|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Mi się rozmiarówka staników już skończyła, a co będzie później Nerolka z zusem to niestety ja też nie pomogę Madziulka podobnie jak dziewczyny jestem zdania, że powinnaś w poniedziałek pędzić do poradni i nie dać się wygonić stamtąd ![]() Mamad sto lat ![]()
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
juz po wizycie mam oba skierowania i w poniedzialek bedzie alergolog a na tygodniu jakos pulmonolog.......
![]() zmalowana - ale ma sprzet ten Twoj synuś ![]() patik - brzuszek piekny A ja siedze i cala chodze z nerwów........... moj maz konczy prace o 17 zawsze jest w domu o 17.40 najpozniej ja wracam od lekarza o 18.30 nie ma go i do tej pory go nie ma a tel nie ma bo mu wypadl i szlag go trafil!!!! nie iwem co sie dziej gdzie jest i wogole... nikog nie znam z tej nowej pracy przeciez to 1 tydzien kolegow tu zadnych nei ma w miescie tylko z poza wiec do nie kogo nie poszeld i nie wiem co robic chyab oszaleje!!!!!!!
|
|
|
|
#4533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Zmalowana jajka jak u byka ![]() |
|
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
No to jak czytam o waszych mężach to ja się muszę pochwalić, że trafiłam na ideał
Gotować umie lepiej ode mnie Co prawda czasem trochę pozrzędzi, ale ogólnie jest cudowny
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam o tych facetach, to się cieszę że mój ma lewą i prawą rękę
![]() Jednak praca go nauczyła samodzielności. Jak tylko trzeba to jedzenie sobie zrobi, mnie przy okazji , pranie też, posprząta...wiadomo że nie musi tego zawsze robić, choćby prania bo wrzucam do pralki i tyle, ale chyba by mnie szlag trafił jakbym miała się facetem opiekować
|
|
#4536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tymbardziej że mój jest górnikiem
|
|
|
|
|
#4537 |
|
Zakorzenienie
|
ZGAGĘ MAM
Jutro wychodzę, a mój mąż mi oświadczył, że jedzie w delegacje do BELGII !!!!!Myślałam, że oszaleję z nerwów !!!!!!! Mieliśmy spędzić cały weekend razem po tym szpitalu |
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik może na to forum wejdz
http://forumprawne.org/prawo-finansowe-podatkowe/ tam może ci doradzą odnośnie Neroli
|
|
|
|
#4539 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj to nie dosc, ze gotuje dla siebie, to jeszcze dla dzieci, w ogole gotowanie, zakupy to jego dzialka, a reszta typu sprzatanie, pranie, to w zaleznosci od czasu, ale tez umie. |
||
|
|
|
#4540 |
|
BAN stały
|
Dziękuje dziewczynki za dobre slowa, ide się juz polozyc. Grypa mnie rozklada totalnie.. jeszcze to musialo mi sie przyplątac.. Zrobilam sobie plukanke ze soli na gardlo i troche mniej boli, najgorsze to ze mam staszne wargi. Takie napuchnęte i czerwone i szczypią. o katarze juz nie wspomne
ach ...Dobranoc
|
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie kupilam w pierwszej ciazy takie szmaciaki z netu za 20 zl i zaluje, bo kiepsko trzymaly, byly za luzne, no i teraz mam takie zwisy zamiast piersi... troche kremy je podratowaly. teraz nie zrobie tego samego, ale nadal jakos nie moge sie przemoc by sobie bielizne dorga kupowac, zawsze szkoda mi kasy...
