|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
Słyszałam że mają chodzić tylko po domach, nawet w necie nie radzili wypełniać. Chcodzących po domach można wylegitymować a tak przez telefon ktoś się moze podszyć i już wszystko o Tobie wie![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
mnie też wstałam 2 godziny temu a znowu usypiam. Teraz się tak ciemno zrobiło że światło musiałam włączyć żeby nei usypiac
|
#4053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rozmawiałam z koleżanką z grupy,która bierze ślub w tym roku i mówiła,że tiulowe księżniczki są najdroższe, salony ich nie wypożyczają bo po weselu są zniszczone A wiecie,że dopiero jak któraś z Was napisała to się kapnęłam,że 23.06.2012 to Dzień Ojca W dodatku mój już wie,że będzie mnie prowadził pod ołtarz, niezły prezent będzie miał
|
|||
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
![]() :ro tfl: słuchajcie ja wiem że jestem PMką i myślę dużo o tym wszystkim przez co mam ślubne sny ale właśnie mój tata wstał i opowiedział mi swój ślubny sen. Że kelnerki były na weselu okropnie nie miłe zabierały sztuće i nie chciały oddawać a właściciel z 1000zł zadatku oddał mu 300zł i pierścionek zaręczynowy mojej mamy
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a powiedzcie jeszcze co sadzicie o tych zdjęciach? http://www.folga.eu/
Zarezerwowaliśmy go wstępnie, spotkanie dopiero za 2 tygodnie. Bierze 2700. I polecił akurat tego kamerzystę,którego mamy na oku
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze zmianą bucików to nie problem, często nawet latem goście (panie) zmieniają buty na wygodniejsze.
|
|
|
|
|
#4057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzisz, bo to się tak mówi, że głównie PMki przeżywają, ale tak naprawdę to się rzuca na mózg całej rodzinie... szczególnie, jak to pierwszy ślub córeczki (u mnie też Rodzice przeżywają, chociaż nie chcą okazywać, ale pewnie bliżej i Oni będą mieli koszmary )Cytat:
zakochałam się w tym pośrodku strumienia i tym na pomarańczowym tle nieba ![]() Cholera, tyle się za te śluby płaci, że naprawdę nie ogrzać kościoła na te 45 minut to jest zwyczajne chamstwo... Myślę, że po prostu zwróć na to księdzu uwagę przy załatwianiu formalności, że życzysz sobie, żeby goście Ci nie pomarzli i że chcesz, żeby kościół był ogrzany. Jednak płacisz, więc wymagasz.
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4061 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() jagodzia133 domek z drewna ![]() Cytat:
![]() my też mamy salę osp i już nie mogę się doczekać tych wszystkich przygotowań tydzień przed weselem i zabawy tydzień po weselu ![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=moooniaaaa;26726442]W tamtym roku mieliśmy wesela w styczniu,lutym i październiku. Z perspektywy gościa średnio mi się podobało. To znaczy na sali ok,ale podczas ślubu myślałam,że zamarznę. No i na sali trzeba było zmieniać kozaki na buty do sukienki. A wiecie,że dopiero jak któraś z Was napisała to się kapnęłam,że 23.06.2012 to Dzień Ojca W dodatku mój już wie,że będzie mnie prowadził pod ołtarz, niezły prezent będzie miał [/QUOTEmój brat brał ślub w listopadzie (wpadka i szybka impreza musiała być) i strasznie wtedy zmarzłam. szczerze mówiąc jego wesele tylko z tym mi sie kojarzy ![]() o Dniu Ojca ja pisałam jak zaklepaliśmy zespół i salę to dopiero sami wtedy się zorientowaliśmy, ze to takie święto ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to się chwali ![]() ja np nie wyobrażam sobie siebie i Tż w zdjeciach pozowanych dlatgo szukaliśmy fotografa ktor tego unika mam nadzieję, że będziemy zadowoleni... bo w pozowanych barzo niekorzystnie wychodzimy
|
|
|
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas winietki będą bankowo, znajomi mieli i sie sprawdziły chatko sala fajna, a ubikacje normalnie rewelacja, aæ miøo w nich sikać ![]() nena właśnie jak była taka nieciekawa pogodo, to slow daje, ale myślałam o tobie i tych rowerach co zabrałaś na weekend majowy. Szkoda, ze sie nie udało wszystko, ale przeżycia do końca życia zapamiętasz ![]() taniec - my będziemy tańczyć do finałowej piosenki filmu dirty dancing kotek juæ kiedyś oglądałam tego fotografa, ja zawsze patrze na fotki z pleneru, a on ma śliczne. Mi sie podoba, a cenowo, ja podobnie place. fablous jak już dostaniesz zamówiona sukienkę Asos to proszę daj zdjęcia real i zdaj relacje jak wygląda na lifie, bo ja tez ciągle sie zastanawiam nad Asosem, ale boje sie, ze przepłacę na jakąś szmatkę tenebrosa z pokazanych sypialni, ta mi sie spodobała http://allegro.pl/sypialnia-morena-a...577722372.html Ja teæ nie jestem za wysoka 162 cm w dowodzie wolałabym być troszkę wyższa, a mój TZ ma jakoś 170 parę, coś pod 180Dotka ty to masz życie, jak tak czytam, to normalnie jak z jakiegoś filmu scenka, fajnie sie masz po weselu tez planujesz nadal mieszkać za granica?
|
|
|
#4065 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W naszym kościele są ławki podgrzewane podłogowo, więc jest ciepło. Tak naprawdę tylko nam było zimno bo siedzieliśmy na środku na specjalnych krzesełkach dla młodej pary i świadków, które siłą rzeczy nie są podgrzewane. W ogóle tego dnia była straszna zima, śnieżyca, mróz, drogi nieodśnieżone, na chodnikach ślizgawica i w ogóle masakra, ale nikt jakoś nie narzekał. Najważniejsze to nie tracić dobrego humoru. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://di.com.pl/news/37093,0,Od_pia...z_telefon.html
|
|
#4067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zła jestem , bo nie mamy zespołu,a nic mi sie nie podoba. Jest był niby ok, ale dzwoniłam i maja zajęty termin
|
|
|
|
|
#4068 | |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
Jak zwykle o tej porze siedzę sobie na stażu i wiecie co? W naszym malowniczym zameczkowym (tak tak ) budynku pewna śliczna para młoda postanowiła zrobić sobie zdjęcia ślubne Idę na górę po sekretariatu, a tu na krętych schodach stoi Młoda (odziana w ślicznż grecką suknię!) Nie zdążyłam zahamować i oczywiście załapałam się w kadr XD A fotografa kojarzę ze styczniowych targów ślubnych Gadaliśmy z nim - fajny facet! Jeśli chcecie, to tu są jego zdjęcia: http://www.fotoroko.pl Niestety okazał się dla nas za drogi (chyba grubo ponad 3 tysiące, a na tyle nie mogliśmy sobie pozwolić) - ale ta para którą dziś widziałam będzie miała pewnie cudowne zdjęcia ![]() Cytat:
Oczywiście jeśli np. jedna osoba z pary zupełnie nie ma drygu do tańca i jest do tego zmuszana i widać że bardzo się męczy to faktycznie można sobie odpuścić taki taniec, ale jeśli obie strony mają na to ochotę, chcą zrobić coś innego niż zwykle to czemu nie? To miłe i godne pochwały, że ktoś chce przygotować coś specjalnego na tę okazję - wszak przytulasów można się natańczyć milion w ciągu wesela jak i całego dalszego małżeńskiego życia. Jasna sprawa - jeśli ktoś wybiera przytulańca to też super i fajnie, ale jeśli nauczą się układu odpowiednio wcześniej to w dodatku będzie też ciekawie (i wcale nie musi być sztucznie ). Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam Jagodziu sądzę natomiast, że parę z nas - które natualnie planują nauczyć się walca itp. - mogły poczuć się dotknięte Twoim wyrokiem jako że przytulanieć rulez a układ to żenada i szmira Niech każda z nas robi wg uznania, ale niech przy okazji nie osądza tak pochopnie wyborów innych Mam nadzieję, że się rozumiemy ?A jeśli chodzi o kwestię kupowania domku to meeega zazdraszczam Mój TŻ dostał mieszkanko od babci (mieszkamy w nim razem o 0,5 roku) jednak jest niewielkie i w starej kamienicy, więc ciekawe na co nas będzie stać po sprzedaży tegoż... Chcielibyśmy mieszkać w przyszłości w jakiejś spokojnej, zielonej okolicy (bo tu jest wręcz przeciwnie ) A w Bieszczadach to już baaardzo chciałabym mieszkać
|
|
#4069 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli mowa o sesjach fotgraficznych w trakcie wesela czy zaraz po kościele, to ja mam pozytywne wspomnienia
U mojej kuzynki w 2004 (moje pierwsze wesele, btw ;p) było tak, że po ślubie autokar zawiózł gości na miejsce zabawy a przed lokalem były drewniane ławki i stoły pod parasolami, można było sobie nalać soku albo piwa, do tego pogoda sprzyjała więc bardzo przyjemnie nam się oczekiwało na przybycie młodych A nie było ich spokojnie z 1,5 godziny Fakt, że może trochę to już nie to, bo wtedy Młodzi niby są świeżo po ślubie, ale pierwsze emocje opadły i wszyscy już ochłonęli aaaj... tak naprawdę to szczegół, bo parę wodzirejów mieli tak romantyczną i nastrojową, że zbudowali im wspaniały klimat Osobiście stanowczo głosuję za sesja plenerową w inny dzień - bez stresu i pośpiechu, nie traci się wesela i w ogóle tak bardziej mi odpowiada Choć wyskoczyć na pół godzinki przed lokal (i porobić kilka zdjęć) myślę że też fajny kompromis - np. gdy goście będą odpoczywać po jedzonku czy coś ![]() martuha24 - Trzymam kciuki z nową, piękną salę ![]() nena1984 - Mnie też szarfa przypadła do gustu Jak zresztą wszystkie Twoje modowo-stylistyczne pomysły!moooniaaaa - Cieszę się, że spotkanie się udało i już oficjalnie ustaliliście datę Super! Poniżej wrzucam parę moich typów A mój avatar to Cosmobella 7363 z Lisy Ferrery ![]() Dotk4 - Gratuluję znalezienia takiej fajnej pracy Atmosfera jest mega ważna A przybliż proszę, czym się zajmujesz? (kicia) - Chyba będziemy mieć bardzo podobne obrączki Zółto-białe, żeńska z brylancikiem My bardzo chcemy takie 5-6mm no i półokrągłe - takie najbardziej podobają mi się na palcu ![]() Chatko - Zdrowiej Kochana ![]() bahari - Kurczę, już sama nie wiem bo tak się naoglądałam tych sukieneczek i wiele mi się spodobało A to nie Ty wklejałaś tę taką rusałkowatą, delikatną, hm? Czy to mnie się pomieszało? We wczorajszym poście napisałam, że nadrobiłam dopiero do 122 strony, więc na pewno nie była to suknia którą wklejałaś wczoraj Sorki tak czy siak za zamieszanie Madziuniusia - Sala jest klimatyczna Pięknie wygląda, nawet jeśli trzeba biegać po schodkach na parkiet Za to tak po królewsku jest ![]() Uffff... nadrabiałam Was cały dzień na stażu Zmęczyłam się ;p
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Łełełełe a ja już weekend zaczynam, jutro mam wolne
Cytat:
sztuczka - piękne suknie wkleiłaś, a niektóre to skądś znam Wiecie co, prawdę mówiła vesna, że do Dominikanów na nauki jest strasznie trudno się zapisać. Wczoraj o 22.30 otworzyli formularz do zapisów, a dziś o 8.00 rano juz nie było miejsc. My celujemy na weekend 13-14 maja, formularz ma się pojawić w ten poniedziałek o 22.30 - zatem proszę o trzymanie kciuków tego dnia . Vesna powiedz mi jeszcze, jakie tam dane się w tym formularzu podaje, żebym była przyszykowana. Bo niestety od niedzieli, jak co miesiąc jestem w krakowie i zawsze mam tam problem z braku czasu i średnio działającym blueconnectem
|
|
|
|
|
#4071 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jak myślę o jakiś ważnych sprawach wiązanych ze ślubem to też mi się takie głupoty śnią, wiec rozumiem.Ostatnio śniło mi się że nie dość że w czerwcu padał śnieg to szłam do ołtarza na boso bo butów nie mogłam znaleść to mój TŻ przy ołtarzu jadł kanapki z nutellą a odnośnie winietek - ja nie mogę przekonać TŻ-ta do tej opcji ![]() Sztuczka - piękne suknie ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
W naszym przypadku wzięłam pod uwagę że mój TŻ nie znosi zdjęć, więc obawiałam się że stres plus jeszcze inne czynniki tego dnia poprostu go wykończą. A w zupełnie innym dniu może poprostu bardziej na luzie do tego podejdzie ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Już prawie ja co prawda jutro pracuję, ale również się cieszę nadchodzącym weekendem będziemy organizować wieczór panieński przyjaciółki, ah już się nie mogę doczekać
Edytowane przez malinkowo88 Czas edycji: 2011-05-05 o 15:47 |
||
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wolne od 20go kwietnia
i jak ja się znowu wdrożę w tok nauki?? a we wtorek pierwsze kolokwium
|
#4073 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i zaczynam zalowac ze nie mam tego dnia slubu ehCytat:
[
|
|
#4074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziemy ślubowały w ten sam dzień ![]() Cytat:
Podobnie z rozmiarami, bo każda firma ma swoją rozmiarówkę.Ja na razie jestem zadowolona z moich zakupów na Asosie, chociaż raz się pomylili Cytat:
|
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozytywne nie było to ani trochę Ale kłócić się nie będę :pOczywiście nie gniewaj się, mam po prostu trochę inne zdanie na ten temat
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-05-05 o 16:40 |
|
|
|
|
#4076 |
|
Rozeznanie
|
Siema Dziewczyny!!
Ja o sali jeszcze nic nie wiem ...i chyba się wykończe tym czekaniem...tym czasem znalazlam fotografa http://www.pawlowicz.art.pl/#!__page-1 miała go mojej mamy siostra nawet sa tam zdjecia jej i jej męża (blądyna z białym kwiatem z boku) musze wam powiedziec ze babeczka fajnie robi zdjecia bo widzialam sesje mojej ciotki...co sądzicie?? http://www.emotionallandscapes.art.pl/#!gallerywedding moze tu bedzie lepiej widac te foty... Edytowane przez martuha24 Czas edycji: 2011-05-05 o 16:58 |
|
|
|
#4077 |
|
Rozeznanie
|
Tak jeszcze a propos kiecek
to fakt - część z nich pokradłam od Was Hihi Ale o jednej sapomniałam! Moją absolutną faworytką jest ta, która wklejam poniżej (chyba też któraś z Was ją kiedyś zapodawała Oczywiście zdobycie jej graniczy z cudem, ale byłaby idealna... Mogłabym wtedy z powodzeniem przyjąć RÓŻE jako motyw przewodni wesela... Wtedy róże i paleta barw fiolet, lila, pudrowy róż, kremowy, biały aaach No i ogólnie bardzo chciałabym trafić na taką suknię, która nie byłaby za bardzo "księżniczkowa" (do której pasuje tylko tiara i same eleganckie dodatki) bo chyba zaczęła mnie pociągać taka delikatna "rusałkowatość", taki vintage, leciutki eklektyzm No, zobaczymy co z tego wyjdzie :pEDIT: Haha a ja móżdżyłam któż mógł taką suknię wkleić - oczywiście, że nena (jak już gdzieś pisałam - mój stylowy GURU )
Edytowane przez sztuczka_magiczka Czas edycji: 2011-05-05 o 16:57 |
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
nena1984 Szarfa boska
![]() My z Tż byliśmy na jeden dzień w górach na rowerkach. Tż jak i jego rower wyglądał później dużo gorzej. Trudno było poznać gdzie ma oczy, bo tyle błota miał na całym ciele Madziuniusia Sala śliczna Ja bym brałakatharsist Pierścionek piękny ![]() megi_t Witaj Gdzieś za 2 miesiące będziemy z Tż zmieniać mieszkanie na większe. Zatłoczoną, głośną, brudną dzielnicę zamienimy na ciche, zielone, piękne i nowiutkie osiedle. Już nie mogę się doczekać
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sala piękna. Taka wytworna. Będzie super wyglądała z okrągłymi stołami ![]() Cytat:
![]() Zdarzało mi się to nawet wykorzystywać, jak za czasów szkolnych zaszłam nauczycielom za skórę i wydzwaniali do domu Odbierałam i rozmawiałam z nimi jako moja mama W końcu trzeba sobie radzić
|
||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt tiulowe suknie szczególnie księżniczki są drogie z racji delikatności i ze względu na ilość warstw materiału.
Mi się już księżniczki odwidziały ale w sensie że dla mnie. Nadal jak widzę na kimś komu pasują to bardzo mi się podobają. Ale fakt faktem są to ciężkie suknie. Ciekawe jak tam malwus i jej przymiarka w Lissa Ferrera
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-05-05 o 17:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

Słyszałam że mają chodzić tylko po domach, nawet w necie nie radzili wypełniać. Chcodzących po domach można wylegitymować a tak przez telefon ktoś się moze podszyć i już wszystko o Tobie wie

kurcze kiedy będzie to słońce!!!

zakochałam się w tym pośrodku strumienia i tym na pomarańczowym tle nieba 

Mam nadzieję, że się rozumiemy
. Vesna powiedz mi jeszcze, jakie tam dane się w tym formularzu podaje, żebym była przyszykowana. Bo niestety od niedzieli, jak co miesiąc jestem w krakowie i zawsze mam tam problem z braku czasu i średnio działającym blueconnectem

a we wtorek pierwsze kolokwium