|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]() a w wolnej chwili bym jeszcze pousuwała osoby które w tamtej czesci sie w ogóle nie odzywały i w tej tez ich nie ma, bo strasznie nas tam na tej liscie duzo a chyba z 10-15 osób już z dwa watki sie nie pokazały jak myslisz?
|
|
|
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
A ja Ci chyba jeszcze synka nie gratulowałam, więc witam po niebieskiej stronie Idę się położę bo mały kopie a ostatnio to rarytasik ![]() KOLOROWYCH ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tez chyba pójde sie za chwile położyc, choć czekam na męza az skończy grac, a w ogóle mam czkawkę i mni ewkurza
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Posprawdzałam te babki, których nicki dawno się pojawiły (według mnie) i się zdziwiłam, bo raptem ze 4 wypadły z listy. Zdziwiłam się jeszcze, bo na liście są osoby, których wydawało mi się, dawno nie widziałam, a tymczasem pisały wiadomości w poprzednim wątku
(Brida, lewaloff - wtedy do niej napisałam, ale bez odpowiedzi, katevalley, Grennie, blawatek88, AaniaA, Tenaya24, zlota jagoda - nawet nie tak dużo tych dziewczyn).A teraz niech mnie ktoś kopnie, bo mi się nie chce iść do łazienki umyć A umyć muszę się koniecznie, bo mam na twarzy tapetę - wyszłam dziś do ludzi (biblioteka), to musiałam się zaszpachlować ![]() Aa2, to ciekawe, dziś (wczoraj raczej) też zaliczyłam kilka razy czkawkę. Od dziecka mam tak, że jak już mnie czkawka złapie, to nie ma bata, powtarza się kilka-kilkanaście razy tego samego dnia Mama i babcia mówiły, że jak byłam mała, to czasem cały dzień mnie męczyła bez przerw praktycznie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-07 o 01:10 |
|
|
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Witam o poranku
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
witam również
Ale ładną pogodę mam za oknem, chyba dziś z małżem zrobimy grilla w ogródku
|
|
|
|
#457 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!! No nareszcie piękna pogoda się szykuje
Cytat:
..Pop rosiłam wczoraj męża, coby cyknął parę fotek ku pamięci jak brzuszek rośnie... Cały czas mi się wydawało, no że on nawet duży jest...ale zdjęcia obnażyły nagą prawdę ...co to kurna jest!! A to prawie 21tc...
|
|
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
Soniu widać okrąglutki brzuszek
:co nfused:A czujesz ruchy dziecka??? Archinta, Agnyska - to chyba Wy pisałyście o tych "malinkach" na piersiach?? A już myślałam, że jestem sama! Spojrzałam ostatnio w lustro i się przeraziłam - wyglądało jakbym miała takie czerwone placki wkoło brodawek. Zaczęłam się przyglądać i wydaje mi się, że to niestety rozstępy i popękane naczynka Ale ja mam ogólnie skórę wrażliwą i naczynkową na całym ciele, więc mogłam się tego spodziewać. A rozstępy są ze mną od okresu dojrzewania, na piersiach właśnie i na biodrach
Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-05-07 o 08:30 |
|
|
|
#459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wypróbuje jeszcze kilka dni to powiem czy na serio, bo wczoraj położyłam się spać i już wogóle mnie nie bolał, a teraz siadłam na sofie to już czuję kucie w krzyżu a fotel o TAKI ale gdzie u sklepie kupił nie na allegro Cytat:
![]() w co tu się ubrać, a miało być 15! Moje plany poszły w pi%%^^ i została dupa blada Cytat:
![]() w nocy obudził mnie okropny ból ucha, i to tam w środku, nie mogłam głową przekręcić na boki wstałam pochodziła, połozyłam na płasko z wacikiem w uchu , ale czuję lekkie kłucie i już mnie ćmi, więc ból głowy gwarantowany jadę do szkoły jak się nie poprawi to pojadę na IP bo gdzie ja znajdę dziś laryngologa w mojej mieścinie... ehMam nadzieje że to nie zapalenia ..
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-05-07 o 08:25 |
||||
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
ale beznadziejna pogoda! |
|
|
|
#461 |
|
Raczkowanie
|
A w Trójmieście piękna pogoda
|
|
|
|
#462 | |
|
KWC
|
Cytat:
aha, w tym Tesco, w ciągu godziny widziałam 3 inne ciężarówy - mówię Wam, będzie wyż demograficzny! |
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
ja mam podobny do tego, tylko wszystkie te drążki są okrągłe a nie o przekroju prostokątnym - co do karmienia w nim nie jestem przekonana
http://allegro.pl/fotel-bujany-wypla...587946127.html ale za rok może kupię na taras taki http://allegro.pl/fotel-bujany-krzes...581623102.html czy to możliwe żeby po tym żelazie kręciło mi się w głowie? muszę zaraz wyjść z domu i cały dzień mam za kierownicą - trochę się boję ![]() Na szczęście u nas dużo słonka, ale w cieniu temp 8,5*C Wysyłam słonko też tam gdzie go nie ma, oby deszcz i chmury szybko zniknęły
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
zazdraszczam...
Cytat:
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
o jaa... wczoraj zjadłam jabłko przed snem. Jak się dzisdzia przebudziła to normalnie szalała jak wariat. a w nocy tak mnie kopnęła, że aż się obudziłam, chyba ćwiczyła kopniaki z obrotu, jak Chack Noris
|
|
#466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko do ślubu zostały 3 tygodnie i nie mam kiedy się udzielać a piszecie w takim zawrotnym tempie, że nawet nie próbuję nadrabiać zaległości, bo ucierpiałyby na tym przygotowania przedślubne![]() Kwiecień był obfity w stres o moje Maleństwo. Nie miałam głowy, żeby się udzielać na forum. Teraz jest już lepiej, bo uspokoiło mnie dwóch lekarzy, ale swoje przeżyłam i mimo wszystko ziarno niepewności zasiane zostało i choć jestem spokojniejsza, to i tak podświadomie mnie to męczy i drżę o zdrowie swojej Fasolki trzymajcie za nas kciuki...Jestem teraz w 17 tygodniu. Brzuszysko mam duże apetyt mi dopisuje-jem wszystko, co wpadnie w moje ręce![]() Jestem już drugi miesiąc na zwolnieniu lekarskim No i znam płeć... SYN tż był ze mną na usg kiedy pani doktor powiedziała, że właśnie było widać płeć, a mój tż taki dumny, powiedział, że on tak myślał, że to siurek i że zobaczył go już wcześniej![]() W ogóle jak patrzyłam na tż w trakcie usg, to byłam szczęśliwa bo na jego twarzy też malowało się szczęście i radość i takie wielkie "wow" był pod wrażeniem![]() Ja byłam pewna że to będzie dziewczynka, a tż odwrotnie, że chłopiec i później mówił mi taki dumny,że wiedział co zrobił ![]() To badanie było robione w 13/14 tygodniu, więc niekoniecznie to był siurek, tak przynajmniej wyczytałam. Mam wrażenie, że czuję ruchy, ale tylko wtedy jak leżę na plecach i trzymam dłoń na podbrzuszu. Są bardzo delikatne ale wcześniej tego nie czułam więc to chyba to |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaaaaa to nie wiedziałam |
|
|
|
|
#469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co się działo z maleństwem, że się tak nastresowaliście? (Przepraszam za nieuwagę jeśli już kiedyś pisałaś, ale nie pamiętam..) w każdym razie trzymam mocno kciuki za Was ![]() A ja jutro rozpoczynam 17 tydzień
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Dzisiaj skończyłam 18 tydzień i zaczęłam 5 miesiąc
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!
wczoraj na USG lekarz potwierdził, że mamy synka. a oto Kacper Adam. |
|
|
|
#472 | ||||||
|
Zadomowienie
|
witam sobotnio
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też mam płaskie obrączki - mierzyłam wiele, te okazały się najwygodniejsze do ręki i wcale nie są masywne. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
cholestaza dopiero w 3 trymestrze się zaczyna, poczytaj dokładnie od którego tygodnia. niby straszne, a moja kumpela miała to przy 3 z 4 swoich dzieci i wszytsko OKI. Cytat:
no właśnie, helooooooooooooł gdzie jest słońce w Lublinie??? przyznać sie która je nam gwizdnęła ![]() no właśnie wróciłam ze spaceru z psem, nie dość, że nie ma słońca to jeszcze przeraźliwie zimno, brrrrrrrrrrrrrrrrrrr. oszlała ta pogoda?
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-05-07 o 09:31 |
||||||
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Uff, nareszcie mam czas zeby sie zameldowac w kolejnej czesci.
Co do ciuszkow wozkow i innych. Zadnego ciuszka jeszcze nie kupilam, mam sporo po Kubie, ale czekam przeze wszystkim na plec. Czy mam nowe spodenki dokupic czy na calego zaszalec w rozach fioletach i sukienusiach. Wozek kupilam juz( ten mikado aston byl moim typem. Duzo znajomych go ma i sa zadowoleni). Jak malenstwo bedzie mialo jakies 3-4 miesiace dostanie lozeczko po Kubie a on "dorosle". Ale jak Kuba byl mniejszy i bylismy w Polsce to spal w bardzo fajnym lozeczku materialowy-turystycznym. Bardzo ladne i stabilne bylo. Mysle czy takiego nie kupic, nawet po to zeby na dole bylo zebym nie latala gora dol. Wczoraj zaczelismy przygotowania nowego domku na nasza przeprowadzke i zrobilismy sobie grila. I posadzilam pierwsze kwiatki- co mnie plecy bolaly to moje. Zycze udanego weekendu buzikai
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne zdjęcia ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Kogoś bolały plecy tak między łopatkami? normalnie zaczynam się tym martwić, bo miałam nadzieję że jak się wyśpię to przejdzie a nic nie przeszło
|
|
|
#475 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I witamy w klubie siuraków---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Oj pędziecie kobitki. Ja wpadłam tylko Was nadrobić i biorę się za sprzątanie w chatce, a potem obiadzik przygotować Ale wpadne w międzyczasie![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Aj i ja też zaczynam 17 tydz hihi
|
|
#476 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
....ale nic ważne żeby dzidziuś był zdrowy a kilogramami tak jak napisałaś będziemy się martwić za rok , zwłaszcza brzuszkiem bo już widzę że niezłą warstewkę tłuszczyku mam na brzuszku a mażę aby wrócić do formy przed ciążąTenaya24 gratuluję synka ![]() Muszę się pochwalić chyba dzisiaj mój dzidziuś do mnie zapukał Jakieś 3 dni temu poczułam coś dziwnego, ale myślałam, że to moje jelitka ale jak dzisiaj zobaczyłam na własne oczy i poczułam do tego pod dłoniom to oniemiałam Cudowne uczucie
|
||
|
|
|
#477 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
Magialena i Tanaya gratuluje synkow. Tanaya udanego slubu.
|
#479 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie weekendowo.
U nas pogoda piękna- robię od rana za nianię chrześniaka małża- nei długo pójdziemy na spacer z psem i na lody ![]() Cytat:
Cytat:
a teraz to aż się boję co to będzie ![]() Cytat:
Jak ucho??? Cytat:
Cytat:
i ruchów małego Do ślubu dużo jeszcze macie załatwiania ??? Cytat:
Ale słodko i wyraźnie widać twarzyczkę- szok ![]() Cytat:
Tylko nie przemęczaj sie kochana |
|||||||
|
|
|
#480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja też 21 tydzień więc widocznie obie powypatrujemy jeszcze trochę Cytat:
I jak Ci dobrze że rączek na twarz nie pchał jak mój. Tż taki niepocieszony ostatnim filmem że ostatnio siedzi siedzi i mówi : a wiesz czym się skończy kolejna wizyta? Ja taka ogłupiała a on do mnie że filmikiem. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej boję trochę. Nie wiem jak wy ale ja przy tym dzyndzlu do jeżdżenia po brzuchu ( tym specjalnie dla 3d/4d) odczuwałam takie silniejsze wibracje i nie wiem czy warto z tym przeginać . Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-07 o 10:46 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

jak myslisz?

(Brida, lewaloff - wtedy do niej napisałam, ale bez odpowiedzi, katevalley, Grennie, blawatek88, AaniaA, Tenaya24, zlota jagoda - nawet nie tak dużo tych dziewczyn).
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 
...co to kurna jest!! A to prawie 21tc...

Ale ja mam ogólnie skórę wrażliwą i naczynkową na całym ciele, więc mogłam się tego spodziewać. A rozstępy są ze mną od okresu dojrzewania, na piersiach właśnie i na biodrach

Szczęśliwa Żonka
Powiedziałam jej że co ona sobie myślała, że przeciągnęła to wszystko przez rok to czego się spodziewała i że trzeba było myśleć o tym wcześniej a nie teraz się dziwić. A ona że myślała, że u babć to już nie ma problemu, to ja jej mówię, że wprost przeciwnie, że przecież te części ciała dalej funkcjonują. Babie się głupio zrobiło bo spaliła buraka i uciekła. No co za ciemnota
I witamy w klubie siuraków