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda Babonik się ze mnie śmieje że mam bzika na punkcie bielizny, no ale trudno, mam ![]() Na pewno kupię jakiś porządny, trzymający, ale poczekam z tym jeszcze troszkę, w nadziei że biustu jeszcze przybędzie
|
|
|
#4544 | |||
|
Zakorzenienie
|
Współczuję żonom takich mamisynków co to dwie lewe rączki mają
ile to się potem taka kobieta musi napracowac nad leniem![]() Mój na szczęście szybko wyprowadził się z domu więc życie go nauczyło dbać o siebie, a właściwie rozkochał mnie gotowaniem, można powiedziec że przez żołądek do serca bo ja dwie lewe rączki w kuchni mam i nienawidze gotować a jak zaczęliśmy się spotykac i mieszkac razem to takie cudne kolacje gotował ![]() Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!! ![]() ![]() Bartessa spokojnie tylko dużo odpoczywaj, walcz z tym swoim że teraz maluszek w brzuszku najważniejszy i to dla niego masz się oszczędzać. Już niewiele zostało Cytat:
Cytat:
![]() (na moje oko to są lepsze niż ostatnio WBC 8,5 RBC 3,8 HGB 12,1 HCT 34 MCV 89 MCH 31,7 Cytat:
Zmalowana ja bym rzekła że JAJA JAK BERETY
|
|
#4545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mamad1 - sto lat, sto lat!!! Zdrowego dziecka, łątwego porodu i jak najmniej dobrych rad od innych ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Ja to mogę tylko pomarzyc o takich
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
wiem
i skromna niesamowicie mnie się nawet przy gorączce 40 stopni żarty trzymają, mąż i babki z pracy czasem nie wiedzą czy ja coś serio mówię czy im ściemniam
|
|
|
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
witajcie wieczorową porą
![]() Gratuluję widocznych ptaszków, szparek i pięknej twarzyczki - taka dorosła się wydaje ![]() madziulka - tez bym poszła w poniedziałek i próbowała się dostać - trzymam kciuki. Szkoda, że Cię lekarka tak potraktowała - rozumiem, że takie choroby nie są w jej kompetencjach ale co innego specjalista a co innego lekarz prowadzący. Nerola - walcz z bakterią i nie daj się, już nie tak długo będziecie wszyscy w komplecie. Ale oby nie za wcześnie ![]() Małopolanki! ja we wtorek nie dam rady ale we czwartek po jodze chętnie - czyli jakoś 18.15-30. takie odkryłam, może którąś zainteresuje http://allegro.pl/zestaw-do-szpitala...585556602.html pies mnie dziś podciął na spacerze, wylądowałam centralnie na d..pie, ale młoda się rusza to chyba nic jej nie jest
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
A plan porodu, to pewnie chodzi Wam o to co kiedyś w DDTVN mówiła eko mama
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mnie ucieszyły bo startowałam z hemoglobina poniżej 10, więc teraz jest super
|
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczynki
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
maz wrocil
az sie rozplakalam ....tak mi ulzyło.............:prosi : teraz pije goraca czekolade i ide spac nerwy mnei oslabily ....... vaniliova mialas racje musial zostac dluzej w pracy - zly jak nie iwem co ale najwazniejsze ze caly wy tak tu o mezach maminsynkach a ja coz przy swoim ma normlanie kompleksy on upierze uprasuje posprzata przyszyje powiesi firnaki umyje okna ugotuje skonczyl (szkole kucharska) noi oprocz wszystkich babskich umiejetnosci posiada meskie czasem mam przy nim kompleksy i czuje sie bezuzyteczna ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
no nie smutaj sie tu tylkoStapelka - fajny tez zestawik ![]() youyou - no na moje oko tez sa w ok monia - az sie rozmarzylam......
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-06 o 21:47 |
|
|
|
|
#4553 |
|
Zadomowienie
|
Złapałam jakiegoś doła i idę spać...
Kolorowych Wam życzę brzuchatki
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam plan porodu taki aby jak najszybciej urodzić i mieć z głowy
![]() a co powiecie na te buty? dzisiaj wylicytowane ![]() http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=1578026325 |
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
Cały wieczór co kilka minut brzuch mi wybula z jednej strony. Nie jest to bolesne, tylko czuć naciąganie skory i mięśni, w pozostałych miejscach brzuch mam miękki. Zastanawiam się czy to moja mała, czy może jakieś skórcze, twardnienia?? Moja mała wiercipiętka jest mega ruchliwa, a od początku tego tygodnia wyraźnie czuję że brakuje jej miejsca na swobodne kopanie i siłuje się ze mną, ale ile można? Tak co chwilę?? Zastanawiam się czy to normalne, może jednak dzieje się coś złego? Ma ktoraś z was podobne doświadczenia? |
|
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
Krakowianki vel Malopolanki, to moze ten czwartek, co?
Dobra kobiety...zajelam sie wybieraniem zdjec do wywolania (mam zaleglosci za caly zeszly rok az do teraz), troszke mi zeszlo, a to jeszcze nie koniec. Z tym, ze juz zmeczona jestem, wiec mowie Dobranoc! |
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
crazy - normalka, dupka sie pewnie wypina
|
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
uwaga, bedzie troche prywaty, kogo nie interesuja ZUSy srusy niech nie czyta
ale daje na forum, bo moze ktos skorzysta - badz skoryguje![]() Nerolko - na prosbe Babonika wglebilam sie jeszcze raz w gaszcz zusowskich przepisow i oto co mi wyszlo: acha, zakladam, ze bedziesz placic skladki za 15 dni kwietnia, tak? na wszelki wypadek podam rowniez kwoty miesieczne to latwo je przerobic na inna ilosc dni, bo ja juz nie pamietam czy zakladalas dzialalnosc 15tego czy 17tego...? podam Ci kilka opcji, ktore mozesz wykorzystac. 1. prawdopodobna wersja twojej ksiegowej podstawa wymiaru skladek: 3000pln wysokosc zas. macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 2122,7 pln wysokosc skladek do zaplacenia na: -ubezpieczenie spoleczne (z chorobowym): 889,2 pln -ubezpieczenie zdrowotne: 243,39 pln -Fundusz Pracy: 73,5 pln ---------------------------------------- Suma skladek: 1206,09 za 30 dni kwietnia czyli za 15 dni kwietnia (962,7:30)x15 +243,39 = 481,35 +243,39=724,74 pln 2. wersja najnizszej mozliwej podstawy podstawa wymiaru skladek: 415,80pln wysokosc zasilku macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 293,8 pln wysokosc skladek do zaplacenia na: -ubezpieczenie spoleczne (z chorobowym): 123,24 pln -ubezpieczenie zdrowotne: 243,39 pln -Fundusz Pracy: 0 pln ---------------------------------------- Suma skladek: 366,63 za 30 dni kwietnia czyli za 15 dni kwietnia (123,24:30)x15+243,39 = 61,62 + 243,39= 305,01 pln 3. wersja, o ktora pytalas- zeby dostac tysiaka podstawa wymiaru skladek: 1500pln wysokosc zas. macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 1061,35 pln wysokosc skladek do zaplacenia na: -ubezpieczenie spoleczne: (z chorobowym) 444,6 pln -ubezpieczenie zdrowotne: 243,39 pln -Fundusz Pracy: 49,38 pln ---------------------------------------- Suma skladek: 737,37 za 30 dni kwietnia czyli za 15 dni kwietnia (493,98:30)x15+243,39 = 246,99+243,39=490,38 pln 4. wersja proponowana, zeby bylo do wyboru-wysrodkowana podstawa wymiaru skladek: 2015,4 pln wysokosc zas. macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 1426,08 pln wysokosc skladek do zaplacenia na: -ubezpieczenie spoleczne: (z chorobowym) 597,37 pln -ubezpieczenie zdrowotne: 243,39 pln -Fundusz Pracy: 49,38 pln ---------------------------------------- Suma skladek: 890,14 za 30 dni kwietnia czyli za 15 dni kwietnia (646,75:30)x15 +243,39= 323,38+243,39= 566,77 pln 5. wersja najwyższej możliwej podstawy i macierzynskiego podstawa wymiaru skladek: 8595,53 pln wysokosc zas. macierzynskiego za pelny miesiac na reke: 6082,01 pln wysokosc skladek do zaplacenia na: -ubezpieczenie spoleczne (z chorobowym): 2547,72 pln -ubezpieczenie zdrowotne: 243,39 pln -Fundusz Pracy: 210,6 pln ---------------------------------------- Suma skladek: 3001,73 za 30 dni kwietnia czyli za 15 dni kwietnia (2758,32:30)x15 + 243,39=1379,16+243,39= 1622,55 pln UFF, to by bylo na tyle wyliczen - twoj wybor, z ktorego chcesz skorzystac, ale pamietaj - ja nie pracuje w ZUSie, nie jestem ksiegowa itp, wszystkie informacje mam ze strony ZUSu, a wyliczenia z wiedzy matematycznej hi hi takze bez konsultacji z ksiegowa czy to tak jest napewno nie rob zadnych ruchow! mamad1 - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!! dobranocka Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-05-07 o 14:15 |
|
|
|
#4560 |
|
Rozeznanie
|
Witam.to ja dzis pierwsza,jak widze jeszcze smacznie spicie.u nas dopiero 6 a ja juz od godz nie moge spac,oczywiscie siku mnie obudzilo. Poleze do 7 jak z glodu zaraz nie umre.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

Mi się rozmiarówka staników już skończyła, a co będzie później 

kolegow tu zadnych nei ma w miescie tylko z poza wiec do nie kogo nie poszeld i nie wiem co robic chyab oszaleje!!!!!!!

.
Gotować umie lepiej ode mnie
!!!!!

no nie smutaj sie tu tylko