|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Ciekawe która z naszego wątku pierwsza będzie w kolejnej ciąży
|
#3242 | ||||
|
Zadomowienie
|
A my dziś byliśmy z małym na pierwszej wizycie u pani doktor.
I oto nowości - Mateuszek waży 5060 gram kurcze ale się zdziwiliśmy, mąż obstawiał że mały wazy ok. 4500 gram a ja 4700 i nikt z nas się nie spodziewał 5 z przodu. Pani doktor powiedziała że mam moc w piersiach i tak dalej trzymać, bo mały tylko na cycu jest karmiony. powiem wam że podbudowało mnie to bardzo, bo jak słyszę jak męża babcia ciągle powtarza że może mam mało pokarmu to mnie szlag trafia. a ja jak nie odciągnę laktatorem to kapie ze mnie ciurkiem. sama karmiła mm i stąd teoria że dziecko pewnie niedożywione. ogólnie to w środę idziemy na usg bioderek, a 17.05 na szczepienia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno nie ja;p prynajmniej nie w planowanej;p
Cytat:
![]() ale duzy chlopak z tego twojego malego;p Z okazji 5 tygodni Nadii dodaje zdjecie mojej spiacej Lenki(siostry blizniaczki;p) Tez z tylkiem na wierzchu;p(nie doslownie;p)
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-06 o 18:55 |
|
|
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz moze sie babci odechce gadania Cytat:
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Ego – oby potówki tylko, że dziwne że są tylko na twarzy – od wczoraj go ubieram lżej żeby spr wszystko co możliwe jaka przyczyna i do poniedziałku czekam na położną
Ale macie słodkie te Lalunie Wasze do mnie marsupi dziś nie doszło a wczoraj wpłaciłam kaskę i dziś rano o 9 maila miałam, że wysłali a w sobotę chyba kurier nie jeździ - łeee to do poniedziałku musimy czekac ![]() a jak ubieracie swoje dzieci ( u nas dzis 15 -16 stopni na termometrze w cieniu ) to małego miałam ubranego - koszulka, pajac na to bluza od dresu i skarpetki + przykryty kocykiem ale cieplejszym - czasem zamiennie zamiast bluzy na pajaca zakładam drugiego takiego misowego + kocyk) może serio go przegrzewam?
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-05-06 o 19:06 |
|
|
|
#3246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja dzis na spacer-bodziak, rajstopki, pajac i czapeczka. a po domu tradycyjnie bodziak i skarpetki, jak na zdjęciu.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-06 o 19:13 |
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie czy na spacer czy w domu to troszke za duzo warstw mial maly... z mojej by cieklo;p
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
wyobraziłam sobie wrzask Naduni w takim ubraniu
![]() jak tylko wracamy do domu, to zaraz muszę ja rozbierać.
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po Bephanten się nie poprawi to spróbuje Linomag
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok mala wszamala 90 ml ide dorobic 30 ![]() tz poszedl z tesciowa do sklepu bo moje kochanie zrobi nam tiramisu
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
wciąż zapominam zapytać
jak u waszych dzieci wyglądają te ślady po szczepieniu p. gruźlicy? bo u mnie coś się powiększyło miejsce wkłucia, taka jakby górka czerwona się zrobiła i nie wiem, czy to normalne.
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedzie miala 9 maja
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
to było a dwór ubranie... kurdę może serio przeginam bo po domu ma samego pajaca i taką podkoszulkę
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
a sprawdzałaś podczas spaceru, czy Karolek przypadkiem nie jest spocony?
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Kochane a powiedzcie mi jak długo trwa nawał pokarmu? Bo ja mam od nocy i cycki bolą jak cholera.
A i jeszcze jedno pytanko, jak długo goiło się wam krocze? Mnie tak potwornie ciągnie ten szew, że ledwo co chodzę. W poniedziałek ma być u mnie położna więc poproszę ją aby mi troszeczkę go poluźniła. Majeczka tylko je, śpi i co chwilę robi kupę. Dziś przy kąpieli gdy ją miałam gołą na rękach to mnie osikała
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co, mi to się jeszcze do końca nie zagoił szew, a jestem 5 tygodni po porodzie. Nie mogę przykucać, bo jak to zrobię, to potem boli mnie przy siedzeniu
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze,a moja mała ma dziwne plamy na szyi i dekolcie...wygląda to jak odparzenia
Na dodatek dzis zauwazyłam z tyłu karku jakieś bordowe plamki i łuszczy jej sie skora z tyłu głowki...to samo na szyi i dekolcie... oszaleje :/
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko jest ok. U nas też najpierw zrobiło się czerwone, później podeszło ropką, ale już jest ok. Konsultowałam z położną i lekarzem i wszystko jest w porządku. Tak może być.
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
traicionera u nas tak samo to wygląda,więc chyba jest okej
|
|
#3264 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja używam zielonego linomagu i też ma jakieś krostki, dostałam recepte na maść robioną ciekawe czy pomoże
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dziś ubrałam body z długim, skarpetki, takie spodenki dresikowe i kurteczka polarkowa plus czapka i kocyk, ale u nas dzisiaj strasznie wiało ![]() Cytat:
![]() mój po kąpieli zjadł tylko trochę z cycka i padł ale zaraz pewnie się obudzi, bo już stęka, ale nie moja wina że nie chciał jesć więcej ![]() idę chwilę odpocząć |
|||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Tra – w sumie nie sprawdzałam czy się spocił – świecił się po buzi może ciut ale rączki ma zawsze zimne karka zawsze cieply
Ego-Ego- też się zastanawiałam czy nie od proszku z tego samego powodu co Ty – ale od wczoraj podkładam pieluszkę pod twarz i będę oberwowała
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dawno mnie nie bylo, bo bylam tak zajeta malutka, ze nie miala czasu, a kazda wolna chwile wykorzystywalam na spanie Do preczytania ponad 30 stron, wiec nie ma szans zebym was dogonila Przyla do mnie zamowiona na allegro chusta tkana do noszenia, ucze sie teraz na pluszowym piesku jak ja wiazac. A mala lezala dobie obok i przygladala sie co ta mama wyprawia Jadlam dzem truskawkowy i jedna swieza truskawke i malej nic nie bylo wiec jak tylko bedzie sezon bedziemy jesc swieze truskaweczki Pisalyscie wczesniej o szczepionkach - my na razie nie szczepimy w ogole. Dostala szczepionki w szpitalu czego bardzo zaluje. Nikt jej nie zbadal przed szczepieniem i najprawdopodobniej antybiotyk dostawala przez tydzien niepotrzebnie, bo "infekcja" byla pewnie po szczepionce, tylko komu przyjdzie do glowy najpierw zbadac i miec pewnosc ze dziecko jest zdrowe?! Az cala w srodku wsciekla jestem na lekarzy, ktorzy tak bezmyslnie podchodza do dzieci bo kto by sie przjemowal nie swoim dzieckiem... Na odparzona pupe polecam tormentiol masc, bardzo dobra. Mala miala pupke odparzona jeszcze w szpitalu, to dostalysmy cala tubke i oczywiscie wietrzyc pupke. Moze pieluszki zmienic? Jak uzywalam pampersow to zaczely jej czerwone krostki wychodzic na skorze i wrocilam do huggisow, a teraz testuje z bella happy - tansze i tez dobre. Sukienka trzecia najladniejsza, ale ja bym tak biustu teraz nie zmiescila ![]() Czy wasze dzieci tez maja katar? Agniesi w ciagu dnia cos sie zbiera, raz dziennie wyciagamy aspiratorem z kazdej dziurki glutki. To normalne, ze w nosku cos sie zbiera? Jaka ilosc tych glutkow jest niepokojaca? |
|
|
|
#3267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zawsze zwracamy an to uwagę przy kąpieli, a do rana zapominam. Cytat:
w czym pierzecie? mi pediatra kazała się przerzucić z Loveli na Jelpa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3268 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam długiego posta i padł mi net
Bylismy dzis u pediatry. powiedziala ze Franek ma za bardzo obrzmiale sutki i mamy robic oklady i dala jakas masc gdzie oczywiscie jest napisane zeby niestosowac u niemowlat Mial ktorys z Waszych maluchów takie nabrzmiale gruczoly ? Do tego znow stwierdzono ze akcja serca jest zwolniona - w szpitalu przez to robili mu echo i ekg - ale wszystko wyszlo dobrze a teraz mamy znowu skierowanie do poradni kardiio. Martwi mnie to bardzo ![]() Przybiera ładnie bo wazy 3615 a spadkowa byla 3150 i to bylo tydzien temu wiec spadl 350 g a teraz w tydzien nadgonil pol kilo![]() Mam do Was pytanie czy ktoras ma problem z karmieniem z butelki medela calma? Franek zupelnie nie daje sie nia nakarmic i jedziemy na tt ![]() Kupilam nosidlo masurpi i juz wyslali wiec poniedzialek wtorek bedzie u nas w ogole nASZA pediatra mnie nie urzekla roztrzepana .. i nie wzbudza zaufania. Mowilam ze maly ma kolki bo sie zaczyna wieczorem i potem puszcza na noc. Ze sie prezy i potem zasypia na 5 minut i znowu zrywa - to powiedziala zebym odstawila nabial -mowilam ze juz wszystko odstawialam i to nie jest moje jedzenie. to dala skierowanie na mocz ...![]() Cytat:
Cytat:
ale jestesmy na odwyku dzis caly dzien bez poza wycieczka do pediatry.Cytat:
aja gratulacje dla Kasi ![]() Cytat:
Jacusia. dasz sobie rade - jestes silna a tata niech zaluje Cytat:
![]() fajniutka mala. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i nie wiem w co ubrac .. maja byc jutro upaly.
|
|||||||||
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dzisiaj sama jestem bo maz wyprawia pepkowe ![]() wczesniej 1,5h walczylysmy po jedzonku ze wzgledu na sapke ale kichnela pare razy i jej wyjelam fridą i teraz spi poki co |
|
|
|
|
#3270 | |||||
|
Zadomowienie
|
zjadłam pomidora(parę plasterków) i ciekawa jestem reakcji córki, w sumie to nawet nie wiem czego mam się spodziewać
![]() Cytat:
chyba bym skończyła w wariatkowie harrods biedactwo jak byliśmy na szczepieniu to pediatra powiedziała że widać że już nie spadło, ciekawe po czym poznała trzymam za was kciuki Cytat:
mirabilka dla pocieszenia wklejam ci zdjęcie Nadii przed kryzysem bo był jeszcze gorzej i po krochmalu zeszło praktycznie całkowicie teraz od czasu do czasu jej wyskakują krostki ale już nie takie wiec przemywaj krochamelm i torszkę cierpliwości za parę dni będzie lepiej eirene pierwsza w kolorze czerwonym Cytat:
sorki ale nie mogłam nie popluć monitora ze śmiechu ![]() ![]() traicionera jaka Nadusia już duża, słodka kluseczka megi 5 kilo brawo tajka Lenka i Nadusia są podobne tylko Lenka bardziej grzywiasta Cytat:
u nas jest identycznie więc może normalne izunia już nie pamiętam ale wiem że jak mi wszystkie szwy odpadły to już mnie nic nie bolało i nie ciągło a nawał długooo miałam - musiałam przed karmieniem odciągać troszkę mleka żeby mała się nie zachłysnęła i potem jeszcze jeden w okolicach 6 tyg Cytat:
kurcze jak nie urok to sraczka ![]() glodomorek super ze wszystko w porządku ale lekarzy to bym obiła my też codziennie coś z noska wyciągamy buziaki i słodkich snów wam życzę
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-05-10 o 09:38 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.

kurcze ale się zdziwiliśmy, mąż obstawiał że mały wazy ok. 4500 gram a ja 4700 i nikt z nas się nie spodziewał 5 z przodu. Pani doktor powiedziała że mam moc w piersiach

Na dodatek dzis zauwazyłam z tyłu karku jakieś bordowe plamki i łuszczy jej sie skora z tyłu głowki...to samo na szyi i dekolcie... oszaleje :/
bo kto by sie przjemowal nie swoim dzieckiem... 

wiec spadl 350 g a teraz w tydzien nadgonil pol kilo

roztrzepana .. i nie wzbudza zaufania. Mowilam ze maly ma kolki bo sie zaczyna wieczorem i potem puszcza na noc. Ze sie prezy i potem zasypia na 5 minut i znowu zrywa - to powiedziala zebym odstawila nabial -mowilam ze juz wszystko odstawialam i to nie jest moje jedzenie. to dala skierowanie na mocz ...
poza wycieczka do pediatry.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
jak byliśmy na szczepieniu to pediatra powiedziała że widać że już nie spadło, ciekawe po czym poznała