![]() |
#4951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część II
hmm
a nas czeka polskie morze nie można mieć wszystkiego ale i tak się cieszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz w maju am do zdania jeszcze 10 egzaminów.. i do 15 maja musze oddać pracę licencjacką.. ![]() DO tego jeszcze nam kilka osób do zaproszenia zostało.. do załatwienia zreszta też jeszcze.. bo to wódka, napoje, bus dla ludzi.. garnitur tż i ubranie na drugi dzień.. jeszcze musimy podogrywać sprawy związane z kamerzystą, fotografem, orkiestrą.. przeraża mnie to.. ![]() Ale właśnie jak przychodzi taka chwila że najchętniej to bym się porycząła myślę sobie o tym.. że tydzień po ślubie wylatujemy na 15 dni do egiptu.. i wreszcie nikt nic ode mnie nie będzie chciał.. wolnę od pracy od uczelni.. od wszystkiego Tylko JA i Mój Mąż ![]()
![]() |
#4953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już prawie wszystko macie pozałatwiane ![]() Sukienka i bukiecik bardzo ładne ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4954 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
BAN stały
|
Cytat:
właściwie faktycznie, jak myślę więcej o podróży poślubnej niż o samym ślubie to lepiej mi się robi na duchu haha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Raczkowanie
|
my raczej nigdzie nie pojedziemy.
jesli sie uda to moze w październiku gdzieś. chyba że naprawdę się wkurzę i dogadam się z przyjaciółką by w Londynie ich odwiedzić w lipcu czy sierpniu.
#4957 |
Raczkowanie
|
My zamierzamy "gdzieś" lecieć ale to "gdzieś" nadal pozostaje nieokreślone. Chodzi oczywiście o fundusze. Jaką kwotę przeznaczacie na podróż?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4959 | |
Zadomowienie
|
Nam marzyła się Kenia a najlepiej Malediwy.. ale niestety koszty za duże ;/ Zaraz po ślubie się też wyprowadzamy i będziemy urządzać nowe mieszkanie także tym bardziej szaleństwo podróży musiało być umiarkowane. Tak czy inaczej ważna dla mnie jest plaża, długość (2 tygodnie) i możliwość pozwiedzania na własną rękę. A gdzie - sprawa drugorzędna.. choć mój TZ żałuje trochę lwów i tygrysów ;p
notatki85 - jest przy Waszym hotelu jakaś rafa? to naprawde fajna sprawa, bo nie zawsze chce się gdzies dalej jeździć. My codziennie prawie snoorkowaliśmy, a wieczorem karmiliśmy rybki z pomostu. Ach się rozmarzyłam.. Cytat:
Przy mneijszych kosztach polecam Tunezje np na tydzień. Choć nie wiem jak tam teraz po tych zamieszkach.
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-05 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że 4 tys to max jaki możemy przeznaczyć, tymbardziej że zaraz po ślubie chcemy też skoczyć ze spadochronem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
Super z tym skokiem
![]()
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-05 o 11:27 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak przy naszym hotelu jest prywatna plaża z dojściem do rafy ![]() ![]() ![]() ![]() My Kenię też mamy w planach.
![]() |
#4963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4965 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tort-22 I ciepły posiłek-23:15 II ciepły posiłek- 1:30 III ciepły posiłek 3:00 lub 3:30 (zastanawiamy się nad IV ciepłym daniem) Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 |
Wtajemniczenie
|
Kochane co o nich sądzicie?
#4967 |
Raczkowanie
|
Dla mnie śliczne! Powracam do Was po przerwie ;D udało mi się doczytać wszystkie zaległości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4968 |
Zadomowienie
|
Ja nei za bardzo lubię w ten sposób profilowany obcas, ale sa bardzo ładne. Widziałam je chyba niedawno w Gapie, zwróciłam na nie uwagę, ale ja już butki mam, więc nie mierzyłam.
hej gurcia, koniecznie wrzuć podsumowanie ![]()
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-05 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
UUU duużo pieniążków ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki byłam wczoraj nie na przymiarce a na 2 wzięciu moich wymiarów jak się okazało dobrze, że tak późno bo od ostatniego razu ubyło mnie wszędzie po 3 cm a w bioderkach to nawet 7... przymiarkę sukni mam ok 12 dni przed ślubem a odbiór w tygodniu przed ślubem chyba w czwartek... jak byłam ostatnio w salonie to upewniłam się w moim wyborze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A o to i moje podsumowanie ![]() Ślub: 25 czerwca 2011 godz. 16:00 Zaproszenia: wszystkie rozdane, lub wysłane. Liczba gości(przewidywana) ok.150-160 Kwiaty: Bukiet z różowej gloriozy, łezka Obrączki: klasyczne złote, soczewkowe, 7mm napis imiona i data ślubu Sesja: w czasie ślubu- fontanna na skwerku, i może jeszcze PKP. W poniedziałek po ślubie najprawdopodobniej w Kozłówce tort: w interesie Sali, dwa poziomy śmietanowe, dwa klasyczne. strój TŻta: garnitur czarny, koszula, krawat, kamizelka ślubna. suknia: z Salonu Agnes, Kolekcja Gold model 10114 buty: atłasowe białe, z dwoma kryształkami. Welon: krótki do pasa, tzw. żabot Bielizna: bardotka, maj tuszki nie kupione J suknia drugi dzień: biała, bez rękawów, cała w cieniowane bialo czarne motyle. Suknie mamy: Jeszcze nie ma. Najprawdopodobniej na ślub kremowy kostium ze spódniczką w kolano i do tego kapelusz a’la królowa matka ;D kolor przewodni: malina i ecru jedziemy: Mazda 6 sedan, czerwona biżuteria: bransoletka i naszyjnik swarovski Ab, kolczyki kule malinowe również swarovski Taniec: mix piosenek min. Czerwone gitary, milano, akcent, M. Jackson, jozin z bazin, kaczuchy, mac arena, itp. Robi się. Będzie jutro ![]() Prezent dla rodziców: portrety ślubne w ramce, kwiaty. Fryzura: nieco asymetryczna kaskada włosów. Wymyślona przeze mnie i fryzjerkę J Makijażystka: maluje się sama. Nikomu innemu w tej materii nie ufam. Kościół: św Anny w Wohyniu. Załatwiony J Ozdoby na wódkę: zawieszki, kupione razem z zaproszeniami. Świadkowie: Moja przyjaciółka i przyjaciel TZ Strój świadkowej: Kupi dzień przed ślubem ;D Protokół i inne dokumenty załatwione Noc poślubna: będzie gorąca ![]() ![]() Nauki zaliczone, zapowiedzi przed nami. USC załatwione ![]()
" Bądz słodki dla wroga.... to najbardziej go denerwuje..." ![]() ![]() ![]() Walka trwa: ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gurcia Czas edycji: 2011-05-05 o 18:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Raczkowanie
|
„Miłość nie polega na tym, aby wzajemnie się sobie przyglądać, lecz aby patrzeć razem w tym samym kierunku.” ![]() 17.12.2007 Love ![]() 31.07.2010 Zaręczyny ![]() 11.06.2011 nasz Slub ![]() zbliża się 14.09.2011 Dzidziuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Rozeznanie
|
A ja sobie kupiłam dzisiaj sukienkę na poprawiny!!
![]() ![]() Fotkę wrzucę w weekend bo teraz nie mam aparatu. Kupiłam w Orsayu. Jest szara z różowymi kwiatkami na dole sukienki, wiązana na szyi, długość do kolan mniej więcej. I w fajnej cenie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki po długim weekendzie
![]() ![]() ![]() ![]()
#4975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam 8 egzaminów w tej sesji i tez już powoli łażę i błagam o szybsze ich pisanie by mi na czerwiec jak najmniej zostało. Mam jeszcze 10 zaproszeń do rozdania. We wtorek przymiarka sukni, mam bieliznę już, bolerko i podwiązkę, buty, pończochy chce samonośki, obrączki są. Kwiaciarka zamówiona, w przyszłym tyg idę omówić szczegóły, w tym miesiącu po kolei będziemy się przypominać fotografowi, kamerzyście zespołowi, ostatnie zapowiedzi będą w tą niedzielę, później następne czynności w Kościele. Nie mam kiecki na poprawiny a TŻ garnituru. ![]() póki co ze 135 osób zostało mi 112 ale jeszcze część nie potwierdziła przybycia ale mam nadzieje, że będą, mają jeszcze czas ![]()
25 czerwca 2011 r. godz. 16:30 ![]() MICHAŁEK
![]() 18. 04. 2012 r. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
|
A my już mamy większość ślubnych rzeczy załatwionych. Wczoraj TŻ kupił mi biżuterię na wykupiny, wczoraj też rozwoziliśmy kołocz po gościach, dzisiaj w pracy był.
Jedynie to musimy się dogadać jeszcze co do odwozu gości czy będą autobusy czy busy, no i iść na salę ustalić menu i dokładną liczbę gości. A puki co to remontujemy nasze mieszkanko ![]()
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z biżu dostane pierścionek no i standardowo kase ![]() szybko roznosicie kołocz. Jeśli moge spytac to ile Was kosztuje jedna paczka? u mnie wyszła 90 zł jedna paczka,wiec zrezygnowaliśmy z tej tradycji ![]()
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
Znalazłam wyliczenia mojej mamy co do kołocza, może komuś się przyda poglądowo.
W G-cach ciasto kosztuje : Ser – 20,50/kg Mak - 21,20 zł/kg Jabłka - 16,50 Jedna blacha waży ok. 3-3,5 kg. Czyli jedna taka blach kosztuje ok. 65-70 zł. Taka blachę dzieli się na 3 lub 4 kawałki powiedzmy razy 3 ( trzy smaki). W Kaniowie jest troche prościej tam sa tylko kołacze weselne okrągłe, i jest atki mix, ser z makiem i posypka 19,00 zł kg. Jedna blacha okrągła waży ok. 3 – 3,5 kg, można też zamówić małe blachy 1 – 1,5 kg.
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-05 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Raczkowanie
|
Dziewuszki a powiedzcie mi bo jestem bardzo ciekawe o co chodzi z tym kołoczem i z wykupinamiu Was?
#4980 | |
Zakorzenienie
|
Rewelacyjnie!!!
![]() ![]() ![]() Śliczne buciki!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() A wykupowanie jest na krótko przed ślubem. Pan młody przyjeżdża do domu panny młodej, a jej rodzina nie chce jej oddać, póki on jej nie wykupi. Tak więc pan młody za przyszłą żonę daje wódkę. Te zwyczaje są chyba najbardziej popularne na Śląsku. U mnie wykupin nie było, nie podoba mi się ten zwyczaj ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:29.