|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Dziewczynki help!
Moje dziecię nie śpi od godz. 16:20 czyli już prawie 4h. Od rana wszystko szło pięknie, pobudka - szamanko - pielucha - szamanko - 15 minut w łóżeczku i spanie przez 3h ale od 16:20 jakiś pogrom... Niby wszystko jak zawsze, wydudniła jednego U 20m. drugiego U 12m. Potrzymałam 5 min na odbicie i hop do łóżeczka. Przy cycu już spała a w łóżeczku Ja już nie mam siły a co dopiero to biedne dziecko, już mi się ryczeć chce. Przed chwilą znów ją przystawiłam ale oczy maślane, już nawet nie ssie tylko ciumka więc znów jest położona do łóżeczka z dydkiem i marudzi.TŻ mi cały czas jęczy "Daj jej sztuczne, daj jej sztuczne" Tak mnie tym wkurza, mówię mu, że zamiast mnie motywować w karmieniu piersią to tylko mnie kusi. I jeszcze mi gada, że pewnie nie mam mleka i się Iga nie najada, dlatego nie śpi Nie wiem o co chodzi. Do noszenia na rękach jej nie przyzwyczaiłam, jedyne noszenie na rękach jest przy odbiciu, i to nie noszenie, tylko siedzę i ją trzymam pionowo więc do tego się przyzwyczaiła? Nie wiem teraz nic, czy ona jest ciągle głodna - dydka jak jej daję to aż jej się cała głowa trzęsie i jak go w końcu złapie to tak mocno ssie jakby nie jadła 3 godziny. Muszę dokupić jakieś dobre smoczki, bo tego co mam Nuk, jakoś ciężko jej złapać. Nie wiecie które Tommee Tippee są najlepsze, Softy? Pamiętam, że na poczekalni była o nich mowa ale nie zapisałam sobie ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
moria może ona nie chce być sama w wielkim łóżeczku po prostu, jak czuje twoją pierś i twoje ciepło to jest spokojna, a w łóżeczku po jedzeniu jest jej smutno ....
teraz jest baaardzo łatwo podać mm i jest z głowy, dlatego tak wiele kobiet tak krótko karmi piersią ... dzieci mają też inne odczucia niż głód, czasem chcą się poprzytulać, poczuć bicie serduszka itp Zocha też wisiała na cycku czasem po kilka godzin i też ryczałam bo nawet obiad potrafiłam jeść na leżąco użyczając swojej piersi pierworodnej ... do tego hormony i babyblues i była masakra ![]() dlatego trzymam za Was kciuki ![]() Bądźcie twarde !!!! co do agi_pe to wiem że karmić nie chciała, dlatego pytam jak w szpitalu ją potraktowali, bo czasem jest ciężko takim mamusią ... |
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my idziemy 31 maja na bioderka ![]() Cytat:
jeden dzien tutaj polozna woda utleniona cos zrobila i jakis fioletowym nie wiem czy nie jodyną no i odpadl se, tzn tz po kapieli wycieral i dumny jak paw zawolal, ze jego kruszynce odpadl kikutek alez wtedy chodzil szczesliwy ![]() a w piatek robi pępkowe
|
||
|
|
|
#214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym ją chętnie poprzytulała i uspała na sobie ale boję się, że ją przyzwyczaję i później już będzie mi dziecię tylko przy cycu chciało spać. No nic, muszę to sobie wszystko jakoś poukładać, póki co mała zasnęła więc ja też lecę do łóżka wykorzystać te kilka h na sen. Dzięki andziotka
|
|
#215 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
andziotku wiesz co, ja to sie czuje normalnie wyrozniona tym jak zostalam potraktowana. wszystko bylo super, od ekspresowego ciecia, po rewelacyjna atmosfere. na dyzurze po moim cc, byl moj lekarz, totalnie nikt nie naciskal jak powiedzialam ze nie chce karmic. kazal mi sie tylko zastanowic czy na 100% i podali leki na zachamowanie laktacji. ale to chyba nie jest norma dla tego szpitala bo przy wypisie polozna pytala dlaczego nie karmie i czy tak od razu dali mi leki bez niczego .moria ja mam smoka tommee tippee smoczek, chyba air, i szalu nie ma. mlody raz zalapie a tysiac razy nie. dzisiaj wyszlismy w poludnie na 15 min to ssal go od momentu ubierania i wyplul jak przyszlismy. z tym ze nuk-a nie lapie wogole. dzisiaj tez mielismy szalone popoludnie "na raczkach" bo bolal go brzuszek, po kapieli sie zrelaksowal i odsypia. ide sie polozyc bo az mi slabo, do tego jutro wizyta na oddziale. chyba umre jak bede musiala z nim zostac.....
