|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ło matko ![]() ![]() Kurcze, tak o tych strojach na roczek piszecie...a ja w ogóle nie miałam zamiaru niczego specjalnego kupować ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Ja na roczek nie kupowałam nic specjalnego - szkopa mi kasy było. Wolałabym kupić jakąś zabawkę niż kiecki, które tylko raz by ubrały.
#4233 | |||
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26672778]Dawno żadnych fot nie wklejałam, więc nadrabiam zaległości.
![]() ![]() Cytat:
następny przystojniak ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26704334]ja też czasem podczytuje. ![]() ![]() a z tą eniggmą, to niezła zagadka... ![]() ![]() zastanawia mnie jedno- dlaczego jak ktoś "udaje ciąże", to zawsze jest ciąża bliźniacza? ![]() ![]() Pamietam sprzed kilku lat laskę o niku: lublinianka ta to w ogóle nieszczęśliwa była- ciąż bliźniacza, mąż zginął w tragicznym wypadku, bliźnaiki oczywiście bardzo wcześnie sie urodzily, nawet na forum dała fotki takich kruszynek w inkubatorach... i wtedy wszystko się wydało... ![]() ![]() ![]() Kobiety, kciuki do 20 maja trzymajcie, jak już prosiłam, ![]() ![]() Jak kilka miesięcy temu była afera z tą osobą, która występowała pod kilkoma różnymi nickami, jakoś tak od razu przyszła mi na myśl też eniggma .... i wygląda na to, że się nie myliłam. Mnie to nie dziwi w sumie, wiadomo, że takie jednostki zawsze się znajdą, tylko dziwnie tak trochę, że to ona nasz wątek założyła.. ![]() Z kolei jak widzę na forum elaboraty na temat wielkich życiowych dramatów, od razu mi się włącza podejrzliwość. Jakoś wierzyć mi się nie chce, że ktoś kto naprawdę przeżywa tragedię ma ochotę rozpisywać się o tym na forum internetowym. Cytat:
A co do zbola ![]() Niestety świat pełen jest dewiantów, świrów i internetowych oszustów ![]() Śliczna fotka, no i mleczyk ![]() Cytat:
Jeszcze hurtem pogratuluję nowych umiejętności. Imponujące, jest się czym chwalić. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() panna migotka - dzieki ![]() tak zapomniałam o oliwie z oliwek - zawsze ![]() ![]() do mycia okien sie łapie a co mi tam - lubie ![]() ![]()
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
u nas średnia nocka, kilka razy płacz przez sen, ale sama się uspokajała. efektem jest chyba przebita lewa dolna trójka, czyli nasz 9 ząbek, ale w paszczę zajrzałam na momencik dosłownie i 100% pewności jeszcze nie mam.
poza tym mamy odwyk niekapkowy. kaszka była po 4,5h od cycka. i tak sobie pomyślałam, że co tam, pójdę za ciosem i spróbuję zrobić 150ml, a nie 100 jak zawsze. i co? i bez niekapka na widoku zjadła większość, potem dostała pić, wypiła niecałe 40ml, dojadła jeszcze troszkę i zostawiła raptem parę łyżeczek. mam nadzieję, że to zadziała też przy obiadku ![]() Silpe- a nie wolisz tego białego rumaka? ![]() [cena sukienki zniechęciłą mnie do jej zakupu natychmiast ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Siple super wyglądasz
![]() A ja bym dała za sukieneczkę 120, nie jest wcale tak drogo jak na Kapp Ahh ![]() ![]() Wracając do ciast to ja jakaś przesądna nie jestem, ale mojej mamie wiecznie zakalce w okres wychodzą, a ja jakaś doświadczona w pieczeniu nie jestem, dlatego zapytalam jak to jest u was z wypiekami w @ ![]() ![]() Na roczek nic nie kupuję z ciuszków, mam dla małego koszulę, do tego jeansy ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-05-05 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
ale sie rozpisałyście
![]() przytłoczyła mnie ta ilość postów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Albo napisze teraz to co pamiętam, bo potem znów zapomnę ![]() Biricchina - u nas goraczka na trzydniowke trwała dokładnie 2,5 dnia, ale dzieci mogą przechodzić trzydniowke nawet przez 7 dni, wiec podawaj leki na zbicie temp. i obserwuj czy pojawi sie wysypka. Goraczka na ząbki mieliśmy 1 raz wieczorem ![]() Sprawa z Eniggma bardzo nieprzyjemna, jestem bardzo przeczulona na takie sytuacje ![]() ![]() Msza na roczek - ostatnio przyszło mi do głowy, że chyba sie zdecyduję. U nas nie ma jakiejś specjalnej "roczkowej" mszy, tylko zamawia sie specjalnie dla siebie. W sumie Natalia w kościele była tylko 2 razy - raz na chrzcie i raz święcić jajka, więc byłaby okazja wziąć ją i mogłaby spokojnie bezkarnie wykrzykiwać na cały kościół ![]() Specjalnego ubranka na roczek nie planuje kupować, w sumie to może sukieneczka z chrztu bedzie pasować, musze przymierzyc ![]() Więcej grzechów nie pamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No mnie cena też zaskoczyła , bo 2 tyg wczesniej byłam w tym sklepie i rzuciły mi sie w oczy te i podobne sukienki za 70zł . Ale za nim sie zebrałam to trafilam juz na koncówke kolekcji - zostały tylko 3 sukienki każda w innym rozmiarze - przymierzyłam młodej i poleciałam do kasy nie sprawdzając ceny bo byłam pewna że to te za 7 dych ![]() babka zapakowała , krzykneła cene a ja - co prosze ![]() ![]() no ale juz dawno byłam zakochana w tych sukienkach i niech strace mam ją ![]() a bedzie na chrzest , roczek i tak jak pisałam na całe lato bo ona dla mnie własnie taka uniwersalna bez kokardek i atłasów od wielkich dzwonów ![]() ![]()
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję Wam za miłe komentarze
![]() Chciałabym również pogratulować wszystkim nowych umiejętności ![]() Ja też wysiałam bazylię do doniczki, ale u mnie w tej doniczce będzie rosła nadal ![]() Czy tylko ja wstaje w nocy 5-7 razy????? ![]() ![]()
#4240 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() podwójne brawa dla blixniaczek. ![]() Cytat:
Kupiłam je na roczek Maksia używane na Allegro za 40zł. ![]() ![]() Cytat:
![]() też tak mam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- no i chwalę się, i cieszę się: kupuję działkę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zaliczka wpłacona, za miesiąc- półtora reszta będzie załatwiana, bo muszę kasę zorganizować. ![]() Będe miała mój własny kawałek ziemi- ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Raczkowanie
|
Biri, my mieliśmy podobnie z Laurą, wyszła angina, brała ospamox i po 3 dniach wlasciwie wszysko minelo. Oczywiscie podawałam do końca.
PS. Cieszę się że w końcu się pojawiłaś na forum ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba ostatnio nawet piekłam coś? Ale nie zauwazyłam by coś mnie się nie udało ![]() Za to nie farbuje włosów podczas @ ![]() łoo maaamooo.. ![]() Ja za Blankową sukienkę do chrztu zapłaciłam stowkę ![]() na wyprzedaży ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26728243] ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- no i chwalę się, i cieszę się: kupuję działkę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zaliczka wpłacona, za miesiąc- półtora reszta będzie załatwiana, bo muszę kasę zorganizować. ![]() Będe miała mój własny kawałek ziemi- ![]() ![]() ![]() Gratulacje!! super ![]() ![]() Ja Blance na roczek nie kupuje nowego ubranka.. Mam coś w szafie, na pewno odpowiedniego na tę okazję.. W lato na roczek kupiłam jej fioletowe rurki i bladorózową koszulę, ale będzie to za duże ![]() Ale na komunię chyba kupię pewna jeansową sukienkę ![]() Co do mszy na roczek.. pierwsze słyszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
no dobra poczytałam wszystko
Lea dzis wieczorem wysle ci linki bo nie klikam z lapka teraz jak jeszcze czyta nas pearl to ![]() ![]() wszystkiego najlepszego słownka wielkiego i zółtego samochodu z klockami i wywrotki z amorami ![]() usmiechu od ucha do ucha duzo lodów bez bólu brzucha tulenia i całowania mamy i taty od samego rana tego wszystkiego Rafale zyczy ci Amelka z mama miałam tyle napisac i zapomniałam ![]() ![]() kupiłam sobie garnki z allegro zapłaciłam z przesyłka 204 zeta kurier dzis z nimi przyjechał i chciał 56 zł ![]() po drugie otwieram pudełko a tam pokrywka zepsuta i gwarancja wypisana z data 1 kwietnia o tak sie nie bede bawiła obaczym co mi napisze i zadz sobie do niego z jednym juz wojuje i nie moge odzyskac 50 dych dlaczego ja to mam zawsze pecha ![]() ![]() moze tez chyba byc to spowodowane tym ze allegro pare dni temu miało problemy tech z płatnosciami dziewczyny ja sobie nie zdawalam sprawy jak mozna klamac w necie !!!! myslisz ze piszesz z jakas rówieśniczka a tu prosze facet lat 50 ![]() sparkly jestem pod wrazeniem umiejetnosci twoich córek chodz kazde dziecko inaczej sie rozwija Ami duzo mówi i juz chodzi ale nie umie tyle pokazac co twoje ![]() ![]() margo u nas to samo niekapek góra ona ciagle z niego chce pić musze go chowac bo wiecznie do niego leje ![]() co do jedzenia to wczoraj było tak cyc koło 7 8.00-180 kaszki pitnej gestawej koło 11.00 , 2 kiełbaski (cos ala winerka) + pół kromki chlebka koło 13 duzy słoiczek obiadu koło 15 słoiczek mały lub wiecej niz poł duzego deserku koło 18 cyc banan koło 20 210 mleka z kleikiem ryzowym koło 3 cyc koło 5 picie wody z niekapka opróccz tego jest ze 3 niekapki wody i chrupki kukurydziane albo odemnie cos wyciagnie młoda duzo je ale ona ma niesamowita energie która wszystkich w domu doprowadza do obłedu wiecznie ktos musi ja nadzorować tesciowa miała ja na dosłownie 15 min i jak mi ja dawała mówi jesuuuu ona żywe srebro nasz kuba to taki anemik przy niej ![]() ![]() aa miałam napisac ze mamy AŁA ![]() ![]() ![]() ja to mówie na chrzcinach czoło podrapane w roczek oko podbite ani nie chce myslec co dalej ![]() u nas roczek w co 2 i 4 sobote i jest razem z chrzcinami na 16.30 kiedys bylo w niedziele na 13.15 nam roczek wychodzi 14 maja wiec wtedy zrobimy wtedy nawet chyba byłam z Ami w domu dopiero musiałabym doczytać sukienke na roczek dostałam od kumpeli z Anglii jej córka z niej wyrosła bo w lecie w niech chodziła wiec ona zadna roczkowa mi sie podoba ale jak taka pogoda bedzie to nie wiem zdiecia sa superrr lea bedziesz budowała ?? jak tak to poprosze o spisywanie wszystkiego jako ciocia dobra rada ![]() ![]() ![]() my jutro MAMY roczek ![]() ![]() bydgos ze swoim tz jestescie jak woda i garnek ani bez jednego ani bez drugiego obiadu nie bedzie ciesze sie ze ok
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-05-05 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Wtajemniczenie
|
Ona1981 - dzięki za jedyne zainteresowanie heheheh
![]() ![]() Znudziło mi się codzienne opisywanie, co zrobiła i zbroiła mała..co u mnie i jak sprawy z Wasiu hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie wiem, co będę robiła... ![]() ![]() a Tobie o koszty budowy chodzi?? jak chcesz to napiszę Ci dotychczasowe koszty kuzyna, on wszystko skrupulatnie notuje. ![]() prace ziemne, fundamenty, itp, płyta, zbrojenie, drenaż,- materiał + robota, 120mkw, 34tys.zł. Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2011-05-05 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26728243] no i chwalę się, i cieszę się: kupuję działkę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zaliczka wpłacona, za miesiąc- półtora reszta będzie załatwiana, bo muszę kasę zorganizować. ![]() Będe miała mój własny kawałek ziemi- ![]() ![]() ![]() Brawo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Rozeznanie
|
W imieniu Maćka dziękuję wszystkim za gratulacje z okazji raczkowania
![]() ![]() Panno migotko, do szpagatu nie koniecznie ta nozka szla. Prawa noge mial zgieta pod pupa a lewa sie odpychal do przodu. Zreszta teraz tez tak czasem chodzi, jak sie zapomni, ale jak mu sie nozke poprawi to juz raczkiem idzie ![]() A propos enigmy, wlazlam na jej profil i w jednym z ostatnich postow, z sierpnia bodajze, napisala ze jest w 8 tygodniu ciazy, ciekawe na ile to prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Raczkowanie
|
To już by urodziła. W lutym bliźnięta a w sierpniu już kolejna ciąża i to 8. tydzień. Nieźle. Ja po roku od porodu nawet nie myślę o kolejnym.
Więc teraz serca mam ... trzy ... I miłość po kres I radość do łez Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2011-05-05 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26732883]
nie wiem, co będę robiła... ![]() ![]() a Tobie o koszty budowy chodzi?? jak chcesz to napiszę Ci dotychczasowe koszty kuzyna, on wszystko skrupulatnie notuje. ![]() prace ziemne, fundamenty, itp, płyta, zbrojenie, drenaż,- materiał + robota, 120mkw, 34tys.zł.[/QUOTE] gratuluję zakupu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do wstawania..mhhm...ja mimo odsawienia od cyca juz dawno przecież, dalej sypiam z młodym...zasypia w łóżeczku, ja kładę się u niego w pokoju, a ok. 2,3 Adam ląduje u mnie...kręci sie i wierci i nie mam siły wstawać do niego co chwilę...mam mocne postanowienie, że niebawem to zmienię ![]() ![]() Adam już dosyć sprawnie maszeruje przy meblach itp. Gada jak najęty, a jeśli chodzi o umiejętności, o których pisałyście, to: -pokazuje oko, nosek, ucho, ząbki u mamy, taty i misia(tu bez ząbków) i cici u mamusi ![]() -znajdzie KAŻDEGO pieska w zasięgu wzroku(czy to żywego, czy w tv, pluszaka czy na ulicy, czy po szczekaniu chociażby), i oczywiście wydaje swoje "hau hau" ![]() - pokazuje jaki jest duży -robi "tuli, tuli" do misia, poduszki czy podłogi, zależy gdzie się znajduje ![]() - to samo jeśli usłyszy:ukochaj mamusię czy pieska czy cotam... -koci, koci łapci - bije brawo -robi "papa" -daje "cześć" -przybija "piatkę"( ale tu bez entuzjazmu ![]() -podaje przedmiot, który ma w ręce, na prośbę -robi "bibip" w jeździku(chodzi o klakson) Pewnie niektóre umiejętności wydają się Wam błahe, ale dla mnie to naprawdę ważne ![]() ![]() No dobra, pochwaliłam się, teraz spadam się uczyć..w sobotę exam, trzymajcie kciukasy... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26728243] no i chwalę się, i cieszę się: kupuję działkę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zaliczka wpłacona, za miesiąc- półtora reszta będzie załatwiana, bo muszę kasę zorganizować. ![]() Będe miała mój własny kawałek ziemi- ![]() ![]() ![]() gratki ![]() pierwsze, o czym pomyślałam, to że od teściów będziesz uciekać ![]() miałam obfocić ciuszki, ale po okuliście zjawili się goście (chrzestna Ewci z rodzicami). młoda lubi tłum. ![]() pewnie jesteście ciekawe, jak nam dziś poszło z obiadkiem. moja mama ją karmiła, zaczęła jak wychodziłam do okulisty. (E zawołała jeść ok. 3,5h po kaszce). zjadła pół słoika, zrobiła przerwę na kupę do nocnika, a potem zjadła drugie pół, zostawiając zaledwie odrobinę, tak jak rano. kubek dostała, ale trochę łyknęła i rzuciła nim w kąt. ![]() może to się nie łączy, ale zauważyłam, że obiadki Gerbera lepiej jej wchodzą. dla mnie samej wyglądają dużo lepiej niż Bobovity, konsystencja bardziej "mokra" ![]() aaa, no i nie wiem, co z tym ząbkiem, bo nie dała mi pomacać szczęki. zresztą to ryzykowne, grozi okaleczeniem lub utratą palca. ![]() śmiała się sporo, widać obie lewe trójki, ale nie mam pewności czy już na wierzchu. spadam robić prezentację o Austrii - dzięki za skojarzonka, jak zwykle pomogły ![]() okulista powiedziała, że niestety musimy się rozstać, bo jest już dobrze. mam zakraplać oko do wyczerpania kropli.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-05-05 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Hmm tak myślałam o Enigmie
![]() ![]() Ona nigdy nie wstawiała foty siebie całej, tylko brzuch.. dzieciaczków też nie widziałam.. A z jej Tzem tez coś tam było.. Jestem pewna że to ta sama osoba co i pozostałe ![]() ![]() Hmmm Tak piszecie że Wasze dzieci mowią to i tamto, naśladują zwierzątka.. Blanka mówi tylko baba i mama i nie. i tylko tyle.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
SIlpe-ładnie wyglądasz
![]() Bydgosiu-a ja myślę,że nie fryzura a miłość do małża tak promienieje i odmładza ![]() ![]() Margo-100% to picie ![]() ![]() ![]() z Austrią kojarzą mi się góry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
lea, wielkie gratki za udany zakup
![]() ![]() ![]() kardashi, Lusia też bardzo mało mówi - mama, baba, wawa ![]() ![]() ![]()
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ruchowosci.. az za bardzo.. Ma jedną drzemke, a potem non stop w ruchu. Te dziecko nie usiedzi na pupie przez minutę.. Potrafi się kręcić w kółko 5 min. ![]() Wchodzi na łózko, schodzi, wchodzi, schodzi, kuca, kładzie się.. A ja jestem padnięta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4256 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;26728243] no i chwalę się, i cieszę się: kupuję działkę!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zaliczka wpłacona, za miesiąc- półtora reszta będzie załatwiana, bo muszę kasę zorganizować. ![]() Będe miała mój własny kawałek ziemi- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;26734111]Ja kupiłam sukieneczkę, bo żadnej nie miałam letniej ![]() No bardzo ładna sukieniusia...może i mi bedzie kiedys dane kupować takie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dalszy ciąg katarku.... fuj! W nocy wstawałam raz ![]() A dzisiaj będziemy mieli gości i będziemy rżnąć w pokera ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
I myśle , że jesli dziewczyny nie pytały co z Tobą to nie znaczy że cie olały , wiec nie musisz tak tego manifestowac. ![]() Ok nie pisałam - gdzie jest Djerba , ale to nie znaczy , że nie myślałam o tobie ![]() ![]() ![]() Wątek i tak oststnio kuleje i wszyscy wiemy dla czego - dzieci rosną , zajmują coraz wiecej czasu jak i pogoda ładna . Ja sama przy takiej słonecznej pogodzie nie siedze na necie tylko jestesmy z małą na dworze całymi godzinymi. Szkoda czasu na siedzenie w domu , ostatnio mąż był w domu wiec juz całkiem zaniedbałam wątek. ![]() ![]() Wiekszośc z nas ostatnio kuleje z pisaniem ale to nie znaczy , że bedziemy podnosic alarm co sie dzieje z konkretną osobą ![]() Wiec sie nie obrażaj ![]() ![]() własnie gdzie jest Dilayla ![]() Młoda teraz spi , pogoda ładna tylko troche wieje , jak sie obudzi idziemy do naszych rybek i okna sobie umyje na dole ![]() ![]() ![]() a po południu pójde chyba z młodą do miasta na zakupy i ogrodniczego po kwiaty na rabate i taras - wiec pewnie tylko na chwile tu jeszcze wpadne . Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niech rośnie zdrowa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zadomowienie
|
Wiedziałam , że o czymś zapomniałam
![]() Najlepszego dla dzisiejszej solenizantki Amelci ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.