Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-05, 10:16   #3811
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

i znowu ta wredota zawitała ;(
a cykl był taki piękny, idealny no i ten okropny nie dowytrzymania ból brzucha w 20 dc a tu dalej nic....'
no cóż począć trzeba zacząć nowy cykl starankowy
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:37   #3812
kaskaderka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Dzieńdoberek wszystkim

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Dziewczyny namówiłyście mnie. Pójdę w przyszłym tygodniu. Jak uważacie lepiej do kobiety czy mężczyzny?? Ja mam większe zaufanie do mężczyzn. I kolejny problem .
No to fajnie, że cię namówiłyśmy Osobiście wolę gina faceta, bo przynajmniej nie ma czynnika zawiści bądź złego samopoczucia przez @ albo inne hormonki ale zdarzy się czasem fajna gin, trzeba zapytać w poczekalni o opinie albo poczytać na necie opinie.

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Ja korzystam ze strony skarbmamy.pl tam za darmo możesz prowadzić swój wykres. Dodatkowo wiele dziewczyn ci podpowie co i jak odczytywać. Tak przynajmniej było u mnie. Bardzo dużo na ten temat wie nasza kaskaderka skarbnica wiedzy.
czuje się doceniona to miłe uczucie czuć się innym potrzebnym

alamig Osobiście choć korzystam z enpr.pl to wolę 28dni.pl choć jest niestety płatna(pierwszy m-c gratis) ale jak znajdę pracę to tam wrócę(brakuje mi komentarzy dziewczyn, które dają wsparcie i wiedzę). Znajdziesz tam info na każdy temat dotyczącego naszych cykli, jak mierzyć tempkę i jak interpretować wykresy.Naprawdę warto się obserwować-wiedza bezcenna

Cytat:
Napisane przez martinka30 Pokaż wiadomość
boję sie że ja tym myśleniem o bejbiku rozwalam sobie cały organizm, masakra jakaś. Nie zaczęliśmy staranek a tu już takie wybryki ja nie moge być teraz w ciąży bo za 1,5 miesiąca konczy mi się umowa, wznowią mi od września najprawdopodobniej i dopiero wtedy czas na staranka.
Niektóre z nas tak mamy, że jak tylko zaczynamy chcieć, to te nasze cykle jak na złość zaczynają swirować Jaką masz teraz umowę, ze musisz czekać z dzidzią?

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:50   #3813
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
i znowu ta wredota zawitała ;(
a cykl był taki piękny, idealny no i ten okropny nie dowytrzymania ból brzucha w 20 dc a tu dalej nic....'
no cóż począć trzeba zacząć nowy cykl starankowy
następnym razem może się uda.

Kaskaderka a ty tyle razy mi pomogłaś, że zawsze będę ciebie zachwalać. Na skarbmamy.pl dziewczyny dodają komentarze pod wykresami i bardzo często wspierają się nawzajem.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:59   #3814
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
alamig Osobiście choć korzystam z enpr.pl to wolę 28dni.pl choć jest niestety płatna(pierwszy m-c gratis) ale jak znajdę pracę to tam wrócę(brakuje mi komentarzy dziewczyn, które dają wsparcie i wiedzę). Znajdziesz tam info na każdy temat dotyczącego naszych cykli, jak mierzyć tempkę i jak interpretować wykresy.Naprawdę warto się obserwować-wiedza bezcenna
Na 28dni jest to wszystko najfajniej wytłumaczone. Dziękuję za namiar
Już wiem o co chodzi z tą temperaturą Muszę tylko kupić termometr. Jakiego Wy używacie? Zwykłego czy tego owulacyjnego?
Stary 2011-05-05, 11:19   #3815
martinka30
Raczkowanie

Cytat:

Niektóre z nas tak mamy, że jak tylko zaczynamy chcieć, to te nasze cykle jak na złość zaczynają swirować Jaką masz teraz umowę, ze musisz czekać z dzidzią?
to jest umowa zlecenie więc w ogóle nie daje mi przywilejów jakbym w ciąży była ale chodzi o to że gdybym teraz była w ciąży to od wrzesnia kogoś nowego wezmą bo oni potrzebują na cały rok szkolny instruktora. więc dlatego chcemy staranka zaczac sierpien -wrzesien żebym urodziła pod koniec umowy albo po umowie. przez ten rok akurat odłoże troszkę kasy i wtedy spokojnie mogę z dzidzią rok w domu posiedzieć bez kasy. a teraz gdybym była w ciąży to zostajemy o wypłacie tż -a z kilkoma długami

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:44   #3816
kaskaderka
Rozeznanie

Nie ma sprawy dziewczyny Termometru ja używam rtęciowego ale dziewczyny pisały, że ciężko go dostać więc wiele używa owulacyjnego. Myślę, że to nie ma znaczenia jakiego się używa,ważne, żeby prawidłowo

