|
|
#2371 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
mi też się dzieci śnią po nocach i to prawie codziennie haha Cytat:
dobrze się po nim czuje i powiem Wam,że jem wszystko to na co mam ochotę, nie przestrzegam tych wszystkich zasad, bo oszalałabym od tego. Lubię zjeść zdrowo, ale czasem lubię zjeść porządnego kebaba ![]() tak pełno w nim surówek myślę,że ja też po ciąży, dam sobie radę z odchudzaniem, bo jestem tak samo uparta jak TY Cytat:
oby wszystko było w jak najlepszym porządku piszcie od razu jak wrócicie!
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
witajcie...
co za dzien, dopiero 13 a ja juz mam dosc :/ z tżtem sie nie odzywamy.... szkoda gadac czemu i wkurza mnie to oraz jego zachowanie.... ma takie podejscie do zycia ze zaczynam sie zastanawiac czy on jest juz DOROSLY bo w dowodzie 31 lat juz skonczyl :/ najgorsze sa te watpliwosci... zazdroszcze Wam za✂✂✂istych facetow!!!!! bylam dzis u lekarki skonsultowac wyniki -PORAZKA. nie chciala mnie zbadac ani nic, pow. ze ona mi nic nie powie bo to juz mi powie lekarz, wiec jak jej wytlumaczylam o co kamna, looknela jedynie na toxo i pow. ze jestem chora i musze brac leki, ale ona mi nic nie da, bo to juz jedynie moj lekarz moze cos przepisac!!!! potem pow. jej o watpliwosciach, ze czytalam ze IgG ponad 300 moze tez oznaczac ostatnio przebyta chorobe, to stwierdzila, ze no w sumie taaaak i ze ona nie decyduje i ze mam czekac co powie mi moj lekarz!!!! UMARLAM! wizyta trwala 3 min!!!!! a ja jak nic nie wiedzialam, dalej nic nie wiem niech ten dzien się skonczy juz!!!!!!!! co do wizty- ja mam 13 maja, w piątek i chodz nie jestem przesądna, to po moim ostatnim szczesciu zaczynam miec obawy na maxa
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to drugie to TŻ mi kupił jako prezencik ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
ja lece na usg
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja za Ciebie trzymam
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
agnesuk to jak już się obrodzimy to może nawet spotkamy się na jakims wątku odchudzeniowym
Witaminko ten lekarz to ginekolog był? Jak można tak potraktować pacjenta w sumie powiedziała Ci: ma pani toxo... ale może nie ma to po co ona Cie w ogole przyjela skoro nic nie powiedziala? lekow nie moze przepisac? dlaczego niby? O.o mi rovamycyne przepisuje moj gin oraz lekarz od chorob zakaznych.
|
|
|
|
#2376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Staram się odżywiać zdrowo, ale też nie daje się zwariować, jak mam na coś ochotę to po prostu to jem, we wtorek namówiłam tż na kebab bo za mną chodził, a ostatnio wypiłam cole bo mnie atakowała ze wszystkich stron
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też mam wizytę 9-go i USG też 9-go Tylko się zastanawiam, czy jak to będzie 11 tc (10t1d), to zrobi mi od razu to USG genetyczne (dobrze kojarzę, że między 11 a 13 tygodniem)??
|
|
|
|
|
#2379 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- a coca cola to za mną wręcz chodzi |
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie coli to ja w swieta sobie pozwolilam dwa razy na szklaneczke
![]() mi gin powiedzial ze najwazniejsze jest 10pierwszych tygodni ciazy, bo wtedy wyksztalcaja sie wszystkie narzady dzidziusia, a potem juz sie rozrastaja. i powiedzial wlasnie ze do 11tc mam unikac napojow barwionych i gazowanych. Muffinko czytalam Twojego posta jedzac akurat kanapke z pasztetem zrobilam sobie z ogoreczkiem kiszonym do tego. Pycha! no ale teraz ogranicze.A mam takie inne pytanie czy wyobrazenia o pierwszych miesiacach ciazy pokrywaja sie w Waszym przypadku z rzeczywistoscia? Bo u mnie nie bardzo. Nie zdawalam sobie sprawy, ze te pierwsze miesiace beda takie ciezkie. Te godziny nad kibelkiem, mdlosci, zmiana smakow, zmeczenie. Mnie to kompletnie zaskoczylo, nie spodziewalam sie, ze akurat wszystkie zle strony ciazy mnie dopadna
|
|
|
|
#2381 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze moje podejscie jest oburzajace dla niektorych, ale stwierdzilam ze juz do 13tego zaczekam... dzis mam mega pecha do takich spraw... a babka co mnie dzis przyjeła łaskawie, ma super referencje w necie, nie wiem teraz czemu ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja bede miala USG wg neta w 11t 5d , choc roznica wg neta a tego co podala mi babka na badaniu to ok jakies 10 dni :/ wiec tez nie wiem czy załapie sie na pomiarowe, choc następne dopiero 14.06, to juz chyba za pozno .... jak uwazacie ?????
||
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
ja pomiarowe bede miala robione w 13t1dc
|
|
|
|
#2383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten maj sypnie nowinami i fotkami naszych maluchow![]() Cytat:
![]() Co do odczuc ciazowych, to nie spodziewalam sie, ze mdlosci moga meczyc cala dobe, a nie tylko rano Dobrze, ze juz odeszly w zapomnienie gadziny jedne Druga sprawa to te klucia i ciagniecia, jakos zadna znana mi mamuska nie wspominala o tym i troche mnie to zaskoczylo. Ach, no i codziennie mam krwawienia z nosa, czego tez sie nie spodziewalam i bole plecow, myslalam, ze to dopiero w ostatnich miesiacach, ale to chyba jak narazie tyle![]() P.S. jak moglam zapomniec, okropne zapominalstwo tez musze do tego dodac Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-05 o 16:37 |
||
|
|
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, moj laptop ledwo co dziala i nie moge byc z wami na bierzaco
![]() Dziewczyny, zrobil mi sie zajad w kaciku ust pare dni temu. Znacie jakies domowe sposoby na pozbycie sie tego okropienstwa? Wogole to koncze 14 tydzien i myslalam, ze w 2 trymestrze bede sie czuc lepiej a tu dupa... zamiast mdlosci sa migreny i ogolne rozbicie i ciagle mi slabo- jakbym byla przytruta. Jakbym tak przechodzila pierwsza ciaze, to na druga dluuuugo bym sie nie zdecydowala ![]() Czekam z ustesknieniem na chociaz jeden dzien BEZ DOLEGLIWOSCI CIAZOWYCH!
|
#2385 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja też! i to dokładniuśko w tym samym dniu, ale wizyta dopiero 23.05 więc jeszcze hoho muffinka90 wklej proszę tą listę od położnej bom ciekawa
|
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Witaminko a to była prywatna wizyta czy na nasz fantastyczny fundusz? Bo ja jednak podeszła bym prywatnie do jakiegoś polecanego lekarza. Ale opanowanie podziwiam bo ja bym chyba jej wygarnęła. Strasznie Ci współczuję, że trafiłaś na kogo takiego. Ggora uważaj bo Ci uwierzę A może tym razem zamieszkała dziewczynka i dlatego dolegliwości większe. Ja w sumie dzisiaj miałam dopiero lepszy dzień.Z witaminek to mi lekarz zapisał Pregnal Plus bo można brać przez cały czas. Całkiem ładne są takie różowe ![]() Mufinko ja czytałam, że pasztet to nie bardzo, ale nie wiem ile w tym prawdy. Ale domowy na pewno nie zaszkodzi ![]() Na szczęście pomiarowe usg już za mną, ale nie powiem stresowałam się a i tak było wszystko dobrze. U Was też tak będzie
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-05-05 o 17:20 |
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Ja dopiero teraz do was zaglądam, jestem po pracy. Zrobiłam naleśniki z dżemem i serem, tż jak wróci z pracy to się ucieszy
.I nie mam już na nic ochoty, pewnie powyszywam albo poczytam. No maj to szalenie owocny w wizyty, wogle to czekam na relacje z dzisiejszych Ja jutro wchodzę w drugi trymestr, czyli 12t1d, a usg pomiarowe będę mieć w 12t i4d, więc powinno być wszystko ładnie widać. U mnie nadal zimno jakby listopad był a nie środek wiosny, eh. Trzymajcie się kochane. |
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko kwas foliowy a po 12 tygodniu dopiero jakies inne witaminy
|
|
|
#2389 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
Ja już po pracy i padam z nóg zabija mnie stanie non stop 8 godz czuję wszystkie żyły i ścięgna w nogach![]() Dziewczyny dzisiaj jak ręką odjął nic mnie nie boli (oprócz nóg)i nie kłuje to jednak musiała się mała rozpychać ![]() Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i najbliższe ![]() Co do witamin też dopiero brałam od II trymestru wcześniej tylko kwas foliowy ![]() Witaminko nie martw się idź do swojego gina albo się z nim skontaktuj żeby się zapytać o te wyniki tak jak dziewczyny też pisały
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-05 o 18:02 |
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to ta lista od mojej poloznej:
Czarna lista czyli produkty, ktorych nalezy unikac w czasie ciazy: 1) surowe potrawy miesne np. tatar lub szynka parmenska, 2) jaja na surowo lub ugotowane na miekko, sadzone, jajecznica oraz produkty z dodatkiem takich jaj (desery, domowy majonez), 3) niepasteryzowane sery: feta, sery dojrzewajace (brie, camembert) plesniowe, 4) niepasteryzowane mleko (w tym kozie i owcze) oraz przetwory z tego mleka, 5) pasztety miesne, warzywne lub rybne, 6) rozmrozone potrawy spozywane na zimno, 7) niestarannie odgrzane dania z drobiu, 8) surowe lub niedogotowane ryby, a takze skorupiaki i mieczaki: ostrygi, malze, krewetki, kraby, 9) watrobka. |
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam nawet nie wiem zbytnio jakie produkty sa zakazane...wiem,że serów pleśniowych nie wolno,surowego mięsa więcej nie wiem....cos słysząłm o wodzie gazowanej i jajkach,ale nie wiem czemu ich nie można...
pasztet jadłam,ale domowy,jajka surowe też w serniku,wodę gazowaną też piłam. a dużo usg bedzie wmaju bo to dla przyszłych mam listopadowo/grudnowych wypada końcówka pierwszego trymestru,początek drugiego-czyli usg genetyczne. ja będę miała usg w 13 tyg.5dniu ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- oo,muffinka wrzuciłas listę zakazanych produktów-nie zauważyłam bo pisałam posta...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-05 o 19:23 |
|
|
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
dziś mam wg nowego usg 14tydzien i temin na 3.listopada miałam ugs genetyczne i z krwi wyszlo ze bardzo niskie prawdopodobienstwo jestem szczesliwa. reszty nie umiem odczyttac bo po ang chyba wezme slownik bo az musze wiedziec załączam fot mojej kruszynki
Edytowane przez dreamnes Czas edycji: 2011-05-06 o 00:36 |
|
|
|
#2393 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mu powiedziałam że słyszałam że nie powinno się jeść to powiedział że tak jak ktoś ma w normie badania![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
i jak duże twoje maleństwo? Miałaś od razu wyniki krwi ja czekałam dwa tygodnie przyszło pocztą do domu. Mój opis to był tylko wykres i parę tylko rzeczy którą wpięli do książki ciąży. |
||
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc dzidziuś już ma co powinien :P Ale fakt, faktem, jak na razie jest ciężko... nie myślałam, że będzie a na dokładkę do tego te mdłości... ehhh... No, ale dam radę- jak każda przyszła mama i mam nadzieję cały czas, że już niedługo mnie to opuści. Wczoraj przed spaniem miałam takiego stopnia spotkanie z porcelaną, że z bólu przełyku to myślałam, że się popłaczę.A USG pomiarowe, to najlepiej 12-14 tydz. Moja mi robiła na początku 13tego, bo powiedziała, że wcześniej to mało co będzie widać.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-05 o 19:18 |
|
|
|
|
#2395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zjadlam za ten czas heh i dostalam wyniki z ryzyka tych chorob ale wynikow z grupy krwi nie dostalam i hiv itd .... chyba tez przyjdzie poczta ryzyko ze bede miec chore dziecko jest jak baaardzo niskie. powiedzieli mi ze extra wyniki chociaz sama ich zinterpretowac nie moge ale jak pisze 1 : 115 267 to chyba malo ale jestem szczesliwa. nastepne ugs mam dopiero na 20 czewrca.... ale pojde prywatnie bo mnie korci zobaczyc płeć
|
|
|
#2396 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(zależy jak liczyć
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-05 o 19:32 |
|||
|
|
|
#2397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też było że bardzo niskie ryzyko ale nie podali dokładnie ![]() A krew też miałaś ustaloną grupę krwi, test hiv(którego wyniku ci nie podadzą bo to poufne jak mi powiedziała położna jakby coś było źle to by do ciebie dzwonili) antyciała, syfilis (i kilka rzeczy których nie mogę rozszyfrować )---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
świetna fotka Moja kruszyna nie chciała się tak ładnei ustawić Cały czas się gapiła w kamerke i nie mam profilku :PJa dziś troszku się nagotowałam, ale Tż powiedział, że pyszny obiad, więc jestem zadowolona Uwielbiam jak on się cieszy jedzonkiem Tyle, że chlupnął mi gorący olej na podłogę, a po obiedzie padłam, więc teraz muszę iść posprzątać. Chce ogarnąć chatkę i jutro mieć dzień dla siebie Zakupy za mną chodzą!!! Ach... jakbym wydała troszku pieniążków Już nie pamiętam kiedy robiłam zakupy Tzn pamietam- spodnie ciążowe jedne kupiłam.
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-05-05 o 19:36 |
|
|
|
|
#2399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja musze wziac ten wynik do polski bo tam chce rodzic :d hehe
|
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to się mnie spytała czy wcześniej miałam robione badania i czy wyszły pozytywnie że tak się denerwuję a ja mówię że chciałabym wiedzieć a ona że to jest właśnie poufneNie wiem w ogóle jak jest z wydawaniem wyników przez nich |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

az nie moge usnbac przez to hehe 
mi też się dzieci śnią po nocach i to prawie codziennie haha 
dobrze się po nim czuje i powiem Wam,że jem wszystko to na co mam ochotę, nie przestrzegam tych wszystkich zasad, bo oszalałabym od tego.
, a poranne mdłości mam większe niż na początku ciąży 

to po co ona Cie w ogole przyjela skoro nic nie powiedziala? lekow nie moze przepisac? dlaczego niby? O.o mi rovamycyne przepisuje moj gin oraz lekarz od chorob zakaznych.

Nie wiem, może muszę więcej magnezu jeść
cieszę się życiem! 

a na dokładkę