|
|
|
#216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry mamuśki!
![]() Po wczorajszej wieczornej akcji, nocne budzenie i zasypianie super! Obudziła się, wszamała, pielucha zmieniona, odłożona do łóżeczka od razu spała. Teraz nad ranem też ok, co prawda mruczała w łóżeczku z zamkniętymi oczami ze 30 min. ale ostatecznie zasnęła bez smoka, bez podnoszenia Ja zjadłam śniadanie, zaraz lecę pod prysznic a później działam laktatorem ![]() Wychodzicie dziś na dwór? ![]() Cytat:
![]() Co do smoczków, wczoraj wieczorem studiowałam internet, no i rzeczywiście ogólnie TT nie mają najlepszych opinii. Dużo lepsze ma właśnie NUK i Avent oraz taka firma Nuby i ja na tego Nubiego się zdecydowałam Dziś TŻ chce sprawdzić w jakimś markecie czy taki będzie ale coś mam wątpliwości czy znajdzie, wolałabym od razu na allegro zamówić ale on chce sprawdzić.No i może tak już jest na początku, że maluszki nie potrafią tak szybko zassać smoka, bo jak już jej się uda to ciągnie jakby go połknąć chciała
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
aga_pe to cieszę się, że nie miałaś z tym problemów
ostatecznie to wybór każdej z nas ... |
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie...
moja polozna srodowiskowa wie, ze dokarmiam mm ale caly czas mysle o tym, co ja powiem pediatrze ktory na dniach ma przyjechac wszyscy w rodzinie mowia, ze mam powiedziec, ze karmie piersia, ale przez nakladki i z butli a nic o mm nie mowic... bo oni maja uslyszec to co chca... ale nie daj boze..odpukac...wezma mnie do szpitala...i co ja tam powiem?ze nie karmie piersia?przeciez oni mnie tam zbesztaja po calosci... a;le to jest moja dezycja i nie mam juz pokarmu... |
|
|
|
#219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moria, moj tz pierwszego syna wzial pierwszy raz na dwor na 4h spacer ![]() teraz zdecydowalam ze tez bede robic po swojemu i brac malego codziennie na dwor(no chyba ze bedzie masakrycznie zimno lub bedzie padac) to mowisz ze nuby? jakis konkretny? hmmm dzisiaj bede w sklepie z takimi akcesoriami wiec moze tez przetestuje. Cytat:
ja nie krytykuje mamusiek ktore pragna karmic, nigdy nie podwazalam opinii ze najlepsze mleko mamy, i chcialabym tolerancji w drga strone tez. dostalam ja od lekarza i poloznych, za to mamuski na oddziale myslalam ze mnie zjedza ![]() wcz moj tz postanowil ze on bedzie cala noc wstawac do malego, zebym sie wyspala, biedny nad ranem nosil malego 3h, maly plakal co chwile dopijal mleka (w efekcie wypil ok 100ml) w koncu polozyl go kolo mnie ,ja go przytulilam i mlody usnal i spalismy 3h ![]() wyobrazacie sobie mine mojego tz? ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
jak w zeszlym tygodniu bylam u lekarza po antybiotyki bo mi sie gardlo rozchorowalo to uslyszalam, ze to dziecko to nie moja wlasnosc..
ale jest moja i to ja zdecyduje jak je karmic bede |
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my lecimy na wizyte, ale mam stresa
|
|
|
#222 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, moje dziecię znowu szaleje
![]() Dopiero 11 a ja już padam. Zasnęła o 7 rano i obudziła się o 8:30. Nie chciałam jej od razu cyca dawać więc najpierw pielucha zmieniona, później z nią trochę pogadałam no ale o 9:10 to już musiał być cyc bo zasysała mi dekolt. No maraton cyckowy się zaczął : Lewy 15m. Prawy 18m. -próba położenia spać - fiasko! Leży i stęka, szuka cyca, głowę zadziera do tyłu, paszcza otwarta, smoka nie może zassać, może dwa razy się udało na krótko a tak to tylko nerwy bo trzymam jej smoka w buzi a ona jeszcze szerzej buzię otwiera, głowę zadziera do tyłu, trzęsie się więc więcej nerwów niż pożytku z tego smoka ( właśnie zamówiłam jednego Nuby (aga nazywa się serduszko ale jest też motylek fajny) i Avent na allegro ). No więc znowu dałam jej cyca, kolejne 18m. wisiała. Nie ciągnie tak jak normalnie po przebudzeniu, intensywnie i regularnie ale ssie i przełyka więc nie wiem czy głodna rzeczywiście czy nie. W UU mleko jest, no bo po każdym jedzeniu naciskam U i zawsze jeszcze mleko wypływa więc pustego przecież nie dostaje. Na rączkach też nie jest dobrze, dziś stwierdziłam, dobra skoro śpi tylko na rączkach to niech śpi ale gdzie tam, 5-6 minut niby spała po czym się znowu cmokanie zaczęło, ssanie rączek. Tak więc znowu zapakowałam ją do łóżeczka, bez smoka i leży ale spać nie śpi tylko jęczy "e" "e" "yyyyy" i wiem, że szuka cycka ale ja już nie wiem co mam robić. Już nawet bym ją na cycku uwiesiła ale już mnie bolą po tylu minutach ssania mają prawo i nie chcę się taką jedną akcją załatwić. Może to tylko chodzi o smoka, jak już będzie odpowiedni to mi pomoże ![]() Acha i w łóżeczku gdy stękała próbowałam, głaskania, poklepywania, mówienia do niej, puszczałam jej też muzykę no i Już bym jej nawet butlę z mm dała ale mi się wydaje, że ona się przeje no bo ile można. Pielucha w ciągu godziny zmieniona dwa razy, zasikana i w każdej kupsko to chyba się z powietrza nie bierze. No, zaczyna pokrzykiwać a ja nie wiem co mam z nią zrobić O a teraz cisza. Złości się, złości, krzyknie sobie a potem minuta - dwie ciszy o i znowu stęka
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Moria moze to te straszne kolki tak sie objawiaja???
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
byla polozna srodowiskowa
nie trzeba sprawdzac bilirubiny bo odzolcila sie prawie calkowicie morfologie jedynie za ok 2 tygodnie bo mala ma ze mna konflikt serologiczny mala ma sapke, to nie przeziebienie czekac na pediatre bo ma na patronaz przyjechac wszystko okej pepek okej ale mi lzeeeeeeeeej
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak byłam z Zosią na szczepieniu, to mnie pediatra opieprzyła, a moje wyrzuty sumienia dodały oliwy do ognia i się prawie poryczałam u lekarza .... mimo tego uważam że nie ma co kłamać ... bo czasem to czym dziecko jest karmione ma wpływ na inne rzeczy ... |
|
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Witam na odchowalni
Od wtorkowego wieczoru jesteśmy już z Antosiem w domu Mały pięknie śpi, je, robi siku, kupkuje i tak w kółko Ja po porodzie czuje się bardzo dobrze, a przede wszystkim cieszę się, że z Tonim wszystko ok i możemy cieszyć się sobą w domu. Nie wiem kiedy uda mi się was nadrobić, bo jak wiecie idąc do szpitala nie miałam w domu nawet łóżeczka, mąż parę rzeczy załatwił, jak byliśmy w szpitalu, ale więcej czasu spędzał tam z nami, bo zależało mi żeby był przy mnie jak mały był w inkubatorze i później jak nerwowo czekaliśmy na wyniki każdych kolejnych badań. Także teraz dopiero prałam ciuszki, mąż składał komodę i dalej jeździ po sklepach. Jak wszystko ogarniemy, to myślę, że uda mi się doczytać co u was, no chyba że mojemu małemu z dnia na dzień zmieni się charakter i zacznie ryczeć. Widziałam tylko na ostatniej stronie, że rozmawiałyście o dokarmianiu lub karmieniu mm. Ja od początku mówiłam, że nie będę karmić piersią. Nawet wspominałam, że mam już kupione mleko NAN1, ale że mały jest wcześniaczkiem, to już w inkubatorze w szpitalu zaczęli go karmić Bebilonem Nenatal Premium, potem mogłam odciągać swoje i dawali by mu moje, ale powiedziałam, że ja i tak nie chce karmić piersią (akurat na zmianie był lekarz, który to zrozumiał i o nic nie pytając przepisał mi Bromergon mówiąc, że jak nie planuje karmić, to lepiej żeby się laktacja w ogóle nie zaczęła) i tym sposobem jest na mm. Przy wyjściu ze szpitala zalecili mi dalej karmić tym Bebilonem Nenatal Premium, a za 3 tygodnie mam iść do pediatry, czy zaleci coś innego. Jeśli chodzi o stosunek do mnie i mojej decyzji położnych, lekarzy i pielęgniarek od noworodków, to w zasadzie ile osób, tyle reakcji. Dla jednego lekarza musiałam napisać oświadczenie, że zostałam przez niego poinformowana o zaletach karmienia piersią i w pełni świadomie podejmuje decyzję o nie karmieniu piersią. A jedna lekarka pomimo, że to moje oświadczenie leżało już w papierach nie chciała mi któregoś ranka dać tego bromergonu, bo to nie jest dla niej żadne uzasadnienie, że ja nie chce karmić, bo trzeba chociaż próbować. Powiedziałam jej, że łaski mi nie robi, bo nie jest jedyną lekarką w szpitalu, nie życzę sobie, żeby się do mnie odzywała w taki sposób i poszłam po tabletkę do innego lekarza. Wieczorem jak był obchód (zawsze rano i wieczorem przychodził ten sam lekarz), to ona przyszła do dziewczyny na łóżku obok, a do mnie już przyszedł ktoś inny Ja uważam, że każdy sam powinien mieć prawo podjąć decyzję o sposobie karmienia, a inni powinni to uszanować. Mój teść powiedział mężowi przez telefon, że powinnam karmić piersią, a mój mąż mu na to, że jak chce, to niech przyjedzie ze swoim cycem, a o moje niech pozostawi w mojej dyspozycji Pozdrawiam was wszystkie serdecznie i gratuluję tym świeżo rozpakowanym ![]() Na początku źle mnie poinformowali i w wiadomości do Ddaaiissyy napisałam, że mały miał 2855 g, a faktycznie miał 53 cm i 2890 g, także moria jak będziesz miała chwilkę, to popraw proszę na liście |
|
|
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pusta piers jest takim flaczkiem i jest lekka. Cytat:
To juz lekka przesada ![]() Co do karmienia, nikogo nie oceniam i nie potepiam, ale zdecydowanie jestem za cycem. W Irlandii to rzadkosc (wsrod Irlandek panuje przekonanie, ze to obrzydliwe i nieestetyczne ) dlatego tez jak poprzednio i jak teraz zadeklarowalam karmienie piersia, to prawie medal dostalam Olek byl na karmieniu mieszanym bo musial szybko nadrobic stracone 500g, jednak nikt mi z tego powodu wyrzutow nie robil. Rozumiem poinformowanie matki o zaletach karmienia piersia (zarowno dla dziecka jak i dla matki), ale utrudnianie jej zycia i w pewien sposob szykanowanie, to juz przesada. |
||
|
|
|
#228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak sie kolka u niego objawia. przeszlismy z delicolu na infacol, infacol mam sprawdzony. on tez ciumka jak go brzuszek boli i probuje sie dopic na maksa, Cytat:
twoj malusze prawie tak duzy jak moj, tez zle poinformowalam, moj maly mial rowne 2900g i 55 cm dlugosci, a nie 2955 wagi ![]() a my juz w domu! w komplecie malemu zoltaczka spada, jest na dobrej drodze
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka.M witamy
mimbi kochana nie mam pojęcia. Teraz już jej nie odłożyłam do łóżeczka, bo to już 4,5h trwa takie zanoszenie, podnoszenie, cyckowanie... Teraz leży sobie na mnie na brzuszku i póki co nie stęka, śpi więc jak jej tak dobrze to niech leży. Pierdzielę wszystkie "łatwe plany" i rady Tracy Hogg bo są o kant Cycki mi zaraz odpadną... a TŻ oczywiście ma dla mnie jak zwykle tą samą złotą radę "Daj jej mm" ...
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga.M Witaj !
tekst Twojego męża - rewelacja !!!!!! ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() wszystko trzeba z umiarem ... mama i tak wie najlepiej co dla dziecka dobre !!!!!!!
|
|
|
|
|
#231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz miałam wątpliwości, no bo kupka są, pierdki też ale może to nie ma związku z kolką? Tylko nie wiem po czym ta kolka Wczoraj zjadłam standardowe śniadanie, takie jak od tygodnia, bułka z serem żółtym i dżemem, na obiad kasza gryczana i pierś pieczona w folii w piekarniku ( za mocno ją popieprzyłam więc zjadłam tylko bezsmakowy środek piersi ) na kolację nie wiem co ja jadłam, chyba też kanapki i jogurt naturalny z otrębami. No raczej nic, co by mogło kolkę spowodować ![]() A czemu z delicolu zrezygnowałaś? ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja uwazam, ze Tracy warto przeczytac dla uswiadomienia sobie pewnych spraw, bo ona w ksiazce moze zwrocic uwage na cos, o czym wczesniej nie pomyslalysmy, cos moze zasugerowac, ale trzymanie sie jej zasad BO TAK TRZEBA jest bzdura. Na jedno dziecko to dziala, a na tysiac nie.
Ciekawa jestem ile ma na swoim koncie nieudanych przypadkow bo nie wierze, ze tak z kazdym dzieckiem jej pieknie idzie. |
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mysle ze kolki dla niektorych dzieci to norma, i wynika to z niedojrzalosci ukladu pokarmowego. male efekty widzialam po delicolu, a pamietam jak to bylo po infacolu. zobaczymy jk to bedzie teraz.
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
i jak tam po wizycie?
|
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
hej kochane
AgnieszkaM witamy widze,ze nadal temat karmienia. no u nas tez masakra byla,pogubilam sie calkiem w tym wszystkim. i wkoncu wczoraj wieczorem pojechalismy do innego miasta do pediatry ,bo nadal nikt sie do nas nie pofatygował( dopiero dzisiaj jakas 100letnia polozna-szok) No i ten lekarz( z polecenia znajomych) super podejscie ma.Jak mu powiedzialam ,ze nie karmie,to nie robil wyrzutow,a jak powiedzialam,ze na humanie mały jest,to swierdzil,ze super bo to jedno z najlepszych mlek-bardzo zapomniane( i jedno z najdrozszych .no i Gabci zdrowiutki,ma najprawdopopdobniej kolki z niedojrzalosci przewodu pokarmowego( dlatego wrzeszczy po nocach) i dajac mu wode zaczął pic tylko 30ml mm,a to za mało i wyl co 1h i szukał. Lekarz kategorycznie kazał karmic co 3h ( w nocy nawet rzadziej) i mały ma 60ml wypijac az do 90ml ![]() aaa i zadnej wody. pzrepisal nam prebiotyk w kroplach i uspokajacza na nocki hmm zobaczymy.dzisiaj kupka byla taka jak powinna,przetrzymuje go do 3h i juz mi teraz 60ml do konca wydoił no i spadł znow 200g ,ale ponoc to normalne. w sumie bylo b.miło.lekarz w szoku ze jeszcze malemu piochtaniną pepek robie i bardzo pochwalil,bo ponoc po octanisepcie sie czesto "papra". no i tyle,aaa i jak mały wrzeszczy to mamy go niby nie wyciagac z łóżeczka,dac smoka i najwyzej posiedziec przy nim,ale nie brac narece,nic mu sie ponoc nie stanie jak powrzeszczy- z Julią tak robilam,bo juz sil nie mialam jej nosic, wyla w łózeczku a ja obok niej ![]() wiec zobaczymy jak to bedzie dalej,mamy pzreczekac niby,akoncu sie unormuje ![]() a co do smoka,to mamy Nuka i sie sprawdza jako tako,tylko mały nie bardzo lubi,ale jak ma to ładnie ciagnie. A połozna tez nic nie mowila,ze nie karmie( niech mi tylko cos w pzrychodni powiedza,to bedzie wojna )i tez pochwaliła Humane- moze faktycznie dobre to mleczko. ![]() i stwierdzila,ze ładnie mam macice obkurczoną jak na niekarmiacą. to tyle chyba
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja schizuje caly czas bo moja jeszcze do masy urodzeniowejn ie wrocila zostalo jej 20 gram
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wczoraj wazyl 3150g,wiec malutko.no ale mam nadzieje,ze teraz nadrobimy jak juz bedzie reg jadł
|
|
#239 |
|
Moderatoreska
|
U mnie dziś była położna, z chłopcami wszystko dobrze, zdziwiona była że bliźniaki tak ładnie donoszone, żadnych problemów nie ma i oby tak dalej.
Następna jej wizyta w poniedziałek. Jutro jadę na ściągnięcie szwów, poprzednio mi nie sciągneli bo jeszcze za świeża rana była. Mam zacząć podawać witaminę D chlopcom, wit. K mam nie podawać bo są dokarmiani mm. 19 maja mamy pierwszą wizytę u pediatry, ciekawa jestem ile ważą chłopcy, zwłaszcza malutko Bartuś. |
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze ja nie potrzebnie schizuje? w oncu porzybiera, wolno, ale jednak a ty karmisz mm?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Ja już nie mam siły a co dopiero to biedne dziecko, już mi się ryczeć chce. Przed chwilą znów ją przystawiłam ale oczy maślane, już nawet nie ssie tylko ciumka więc znów jest położona do łóżeczka z dydkiem i marudzi.
Tak mnie tym wkurza, mówię mu, że zamiast mnie motywować w karmieniu piersią to tylko mnie kusi. I jeszcze mi gada, że pewnie nie mam mleka i się Iga nie najada, dlatego nie śpi 

U nas odpadł jakoś w tamtym tygodniu
w międzyczasie przewijałam i karmiłam Oli (nawet teraz na cycu mi wisi 
Dziś TŻ chce sprawdzić w jakimś markecie czy taki będzie ale coś mam wątpliwości czy znajdzie, wolałabym od razu na allegro zamówić ale on chce sprawdzić.