|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
i znowu ta wredota zawitała ;(
a cykl był taki piękny, idealny no i ten okropny nie dowytrzymania ból brzucha w 20 dc a tu dalej nic....' no cóż począć trzeba zacząć nowy cykl starankowy
|
#3812 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Dzieńdoberek wszystkim
Cytat:
ale zdarzy się czasem fajna gin, trzeba zapytać w poczekalni o opinie albo poczytać na necie opinie. Cytat:
alamig Osobiście choć korzystam z enpr.pl to wolę 28dni.pl choć jest niestety płatna(pierwszy m-c gratis) ale jak znajdę pracę to tam wrócę(brakuje mi komentarzy dziewczyn, które dają wsparcie i wiedzę). Znajdziesz tam info na każdy temat dotyczącego naszych cykli, jak mierzyć tempkę i jak interpretować wykresy.Naprawdę warto się obserwować-wiedza bezcenna Cytat:
Jaką masz teraz umowę, ze musisz czekać z dzidzią?
|
|
#3813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kaskaderka a ty tyle razy mi pomogłaś, że zawsze będę ciebie zachwalać
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wiem o co chodzi z tą temperaturą |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma sprawy dziewczyny
Termometru ja używam rtęciowego ale dziewczyny pisały, że ciężko go dostać więc wiele używa owulacyjnego. Myślę, że to nie ma znaczenia jakiego się używa,ważne, żeby prawidłowo![]() Martinka masz racje, umowa zlecenie to nie jest umowa o pracę i nie daje ci żadnych praw więc słusznie robisz czekając na inną, pewnie będzie to na czas określony ale taka jest ok. bo dostajesz po porodzie zasiłek macierzyński 4 m-ce.Oczywiście najlepsza jest umowa na czas nieokreślony ale o taka w dzisiejszych czasach jest baaardzo trudno, więc trzeba brać co dają.Ale pamiętaj nawet gdyby się okazało, że jesteś w ciąży już, to nie masz obowiązku mówić o tym w pracy i poczekaj aż przedłuża ci umowę. Wiem, że to troche nie w porządku ale życie jest brutalne i musimy walczyć o nasz byt bez zbędnych sentymentów, bo potem nasze kochane PL ci nie pomoże, wiem coś o tym aż za bardzo (a w pracy sobie zawsze poradzą najwyżej wezmą kogoś na zastępstwo)Trzymaj się tam
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Kochane za wszystkie miłe słowa!
Ale wiecie co, nie pozaję siebie. Jestem taka spokojna. Wtedy myślałam, że padne na zawał, ale pewnie przez te badania - niech Pani przyjdzie za tydzień, niech Pani przyjdzie za tydzień, niech Pani zrobi badanie krwi.. I nawet w pracy jestem dzis Peace&Locve Przesyłam fluidki ciążowe!!! |
|
|
|
#3818 |
|
Raczkowanie
|
Kaskaderka umowe dostałabym w sierpniu dopiero nową także wątpię czy udałoby mi sie "ukryć" brzuch bo to byłby już 4ty miesiąc a w drugiej ciązy ponoć szybciej widać
ale nie wydaje mi sie żebym ja była w ciąży, to raczej hormonalne wariacje od myślenie o dzidzia umowe nadal będę miała zlecenie więc nie licze na macierzynski, choć gdybym urodziła w trakcie trwania umowy to bym go miała bo opłacam składke chorobową dobrowolną. ale aż tak nie kalkuluję, chcę po prostu jeszcze jeden rok szkolny popracować żeby wyjść z długów ( auta nas wykonczyły w tym roku- ja musiałam kupić na dojazd do pracy a tż teraz musi kupić bo miesiac temu skasował mu koleś autko )ale jakoś optymistycznie patrzę na to wszystko, prędzej czy pózniej się poukłada ![]() za 2 miesiące moja siostra urodzi córę to bedęsie opiekować |
|
|
|
#3819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze teraz sama żałuje, że lekarza posłuchałam i czekaliśmy 3 miesiące. ![]() Cytat:
Ja mam jakieś zapalenie pęcherza czy coś i nie wiem co z majowym cyklem. Może akurat pogrzebię ten cykl a tu będzie niespodzianka. Tyle już na tego malucha czekam, że tracę zapał. |
||
|
|
|
#3820 |
|
Raczkowanie
|
![]() ale brzydko . Może za kilka dni miło się zaskoczysz. Trzymam ![]() za II kreseczki.
|
#3821 | ||||
|
Rozeznanie
|
To fakt, że kaskaderka to jest nasza INSTRUKTORKA
. Cytat:
![]() .[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26723337] Tak, tylko że z lubym spotkam się dopiero w sobotę ![]() [/QUOTE] Oj a może się trochę przesunie albo jajeczko poczeka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale Ty nie grzeczna jesteś. Ja właśnie dlatego w tym miesiącu postanowiłam, że nie kupie testu do momentu kiedy nie spóźni mi się @. A raczej to nie nastąpi ponieważ wczoraj miałam śluz taki żywo czerwony, nie krew tylko śluz, miałyście tak?? Więc już się szykuję na wredną @ w czerwonym. I po @ umówię się do gin ![]() .alamig jestem z Wrocławia, więc tutaj szukam gin. A co do informacji odnośnie temperatur itd. zajrzyj sobie jeszcze na stronkę http://www.duszpasterstworodzin.rzes...r/n_p_rodz.htm to nie jest żadna propaganda religijna
|
|
#3822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do śluzu do od wczoraj mam właśnie śluz zabarwiony wczoraj brązowy dzisiaj więcej krwi przy tym kłucie jajnika wcześniej miałam kłucie w podbrzuszu jakby ktoś mi igłą kuł umówiłam się dzisiaj do gin wieczorem zobaczymy co powie czy to @ czy zupełnie mój organizm zwariował dodam że wcześniej nigdy nie miałam takich kłóć a tym bardziej plamień no chyba że jak @ się kończyła ale przed.... ech już łapie stresa ..
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Konto usunięte
|
Też mam niedługo komunię, ale postanowiłam nic nowego nie kupować, tylko wykorzystać to, co już mam - trochę krucho z finansami i trzeba oszczędzać
![]() Kto wie, zobaczymy ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26734152] Ja już w pracy powiedziałam, że planuję ciążę, dyr. wie i nie ma nic przeciwko Odważna jesteś albo masz normalnego szefa. Pracujesz na pewno w jakiejś dużej korporacji?? ja pracuję u prywaciarza i dlatego nic nie mówie.
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nic nie mowie
i tak malo zarabiam Moja szefowa czesto pyta sie mnie kiedy planuje dziecko (co najlepsze i klienci sie mnie o to bezczelnie pytaja, niektorzy przy kazdej wizycie a potem bede sie upierac, ze wpadka, albo ze maz ''przycisnal''
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
kaskaderko - ja mam termometr elektroniczny bo rteciowe sa juz wycofane z aptek mozna jeszcze alkoholowy dostac
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3828 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
jestem do tego zupełnie skołowana
tzn hm oficjalnie zaczynam 7 cykl... bo te plamienie to prawdopodobnie @ była.... gin tak wnioskuje bo juz jest oczyszczony nabłonek i cieniutki który świadczyłby o właśnie przebytej @, sama nie wie co się ze mną dzieje ja wnioskuje że to moja główka nieźle się bawi ![]() ![]() ![]() jutro mam iść na hormony i z wynikami do niej a potem stymulacja i monitoring .... ech no idzie zupełnie zwariować a najgorzej że te cykle takie długie się zrobiły wcześniej 33 i new a w takim tempie to szybciej osiwieje ....
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() Edytowane przez margo_78 Czas edycji: 2011-05-05 o 20:32 |
|
|
|
#3830 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Ja dziś po wizycie u gina, 7 dc. Na usg nie widać pęcherzyka dominującego Gin powiedział, że prawdopodobnie to cykl bezowulacyjny. To mój pierwszy cykl, więc nie panikuję, ale jeśli któraś ma jakąś wiedzę na temat monitoringu, to poproszę o opinię Od którego dc zaczynałyście monitoring i czy rzeczywiście marne są szanse na owulację?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak trzymaj z tym spokojem, to na pewno dobrze zrobi potencjalnej fasolince ![]() Cytat:
Ja chodziłam już do różnych ginekologów i kobiet, i mężczyzn. Jest mi zupełnie obojętne, jakiej płci jest lekarz, najważniejsze żeby był kompetenty [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26737737]Pracuję w szkole.[/QUOTE] To jakby nie było rzeczywiście niezła korporacja O, tak ![]() Ja przyznaję, że Wy dziewczyny, które teraz piszecie w miarę regularnie, strasznie mi się mieszacie a że nie lubię pleść trzy po trzy i robić jakichś nieszczerych "ochów" i "achów", to czasem po prostu nie komentuję niektórych postów, jeśli nie mam nic do powiedzenia, wybaczcie Tyle tu było osób, które wpadło, popisało przez 2 tyg. i znikło, że ja już nie ogarniam ![]() Pozdrawiam wszystkie staraczki i planujące
|
||||
|
|
|
#3831 |
|
Raczkowanie
|
kism na pewno nikt się nie obrazi. Ja sama mam czasami problem z zapamiętaniem co kiedy i u kogo
. Zwłaszcza, że często nie ma mnie na weekendy i potem muszę nadrabiać zaległości. Jak tam testujące dziewczyny są jakieś? Trzymam za II kreseczki.aga_bre ja od kilku miesięcy kiedy zaczęłam się starać o fasolkę to z 4-5 dni po owulce mam jednorazowy wyciek śluzu ze skrzepem krwi, tylko już taki lekko brązowy. Sądzę, że to szyjka się wtedy zamyka. Ale to tylko moje domysły. Wcześniej tak nie miałam, lub nie zwracałam uwagi .Ja w swojej pracy też mam super szefową, ale o dziecku to nawet koleżankom z pokoju nie wspominam. Dowiedzą się jak będę w ciąży. Miłego dzionka. A jeszcze jedno, co do termomertów to też używam elektronicznego.
|
#3832 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26737737]Pracuję w szkole.[/QUOTE]
No to jak to napisała kism to jednak korporacja . Cytat:
![]() Cytat:
Co do Twojego odczucia osób na forum. Ja nie jestem z Wami od początku. Czasami zdarzają mi się przerwy. Ale doskonale Cię rozumiem ponieważ, niektórych osób niestety nie pamiętam albo zupełnie nie kojarzę. Czasami sprawdzam sobie pierwszy post, żeby pamięć odświeżyć. Mimo zbliżającej się @ jakoś mam dobry humor. Coś jest nie w porządku chyba z moim mózgiem, nawet w tym miesiącu nie miałam pokusy, żeby kupić test . Normalnie dziewczyny albo podświadomie zwątpiłam albo w końcu moja psychika się normalizuje. No nic pora się zbierać do pracy, ale jak widać ciężko mi dzisiaj wyjść z domu. Do przeczytania wieczorem
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Przez kilka dni się nie odzywałam, ale regularnie Was podczytuje. U mnie 8dc, wiec jeszcze 4 dni celibatu i potem z Tż ostro zabieramy sie do pracy miłego dnia
|
|
|
|
#3834 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A właśnie, a propos dat, jutro nam mija półtora roku razem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3835 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do dziewczyn tu piszących zaczynam powoli ogarniać ale jeszcze mi się troszkę kiełbasi i nie do końca pamiętam wszystko ale staram się jakoś ogarnąć ![]() Cytat:
aga_bre obyś nie dołączyła ) tego życzę no ale wiadomo jutro pokarze a co do psychiki może właśnie to jest największa bariera i jak się oswoimy że się staramy to i mózg odpuści .... i wtedy II udanego przedpołudnia piękności ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26745691]Mój o miesięcznicach nie pamięta, ale na szczęście o innych datach tak ![]() A właśnie, a propos dat, jutro nam mija półtora roku razem ![]() Moja dyrekcja sama wspomina, że powinnam się niedługo zacząć starać (tzn. po ślubie - nie wie, że zaczęliśmy przed, w sumie to nikt o tym nie wie) [/QUOTE]gratulacje co do 1/2 roczku co do dat mój TŻ o głównych datach pamięta i jak patrzę na kolegów to i z tego co mam się cieszę co do pracodawców ja u siebie nic nie mówię ale i oni już nie pytają do 4 lat po ślubie ciągle pytali teraz mam spokój ![]() a u nas dzisiaj zimno , deszcz leje wrrr rano byłam na hormonkach popołudniu mam odebrać i zobaczymy co ciekawego wyjdzie
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
||
|
|
|
#3836 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Raczkowanie
|
Haloo
![]() Kolejny dzień w pracy- blee- dziś przyszło lekkie podłamanie, czekam na te dni płodne, celibat męczy , poza tym martwie się że nie za późno zauważe owulacje i cały miesiąc czekania na marne jeszcze przed owu, mam iść na USG i najchętniej to już bym poszła żeby wiedzieć co i jak. Cytat:
ale już by się troche poszalało.margo_78 -mam nadzieje że wyniki będą wzorowe kathrinaaaaa - nowa fryzura, lepszy nastrój , chyba też musze poczynić jakieś kroki w tym kierunku. Pasuje się ogarnąć na wiosne Ostatnio nad moimi myślami czarne chmury, na niczym nie moge się skupić, olałam już nauke, w pracy siedze na wizażu i tylko myśłe o tym żeby w końcu zajść w ciąże i iść do domu i szykować się dzidziusia. Jeszcze chwila i zaczne psa ubierać w śpioszki i pampersy z tego szaleństwa
|
|
#3838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobre z tym psem .Ja też miałam w tym cyklu celibat do owulki. I czas do niej ciągnoł się jak makaron. Zaczęłam starania jak poczułam ogromną chcice , żeby się udało.
Zdjęcia z pleneru http://marcindryl.blogspot.com/2009/10/obiecaem.html http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png ![]() 10 cykl starań OM 13.08.2011 Edytowane przez Farina Czas edycji: 2011-05-06 o 15:50 |
|
|
|
|
#3839 | |||
|
Rozeznanie
|
Oj i jak czujesz się już piękniejsza? Mi też by się przydało coś zrobic z moimi piórami, bo odrosły i zaczynają się kiepsko układać.
Co do faceta to mój pamięta o datach, ale tą 9-miesiącznica mnie totalnie zaskoczył. A co do chlupnięcia - to tak jak się spodziewałam chlupło i bądź tu mądry i ustal dni płodne jak mam totalnie rozwalony cykl. Nigdy więcej nie dam się namowić na hormony, bleeeeeeeee![1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26745691]Mój o miesięcznicach nie pamięta, ale na szczęście o innych datach tak ![]() A właśnie, a propos dat, jutro nam mija półtora roku razem ![]() U mnie rzeczywiście nie ma problemów takich jak opisujesz [/QUOTE]Gratulacje z okazji pólrocznicy . Widzisz, jednak budzetowka inaczej na to patrzy. Bo wiadomo prywaciarz placi i jak jest się na chorobowym to co kasa idzie a pracownika nie ma. No ale cóż, jak zajdę to się zdziwią. Nie można całe życie patrzeć się na kogoś. Z drugiej strony niby głupie gadanie o tykaniu zegara, ale ja mam już w tym roku 27 lat, więc pora najwyższa na pierwsze dziecko, a poza tym to fajnie by było, bo i nowe mieszkanie będziemy mieli w czerwcu i wszystko by się już nam ułożyło. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, mam głupie pytanie (ale same wiecie, że ja jeszcze totalnie zielona jestem w tych sprawach
) O co chodzi z tym celibatem do owulacji?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

ja nie moge być teraz w ciąży bo za 1,5 miesiąca konczy mi się umowa, wznowią mi od września najprawdopodobniej i dopiero wtedy czas na staranka.

(a w pracy sobie zawsze poradzą najwyżej wezmą kogoś na zastępstwo)Trzymaj się tam

ale nie wydaje mi sie żebym ja była w ciąży, to raczej hormonalne wariacje od myślenie o dzidzi

Gin powiedział, że prawdopodobnie to cykl bezowulacyjny. To mój pierwszy cykl, więc nie panikuję, ale jeśli któraś ma jakąś wiedzę na temat monitoringu, to poproszę o opinię
Tak trzymaj z tym spokojem, to na pewno dobrze zrobi potencjalnej fasolince
a że nie lubię pleść trzy po trzy i robić jakichś nieszczerych "ochów" i "achów", to czasem po prostu nie komentuję niektórych postów, jeśli nie mam nic do powiedzenia, wybaczcie