![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007 IV
są z krwi
![]() jak Adi był mały to miał robione na pleckach dwa rzedy, nakropili kropeczki i zaklejają to plastrem. Nie mozna myc tego miejsca przez tydzien. Pózniej odczytują |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1502 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
słyszałam,że skórne mogą wywołać/uruchomić alergię
![]() ![]() ja myślę o rezonansie,tylko,ze kupę kasy kosztuje ![]() ![]() w końcu cieplej się robi ![]() kupiłam sobie wczoraj cyckonosz i doznałam lekkiego szoku,bo cycki mi spadły 2rozmiary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
yoolia - można miec na pleckach tak jak pisała kancia, a robią też "na miejscu" jak na rekach - tylko nakłuwają plecki -wtedy masz pewność, ze nic się nei wymiesza, bo choćby ci Gosia biegała czy się wierciła - to pleców nie zruszy
![]() U nas alergiowa masakra - wspominałam wam nieraz, ze u Huberta wychodzi wszystko na skórze. Zero kataru, kaszel minimalny (nocny) a skóra-jak tarka, aż ma stany zapalne miejscowo. Muszę podejść do apteki odebrać maść (u nas najlepiej sprawdzaja sie robione, w zależności na wazelinie, cholesterolowa, z hydrocortizonem), teraz zapisała z antybiotykiem - tylko czekam na kuriera. Zamówiłam dla rodziców na prezent (rocznica ślubu) zestaw walizek i kuferków - w oczodajnym zcerwonym kolorze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1505 |
Zakorzenienie
|
obdzwoniłam poradnie
terminy nieziemsko odległe Do Kardiologa na NFZ w poradni przy Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w tym roku juz nie ma miejsc ![]() W poradni przy innym szpitalu zapiasałam sie na 6 października ![]() Pulmunolog w DSK na lipiec a w przychodni 100m od naszego mieszkania juz na wtorek!!! Do kardiologa zapisałam się też prywatnie na przyszły czwartek. Wizyta z badaniem echo serca 150zł... Prima - to u nas zdecydowanie na pleckach ![]() ![]() ale zobaczymy co jeszcze powie pulmunolog, czy nas wogóle wysle na te testy... może trzeba będzie jednak do alergologa uderzyć. Gosia raczej nie ma żadnych wysypek, suchych placków, itp może ze 2 razy w zyciu ją jakies krosteczki wysypały. Raz jeszcze jako niemowlę a drugi tak z poł roku temu. Nawet nie wiem i nie podejrzewam co to było, bo szybko sie pokazało i szybko zniknęło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Bylismy wczoraj z dzieciakami na kontroli.
Zuza osluchowo czysta ![]() Adas - ma jeszcze jakas zalegajac wydzieline w jednym plucu, ale nie ma juz antybola, tylko inhalacje. Powinien to wykrztusic i powinno byc ok. Generalnie babka twierdzi, ze to musialo byc wirusowe i rozwijalo sie dlatego rownolegle do brania Summamedu. Zreszta fakt, ze wszystkich w domu sieklo, tez za tym przemawia. Antybiotyk jednak byl konieczny, bo w takich infakcjach juz sie nie ryzykuje. A tak swoja droga - kupialam sobie stetoskop do osluchiwania dzieci i taka latareczke z wziernikiem do uszu ![]() Zreszta ja nawet golym uchem potrafilam wysluchac jeszcze te zalegajaca wydzieline w plucu dzien przed wizyta u lekarza. Co wiecej - nie zasugerowalam sie badaniami poprzednimi, bo on mial zap. pluca lewego, a ja slyszalam w prawym, co sie potwierdzilo ![]() Teraz bede bawic sie w lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1507 |
Zakorzenienie
|
celka gdzie kupowałas bo sie ostatni sama nad tym zastanawiałam
![]() ta latareczka by mi sie najbardziej przydała bo u Tomka czesto uszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.sklepdlalekarza.pl/ ja kupilam takie cos (jeszcze nie widzialam, bo jestem w pracy a dopiero przyszlo, ale maz twierdzi, ze fajnie wszystko widac, ze Adasiek ma uszy pelne woskowiny ![]() http://www.sklepdlalekarza.pl/produk...907a,2107.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
fajny ten otoscop
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1510 |
Zakorzenienie
|
przebadalam dzieciaki tym otoskopem. Powiem jedno - zapalenie ucha Zuzy widac jak na dloni
![]() ![]() Osluchiwanie tez jest super! Tyle, ze zaz pozno kupilam to ustrojstwo, bo u Adaska juz ciezko cokolwiek wysluchac, choc wydaje mi sie, ze potrafie odnalezc to miejsce, gdzie zalega ta wydzielina. Ale nie slychac juz tego wyraznie. Ale zapalenie oskrzeli pewnie sie da latwo wysluchac, bo to czesto golym uchem slychac ![]() Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2011-05-06 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
i nawet w p-niu
![]() jestem ciekawa jak to widać u nas dopiero 1 raz było ucho stetoskop u moich rodziców lezy,ciekawe czy działa ![]() Celko-cieszę się,że choróbska już poszły precz! ALe będziesz teraz lepiej wyposażona od nie jednego lekarza ![]() Kancia-a skąd te częste infekcje?bakteryjne czy wirusowe? ja intensywnie myślę nad posiewem z gardła i nosa u Zu ![]() ![]() Yoolia-no terminy super ![]() ![]() u nas alergia objawia się tylko i wyłącznie wysypką-policzki,później łokcie,ewent.pod kolankami i na końcu brzuszek jeśli nadal alergen jest ZU przechodziła te kilka dni w p-lu bez uszczerbku na zdrowiu i ciele uff... ![]() ![]() ![]() od kilku dni go proszę,żeby podpytał kiedy p-le ma wakacje i co wtedy i oczywiście się jeszcze nie zapytał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
ann Tomek ma taką budowę kanalików w uszach, ze jak tylko dostaje katar to zaraz mamy uszy zawalone. Niestety to potwierdzone u kilku laryngologów.
W zasadzie w zeszłym roku od pażdziernika do lutego miał zapalenie obu uszu 4 razy. Ostatnie zap uszu miał z wysiękiem ropnym, lejącym się ![]() Przewąznie ma zap ucha środkowego jak mniemam bo nie odczuwa bólu przy dotknięciu. Specjalistą nie jestem ale jak trafiliśmy na ostry dyż z wysiękiem to lekarz az był zdziwiony, ze on nie protestuje przy padaniu i jak na tak chore uszy jest grzeczny i cichutki. Najgorzej było w nocy bo budził się co 30 min i ryczał. W zasadzie pomogły nam dopiero krople do nosa zrobione w aptece, one wyleczyły ciagły katar i od razu wyleczyły się uszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leki na alergie bierze juz ponad tydzien, to gdyby to alergia byla, to pewnie by pomoglo. Nasivinem tez juz dluugo psikalismy. Nic nie pomaga... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1514 |
Zakorzenienie
|
my mieliśmy z neomycyną i cos jeszcze w składzie było
![]() to może zrób jej posiew z nocha skoro nic nie działa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1515 |
Zakorzenienie
|
To bidny Tomuś z tymi uszami
![]() Ja na ropny katar dawałam ostatnio dziewczynom Dicortineff i dość szybko sobie radził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
ann no bidny
![]() ![]() a dicortineff myślalam, ze do uszu i oczu jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() podobno nagminnie przepisywany przez niektórych lekarzy na katar-tak się doczytałam a że akurat miałam w apteczce to wypróbowałam i faktycznie działa ![]() ![]() w końcu cudna pogoda się robi ![]() muszę sobie w końcu butki kupić letnie i japonki jakieś ![]() widziałyście gdzieś coś ładnego? w P-niu jest taka kicha z butami,że już mi się niedobrze robi na samą myśl o kupowaniu/szukaniu takowych, odpowiednich dla mnie ![]() miłego dnia mamuśki! Misia,Afiliks,Sławka do raportu!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie to tez na neomecynie, wiec pewnie nie pomoze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie te same bakterie to powodują? ![]() ile u Was takie wymazy kosztują? chyba muszę obu zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
my 40 zł płacilismy bodajze, wymaz z gardła
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1521 |
Zakorzenienie
|
Pewnie te same bakterie ma w uszach, co w nosie. Chodzilo mi o to, ze przez tydzien psikalam jej kroplami z neomecyna do nosa i niewiele pomoglo. Nie ma wiec sensu dodatkowo psikac jej dicortineffem do nosa (tez z neomecyna).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
melduję, że jestem, żyję
![]() Ale łeb mi pęka dziś niemiłosiernie także co to za życie ![]() ![]() Mati do żłobka nadal chodzi (hura 4 dzień) niestety co raz gorzej nam kaszle. W sumie kaszle już od zeszłego wtorku tylko wtedy miał kaszel suchy i niewielki teraz mam mokry i strasznie duszący zwłaszcza w nocy. Także musimy zacząć mocno działać co by nic go nie rozłożyło porządnie tym bardziej, że uczą się piosenki na dzień mamy i powiedział, że mnie zaprosi na impezkę ![]() dziewczyny mam też dylemat odnośnie przedszkola i może Wy mi byście napsiały Wasze zdanie. Otóż Mati dostał się do przedszkola i część dzieci które zna są to dzieci rocznik 2008 najczęściej (I-V) są to dzieci które zna z placu zabaw lub ze żłobka. Żadne z nich nie jest jakimś naszym wielkim przyjacielem z którym się gościmy itp ale jednak zna te dzieci i raczej ![]() ![]()
![]() |
#1523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Misia-ja bym posłała z 4latkami,mają inny program i tak jak mówisz ,musiałby wcześniej czy później przeskoczyć ![]() ![]() ![]() ![]() łyka jakieś syropki?inhalacje? podobno to częste,że po wycięciu migdałów schodzi szybciej na oskrzela,oby u Was szybko przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Zakorzenienie
|
misia uwazam, tak jak ann
![]() ![]() Program inny niz u 3 latków, dodatkowe zajęcia pewnie tez inne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
misia - ja ci z doświadczenia w pracy powiem, ze lepiej, aby był ze swoim rocznikiem ;ehem:
Program w grupie maluchów będzie dostosowany do trzylatków - i nawet jesli czasem pani znajdzie czas na indywidualne zajęcia z Matim, to on się generalnie dostosuje do wymagań dla 3-latków. Później za rok bedzie musiał "przeskoczyć" dwa lata do pięciolatków, aby zaliczyć roczne przygotowanie przedszkolne - i moze to być dla niego wtedy podwójnie trudne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1526 |
Zakorzenienie
|
a gdzie reszta dziewczyn?
![]() Ewcia,Afiliks,Bingo,Sławk a-meldować! ![]() ![]() ja rozumiem pogoda pogoda ,ale coś napisać wypada ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- i wiecie co,przy kolejnej części trzeba będzie wywalić z listy te co się nie udzielają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
misia - ja tez bym poslala do czterolatkow. Zdecydowanie. On juz pozniej nie bedzie mial czasu przeskoczyc. Bo zostalo mu juz tylko 2 lata przedszkola. I tak jak kancia napisala - czterolatki sie juz wychorowaly i moze bedzie latwiej z ew. chorobami.
I tak bedzie musial sie teraz przestawic, ze idzie do przedszkola, wiec lepiej nie zmieniac mu co roku grupy. Zreszta jakby nie patrzec program jest pewnie bogatszy w 4-latkach i ciekawszy bedzie dla niego. Przemysl to jeszcze, ale ja bym sie na 3-latki nie zdecydowala. ann - masz racje tym uchem ![]() ![]() A Adamek u dziadkow przez tydzien... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Celko-za dobrze masz z tymi dziadkami
![]() echh,gdyby moi bliżej mieszkali ![]() no bo teściom to NO WAY ![]() przynajmniej na razie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za Wasze wypowiedzi. Po przemyśleniu tematu, udało mi się wczoraj złapać jeszcze dyrektorkę i pogadać z nią i ustaliłyśmy, że idzie do czterolatków. Ponoć nie on jednen dochodzi do grupy więc nie będzie jeden nowy. Po za tym nie mam spania co dla niego też jest ważne. No i tak jak piszecie zostały tylko dwa lata przedszkola więc może lepiej niech spędzi je od razu w całej grupie a nie przeskakuje. Także decyzja podjęta
![]() Celko jak Ann pisze dobrze masz z tymi dziadkami ![]() Ann a jak tam u Was wy nadal korzystacie z pomocy cioci? czy coś się zmieniło czy ja coś pokręciłam ? ![]() ![]()
![]() |
#1530 |
Zakorzenienie
|
Tak,u nas na szczęście ciocia
![]() ![]() Nie jest złą kobietą,bo niby chce dobrze,ale jej pojęcie "zajęcie się dzieckiem"jest zbieżne z moim i dla mnie to straszny stres jak wiem,że ona się zajmuje ... ![]() Misia-dzieci wyczuwają emocje,więc pewnie i on doskonale wie,że teściowa jest jaka jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.