|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Off Topy z essence
Dziewczynki znacie jakieś brązery w musie albo w kremie? Wiem, że Maybelline takie miał ale jak dzisiaj pytałam o niego w drogerii to mi kobietka powiedziała, że nie ma
Wiem, że są z Kryolanu ale mnie nie stać
|
|
|
|
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, dziękuję Wam za trzymanie kciuków i słowa pocieszenia!
Dużo się u mnie działo, jestem na skraju załamania i wyczerpania sił, ale jest diagnoza, podjęte zostało leczenie i są skutki! W pewnym momencie wpadłam niemal w obłęd ze strachu, było tak tragicznie źle. Myślałam, że Go stracę i to w okropny sposób, a najgorsze, że w tych atakach kolki, które miał, nic nie można zrobić - trzeba uciekać, bo On nad sobą nie panuje i może zrobić krzywdę, o czym się moja Mama bardzo boleśnie przekonała. Ale ale moja Dzidzia czuje się lepiej! Niestety, Maleństwo ma kamicę nerkową ;( I te kamienie powodowały u Niego potworne kolki - nie zapomnę tego do końca życia... ;( Został zacewnikowany (na żywca trzeba było, ale był taki dzielny!), przepłukany, jeździmy codziennie na kroplówki i zastrzyki. Prócz tego, dzisiaj przyszła specjalna karma Royal Canin Urinary, która ma sprawić, że te kamienie - struwity - się rozpuszczą i więcej nie zablokują siusiaka Malucha i nie będzie kolek. Od dwóch dni nie ma kolek (odpukać!!!), zaczął pić, ślicznie siuisa, powolutku apetyt wraca, zaczynamy nawet marudzić, że chcemy na dwór, mruczy, patrzy przez okno, drepta sobie (niesamowicie dobrze chodzi w porównaniu do tego co było jeszcze wczoraj), nawet wskakuje na meble! Boję się go jeszcze nosić, żeby nie zrobić Mu krzywdy, ale pięknie się głaskamy. Widać, że jest Mu lepiej, oczka ma takie radośniejsze i już zwraca uwagę, co się wokół niego dzieje. Teraz póki co, muszę się dowiedzieć, jak z tym karmieniem, czy mam tą karmę mieszać z normalną, czy podawać tylko to, bo weterynarz ewidentnie nie wie, bo kazał Mu to podawać do końca życia, a tam pisze, że max 6 miesięcy i to w dawce 1,75 saszetki, a to za mało na dorosłego kota przecież. Poza tym, zamówił nam wołowinę, której Dzieciak nie lubi, no i na dodatek jest wybredny i nie je dwa razy tego samego, wie co dobre - moja krew ![]() No i ta cena, zatkało mnie, ale dla Niego wszystko Trzymajcie za nas dalej kciuki. Boże, jakie to straszne Tyle cierpienia i łez wylanych, oby było już tylko lepiej! Póki co, czuwam przy Nim, biedny czuje się inwigilowany, ani chwili prywatności Prawie nie śpię, bo jak nie siedzę przy Nim, to nasłuchuję.Ale bardzo wierzę, że jesteśmy na dobrej drodze, bo jest poprawa!
|
|
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ceny usług i karm specjalistycznych niestety pną się w górę:/ Jak już przejdzie u Was najgorsza burza, możesz się chyba rozejrzeć za czymś tańszym, niż RC. Bosh Sanabelle ma np. karmę Urinary, może Mu posmakuje Poczytaj sobie wątki o żywieniu kotów chorych na nerki, może ew. skonsultuj się z innym lekarzem w sprawie żywienia?buziaki
|
|
|
#1804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sprawdzę to sobie, bo powiem szczerze, takie weterynaryjne karmy to dla mnie nowość i jestem zdezorientowana. A i moja Kicia przecież nie będzie jeść non stop tego samego. Jak tylko mam chwilkę czasu, to szukam w internecie wiadomości na temat diety kotków z kamieniami, ale jeszcze się w tym gubię trochę. Tak czy inaczej, muszę sięszybko ogarnąć, bo trzeba działać. Dzisiaj już jest bardzo radosny - jasno daje do zrozumienia, że chcę się nosić ![]() 100 zł na tydzień za jedzonko dla Kici (i to w oszczędnym wariancie, a ja Go przecież głodzić nie będę), a mam jeszcze dwa inne i one też wymagają odpowiedniej opieki, także tej jedzonkowej... Przeraża mnie ta suma, no i jeszcze ok 100 zł za każdą wizytę, a jeżdżę codziennie. No i na dodatek moja Córuś była dzisiaj kastrowana i z Nią też będę musiała jeździć. Oby tylko Ona czuła się dobrze, póki ci siedzi zamknięta w transporterze (dużym i z kocykiem), bo wojuje, a jest bardzo słaba jeszcze. A i jeszcze na koniec - muszę kupić kocią fontannę do picia, bo Dzieciarnia musi więcej pić
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie te wizyty. Mój biedny psiak też był cewnikowany na żywca, walczyliśmy dzielnie niestety 13 letni zwierzak to nie przelewki. Okazało się, że nie tylko kamienie były problemem, ale całe nerki. Pamiętam, że sama wtedy chorowałam i nie było mnie ani razu u lekarza, bo siedziałam u weta. W mojej rodzinie na leczenie zwierząt nigdy nie było szkoda czasu i pieniędzy.
ingeborg widzę, że niezłe wydatki się szykują, ale warto jeśli to dla zdrowia kociąt
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
|
#1806 |
|
keep calm and contour on
|
Ineborg, biedny kotek i Ty tez namęczyłaś się cierpiąc razem z nim
ale dobrze,że jest lepiej, skonsultuj się też z innym vetem w spr tej karmy i trzymam kciuki żeby już więcej,żadne kamienie kotka nie męczyły
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wczoraj nastąpiło pogorszenie ;( Chłoczyk od 2 dni nie je, mało pije i mało siusia. Byliśmy dzisiaj u veta po kroplówkę i zastrzyki... Było już tak dobrze, a teraz tragedia. Ma takie momenty, że ładnie chodzi, potem już ledwo idzie. Czasem ma ładne oczka, ożywione, a za chwilkę widać, że cierpi. Nie chce jeść - co mnie przeraża. Jestem oszalała ze strachu, bo vet nie wie, czy damy radę ;( Ja nie tracę nadziei, ale jestem kompletnie i całkowicie załamana. Już nie wiem co zrobić, żeby jadł... ;(
Dziewczynka miewa się świetnie, zabieg kastracji się udał,a rekonwalescencja przebiega pomyślnie.
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Ingeborg a robiłaś badania krwi? Mój psiak miał podobnie, okazało się, że za duże stężenie mocznika w organiźmie, bo nery źle działały
|
|
|
|
#1809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj powiedział, że jest prawdopodobne uszkodzenie nerek i dlatego to się dzieje. No i że rokowania nie są najlepsze ;( Zabija mnie to, że to jedyny sprawdzony weterynarz w okolicy, wyciągał Go już wiele razy z paskudnych choróbsk, ale jednak efektów teraz brak. Ja nie wiem, jak On mógł tak zachorować - był wychuchany i zadbany, dobrze odżywiony i kochany, mieszka w domku. Co zrobiłam źle ;( Najgorsze, że On nie je i malutko pije. Co prawda dostaje krolówkę ale nie wiem, czy to wystarczy... ;( Już nie wiem, co robić, straszliwie się boję, że Go stracę. Ma już swoje lata, i też chorował, ale nie takie rzeczy przeszliśmy, było dużo gorzej, a przeżył, więc mam nadzieję i będę walczyć. Ja nie mogę Go stracić, jest mi całym światem, tylko On zawsze przy mnie był i nigdy mnie nie opuścił ;(
Edytowane przez Ingeborg Czas edycji: 2011-04-17 o 22:05 |
|
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trzymam kciuki, wiem co przeżywasz, ja na przełomie września i października miałam to samo.
|
|
|
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Was oboje. Może poszukaj innego weta, z innego miasta? (skąd jesteś ?)A na tym musisz wymóc zrobienie wszystkich potrzebnych badań!
|
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy Wam Kochane! Bardzo mnie podnosi na duchu Wasze wsparcie.
