|
|
#2401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Ja to powiem tak, ile ciąz tyle objawów. Ja mam za sobą już pare do 12 tygodnia i szczerze ta narazie jest najgorsza, chodzi mi o to ze jeżdzic autem nie mogę, co zjem jest mi niedobrze, ale naszczęście nie wymiotuje. ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
Zdjęcie cudowne. Normalnie na medal. Tez już chce takie foto i dzidziolka ![]() ![]()
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
dreamnes przepiękna fotka
cieszę się, że wizyta jak najbardziej udana Myszeczko mi od kilku dni też po wszystkim jest niedobrze. Dziś z 7razy wymiotowałam. Godzinę temu aż płakałam bo gardła już nie czuję, żołądek mnie boli od wymiotów. Chcę mięc już dziecko przy sobie... nad drugim chyba jednak poważnie będę się zastanawiać zanim wyrażę zgodę na kolejną ciążę. Na chwilę obecną chociaż bardzo bym chciała to jestem na NIE. Nie myślałam, że jestem aż tak "miętka" ale wykańcza mnie wymiotowanie. Sądzę, że rovamycyna też się do tego przyczynia. Teraz biorę ją bez przerwy ale pogadam z lekarzem czy będę mogła brać systemem 3t x 2t jak wyniki na toxo będą lepsze. Idę się kąpać i spać. Dobranoc |
|
|
|
#2403 | |
|
Wtajemniczenie
|
agnesuk cieszę się, że nie jestem odosobnionym przypadkiem
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2011-05-05 o 21:10 |
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje ci
i to bardzo.MI naszczęście tylko w podrózy łapią ![]() ![]() Ja przy porodzie powiedziałam że więcej nie będzie, a teraz chce i to bardzo hihiii
|
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny musze sie wyzalic
![]() Moj Tz zachowuje sie jak ostatni kretyn.... znow popsul mi nerwy. On uwaza, ze moje zle samopoczucie to tylko moj wymysl i tak tez sie zachowuje. Zero jakiejkolwiek pomocy. A jesli juz sie ruszy to z wielkim bolem i ma problem, ze siedze w domu na l4, bo wg niego to okradanie panstwa z pieniedzy ( skoro nie ma zagrozenia to powinnam pracowac do konca). Dzis mi powiedzial, ze ma dosc sluchania, ze sie codzien zle czuje ! Jakbym ja cos od niego chciala...no sorry, chcialam pomocy przy filipku. Wczoraj nie mialam sily posprzatac po obiedzie to dzis mi to wypominal,z e musial po mnie posprzatac. I ze se wkrecam jakies jazdy, bo polaczylam oslabienie z zajadem i ze nic tylko slyszy o moich dolegliwosciach i ze mam prawo narzekac tylko w dniu porodu. Jest mi bardoz przykro, ze jestem zostawiona sama sobie z ta ciaza, ze nie mam troski i zainteresowania. Jestem wykonczona ciaglym zlym samopoczuciem, migrenami, zgaga, oslabieniem i cala reszta tych ''przyjemnosci''. A mimo wszystko jakos prowadze dom i opiekuje sie zbuntowanym dwulatkiem. A ON wroci z pracy ze swoja skrzywiona mina jaki to on zmeczony i albo sie uwali przed tv po obiedzie albo idzie spac ( bo uprzedniej nocy siedzial przed tv do 3 nad ranem, bo jak to on mowi- musi miec czas dla siebie aby odpoczac)... a wg niego ja siedze w domu cale dnie przed tv albo przed kompem i dlatego mnie boli glowa. I skoro nie przeszlo mi po tylu dniach to moze powinnam sie polozyc do szpitala bo mam raka mozgu. Myslalam, ze ta ciaza bedzie radosna a on zabierami cala przyjemnosc z niej. Jeszczem i powiedzial, ze on sie nie cieszy z niej przeze mnie bo slyszy w kolko , ze mnie cos boli.... ![]() PRzepraszam, ze wam zasmiecam tym glowy,ale musze sie wyplakac komus
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On chyba sam siebie nie słyszy, co do Ciebie mówi. Ja niewiem, ale taki typek mnie tez by dobijał takimi głupimi tekstami. Jak tak można. Współczuje ci takiego TZ , ale skoro on jest zmęczony to niby czym. Ty tez masz prawo wkoncu to ty jestes z dzieckiem 24 na h , to ty zawsze mu sprzatasz, gotujesz. Czasem naprawde nierozumiem tych chłopów. Dlaczego to My tak zawsze musimy cierpiec, ok My mozemy chodzic z brzuszkami ale TZ niech wszystkie dolegliwości przechodzą i zobaczymy kto tu będzie bosem. Mi to czasem wypad do mamy poprawia nastrój np na 5 dni tak sie zrelaksować, a jego zostaw samego i zobaczysz moze wtedy cię doceni, jak sie starasz.
|
|
|
#2407 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
żadnych wymiotów, zachcianek, nic. no... może czasem zaboli głowa, ale to rzadko. baaardzo się ciesze,że ciąże znoszę tak łagodnie, bo nie zniosłabym porannych wymiotów i wszystkich innym objawów książkowych Cytat:
szczególnie przy bólu głowy pomaga. Cytat:
jak tak patrzę na to zdjęcie, to już chcę 24 maja i kolejne usg Ggora - Tż to chyba oszalał co to w ogóle za myślenie?! grrrrrr Może jakby On sam pobył z dzieckiem cały dzień, sprzątał, gotował, i na dodatek źle się czuł, to ciekawe czy by tak mówił... oczekiwał by pomocy i wsparcia,a nie jesze dobijania. Kochana, bierz Tż na rozmowę i powiedz mu o tym co czujesz. Może chociaż to coś pomoże?
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-05-05 o 21:47 |
|||||
|
|
|
#2408 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agnesuk jakbys musiala, to bys zniosla, bo na to nie ma rady (chyba tylko nie zachodzic ) Zreszta, czego bysmy nie zniosly dla naszych dzieciaczkowEdytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-05 o 21:48 |
|||
|
|
|
#2409 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam, że będzie lżej,chociaż i tak nie powinnam narzeekać bo wiele kobiet przechodzi ciąże gorzej niż ja...ale niestety męczą mnie mdłości,kilka razy wymiotowalam,z jedzeniem też jakoś tak dziwnie niby jestem głodna ale jak otwieram lodówke to na nic nie mam ochoty...no i ciąłe zmęczenie..i humr też mam taki średni,myślałam że jak już będe w ciąży to będę fruwać 15 cm ponad chodnikami ze szczęścia..jestem bardzo szczęścliwa ale humora mam cały czas taki średni..nie wiem czemu tak jest..w ogóle czuję się tak inaczej, trochę nieswojo.. |
|
|
|
|
#2410 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja tylko opowiadam ze dzis mnie kuło cos itd bo myslalm ze chce wiedziec o wszystkim ttlko my sb razem mozemy zrozumiec bo oni nie maja przyplywów hormonow ![]() nie martw sie buzki---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- dziś miało 80,3 mm ahhh szkoda że filmiku nie nagrałam---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez hormony chyba świrują, dzisiaj dzie zaczrty od sprzeczki, wczoraj zakonczony sprzeczką....ehhhh.....
moj tz rozumie, umie posprzatac, ugotowac i zajac sie mala, pomaga jak umie jeszcze na budowie pracuje, ale czasami tez mam go dosc! momentami mam wrazenie ze to w ogole nie ten czlowiek ktorym byl 5 lat temt, ale ja tez sie zmienilam...pewnie na gorsze jak to on mowi.... ale ja czasami sie zapominam i uzywam slow ktorych nie powinnam...eh... ggora a gdybys tak nic nie robila? kiedy tz ma urlop? zostaw go na 3 doby w domku, wroc i zapytaj GDZIE OBIAD? czemu nie posprzatane( bo pewnie by nie bylo:p)
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Ggoraa ale wkurzył mnie Twój tż
zakochuje sie jak moja matka momentami. Ona tez uwaza, ze przesadzam z przypadlosciami ciazowymi i tez twierdzi, ze zle sie czuje bo w domu siedzie.Nie wiem co bym zrobila jakby moj Tz mi cos takiego powiedzial. Bardzo Ci współczuje ale wierze, ze poradzisz sobie. Musisz! A Tz'ta zjedza wyrzuty sumienia pewnie za jakis czas. Ja zaluje, ze faceci nie moga poczuc tego co my czujemy w ciazy. Darusia ja tez czasami mam za dlugi jezyk i pocisne cos Tż'towi. Ale on zawsze tez mi cos dowali w ramach odwetu. Tyle, ze my sie potem z tego smiejemy najczesciej. Fakt, ze z boku moze to wygladac nieprzyjemnie. A Tż to wcana bestia bo zawsze mi cos pocisnie tak zeby moja rodzina nie byla swiadkiem potem jest, ze ja jestem wredna a on taki biedny. Miałam dziś kolejny cudowny sen
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2011-05-06 o 08:50 |
|
|
|
#2413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale cóż, czas ciąży to burza hormonów i takie sprzeczki są nieuniknione... Z przymrużeniem oka traktujmy te "wymiany zdań" i wrzućmy na luz Wiem, że czasami się nie da, ale chociaż się starajmy
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Czy u was tez tak od rana świeci słoneczko i chce ogrzać nasz w końcu ten zimny świat ??? Ja dzis ide na wizyte ale bez usg. Może mi karte założy wkońcu ???
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam teraz w 15tym tygodniu usg, wiec moze... ale i tak bym tego w 100% nie brala pod uwage
![]() Tylko ta ciekawosc tak mnie zrzera Poza tym cala rodzina lacznie z TZ mowi, ze nie mam nic do gadania, bo to i tak dziewucha bedzie A my z babelkiem zrobimy im na zlosc i bedzie chlopak |
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też wszyscy z rodziny mówią, że dziewuszka będzie. Ale my z Tż obstawiamy chłopca
i co najśmieszniejsze jak spotykałam w majówkę znajomych i większość wyskakiwała z tekstem: hmm pierwsze co sobie pomyślałem/am to, że będzie chłopak ![]() co prawda nie wierzę we wszelkie podświadome odczuwanie co będzie ale chciałabym synka
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym odczuwaniem, to u mnie bylo tak, ze czworo najmlodszych moich kuzynow od poczatku ''przepowiedzialam'' bez pudla, ale na swoja ciaze to chyba nie dziala
W pierwszych tygodniach mialam takie przeswiadczenie, ze to dziewczynka, ale teraz ucieklo i nie wiem juz nic
|
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Mamusie!
jetsem załamana... Właśnie dostałam wiadomość od swojej szefowej, że jednak mi nie da umowy o pracę, ale jedynie przedłuży mi umowę na jeszcze jeden miesiąc nadal na umowę zlecenie Mieszkam na stancji, za miesiąc nie będę miała pracy.... a dzidzia za pół roku będzie na świecie
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Princesska a może jakbyś powiedziała jej o ciązy to wtedy by ci przedłużyła chociaż do końca ciązy ???
Co do płci dziecka to Ja z Julą to od samego początku jak jeszcze była w planach to wiedziałam że to będzie córcia noi jest a teraz to jak narazie to myśle ze chłopczyk to będzie i myślę że juz tak zostanie może Marcel by to był mmmmm
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to współczuje
|
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
a gdybys szczerze z nia pogadala, powiedziala ze jestes w ciazy, niech da ci te umowe, najwyzej zus pierwszy miesiac sama oplacisz?
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
też już mi to do głowy przyszło.. Ale składke ZUS sama bym opłaciła przez miesiąc, a potem musiałabym iść na zwolnienie lekarskie aż do porodu?
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
no wtedy tak, skoro ona kasy nie ma, chyba ze bys caly czas placila sobie zus i pracowala ale to sie mija troche z celem....charytatywnym pracownikiem przeciez nie jestes...
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dreamnes śliczna, wyraźna fotka Ja też jestem zadowolona z wczorajszej wizyty. Z maleństwem wszystko ok, widziałam dokładnie nóżki, rączki i słuchałam bicia serduszka i trzeba zacząć leczenie.Kolejną wizytę mam 6.06 i być może uda się zobaczyć płeć
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż jakaś mała iskierka nadzieji się pojawiła...Jeżeli ktoś był w takiej sytuacji bądź wie, jak zrobić w tej sytuacji żeby było dobrze, bardzo proszę o rady i z góry dziękuję! Tylko proszę, niech nikt nie myśli, że ja chcę oszukać państwo (bo i takie rzeczy ludzie wypisują na forach). Ja poprostu muszę zabezpieczyć przyszłość swojego dzidziusia i ono jest dla mnie najważniejsze... |
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() toxo masz wynik tylko IGG, czy IGM też masz? Bo to IGM jest wyznacznikiem choroby trwającej. Princesska przykro mi z powodu pracy. Niestety nic Ci nie doradze bo nie pracuje. Chociaz coraz bardziej tesknie za moim kelnerowaniem i coraz czesciej do mnie dzwonia czy przyjde do pracy, a ja odmawiam. Powiedzialam szefowi, ze powod moich odmow moge podac dopiero po 9maja |
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
IGG dodatnie oznacza, ze kiedys chorowalas na toksoplazmoze.
IGM dodatnie oznacza, ze obecnie chorujesz. Czyli skoro masz IGG+ i IGM- to jestes w najlepszej sytuacji poniewaz chorobe przebylas i nie zagraza Ci w ciazy. W przypadki IGG- i IGM- trzeba uwazac bo z choroba nie mialo sie do czynienia i mozna sie zarazic w czasie ciazy. IGG+ i IGM+ oznacza trwajaca infekcje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

i to bardzo.

jak mu powiedziałam że słyszałam że nie powinno się jeść to powiedział że tak jak ktoś ma w normie badania

i trzeba zacząć leczenie.