Martinka masz racje, umowa zlecenie to nie jest umowa o pracę i nie daje ci żadnych praw więc słusznie robisz czekając na inną, pewnie będzie to na czas określony ale taka jest ok. bo dostajesz po porodzie zasiłek macierzyński 4 m-ce.Oczywiście najlepsza jest umowa na czas nieokreślony ale o taka w dzisiejszych czasach jest baaardzo trudno, więc trzeba brać co dają.Ale pamiętaj nawet gdyby się okazało, że jesteś w ciąży już, to nie masz obowiązku mówić o tym w pracy i poczekaj aż przedłuża ci umowę. Wiem, że to troche nie w porządku ale życie jest brutalne i musimy walczyć o nasz byt bez zbędnych sentymentów, bo potem nasze kochane PL ci nie pomoże, wiem coś o tym aż za bardzo (a w pracy sobie zawsze poradzą najwyżej wezmą kogoś na zastępstwo)Trzymaj się tam

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:45   #3817
Blanszor
Rozeznanie

Dziękuję Kochane za wszystkie miłe słowa!

Ale wiecie co, nie pozaję siebie. Jestem taka spokojna. Wtedy myślałam, że padne na zawał, ale pewnie przez te badania - niech Pani przyjdzie za tydzień, niech Pani przyjdzie za tydzień, niech Pani zrobi badanie krwi..
I nawet w pracy jestem dzis Peace&Locve
Przesyłam fluidki ciążowe!!!
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:50   #3818
martinka30
Raczkowanie

Kaskaderka umowe dostałabym w sierpniu dopiero nową także wątpię czy udałoby mi sie "ukryć" brzuch bo to byłby już 4ty miesiąc a w drugiej ciązy ponoć szybciej widać ale nie wydaje mi sie żebym ja była w ciąży, to raczej hormonalne wariacje od myślenie o dzidzi
a umowe nadal będę miała zlecenie więc nie licze na macierzynski, choć gdybym urodziła w trakcie trwania umowy to bym go miała bo opłacam składke chorobową dobrowolną. ale aż tak nie kalkuluję, chcę po prostu jeszcze jeden rok szkolny popracować żeby wyjść z długów ( auta nas wykonczyły w tym roku- ja musiałam kupić na dojazd do pracy a tż teraz musi kupić bo miesiac temu skasował mu koleś autko )
ale jakoś optymistycznie patrzę na to wszystko, prędzej czy pózniej się poukłada
za 2 miesiące moja siostra urodzi córę to bedęsie opiekować a w piatek urodziła moja psiapsiuła- też córkę

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 13:02   #3819
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

muszę się Wam do czegoś przyznać....
Jednak nie zwariowałam! Dziś wieczorem na teście dwie krechy - jedna słabsza, ale i tak grubsza niż w poprzedniej poronionej ciąży.

Nie wiem czy się cieszyć czy bać. Poroniłam 27 marca i nawet nie doczekałam pierwszego okresu lekarz mnie zamorduje hyhy.
Ale USG po poronieniu pokazało, że wszystko było już ok.

Nie będę biec na USG ani robić bety - nie chcę przeżywać tego stresu drugi raz. Wg mnie to 5 tc, bo owulka było ok 20 kwietnia, ale to po poronieniu normalne. Zrobię za 2 dni test siusiany. Mam nadzieję, że krecha będzie już tłuściutka. To da mi duże nadzieje, bo przy tamtej ciąży nawet tydzień po spodziewanej @ nie zobaczyłam grubej krechy. Trzymajcie za nas kciuki
Gratuluję!
Kurcze teraz sama żałuje, że lekarza posłuchałam i czekaliśmy 3 miesiące.

Cytat:
Nie ma sprawy dziewczyny Termometru ja używam rtęciowego ale dziewczyny pisały, że ciężko go dostać więc wiele używa owulacyjnego. Myślę, że to nie ma znaczenia jakiego się używa,ważne, żeby prawidłowo

Martinka masz racje, umowa zlecenie to nie jest umowa o pracę i nie daje ci żadnych praw więc słusznie robisz czekając na inną, pewnie będzie to na czas określony ale taka jest ok. bo dostajesz po porodzie zasiłek macierzyński 4 m-ce.Oczywiście najlepsza jest umowa na czas nieokreślony ale o taka w dzisiejszych czasach jest baaardzo trudno, więc trzeba brać co dają.Ale pamiętaj nawet gdyby się okazało, że jesteś w ciąży już, to nie masz obowiązku mówić o tym w pracy i poczekaj aż przedłuża ci umowę. Wiem, że to troche nie w porządku ale życie jest brutalne i musimy walczyć o nasz byt bez zbędnych sentymentów, bo potem nasze kochane PL ci nie pomoże, wiem coś o tym aż za bardzo (a w pracy sobie zawsze poradzą najwyżej wezmą kogoś na zastępstwo)Trzymaj się tam
No właśnie, trzeba się martwić o siebie. Jakoś pracodawcy nie przejmują się naszymi godzinami pracy, stresem, marnymi pensjami to my też olejmy ich!

Ja mam jakieś zapalenie pęcherza czy coś i nie wiem co z majowym cyklem. Może akurat pogrzebię ten cykl a tu będzie niespodzianka. Tyle już na tego malucha czekam, że tracę zapał.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 16:20   #3820
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ale brzydko. Może za kilka dni miło się zaskoczysz. Trzymam za II kreseczki.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-05, 17:02   #3821
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo dużo na ten temat wie nasza kaskaderka skarbnica wiedzy.
To fakt, że kaskaderka to jest nasza INSTRUKTORKA .

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie było mnie bo wyjechałam na majówkę, przejrzałam posty ale nie dam sobie głowy urwać, że zrobiłam to dokładnie. Więc jak mam coś dopisać/edytować w pierwszym poście to walcie śmiało
Dziewczyno droga, Ty tutaj zaraz pisz jak się czujesz i jak Twoje maleństwo się ma.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26723337]

Tak, tylko że z lubym spotkam się dopiero w sobotę
[/QUOTE]

Oj a może się trochę przesunie albo jajeczko poczeka.

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość

ja korzystam z http://enpr.pl/ darmowa stronka z ciekawymi opcjami , a czy warto myślę że tak , można się dowiedzieć toche na temat swojego organizmu
Ja też korzystam z tej strony. Wcześniej robiłam sobie w excelu, ale jak się naumiałam stronki, to stwierdzam, że tylko z niej będę korzystać.

Cytat:
Dziękuję Kochane za wszystkie miłe słowa!

Ale wiecie co, nie pozaję siebie. Jestem taka spokojna. Wtedy myślałam, że padne na zawał, ale pewnie przez te badania - niech Pani przyjdzie za tydzień, niech Pani przyjdzie za tydzień, niech Pani zrobi badanie krwi..
I nawet w pracy jestem dzis Peace&Locve
Przesyłam fluidki ciążowe!!!
Dziewczyno to dobrze. Ty się nie stresuj. Tylko fluidy ślij, ślij i czaruj nam tutaj.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No właśnie, trzeba się martwić o siebie. Jakoś pracodawcy nie przejmują się naszymi godzinami pracy, stresem, marnymi pensjami to my też olejmy ich!

Ja mam jakieś zapalenie pęcherza czy coś i nie wiem co z majowym cyklem. Może akurat pogrzebię ten cykl a tu będzie niespodzianka. Tyle już na tego malucha czekam, że tracę zapał.
Co do pracodawców to popieram. Mnie na początku było głupio jak zaczęliśmy starania i cały czas myślałam, że co ja powiem i w ogóle kto za mnie zamknie projekt czy coś. A teraz stwierdzam, że sory nie ma ludzi niezastapionych a jak mnie zwolnią to stracą i tyle. Jak musze zostawać po godzinach to nikt na mnie nie patrzy, ze mam dom i nawet dziękuję nie usłyszę. Więc mam to teraz w duszy i poważaniu.

Cytat:
Treść usunięta
Ale Ty nie grzeczna jesteś. Ja właśnie dlatego w tym miesiącu postanowiłam, że nie kupie testu do momentu kiedy nie spóźni mi się @. A raczej to nie nastąpi ponieważ wczoraj miałam śluz taki żywo czerwony, nie krew tylko śluz, miałyście tak?? Więc już się szykuję na wredną @ w czerwonym. I po @ umówię się do gin .

alamig jestem z Wrocławia, więc tutaj szukam gin. A co do informacji odnośnie temperatur itd. zajrzyj sobie jeszcze na stronkę

http://www.duszpasterstworodzin.rzes...r/n_p_rodz.htm

to nie jest żadna propaganda religijna tylko naprawdę dobrze wytłumaczone wszystko. Tak mi się przynajmniej zdaje.
Stary 2011-05-05, 17:18   #3822
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
To fakt, że kaskaderka to jest nasza INSTRUKTORKA .

A raczej to nie nastąpi ponieważ wczoraj miałam śluz taki żywo czerwony, nie krew tylko śluz, miałyście tak?? Więc już się szykuję na wredną @ w czerwonym. I po @ umówię się do gin .
oj fakt kaskaderka wpiera i ogarnia nasz wszystkie

a co do śluzu do od wczoraj mam właśnie śluz zabarwiony wczoraj brązowy dzisiaj więcej krwi przy tym kłucie jajnika wcześniej miałam kłucie w podbrzuszu jakby ktoś mi igłą kuł umówiłam się dzisiaj do gin wieczorem zobaczymy co powie czy to @ czy zupełnie mój organizm zwariował dodam że wcześniej nigdy nie miałam takich kłóć a tym bardziej plamień no chyba że jak @ się kończyła ale przed.... ech już łapie stresa ..
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 17:28   #3823
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
alamig jestem z Wrocławia, więc tutaj szukam gin. A co do informacji odnośnie temperatur itd. zajrzyj sobie jeszcze na stronkę

http://www.duszpasterstworodzin.rzes...r/n_p_rodz.htm

to nie jest żadna propaganda religijna tylko naprawdę dobrze wytłumaczone wszystko. Tak mi się przynajmniej zdaje.
Dziękuję, poczytam
Stary 2011-05-05, 17:39   #3824
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
Też mam niedługo komunię, ale postanowiłam nic nowego nie kupować, tylko wykorzystać to, co już mam - trochę krucho z finansami i trzeba oszczędzać

Cytat:
Oj a może się trochę przesunie albo jajeczko poczeka.
Kto wie, zobaczymy

Cytat:
Co do pracodawców to popieram. Mnie na początku było głupio jak zaczęliśmy starania i cały czas myślałam, że co ja powiem i w ogóle kto za mnie zamknie projekt czy coś. A teraz stwierdzam, że sory nie ma ludzi niezastapionych a jak mnie zwolnią to stracą i tyle. Jak musze zostawać po godzinach to nikt na mnie nie patrzy, ze mam dom i nawet dziękuję nie usłyszę. Więc mam to teraz w duszy i poważaniu.
Ja już w pracy powiedziałam, że planuję ciążę, dyr. wie i nie ma nic przeciwko
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 18:37   #3825
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
oj fakt kaskaderka wpiera i ogarnia nasz wszystkie

a co do śluzu do od wczoraj mam właśnie śluz zabarwiony wczoraj brązowy dzisiaj więcej krwi przy tym kłucie jajnika wcześniej miałam kłucie w podbrzuszu jakby ktoś mi igłą kuł umówiłam się dzisiaj do gin wieczorem zobaczymy co powie czy to @ czy zupełnie mój organizm zwariował dodam że wcześniej nigdy nie miałam takich kłóć a tym bardziej plamień no chyba że jak @ się kończyła ale przed.... ech już łapie stresa ..
O proszę to od razu dawaj znać co Ci gin powiedział/-a.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26734152]

Ja już w pracy powiedziałam, że planuję ciążę, dyr. wie i nie ma nic przeciwko [/QUOTE]

Odważna jesteś albo masz normalnego szefa. Pracujesz na pewno w jakiejś dużej korporacji?? ja pracuję u prywaciarza i dlatego nic nie mówie.
Stary 2011-05-05, 19:00   #3826
emigra
Zakorzenienie

Ja tez nic nie mowie mimo, ze mam dobry kontakt z szefowa (kolezenski) i duzo sobie mowimy to jakos .... nie wiem i tak malo zarabiam wiec jak zajde w ciaze niech mi chociaz tyle wyplacaja to bedzie na pieluszki Moja szefowa czesto pyta sie mnie kiedy planuje dziecko (co najlepsze i klienci sie mnie o to bezczelnie pytaja, niektorzy przy kazdej wizycie ) ale mowie ze po prostu po studiach kiedys a potem bede sie upierac, ze wpadka, albo ze maz ''przycisnal''
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 19:53   #3827
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

kaskaderko - ja mam termometr elektroniczny bo rteciowe sa juz wycofane z aptek mozna jeszcze alkoholowy dostac

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 19:56   #3828
Konto usunięte

Cytat:
Odważna jesteś albo masz normalnego szefa. Pracujesz na pewno w jakiejś dużej korporacji?? ja pracuję u prywaciarza i dlatego nic nie mówie.
Pracuję w szkole.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 20:29   #3829
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
O proszę to od razu dawaj znać co Ci gin powiedział/-a.
jestem do tego zupełnie skołowana
tzn hm oficjalnie zaczynam 7 cykl... bo te plamienie to prawdopodobnie @ była.... gin tak wnioskuje bo juz jest oczyszczony nabłonek i cieniutki który świadczyłby o właśnie przebytej @, sama nie wie co się ze mną dzieje ja wnioskuje że to moja główka nieźle się bawi :b rzydal:
jutro mam iść na hormony i z wynikami do niej a potem stymulacja i monitoring .... ech no idzie zupełnie zwariować

a najgorzej że te cykle takie długie się zrobiły wcześniej 33 i new a w takim tempie to szybciej osiwieje ....

Edytowane przez margo_78
Czas edycji: 2011-05-05 o 20:32
Stary 2011-05-06, 00:40   #3830
kism
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Ja dziś po wizycie u gina, 7 dc. Na usg nie widać pęcherzyka dominującego Gin powiedział, że prawdopodobnie to cykl bezowulacyjny. To mój pierwszy cykl, więc nie panikuję, ale jeśli któraś ma jakąś wiedzę na temat monitoringu, to poproszę o opinię Od którego dc zaczynałyście monitoring i czy rzeczywiście marne są szanse na owulację?

Cytat:
My pierwszą rocznicę będziemy mieli w lipcu. Za to idealnie w Wielkanoc wypadała nam miesięcznica , o której o dziwo TŻ pamiętał i też było przytulanie. Może tylko mnie podpuścił o tym uczczeniu 9 miesiąca, żeby wyłudzić przytulanko??? Cwaniak.
Facet, który pamięta o czymś takim jak miesięcznica? Coś mi tu śmierdzi podstępem

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
p.s co do testowania - to nie testuję w tym cyklu ;-) jak spontan to spontan ;-) nabrałam sobie na wyjazd całą kosmetyczkę nospy i podpasek jakby co ;-)
Dobre, ale i tak trzymam kciuki

Cytat:
muszę się Wam do czegoś przyznać....
Jednak nie zwariowałam! Dziś wieczorem na teście dwie krechy - jedna słabsza, ale i tak grubsza niż w poprzedniej poronionej ciąży.
Blanszor Kochana, życzę Ci bardzo mocno, żeby wszystko było dobrze Tak trzymaj z tym spokojem, to na pewno dobrze zrobi potencjalnej fasolince

Cytat:
A co do gin to boje się, że mnie lekarz wyśmieje jak przyjdę do niego z wykresem i powie, ze to metoda zabobonna jakaś
aga_bre, nie powinnaś się tego obawiać, to jest jak najbardziej naukowa metoda Sądzę, że nie ma ginekologa, który by powiedział, że to zabobony, a jeśli na takiego przypadkiem trafisz, to powiedz mu, że sam jest zacofany Co do termometrów to prowadziłam wiele poszukiwań i często trafiałam na pochlebne opinie o termometrze Microlife, model np. 16c2. Podobno w aptekach trudno go dostać, ale jest na allegro.
Ja chodziłam już do różnych ginekologów i kobiet, i mężczyzn. Jest mi zupełnie obojętne, jakiej płci jest lekarz, najważniejsze żeby był kompetenty Ja zwykle znajduję opinie o lekarzach na www.rankinglekarzy.pl - naprawdę mają bardzo dużą bazę.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26737737]Pracuję w szkole.[/QUOTE]

To jakby nie było rzeczywiście niezła korporacja i to w dodatku państwowa

Cytat:
oj fakt kaskaderka wpiera i ogarnia nas wszystkie
O, tak I jeszcze muszę dodać, że jest chyba najwierniejszą wątkowi staraczką - pisze prawie od początku i przede wszystkim regularnie

Ja przyznaję, że Wy dziewczyny, które teraz piszecie w miarę regularnie, strasznie mi się mieszacie a że nie lubię pleść trzy po trzy i robić jakichś nieszczerych "ochów" i "achów", to czasem po prostu nie komentuję niektórych postów, jeśli nie mam nic do powiedzenia, wybaczcie Tyle tu było osób, które wpadło, popisało przez 2 tyg. i znikło, że ja już nie ogarniam Ale z czasem kojarzę już co niektóre fakty, wystarczy że oprócz śluzów i temperatur napiszecie czasem parę zdań o sobie, np. Brawurkę teraz już pewnie każdy kojarzy ze zwierzakami

Pozdrawiam wszystkie staraczki i planujące
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 07:42   #3831
Farina
Raczkowanie

kism na pewno nikt się nie obrazi. Ja sama mam czasami problem z zapamiętaniem co kiedy i u kogo. Zwłaszcza, że często nie ma mnie na weekendy i potem muszę nadrabiać zaległości. Jak tam testujące dziewczyny są jakieś? Trzymam za II kreseczki.

aga_bre ja od kilku miesięcy kiedy zaczęłam się starać o fasolkę to z 4-5 dni po owulce mam jednorazowy wyciek śluzu ze skrzepem krwi, tylko już taki lekko brązowy. Sądzę, że to szyjka się wtedy zamyka. Ale to tylko moje domysły. Wcześniej tak nie miałam, lub nie zwracałam uwagi.

Ja w swojej pracy też mam super szefową, ale o dziecku to nawet koleżankom z pokoju nie wspominam. Dowiedzą się jak będę w ciąży.
Miłego dzionka.

A jeszcze jedno, co do termomertów to też używam elektronicznego.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-06, 07:55   #3832
aga_bre
Rozeznanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26737737]Pracuję w szkole.[/QUOTE]

No to jak to napisała kism to jednak korporacja. To u Ciebie na pewno zupełnie inaczej patrzą na ciążę. Są na pewno prorodzinni. U mnie jak koleżanka zaszła w ciąże to szefowa jej powiedziała, że jest niewydajna i ma iść na L4 .

Cytat:
jestem do tego zupełnie skołowana
tzn hm oficjalnie zaczynam 7 cykl... bo te plamienie to prawdopodobnie @ była.... gin tak wnioskuje bo juz jest oczyszczony nabłonek i cieniutki który świadczyłby o właśnie przebytej @, sama nie wie co się ze mną dzieje ja wnioskuje że to moja główka nieźle się bawi :b rzydal:
jutro mam iść na hormony i z wynikami do niej a potem stymulacja i monitoring .... ech no idzie zupełnie zwariować

a najgorzej że te cykle takie długie się zrobiły wcześniej 33 i new a w takim tempie to szybciej osiwieje ....
No to moja droga ja raczej do Ciebie dołączam, bo coś czuję, że dzisiaj mi chlupnie. Już czuję bagienko w środku.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ja dziś po wizycie u gina, 7 dc. Na usg nie widać pęcherzyka dominującego Gin powiedział, że prawdopodobnie to cykl bezowulacyjny. To mój pierwszy cykl, więc nie panikuję, ale jeśli któraś ma jakąś wiedzę na temat monitoringu, to poproszę o opinię Od którego dc zaczynałyście monitoring i czy rzeczywiście marne są szanse na owulację?

Ja przyznaję, że Wy dziewczyny, które teraz piszecie w miarę regularnie, strasznie mi się mieszacie a że nie lubię pleść trzy po trzy i robić jakichś nieszczerych "ochów" i "achów", to czasem po prostu nie komentuję niektórych postów, jeśli nie mam nic do powiedzenia, wybaczcie Tyle tu było osób, które wpadło, popisało przez 2 tyg. i znikło, że ja już nie ogarniam Ale z czasem kojarzę już co niektóre fakty, wystarczy że oprócz śluzów i temperatur napiszecie czasem parę zdań o sobie, np. Brawurkę teraz już pewnie każdy kojarzy ze zwierzakami

Ale masz fajnie, ze gin od razu się Tobą zajął. Od razu monitoring itd. Co prawda ja nie mam pojęcia o tym, ale niektóre z naszych staraczek miały, bo kojarzę coś.
Co do Twojego odczucia osób na forum. Ja nie jestem z Wami od początku. Czasami zdarzają mi się przerwy. Ale doskonale Cię rozumiem ponieważ, niektórych osób niestety nie pamiętam albo zupełnie nie kojarzę. Czasami sprawdzam sobie pierwszy post, żeby pamięć odświeżyć.

Mimo zbliżającej się @ jakoś mam dobry humor. Coś jest nie w porządku chyba z moim mózgiem, nawet w tym miesiącu nie miałam pokusy, żeby kupić test . Normalnie dziewczyny albo podświadomie zwątpiłam albo w końcu moja psychika się normalizuje.
No nic pora się zbierać do pracy, ale jak widać ciężko mi dzisiaj wyjść z domu.
Do przeczytania wieczorem, może już wtedy oficjalnie przywitam 4 cs?? Kto wie.
Stary 2011-05-06, 09:11   #3833
Tusia_90
Raczkowanie

Witam Przez kilka dni się nie odzywałam, ale regularnie Was podczytuje. U mnie 8dc, wiec jeszcze 4 dni celibatu i potem z Tż ostro zabieramy sie do pracy miłego dnia
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 09:16   #3834
Konto usunięte

Cytat:
Facet, który pamięta o czymś takim jak miesięcznica? Coś mi tu śmierdzi podstępem
Mój o miesięcznicach nie pamięta, ale na szczęście o innych datach tak
A właśnie, a propos dat, jutro nam mija półtora roku razem

Cytat:
No to jak to napisała kism to jednak korporacja. To u Ciebie na pewno zupełnie inaczej patrzą na ciążę. Są na pewno prorodzinni. U mnie jak koleżanka zaszła w ciąże to szefowa jej powiedziała, że jest niewydajna i ma iść na L4 .
U mnie rzeczywiście nie ma problemów takich jak opisujesz Koleżanka miała umowę na rok, zaszła w ciążę, a mimo to dostała kolejną umowę na czas nieokreślony, chociaż i tak było wiadomo, że przez większość tego roku szkolnego jej nie będzie. Moja dyrekcja sama wspomina, że powinnam się niedługo zacząć starać (tzn. po ślubie - nie wie, że zaczęliśmy przed, w sumie to nikt o tym nie wie)
Stary 2011-05-06, 12:25   #3835
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Co do monitoringu to się zabardzo jeszcze nie znam dopiero w tym cyklu zaczynam, ale co do owulacji to może być cykl bezowulacyjny każdej kobiecie zdrza się to parę razy, ale pod wpływem rżnych czynników może również owulacja się opóźnić więc jeszcze nic nie jest powiedziane ..... mi się niedawno przesunęła w zasadzie ponad 2 tygodnie ...

co do dziewczyn tu piszących zaczynam powoli ogarniać ale jeszcze mi się troszkę kiełbasi i nie do końca pamiętam wszystko ale staram się jakoś ogarnąć

Cytat:

No to moja droga ja raczej do Ciebie dołączam, bo coś czuję, że dzisiaj mi chlupnie. Już czuję bagienko w środku.

Mimo zbliżającej się @ jakoś mam dobry humor. Coś jest nie w porządku chyba z moim mózgiem, nawet w tym miesiącu nie miałam pokusy, żeby kupić test . Normalnie dziewczyny albo podświadomie zwątpiłam albo w końcu moja psychika się normalizuje.
No nic pora się zbierać do pracy, ale jak widać ciężko mi dzisiaj wyjść z domu.
Do przeczytania wieczorem, może już wtedy oficjalnie przywitam 4 cs?? Kto wie.

aga_bre obyś nie dołączyła ) tego życzę no ale wiadomo jutro pokarze a co do psychiki może właśnie to jest największa bariera i jak się oswoimy że się staramy to i mózg odpuści .... oby i wtedy II

Cytat:
Treść usunięta
udanego przedpołudnia piękności

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26745691]Mój o miesięcznicach nie pamięta, ale na szczęście o innych datach tak

Moja dyrekcja sama wspomina, że powinnam się niedługo zacząć starać (tzn. po ślubie - nie wie, że zaczęliśmy przed, w sumie to nikt o tym nie wie) [/QUOTE]

gratulacje co do 1/2 roczku
co do dat mój TŻ o głównych datach pamięta i jak patrzę na kolegów to i z tego co mam się cieszę

co do pracodawców ja u siebie nic nie mówię ale i oni już nie pytają do 4 lat po ślubie ciągle pytali teraz mam spokój

a u nas dzisiaj zimno , deszcz leje wrrr
rano byłam na hormonkach popołudniu mam odebrać i zobaczymy co ciekawego wyjdzie

Stary 2011-05-06, 12:55   #3836
Konto usunięte

Cytat:
rano byłam na hormonkach popołudniu mam odebrać i zobaczymy co ciekawego wyjdzie
U mnie słoneczko Ale ja w domu siedzę, na zwolnieniu, więc nie skorzystam z tej ładnej pogody.
Życzę samych dobrych wyników
Stary 2011-05-06, 15:28   #3837
ziebulka
Raczkowanie

Haloo
Kolejny dzień w pracy- blee- dziś przyszło lekkie podłamanie, czekam na te dni płodne, celibat męczy , poza tym martwie się że nie za późno zauważe owulacje i cały miesiąc czekania na marne jeszcze przed owu, mam iść na USG i najchętniej to już bym poszła żeby wiedzieć co i jak.

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Witam Przez kilka dni się nie odzywałam, ale regularnie Was podczytuje. U mnie 8dc, wiec jeszcze 4 dni celibatu i potem z Tż ostro zabieramy sie do pracy miłego dnia
ja też odliczam ale już by się troche poszalało.

margo_78 -mam nadzieje że wyniki będą wzorowe

kathrinaaaaa - nowa fryzura, lepszy nastrój, chyba też musze poczynić jakieś kroki w tym kierunku. Pasuje się ogarnąć na wiosne

Ostatnio nad moimi myślami czarne chmury, na niczym nie moge się skupić, olałam już nauke, w pracy siedze na wizażu i tylko myśłe o tym żeby w końcu zajść w ciąże i iść do domu i szykować się dzidziusia.
Jeszcze chwila i zaczne psa ubierać w śpioszki i pampersy z tego szaleństwa
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:48   #3838
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Haloo
Kolejny dzień w pracy- blee- dziś przyszło lekkie podłamanie, czekam na te dni płodne, celibat męczy , poza tym martwie się że nie za późno zauważe owulacje i cały miesiąc czekania na marne jeszcze przed owu, mam iść na USG i najchętniej to już bym poszła żeby wiedzieć co i jak.

ja też odliczam ale już by się troche poszalało.

margo_78 -mam nadzieje że wyniki będą wzorowe

kathrinaaaaa - nowa fryzura, lepszy nastrój, chyba też musze poczynić jakieś kroki w tym kierunku. Pasuje się ogarnąć na wiosne

Ostatnio nad moimi myślami czarne chmury, na niczym nie moge się skupić, olałam już nauke, w pracy siedze na wizażu i tylko myśłe o tym żeby w końcu zajść w ciąże i iść do domu i szykować się dzidziusia.

Dobre z tym psem.
Ja też miałam w tym cyklu celibat do owulki. I czas do niej ciągnoł się jak makaron. Zaczęłam starania jak poczułam ogromną chcice i okazało się, że chyba się wstrzeliliśmy idealnie bo po dwóch dniach miałam skok temperatury. Także powodzenia życze i , żeby się udało.

10 cykl starań
OM 13.08.2011

Edytowane przez Farina
Czas edycji: 2011-05-06 o 15:50
Stary 2011-05-06, 16:26   #3839
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
Oj i jak czujesz się już piękniejsza? Mi też by się przydało coś zrobic z moimi piórami, bo odrosły i zaczynają się kiepsko układać.

Co do faceta to mój pamięta o datach, ale tą 9-miesiącznica mnie totalnie zaskoczył.
A co do chlupnięcia - to tak jak się spodziewałam chlupło i bądź tu mądry i ustal dni płodne jak mam totalnie rozwalony cykl. Nigdy więcej nie dam się namowić na hormony, bleeeeeeeee!

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26745691]Mój o miesięcznicach nie pamięta, ale na szczęście o innych datach tak

U mnie rzeczywiście nie ma problemów takich jak opisujesz Koleżanka miała umowę na rok, zaszła w ciążę, a mimo to dostała kolejną umowę na czas nieokreślony, chociaż i tak było wiadomo, że przez większość tego roku szkolnego jej nie będzie. Moja dyrekcja sama wspomina, że powinnam się niedługo zacząć starać (tzn. po ślubie - nie wie, że zaczęliśmy przed, w sumie to nikt o tym nie wie) [/QUOTE]

Gratulacje z okazji pólrocznicy. Widzisz, jednak budzetowka inaczej na to patrzy. Bo wiadomo prywaciarz placi i jak jest się na chorobowym to co kasa idzie a pracownika nie ma. No ale cóż, jak zajdę to się zdziwią. Nie można całe życie patrzeć się na kogoś. Z drugiej strony niby głupie gadanie o tykaniu zegara, ale ja mam już w tym roku 27 lat, więc pora najwyższa na pierwsze dziecko, a poza tym to fajnie by było, bo i nowe mieszkanie będziemy mieli w czerwcu i wszystko by się już nam ułożyło.

Cytat:
Co do monitoringu to się zabardzo jeszcze nie znam dopiero w tym cyklu zaczynam, ale co do owulacji to może być cykl bezowulacyjny każdej kobiecie zdrza się to parę razy, ale pod wpływem rżnych czynników może również owulacja się opóźnić więc jeszcze nic nie jest powiedziane ..... mi się niedawno przesunęła w zasadzie ponad 2 tygodnie ...

aga_bre obyś nie dołączyła ) tego życzę no ale wiadomo jutro pokarze a co do psychiki może właśnie to jest największa bariera i jak się oswoimy że się staramy to i mózg odpuści .... oby i wtedy II

No to dołaczyłam w wieklim chlupem do Ciebie. mamy co prawda kilka dni rożnicy, ale zawsze to w grupie raźniej :P. To gdzie Ty zamieszkujesz skoro u Ciebie zimno. Ja dzisiaj mam cudny, letni dzien. Slonce świeci, bez kwitnie i pachnie. Szkoda tylko, że nie mam ogrodka, bo bym z checią się do slońca wystawiła.

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Haloo

Dziewczyno Ty sie uspokoj. Nie znęcaj się nad zwierzetami . Daj psychice odpocząć i wszystko będzie dobrze. Ale z drugiej strony też Cie rozumiem, bo jak tak nas czytam czasami to aż mnie kur....ca bierze, ze ciągle się którejś z nas nie udaje, - oczywiście są też szczęściary - a na chodnikach pełno zadowolonych dwupaków chodzi, i tak im zazdroszczę, ze aż mnie skreca czasami. A co do psow i ciąży (wiem, ze głupie porownanie), ale ja generalnie na każde maleństwo(ludzkie czy zwierzęce) reaguję teraz podnieceniem.

Cytat:
Dobre z tym psem.
Ja też miałam w tym cyklu celibat do owulki. I czas do niej ciągnoł się jak makaron. Zaczęłam starania jak poczułam ogromną chcice i okazało się, że chyba się wstrzeliliśmy idealnie bo po dwóch dniach miałam skok temperatury. Także powodzenia życze i , żeby się udało.
Trzymam kciuki.
Stary 2011-05-06, 16:47   #3840
alamig
Zakorzenienie

Dziewczynki, mam głupie pytanie (ale same wiecie, że ja jeszcze totalnie zielona jestem w tych sprawach ) O co chodzi z tym celibatem do owulacji?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości