Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-05, 21:45   #2221
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
rano gotuje 5³ na po³owie szklanki wody(ew. dolewam) jak sie rozgotuja i wode wpija to siup do michy, stygn± sobie, a ja robie serkowo, owocowy jaki¶tam wsad i prostuje w³osy^^ potem zjadam
nie prostuj w³osów!
ja malujê regularnie w³osy od 2lat a mam mniej zniszczone ni¿ takie tapeciary z mojej klasy które co rano jad±±± z prostownic± Oo.
Tylko sobie je fajczysz niepotrzebie, a noi najwiêkszy +, odk±d wywali³am zjadacza pr±du <prostownicê> a zainwestowa³am we fryzjera który mi podcina co miesi±c koñcówki w³osy zaczê³y mi ¶licznie rosn±c

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-05, 21:50   #2222
Delli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 401

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U

¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków górskich, szklanka mleka 2%) z serkiem wiejskim (100 g), ³y¿k± miodu, ³y¿k± mas³a orzechowego, wkrojon± gruszk± i gar¶ci± nerkowców; skrzypopokrzywa z torebk± zielonej herbaty i ³y¿eczk± miodu

II ¶niadanie: grahamka z mas³em i past± twaro¿kow± (twaróg pó³t³usty, jogurt naturalny, warzywa, przyprawy); uwielbiam jab³ko

Obiad: 2 zapieczone po³ówki cukinii nadziane mielonym indykiem, warzywami, serem ¿ó³tym i polane ketchupem; pó³ woreczka br±zowego ry¿u Aaa! Ju¿ wiem co bym zjad³a

Podwieczorek: du¿a kromka (¶wie¿o upieczonego, jeszcze ciep³ego ) ¿ytniego chleba z mas³em orzechowym i powid³ami porzeczkowymi; banan; kakao z miodem na mleku 2%

Kolacja: omlet z m±ki pszennej pe³noziarnistej z polêdwic± z indyka, pieczarkami i warzywami; na to te¿ mam smaka herbata o smaku owoców le¶nych

+ 2l wody
Dla mnie bomba!

Stary 2011-05-05, 21:51   #2223
beaufyf00l
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 586

R:
¦: grahamka: pó³ z ³ych± twaro¿ku domowego wymieszanego z kawa³kiem banana posypane pra¿onymi migda³ami; pó³ z tuñczykiem, pomidorem, szczypiorkiem
-bieg ok. 25 minut+ 30 minut æwiczeñ, rozci±gania

II¦:
1/3 puszki tuñczyka+ pieczone jab³ko
O: gotowany filet z indyka ok.100g+ gotowana cukinia,cebula+ ³ycha pesto pomidorowego
P: pó³ puszki makreli w sosie pomidorowym (ok. 85g)+ sa³ata, pomidor, szczypiorek, oliwki zielone
K: omlet (jajko+ bia³ko, ³oso¶ wêdzony, oliwki zielone, rzodkiewki, szczypiorek, przyprawy, pomidor)

Dodam tylko, ¿e nie dajê wêgli do obiadu, bo utrudnia mi to chudniêcie.
Poza tym jak to siê prezentuje?

up

Kto siê boi,

nie wiedz±c w³a¶ciwie czego,
podwójnie siê boi.
beaufyf00l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-05, 21:51   #2224
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
dziêki za ocenê
figa z tym serkiem smakowa³a ¶wietnie, ale ja lubiê takie dziwne po³±czenia, tak jak mój znany ju¿ obk³ad na ciê¿kiego razowca
nie lubiê mas³a, jest twarde, ale kupujê tê ramê idea!, która w sk³adnie zawiera prawie same kwasy nienasycone oraz t³uszcze omega 3 (albo 6? nie pamiêtam ;-) ale jakie¶ omega)
orzechy oczywi¶cie, ¿e by³y, ale dla mnie to tak naturalne, ¿e nie piszê. Z ca³ego dnia pewnie uzbiera³aby siê z gar¶æ
Okej, wszystko rozumiem
Tutaj masz w±tek na temat skrzypopokrzywy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=226323

Delli - dziêki za ocenê
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-05, 22:18   #2225
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 726

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Poka¿ wiadomo¶æ
Co wiêc powinnam zmieniæ, ¿eby by³o zdrowiej? Na takie rzeczy mam akurat apetyt, czujê siê po tym dobrze, a mleko, serki wiejskie, orzechy, kasze nieardzo mi s³u¿± - jestem na lekkostrawnej diecie. Widzê, ¿e sporo jest s³odyczy - czym je wiêc zast±piæ?
dodaj wiecej warzyw, jakies ryby, miesko, zastap czesc slodyczy owocami, mozesz podjadaæ suszone itd.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 03:33   #2226
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Dzis na slodko

U

Sniadanie:

Owsianka na mleku lactose free: 4 lyzki owsianych, 1 platkow migdalowych , 1 siemienia, 4 wiesniaka low fat*, kilka peacan, male mango, maly jogurt jablkowy (170 kcal)

Kawa z mlekiem

Przekaska (?)

Smoothie: 1 awokado, 1 banan, wanilia, cynamon + mleko (w *** tego mleka, wyszly ze 2 duze kubki)*

Lunch

2 grube plastry pieczonego terrine warzywnego (szpinak, soczewica, marchewka, kabaczek, jaja, peacany)

salata zielona + kielki alfalfa + dressing z 1/4 awokado 1/2 malego jogo nat i soku z limonki

Kawa+ pasek czekolady orzechowej

Kolacja:

Spory plaster ciasta marchewkowo-pomaranczowego na mace ryzowej (wiekosci, bo ja wiem, 2 paczek papierosow)+ 3 lyzki wiesniaka low fat
Garsc peacanow + kilka nerkowcow gigantow solonych
Herbata z kwiatu lipy

+ w ciagu dnia: 3x Glucosamine, 1x witaminki, hektolitry wody

Dodam co do wiesniaka low fat, ze dostawca przyjechal jak mnie nie bylo i taki mi kupili. FUJ. Nigdy wiecej, juz jasno sie okreslilam, ze NIE JADAM rzeczy low fat. Dla mnei im tlusciej tym lepiej.
Co do smoothie: zamowilam na stoisku (tu pelno stoisk gdzie zrobia ci swiezy sok z czego chcesz z czym chcesz i jak chcesz) maly sok. MALY. Nie wiem, jak to sie dzieje, ale zawsze jest to samo: babka dala 1 awokado i 1 banana po czym tyle mleka (full fat) ze nalala mi do kubka i mowi: upij troche, bo mi zostalo w blenderze. No to upilam. Potem znowu. Wyszlo na to, ze wlasciwie byly z tego 2 spore kubki. Niby mala porcja.... . Za jakies 5 zl. Czadowy kraj
Ciasto, jak zwykle: osoba z misja: utuczyc Santos zapodala mi na wejsciu do domu ;-). To juz 3 ciasto w ciagu tygodnia. Dobrze, ze z poprzedniego sie wywinelam

Prosze o ocenke . Nie za slodko? (niezamierzenie w sumie hehe).

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-05-06 o 03:58
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 08:02   #2227
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Dzis na slodko

U

Sniadanie:

Owsianka na mleku lactose free: 4 lyzki owsianych, 1 platkow migdalowych , 1 siemienia, 4 wiesniaka low fat*, kilka peacan, male mango, maly jogurt jablkowy (170 kcal)

Kawa z mlekiem

Przekaska (?)

Smoothie: 1 awokado, 1 banan, wanilia, cynamon + mleko (w *** tego mleka, wyszly ze 2 duze kubki)*

Lunch

2 grube plastry pieczonego terrine warzywnego (szpinak, soczewica, marchewka, kabaczek, jaja, peacany)

salata zielona + kielki alfalfa + dressing z 1/4 awokado 1/2 malego jogo nat i soku z limonki

Kolacja:

Spory plaster ciasta marchewkowo-pomaranczowego na mace ryzowej (wiekosci, bo ja wiem, 2 paczek papierosow)+ 3 lyzki wiesniaka low fat
Herbata z kwiatu lipy

Dodam co do wiesniaka low fat, ze dostawca przyjechal jak mnie nie bylo i taki mi kupili. FUJ. Nigdy wiecej, juz jasno sie okreslilam, ze NIE JADAM rzeczy low fat. Dla mnei im tlusciej tym lepiej.
Co do smoothie: zamowilam na stoisku (tu pelno stoisk gdzie zrobia ci swiezy sok z czego chcesz z czym chcesz i jak chcesz) maly sok. MALY. Nie wiem, jak to sie dzieje, ale zawsze jest to samo: babka dala 1 awokado i 1 banana po czym tyle mleka (full fat) ze nalala mi do kubka i mowi: upij troche, bo mi zostalo w blenderze. No to upilam. Potem znowu. Wyszlo na to, ze wlasciwie byly z tego 2 spore kubki. Niby mala porcja.... . Za jakies 5 zl. Czadowy kraj
Ciasto, jak zwykle: osoba z misja: utuczyc Santos zapodala mi na wejsciu do domu ;-). To juz 3 ciasto w ciagu tygodnia. Dobrze, ze z poprzedniego sie wywinelam

Bardzo mi siê podobaj± twoje jad³ospisy- s± zdrowe, kolorowe, urozmaicone. To, co siê rzuca w oczy to du¿a ilo¶æ NNKT, co popieram w 100 procentach! Czasami ma siê dni "na s³odko" Zazwyczaj masz niewiele s³odyczy, wiêc kompletnie siê tym nie przejmuj, bo pasek czekolady, owocowe smoothie i kawa³ek ciasta to ¿adna przesada na U!

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-05-06 o 08:05
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 09:48   #2228
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Dzis na slodko
U
Sniadanie:

Kawa z mlekiem
Przekaska (?)
Lunch
Kolacja:
Herbata z kwiatu lipy
Mniam mniam. Super, bardzo smacznie Wcale nie za s³odko - zdrowe ciacho a czekolada z orzechami I fajnie bo du¿o owoców. Sama robisz terrine?
Stary 2011-05-06, 09:58   #2229
agnieszka16
Zadomowienie

wklejam wczorajszy jad³ospis U

-¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków górskich, jednej ³y¿ki otrêbów, z truskawkami, bananem i mlekiem migda³owym, z gar¶ci± migda³ów i ³y¿k± wiórków kokosowych.

40 minut joggingu+ 20 minut rozci±gania

-drugie ¶niadanie: kanapka z kawa³ka pe³noziarnistej ciabaty z wêdzonym ³ososiem, sa³at±, pomidorem i domowym pesto + ¶wie¿y sok z pomarañczy i mango.

-obiad: pierwszy raz w tym roku zupe³nie wiosenny m³ode ziemniaczki z koperkiem i ³y¿eczk± mas³a, porcja m³odej kapusty (te¿ z koperkiem), kawa³ek kalafiora, jajko sadzone+ ma³a szklanka naturalnego jogurtu pitnego eko

godzina jazdy konnej

-podwieczorek- twaro¿ek ekologiczny z domowym musem z malin, du¿a gar¶æ nerkowców, gar¶æ pistacji

-kolacja- porcja sa³atki z grillowan± piersi± kurczaka, ¶wie¿ym ananasem, sa³at± i rukol±, z malinowym pomidorem, awokado, ogókiem, kolendr±, pra¿onymi orzechami pini, pra¿onymi pestkami dyni i s³onecznika i mini grzankami razowymi

w ci±gu dnia 2 litry wody, du¿o zielonej herbaty
Stary 2011-05-06, 10:07   #2230
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
-¶niadanie: owsianka z 3 ³y¿ek p³atków górskich, jednej ³y¿ki otrêbów, z truskawkami, bananem i mlekiem migda³owym, z gar¶ci± migda³ów i ³y¿k± wiórków kokosowych.
-drugie ¶niadanie: kanapka z kawa³ka pe³noziarnistej ciabaty z wêdzonym ³ososiem, sa³at±, pomidorem i domowym pesto + ¶wie¿y sok z pomarañczy i mango.
-obiad: pierwszy raz w tym roku zupe³nie wiosenny m³ode ziemniaczki z koperkiem i ³y¿eczk± mas³a, porcja m³odej kapusty (te¿ z koperkiem), kawa³ek kalafiora, jajko sadzone+ ma³a szklanka naturalnego jogurtu pitnego eko
godzina jazdy konnej
-podwieczorek- twaro¿ek ekologiczny z domowym musem z malin, du¿a gar¶æ nerkowców, gar¶æ pistacji
-kolacja- porcja sa³atki z grillowan± piersi± kurczaka, ¶wie¿ym ananasem, sa³at± i rukol±, z malinowym pomidorem, awokado, ogókiem, kolendr±, pra¿onymi orzechami pini, pra¿onymi pestkami dyni i s³onecznika i mini grzankami razowymi
b.smacznie & zdrowo; zazdroszcze obiadu

wczorajsze utrzymanie:

¶niadanie: orkiszowe placuszki z serka homogenizowanego naturalnego z jab³kiem i cynamonem, z domow± konfitur± ¶liwkow± & du¿a kawa z piank±

ii ¶niadanie: kromka ciê¿ekiego chleba razowego z mas³em, szynk± drobiow± i zielon± pietruszk± & miseczka kalarepki duszonej na ma¶le z koperkiem i ¶mietank±

obiad: du¿a porcja zupy botwinkowej z marchewk±, miêsem wieprzowym, ziemniakami, w³oszczyzn± i zielenin±

podwieczorek: du¿y muffin orkiszowy, domowej roboty z rabarbarem, cynamonem i kruszonk± & herbata jagodowa

kolacja: dwa jaja na twardo ze szczypiorkiem & kromka razowca z mas³em, koperkiem i czosnkiem; pomidor z ogórkiem kiszonym

+ 2 l wody, spacer & 1 h treningu
Stary 2011-05-06, 10:10   #2231
maniulka0405
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 147

Cytat:

godzina jazdy konnej

KAZDY, doslownie ka¿dy Twój posi³ek trafia w moje kubki smakowe! Pychota!! Narobi³a¶ mi ochoty na taki prawdziwie wiosenny obiadek
maniulka0405 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 10:43   #2232
agnieszka16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ

wczorajsze utrzymanie:

¶niadanie: orkiszowe placuszki z serka homogenizowanego naturalnego z jab³kiem i cynamonem, z domow± konfitur± ¶liwkow± & du¿a kawa z piank±

ii ¶niadanie: kromka ciê¿ekiego chleba razowego z mas³em, szynk± drobiow± i zielon± pietruszk± & miseczka kalarepki duszonej na ma¶le z koperkiem i ¶mietank±

obiad: du¿a porcja zupy botwinkowej z marchewk±, miêsem wieprzowym, ziemniakami, w³oszczyzn± i zielenin±

podwieczorek: du¿y muffin orkiszowy, domowej roboty z rabarbarem, cynamonem i kruszonk± & herbata jagodowa

kolacja: dwa jaja na twardo ze szczypiorkiem & kromka razowca z mas³em, koperkiem i czosnkiem; pomidor z ogórkiem kiszonym

Dziêkujê !! Twój jad³ospis ¶wietny. Nie mam ¿adnych zastrze¿eñ. Pyszne po³±czenia- rabarbar i kruszonka, kalarepka z koperkiem, jajka i szczypiorek. Naprawdê bardzo fajnie.

Cytat:
Napisane przez maniulka0405 Poka¿ wiadomo¶æ
KAZDY, doslownie ka¿dy Twój posi³ek trafia w moje kubki smakowe! Pychota!! Narobi³a¶ mi ochoty na taki prawdziwie wiosenny obiadek
Dziêkujê piêknie Rozpocz±³ siê sezon nowalijek, wiêc trzeba korzystaæ, polecam. Obiad by³ przepyszny!

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-05-06 o 10:46
Stary 2011-05-06, 12:01   #2233
stupify
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 687

Cytat:

wczorajsze utrzymanie:

mi to bardziej pod redukcje podchodzi tzn ja bym przy takim jad³ospisie i godzinnych æwiczeniach chud³a ale jak Ty sie utrzymujesz to ok
stupify jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 14:47   #2234
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ

Taa.. to teraz moje P.... bêd± pewnie kg na +:
¦: Bu³ka eee.. zio³owa? na pó³: z mas³em, szynk±, sa³at±, pomidorem, papryk±, bazyli±. Z serekiem topionym i ok³adem jw.; kakao s³odkie 400ml; jab³ko.

II¶:a) danio z kawa³kami czekolady XL, kubu¶ malinowy
b)du¿a 'otrêbuska' z mas³em, sa³at±, szynk± pomidorem, papryk± i bazyli± suszon±; miêtowa pastylka.

Ob: Dwa du¿e gotowane klopsy, ziemniaki m³ode, 3ogórasy, sos ee.. no.. pomidorowy!

yyyy Obiado(II)-podwieczorko-kolacja, czyli urodziny kuzynki:
ee....kotlet (nie wiem z czego xd) w takiej pyyyysznej panierce z sezamem z sosem kurkowym(w ¶mietanie), ry¿ w jakim¶ sosie z papryk± zapiekany pod kurczakiem i pa³ka z tego¿e kurczaka, kieliszek szampana, kawa na pó³ z mlekiem 3,2%, ogroooooomny kawa³ tortu(taki na ca³y talerz i wysoki.. nie przesadzam ) (biszkopt, krem dodmowy karpatkowy, krem karmelowy, biszkopt, znów krem karmelowy i karpatkowy, bita ¶mietana, fura orzechów w³oskich.... ), deser lodowy -> (2ga³ki czekoladowych,, 2 brzoskwiniowo-¶mietankowych chyba, galaretka: agrestowa, wi¶niowa, pomarañczowa, fura bitej ¶mietany, sos czekoladowy i posypka z orzechów)

Skoñczy³am to je¶æ o 19. Jestem... Peeeee³na.
Ojjjj jak na to patrzê to.. nie chcê wiedzieæ ile to kalorii, ale pewnie z 5tys bêdzie co nie?

aa.. w ci±gu dnia jeszcze mentosy.

Oceni kto¶..?
eem..
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 15:10   #2235
blueberry5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Taa.. to teraz moje P.... bêd± pewnie kg na +:
¦: Bu³ka eee.. zio³owa? na pó³: z mas³em, szynk±, sa³at±, pomidorem, papryk±, bazyli±. Z serekiem topionym i ok³adem jw.; kakao s³odkie 400ml; jab³ko.

II¶:a) danio z kawa³kami czekolady XL, kubu¶ malinowy
b)du¿a 'otrêbuska' z mas³em, sa³at±, szynk± pomidorem, papryk± i bazyli± suszon±; miêtowa pastylka.

Ob: Dwa du¿e gotowane klopsy, ziemniaki m³ode, 3ogórasy, sos ee.. no.. pomidorowy!

yyyy Obiado(II)-podwieczorko-kolacja, czyli urodziny kuzynki:
ee....kotlet (nie wiem z czego xd) w takiej pyyyysznej panierce z sezamem z sosem kurkowym(w ¶mietanie), ry¿ w jakim¶ sosie z papryk± zapiekany pod kurczakiem i pa³ka z tego¿e kurczaka, kieliszek szampana, kawa na pó³ z mlekiem 3,2%, ogroooooomny kawa³ tortu(taki na ca³y talerz i wysoki.. nie przesadzam ) (biszkopt, krem dodmowy karpatkowy, krem karmelowy, biszkopt, znów krem karmelowy i karpatkowy, bita ¶mietana, fura orzechów w³oskich.... ), deser lodowy -> (2ga³ki czekoladowych,, 2 brzoskwiniowo-¶mietankowych chyba, galaretka: agrestowa, wi¶niowa, pomarañczowa, fura bitej ¶mietany, sos czekoladowy i posypka z orzechów)

Skoñczy³am to je¶æ o 19. Jestem... Peeeee³na.
Ojjjj jak na to patrzê to.. nie chcê wiedzieæ ile to kalorii, ale pewnie z 5tys bêdzie co nie?

jak dla mnie super, rozmaicie, kolorowo i smacznie
hmm, mo¿e i z 5 tys, ale na takie pysznosci warto

wstawie moje P

SNIADANIE: wielka bu³ka z ziarnami, mas³o, pasztet sojowy, pomidor

2 SNIADANIE: miska owsianki z truskawkami, kawa z mlekiem

OBIAD; spory kawa³ ryby gotowanej z warzywami, ziemniaczki z koperkiem, pomidor

PODWIECZOREK: jogo naturalne z dwoma gar¶ciami p³atków zbo¿owych, jab³ko, micha³ek

KOLACJA; sa³atka z tuñczykiem, 2 kromki razowca

Oceni kto¶?
blueberry5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-06, 16:08   #2236
maniulka0405
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 147

Blueberry5: na moje oko, to bardziej R ( U z przymró¿eniem oka), s³abiutko.
maniulka0405 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:10   #2237
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Lekkie Peee, bo dzisiaj ca³y dzien pe³na sie czuje... nie wiem przez co...

¦. 1 ogromna kromka grubego ciê¿kiego orkiszowego (90g):
Z sa³at±, mas³em szynk± drobiow±, serem ¿ó³tym, pomidorem oraz odrobina kopru.
+ pomarañcz

II¦. owsianka ovita, czy jakos tak z lidla (z jablkiem i cynamonem) + jab³ko + cappuccino z magnezem

O. 3 mniejsze ziemniaki + twaróg (ser pó³t³usty, z mlekiem, koprem, szczypiorkiem i przyprawami) = czyli tzw. "gzika" + sok bobo frut

P. miseczka lodów (big milk z ³yzeczk± jogurtu nat. i batonikiem musli) + jogurt bobo vita malinowy (musze je pojesc wkoncu, jeszcze 2 zosta³y)

K. (powtórka ze ¶niadania) 1 ogromna kromka grubego ciê¿kiego orkiszowego (90g):

mam nadzieje ze jutro juz tak sie nie bede czula i jedzonko mi ladniej pojdzie... milego wieczoru !

P.S. niecierpliwie czekam na krytyke, abym mogla wnioski wyciagnac

edit: a i dzisiaj na zakupach kupilam platki Cheerios, kiedys je uwielbialami chce je znowu polubic... mam nadzieje ze sie do nich prze³amie... )
??
Stary 2011-05-06, 16:11   #2238
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

3 dzien RRRRRRRRR

SnI: 1 kromka pumpernikla, 1 jajko, niecala lyzeczka oleju, pomidor,ogorek
SnII: 500 ml soku warzywnego-srodziemnomorski+ 2 herbatniki Maltanki
Ob: 3 pancakes pe³noziarniste na niewielkiej ilo¶ci oleju smazone z 80 g twarogu chudego z skorka pomarañczy bez cukru
Pod:talerz kremu z soczewicy+ 2 lyzki jogurtu naturalnego
Kol: salatka warzywna+ makrela wedzona 1/4

wczorajszy jadlospis byl zignorowany, moze na ten ktos zwroci uwage?

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-05-06 o 16:56
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:18   #2239
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Lekkie Peee, bo dzisiaj ca³y dzien pe³na sie czuje... nie wiem przez co...

¦. 1 ogromna kromka grubego ciê¿kiego orkiszowego (90g):
+ pomarañcz pomarañczA! no a co do ¶niadania, to strasznie ma³o, ja jem wiêcej na U. I nie t³umacz, ¿e kroma by³a OGROMNA.

II¦. owsianka ovita, czy jakos tak z lidla (z jablkiem i cynamonem) + jab³ko + cappuccino z magnezem co za owsianka? z proszku? syf, wyrzuæ i zrób sobie full-wypas owsiankê na t³ustym mleczku z gar¶ciami orzechów i owoców suszonych.

O. 3 mniejsze ziemniaki + twaróg (ser pó³t³usty, z mlekiem, koprem, szczypiorkiem i przyprawami) = czyli tzw. "gzika" + sok bobo frut 'mniejsze ziemniaczki' - to nie jest najlepszy syndrom dla osoby na P. Strasznie, strasznie redukcyjnie.

P. miseczka lodów (big milk z ³yzeczk± jogurtu nat. i batonikiem musli) + jogurt bobo vita malinowy (musze je pojesc wkoncu, jeszcze 2 zosta³y) je¿eli z big milka wysz³a Ci miseczka lodów, to ja jestem Kate Middleton a wiem, ¿e nie, bo kiedy z moj± g³ow± by³o jeszcze gorzej, to gdy rodzina zajada³a siê full-wypasionymi pucharami lodów z orzechami, polewami, bakaliami i bitymi ¶mietanami, to ja ¶ci±ga³am big milka z patyczka, dawa³am do miseczki, rozdrabnia³am i szczyci³am siê, ¿e zjad³am 'miseczkê lodów'.

K. (powtórka ze ¶niadania) 1 ogromna kromka grubego ciê¿kiego orkiszowego (90g):
Z sa³at±, mas³em szynk± drobiow±, serem ¿ó³tym, pomidorem oraz odrobina kopru. kromka x2, do tego mog³o wpa¶æ jakie¶ kakao na t³ustym mleku, a po kolacji mog³a¶ dogry¼æ czym¶, np.: owocem czy orzechami.

mam nadzieje ze jutro juz tak sie nie bede czula i jedzonko mi ladniej pojdzie... milego wieczoru !

P.S. niecierpliwie czekam na krytyke, abym mogla wnioski wyciagnac

edit: a i dzisiaj na zakupach kupilam platki Cheerios, kiedys je uwielbialami chce je znowu polubic... mam nadzieje ze sie do nich prze³amie... ) prze³am siê, bo s± tego warte
jw.
chcia³a¶ krytykê

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 16:21   #2240
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
chcia³a¶ krytykê
dziekuje , naprawde to dziala motywujaco mam nadzieje ze moje dzisiejsze P sie bardziej spodoba Wstawie wieczorem bo jeszcze bede przeciez jad³a
Stary 2011-05-06, 16:45   #2241
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Hm ... "co¶":

I¶: amarantus z wie¶niakiem 200g + cynamon & cukeir brzozowy

przek±ska nr 1: baton z³o¿ony z migda³ów w miodzie

przek±ska nr 2: du¿e jab³ko i kapusta kiszona

obiad: sa³ata z fet±, 1/2 avocado, pomidorem, szczypiorem, rzodkiewk± w jogurcie naturalnym + kawa³ (jakie¶ 120 g) schabu

nied³ugo po: 150 g orzeszków fistaszkowych, sok marchwiowy jednodniowy

Kolacja: pewnie jajka + jakie¶ warzywa

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !

Edytowane przez polny mak
Czas edycji: 2011-05-06 o 16:48
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:02   #2242
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

P:
I. owsianka (80g p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%, 3 gar¶ci orzechów ziemnych, 2 gar¶ci rodzynek)
II. 2 x kanapka z 2 du¿ych kromek chleba pszennego z mas³em i serem / wêdlin± / serkiem kanapkowym
+ jab³ko lub inny owoc
III. to co zrobi mama - jaki¶ domowy obiad, czyli ró¿nie to bywa
IV. 4 kromki chleba z mas³em i miodem / d¿emem / serem/ wêdlin± /serkiem kanapkowym

Wiem, ¿e jad³ospis bardzo nieprecyzyjny. No ale tak mniej wiêcej to u mnie wygl±da i nie wiem czy tak siê da, ale chcia³abym, ¿eby¶cie zobaczy³y czy jest tutaj za ma³o b³onnika?
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:11   #2243
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez polny mak Poka¿ wiadomo¶æ
Hm ... "co¶":

I¶: amarantus z wie¶niakiem 200g + cynamon & cukeir brzozowy

przek±ska nr 1: baton z³o¿ony z migda³ów w miodzie

przek±ska nr 2: du¿e jab³ko i kapusta kiszona

obiad: sa³ata z fet±, 1/2 avocado, pomidorem, szczypiorem, rzodkiewk± w jogurcie naturalnym + kawa³ (jakie¶ 120 g) schabu

nied³ugo po: 150 g orzeszków fistaszkowych, sok marchwiowy jednodniowy

Kolacja: pewnie jajka + jakie¶ warzywa
podoba mi siê bardzo
choæ nie uwa¿asz, ¿e trochê za ma³o w pierwszej po³owie dnia? rozumiem,¿e "nied³ugo po" by³o nadprogramowe? je¶li tak, to mo¿e sta³o siê konsekwencj± dosyæ skromnych porannych posi³ków?w sensie,¿e g³odna by³a¶ ?

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez blablablablabla55555 Poka¿ wiadomo¶æ
P:
I. owsianka (80g p³atków owsianych, pó³ szklanki mleka 2%, 3 gar¶ci orzechów ziemnych, 2 gar¶ci rodzynek) super
II. 2 x kanapka z 2 du¿ych kromek chleba pszennego z mas³em i serem / wêdlin± / serkiem kanapkowym warzywa? i bia³ka mo¿e wiêcej trochê np. zrób sobie domowy twaro¿ek z warzywami (twaróg+przyprawy+³y¿ka jog. naturalnego+warzywka)a na to wêdlina
+ jab³ko lub inny owoc ok, mo¿e jogurt pitny do tego?
III. to co zrobi mama - jaki¶ domowy obiad, czyli ró¿nie to bywa deser?

a tu co? ) mo¿e orzechy jakie¶, dro¿dzówka?
IV. 4 kromki chleba z mas³em i miodem / d¿emem / serem/ wêdlin± /serkiem kanapkowym ok, choæ :patrz posi³ek numer dwa. a mo¿e, ¿eby bylo bardziej warto¶ciowo, zjesz jajko? lub jajecznicê?

Wiem, ¿e jad³ospis bardzo nieprecyzyjny. No ale tak mniej wiêcej to u mnie wygl±da i nie wiem czy tak siê da, ale chcia³abym, ¿eby¶cie zobaczy³y czy jest tutaj za ma³o b³onnika?
co do b³onnika - p³atków owsianych masz w jad³ospisie sporo, co¶ tam jeszcze w owocach (je¶li to jab³ka)siê znajdzie, wiêc nie jest ¼le. Jedz na przemian pieczywo pe³noziarniste i pszenne. I du¿o pij!
inna sprawa, ¿e skrajnie ma³o u Ciebie nnkt, owoców, warzyw (i kalorii) te¿ niewiele - zadbaj o nie konieczne!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:25   #2244
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

U:

1¶niadanie: orkiszanka? z 5 ³y¿ek, z otrêbami pszennymi, mlekiem, winogronem, wanili± i p³atkami migda³owymi
2¶niadanie: du¿a bu³ka grahamka;
z mas³em, plastrem goudy, pomidorem i ogórkiem,
pó³ na pó³ z d¿emem truskawkowym i brzoskwiniowym
obiad: knedle twarogowe ze ¶liwkami, polane jogurtem nat z miodem i cynamonem
podwieczorek: serek homo z kakao, miodem, suszon± ¿urawin± i startym paskiem gorzkiej czekolady, ki¶æ winogron, kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem
kolacja: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem;
z sa³at±, twarogiem pó³t³ustym i rzodkiewk±,
z twarogiem pó³t³ustym i d¿emem brzoskwiniowym

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:26   #2245
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U.
1¶n
- dwie kromki ¿ytniego ze s³onecznikiem z twarogiem i miodem.
2¶n - trochê twaro¿ku z miodem + malutki ( bo ostatni ) kawa³ek ciasta z rabarbarem.
3¶n - kromka ¿ytniego ze s³onecznikiem, mozzarell± i pomidorem, jajecznica z dwóch jaj.
nie wiem co to by³o - kromka z grub± warstw± mas³a orzechowego plus trochê wyjedzone z s³oika.
obiad - sardynki z puszki w pomidorach.
kolacja - twaro¿ek z jogurtem.

okey. wiem jak to wygl±da, nie ma obiadu ani nic, ale mam trochê stresów. staram siê nie je¶æ tony czekolady jak to mam w zwyczaju ale najwyra¼niej rekompensujê j± sobie nadwy¿k± mas³a orzechowego. a z drugiej strony nie mam apetytu aby je¶æ cokolwiek "tre¶ciwego."
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:43   #2246
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

pozytywna-wariatka co do jad³ospisu siê nie wypowiem, bo specjalistk± siê w tym temacie na pewno nie czujê, ale co do tej rekompensaty mas³em orzechowym to przecie¿ nic z³ego, a wrêcz samo zdrowie ja dzi¶ mam jeden dzieñ ''odwyku'' od mas³a orzechowego, bo ostatnio wydaje mi siê, ¿e trooszkê za du¿o go zjadam.. i ju¿ mnie skrêca a w szafce stoj± dwa ³adne nie zaczête s³oiczki jeden z felixa i jeden z sante

z góry przepraszam za ma³y OT

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-05-06 o 18:46
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:44   #2247
Margolcia0703181
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 459

dzisiejsze P:

I. kromka ¿ytniego z mas³em, twarogiem "delikatnym prasident" i ogórkiem, jajko na pó³miêkko, herbata z cukrem

II. banan, pasek gorzkiej czekolady, kakao (3 ³y¿eczki na wodzie)

III. 2 ¶rednie ziemniaki, 1/2 fileta z mintaja obtoczona w zio³ach i bu³ce tartej sma¿ona na oleju, 1/2 szklanki kefiru

IV pudding waniliowy satino 130g, 2 herbatniki, kiwi, czekolada do picia

V. kromka ¿ytniego jak na ¶niadanie, 1/2 kajzerki z mas³em polêdwic± sopock± i pomidorem, herbata

potem pewnie bêdzie znów kakao i mo¿e co¶ jeszcze, wieczór siê dopiero zaczyna

jest trochê zdrowiej?
Stary 2011-05-06, 18:49   #2248
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
U:

1¶niadanie: orkiszanka? z 5 ³y¿ek, z otrêbami pszennymi, mlekiem, winogronem, wanili± i p³atkami migda³owymi
2¶niadanie: du¿a bu³ka grahamka;
z mas³em, plastrem goudy, pomidorem i ogórkiem,
pó³ na pó³ z d¿emem truskawkowym i brzoskwiniowym
obiad: knedle twarogowe ze ¶liwkami, polane jogurtem nat z miodem i cynamonem
podwieczorek: serek homo z kakao, miodem, suszon± ¿urawin± i startym paskiem gorzkiej czekolady, ki¶æ winogron, kawa zbo¿owa z mlekiem i miodem
kolacja: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem;
z sa³at±, twarogiem pó³t³ustym i rzodkiewk±,
z twarogiem pó³t³ustym i d¿emem brzoskwiniowym
mniam! wszystko idealnie trafia w moje smaki. szczególnie zazdroszczê obiadu... mam nadziejê, ¿e porcja jaka¶ konkretna, a nie jeden czy dwa knedle. ogólnie to ³adnie, piêknie, zdrowo i kolorowo. a ¿eby siê czego¶ przyczepiæ, to na kanapki na kolacjê mog³o wpa¶æ mas³o/margaryna. i mog³a¶ gdzie¶ wrzuciæ jakie¶ orzeszki, ale rozumiem, ¿e nie zawsze jest na nie ochota.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:58   #2249
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 631
GG do santos

Cytat:
Bardzo mi siê podobaj± twoje jad³ospisy- s± zdrowe, kolorowe, urozmaicone. To, co siê rzuca w oczy to du¿a ilo¶æ NNKT, co popieram w 100 procentach! Czasami ma siê dni "na s³odko" Zazwyczaj masz niewiele s³odyczy, wiêc kompletnie siê tym nie przejmuj, bo pasek czekolady, owocowe smoothie i kawa³ek ciasta to ¿adna przesada na U!
Dziekuje
Cytat:
Mniam mniam. Super, bardzo smacznie Wcale nie za s³odko - zdrowe ciacho a czekolada z orzechami I fajnie bo du¿o owoców. Sama robisz terrine?
Sama robie terrine
Dzieki

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Poka¿ wiadomo¶æ
dzisiejsze P:

I. kromka ¿ytniego z mas³em, twarogiem "delikatnym prasident" i ogórkiem, jajko na pó³miêkko, herbata z cukrem

II. banan, pasek gorzkiej czekolady, kakao (3 ³y¿eczki na wodzie)

III. 2 ¶rednie ziemniaki, 1/2 fileta z mintaja obtoczona w zio³ach i bu³ce tartej sma¿ona na oleju, 1/2 szklanki kefiru

IV pudding waniliowy satino 130g, 2 herbatniki, kiwi, czekolada do picia

V. kromka ¿ytniego jak na ¶niadanie, 1/2 kajzerki z mas³em polêdwic± sopock± i pomidorem, herbata

potem pewnie bêdzie znów kakao i mo¿e co¶ jeszcze, wieczór siê dopiero zaczyna

jest trochê zdrowiej?
Bardzo marnie. TO nie jest P w zadnym razie

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:01   #2250
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

[QUOTE=iza_wiosenna;267584 21]podoba mi siê bardzo
choæ nie uwa¿asz, ¿e trochê za ma³o w pierwszej po³owie dnia? rozumiem,¿e "nied³ugo po" by³o nadprogramowe? je¶li tak, to mo¿e sta³o siê konsekwencj± dosyæ skromnych porannych posi³ków?w sensie,¿e g³odna by³a¶ ?[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

]

dziêkujê Izu¶ za ocenê

szczerze? to ³akomstwo by³o...

nie wiem co mnie napad³o, ale ostatnio w ogóle nie mam ochoty na nic poza warzywami- w³a¶nie wszama³am na kolacjê drugi pó³ avocado z kie³ami i feta w ³y¿ce jogurtu i chyba opierniczê jeszcze parê rzodkiewek..

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.