![]() |
#2221 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
ja malujê regularnie w³osy od 2lat a mam mniej zniszczone ni¿ takie tapeciary z mojej klasy które co rano jad±±± z prostownic± Oo. ![]() Tylko sobie je fajczysz niepotrzebie, a noi najwiêkszy +, odk±d wywali³am zjadacza pr±du <prostownicê> a zainwestowa³am we fryzjera który mi podcina co miesi±c koñcówki w³osy zaczê³y mi ¶licznie rosn±c ![]()
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 401
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2223 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 586
|
R:
¦: grahamka: pó³ z ³ych± twaro¿ku domowego wymieszanego z kawa³kiem banana posypane pra¿onymi migda³ami; pó³ z tuñczykiem, pomidorem, szczypiorkiem -bieg ok. 25 minut+ 30 minut æwiczeñ, rozci±gania II¦: 1/3 puszki tuñczyka+ pieczone jab³ko O: gotowany filet z indyka ok.100g+ gotowana cukinia,cebula+ ³ycha pesto pomidorowego P: pó³ puszki makreli w sosie pomidorowym (ok. 85g)+ sa³ata, pomidor, szczypiorek, oliwki zielone K: omlet (jajko+ bia³ko, ³oso¶ wêdzony, oliwki zielone, rzodkiewki, szczypiorek, przyprawy, pomidor) Dodam tylko, ¿e nie dajê wêgli do obiadu, bo utrudnia mi to chudniêcie. Poza tym jak to siê prezentuje? up
#2224 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Tutaj masz w±tek na temat skrzypopokrzywy ![]() Delli - dziêki za ocenê ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
dodaj wiecej warzyw, jakies ryby, miesko, zastap czesc slodyczy owocami, mozesz podjadaæ suszone itd.
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Dzis na slodko
U Sniadanie: Owsianka na mleku lactose free: 4 lyzki owsianych, 1 platkow migdalowych , 1 siemienia, 4 wiesniaka low fat*, kilka peacan, male mango, maly jogurt jablkowy (170 kcal) ![]() Kawa z mlekiem Przekaska (?) Smoothie: 1 awokado, 1 banan, wanilia, cynamon + mleko (w *** tego mleka, wyszly ze 2 duze kubki)* Lunch 2 grube plastry pieczonego terrine warzywnego (szpinak, soczewica, marchewka, kabaczek, jaja, peacany) salata zielona + kielki alfalfa + dressing z 1/4 awokado 1/2 malego jogo nat i soku z limonki Kawa+ pasek czekolady orzechowej Kolacja: Spory plaster ciasta marchewkowo-pomaranczowego na mace ryzowej (wiekosci, bo ja wiem, 2 paczek papierosow)+ 3 lyzki wiesniaka low fat Garsc peacanow + kilka nerkowcow gigantow solonych Herbata z kwiatu lipy + w ciagu dnia: 3x Glucosamine, 1x witaminki, hektolitry wody Dodam co do wiesniaka low fat, ze dostawca przyjechal jak mnie nie bylo i taki mi kupili. FUJ. Nigdy wiecej, juz jasno sie okreslilam, ze NIE JADAM rzeczy low fat. Dla mnei im tlusciej tym lepiej. Co do smoothie: zamowilam na stoisku (tu pelno stoisk gdzie zrobia ci swiezy sok z czego chcesz z czym chcesz i jak chcesz) maly sok. MALY. Nie wiem, jak to sie dzieje, ale zawsze jest to samo: babka dala 1 awokado i 1 banana po czym tyle mleka (full fat) ze nalala mi do kubka i mowi: upij troche, bo mi zostalo w blenderze. No to upilam. Potem znowu. Wyszlo na to, ze wlasciwie byly z tego 2 spore kubki. Niby mala porcja.... ![]() ![]() ![]() Ciasto, jak zwykle: osoba z misja: utuczyc Santos zapodala mi na wejsciu do domu ;-). To juz 3 ciasto w ciagu tygodnia. Dobrze, ze z poprzedniego sie wywinelam ![]() Prosze o ocenke ![]()
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-06 o 03:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Cytat:
![]() Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-05-06 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zadomowienie
|
wklejam wczorajszy jad³ospis U
![]() -¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków górskich, jednej ³y¿ki otrêbów, z truskawkami, bananem i mlekiem migda³owym, z gar¶ci± migda³ów i ³y¿k± wiórków kokosowych. 40 minut joggingu+ 20 minut rozci±gania -drugie ¶niadanie: kanapka z kawa³ka pe³noziarnistej ciabaty z wêdzonym ³ososiem, sa³at±, pomidorem i domowym pesto + ¶wie¿y sok z pomarañczy i mango. -obiad: pierwszy raz w tym roku zupe³nie wiosenny ![]() godzina jazdy konnej -podwieczorek- twaro¿ek ekologiczny z domowym musem z malin, du¿a gar¶æ nerkowców, gar¶æ pistacji -kolacja- porcja sa³atki z grillowan± piersi± kurczaka, ¶wie¿ym ananasem, sa³at± i rukol±, z malinowym pomidorem, awokado, ogókiem, kolendr±, pra¿onymi orzechami pini, pra¿onymi pestkami dyni i s³onecznika i mini grzankami razowymi w ci±gu dnia 2 litry wody, du¿o zielonej herbaty |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
![]() wczorajsze utrzymanie: ¶niadanie: orkiszowe placuszki z serka homogenizowanego naturalnego z jab³kiem i cynamonem, z domow± konfitur± ¶liwkow± & du¿a kawa z piank± ii ¶niadanie: kromka ciê¿ekiego chleba razowego z mas³em, szynk± drobiow± i zielon± pietruszk± & miseczka kalarepki duszonej na ma¶le z koperkiem i ¶mietank± obiad: du¿a porcja zupy botwinkowej z marchewk±, miêsem wieprzowym, ziemniakami, w³oszczyzn± i zielenin± podwieczorek: du¿y muffin orkiszowy, domowej roboty z rabarbarem, cynamonem i kruszonk± & herbata jagodowa kolacja: dwa jaja na twardo ze szczypiorkiem & kromka razowca z mas³em, koperkiem i czosnkiem; pomidor z ogórkiem kiszonym + 2 l wody, spacer & 1 h treningu
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2011-05-06 o 10:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 687
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2235 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Taa.. to teraz moje P.... bêd± pewnie kg na +
![]() ¦: Bu³ka eee.. zio³owa? na pó³: z mas³em, szynk±, sa³at±, pomidorem, papryk±, bazyli±. Z serekiem topionym i ok³adem jw.; kakao s³odkie 400ml; jab³ko. II¶:a) danio z kawa³kami czekolady XL, kubu¶ malinowy b)du¿a 'otrêbuska' z mas³em, sa³at±, szynk± pomidorem, papryk± i bazyli± suszon±; miêtowa pastylka. Ob: Dwa du¿e gotowane klopsy, ziemniaki m³ode, 3ogórasy, sos ee.. no.. pomidorowy! yyyy Obiado(II)-podwieczorko-kolacja, czyli urodziny kuzynki ![]() ee....kotlet (nie wiem z czego xd) w takiej pyyyysznej panierce z sezamem z sosem kurkowym(w ¶mietanie), ry¿ w jakim¶ sosie z papryk± zapiekany pod kurczakiem i pa³ka z tego¿e kurczaka, kieliszek szampana, kawa na pó³ z mlekiem 3,2%, ogroooooomny kawa³ tortu(taki na ca³y talerz i wysoki.. nie przesadzam ![]() ![]() ![]() Skoñczy³am to je¶æ o 19. Jestem... Peeeee³na. ![]() Ojjjj jak na to patrzê to.. nie chcê wiedzieæ ile to kalorii, ale pewnie z 5tys bêdzie co nie? ![]() jak dla mnie super, rozmaicie, kolorowo i smacznie hmm, mo¿e i z 5 tys, ale na takie pysznosci warto ![]() wstawie moje P SNIADANIE: wielka bu³ka z ziarnami, mas³o, pasztet sojowy, pomidor 2 SNIADANIE: miska owsianki z truskawkami, kawa z mlekiem OBIAD; spory kawa³ ryby gotowanej z warzywami, ziemniaczki z koperkiem, pomidor PODWIECZOREK: jogo naturalne z dwoma gar¶ciami p³atków zbo¿owych, jab³ko, micha³ek KOLACJA; sa³atka z tuñczykiem, 2 kromki razowca Oceni kto¶? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Blueberry5: na moje oko, to bardziej R ( U z przymró¿eniem oka), s³abiutko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
![]() |
#2238 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
3 dzien RRRRRRRRR
SnI: 1 kromka pumpernikla, 1 jajko, niecala lyzeczka oleju, pomidor,ogorek SnII: 500 ml soku warzywnego-srodziemnomorski+ 2 herbatniki Maltanki Ob: 3 pancakes pe³noziarniste na niewielkiej ilo¶ci oleju smazone z 80 g twarogu chudego z skorka pomarañczy bez cukru Pod:talerz kremu z soczewicy+ 2 lyzki jogurtu naturalnego Kol: salatka warzywna+ makrela wedzona 1/4 wczorajszy jadlospis byl zignorowany, moze na ten ktos zwroci uwage? ![]() Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-05-06 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
chcia³a¶ krytykê ![]()
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
dziekuje
![]() ![]() ![]()
#2241 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Hm ... "co¶":
I¶: amarantus z wie¶niakiem 200g + cynamon & cukeir brzozowy przek±ska nr 1: baton z³o¿ony z migda³ów w miodzie przek±ska nr 2: du¿e jab³ko i kapusta kiszona obiad: sa³ata z fet±, 1/2 avocado, pomidorem, szczypiorem, rzodkiewk± w jogurcie naturalnym + kawa³ (jakie¶ 120 g) schabu nied³ugo po: 150 g orzeszków fistaszkowych, sok marchwiowy jednodniowy Kolacja: pewnie jajka + jakie¶ warzywa
æwiczê ![]() zdrowo siê od¿ywiam ![]() dbam o siebie i swoich bliskich ![]() ZJEDZ TÊ ¯ABÊ ! ![]() Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-05-06 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
P:
I. owsianka (80g p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%, 3 gar¶ci orzechów ziemnych, 2 gar¶ci rodzynek) II. 2 x kanapka z 2 du¿ych kromek chleba pszennego z mas³em i serem / wêdlin± / serkiem kanapkowym + jab³ko lub inny owoc III. to co zrobi mama - jaki¶ domowy obiad, czyli ró¿nie to bywa IV. 4 kromki chleba z mas³em i miodem / d¿emem / serem/ wêdlin± /serkiem kanapkowym Wiem, ¿e jad³ospis bardzo nieprecyzyjny. No ale tak mniej wiêcej to u mnie wygl±da i nie wiem czy tak siê da, ale chcia³abym, ¿eby¶cie zobaczy³y czy jest tutaj za ma³o b³onnika? |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choæ nie uwa¿asz, ¿e trochê za ma³o w pierwszej po³owie dnia? rozumiem,¿e "nied³ugo po" by³o nadprogramowe? je¶li tak, to mo¿e sta³o siê konsekwencj± dosyæ skromnych porannych posi³ków?w sensie,¿e g³odna by³a¶ ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() inna sprawa, ¿e skrajnie ma³o u Ciebie nnkt, owoców, warzyw (i kalorii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
U:
1¶niadanie: orkiszanka? z 5 ³y¿ek, z otrêbami pszennymi, mlekiem, winogronem, wanili± i p³atkami migda³owymi 2¶niadanie: du¿a bu³ka grahamka; z mas³em, plastrem goudy, pomidorem i ogórkiem, pó³ na pó³ z d¿emem truskawkowym i brzoskwiniowym obiad: knedle twarogowe ze ¶liwkami, polane jogurtem nat z miodem i cynamonem ![]() podwieczorek: serek homo z kakao, miodem, suszon± ¿urawin± i startym paskiem gorzkiej czekolady, ki¶æ winogron, kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem kolacja: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z sa³at±, twarogiem pó³t³ustym i rzodkiewk±, z twarogiem pó³t³ustym i d¿emem brzoskwiniowym
#2245 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego ze s³onecznikiem z twarogiem i miodem. 2¶n - trochê twaro¿ku z miodem + malutki ( bo ostatni ) kawa³ek ciasta z rabarbarem. 3¶n - kromka ¿ytniego ze s³onecznikiem, mozzarell± i pomidorem, jajecznica z dwóch jaj. nie wiem co to by³o ![]() obiad - sardynki z puszki w pomidorach. kolacja - twaro¿ek z jogurtem. okey. wiem jak to wygl±da, nie ma obiadu ani nic, ale mam trochê stresów. staram siê nie je¶æ tony czekolady jak to mam w zwyczaju ale najwyra¼niej rekompensujê j± sobie nadwy¿k± mas³a orzechowego. a z drugiej strony nie mam apetytu aby je¶æ cokolwiek "tre¶ciwego."
#2246 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
pozytywna-wariatka co do jad³ospisu siê nie wypowiem, bo specjalistk± siê w tym temacie na pewno nie czujê, ale co do tej rekompensaty mas³em orzechowym to przecie¿ nic z³ego, a wrêcz samo zdrowie
![]() ![]() ![]() z góry przepraszam za ma³y OT ![]()
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-05-06 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
dzisiejsze P:
I. kromka ¿ytniego z mas³em, twarogiem "delikatnym prasident" i ogórkiem, jajko na pó³miêkko, herbata z cukrem II. banan, pasek gorzkiej czekolady, kakao (3 ³y¿eczki na wodzie) III. 2 ¶rednie ziemniaki, 1/2 fileta z mintaja obtoczona w zio³ach i bu³ce tartej sma¿ona na oleju, 1/2 szklanki kefiru IV pudding waniliowy satino 130g, 2 herbatniki, kiwi, czekolada do picia V. kromka ¿ytniego jak na ¶niadanie, 1/2 kajzerki z mas³em polêdwic± sopock± i pomidorem, herbata potem pewnie bêdzie znów kakao i mo¿e co¶ jeszcze, wieczór siê dopiero zaczyna ![]() jest trochê zdrowiej?
![]() |
#2248 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
[QUOTE=iza_wiosenna;267584 21]podoba mi siê bardzo
![]() choæ nie uwa¿asz, ¿e trochê za ma³o w pierwszej po³owie dnia? rozumiem,¿e "nied³ugo po" by³o nadprogramowe? je¶li tak, to mo¿e sta³o siê konsekwencj± dosyæ skromnych porannych posi³ków?w sensie,¿e g³odna by³a¶ ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- ] dziêkujê Izu¶ za ocenê ![]() szczerze? to ³akomstwo by³o... ![]() nie wiem co mnie napad³o, ale ostatnio w ogóle nie mam ochoty na nic poza warzywami- w³a¶nie wszama³am na kolacjê drugi pó³ avocado z kie³ami i feta w ³y¿ce jogurtu i chyba opierniczê jeszcze parê rzodkiewek..
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.