Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 21:21   #1381
agnieszka09
Wtajemniczenie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

ANIAP haha ciesz sie,ze jest jeszcze maly i to tylko hulajnoga...chcialabym to zobaczyc ale jak sobie pomysle,ze Karina mialaby znosic mi wszystkie swoje cenne skarby...wariatkowo:coj est:

EVITKA hihihi Ciebie tez to czeka...jeszcze chwilka i takze bedziesz poobkladana w nocy zabawkami

DARUSIA ojjjj i mnie lekka ochota na malego lyka piwka naszla ale jak na razie zostaje oblizywanie sie po brodzie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:40   #1382
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moja nie ma ulubionego kocyka, nie przypadl jej zaden chyba do gustu a ma chyba z 8...no ale coz.... smok tez jest be ( przynajmniej ja mam oduczanie z glowy, madra laseczka sama doszla do tego ze jednak da sie bez smoka zyc, chociaz jak byla malutka to myslalam ze do konca zycia go bedzie ciuckac albo wciagnie go i polknie tak zasysala)

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

co do karmi nie pijam tych wynalazkow , takze sie obędzie ja calsberga albo lecha zielonego uwielbiam, czasmai tyskie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:41   #1383
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Aga SZymek ma takie trzy kocyki z rainforesta on nigdy nie miał maskotki ale zawsze ,spi z tym kocykiem także jak do nas przyłazi to z kocykiem . Jak dostanie jakąs super zabawkę która mu się bardzo podoba i nie chce iśc spać to go kładę z tą zabawką , to wtedy jeszcze mam zabawkę przytachaną i położoną na stoliku nocnym a Szymek z kocykiem oczywiście
TYlko cholera ostatnio była to hulajnoga która w nocy musiała być koło łóżka bo nie chciał iść spać .. 4 rano wjechał mi nią do sypialni

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a masz panele czy dywan ?

no właśnie z tym za gorąco-jak do niej wstaje,to ona zawsze odkryta i ja ją rozplątuję, zakrywam i wtedy najczęściej zasypia, to co nie zakrywać jej?
ja po uszy zakryta śpię i mi się wydaje ze jej też chłodno. I śpi w body z długim, cienkich spodenkach od piżamy i skarpetkach.
Wiesz, jej przekręcania to ja udaje, że nie słyszę, ale jak już się poplącze , to muszę rozplatać, bo drze ryja albo się rozbudza, co jest jeszcze gorsze
Najgorzej to jak wstanie i sobie siedzi i się drze lub stoi ( i się drze).
I u nas tyleeeee miejsca, że jak się kanapę rozłoży to do łóżeczka od mojej strony jest jakieś 40cm (no ręką sięgam-jak bywa źle to łóżeczko przystawiam na maksa i trzymam zołzę za bioderka na leżaka, bo inaczej staje)

Mamy same panele.Pobaja i się dywany ale ne lubię ich u siebie.
Ja też kubie spać pozakrywana ale Zosia śpi odkryta zupełnie (po tatusiu).Teraz śpi w śpiochu z dł. rękawem i stópkami. Moze spróbuj raz jej nie zakrywać i zobaczysz co będzie. Przez jedną noc nic nie powinno się stać, nie ma już mrozów na dworze.
Też moja mała koza lubi wstawać ale kładę ją, daję rękę i śpi dalej. Oczywiście wzywa mnie już krzykem bo inaczej nie wstanę .
Staram się też żeby nie miała zbyt wielu atrakcji wieczorem bo później szaleje. Wyłączam też TV igaszę światło. Dzisiaj wieczorem przyjechał starszy braciszek więc pewnie wyląduje w naszym łóżku jak będzie rozrabiała w nocy .
Stary 2011-05-06, 21:55   #1384
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja nie ma ulubionego kocyka, nie przypadl jej zaden chyba do gustu a ma chyba z 8...no ale coz.... smok tez jest be ( przynajmniej ja mam oduczanie z glowy, madra laseczka sama doszla do tego ze jednak da sie bez smoka zyc, chociaz jak byla malutka to myslalam ze do konca zycia go bedzie ciuckac albo wciagnie go i polknie tak zasysala)

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

co do karmi nie pijam tych wynalazkow , takze sie obędzie ja calsberga albo lecha zielonego uwielbiam, czasmai tyskie.
Dla mnie tyskie to najlepsze piwo jakie tylko moze być .. ale dziś calsberga właśnie nabyłam
Karmi lubie ale tylko malinowe .
No i u mnie sprawdzała sie teoria że wpływa na laktację . wypiłam i cycki pełne . także teraz napewno pić nie będę bo jeszcze jakiś nawrót mleka bedzie he he
Stary 2011-05-06, 22:03   #1385
machaj
Raczkowanie

cześć dziewczyny...
ale nam się weekend udał ... byliśmy bez neta więc teraz tylko przejrzałam zdj, przeczytałam kilka postów ale atmosfera trochę duszna się zrobiła więc sobie odpuściłam...
jakie dzieciaki już duże... rekordy to chyba bije Julka (drcron) i lena (evitki).. pannice wysokieee...
a mina werci jak coś pokazuje w figloraju jest bezcenna no i jaka Oliwka pożyteczna... takie ciężary nosić...

u nas jakoś czas leci... ja zamiast się uczyć na jutrzejsze zaliczenie siedzę i was przeglądam...
Kala coraz lepiej chodzi... chociaż po 3 upadkach główką w dół wolała chodzić za rękę niż sama ale stopniowo się przekonuje do samodzielnego poruszania... z mówi coraz więcej...

oczywiście postem który rzucił mi się w oczy był post Pop o wyjeździe do Zoo w Opolu... (te zoo i opole zauważyłam) bo my też się wybieraliśmy i jakoś się wybrać nie umieliśmy... z dnia na dzień coraz zimniej i nie chciało nam się chodzić i marznąć oglądając zwierzaki... może następnym razem pogoda będzie dla nas łaskawsza...

no i już jakiś czas temu zauważyłam że z klubu zostałam wypisana (nie wiem czy ktoś coś pisał bo to było chyba wtedy jak wcięło posty z całego dnia) i mam w związku z tym prośbę... bo nie spisałam sobie przepisów na poduszkowca i ciasto marchewkowe... mogłaby któraś mi wysłać te przepisy na pw?

ehh ja ostatnio mam coraz mniej czasu na czytanie was... do póki miałam weekendy wolne to miałam czas was czytać i pisać ale teraz jak mam od piatku do niedzieli zjazdy to nie mam kiedy...

oo właśnie... izazula- nie będziecie może jutro w centrum Bytomia? bo ja mam jutro tylko zaliczenie i ok 10-11 będę wolna... może masz ochotę się spotkać na kawie! echh.. trochę późno to piszę... ale może jeszcze przeczytasz...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 07:03   #1386
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

I wiecie co? jak sobie poczytałam, że wasza młodzież też rozrabia to mi od razu lepiej. Nie żebym się cieszyła z tego faktu, ale jakoś tak lepiej mieć (dobre ) towarzystwo niedoli

Ale wam chodzi przed samym snem? po kąpieli?
Bo jeśli tak, to tak robimy, ma delikatną muzyczkę (swój zestaw do zaypiana=lekka klasyka +muzyka bobasa, ciemno, tv wyciszony, roleta zasłonięta, pozytywka z odgłosami dżungli, ja sama prawie przy tym zasypiam...
Zresztą gdzieś do 22 czasem 23 to śpi jak kamień, cyrki są znacznie później

Ninuisia to takie słodkie i śmieszne ma te psoty, aż mi się weselej robi

Znów cię znienawidzić muszę- nie dość, że tak ładnie w nocy śpi to jeszcze w dzień 4h????

?
Tak żeby była jasność to moje dziecko jest grzeczne,ale oczywiśćie też rozrabia.Czasami zdarzy się dzień gdzie z chęcią bym ją na allego opchnęła nawet już za zeta.Codziennie jak już pisałam nęka kota,jak nie schowamy butów to lecą do wanny albo do pralki,wynosi je na taras albo chowa po kątach.Łazienki musimy pilnować(drzwi zamykać)bo inaczej ubrania z kosza nosi na sobie i roznosi po całej chacie.Czyste ubrania nam ściąga z szuszarki i też je roznosi.Szafki otwiera-tam gdzie mam gary to bierze swój kijek do zabawy i nam nim wali po garach.Tyle tylko,że mała nie marudzi,nie jęczy,ładnie potrafi się bawić sama ze sobą.Jest ciągle uśmiechnięta.A rozrabiać rozrabia jak każde chyba dziecko.

A te 4 godziny wczorajsze to ona odsypiała chyba poranne wstawanie u dziadków,bo 4 godziny w dzień to bardzo rzadko jej się zdarza.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Aga SZymek ma takie trzy kocyki z rainforesta on nigdy nie miał maskotki ale zawsze ,spi z tym kocykiem także jak do nas przyłazi to z kocykiem . Jak dostanie jakąs super zabawkę która mu się bardzo podoba i nie chce iśc spać to go kładę z tą zabawką , to wtedy jeszcze mam zabawkę przytachaną i położoną na stoliku nocnym a Szymek z kocykiem oczywiście
TYlko cholera ostatnio była to hulajnoga która w nocy musiała być koło łóżka bo nie chciał iść spać .. 4 rano wjechał mi nią do sypialni

i zamiast kocyka przeczytałam klocek i sobie pomyślałam,ze biedny Szymek musi ściskać w łapkach te twarde klocki
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
A odnośnie spania to Zosia tak jak Any Ninka przesypia całe noce bez żdanej pobudki od 5 miesiąca życia nic tylko się cieszyć. Nawet zęby jak jej idą to tylko kupy robi 4-5 razy dziennie, czarne i rzadkie. Nic więcej:P
Zoska to spioch jak tż w dzień też spi dwa razy. Do południa godzinke, a popołudniu 2-3 godziny.
wiem że drugie dziecko da mi popalić

Moja nawet jak zęby idą to kup nie puszcza.Nic zero jakiejkolwiek reakcji na wychodzące zęby.
Nina to też śpioch,ale ja już odkąd dowiedziałam się,że jestem w ciąży to codziennie jej szeptałam,żeby spanie miała po mamusi i na szczęście mnie dziecko wysłuchało

Uciekam bo właśnie mała wstała.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 07:14   #1387
Darusiaaaa
Zakorzenienie

twoja wstala, moja wlasnie robi pierwsza drzemke, ja na 10 do fryzjera sie umowilam...
A.Camus

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 07:15   #1388
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

no mówiłam, że miejscówa super, co tam śliwki, pod kaloryfer młodego i niech wali
Bao, kazałam dziś tesco kupić staremu te kluski, ale nie było u nas (albo tak szukał ) . Jutro pochodzę po sklepach i może się znajdzie
a no włąśnie....ciężko to dostać, dlatego jak ja dopadnę to kupuję wszystkie jak leci najczęściej właśnie w tesco, albo realu, ale raz do tesco pojechałam i dupa - nie było mam nadzieję, że dzisiaj zakupię, bo jedziemy do krk jak mały wstanie
Dobrze, że zjadła ogórkową, Kubuś też kiedyś jadł i mu bardzo smakowała, ale długo mi schodzi nad jej zrobieniem - łogórki obieram ze skórki i blenderuję - mycia dużo potem jak nawłazi mi do blendera muszę mu zrobić jak wcześniej skończę szkołę, może we wtorek

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
BAOBABEK buziaki slodziaki dla Kubusia my tez juz mamy pierwsza krew za soba.Karinka sobie naderwala lub lekko uszkodzila te wizadelko u gory,nad zabkami

za niecaly miesiac beda pierwszy raz ,,DZIEN DZIECKA,, obchodzony przez nasze bobaski

a my juz dawno kilku szczebli nie mamy w lozeczku i Karina jak jest w nocy glodna to wychodzi i przychodzi do nas do pokoju do lozka
ale to w jaki sposob nas budzi strasznie mnie rozczula do tego przychodzi z calym osprzetem- smok i misiu razem z nia
no to wiesz pewnie jaki to wrzask był na szczęście nie boli go to na tyle, żeby nie jeść, bo na noc wypił całe 220 z kaszą

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
już pisze właśnie wyszłam z pod prysznica i wcinam kolacje a mi po roku w koncu wraca waga sprzed ciąży. Obżeram się słodyczami i innymi takimi rzeczami i chudne

fajne te spodnie

Zosia nie ma jakieś takiej ulubionej rzeczy oprócz smoka, może dlatego że nigdy nie dawalismy jej nic do spania prócz pieluchy tetrowej. Teraz to nawet tej pieluchy nie chce

Tż w koncu skończył malować piaskownice i ustawił tam gdzie powinna być i mała cały dzień w piasku przesiedziała. Taka nie dobra się robi

tylko patrzy by wleźć na schody lub jakiś schodek i tak wchodzi i schodzi aż do znudzenia

bylam u pediatry z małą z tym jej jedzzeniem i wszystko dobrze, powiedziała że powinnam się cieszyć że Zosia chce jeść i tak niektóre dzieci mają. Badania porobione miała i wszystko dobrze jest.

A odnośnie spania to Zosia tak jak Any Ninka przesypia całe noce bez żdanej pobudki od 5 miesiąca życia nic tylko się cieszyć. Nawet zęby jak jej idą to tylko kupy robi 4-5 razy dziennie, czarne i rzadkie. Nic więcej:P
Zoska to spioch jak tż w dzień też spi dwa razy. Do południa godzinke, a popołudniu 2-3 godziny.
wiem że drugie dziecko da mi popalić

Ania- widok pewnie bezcenny jak szymek o 4 rano wjeżdza Wam do sypialni
a nie mówiłam!! ciesz się, że dziecko Ci je chętnie i dużo

Ja wczoraj padłam o 20 ej razem z kubusiem, przed spaniem i kąpaniem tak mi się niedobrze zrobiło, że to był może mój 2 raz w życiu....fujjjj później mi się to śniło
Mały jak na złość śpi, a ja już wyszykowana, tylko jego nakarmić, ubrać i do mojej mamy zawieść, a my do krakowa jedziemy także ponawiam propozycje, jak któraś coś z h&m chce to dzwońcie - tel w klubie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 07:24   #1389
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

dzień dobry

My jak codziennie wstajemy o 6.30 bez budzenia(tylko Erwi do 8.30) tak dzisiaj Erwi nas obudził, i my się powoli kszątamy po mieszkaniu patrzę na zegar a tam 7.45 a Eryk na 8 do szkołyno i się zaczela bieganina.

Erwi teraz po śniadaniu wpiernicza naklejki co Erykowi ze ścian pozrywał, takie duze autka
Wczoraj poszedł do Eryka do kuchni jak tamten jadł, i wrócił i też coś rzuł cos co mi błysło że srebrne, no i był to kawałek foli aluminiowej zwinięty w kulkę, a ile placzu było że mu taki rarytas z buzi zabrałam. Dzisiaj jak go pilnowałam nie spuszczając z oka, to widziaąłm tylko że jakiegoś okruszka z podłogi podniusł i chciał do buzi, co na szczęście przechwycilam, bo to kawałek szkła szkoda słów,

Myślałam o zrobieniu zdjęcia takiego rodzinnego że my gdzies bardziej z boku a głównie widoczek, i w formie tryptyku, teraz w promocji to moze by wypróbować, robila któraś http://www.fotosam.pl/index.php?a=sh...&productId=294

Aniu mój Eryk ciągle ma hulajnogę pod łóżkiem bo jak gdzieś dalej idziemy to zawsze ją bierze żeby mi nie jęczał że nogi go bolą, i śmieci nie zbierał. Ma teraz taką fajna na dmuchanych kołach, że nawet jak szybko jedzie to kamyczki niegroźne. W Intermarchejest w promocji taka fajna z dużymi kołami, ale kauczukowe, i chcę mu kupić na urodziny, ale właśnie nie wiem czy tej też by kamyki niegroźne były a za niecałe 150 zł cos takiego http://allegro.onet.pl/hulajnoga-hud...585559838.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 08:22   #1390
mloda1989
Zakorzenienie

evitka tak to ona takie rady dawala i zeby mu mielic w maszynce do miesa a skad ja maszynke mam wziac...ehh dobrze ze dala skierowana b inaczej trzeba by bylo jeszcze prywatnie z jakims pediatra knsultowac.... ale nie wiem czy i tak tego nie zrobie;/
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:20   #1391
anakazar
Zakorzenienie

Nie działa cholera ta strona mi.A to chyba można gdzieś tu na wizażu zgłosić,że mi foty przestały wskakiwać i powinni to naprawić,nie?mi tylko u nas na mamuśkach nie działa,bo w inne wątki mogę foty wklejać;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-05-07 o 09:23

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 09:37   #1392
evitka21
Zakorzenienie

Sara, Zosia z tej bandy co Ninka, grzeczna, śpi, ładnie je i bezbolesne ząbkowanie, widzę,to nie pozostaje mi nic innego jak was też znienawidzić
Całe noce bez pobudek i 4h w dzień , nie za dobrze wam?

A mi się jeszcze przypomniało, że mój gnojek to zaczął przesypiać noce (znaczy przestała budzić się na karmienie)przed ukończeniem 3 miesiąca, wstawała wtedy najpierw o 4 potem o 5 (potem już o 6) dopiero na jedzenie. I tak było gdzieś do 6-7 miesiąca. Potem się zaczęło to nocne kongo.
A jeszcze jeśli chodzi o dzienne spanie to jak wam wielokrotnie pisałam, od noworoda był problem. Gdzieś do 6 mies. były 3 drzemki po 20-30min i pobudka z rykiem, bo się przeca nie wyspała, a potem dwie drzemki, też po 20-30min.
No nie było jak wizażować wcale wtedy . Dopiero gdzieś po 8,9 mies.zaczęła spać 2 x po 1h (czasem 30 min)

Fajnie, ze zosia tak ładnie je

izazula, to może faktycznie spróbuję jej nie przykrywać jak się rozryje. I może zmienię kołderkę na cieńszy kocyk. Ona włąściwie się nie przekręca na drugi bok, tylko cała sie rzuca-dziś w nocy zaobserwowałam, jak się tak rzuca do przodu, że głowa juz w róg wciśnięta, dupa do góry i dalej napiera wydając przy tym niemożliwe odgłosy paszczowe. Potem się próbuje odwrócić, ale se ne da. Strasznie śmiesznie to wygląda, ale nie jak muszę kilka ( -naście czasem) razy wstawać i nadawać jej właściwy tor

A wiecie, ja generalnie smaków piwa nie rozróżniam. Znaczy może takie za 80gr bym odróżniła od innych, że syfiate, ale z tych "lepszych" to chyba nie.
Ja najbardziej lubię smakowe lub z sokiem, także w sumie słaby piwosz ze mnie

Ana, bardzo lubię czytać jak opisujesz psoty ninusi. Moja generalnie raczej u nas w pokoju grasuje, ma barykadę w drzwiach żeby nie łaziła wszędzie.Mój ojciec wszędzie rozstawia dziwne rzeczy i jej w razie co nie przypilnuje ( "ja nie chciał" albo "ja nie wiedział "potem powie )

bao, u mnie gotuje tylko stary, ja ewentualnie czasem jakieś ciacho no i młodej zupki. A wiesz co przeczytałam skład tego słoiczka i taki sam "super" jak w wielu innych
"Mleko pełne, Woda, Makaron Tagliatelle ugotowany 18% (woda, semolina pszenna durum), Szpinak 15%, Cebula, Skrobia, Ser żółty 3%, Semolina ryżowa, Oleje roślinne, Sól. "
czyli 18% makaron, 15% szpinak 3% ser= 36% a reszta?mleko i woda...

Ja wiem, że lepiej to niż żadne warzywa, i i tak jej kupię, pewnie smaczny jest, ale nie zachwyca składem.

Ostatnio czytaliśmy taką książeczkę z humany o ich produktach i tam były podane składy. I np.: Obiadek Humana BIO Ryż z warzywami i indykiem
składniki: woda, 23% marchew*, 8% mięso indyka*, 7% mąka z pełnoziarnistego ryżu*, mąka kukurydziana*, 1% przecier pomidorowy*, olej rzepakowy*, pietruszka*, bazylia*, tymianek*

warzywa??? czyli 23% marchewki? (+8% indyka i 1% przecieru=33% a reszta?) za jedynie 7,35zł w sklepie internetowym.Super, nie?

I tak kurczę często w słojach jest. Jak ktoś nie ma czasu to lepsze to niż nic, wiadomo . Ale w ogóle ta cała propaganda w gazetach mamusiowych, że owszem "możesz sama gotować, jak masz dostęp do eko warzyw i mięsa od rolnika"....a wszystkie słoje są takie cudowne eko bio składy idealnie dobrane do potrzeb twojego dziecka...i 126 kontroli miały....
Zresztą wiecie jak jest
Bao, żebyś mnie źle nie zrozumiała, to nie do ciebie piję, tylko tak ogólnie że producenci we współpracy z gazetami trochę robią mamy w balona.

A drogie bardzo (znaczy jak dla mnie, 5zł co najmniej za obiadek). Ja w sumie dlatego młodej gotowałam i też chciałam, żeby takie normalne rzeczy polubiła (co nie do końca mi się udało jak wiecie), a potem dopiero zagłębiłam się w to co oni tam dają

młoda, to ja nie wiedziałam że ona tak cwaniakuje, ja i stary z jesteśmy z niej zadowoleni jako lekarza dla nas. I to jest dobre że nigdy nie żydzi skierowań (jak w moje poprzedniej przychodni)

Jak byś chciała ją zmienić na pediatrę, to nasza pediatrzyca jest fajna. Chodzimy na powst. śląskich do dr słowik (są tam jeszcze 2 inne i mozna chodzić do której się chce-nam właśnie słowikowa najlepiej odpowiada, bardzo fajna kontaktowa, fajne rady daje)

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

ana, to wyślij mi na maila i ja wkleję e-o@o2.pl

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:56   #1393
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie, ja generalnie smaków piwa nie rozróżniam. Znaczy może takie za 80gr bym odróżniła od innych, że syfiate, ale z tych "lepszych" to chyba nie.
Ja najbardziej lubię smakowe lub z sokiem, także w sumie słaby piwosz ze mnie

Ana, bardzo lubię czytać jak opisujesz psoty ninusi. Moja generalnie raczej u nas w pokoju grasuje, ma barykadę w drzwiach żeby nie łaziła wszędzie.Mój ojciec wszędzie rozstawia dziwne rzeczy i jej w razie co nie przypilnuje ( "ja nie chciał" albo "ja nie wiedział "potem powie )

bao, u mnie gotuje tylko stary, ja ewentualnie czasem jakieś ciacho no i młodej zupki. A wiesz co przeczytałam skład tego słoiczka i taki sam "super" jak w wielu innych
"Mleko pełne, Woda, Makaron Tagliatelle ugotowany 18% (woda, semolina pszenna durum), Szpinak 15%, Cebula, Skrobia, Ser żółty 3%, Semolina ryżowa, Oleje roślinne, Sól. "
czyli 18% makaron, 15% szpinak 3% ser= 36% a reszta?mleko i woda...

Ja wiem, że lepiej to niż żadne warzywa, i i tak jej kupię, pewnie smaczny jest, ale nie zachwyca składem.

Ostatnio czytaliśmy taką książeczkę z humany o ich produktach i tam były podane składy. I np.: Obiadek Humana BIO Ryż z warzywami i indykiem
składniki: woda, 23% marchew*, 8% mięso indyka*, 7% mąka z pełnoziarnistego ryżu*, mąka kukurydziana*, 1% przecier pomidorowy*, olej rzepakowy*, pietruszka*, bazylia*, tymianek*

warzywa??? czyli 23% marchewki? (+8% indyka i 1% przecieru=33% a reszta?) za jedynie 7,35zł w sklepie internetowym.Super, nie?

I tak kurczę często w słojach jest. Jak ktoś nie ma czasu to lepsze to niż nic, wiadomo . Ale w ogóle ta cała propaganda w gazetach mamusiowych, że owszem "możesz sama gotować, jak masz dostęp do eko warzyw i mięsa od rolnika"....a wszystkie słoje są takie cudowne eko bio składy idealnie dobrane do potrzeb twojego dziecka...i 126 kontroli miały....
Zresztą wiecie jak jest
Bao, żebyś mnie źle nie zrozumiała, to nie do ciebie piję, tylko tak ogólnie że producenci we współpracy z gazetami trochę robią mamy w balona.

A drogie bardzo (znaczy jak dla mnie, 5zł co najmniej za obiadek). Ja w sumie dlatego młodej gotowałam i też chciałam, żeby takie normalne rzeczy polubiła (co nie do końca mi się udało jak wiecie), a potem dopiero zagłębiłam się w to co oni tam dają

ana, to wyślij mi na maila i ja wkleję e-o@o2.pl
Evitka to samo miałam zaproponować.Zaraz Ci foty powysyłam i wstaw

Ja Ci powiem,że ja też smaku piwa nie odróżniam,wódki też nie.Nie mam pojęcia co piję jeśli piję.A piję bardzo mało-można uznać za święto to jeśli piję.Nie lubię pić,bo łeb mam twardy i żeby coś poczuć,że wypiłam to muszę chlać i chlaća że smaku alkoholu nie znoszę to nie piję

Co do słoików to podzielam w pełni Twoje zdanie.

A my wielką chate mamy i na dole w ogóle drzwi nie posiadamy.Wszędzie otwarta przestrzeń,no tylko do łazienki mamy drzwi rzecz jasnai dlatego mała hula wszędzie gdzie chcę.Dobrze,że na góre jeszcze sama nie włazi,bo wtedy to się zacznie dopiero

A ja od urodzenia do skończenia przez małą 2 miesięcy nie wiedziałam co to wizażMała te 2 miechy przeryczała,ja rozmyślałam już się czy powiesić czy może z dachowego się walnąćno to był koszmarale przeszło i pózniej było już tylko lepiej.

Stary 2011-05-07, 09:57   #1394
mloda1989
Zakorzenienie

A ja się chwale wczoraj zostalam ciocia i przyszla chrzestna tej kruszynki...

Ps. u nas wszystkie dzieciaki takie kudlate
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110506136.jpg (32,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110507138.jpg (36,4 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-05-07, 10:06   #1395
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
A ja się chwale wczoraj zostalam ciocia i przyszla chrzestna tej kruszynki...

Ps. u nas wszystkie dzieciaki takie kudlate
Jeju jakie ślodkie maleństwoNa początku myślałam,że Ci się na sentymenty wzięło i wstawiłaś malusieńkiego Dawidka

Stary 2011-05-07, 10:11   #1396
mloda1989
Zakorzenienie

evitka.... no wlasnie tak troche sie madruje bo zna mojego tezeta... i tak te wzyty bardziej na luzie sa... a problemy czasem robi ale no ze zwolnieniami... wymysla ze ja mozna tak czesto chorowac... masakra jakas a tesc ma problemy z klanami i mu wymysla historie zeby nie dac zwolnienia... ale fakt faktem skierowania bez problemu daje... przepisalibysmy mlodego ale gdzies tu blizej nas... no zobaczymy w razie czego mamy lekarza co do nas do domu przyjezdza....

ana no ona do babla bardzo podobna hehe smialam sie do rodzicow ze jak nie wiedza jak wyglada Zosia to zeby na dawidka zdj popatrzyli

teraz mam obiecana sesje gdzies za 2-3 tyg sie u nich zjawie i bedziemy focic.... zalujeze bablowi takich zdj nie zrobilam
Stary 2011-05-07, 11:14   #1397
cigi
Rozeznanie

Witajcie babeczki;
Dawno mnie nie było. Tęskniłyście chociaż troszeczkę?
Niewiele mam czasu, nawet nie mam żeby do klubu zajrzeć, ale pojawiam się, żeby pokazać, że żyję. Nadrobiłam was za to pobieżnie.
megi- moja też je jeszcze cycusia, rano i wieczorem, i w nocy też... Nie szarpie za bluzkę ani nic takiego, czasem się poprzymila w dzień. jeszcze jej nie odstawiam, jakoś dobrze mi z tym, choć chętnie z nocnego karmienia bym zrezygnowała, ale jak...?
Śpi też ze mną, no i wiem, może to nieciekawy nawyk, ale lubię to na ogół.
Pop- jeszcze się nie wzięłam za naukę Basi; Muszę pozaglądć na inne fora, bo mam parę niejasności i muszę doczytać. Bo jak już się wezmę za to to chcę żeby było to porządnie i systematycznie robione. A troche burzliwy okres mam. No i nie wiem czy nie lepiej poczekać aż zacznie chodzić.

Moja mała ma jednak egzemę, wysypkę w plamach zaognioną no i kurde nie wiem od czego??? Może jednak skaza białkowa... Alergia pokarmowa może być na całym ciałku? Na tyłeczku nie ma.

młoda, słodki cudny maluszek

Agnieszka Ty powinnaś zostać Miss Wątku, śłiczne zdjęcia.

Zdrówka dla chorowitków (Natalka)

Poza tym chciałam jeszcze dodać słówko w temacie kosmetycznym.
Jestem przeciwna temu kremowi, o którym pisałyście, ava mustella chyba. On ma jako główny składnik tłuszcz zwierzęcy, a na dodatek z norek, więc ze względów humanitarnych mówię mu nie.
Z ciekawostek słyszałam o kremie którego składnikiem jest śluz ślimaków, gdzieś z Ameryki łacinskiej, używany jest na blizny, jako lek, goi niesamowicie i podobno jest cudownym kremem, wygładzającym zmarszczki itp. (mam nadzieję, że nie tłuczą w tym celu skorupiaczków tylko je jakoś wykorzystują )

Co myślicie specjalistki (Ana, Evitka) o kremach Urody- kwiaty polskie? Dobre to, naturalne i działajace?

A i jeszcze pisałyście o tej Biodermie woda micelarna (?) i wiecie co? Strasznie się cieszę, bo okazało się, że mam tego mała buteleczke dla Basi, (a nie będę dla niej używać), kupiłam kiedyś wielką pakę kosmetyków bio i do skóry alergicznej i niemowlaków, za około 20 E, po prostu taniocha, z 12 kosmetyków, bardzo fajnych a cena jak za dwa i tam właśnie była ta woda.
Także jestem happy.

to na razie tyle dziewuszki.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:50   #1398
sara 85
Zakorzenienie

no to się wczoraj nachwiliłam Zosi i dzisiaj nie spałyśmy do 3,30. Mała budziła się z tysiąc razy, a od 1 wziełam ją do łózka i nie spała do 3,30. Dzisiaj ma taki katar, dopiero tydzień temu się skończył katar i teraz znowu. Myśle że ona alergie ma na coś, tylko na co

Do tego idą jej zęby i co chwile kupa jest.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

od jakiego wieku dzieciom można robić te testy alergiczne?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:55   #1399
CAROLAJKA
Raczkowanie

PlMadzia ja do ciebie z takim dziwnym pytaniem
jutro jedziemy na komunie moja Ala zrobiła sobie sztuczne rzęsy u kosmetyczki <oszalała wydałam na to 280 złotych a i tak różnicy nie widać > no i teraz moje pytanie czy ona te rzęsy może malować i czym ma je myć ? czym myć oczy jak to dziadostwo pielęgnować ? kosmetyczka piowiedziała że broń boże nie traktowac tego wodą jeśli nie wodą to czym ? no i ona mówi że ją jedno oko szczypie mogę jej je zakropić jakimiś kroplami? czy to może być od tego kleju?
ja zaś zaszalałam i zrobiłam sobie zabieg oczyszczający całe ciało i dzisiaj jestem czerwona jak burak tak mi skórę podrażniło mam nadzieję że do jutra mi zejdzie Tż pierwszy raz siedzial z Danutką 8 godzin a my się piękniłyśmy jak wróciłyśmy spali na podłodze

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

od 2 lat ale najlepiej w okresie wczesno wiosennym albo jesienno-zimowym zanim zacznie wszystko pylić bo wtedy są bardziej wiarygodne
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 12:01   #1400
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

ufffff i jestem
co prawda obiecałam wczoraj,ale może nikt mnie nie ubije
nie nadrobiłam też wszystkiego,bo mam zaległości jeszcze na poprzednim wątku,ale..Wy dobre dziewuchy jesteście to wybaczycie

więc kurka od czego zacząć?od początku?
nie wiem na jakim etapie się zatrzymałam tutaj na wizażu...
aaaa i monologu długiego chyba pisać nie będę,bo nikt nie przeczyta z powodu ogromu textua potrafię..

hmm..
Mamy się z Nadią dobrze,mogę powiedzieć,że nawet bardzo,ale tfu ftu.. Niunia nie choruje,2x w swoim życiu miała katar i 3dniówkę,pominę alergię,która pojawia się co jakiś czas na buziuni,reszta ok!

Nie karmię od 10mca,przeszłyśmy na Bebiko,używamy pieluch Dada z racji na niemiłe doświadczenia z Pampersem..i jest ok.

Aaaaa stan ząbków..mizerny mamy 2 na koncie tylko,dolne jedynki pewnie jesteśmy ostatniez racji tego jedzenie bardziej stałych pokarmów jest nadal utrudnione,ale Nadia radzi sobie bardzo dobrze.
Nie ma problemów z jedzeniem,na szczęście jest "jadkiem"
Słoiczki obiadkowe daję jej w sytuacjach "bez wyjścia" (jak jesteśmy u kogoś itp.),a na co dzień gotuję(dla Nadii z mniejszą ilością przypraw).

Nadia rośnie jak na drożdżach..
Przybieram się teraz do nauki nocnikowania
Chodzi sama i w sumie uważam,że bez problemów zajdzie gdzie chce,ale jest wygodna i żeby szybciej było zasuwa część drogi na kolanach
Z pokoju do pokoju spokojnie idzie bez trzymania się czegokolwiek.

Jest cały czas uśmiechnięta,co jeszcze bardziej cieszy moje oczy..uwielbia towarzystwo innych dzieci,Myszkę Miki,nauczyłam ją picia wody,a nie soczków,stawiała się,ale wyszło

Spanie?
W dzień-max.jak Bozia da 2godz! po spacerze szczególnie śpi najlepiej ok.11-13 zasypia.w wózku nie ma opcji na spanie,bo jest zwiedzanie
W nocy się nie budzi,śpi w łóżeczku z nami w sypialni i...przyznaję się bez bicia..jak kładziemy się z tż spać bierzemy ją do siebie..,ale nikomu to nie przeszkadza..tak się miło do nas tuli...mm...

Podumam i dodam coś jeszcze,bo nie dość,że Was od razu zanudzę z wejścia to nie przychodzi mi nic tak od razu do głowy
Póki Nadia śpi staram się wykorzystać jakoś czas dla siebie...,a mamy mieć dziś gości..,więc będę podczytywać

Miłego dnia wszystkim..mimo tej okropnej pogody za oknem!
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:09   #1401
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

i się napisałam i mi znikło
CAROLAJKA przez pierwsze 3 dni nie powinna malować, trzeć, chodzić na basen, solarium, saunę, i unikać słońca
Jak ją piecze to może być kilka powodów, może za blisko jej jakąś dokleila, i po prostu rzęsa troszkę doklejona do skóry, a to piecze, i podrażnia. Po doklejaniu rzes oczy jak otworzy zanim wyschną moga być podrażnione, ale to mija w ciągu góra kilku godzin. No i jest jeszcze jedna sprawa może miec na klej uczulenie, a to już gorzej. Ja mam tez klej specjalby dla alergików, jest lagodniejszy.
Do zmywania tuszu najlepiej specjalny płyn http://allegro.onet.pl/plyn-do-demak...601061671.html
Ja się raczej nie maluję, bo rzesy wyglądają jak pomalowane i już nie trzeba. A za tą kasę co dałaś to też powinny tak wyglądać

Stary 2011-05-07, 12:29   #1402
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja wrocilam od fryzjera , pazurki tez juz zrobilam i u rak i nog bo czasu jutro nie bedzie na pewno, tz cala chate wysprzatal mala teraz kima... obcielam sobie jedna strone krociutko druga troche dluzej, ostatnio mialam podobnie ale z duzo mniejsza roznica , teraz sie bardzo rzuca w oczy.
A.Camus
Stary 2011-05-07, 12:36   #1403
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

O ranyyyy..zapomniałabym..: pliz: zabić to mało

NAJLEPSZE ŻYCZENIA WSZYSTKIM ROCZNIACZKOM!!!

iiiii......OGROMNIASTE GRATULACJE NOWYM ZAFASOLKOWANYM MAMUSIOM !!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 12:53   #1404
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Co myślicie specjalistki (Ana, Evitka) o kremach Urody- kwiaty polskie? Dobre to, naturalne i działajace?

.
Ja nie mam pojęcia.Nigdy mi w oko nie wpadł skład tego kremu ani nigdy nic od nich nie miałam.Może Evitka coś wie?
Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Tż pierwszy raz siedzial z Danutką 8 godzin a my się piękniłyśmy jak wróciłyśmy spali na podłodze
I prawidłowo
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja wrocilam od fryzjera , pazurki tez juz zrobilam i u rak i nog bo czasu jutro nie bedzie na pewno, tz cala chate wysprzatal mala teraz kima... obcielam sobie jedna strone krociutko druga troche dluzej, ostatnio mialam podobnie ale z duzo mniejsza roznica , teraz sie bardzo rzuca w oczy.
Ty to odważna jesteśpoka nam się
Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
O ranyyyy..zapomniałabym..: pliz: zabić to mało

NAJLEPSZE ŻYCZENIA WSZYSTKIM ROCZNIACZKOM!!!

iiiii......OGROMNIASTE GRATULACJE NOWYM ZAFASOLKOWANYM MAMUSIOM !!!
.Dziękujemy
Wpadasz tak rzadko do nas,napiszesz i nawet Nadusi nam nie pokażesz?

Tż pojechał z córką na zakupy i mieli kupić małej wiaderko do piachu.To przywlekli wiadro ze wszystkimi dupsami jakie tylko mieli w sklepie plus mała się uparła na wielką taczke hello kitty z mnóstwem foremek.Dobrze,że córka się zna na rzeczy i łapała hello kitty,a nie okropne księżniczki

A gdzie się Asia zapodziała?

Stary 2011-05-07, 13:05   #1405
koglus
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny,

jak wy znajdujecie tyle czasu na pisanie, ciezko was nadrobic .
Ja z Ala mamy sie dobrze, mamy dopiero 3 zeby , Ala juz biega po łace ze ciezko za nia nadazyc. Od 3 miesiecy chodzi do przedszkola , 10 razy w miesiacu, aby sie pobawic.Na poczatku nie mogla sie przyzwyczaic i nie chciala jesc, ale teraz jest wszystko okej. Bylam bardzo wzruszona jak przyniosla mi laurke na dzien mamy z odcisnietymi raczkami w farbie na papierze. W grupie ma 4 dzieci . Specjalny ogrod dla maluchow do 18m .
Ostatnio nakupilam jej nowych zabawek do naszego ogrodu takich jak chustawka, domek plastikowy , bujak, taczka , i tylko brakuje mi piaskownicy. Tak wiec jestesmy juz przygotowani na lato do ogrodu.
Powiedzcie mi jakie teraz kupujecie zabawki dla dzieci edukacyjne, bo moja juz sie nie chce bawic starymi, no i kupuje lalki , wozki, dmuchany basen z kulkami -ktory uwielbia itp. Ale chcialabym cos kupic bardziej edukacyjnego , cos co by ja bardziej wprowadzalo w slownictwo czy liczenie itp.
jesli chodzi o sloiczki to czasem kupuje takie dania od roku w trojkatach hippa, jak nie mam czasu gotowac .
co wasze dzieci lubia jesc najbardziej?
pozdrawiam wasz serdecznie

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:28   #1406
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Pewnie,że Nadinkę pokażę! pochwalić się muszęabsolutnie

zdjęcia w sumie w miarę na czasie,kwietniowe w większości i niekoniecznie zawsze najlepszej jakości,ale..

..oto moje Serduszko..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwietniowe (5).jpg (30,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30.04.11 Nadia (71).jpg (35,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30.04.11 Nadia (77).jpg (34,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nadia maj (14).jpg (44,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1 roczek Nadii 16.04.11 (136).jpg (20,9 KB, 54 załadowań)
Stary 2011-05-07, 13:30   #1407
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

kupiłam małemu buciki do łażenia po dworzu, fajnie mu się w nich chodzi, no i cana jak za buty z fajną podeszwą i skórzane moim zdaniem przystępna, tylko trzeba lubieć ten styl, bo to takie ala Gucio dla chłopców te same kolory tylko kwiatka trzeba wyciągnąć
http://allegro.onet.pl/zdrowotne-trz...577683500.html
http://allegro.onet.pl/a-tombut-trze...602132644.html
http://allegro.pl/profilaktyczne-san...600518474.html

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 13:51   #1408
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
Pewnie,że Nadinkę pokażę! pochwalić się muszęabsolutnie

zdjęcia w sumie w miarę na czasie,kwietniowe w większości i niekoniecznie zawsze najlepszej jakości,ale..

..oto moje Serduszko..
Śliczne to Twoje serduszko i jeśli mamusia jest na fotcie to nic dziwnego,że mała taka ładna
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
kupiłam małemu buciki do łażenia po dworzu, fajnie mu się w nich chodzi, no i cana jak za buty z fajną podeszwą i skórzane moim zdaniem przystępna, tylko trzeba lubieć ten styl, bo to takie ala Gucio dla chłopców te same kolory tylko kwiatka trzeba wyciągnąć
http://allegro.onet.pl/zdrowotne-trz...577683500.html
http://allegro.onet.pl/a-tombut-trze...602132644.html
http://allegro.pl/profilaktyczne-san...600518474.html
Madzia bardzo mi się podobaja te butkitylko jaka rozbieżność w cenie

Stary 2011-05-07, 13:56   #1409
CAROLAJKA
Raczkowanie

Plmadzia a co sie stanie jak ona wyjdzie z tym na slonko ? ona dzisiaj polazła jeszcze na solarium ale chyba jej nie odpadna czy mogą ?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

a tutaj cos dla dziewczyn lubiących ruch http://vod.onet.pl/pani-gadzet,pani-...9,odcinek.html

PlMadzia ja kiedys pytalam o te buty chciałam je Danie kupić ale po konsultacji z ortopedą dowiedziałam się że w tych butach dziecko nie powinno chodzić dłużej niż 3 godziny w ciągu dnia
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:08   #1410
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój w ciągu dnia w sumie poza domem chodzi max 1h, a tak to siedzi w wózku, a po domu to najczęściej na bosaka.
co do rzęs to od solarium czy sauny, czy słońca klej może stracić nieco ze swoich właściwości, więc mogą jej sie nieco poodklejać

ana z ta ceną chyba chodzi też o kolory albo o sprzedawców. Te turkusowe są cudne, ja mojemu kupiłam granatowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości