|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część V
Cytat:
No właśnie, to witaj w klubie... niestety :|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i żebym się wreszcie na 100% zdecydowała czym będę pachnieć ale coś pogoda nieprzewidywalna ostatnio
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Czwarty dzień nadrabiam zaległości w oglądaniu Waszych kolekcji zapachowych - zamieszczonych mniej więcej od połowy marca
i nawet nie usiłuję podjąć próby indywidualnych gratulacji Gratuluję za to zbiorowo wszystkich zapachowych perełek: Figarro ![]() Biała Dama ![]() kanirak ![]() Leili ![]() beeets ![]() beyza ![]() luskap ![]() ashka81 ![]() Princeska87 ![]() ania105 ![]() ROZ-ter-KA ![]() soulie ![]() karateczka000 ![]() eldl ![]() mała82 ![]() taye ![]() Marioon ![]() NatkaZzzz ![]() Florens ![]() Asiuuuuula ![]() LillyS ![]() gidran ![]() jowisz ![]() studentkaAM ![]() Ewa_Ch ![]() magsch ![]() lentilka ![]() Wszystkie kolekcje przepiękne, niektóre bardzo mi bliskie zapachowo, inne mniej, kadzidlane, słodkie, kwiatowe i te bardziej mroczne. Jedne podziwiam za różnorodność, inne za minimalizm, jeszcze inne za niezwykłą scenerię, a jeszcze inne hmmm... za ich liczebność ![]() Do tych ostatnich niewątpliwie wrócę
|
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
To ja też się pochwalę moimi "smrodzidełkami"... co prawda nie umywam sie do WASZYCH wielkich kolekcji, ale na wytłumaczenie ma tylko to, że dopiero od kilku miesiecy perfumy stały sie moją "nową chorobą" (wcześniej chorowałam na butoholizm hehehe)... Oczywiscie moja mala kolekcja systematycznie sie powiększa i kolejne zapaszki juz w drodze...
|
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
bardzo fajna kolekcja,ps-ja tez od kilku miesiecy
|
|
|
|
#4086 | |||
|
spin doctor
|
Cytat:
-reszta absolutnie trafia w mój gust. Cytat:
Cytat:
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emiks Malgosia791-dziekuje sliczne |
|
|
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi sie podoba Twoja kolekcja, wcale nie jest taka mała. Sporo nas łączy - Wish, HP, Ricci Ricci a kiedyś jeszcze Alien, Lolita, Poison.
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również wstawiam swoją kolekcję- przechodzi/ła ciągłe metamorfozy, ponieważ nie lubię gromadzić- a więc przeprowadzam ostrą selekcję.
Właściwie to swój zbiorek mogłabym podzielić na część, którą mój mąż akceptuje i taką, której nie znosi- dlatego najstraszliwsze zapachy noszę tylko na wieczorny spacer z psami i czym prędzej zmywam. Największy sentyment mam do staroci- oczywiście- i to do zapachów, ja wiem? Drażniących. Jedynym gładkim zapachem, nawet aksamitnym, jest Le Dix, jeszcze niedawno miałam L'Heure Bleue, ale już mnie nie oczarowywuje. A teraz- do rzeczy: Zdjęcie 1 Annayake Hanami i Matsuri W ogóle mam słabość do Annayake i chciałabym mieć więcej tych stylowych zapachów. Hanami jest przenikliwie świeżym kwiatem, taki zroszonym o poranku, kompletnie nie w moim stylu, a jednak strasznie go lubię. Matsuri- raczej w dawnym stylu- wiadomo- słoniowy zapach, ale od Słonia wg mnie subtelniejszy, przy tym bardzo sexy Zdjęcie 2 BlvII Bvlgari, Presence Mont blanc, Contradiction CK, Scent i Halston Blv to dla mnie połączenie lukrecji z kostką toaletową, wkurza mnie i przyciąga jednocześnie, aż w nim szybciej chodzę , Contradiction- pachnie jak mydło w płynie mojego synka, więc wiadomo- klimaty domowo- mamine, natomiast Presence- zapach kobiecy z męską, ziołową nutką- intrygujący, za każdym razem inny. Scent- wiadomo- w nim łatwiej mi się marzy Zdjęcie 3- stare "nie"- szypry Safari, Sicily, Le Parfum Rykiel, Le dix Balenciagi Safari Laurena- co tu pisać, cudowne połaczenie słodyczy z goryczą suchych traw, Sicily- lata 80te w natarciu, ratuję się nim w ponure poranki, Le Parfum Rykiel- ciągle w ścisłej czołówce, zapach, który ma wszystko w sobie- aldehydy, słodycz, zioła, wibrujący, obezwładniający mnie. No i Dix, o którym już napisałam. Zdjęcie 4 - szypry- my love Niki de Sant Phalle, Ysatis Givenchy, Aromatics Elixir Clinique i Knowing Estee Lauder Niki to najbardziej z moich szyprów noszalny, ziołowy, pachnie jak świeżo umyte włosy szamponem szałwiowym, Ysatis- potwór aldehydowy, lilie, naftalina i miód, Aromatics Elixir- ostry, esencjonalny, gorzko- kwaśno- słodki zapach o niezwykłej mocy, noszę go tylko w nocy i Knowing- szyprowe cudo, zapach z goryczą, wg mnie idealnie skomponowany. Zdjęcie 5 - wielka czwórka czyli zapachy, które kocham najbardziem, niestety, nie mogę nosić - dla dobra małżeństwa- w obecności męża. ale na szczęście On wyjeżdza od czasu do czasu ![]() No i na koniec jedyny niszowiec- Micallefowy szary Aoud- już bez fotki, ale jest, uwierzcie. Bo z niszowców biorą mnie właściwie tylko aoudy, mam jeszcze odlewkę Dzinga i Martescialli. no i tyle. kolekcja 2 annayake.jpg kolekcja 2 nowe.jpg kolekcja 2 nie szypry.jpg kolekcja 2 szypry.jpg kolekcja wielka czwórka.jpg
|
#4090 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ładna kolekcja Nie wiem czemu ale spodziewałam się u Ciebie czegoś zupełnie innego. Myślałam że gustujesz bardziej w niszowcach i starych zapachach Guerlain, Givenchy ..
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Ladna kolekcja i swietne opisy
szczerze sie przyznam ze zanm tylko Safari(sama kiedys posiadalam i oddalam kolezance). |
|
|
|
#4092 |
|
Mother of Cats
|
Ju,
Właśnie pokazałaś zupełnie mi obcy (i przez to fascynujący) świat. Ten zbiór ma duszę. |
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Justyno, pięknie i konkretnie
.Z Twojego zbioru znam tylko Sicily
|
|
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Justysiu, co za szczęście, że wpadłam do wątku akurat teraz - dzięki temu miałam okazję zapoznać się także naocznie z aktualną wersją Twojej kolekcji - a jest to kolekcja bardzo ciekawa i bardzo, bardzo Twoja, i to jest jej niepodważalny atut. Gratulacje!
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Wszystkie zapachy z Twojej kolekcji lubię (w różnym stopniu ale lubię), nie znam jedynie Eau de Star a Alien likierowy to jedne z moich ulubionych perfum
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Justynaneyman nie znam nic
ale bardzo gratuluję ![]() Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2011-05-08 o 10:05 |
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również zbiorowo gratuluję wszystkim kolekcji, każda piękna, cieszy oko i dobrze wróży na przyszłość
![]() Rozterko, Soulie, Gidran, Jowiszu, bardzo u Was szykownie i z klasą, wasze zbiory cieszą oko ![]() Brawa dla Asiuuuli i eldl za perfumeryjne latyfundia ![]() LillyS, Ewo, Studentko, Wam również gratuluję kolorowych, różnorodnych zbiorów. Robią wrażenie! ![]() Ju, tobie już gratulowałam, ale jeszcze raz - wyrazy uznania ![]() Taaaak.... A ja zaktualizuję się pod koniec roku
|
|
|
|
#4098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę??? Z taką imponującą kolekcją? Cytat:
Boże, jestem super niszowa ![]() Cytat:
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, doskonale Cię rozumiem, jeżeli chodzi o nieużywanie zapachów przy mężu... ja tam nic przy moim nie mogę używać A kolekcja cudna, jak wiesz wszystko mi się u Ciebie podoba Bo ja też uwielbiam starocie i takie tam... z resztą czego ja nie kocham ![]() No i kiedy my się w końcu spotkamy
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyś, gratuluję konsekwencji i szczerze Ci jej zazdroszczę.
![]() Moja kolekcja zaczyna przybierać monstrualne rozmiary, bo nie umiem pozbyć się żadnej buteleczki , a w sumie używam tylko kilku zapachów. Reszta leży odłogiem . Ale zbieram się w sobie i w końcu zrobię drastyczne czystki w moim zbiorze . I tak już 1/3 zapachów trafiła do mojej mamy. Chyba znów ją czymś "uszczęśliwię" .Z Twojej kolekcji, to znam lub mam prawie wszystkie oprócz Sicyly, Presence i Scenta. A nie, Blv II też nie znam. Pomyliło mi sie, bo miałam kiedyś próbkę Blv, ale nie przypadł mi do gustu. Jeszcze raz gratuluję kolekcji!
"Miło jest być ważnym, ale ważniejsze jest być miłym" Edytowane przez chypre Czas edycji: 2011-05-07 o 21:59 |
|
|
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło jest swobodnie używać zapachów, kiedy tylko się chce Dlatego mój zbiorek jest dwoisty Cytat:
Np Matsuri zamiast Słonia
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
Justyna, podoba mi się Twoja kolekcja, jest tu jakość i odpowiednia ilość. Charakterrrna z Ciebie osóbka
"Ysatis- potwór aldehydowy, lilie, naftalina i miód" super opis; dla mnie nisza nisz. Lubię i cenię Safari(gorzkie trawy) i Sicily(mój zasilacz energetyczny, cudny,niedoceniany zapach,pięknie się rozwija i kosi komplementy-żadne tam szare mydło-z takim określeniem się spotkałam ale miodowo-kwiatowo-zielony aromat) Łączy nas także "zabieranie zapachów na spacery"![]() Fajnie, fajnie Ciekawa jestem co jeszcze dołożysz do kolekcji?
|
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co dołożę...? Marzy mi się coś na granicy chamskiego kiczu z lat 80tych... Animale Animale? Może- tak, ot, gdybym miała na wyciągnięcie ręki- Nahemę Guerlaina Z nowszych rzeczy- może Zena klasycznego? I może Visę? I na pewno, gdybym mogła- parę Tauerów, w tym na pewno Orange Star i Insence Rose No nie wiem...na szczęście nie wszystko, co mnie zachwyca, muszę mieć, czasem wystarczy próbka, poznanie i przechowanie w szkatułce najmilszych wspomnień
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Ju zapachy z drugiej fotki mnie autentycznie zaskoczyły w twojej kolekcji , chociaż znając twoje uwielbienie dla goryczy , właściwie nie powinny.
Zazdroszczę Knowing. A ja ciagle nie mogę sie zebrac do ograniczenia kolekcji do 10/12 zapachów Już miałam zamysł odłożenia 6 ulubionych i wystawienia całej reszty na all. Co by poszło , to by poszło reszta siłą rzeczy by została ale kolekcja by nieco schudła ![]() Gratuluję dziewczyny kolekcji
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2011-05-08 o 01:14 |
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna - interesujaca kolekcja , i ładne zdjęcia
![]() Nie znam niczego , ale na parę z nich już poluje , więc prędzej czy później poznam
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Justyś, pozdrawiam kolekcję i Ciebie
No... co rzec... Twojo. I troszkę jakby i mojo- wiele z Twoich zapachów to i moi dobrzy znajomi, albo chociaż z podobnych kręgów towarzyskich, że tak to ujmę . Chociaż, przy tym wszystkim... to mamy tylko jeden zapach wspólny Safari - narobiłaś mi apetytu na te trawy).Matsuri bym nie zniesła u siebie. Niki de S. Ph. ma świetną butelkę. No i w ogóle, czad u Ciebie
Edytowane przez Kota Czas edycji: 2011-05-08 o 10:59 |
|
|
|
#4107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4108 | ||
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
gratuluję ogromnie: HP,Słonik i wiele innych Cytat:
Wiele z nich nie znam,a le Aromatix Elixir jak najbardziej - używała moja mama,a teraz babcia i super na niej pachnie... a jaki trwały... |
||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
A ja podziękuję wam wszystkim na raz, bo strasznie mi trupi dziś internet i nie bardzo mogę cytować
Dziękuję bardzo i muszę się przyznać, że jak tylko skończymy remont i kolekcjonowanie dodatków to zabieram się za zakupy moich wymarzonych zapachów. Kilka zapachów, które posiadam teraz zostaną już ze mną do końca życia(nie mogłabym bez nich żyć choćby z powodów sentymentalnych ) innych chcę się pozbyć jak najprędzej.
Edytowane przez lentilka Czas edycji: 2011-05-08 o 20:14 |
|
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękna kolakcja. Strasznie narobiłaś mi smaka na Annayake, bo już od dawna nad nimi dumam, ai zawsze wybieram cos innego. A Matsuti chętnie bym miała w posiadaniu
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Tez ślubowałam 4 czerwca
powodzenia 

, a w sumie używam tylko kilku zapachów. Reszta leży odłogiem
.
ale miodowo-kwiatowo-zielony aromat) Łączy nas także "zabieranie zapachów na spacery"
i muszę się przyznać, że jak tylko skończymy remont i kolekcjonowanie dodatków to zabieram się za zakupy moich wymarzonych zapachów. Kilka zapachów, które posiadam teraz zostaną już ze mną do końca życia(nie mogłabym bez nich żyć choćby z powodów sentymentalnych