04, 20:19   #4644
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
A tak w ogóle, to nie będę w tyle i też się pochwalę fotkami brzuszka z wczoraj i dzidzi z dziś
śliczny brzunio!!!! Wszystkie macie takie ładne brzuszki, tylko mój jakiś koślawy

A przypomnijcie mi do kogo zwrócić sie o zaproszenie do elitarnego klubu mamusiek??
Stary 2011-05-04, 20:19   #4645
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wysiadam - idę spać. Bo mi synuś nie daje ostatnio pospać. A Wy nie dość, że pewnie napłodzicie tysiące stron które trzeba będzie nadrobić to jeszcze poprawicie sobie statystykę na moją niekorzyść:hahaha :
A widzisz My z naszymi maluchami mamy udaną współpracę, już niedługo Cię wyprzedzimy w rankingu Odkąd zobaczyłam ten ranking tylko o tym marzę
Stary 2011-05-04, 20:21   #4646
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
śliczny brzunio!!!! Wszystkie macie takie ładne brzuszki, tylko mój jakiś koślawy
Każda ciąża jest inna, i każdy brzuszek też Na niekorzyść tż mój brzuszek nie jest jeszcze taki jaki by chciał widzieć, jemu się marzy wielki baloon
Stary 2011-05-04, 20:23   #4647
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
A widzisz My z naszymi maluchami mamy udaną współpracę, już niedługo Cię wyprzedzimy w rankingu Odkąd zobaczyłam ten ranking tylko o tym marzę
wiedziałam!!!!! wiedziałam że chcesz mnie wyprzedzić!!!!!!!!!!!!!!!
udaną współpracę z moim maluchem (jeszcze anonimowym) też mam Ty mały roztrzepańcu - to starsze dziecko mi nie daje spać Pogadamy o tym za kilka miesięcy
Stary 2011-05-04, 20:23   #4648
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Każda ciąża jest inna, i każdy brzuszek też Na niekorzyść tż mój brzuszek nie jest jeszcze taki jaki by chciał widzieć, jemu się marzy wielki baloon
A widzisz to tak jak mój TŻ hihi, też mu się marzy duuuży baaalonik, ale narazie muszą mu wystarczyć duuuże cycory
Stary 2011-05-04, 20:25   #4649
lausanne
Wtajemniczenie

dobranoc już tak serio
Stary 2011-05-04, 20:26   #4650
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy wy dzisiaj też tak macie że jesteście zmęczone, śpiące, trochę drażliwe itp? Czy to tylko ja tak mam?
Senna jestem cały czas. Jestem na l4, śpię po 10 h dziennie, a i tak w ciągu dnia najchętniej ucięłabym sobie jakąś dodatkową drzemkę. Ciągle jestem zmęczona i bardzo częśto niezadowolona. Miewam dziwne humorki które pojawiają się niewiadomo kiedy i skąd. Ale i tak jest lepiej niz w pierwszym trymestrze. wtedy byłam zła jak osa cały czasO ile fizycznie ciążę znoszę i znosiłam dobrze, to psychicznie miewam straszne huśtawki.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
mam, jeszcze mi się w głowie kręci
A i owszem. Do tego zaburzenia równowagi.. Czasem zataczam się jak pijanaAle chodzę na jogę, dużo ćwiczę w domu, żeby mieć jak najsilniejsze mięśnie szczególnie głębokie- to bardzo pomaga przy porodzie i później podczas powrotu do formy po ciąży.

Cytat:
Chłopak
Noo.. to gratulacje Ja też bardzo się nastawiałm na córeczkę, choć podświadomie czułam, że będzie chłopak. Nadal jesteśmy w trakcie wymyślania imienia dla chłopaczka

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Udało mi się wyprzedzic kogos)
Ja uwielbiam czytac...ale ostatnio to zaniedbałam, poniewaz zbyt wiele godzin siedzę nad książkami - praca w szkole i potem dodatkowe lekcje..i mi się nie chce..... ale na zwolnieniu nadrobię...Tak się zastanawiam kiedy na nie isc...
Kocham kocham czytać! od zawsze od kiedy mogłam pop prostu "pochłaniałam książki". Teraz podczytuje takie o wychowaniu dzieci, o prawidłowym rozwoju, wracam do starych podręczników pediatrii, przeglądam moje książki z dzieciństwa z bajkami żebym przypomnieła sobie co warto synkowi czytać Ostatnio kupiłam " Mamo tato co ty na to" napisana przez fizjoterapeutę, oraz dwie książki cudownej panii ginekolog z Indii Preeti Agrawal dotyczące naturalnego podejścia do ciąży. Jak na razie obie mogę z czystym sumieniem polecić

Cytat:
No i mam skierowanie na tą glukozę wredną i to odrazu na 75g
Cytat:
Irmith ja też mam glukozę 75g, ale na szczęście gdzieś za 3 tyg dopiero. A czy jest to aż tak straszne? Bo ja nie znam się na tym w ogóle
Też mam skierowani na krzywą cukrową i na samą myśl słabo mi się robi. Kiedyś, jeszcze przed ciążą miałam podejrzenie cukrzycy więc skierowali mnie na dodatkowe badania m.in. to. 3 razy podchodziłam do niego i za każdym razemkończyło się dokładnie tak samo...

Cytat:
A tak w ogóle, to nie będę w tyle i też się pochwalę fotkami brzuszka z wczoraj i dzidzi z dziś
Ja też mam mniej więcej takiej wielkości brzuszek. Także nie martw się, że jest za mały. Każda z nas jest inna, więc, możemy też się różnić rozmiarem brzucha, nawet będąc w tym samym tygodniu. Ja dziś na wizycie dowiedziłam się, że od początku ciąży, do teraz czyli 21 tyg + 2 dni przytyłam 2 kg
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości