|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
historia jak z bajki
wszystko tak dokładnie zaplanowane i do ślubu już też praktycznie wszystko dopięte na ostatni guzik
|
#4562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może faktycznie się tego boją ludzie.Ja będę miała raczej na mikrofonie bukiet. Tam w środku jest taka specjalna gąbka florystyczna wilgotna, albo kwiaty są zabezpieczone takim czymś a'la wosk, przez co nie schną tak szybko, ale i wody nie pobiorą. Mi kwiaciarka radziła tylko trzymać bukiet w piwnicy/spiżarni (byle nie w lodówce) i ewentualnie po weselu jak coś zacznie więdnąć to spryskać wodą delikatnie po liściach i w głąb tak, żeby nie po kwiatach bezpośrednio. A czasem są bukiety takie wiązankowe, gdzie te ogonki wystają i wtedy można spokojnie do wody wrzucić. Cytat:
![]() Widziałam je kiedyś na allegro. Też mi się podobają. A ostatnio w sklepie były na zdjęciu takie z parą młodą tak jakby w kolorach tęczy. Ciekawe czy gdzieś je można normalnie dostać. |
|||
|
|
|
#4563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do butkow, to ja mysle ze pasuja jak najbardziej. Zwlaszcza, ze niewiele bedzie je widac ![]() Cytat:
Cytat:
Bajkowe zareczyny.......No i lista spraw juz zalatwionych tez imponujaca ![]() A u mnie dzis 100 dni do slubu
|
|
|
#4564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo sympatycznie i ze wzruszeniem czytało mi się Waszą historię ![]() Cytat:
wystarczyłby całus w policzek no ale ludzię są różni ![]() ja poproszę zespół żeby nie było u nas takich akcji, żeby był taniec dla nowej młodej pary a spotkałam się z taką zabawą, że nowa panna młoda ma pocałować w policzek wszystkich panow na weselu a nowy PM wszytskie panie i robią to na wyscigi całkiem to niezle wyglądało i wszyscy byli zadowoleni ![]() a co do bukietu, to tak jak Paula wsponiala ja się zdecyduję na ten z "mikrofonem" ![]() natomiast rzucać będę bukietem i zamówie sobie na to konto malutki bukiecik, ale dobrze związany, co by kwiatki nie wypadły bo ten bukiet o którym wspominałam wczesniej to było kilka gerberów związanych cieniutką tasiemką, a z takich kwiatów łatwo tasiemka się ześlizneła i się rozsypały ![]() byłam na próbnym czesaniu i na przymiarce niestety zdjęć zadnych nie mam... ale są nowe rzeczy:1. nie będzie welonu fryzura którą ostatecznie z fryzjerką wybrałyśmy, składa się z warkocza francuskiego z jednej strony i z ułożonych loczków na drugą stroną, wszytsko bardzo fajnie się komponuje, ale zwyczajnie nie ma jak w to wpiąć welonu, trzeba by było niemal na czubku głowy, a ja tak nie chce, a poza tym zasłoniłoby całą fryzurę ![]() 2. kupiłam biżuterię - delikatne kolczyki mniej więcej takie http://p.vbm.pl/1920a7cb15c_m.jpg i do tego dobrałam naszyjnik ![]() 3. zamiast bolerka wybrałam szal z tekiego materiału jak na wierzchu suknia jest nim obszyta, jest mięciutki, gładki i będzie zawiązany z tyłu, zatem na przodzie będzie to wyglądało jak zwiewne bolerko ![]() Echhh, chciałabym żeby już był sierpień Dziewczyny, kiedy się wybieracie spisywać protokół? jak będziecie miały już dokumenty z USC czy wczesniej idziecie spisać protokół a potem dokumenty doniesiecie? ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- ciekawe jak tam lasoa po maturze z polskiego
|
||
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bukiet też będę miała w mikrofonie. Ciekawa jestem Twojej fryzurki, jak wygląda, bo po opisie wydaje się fajna A co do usc i protokołu, to my chcemy to wszystko w 1 dzień załatwić, pod koniec maja. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4568 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i baaardzo dużo załatwiliście ![]() Cytat:
) ale zawsze jakaś nadgorliwa ciocia albo o dziwo mój luby wypychał mnie na środek żebym skakała po welon.. Łapałam niejeden i też byłam rozczarowana jak musiałam oddać a jeszcze bardziej jak mijały kolejne lata z moim szczęściem i nic ![]() ![]() ![]() Odnośnie kwiatków, to albo robi się bukiet tak, że są łodygi i wkłada się go do wody, albo kwiaty wtyka się w gąbkę umieszczoną w czymś w stylu plastikowego mikrofonu, plastikową rączkę okręca się ozdobną szarfą by nie wiało tandetą i taki można wstawić na stojaku albo do wazonu ale BEZ WODY bo szkoda szarfy
|
||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyspana ale chyba dobrze
Była Granica wiec mozna bylo pisać wodę ![]() Jutro matematyka ![]() a w środe niemiecki
|
|
|
|
#4570 |
|
Raczkowanie
|
My byliśmy dzisiaj u księdza, bo w lutym kazał nam przyjść początkiem maja spisać protokół, a jak dziś przyszliśmy, to się okazało, że musimy załatwić wszystkie kościelne zaświadczenia (chrzest i bierzmowanie - moje i TŻ) i mamy przyjść w Dzień Matki... i wtedy wszystko spiszemy i dostaniemy skierowanie na Pre-Kany...
i możemy iść na nie dopiero w czerwcu... TO BEZ SENSU... chciałabym mieć te nauki już za sobą tak, jak większość z Was, ale w moim mieście wszystko jest na odwrót i żeby się dostać na nauki, to trzeba mieć skierowanie od Proboszcza, które się dostaje przy podpisywaniu protokołu... Pewnie się zastanawiacie dlaczego? Też się o to spytałam... Powiedziano mi, że u nas w Częstochowie baaardzo często się zdarzało, że osoby, które nawet nie były zaręczone (albo dopiero co się zaręczyły, a ślubu na razie nawet nie planują) chodziły sobie na te nauki, żeby mieć "odklepane w razie W" i zajmowały miejsce osobom, które lada moment wychodzą za mąż, dlatego trzeba teraz mieć skierowanie, żeby był kwitek, że "na poważnie" się chodzi na nauki... normalnie zaraz się rozpłaczę, bo chciałabym mieć już to wszystko za sobą...
|
|
|
|
#4571 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za ciąg dalszy ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() my też musimy te świadectwa chrztu załatwić i TŻ jeszcze musi znaleźć dyplom z religii z średniej szkoły, bo gdzieś zapodział
|
|||
|
|
|
#4572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Protokol juz za nami, a dokumenty doniesiemy przed samym slubem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, nie przejmuj sie tak. Zrobicie te nauki w swoim czasie i wszystko bedzie ok. Zajmij glowe jakimis przyjemnymi rzeczami![]() Ktos chcial zdjecie fryzurki z tylu, chyba Paula... ale tak, jak mowilam bede ten tyl zmieniac, zeby wiecej sie tam dzialo... no a welon, troszke widac, ze jest wpiety na gorze, ponad cala fryzurka
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4574 | |||||
|
Zakorzenienie
|
madziares25, śliczna historia - będzie co opowiadać kolejnym pokoleniom
Sporo macie załatwione. Jestem jeszcze ciekawa, jaką masz suknię![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Spinki dostał Pan Młody podczas wesela od swojej "nowo nabytej" żony - bardzo był uradowany. Ciekawy pomysł, naprawdę. Cytat:
za dwucyfrowe odliczanie ![]() Zastanawiam się też na ile takie "nie upięte" fryzury są wygodne. Idę do fryzjera faceta, wszyscy go chwalą - liczę na to, że połączy wszystkie moje wyobrażenia o fryzurce. 21 maja się okaże ![]() Cytat:
Też już się nie mogę doczekać. Ja zamierzam iść w tę sobotę pogadać z proboszczem w naszej parafii, w której nie bierzemy ślubu. A protokół - zależy, co na probi powie. |
|||||
|
|
|
#4575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z tymi spinkami, to jak tylko je zobaczyłam, to pomyślałam, że zrobię swojemu JUŻ mężowi taki właśnie ślubny prezent i właśnie zamówiłam Co ja bym bez Was zrobiła ![]() nad fryzurką na bok to i ja się zastanawiam.. tylko chciałabym jeszcze połączyć to z dobieranym i też nie mam pewności, czy się nie zagotuje z lekko rozpuszczonymi jednak włosami.. hmm spróbuję niedługo jakąś fryzurkę a jak mi się nie spodoba, to zostanie fryzurka na bok ale bardziej pospinana Tylko jeszcze nie wiem jaki welon i gdzie mi go wetkną ![]() a co do proboszcza i rozmów, to mój luby zastrzelił mnie hasłem, że może jednak zmienimy kościół i nie będziemy brali ślubu w naszej parafii.. po czym zostawił mnie samą w naszym miasteczku i pojechał do pracy do innego miasta.. zaduszę
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, znów tylko na chwilkę wpadłam, ciągle nie mam czasu
Mam nadzieję, że w weekend nadrobię, prawie wszystko przeczytałam madziares, moja imienniczko, witaj Dużo już macie załatwione, wszystko zaplanowane, a historia zaręczyn piękna! Gratulacje Też już nie mogę się doczekać Pochwal się sukienką
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak jechałam dziś do Krk to trąbili o tej maturze całe rano. Ja z czasów swojej to nie pamiętam jakiegoś strasznego denerwowania się ani nic. Dopiero po wyjściu z sali sobie zdałam sprawę co wlaśnie zrobiłam..
|
||
|
|
|
#4578 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja tam bym wolała zeby był juz wrzesien i miłe wspomnienia Co do protokołu to na nas dziewczęta z 27.08 jeszcze zawcześnie chyba bo dokumenty mają ważność tylko 3 miesiące Cytat:
Cytat:
gorzej jakby narzyczoną chciał zmienić ![]() a ja dziś nareszcie kupiłam materiał na suknię więc dopiero zaczną ją szyć za tydzień a efekt zobaczę dopiero w lipcu...boję się no ale coż "..do odważnych świat należy! .." i "kto nie ryzykuje ten nie ma.."
|
|||
|
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
Witam, ja tylko na chwilkę, bo jestem po nocce i muszę odespać...
Zdjęcia mojej sukni nie posiadam, ale wrzucam zdjęcie sukni z tego samego salonu. Moja też jest biała, bez trenu,dół ma identyczny jak na zdjęciu, góra tak jak na zdjęciu w gorset, tylko ja mam w serduszko i moja ma ciut większe kamyczki tak do linii bioder, potem jest gładki cały dół. Szukam do niej welonu, zastanawiam się nad bukietem...biżuterię niby mam, ale mogę zmienić.Delikatne kolczyczki i wisiorek na żmijce,zastanawiam się nad rękawiczkami i fryzurą...włoski długie do połowy pleców, może coś na bok i lekko pofalowane...nie wiem...a bukiet raczej pastelowy...myślę nad kompozycją z białych frezji i nierozwiniętych, eustomy białej i pistacjowej róży, ewentualnie różowej róży...Może macie jakieś pomysły...sugestie mile widziane |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
Czy macie wpływ na to jakie będziecie mieć zabawy na oczepiny? Bo ja mam sobie sama wybrać co bym chciała mieć i poszukuję ciekawych pomysłów
|
#4582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() piekna ta twoja historia chyba ze trzy razy ja przeczytalam![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- sanderek5 wspolczuje ale nie przejmuj sie zobaczysz wszystko zalatwicie szybko i bedziecie miec za soba![]() jusztyska ladne kolczyki ciekawa jestem jak wyglada twoj szal, tez nad szalem sie zastanawiam my mamy przyjsc spisac protokul do 5 czerwca a papiery w usc kazano nam zalatwic po 27 maja, sa wazne 3 miesiace lasoa daj znac jak ci matematyka poszla
|
|
#4583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jest wlasnie problem, ze nieupiete fryzury to prawdopodobnie meczarnia. Spocone cialo, do ktorego przyklejaja sie wlosy i robia straczki....... ja tez chcialam rozpuszczone, ale posluchalam dobrych rad. ![]() Cytat:
Dzieki ![]() Twoja suknia rowniez sliczna. Co do bukieciku, to uwazam ze trzeba wybrac takie kwiaty i kolor bukietu, jaki nam najbardziej odpowiada i pasuje do typu urody. ![]() Cytat:
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za trzymanie
![]() Cytat:
Lepiej poszedł mi polski którego się obawiałam |
|
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki,
Dziekuje wszystkim za rady dotyczace butow! Madzia historia Waszych zareczyn mnie urzekla, naprawde niespotykane! I sukienka przepiekna ![]() Gwiazdeczka bardzo mi sie podoba Twoja fryzura, ja mam zdjecie fajnej fryzury do dlugich wlosow (dostalam to od mojej makijazystki) ale nie wiem czy moge umiescic bo to w sumie osoba prywatna... Justyszka masz moze zdjecie szalu bo ja nic nie mam jeszcze na ramiona, w sumie nic nie chce ale wiem ze to nie wypada z golymi ramionami ![]() Laosa juz jestes prawie po! Gratulacje mam nadzieje ze wszystko poszlo dobrze!A ja dzisiaj wlasnie dostalam Zaproszenia i sie strasznie ciesze ![]() Buziaki |
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nastepny dopiero w środe wiec spoko luz ![]() Jakie masz zaproszenia ? Jutro ide kupic bieliznę |
|
|
|
|
#4588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze niemiecki i koniec pisemnych? ![]() Cytat:
dla mnie to idealne rozwiązanie najchętniej poszłabym w samej sukni, no ale już się nasłuchałam, ze nie wypada, więc szal mi spasował
|
||
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
pochwale sie
zrobilam zdjecie bucikow na zywo sa jeszcze ladniejszehttp://imageshack.us/f/850/sdc11933.jpg/ http://imageshack.us/f/546/sdc11936.jpg/ http://imageshack.us/f/197/sdc11938f.jpg/
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze potem mam pisemne zawodowe jeden pisze przez 4 godziny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

wszystko tak dokładnie zaplanowane i do ślubu już też praktycznie wszystko dopięte na ostatni guzik

Może faktycznie się tego boją ludzie.
). Wynalazłam coś takiego:

klask i:
i możemy iść na nie dopiero w czerwcu... TO BEZ SENSU... chciałabym mieć te nauki już za sobą tak, jak większość z Was, ale w moim mieście wszystko jest na odwrót i żeby się dostać na nauki, to trzeba mieć skierowanie od Proboszcza, które się dostaje przy podpisywaniu protokołu... Pewnie się zastanawiacie dlaczego? Też się o to spytałam... Powiedziano mi, że u nas w Częstochowie baaardzo często się zdarzało, że osoby, które nawet nie były zaręczone (albo dopiero co się zaręczyły, a ślubu na razie nawet nie planują) chodziły sobie na te nauki, żeby mieć "odklepane w razie W" i zajmowały miejsce osobom, które lada moment wychodzą za mąż, dlatego trzeba teraz mieć skierowanie, żeby był kwitek, że "na poważnie" się chodzi na nauki...
za ciąg dalszy 
, nie przejmuj sie tak. Zrobicie te nauki w swoim czasie i wszystko bedzie ok. Zajmij glowe jakimis przyjemnymi rzeczami
zaduszę
Też już nie mogę się doczekać