Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 14:57   #3841
Tenaya24
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
Hej Kochane ostatnio się nie odzywałam bo zwyczajnie nie miałam czasu teraz się dopiero zaczyna czuje się taka zestresowana ale tak to jest jak wszystko na ostatnią chwile ślub, praca licencjacka i egzaminy sie zaczynają, a tyle jeszcze do załatwienia. W weekend chcemy zaproszenia wkońcu zamówic i nie wiedziałam że to też tyle czasu zajmuje :/ i znalazłam taki wierszyk na zaproszenie tylko nie wiem czy nie jest za smutny ale bardzo mi się spdoobał czekam na Wasze opinie
"Kocha się naprawdę i do końca
tylko wówczas gdy kocha się zawsze
w radości i smutku bez względu
na dobry czy zły los."
Jan Paweł II
Wierszyk jak najbardziej pasuje do zaproszenia. Tylko wg mnie jeśli macie żartobliwą treść zaproszenia to jednak zrezygnowałabym albo z tego wierszyka, albo zmieniła treść zaproszenia, żeby nie wyszedł groch z kapustą. Podobnie jeśli macie wierszyk z prośbą o pieniądze. Ale to moje takie małe zboczenie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
ale mnie świetnie
Cieszy mnie to

Cytat:
Napisane przez monik_85 Pokaż wiadomość
Toż to ten sam bukiecik co mi się podoba Jest jeszcze jedna wersja tego bukietu bardziej rozbudowana która też mi się podoba i nie wiem na którą się zdecyduję....
No co Ty gadasz?! Tyle bukietów, a my o tym samym myślimy
Wersja rozbudowana też jest śliczna I choć nie jestem fanką wiszących bukietów, to ten mi się podoba, bo jest taki delikatny. Rewelacyjnie dobrane kwiaty! Czy tam jest też eustoma? Czy tylko róże i frezje?
Cytat:
My właśnie wczoraj zamówiliśmy u jubilera. Mierzyliśmy wiele obrączek w aparcie ale te najbardziej nam się spodobały Przetapiamy własne żółte złoto na takie jak w załączniku więc wychodzi taniej niż kupowanie gotowych. Mam tylko nadzieję że wyjdą takie jak je sobie wymarzyliśmy
Zazdroszczę, że macie to już z głowy Na pewno wyjdą takie jak chcecie Monik, a Ty masz pierścionek zaręczynowy z białego czy z żółtego złota?

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
frezje piekne ale czy nie są zbyt delikatne? wydaje mi się że mogą nie wytrzymać całej nocy, chociaż nie znam się i mogę się mylić
Pojęcia nie mam. Spytam się w kwiaciarni. Róża we włosach też może szybko klapnąć.

Cytat:
Pocieszyłaś mnie z obrączkami to znaczy że damy radę
Spokojnie, Wy macie jeszcze mnóóóstwo czasu

Dziewczyny dziś kupiłam BUTY ŚLUBNE I BIŻUTERIĘ
Jestem zadowolona. Zakupy mi się podobają, a ceny są rozsądne.
Buty kupiłam w Pantofelku na Narutowicza. Bardzo miła Pani tam sprzedaje nie straciła do mnie cierpliwości mimo tego, że byłam dość upierdliwą klientką A może mama którejś sierpniowej PMki była dziś w Pantofelku? Przyznać się bo nawet sobie troszkę porozmawiałyśmy
Biżuterię kupiłam też na Narutowicza w sklepie Szkatułka (na przeciwko Jacqueline, po drugiej stronie ulicy). Ceny rozsądne, wybór dość duży, fajna sprzedawczyni. Na srebro mają -50%.

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:08   #3842
Tanitka
Rozeznanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Wierszyk jak najbardziej pasuje do zaproszenia. Tylko wg mnie jeśli macie żartobliwą treść zaproszenia to jednak zrezygnowałabym albo z tego wierszyka, albo zmieniła treść zaproszenia, żeby nie wyszedł groch z kapustą. Podobnie jeśli macie wierszyk z prośbą o pieniądze. Ale to moje takie małe zboczenie

Cieszy mnie to

Wersja rozbudowana też jest śliczna I choć nie jestem fanką wiszących bukietów, to ten mi się podoba, bo jest taki delikatny. Rewelacyjnie dobrane kwiaty! Czy tam jest też eustoma? Czy tylko róże i frezje?

Zazdroszczę, że macie to już z głowy Na pewno wyjdą takie jak chcecie Monik, a Ty masz pierścionek zaręczynowy z białego czy z żółtego złota?

Pojęcia nie mam. Spytam się w kwiaciarni. Róża we włosach też może szybko klapnąć.

Spokojnie, Wy macie jeszcze mnóóóstwo czasu

Buty kupiłam w Pantofelku na Narutowicza. Bardzo miła Pani tam sprzedaje nie straciła do mnie cierpliwości mimo tego, że byłam dość upierdliwą klientką A może mama którejś sierpniowej PMki była dziś w Pantofelku? Przyznać się bo nawet sobie troszkę porozmawiałyśmy
Biżuterię kupiłam też na Narutowicza w sklepie Szkatułka (na przeciwko Jacqueline, po drugiej stronie ulicy). Ceny rozsądne, wybór dość duży, fajna sprzedawczyni. Na srebro mają -50%.

za zakupy. ja Biżu tez mam wybrana, tzn tżcik mi kupił a butki idą, także powoli powoli będę ubrana pochwal się zakupami
Stary 2011-05-06, 15:11   #3843
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy to prawda że jak się bierze ślub w innej parafii niż własna to trzeba brac od księdza jakies "pozwolenie"? Jak to wygląda i jak się wogóle o to pytac?

Bo z tego co zrumialam to do Urzędu Stanu Cywilnego potrzebny jest akt urodzenia mój i Tż oraz dowody.
Do kościoła żeby spisać ten protokól trzeba akt chrztu,dokumenty z Urzędu i co jeszcze?
Pozwolenie (licencja) jest potrzebne, gdy bierzecie ślub w parafii, która nie jest ani Twoją parafią, ani Twojego narzeczonego. Wtedy po pozwolenie idziecie albo do Twojej parafii albo do parafii narzeczonego, obojętnie. No i jest to płatne.
Do USC, jeżeli oboje urodziliście się w Lublinie, to potrzeba są Wam tylko dowody osobiste, nie musicie aktów urodzenia mieć. A jeśli jesteście z różnych miast, to trzeba mieć.
Do kościoła trzeba odpis aktu chrztu (jest ważny 6m-cy), ostatnie świadectwo z religii i chyba tyle. Dokumentów z USC nie potrzebujecie do spisania protokołu, możecie je donieść później, bo one są ważne tylko 3m-ce, a protokół można spisać wcześniej.

Cytat:
Napisane przez milo20 Pokaż wiadomość
Witam!
Odchodząc od tematu mam do Was Drogie Forumowiczki prośbę proszę o polecenie naprawdę dobrego zespołu w przystępnej cenie...tak do 3500 (jeśli taki istnieje)- tyle stron już obejrzałam...a jak coś fajnego jest to ceny takie, że chce się płakać... dajcie znać jak coś wiecie ślub mam 9 czerwca 2012...więc najbliższa pora żeby coś wybrać...
Ja z czystym sumieniem mogę polecić nasz zespół - volare band. Co prawda bardzo się obawiałam jak się sprawdzi, bo nie słyszeliśmy ich nigdy na żywo i znaleźliśmy przypadkowo przez internet, ale teraz mogę powiedzieć, że byliśmy bardzo zadowoleni, świetny zespół, nasi goście bardzo ich chwalili.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:16   #3844
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
rób zaraz zdjęcia i wstawiaj
a propo butów bardzo się cieszę, że mam ten problem z glowy. Nie chodzę w wysokich butach, a teraz dużo jest właśnie wysokich. Mam jasne sandałki, które kiedyś kupiłam na wesele, miałam je dosłownie 2 razy na nogach i teraz jak nic będą pasowały do mojej sukni a obcas mają 5 cm więc sie nie zabiję

Edytowane przez Magda_84
Czas edycji: 2011-05-06 o 15:20
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:18   #3845
karolkya
Wtajemniczenie

Dziewczynki mam pytanie kiedy mniej więcej trzeba przypomnieć się np fotografowi i w jaki sposób (boję się że może zapomniał o nas albo coś) Tylko tak się zastanawiam...
Stary 2011-05-06, 15:36   #3846
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
za zakupy. ja Biżu tez mam wybrana, tzn tżcik mi kupił a butki idą, także powoli powoli będę ubrana pochwal się zakupami

Wklejam butki, bo zdjęcie biżuterii w ogóle nie chciało wyjść. Nic nie było widać, bo się obraz rozmazywał (zdjęcia robione komórką).
Cytat:
rób zaraz zdjęcia i wstawiaj
a propo butów bardzo się cieszę, że mam ten problem z glowy. Nie chodzę w wysokich butach, a teraz dużo jest właśnie wysokich. Mam jasne sandałki, które kiedyś kupiłam na wesele, miałam je dosłownie 2 razy na nogach i teraz jak nic będą pasowały do mojej sukni a obcas mają 5 cm więc sie nie zabiję
Pewnie! Jak masz buty, to sobie nie zawracaj głowy kupnem następnych Ja raczej też na płaskich śmigam. Teraz, z racji na mój stan, to tylko w płaskich ale obcas w tych butach też nie jest strasznie duży, bo ma 6 cm i nie czuje się go, więc myślę, że dam radę

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam pytanie kiedy mniej więcej trzeba przypomnieć się np fotografowi i w jaki sposób (boję się że może zapomniał o nas albo coś) Tylko tak się zastanawiam...
Już możesz się przypomnieć tak dla własnego spokoju zadzwoń i śmiechem żartem powiedz, że chciałaś się przypomnieć i spytaj czy pamięta o Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (22,2 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty1.jpg (15,9 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-05-06 o 15:45
Stary 2011-05-06, 16:17   #3847
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny! Tak Was czytam i myślę sobie, jej jak dobrze, że mam już z głowy i buty i obrączki i wybór bukietu. Tyle spraw się piętrzy, ale przynajmniej to o czym piszecie mamy już z głowy.
Teneya, Ty to musisz już nieźle się stresować, już maj! Mam nadzieję, że wszystko dobrze się układa i cieszysz się ostatnimi przygotowaniami

Ja dziś dostałam welon, który zamówiłam na ebayu. Chciałam zawsze długi welon, suknie mam bez trenu, ale w kościele chciałabym tren, więc welon wydawał mi się super rozwiązaniem.Oto zdjęcie (małe jest, ale tak, żebyście miały pojęcie jaki to styl). Po ślubie chcę welon zdjąć, bo będę miała diadem, więc nie będę go potrzebować, a poza tym by mi przeszkadzał. Ogólnie podoba mi się ten, który dziś dostałam, tylko tiul jest dość twardy i boje się, że nie będzie się dobrze ciągnął po ziemi, jeśli wiecie o co mi chodzi. Jest jakiś sposób na zmiękczenia tkaniny?

Zapomniałam, że jeszcze się z Wami nie podzieliłam zdjęciami z przymiarki sukni i chyba również obrączkami Załączam więc i te zdjęcia zdjęcie sukni z komórki, więc jakość średnia, przepraszam.

Co myślicie o połączeniu suknia - welon?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg veil.jpg (9,6 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Photo0173.jpg (82,0 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (68,3 KB, 85 załadowań)

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2011-05-06 o 16:41
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:59   #3848
moniczkar_
Raczkowanie

moni_ka.g dzięki,już wszystko teraz rozumiem
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 17:34   #3849
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym dzownila miesiac przed, czyli u Ciebie juz z pytaniem, ze chcesz sie po prostu przypomnieć i mniej wiecej mozesz powiedziec o ktorej maja sie zjawić i ustalic szczegoly czego sobie zyczysz a czego nie
Cytat:

Wklejam butki, bo zdjęcie biżuterii w ogóle nie chciało wyjść. Nic nie było widać, bo się obraz rozmazywał (zdjęcia robione komórką).

Pewnie! Jak masz buty, to sobie nie zawracaj głowy kupnem następnych Ja raczej też na płaskich śmigam. Teraz, z racji na mój stan, to tylko w płaskich ale obcas w tych butach też nie jest strasznie duży, bo ma 6 cm i nie czuje się go, więc myślę, że dam radę

Już możesz się przypomnieć tak dla własnego spokoju zadzwoń i śmiechem żartem powiedz, że chciałaś się przypomnieć i spytaj czy pamięta o Was
fajne buciki mnie sie jakos w tym pantofelku nic nie podobalo, ale Twoje są naprawdę ładne

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Tak Was czytam i myślę sobie, jej jak dobrze, że mam już z głowy i buty i obrączki i wybór bukietu. Tyle spraw się piętrzy, ale przynajmniej to o czym piszecie mamy już z głowy.
Teneya, Ty to musisz już nieźle się stresować, już maj! Mam nadzieję, że wszystko dobrze się układa i cieszysz się ostatnimi przygotowaniami

Ja dziś dostałam welon, który zamówiłam na ebayu. Chciałam zawsze długi welon, suknie mam bez trenu, ale w kościele chciałabym tren, więc welon wydawał mi się super rozwiązaniem.Oto zdjęcie (małe jest, ale tak, żebyście miały pojęcie jaki to styl). Po ślubie chcę welon zdjąć, bo będę miała diadem, więc nie będę go potrzebować, a poza tym by mi przeszkadzał. Ogólnie podoba mi się ten, który dziś dostałam, tylko tiul jest dość twardy i boje się, że nie będzie się dobrze ciągnął po ziemi, jeśli wiecie o co mi chodzi. Jest jakiś sposób na zmiękczenia tkaniny?

Zapomniałam, że jeszcze się z Wami nie podzieliłam zdjęciami z przymiarki sukni i chyba również obrączkami Załączam więc i te zdjęcia zdjęcie sukni z komórki, więc jakość średnia, przepraszam.

no nareszcie, piękna suknia i Ty super się w niej prezentujesz Nie wiem czemu, ale jakos do falban nie widzi mi sie koronkowy welon, sama bede mmiala prosty i gladki i chyba juz tam mam Tak naprawde to zobacz sobie na nastepnej przymiarce i będziesz miala efekt
A tak wogole to strasznie mlodo wyglądasz u mnie 23 niedlugo, a wciąż wyglądam na 18
Stary 2011-05-06, 17:41   #3850
malgosia_23
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki Strasznie dawno nie zaglądałąm, ale siedziałam nad magisterką i ślubne przygotowania zeszły na margines. Już strasznie stęskniłam się za forum!
Staram się powoli ogarnąć te wszystkie rzeczy, które nam zostały i w ostatnim czasie przyszedł papier na zaproszenia, także niedługo będą się drukować (muszę w końcu zrobić ten projekt), znalazłam krawca dla Tż - teraz wystarczy tylko kupić materiał na dwa garnitury - jestem zmęczona na samą myśl..., zakończyliśmy nauki, zamówiłam kwiaciarnię. Teraz szukam butów, sukienki na drugi dzień, muszę zamówić fontannę, busy i pewnie mnóstwo rzeczy z których aktualnie nie zdaję sobie sprawy
Moni_ka.g, Nimporteqoi, Bridella - Wszystkiego Najlepszego dlaWas: roza:
Cytat:
Napisane przez daisym Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa Chciałam dołączyć do Waszego grona.
Witaj

Cytat:
hej, ja polecam zespół mniej znany gdyż nie jest to zespół z samego Lublina tylko z okolic Lubartowa.Nazywa się Selavi.Byłam na weselu gdzie oni grali i było super.Każdy tanczyl na parkiecie dobiałego rana.Gdyby mieli termin to sama bym ich wziela ale niestety byli już zajęci. I chyba są tansi niż 3500 ale musiałabys juz teraz dzwonic bo nie wiem jak z terminami.Można ich posłuchac na internecie.Naprawde polecam
U Nas będą grali

Cytat:

Śliczne
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:44   #3851
monik_85
Raczkowanie

Cytat:

Gratuluję udanych zakupów
W tym rozbudowanym bukiecie to faktycznie chyba jest też eustoma. ale piękne są oba bez dwóch zdań ciężko wybrać... pewnie ostatecznie zdecyduję się po sugestiach florystki (jak wreszcie pójdę do kwiaciarni)...
co do obrączek to mój pierścionek zaręczynowy jest z białego złota dlatego obrączki chcemy z białego złota tylko z dodatkiem żółtego, żeby były ciekawsze ale zarazem klasyczne.
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 20:26   #3852
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Generalnie to zazwyczaj nie trzeba się przypominać, ale jeśli ma Cię to męczyć i będziesz się zastanawiać czy pamiętają to możesz zadzwonić i powiedzieć, że chcesz się upewnić, że jesteście umówieni. Chociaż z niektórymi usługodawcami i tak trzeba się wcześniej spotkać i parę rzeczy ustalić.
Stary 2011-05-06, 20:26   #3853
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:

Cieszę się przygotowaniami, ale i stresuję, bo wiele spraw do załatwienia jeszcze przed nami... mimo wszystko staram się patrzeć na to z dystansem i podchodzić do tego z uśmiechem i na luzie, bo to ostatnie trzy tygodnie naszych przygotowań, a wyrobić się i tak musimy nerwówka może tylko popsuć atmosferę.
Welon jest śliczny i wg mnie pasuje do sukienki, bo obie rzeczy są w hiszpańskim stylu Bardzo ładnie i zgrabnie wyglądasz w swojej sukni
A innego sposobu na zmiękczanie tkanin jak płyn zmiękczający typu Lenor nie znam

Cytat:
fajne buciki mnie sie jakos w tym pantofelku nic nie podobalo, ale Twoje są naprawdę ładne
Dzięki A już myślałam, że tylko ja jestem taka wybredna, bo mimo dużej ilości butów jakie są w Pantofelku, mnie podobało się tak naprawdę bardzo niewiele par.
Cytat:
A tak wogole to strasznie mlodo wyglądasz u mnie 23 niedlugo, a wciąż wyglądam na 18
To prawda Ashyshqa, że bardzo młodo wyglądasz
Ja wczoraj dowiedziałam się, że mój sąsiad był pewien, że jestem uczennicą szkoły średniej a mam 26 lat

Cytat:
Napisane przez malgosia_23 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki Strasznie dawno nie zaglądałąm, ale siedziałam nad magisterką i ślubne przygotowania zeszły na margines. Już strasznie stęskniłam się za forum!
Staram się powoli ogarnąć te wszystkie rzeczy, które nam zostały i w ostatnim czasie przyszedł papier na zaproszenia, także niedługo będą się drukować (muszę w końcu zrobić ten projekt), znalazłam krawca dla Tż - teraz wystarczy tylko kupić materiał na dwa garnitury - jestem zmęczona na samą myśl..., zakończyliśmy nauki, zamówiłam kwiaciarnię. Teraz szukam butów, sukienki na drugi dzień, muszę zamówić fontannę, busy i pewnie mnóstwo rzeczy z których aktualnie nie zdaję sobie sprawy
Spokojnie, masz jeszcze dużo czasu a kiedy obrona magisterki?

Cytat:
Śliczne
Dziękuję

Cytat:
Gratuluję udanych zakupów
W tym rozbudowanym bukiecie to faktycznie chyba jest też eustoma. ale piękne są oba bez dwóch zdań ciężko wybrać... pewnie ostatecznie zdecyduję się po sugestiach florystki (jak wreszcie pójdę do kwiaciarni)...
co do obrączek to mój pierścionek zaręczynowy jest z białego złota dlatego obrączki chcemy z białego złota tylko z dodatkiem żółtego, żeby były ciekawsze ale zarazem klasyczne.
Dzięki, nareszcie stały się owocne
Dobra florystka powinna Ci doradzić. Ja dziś byłam w kwiaciarni u siebie na osiedlu i niczego się nie dowiedziałam.
Tak myślałam, że z białego złota skoro decydujecie się na przewagę białego w obrączkach.
Dziewczyny czy przy wyborze obrączek kierujecie się próbą złota??

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-05-06 o 20:28
Stary 2011-05-06, 22:15   #3854
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

suknia piękna a co połączenia to ja taki welon wyobrażam sobie z jakąś prostą suknią ale to tylko moje odczucia

Cytat:
Cieszę się przygotowaniami, ale i stresuję, bo wiele spraw do załatwienia jeszcze przed nami... mimo wszystko staram się patrzeć na to z dystansem i podchodzić do tego z uśmiechem i na luzie, bo to ostatnie trzy tygodnie naszych przygotowań, a wyrobić się i tak musimy nerwówka może tylko popsuć atmosferę.
Welon jest śliczny i wg mnie pasuje do sukienki, bo obie rzeczy są w hiszpańskim stylu Bardzo ładnie i zgrabnie wyglądasz w swojej sukni
A innego sposobu na zmiękczanie tkanin jak płyn zmiękczający typu Lenor nie znam

Dzięki A już myślałam, że tylko ja jestem taka wybredna, bo mimo dużej ilości butów jakie są w Pantofelku, mnie podobało się tak naprawdę bardzo niewiele par.

Ja wczoraj dowiedziałam się, że mój sąsiad był pewien, że jestem uczennicą szkoły średniej a mam 26 lat

Dziękuję

Dzięki, nareszcie stały się owocne
Dobra florystka powinna Ci doradzić. Ja dziś byłam w kwiaciarni u siebie na osiedlu i niczego się nie dowiedziałam.
Tak myślałam, że z białego złota skoro decydujecie się na przewagę białego w obrączkach.
jak jubiler jest dobry to obrączki będzie miał próby 585 to jest taka próba w sam raz, metal jest nie za twardy nie za miękki i trochę tego złota jest w obrączce my kierowaliśmy się tylko i wyłącznie wzorem i obrączki mamy ze złota próby585, chyba się jeszcze nie chwaliłam, załączam zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 014.jpg (71,5 KB, 72 załadowań)

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 22:16   #3855
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:

to jak matura w tym roku poszla???
ja nie wiem czym sie kierowac, chnyba wygladem, bo zloto dajemy swoje
Stary 2011-05-06, 22:33   #3856
Tenaya24
Rozeznanie

Tak pytam, o te próby, bo zajrzałam na stronę apartu i są duże różnice cenowe właśnie w zależności od próby. Jak chodziliśmy po różnych jubilerach to o to nie pytaliśmy tylko kierowaliśmy się wyglądem obrączki. I te klasyczne kosztowały 900 zł, a w aparcie 900 zł kosztują te, co mają próbę 333 a próba 585 jest już dużo droższa...

A matura? ŁATWIZNA

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

ALONKA gdzie kupiliście obrączki? Długo czekaliście na odbiór? Cenowo przystępnie? P.S. Bardzo ładne są Wasze obrączki.

Stary 2011-05-06, 23:25   #3857
moniczkar_
Raczkowanie

malgosia_23 zazdroszcze, możecie być pewni że zabawa w 100% udana!
Stary 2011-05-07, 02:27   #3858
Ashyshqa
Zakorzenienie

Tanitka i Teneya dziękuję za komplement, w dniu ślubu będę miała 26 lat i 1 dzień Ale jak kupuję alkohol to zawsze jestem proszona o dowód

Dziękuję za Wasze opinie co do połączenia: zdobny welon - zdobna suknia. Ja osobiście nie widzę przeciwwskazań, jeśli są utrzymane w tej samej konwencji. Jedyne co się obawiam przy moim zestawieniu, to że ten motyw na koronce jest za duży. Ale już się tym nie będę przejmować, bo nie chcę wydawać kupę kasy na kolejny. Poza tym ten welon to takie spełnienie dziewczęcych marzeń - zawsze taki chciałam mieć w kościele Ale później i tak go zdejmę.

Co do próby złota to ma to duże znaczenie. I'm wyższa próba tym więcej złota w stopie. Wtedy jest obrączki są droższe, ale też bardziej miękkie, podatne na zniszczenia. Z tego wynika, że najbardziej praktycznie byłoby kupić niższą próbę za niższą cenę. Standardem jest chyba próba 585 czyli tak po środku.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:11   #3859
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Pod koniec czerwca, także już niedługo
Cytat:
malgosia_23 zazdroszcze, możecie być pewni że zabawa w 100% udana!
Nawet nie wiesz jak mnie cieszy to co piszesz A wcześniej pisałaś o cenie, my w tym roku płacimy 2500 albo 2700 - musiałabym zerknąć do umowy, bo nie jestem pewna.

A dziewczyny czy to złoto o próbie 333 nie jest takie jasne, bo kiedyś widziałam w aparcie złoty komplet w promocji i właśnie próby 333 - wyglądał tak dziwnie i poza tym jakoś miałabym obawy co do jego trwałości i odporności na ścieranie, a w końcu obrączka to nie kolczyki czy łancuszek -będziemy je nosić codziennie do końca życia
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:45   #3860
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
Ja osobiście po wyborze wzoru następnie pytałam właśnie o próbę

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
jak jubiler jest dobry to obrączki będzie miał próby 585 to jest taka próba w sam raz, metal jest nie za twardy nie za miękki i trochę tego złota jest w obrączce my kierowaliśmy się tylko i wyłącznie wzorem i obrączki mamy ze złota próby585, chyba się jeszcze nie chwaliłam, załączam zdjęcie
Bardzo ładne obrączki

Cytat:
A sprawdzaliście jakiej próby macie złoto? Bo może akurat i wasze będzie z próbą 585, a jeśli części taką a część 333 to możecie poprosić o wykonanie obrączek w lepszej próbie.

Cytat:
Tak pytam, o te próby, bo zajrzałam na stronę apartu i są duże różnice cenowe właśnie w zależności od próby. Jak chodziliśmy po różnych jubilerach to o to nie pytaliśmy tylko kierowaliśmy się wyglądem obrączki. I te klasyczne kosztowały 900 zł, a w aparcie 900 zł kosztują te, co mają próbę 333 a próba 585 jest już dużo droższa...
Dla mnie właśnie to przekreśliło wybór obrączek u nich, wybraliśmy innego producenta.
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:18   #3861
monik_85
Raczkowanie

My wybraliśmy obrączki z próbą 585 bo taka jest ponoć najlepsza (wg wielu pytanych jubilerów). Moim skromnym zdaniem Apart ma w ogóle ceny z kosmosu... te same obrączki można kupić u jubilerów po 3x tańszej cenie
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:12   #3862
marioletka
Raczkowanie

Dziewczyny! Jak dobrze, że zaczęłam uważnie śledzić ten wątek! Oczywiście nie pomyślałam, że złoto ma różne próby i wzięłabym w jakiejkolwiek próbie a potem pewnie byłabym niezadowolona...
Rozumiem, że te próby dotyczą tak samo białego złota?

marioletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:06   #3863
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Tanitka i Teneya dziękuję za komplement, w dniu ślubu będę miała 26 lat i 1 dzień Ale jak kupuję alkohol to zawsze jestem proszona o dowód

Dziękuję za Wasze opinie co do połączenia: zdobny welon - zdobna suknia. Ja osobiście nie widzę przeciwwskazań, jeśli są utrzymane w tej samej konwencji. Jedyne co się obawiam przy moim zestawieniu, to że ten motyw na koronce jest za duży. Ale już się tym nie będę przejmować, bo nie chcę wydawać kupę kasy na kolejny. Poza tym ten welon to takie spełnienie dziewczęcych marzeń - zawsze taki chciałam mieć w kościele Ale później i tak go zdejmę.

Co do próby złota to ma to duże znaczenie. I'm wyższa próba tym więcej złota w stopie. Wtedy jest obrączki są droższe, ale też bardziej miękkie, podatne na zniszczenia. Z tego wynika, że najbardziej praktycznie byłoby kupić niższą próbę za niższą cenę. Standardem jest chyba próba 585 czyli tak po środku.
Ależ proszę To już wcale nie jesteś taka młódka
A co do welonu to powiem Ci tak - jeśli taki welon był Twoim marzeniem to właśnie teraz jest niepowtarzalna okazja, żeby to marzenie spełnić. Więc nie rezygnuj z niego, bo to Twój dzień. To Ty masz się dobrze czuć
Dzięki za informację o próbach. Ja na to kompletnie nie zwróciłabym uwagi, tylko zajrzałam na stronę apartu i tam mnie olśniło

Cytat:
Pod koniec czerwca, także już niedługo

A dziewczyny czy to złoto o próbie 333 nie jest takie jasne, bo kiedyś widziałam w aparcie złoty komplet w promocji i właśnie próby 333 - wyglądał tak dziwnie i poza tym jakoś miałabym obawy co do jego trwałości i odporności na ścieranie, a w końcu obrączka to nie kolczyki czy łancuszek -będziemy je nosić codziennie do końca życia
No to trzymam kciuki
no właśnie, obrączki powinny być solidniejsze

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
Ja osobiście po wyborze wzoru następnie pytałam właśnie o próbę

Dla mnie właśnie to przekreśliło wybór obrączek u nich, wybraliśmy innego producenta.
My teraz też będziemy o to pytać a z apartu nawet nie bierzemy pod uwagę. Zresztą zadzwoniłam tam wczoraj i babka powiedziała mi, że u nich na obrączki z próby 585 czeka się 30 dni, a na to pozwolić sobie nie możemy

Cytat:
My wybraliśmy obrączki z próbą 585 bo taka jest ponoć najlepsza (wg wielu pytanych jubilerów). Moim skromnym zdaniem Apart ma w ogóle ceny z kosmosu... te same obrączki można kupić u jubilerów po 3x tańszej cenie
To fakt niektóre obrączki w aparcie są kosmicznie drogie.
My też już teraz będziemy zwracać uwagę na próbę. Mój zaręczynowy jest zrobiony z 585. Nie narzekam. Wszystko z nim ok. A kolorem próby też się troszkę różnią chyba więc i obrączkę wolę mieć choćby z tego względu z tej samej próby.

Cytat:
Napisane przez marioletka Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Jak dobrze, że zaczęłam uważnie śledzić ten wątek! Oczywiście nie pomyślałam, że złoto ma różne próby i wzięłabym w jakiejkolwiek próbie a potem pewnie byłabym niezadowolona...
Rozumiem, że te próby dotyczą tak samo białego złota?
Nie przejmuj się, ja też zrobiłabym to samo
Białego złota też to dotyczy.

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-05-07 o 13:09
Stary 2011-05-07, 15:33   #3864
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
U jubilera, u którego kupowaliśmy wszystkie obrączki były próby 585, 14-karatowe złoto, więc sugerowaliśmy się tylko wzorem. 585 to taki standard i większość obrączek jest tej próby.

Cytat:
To, że złoto dajecie swoje jeszcze o niczym nie świadczy. Oni i tak nie zrobią obrączek z tego właśnie złota tylko jakby je skupia od was bo tak małych ilości się nie przetapia. Jak dacie złoto np 18-karatowe (my takie daliśmy) to oni to tylko przeliczą odpowiednio a obrączki i tak zrobią takie jak zazwyczaj robią, czyli np z 14-karatowego, próba 585.

Cytat:
Próba 333 to bardzo marna próba. Zazwyczaj można spotkać próbę 585.
Stary 2011-05-07, 16:08   #3865
ppaauullaaa
Raczkowanie

A dziewczyny piszecie wierszyk z prosba o pieniadze czy nie ? Bo my mielismy pisac ale sama nie wiem ...
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:16   #3866
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
A dziewczyny piszecie wierszyk z prosba o pieniadze czy nie ? Bo my mielismy pisac ale sama nie wiem ...
My nie pisaliśmy, ale i tak 80% gości dawało nam koperty. Prezentów było mało a jak już były to trafione, chyba wywiad zadziałał
Stary 2011-05-07, 16:21   #3867
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
myślę że jako gość nie chciałabym dostać zaproszenia z prośbą o pieniążki, ale to moje zdanie
wielkim nietaktem są takie prośby i lepiej rozpuścic plotkę wśród gości że wolicie pieniążki, albo rodziców powiadomcie o tym i niech oni tak wspominają każdemu co wolicie dostać

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:35   #3868
ppaauullaaa
Raczkowanie

Tak tylko z drugiej storny mieszkamy ze sobą od dwóch lat mieszkanie mamy urządzone i nie chciałabym żeby jakieś ciotki poprzynosiły mi pościele ręczniki itp ale chyba macie racje że raczej teraz wszyscy z kopertami może najwyżej będą pytać rodziców
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:15   #3869
moniczkar_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
myślę że jako gość nie chciałabym dostać zaproszenia z prośbą o pieniążki, ale to moje zdanie
wielkim nietaktem są takie prośby i lepiej rozpuścic plotkę wśród gości że wolicie pieniążki, albo rodziców powiadomcie o tym i niech oni tak wspominają każdemu co wolicie dostać
też jestem tego samego zdnia.Niektórzy poprostu nie mają pieniążków, a gupio jest im dać 150 zł więc wolą że tak powiem "przekłamać", bo prezentu nie zna się dokładnej wartości.Niestety niepotrzebnych prezentów nie da sie uniknąć A goście będą się czuli bardziej komfortowozresztą teraz i tak na szczęście każdy wychodzi z założenia,że lepiej jest dać pieniążki
Stary 2011-05-07, 18:50   #3870
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Ależ proszę To już wcale nie jesteś taka młódka
A co do welonu to powiem Ci tak - jeśli taki welon był Twoim marzeniem to właśnie teraz jest niepowtarzalna okazja, żeby to marzenie spełnić. Więc nie rezygnuj z niego, bo to Twój dzień. To Ty masz się dobrze czuć
Dzięki za informację o próbach. Ja na to kompletnie nie zwróciłabym uwagi, tylko zajrzałam na stronę apartu i tam mnie olśniło

No to trzymam kciuki
no właśnie, obrączki powinny być solidniejsze

My teraz też będziemy o to pytać a z apartu nawet nie bierzemy pod uwagę. Zresztą zadzwoniłam tam wczoraj i babka powiedziała mi, że u nich na obrączki z próby 585 czeka się 30 dni, a na to pozwolić sobie nie możemy

To fakt niektóre obrączki w aparcie są kosmicznie drogie.
My też już teraz będziemy zwracać uwagę na próbę. Mój zaręczynowy jest zrobiony z 585. Nie narzekam. Wszystko z nim ok. A kolorem próby też się troszkę różnią chyba więc i obrączkę wolę mieć choćby z tego względu z tej samej próby.

Nie przejmuj się, ja też zrobiłabym to samo
Białego złota też to dotyczy.

Tenaya ma racje, ja tylko zasugerowalam, ze nie pasuje, ale tylko dlatego, ze sama mam suknie z falbanami i gladki welon, ale co sukienka to inna wizja Zreszta, to jedyna okazja, zeby zrealizować to marzenie
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U jubilera, u którego kupowaliśmy wszystkie obrączki były próby 585, 14-karatowe złoto, więc sugerowaliśmy się tylko wzorem. 585 to taki standard i większość obrączek jest tej próby.

To, że złoto dajecie swoje jeszcze o niczym nie świadczy. Oni i tak nie zrobią obrączek z tego właśnie złota tylko jakby je skupia od was bo tak małych ilości się nie przetapia. Jak dacie złoto np 18-karatowe (my takie daliśmy) to oni to tylko przeliczą odpowiednio a obrączki i tak zrobią takie jak zazwyczaj robią, czyli np z 14-karatowego, próba 585.

Próba 333 to bardzo marna próba. Zazwyczaj można spotkać próbę 585.
Wiecie co ja troche zazartowalam, ze liczy sie wyglad, ale prawda jest taka, ze nie mam pojecia na co patrzecDzisiaj ogladalismy w Aparcie i troche nas pan uswiadomil. Mielismy do wyboru takie same obraczki - wizualnie, ale oczywiscie roznily sie ceną i probą, tansze proba 330 ok. 600zl za pare, a drozsze 585-1100, więc różnica spora. Tyle, że my dajemy swoje złoto, więc nie wiem jak z tego wybrnąć. Troche nie chce mi się wierzyć, że oni przetopią właśnie moje zloto i zrobia z niego obraczki. Powiem szczerze, ze nie zalezy nam na tym, zeby byly zrobione wlasnie z tego, ale jak w ten sposob sprawdzić ta próbę i zażądać, żeby byly robione z 585? No i jeszcze jak wybrnąć z kolorem? obawiam się, że będziemy mieli nie za ladny odcien zlota, wiecie taki intensywny, a nam sie zwyczajnie on nie podoba, więc zrobią nam z takiego jak chcemy? hmmm chyba bedziemy musieli przejechać się do naszego jubilera i wszystko wypytać.

Cytat:
my nie piszemy, bo i tak większość daje pieniądze, nie mieszkamy razem, więc będziemy zaczynac wszysttko "od zera" więc kazdy prezent się przyda, jak coś

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości