|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dokuczają mi bo jestem... chuda!!
od dzisiaj zaczelam kuracje "kaszkowa"
![]() ![]() o rezultatach napisze ..... jak je zobacze
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co wam powiem na temat tych kaszek?
specjalnie z mamą przeszłam się do geanta, przeczytałam wszystkie opakowania od tych kaszek i co ? one wcale nie są takie kaloryczne :/ niewiem ile to było ale w każdym razie z mamą się zdziwiłam i stwierdrziłam ze zaniast się napchać kaszką to zjem coś 2 razy bardziej kalorycznego, bo one za wiele tego tam nie mają :/ bodajze caała paka miałą 300 czy 400 kalorii to moje pieguski mają ponad 500 i płatki z mlekiem 3,2 również, i mogę zjesc i to i to odrazujednymn słowiem mówią... odpuscilam sobie te kaszki
|
|
#1323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agus ja nie wiem na czym to polega,ale....... Przyjechala do mnnie w tym roku siostra cioteczna na wakacje,lekko sie przerazilam bo ona naprawde sporo przytyla,szczerze?nie pytalam sie co takiego zrobila,dopiero moja siostra rodzona,ktora byla u Madzi na wakcjach powiedzialamze ona zjadala te kaszki przez cale wakacje...... mi one mi tez i smakuja wiec poprobuje i Wam napisze Pozdrawiam
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo potem rok szkolny czy praca to juz gorzej, nawet mi się udało przytyc 2 kg od siedzenia w domu w wakacje poprostu by utyc trzeba jesc 2000-3000 kalorii na dzien, dlatego ja kaszki odrzuciłam bo duzo nie maja i staram się jeść cos co ma wiecej kalorii by osiągnąć tą liczbę ale szczerze... trudne to jest :/
|
|
|
#1325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czyli Ty tez zaczelas jesc kaszki?? zadnych rezultatow nie bylo u Ciebie?? jak dlugo stosowalas ta "kuracje" ??
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wróciłam z niemiec na początku sierpnia to wazyłam 38 tak schudłam tam :/ i zaczełam sie tutaj tuczyc... tzn do swojej diety dorzuciłam na druga kolacje platki z mlekiem 3,2 i cukrem, pieguski , ryż, kubusie, kiśle, więcej szynek tj mięsa też, naabiału dużo i jem ta sniadanie te pol bulki wiecej czy na kolacje i teraz mam 41,5
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem co takiego jest w tych kaszkach, ale np. lekarz teraz zalecił abym zagęszczała mleczko Nikolce kaszką lub kleikiem bo ma troszkę za małą wagę i aby przybrała troszkę to mam jej podawac kaszki do mleczka. Mój kuzyn od dziecka uwielbiał kaszę manną gotowaną na mleku i naprawdę po tym tył, stawał się taki grubiutki. Może zwykły grysik na mleku bardziej tuczy niż kaszka??
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście na te kaszki to czasu szkoda,żeby jeść,jak takie mało kaloryczne.Mam pomysła-jak będę coś kupować to popatrzę najpierw co jest najbardziej kaloryczne
Zjadłam dzisiaj frytki,na pewno utyję
|
#1329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agus gratuluje tych 41,5 i zycze jeszcze troszke wiecej
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A efekty widzę teraz
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ogólnie dorzucilam do diety wiesz ja mam nie cale 160 bodajże,, i zauwazyli ludzie ze przytylam ,a niby waze te 41,5 tylko ale w zyciu tyle nie wazylam Nemezja ja tak robie jak bym byla na diecie ![]() ![]() ![]() ale patrze to co ma najwięcej, jakis głupi nawyk ale jak widac na dobre mi wychodzi Niki ja jako dzieciak dłuugo chyba do 10 lat jadłam kaszi i wazylam 20kg byłam taki patyk że szok, więc niewiem, aa zapomniałam masz piękną córkę mowi sie ze wszytskie małe dzieci sa łądne, ale ona jest naprawde śliczna
|
|
|
#1332 |
|
Zadomowienie
|
Owszem kalorie sa wazne, ale trzeba tez patrzec na weglowodany i bialka!
Tluste paczki sa wysoko kaloryczne i co z tego?? Chyba nikt by nie chcial przytyc od takiego tluszczu... To z ektos przytyl po kaszkach jest mozliwe, ale wydaje mi sie ze maja na to wplyw takze inne produkty i przemiana materii. Kieys tez zajadalam sie kaszakmi ale nie podchodzily mi bo sie nimi zapychalam i nie chcialam jesc innych rzeczy...jestem niejadek wiec kaszka raczej odpada jako dodatkowy rarytas. Najlepszy na apetyt jest wysilek fizyczny
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie też jadłam w dzieciństwie kaszę mannę na mleku, ale nie codziennie. Każdy organizm jest inny, jeden bedzie jadł przez miesiąc kaszki i przytyje a inny w ogóle
.Aguś dziękuję, wiesz powiem Ci że każdy mówi co innego ,jedni że córcia do mnie podobna inni że do taty,jeszcze inni że do nikogo..... wiec niewiadomo hehe.Tutaj na tej stronce na samym dole są wypisane tzw."bomby kaloryczne" : http://free.polbox.pl/d/dietykon/tabela.htm#mleko Zacznę chyba zjadać kostkę masła śmietankowego na śniadanie |
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz ja się odezwę
![]() Swoją szczupłość zawdzięczam genetyce. Rodzice są/ byli szczupli. Tata nadal jest, ale mama po urodzeniu brata przytyła. Opowiadała mi, że będąc młodą dziewczyną wszyscy się nad nią litowali umartwiali, ze taka chudziutka. Fakt, ma troche ponad 160 cm a wazyla troche ponad 40 kg. (Aguś, coś jak ty ). Jednak chodząc do podstawówki trenowała kajakartswo przez co ma bardzo rozbudowane ramiona co zmniejszalo efekt chudosci. Analizując to, do kogo jestem podobna - do smierci bede szczupla, chyba ze bede sie bardzo niezrowo odzywiala w bardzo duzych ilościach (już wychodzi mi nadmiar czekoladek i chipsów Kolejny plus ![]() ![]() A w co się ubieram? Bardzo różnie. Lubię dopasowane w biodrach i troche w udach spodne (dzinsy i sztruksy) ale raczej delikatnie rozszerzane w łydkach. Nie mam na myśli dzwonów!Lubię także nosić materiałowe zwykle spodnie gdzie nie przylegają w udach ale w biodrach koniecznie musza być dobre. Spodnie w duzymi kieszeniami na tylku i po bokach. Jeśli chodzi o bluzki to chyba kazde, ktore nie są odstające pod pachami Uwielbiam grube welniane swetry kocham je a pod nie zakladam wylacznie bluzki z krótkim rekawem etc.Latem noszę bluzki na ramiączkach. Nie wstydzilam się nigdy, moze dlatego ze nikt mi nigdy nie powiedzial, ze mam brzydkie kościste ramiona. Z reszta nawet gdyby, toc przeciez jest lato a chce sie opalić, nie? ![]() Bardziej, mniej dopasowane. z dekoltem mniejszym, większym, bez... Na pewno NIE założę bluzki z cienkiego materiału, ktora jest dosc obcisła... Wtedy mam wrazenie, ze rece mam jak dwa sznureczki Hmm.. to chyba tyle. Wiecej tematów nie poruszyłyscie jak mnie nie było
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
a jesli chodzi o tycie. Moze nie szybciej ale zdrowiej i z rzsądkiem przytyjemy jedzac te kaszki i inne tego typpu produkty nizeli mialybysmy opychac sie czyms, co jest tluste i malo smaczne a do tego okropnie niezdrowe.
Juz wczesniej pisałam na czym polega roznica. Lepiej jest przytyc na bialku i weglowodanach niz na tluszczu. Tyle mojego. W tej tabeli to prawda. Orzechy wloskie, ziemne czy laskowe. Polecam bardzo! I to niekoniecznie na przytycie ale także jako wspomagacz do nauki ![]() Warto poszukac w sklepach orzeszków ziemnych w takiej cukrowej polewie. Pyszności! Ja kiedys od dziadka dostawalam cale kartony i nauka wchodzila lepiej a i sie troche przybralo po nich ![]() szkoda tylko ze o tej bitej smietanie nie napisali czy to chodzi o kupną a'la sniezka albo ta w sprayu czy taka domowej roboty ze smietany.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2006-09-08 o 17:35 Powód: edycja? |
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Niki dobre z tym masłem
a jak ta maca bo to ty stosowalas nie? czy mi się coś pokręciło są juz jakies efekty ![]() Karolca "dwa wiszące worki po kartoflach " mnie rozwaliły ![]() u mnie tak jak u wszystkich tutaj to rodzinne kurde dogoniłam moja mame jak miala 23 lata bo wazyla 42 a ja juz tez prawie tyle tylko ze ona 3-4 cm wyższa co tu duzo mówić,,, moj TŻ też patyk i tez to u niego rodzinne ma 187 cm i ostatnio jak wlazł na wagę to miał 65 kg tylko u niego jakos tego nie widać, przez prace tak zjechał po pracuje po 10 h, dzwiga tony i jedna przerwa tylko na jedzonko kazałam mu kiupic odzywki dla kulturystow bo jest tak wyjałowiony ze szok, a tam jest białko i węglowodany więc mu się przyda
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś ale te odzywki niszcza wątrobę! tak slyszalam. chociaz nikt sie do tego nie przyzna:/
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej mamy brat, moj wujek jest zawodowym kultyrystą już nam powiedział co i jak gdzie i ile kupic powiedział mi ze sa takie, samo białko co ja nawet bym mogla jesc, bo to zwykłe białko jest tylko ja nie mam kasy i jakos mi sie nie chce bo to nie dobre jest
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam ludzi po sterydach i na normlanych to raczej nie wyglądali :/
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem wszystko na ten temat, bo moj mądry wujek jak był gówniarzem zafundował sobie serie, teraz ma 29 lat i wątrobe tragedie. musi byc na diecie ryz itp, no i inne flaki też do niczego, i teraz przestrzega wszystkich młodych , no i oczywiscie teraz żałuje, no ale cos człowiek uczy się na błędach.
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam nosze doł zawsze obcisly, zle sie czuje w luznych ciuchach. mam moze jedne bojowki (aktualnie nienoszone) a tak to reszta obcisle. zawsze przeciez sa paski. gora to juz roznie-czasem obcisla i na to bluza sportowa, czasem obcisla i juz, a czasem cos luznego, po prostu nosze to na co mam ochote,nie patrze na nic. a paski, kropki, zywe kolory (polecam! bo tez poszerzaja) wrecz uwielbiam!
A tak swoja droga od dzis pracowalam tzn male zleconko ale duzo latania- nie mialam czasu na drugie sniadanie i juz czulam jak mi spadaja spodnie! na serio! ale nadrobilam niedobra(w sensie niezdrowym) mc pasza (czyt. mc donald) fuuu . W ogole zalwazylam ,ze dla mnie bardzo wazne jest sniadanie i drugie. moge nie zjesc obiadu,ale jak nie zjem sniadania to waga drastycznie idzie mi w dol.W sumie to zrozumiale...
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby mi tak przybylo troche w udach (ciut!) i na ramionach, bo mam wystajace obojczyki i przez to nie chodze w bluzkach na ramiaczkach, to bylabym bardzo zadowolona a w sumie nawet nie wiem gdzie jest ten kilogram ktory mi rzekomo przybyl chyba sie rozszedl po calym ciele po trochu i do widzenia...
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
poczytalam o tych kaszkach i tak mi sie zachcialo ze polecialam do sklepu i kupilam sobie najbardziej kaloryczna ze straciatella
![]() ja moge nie jesc sniadania i nawet nie zauwazyc.za to musze sie najesc poznym popoludniem i wieczorem nadrabiam. |
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bez śniadania to jak bez ręki,jak nie zjem to w podświadomości takie cos siedzi,że mam cos niezałatwione,że muszę zjeść
Zjadłam właśnie kolację,ale jakbym nie zjadła to bez różnicy,bo nie chciało mi się specjalnie jeść
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie tak nażarłam dziś ze szkoda gadać "cry: brzusio mnie boli z przejedzenia
zaraz po obfitym obiedzie zjadła cała paczke cukierków a po nich 170 g chipsów i wypilam pol dzbanka wody ... nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu... musze chyba iśc sie wyspowiadac... chyba ze ktoras z was udzieli mi rozgrzeszenia
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
mam do was pytanie
ile macie w pasie na wys pepka ? bo ja to co utyłam te 3 kg to poszlo mi chyba tylkow brzuch ![]() ![]() 70 w pasie mam :/ a ja jestem taka mała, i taki duzy brzuch, niewiem czy jest sens sie tuczyc,,, jak mam miec większy brzuch
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
ok 73
nie trac wiary Aguś
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jestem głodna to mam 58,a teraz po jedzeniu 62.I nie wiem,które prawdziwe,czy się liczy to po jedzeniu czy na czczo?
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec staram sie jesc troszke wiecej ![]()
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle to ja miałąm jak mialam 14 lat , czemu tak mało ćwiczysz czy tak masz? to ile ty wazysz![]() tylko ja mam takie sadło;/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

..... jak je zobacze
to moje pieguski mają ponad 500 i płatki z mlekiem 3,2 również, i mogę zjesc i to i to odrazu

bo potem rok szkolny czy praca to juz gorzej, nawet mi się udało przytyc 2 kg od siedzenia w domu w wakacje
i zaczełam sie tutaj tuczyc... tzn do swojej diety dorzuciłam na druga kolacje platki z mlekiem 3,2 i cukrem, pieguski , ryż, kubusie, kiśle, więcej szynek tj mięsa też, naabiału dużo i jem ta sniadanie te pol bulki wiecej czy na kolacje

to ogólnie dorzucilam do diety
wiesz ja mam nie cale 160 bodajże,, i zauwazyli ludzie ze przytylam ,a niby waze te 41,5 tylko
mowi sie ze wszytskie małe dzieci sa łądne, ale ona jest naprawde śliczna