Cytat:
Zrobimy Mu sami badanie moczu, podobno to można oddać do laboratorium, a potem tylko wyniki przyniesiemy do veta. Tylko nie wiem, jak z krwią. Dzisiaj vet mówił, że to mocznica i że nerki nie pracują tak jak mają. Miał odrobinkę obniżoną temperaturę ciała. Muminek robi jednak siku, zjadł coś!!!!! - wreszcie!!! - niedużo ale jednak, pije. Jest dzisiaj bardziej ożywiony, nawet przyszedł na kolana, lepiej chodzi, nawet wygrzewał się na parapecie w słonku - sam wskoczył. Boli go nerka, i się tylko pocieszam, że jak boli, to pracuje...
|
|
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oczywiście też trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że kotek wyzdrowieje. |
|
|
|
|
|
#1814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1815 |
|
keep calm and contour on
|
Ineborg, jak kotek?
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki znalazłam swój ideał i teraz mam dylemat "kupić czy nie"
http://allegro.pl/mac-skinfinish-pud...579077170.html |
|
|
|
|
#1817 |
|
keep calm and contour on
|
nie kupuj, szkoda kasy
|
|
|
#1820 |
|
keep calm and contour on
|
o wlasnie, a to gosh nie byl z pl wycofany? bo nigdzie go nie ma..
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest wycofany i jest w niektórych drogeriach. W Krakowie jest właśnie w Kefirku na Karmelickiej i w tej apteko-drogerii w Galerii Krakowskiej. W Niepolomicach jest w Drogerii/Jubilerze na Rynku przed tą słynną lodziarnią i przed Avonem. |
|
|
|
|
#1822 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Może się wycofali z Sephor i Douglasów a kobitki myślały, że to z całej PL. Jak rozmawiałam z kobietką ze sklepu w którym jest GOSH to mówiła, że nie ma problemów w kontaktach z przedstawicielem.
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
keep calm and contour on
|
Cytat:
tak jak z Essence, limitowanki a co to ?
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, właśnie o to mi chodziło. Szkoda, że szaf Gosha jest tak mało. Ostatnio wolę kupować kosmetyki w sklepach (nawet jak mam przepłacić) a nie na allegro bo boję się podróbek. |
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu dziewczyny jak myślicie zrobić sobie kurs przedłużania rzęs? Na gruponie jest jakaś jednodniowa oferta i można zrobić kurs za 400 zeta
nie majątek ale potem trzeba jeszcze sprzęcior dokupic itd itp
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest ta metoda 1 na 1 to sprzęt jest bardzo drogi (wiem bo mam koleżankę kosmetyczkę).
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, to mnie powstrzymuje wlasnie :P
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, czy któraś z Was mogłaby mi podpowiedzieć jak umieścić na Blogu wtyczkę do klikania "Lubie to" na Facebooku
(mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi )
|
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny niedługo to sama ze sobą będę rozmawiała na tym wątku
No ale zaryzykuję.Kusi mnie posiadanie flat topa i w związku z tym znalazłam taka aukcję na allegro: http://allegro.pl/bambo-kabuki-flat-...576306977.html Teraz zwracam się do Was czy byłaby to dobra inwestycja czy lepiej kupić droższe EDM, Pixie Cosmetics albo Hakuro? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

Wiem, że są z Kryolanu ale mnie nie stać

Poczytaj sobie wątki o żywieniu kotów chorych na nerki, może ew. skonsultuj się z innym lekarzem w sprawie żywienia?
ale dobrze,że jest lepiej, skonsultuj się też z innym vetem w spr tej karmy i trzymam kciuki żeby już więcej,żadne kamienie kotka nie męczyły

(mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi