|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: EPIDUO- jak na was działa?
Ja na zaczerwienienia po epiduo stosuję altan krem i schodzą ładnie po ok godzinie
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dermatolog powiedział wam że to już koniec kuracji i wszystko jest ok,to co wam zapisywał na podtrzymanie efektu?
Czy te leki będziemy musiały stosować już zawsze aby było w porządku?
Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2011-05-03 o 13:52 |
|
|
|
|
#2133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Madzia cieszę się, że alantan pomógł
Edytowane przez Lilith36 Czas edycji: 2011-05-03 o 14:44 |
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię tak, że smaruję alatanem 2-3godz po nałożeniu epiduo, coby skóra mnie nie piekła. I rano tam gdzie mam lekko zaczerwienioną skórę.Zauważyłam, że ranki po krostkach mi zbielały i ładnie schodzą po epiduo. Boję się wysypu, ale póki co moja twarz nieźle wygląda, oby tak dalej.
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, życzę Tobie i sobie utrzymania tego efektu Dodatkowo smaruję kremem aptecznym Dermosan, ale za jakiś czas wypróbuję ten Twój.
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo już ''walczę'' o ładną cerę, nie mam co prawda mega problemów, ale denerwują mnie już te moje niedoskonałości Tobie też życzę utrzymania tego efektu, baa! Nawet polepszenia ![]()
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). cieszy mnie to, ze zaczela mnie twarz troche szczypac przy smarowaniu epiduo - mysle sobie, ze w koncu dziala .
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2007-11
|
Ja też posiadam nowy żel epiduo z datą ważności 06/2012, z którego już nie skorzystam gdyż jestem w ciąży.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt na maila abi2@interia.pl Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Raczkowanie
|
od 2 tyg. stosuje na noc epiduo a na dzień clindackne ,czasami robiłam przerwy przy podrażnieniach. dziś zrobiłam sobie taką specjalną szczoteczką piling i mnie strasznie to podrażniło. mam czerwoną twarz i piecze. posmarowałam hydrocortisonum ,ale nadal boli. znacie coś co załagodzi i nie pozapycha ?
na dodatek w niedziele wylatuję do Barcelony na 4 dni i chcę kupić jakiś krem z filtrem ,żeby nie zrobić sobie jeszcze większego zła. możecie polecić jakiś dobry krem z filtrem (filtrem powyżej 15) który mnie nie pozapycha ?
|
|
|
#2140 |
|
Rozeznanie
|
Kachnaaa mnienic nie zapisal !!! powiedział ze buzka wyleczona i po prostu smarowac raz na jakis czas epiduo. chyba do nie go sie przejde, bo jak robie dluzsze przerwy to na nowo cos mi wyskakuje i psuje sie cera, musze posmarowac epi zeby znowu ładniej bylo, takie w kolko maslane ;/
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i teraz lato się zbliża,więc smarowanie epi i słonko to chyba nie za dobre połączenie
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze możesz włączyć do swojej kuracji wysokie filtry, albo odstawić epi na 2 miesiące, a potem wrócić do niego po wakacjach, jak już będzie mniejsze słońce
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
|
#2143 |
|
Przyczajenie
|
cześć, ja jestem nowa na wątku
od 4 dni stosuje Epiduo, na razie efektów brak...chociaz mama mówi że jest trochę lepiej moim problem są głównie podskórne krostki (zaskórniki?). Powiem szczerze, że czytając wątek trochę się przestraszyłam,bo niektóre osoby pisały o wyspie krostek na wierzch. Mam sporo tych podskórnych na czole, brodzie i trochę na policzkach i boje się momentu gdy to wszystko wyjdzie na wierzch moze powiedzcie jak to było z wami ??Jesli chodzi o podraznienia to na razie cieszę się bo ich nie ma (odpukać). Chociaż nie wiadomo co będzie pozniej bo stosuje jak wspomnialam od 4 dni, a więc nie za długo.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja strosuje epiduo tydzień, na początku nic mi nie wyskakiało, teraz mam dwie kroski na brodzie i na nosie gulkę czerwoną (ehh... bolącą taką), ale bez dramatu, bez epiduo codziennie jakieś małe krostki się pojawiały. Jeszcze tydzień i idę na kontrolę do dermy. Minusem dla mnie jest pieczenie po nałożeniu epiduo, ja i tak nie kłade go na całą twarz.
Mam pytanie czy epiduo również działa na zaskórniki i rozszerzone pory;>
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
A ja się wcześniej chwaliłam czystą buzią a tu po tygodniu odstawienia Epiduo, znów wyskoczyło i to w tych samych miejscach
, mam nadzieje,że to przez zbliżającą się miesiączkę. Pani dermatolog przyznała,że leczenie jest długie, ale nie wyobrażam sobie, żeby miała przez cały czas stosować ten żel. I tu moje pytanie do Was, czy nawet jeśli nie macie już krostek to nadal profilaktycznie stosujecie Epiduo?
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi się to myli
|
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak mogę zapytać ile masz lat?? Ja tam jestem w okresie dojrzewania więc się zbytnio nie martwię, ale wkurza mnie moja twarz... zamknięte to te podskórne, otwarte to te czarne.
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Burza dziękuję
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i czuję,że jak w końcu uda mi się całkowicie wyleczyć z trądziku, to będę musiała zacząć martwić się zmarszczkami![]() A co do pytnia, to wągry to są te czarne, a zaskórniki to chyba te podskórne krostki ?
|
|
|
|
#2151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ej... ja też mam wrażenie, że jak wyleczę trądzik całkowicie, to też będę musiała zająć się zmarszczkami, bo czeka mnie jeszcze długa droga....
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
odsyawic na 2 miesiace ? marzenie ! ale tu nie ma mowy o odstawianiu jak ja moja buzia nie wytrzyma bez Epi nawet tygodnia ;/ ja chyba musze sie zorientowac do filtrow bo cos mi sie wydaje ze na razie bez Epi ani rusz, najwazniejsze ze ta cera jest ładne teraz tylko utrzymac to szkoda ze caly czas jedynym wyjsciem na to jest ciagle stosowanie Epi...
|
|
#2153 |
|
Przyczajenie
|
jeszcze wczoraj chwaliłam się że mnie nie podrażnia...ech. Wczoraj wieczorem jak posmarowałam na noc to od razu zaczęły piec mnie policzki, przede wszystkim prawy i jeszcze lewa strona brody. Pomyslalam ze przeczekam chwile i przejdzie, ale nadal pieklo i szczypało. Poratowałam się Termentiolem.
Powiedzcie mi jak to jest z opalaniem podczas używania Epiduo... Czy nawet lekkie powoduje jakies szkody? i jakie? CZy chodzi o to że skóra od słońca moze byc jeszcze bardziej podrażniona? |
|
|
|
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Raczkowanie
|
witajcie. to juz pol roku od kiedy stosuje epi i postanowilam po raz kolejny podzielic sie spostrzezeniami. zamknietych zaskornikow brak, koloryt wyrownal sie. ale od miesiaca jest gorzej, wg mojej derm wynika to z faktu ze choruje ostatnio i to znajduje swoje odbicie na twarzy. byc moze. wracajac do pytania, co dalej, po kuracji? moja derm powiedziala mi ze bede stosowac epi, raz na kilka dnia, a w lecie zmieni mi na skinren(?) nie wiem czy nie przekrecilam nazwy. bo rzeczywiscie jest tak ze moja skora ma sklonnosci do zamykania sie i robia sie zaskorniki i grudki. teraz przez kilka dni biore unidox doustnie zeby podratowac stan skory, bo powylazilo mi sporo rzeczy w zwiazku z choroba, ale juz wice ze wszystko znika a to dopiero 3 dzien z unidoxem
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Przyczajenie
|
Epiduo używam od dwóch tygodni i widzę naprawdę dużą poprawę. Jak pisałam wcześniej, nie miałam i jak dotąd nie mam żadnych podrażnień czy czerwonej twarzy. Nie wiem dlaczego. Spodziewałam się, że jednak po kilku dniach odczuje działanie, ale jak dotąd mam tylko lekko przesuszona skórę. Zaczęłam nawet smarować na noc i na dzień. I nadal nie mam podrażnień. Nie wiem co robić z krostkami, które się zaleczą, bo po pewnym czasie na nowo się pojawiają. Lepiej jest je wycisnąć? Korci strasznie. Wiem, że powstają po tym blizny, ale myśl, że za jakiś czas krostka mi się odnowi gdy dopiero ją zaleczyłam, jest przerażająca.
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale teraz o mnie. Stosuję epi od końca marca. Raz było totalnie źle, raz tylko źle. Ostatnio znów jest pogorszenie, wywala mi najbardziej na brodzie i na żuchwie. Ja mam po prostu dosyć. Co ja mam myśleć o tym? Poprawa może tylko w tym, że jest troche mniej tych zaskórników. Ale: -jest więcej czerwonych blizn (zdarzało mi sie wyciskać, bo już poprostu masakra była), ale nawet w tych miejscach gdzie nie wyciskałam, - przyszcze się robią w miejscach gdzie nie było zaskórników, - jak już znikają pryszcze, to po jakimś czasie znówj sie pojawiają w tym samym miejscu, -skóra często przesuszona, choć używam physiogelu, -przebarwień w ogóle nie usówa Już trace nadzieje, że kiedyć to gó.wno wylecze
|
|
|
#2159 |
|
Przyczajenie
|
mam doświadczeni z Epiduo, miałam problemy z cerą, gdy nadmiernie stosowałam wszystkie żele, toniki itp. przeciwtrądzikowe, każdą nowość, wszystko co tylko na półce było
i zniszczyłam sobie warstwę ochronną skóry, podrażniłam jak tylko mogłam i wtedy zaczęły się moje problemy z trądzikiem, którego nigdy nie miałam, a mianowicie maść zdecydowanie pomogła, ma gładką cerę bez wyprysków (jedynie okresowe z 2). Nie pozostawiła także żadnych blizn. Oczywiście na początku nie było tak kolorowo: -miałam zaczerwienienia -pieczenie, twarz mnie wręcz paliła -swędzenie -naskórek się łuszczył...okropnie Ten okres trwał z 3-4 tyg później było lepiej jednak moje rady co do tej maści to: -nakładać tylko na noc -używać bardzo ale to bardzo małej ilości maści (bo tutaj chodzi o regularne stosowanie a nie ilość- gdyż maść wypala) -UWAGA podczas używania tej maści NIE stosować dodatkowych kosmetyków przeciwtrądzikowych z drogerii czy nawet apteki, gdyż one dodatkowo podrażnijąc naskórek powodując wyżej opisane problemy. WIEM, BO SAMA TAK ROBIŁAM, AŻ MNIE LEKARZ OŚWIECIŁ ![]() -do mysia twarzy używać zwykłej wody, w zupełności wystarczy -konsekwencja w codziennym smarowaniu -odradzałabym także stosowanie podkładów itp. DODATKOWO do nawilżenia za dnia używam Cetapil, który jest bardzo dobry jedynie cena wysoka ok.40 zł za 250ml, nie zatyka porów i jest dostępny w aptekach, polecany przy kuracjach trądzikowych. teraz stosuję epiduo sporadycznie, gdy coś mi wyskoczy, jednak wciąż używam kremu Cetaphil- świetnie nawilża |
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarka, opracowujac nowa terapie (Dalacin T + Fucidin miejscowo), kazala dokonczyc te tubke Epiduo. w zasadzie zostalo mi go jeszcze duzo, na miesiac na pewno.. skoro mowisz, ze nie mozna laczyc, to juz zglupialam. kontynuowac? od dwoch tygodni smaruje jedna noc Epiduo, a druga Dalacinem i nic zlego sie nie dzieje.. zadnego podraznienia ani nic.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

, życzę Tobie i sobie utrzymania tego efektu
). cieszy mnie to, ze zaczela mnie twarz troche szczypac przy smarowaniu epiduo - mysle sobie, ze w koncu dziala
.

, mam nadzieje,że to przez zbliżającą się miesiączkę. Pani dermatolog przyznała,że leczenie jest długie, ale nie wyobrażam sobie, żeby miała przez cały czas stosować ten żel. I tu moje pytanie do Was, czy nawet jeśli nie macie już krostek to nadal profilaktycznie stosujecie Epiduo?
i czuję,że jak w końcu uda mi się całkowicie wyleczyć z trądziku, to będę musiała zacząć martwić się zmarszczkami