Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 13:09   #3301
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
hi:

nie wiem co się dzieję, moja mała nie spała w dzień,
i w nocy tez mało spała,
a jak ona nie śpi to ja też nie mogę spać

zamiast się polepszać ze snem to u nas dzisiaj wszystko się pomyliło

moja mała miała, bardzo nabrzmiałe,
położna powiedziała że to normalne,
hormony mamy tak działają

powiedziała ze jak chce to mogę robić okłady z Altacetu,
ale nie muszę

ja nie robiłam, bo bez sensu używać jakiś maści skoro samo i tak przejdzie,
i samo przeszło

to ciemieniucha,
poczytaj w niecie o niej,

generalnie zaleca się oliwkowanie główki i czesanie szczoteczką

ja od wczoraj używam,
jak jutro rano nie zobaczę poprawy
to idę po ten Linomag

będzie dobrze
iizabela, fakt, linomag tez jest dobry

u okulisty lepsze wieści, oczko co prawda jeszcze łzawi, ale mnie.
Pan doktor mnie pochwalił, że dobrze rozmasowuję
za 2 tyg.kontrola.

aaaa zapomniałam dodać, że jak byłam u ortopedy to zapytałam o nosidła i powiedział mi, że takie dziecko jeszcze jest za małe, żeby je wkładać....
i już zgłupiałam....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:14   #3302
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
my właśnie zaliczyliśmy ortopedę i trochę się zmartwiłam, prawy staw biodrowy jest niesymetryczny do lewego.
mam robić codziennie kilkanaście razy dziennie ćwiczenia z Małą.
jeżeli nie zauważę poprawy to za 2 tyg. na usg bioderek.

dziś jeszcze czeka Nas okulista, mam nadzieję, że tam czekają Nas lepsze wieści.....

ojj poćwiczycie i będzie dobrze
a jak masz zauważyć poprawę ? myślałam że takie rzeczy na usg tylko widać

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ale pieknie wyglada Nadusia w tej kokardzie
prawdziwa slicznotka

dziękujemy dziś na spacerze spotkałam koleżankę i mi powiedziała że Nadia jest grubaskiem i jej 8 miesięczne dziecko waży tylko 8 kg a Nadia już prawie 5 myślałam że ją strzele na środku ulicy w gębę tak mnie jakoś to zdenerwowało chociaż wiem że Nadia waży ok

agus moja od czasu do czasu kaszlnie ale czemu to ja nie wiem może śliną się krztusi
u nas ostatnio nadprodukcja śliny, wszystko jest obślinione i badane językiem

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Tradiconera – pierzemy w Persil sensitive - myślisz, że to też może być powód – i tylko wysypka na buzi?

Wanilia83 – dzięki za fotkę – mój wygląda podobnie – jak Biedronka jakas – przemywam krochmalem – a ile razy dziennie przemywałaś buzie? I czy za każdym razem robiłaś świeży krochmal?

Mój mały kropkowany Karolcio kończy dziś 3 tyg - ale ten czas leci ( a ja czuje się już jakbym nie rodziła- no może oprócz tego jak patrze na swój posiekany rozstępami brzuch)

Mirabilka
sądzę że jakby to było uczulenie na proszek to mały miałby uczulenie na całym ciałku
krochamal robiłam raz dziennie, buzie przemywałam dwa do trzech razy dziennie, zaognienie zeszło po dwóch trzech dniach chociaż już po jednym dniu było widać poprawę a krostki schodziły systematycznie przez jakiś czas chociaż do dzisiaj młodej coś tam powyskakuje

laseczka
a co Kacperek taki poubierany w domu ??

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

iweczka super że z oczkiem lepiej

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:29   #3303
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
załączam fotki Kacperka i pozdrawiamy wizażowe ciocie :
1. kąpiel
2. minka
3.z babcią
Jaki fajny
Oddaj wanienkę

U nas było budzenie co 2 h i cyc niedługo będę chodzić jak murzynka z dzieckiem przy cycu.
Jutro idziemy na pierwszy spacer

Anessa jak idą skurcze??

I jeszcze raz dziękuję za gratulacje dla Kasi

A i w końcu kupiłam te majtki z haftkami na all, zobaczymy co to warte.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-05-07 o 13:30
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:35   #3304
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy Śliczna
co do oliwki ja oliwkuję od czasu do czasu

też tego używam ale chciałabym jeszcze coś na rozstępy bo mam brzuch jak zebra
i chcę coś co naprawdę pomoże

śliczny a na drugiej fotce masz ten sam kocyk co ja

zazdroszczę ...
mój budzi się średnio co 2-3 h czasem nawet co 1 h potrafi w nocy przez to zmęczona na maksa jestem .

muszę sobie kupić

ja nie miałam typowych skurczy jak na @ tylko z dołu brzucha i dla mnie nie przypominało to bóli @ ( bo te miałam mega mocne a te skurcze jak dla mnie były dużo słabsze ) i dlatego z początku nie wiedziałam że to już poród - aż w końcu w szpitalu znalazłam się ze skurczami co 1 min - i dla mnie one tez słabe były z dołu brzucha regularne takie że ból narasta i mija i za chwilę znowu .
trzymam kciuki

a my z małym w czwartek mamy pierwszą wizytę u pediatry ciekawe co powie

1. kąpiel
2. minka
3.z babcią
śliczny Kacperek

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dziecko ma prawo czasami odkasznąć, bo nie umie inaczej pozbyć się czegoś, co przeszkadza w gardziołku (np. resztki pokarmu). Mój mały ma sapkę już ze trzy tygodnie i nic nie możemy na to poradzić. Musisz nawilżyć pokój, w którym dziecko śpi (my kupiliśmy nawilżacz powietrza), nawilżać nosek (my mamy Disnemar) i odciągać gile (mamy Fridę). A sapka jak była, tak jest. Z noska praktycznie nic nie wyciągam, więc to nie w nosku coś zalega. Więc albo wynika z wiotkości krtani albo małemu zalegają resztki pokarmu.

Ja też na początki schizowałam i jak zaczęła się sapka, to poszłam do lekarza. I po badaniu lekarz mnie uspokoił.

O, mój brzuch jest też w zebrę, także też poproszę o polecenie skutecznego środka na rozstępy.

Widzę, że robicie zdjęcia małemu z użyciem lampy błyskowej. My lampy nie używamy, gdyż już w szpitalu słyszałam, że nie powinno się u tak małego dziecka, żeby nie uszkodzić oczek. Niektórzy okuliści mają opinię, że nawet do 6 miesiąca lepiej lampy unikać.
kurcze, nie wiedziałam nawet o tej lampie, ale jako ze w ogóle nie lubię lampowych zdjęć, to zawsze wyłączam.

Cytat:
iizabela, fakt, linomag tez jest dobry

u okulisty lepsze wieści, oczko co prawda jeszcze łzawi, ale mnie.
Pan doktor mnie pochwalił, że dobrze rozmasowuję
za 2 tyg.kontrola.

aaaa zapomniałam dodać, że jak byłam u ortopedy to zapytałam o nosidła i powiedział mi, że takie dziecko jeszcze jest za małe, żeby je wkładać....
i już zgłupiałam....
wiesz co, bo większość nosideł, np sprzedawanych na alle rzeczywiście się nie nadaje dla takich małych niemowlaków, gdyż wymuszają wyprostowana pozycje pleców i dzieci w nich jakby wiszą, a w marsupi plecki są zaokrąglone i dziecko znajduje się w pozycji żabki.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

dziękujemy dziś na spacerze spotkałam koleżankę i mi powiedziała że Nadia jest grubaskiem i jej 8 miesięczne dziecko waży tylko 8 kg a Nadia już prawie 5 myślałam że ją strzele na środku ulicy w gębę tak mnie jakoś to zdenerwowało chociaż wiem że Nadia waży ok

agus moja od czasu do czasu kaszlnie ale czemu to ja nie wiem może śliną się krztusi
u nas ostatnio nadprodukcja śliny, wszystko jest obślinione i badane językiem

Mirabilka
sądzę że jakby to było uczulenie na proszek to mały miałby uczulenie na całym ciałku
krochamal robiłam raz dziennie, buzie przemywałam dwa do trzech razy dziennie, zaognienie zeszło po dwóch trzech dniach chociaż już po jednym dniu było widać poprawę a krostki schodziły systematycznie przez jakiś czas chociaż do dzisiaj młodej coś tam powyskakuje

laseczka
a co Kacperek taki poubierany w domu ??

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

ta twoja koleżanka niech się w leb
5 kg w tym wieku to jest 50 centyl, czyli idealnie przeciętna waga
moja Nadia w wieku 4 tygodni ważyła prawie 4.5 kg, a wcale nie uważam jej za jakiegoś grubaska.
takie przeżywanie wagi niemowlaka i robienie idiotycznych porównań to już zakrawa na jakieś zaburzenie postrzegania ciała
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:49   #3305
nuna_77
Zadomowienie

Wanilia Nadia przesliczna i jaka ma super opaskę
Koleżanka jakas nie bardzo

Laseczka Kacperek widzę,że sie ładnie chowa
Jak u Ciebie z waga, bo mi zostało 10 kg i nie wiem jak to zrzucę

Iweczka super, że z oczkiem lepiej.
Co ortopeda to inna opinia, tak samo z lekarzami. W szpitalu jeden lekarz pediatra mówił , że Synek ma rumień niemowlęcy, a na drugi dzień był inny i stwierdził, żer nie ma.
Bądz tu mądry

Teraz kąpie Jacusia w Oilatum, ale sama nie wiem czy trzeba

Dzisiaj kończymy dwa tygodnie
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:53   #3306
agus87
Zakorzenienie

a odczas sapki przy kichaniu tez waszym dzieciaczkom zielone gile wylatywaly??

musialam jechac po gumowa gruszke bo frida krzywde jej zrobilam, taka ostra ma koncowke
Stary 2011-05-07, 14:09   #3307
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
prawa nóżka mnie "odchodzi w bok" niz lewa,
ortopeda powiedział, że jeżeli prawa będzie bardziej odchodziła to jest poprawa.
dla mnie tez jest to dość trudne do ocenienia
więc i tak pójde na usg, tydzień z Małą poćwiczę i pójdziemy

wanilia, a trzeba było strzelic ta koleżankę....

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-05-07 o 14:11

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 14:14   #3308
traicionera
Zakorzenienie

Pewnie potem będzie z niej taka mamuśka, co to ciągle porównuje swoje dziecko z innymi-wzrostem, waga, ocenami itp.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-07, 14:24   #3309
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

musialam jechac po gumowa gruszke bo frida krzywde jej zrobilam, taka ostra ma koncowke
agus, mojej małej ostatnio przy kichnięciu po wpuszczeniu soli fizj. wyleciały takie wielkie gile, że aż mnie zamurowało jak w takim malym nosku tyle towaru się zmieściło
Stary 2011-05-07, 14:25   #3310
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:

Agus
ja tez uzywam gumowej gruszki i jest bardzo fajna, mały nawet nie wie ze cos mu robie przy nosku
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:27   #3311
tajka88
Zakorzenienie

Hejka
Tesciowa spi, Tz zakatarzony(z przemeczenia) spi, Lenka zasnela po poldniowym marudzeniu, bo chce byc ciagle noszona w pozycji samolotu na brzuskzu... eh;p
Je jak jej sie zechce... tak jak wczoraj rano 60 pozniej 30 pozniej moze z 60 itd co chwilke... maruda moja;p

Dzis pospalam do 10 bo Tz wzial mala, w nocy jak sie obudzilam to az mnie trzepalo z przemeczenia;p:/ doslownie...

Cytat:

Moja czasami jak kichnie to jakis glutek wyleci
Ja mam fride i gruche... grucha jest do dupska;p

Cytat:

O, mój brzuch jest też w zebrę, także też poproszę o polecenie skutecznego środka na rozstępy.

Widzę, że robicie zdjęcia małemu z użyciem lampy błyskowej. My lampy nie używamy, gdyż już w szpitalu słyszałam, że nie powinno się u tak małego dziecka, żeby nie uszkodzić oczek. Niektórzy okuliści mają opinię, że nawet do 6 miesiąca lepiej lampy unikać.
Udusilabym kolezanke
Mojej kumpeli synek ma 5 miesiecy i wazy 8,2kg i nie jest tlusty
Dzieci sa rozne i waga moze sie roznic... moja klucha pewnie w srode bedzie miala kolo 5kg a ma 5 tygodni;p

Moj brzuch to jak trzy zebry...:/ palmersa scar serum uzywam i mam nadzieje ze cos da...
Cytat:
1. kąpiel
2. minka
3.z babcią
malenstwo

2i3 zdjecie przed spacerkiem:P?? czy w domku?
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
do nas wczoraj wieczorem wpadli znajomi, spoznieni tylko 2 godziny!!, bbyli dopiero o 20!!! jak ja sie klade spac o tej porze, takze wszytsko sie rozregulowalo, i Tymo sie przebudzil o polonocy, tż zaczał z nim gadać na przewijaku w czasie zmiany pieluchy i maly nie spal do 3 rano!!! ale ja sie polozylam spac. a tż się męczył, sam sobie winien!!!. ja w nocy za rada kolezanki psycholozki stosuje zasade, ze jest przyciemnione swiatlo, nie chodze z nim po domu, nie mowie do niego ,a jak placze to go dotykam po twarzy. no al e jak tż zaczał tak do niego mowic ze Tymo rekoma i noggami machał na całego no to nie dziwne ze dziecko zasnac nie chcialo po jedzeniu potem. na głupote nie ma mocnych.
Nie lubie jak ktokolwiek sie spoznia, a co dopiero teraz jak malusia jest, bo jednak jakis tam rytm dnia jest...

Co do TZta to moj tez zapala swiatlo i gada... ale wtedy sam musi sobie radzic z maruda;p
Ja do malej nie gadam, chyba ze baaaardzo spokojnie, swiatla nie wlaczam i nie wychodze z sypialni i zasypia duzo szybciej
Cytat:
tak było trzy tyg temu dla porównania zdjęcie z wczoraj, widać jeszcze krostki ale to nie to co wtedy
slicznosci

Cytat:
mi z 24 zostało 14
Ja po swietach znowu przytylam;p... ale teraz poszlo 1kg w dol... dalej 3 i pol na plusie tyle ze ja przytylam tylko 12kg bo duza bylam;p...
od poniedzialku zacyznym robic brzuszki itp, bo ten fald skorno-tluszczowy;p ktory mam srednio mi sie podoba;p
Cytat:

mirabilka dla pocieszenia wklejam ci zdjęcie Nadii przed kryzysem bo był jeszcze gorzej i po krochmalu zeszło praktycznie całkowicie teraz od czasu do czasu jej wyskakują krostki ale już nie takie wiec przemywaj krochamelm i torszkę cierpliwości za parę dni będzie lepiej
Moja ma podobnie, ale zaczynam przemywac woda przegotowana i smarowac kremem na sucha buzke E45 i zobaczymy co bedzie. Teraz spi i wyglada w miare ladnie

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 14:32   #3312
traicionera
Zakorzenienie

ja byłam chuda, a teraz niestety nadwaga
i brzuchol mam tragiczny, nie dość, ze flak wywalony, to jeszcze rozstępy i pępek się taki ciemny jakiś zrobił.
ćwiczę sobie, ale tylko na stojąco coś a la taniec brzucha, bo przy takich leżących ćwiczeniach szew mnie na... i póki nie pójdę do ginki i się nie przekonam, ze tam wszystko oki, to się wstrzymam.

gratuluje 5 tygodni Lence
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-07, 14:39   #3313
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam chuda, a teraz niestety nadwaga
i brzuchol mam tragiczny, nie dość, ze flak wywalony, to jeszcze rozstępy i pępek się taki ciemny jakiś zrobił.
ćwiczę sobie, ale tylko na stojąco coś a la taniec brzucha, bo przy takich leżących ćwiczeniach szew mnie na... i póki nie pójdę do ginki i się nie przekonam, ze tam wszystko oki, to się wstrzymam.

gratuluje 5 tygodni Lence
Ja bylam i jestem tlusta hehe przed ciaza tak 68,5 ;p a mam 169 cm wzrostu;p teraz 72 kg i duzo sadla:/
Tez mam ciemny pepek ale to mi nie przeszkadza, rozstepy pojawily mi sie w 39 tygodniu od zera do zebry w dwa dni;p, ale tym sie tak bardzo nie przejmuje, bede smarowac i moze cos sie polepszy... tlyko to sadlo mnie wkurza, ale na bank schudne do lata, bo zaczynamy znowu sie wspinac i dluuuugie spacer(wozek specjalnie kupilismy sportowy ) i mysle o rowerze, ale to na zmiane z TZtem:P(raz on z wozkiem bedzie biegl a ja na rowerze a raz na odwrot) tylko to jak mala bedzie miala z 2-3 miehcy bo na razie za malusia;p

a no tak;p moja zaba ma dzis 5 tygodni zapomnialam
dziekujemy

Stary 2011-05-07, 14:54   #3314
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

ale gile mają coś wspólnego z sapką

sapka to Utrudnienie oddychania jest tutaj spowodowane obrzękiem błony śluzowej nosa.

Stary 2011-05-07, 15:02   #3315
iweczka
Zakorzenienie

tż wstawił mi obiad i poszedl spać, bo coś chyba chory się robi

i jak zazwyczaj zapomina posolić ziemniaków, tak dziś przesolił......

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 15:10   #3316
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
tż wstawił mi obiad i poszedl spać, bo coś chyba chory się robi

i jak zazwyczaj zapomina posolić ziemniaków, tak dziś przesolił......
Mojego obudzilam bo w lazience byl ogromny pajak a ze my pajakow nie zabijamy to chcialam zeby go wyprowadzil na dwor;p
Moj tz tez chorowitek,ale teraz zaczyna robic obiadek, bo glodna jestem i tesciowa tez;p... chociaz ona dalej spi i Lenka tez... ale Lenka obudzi sie glodna;p

Moj raczej nic nie przesala ale on jest kucharzem;p

Stary 2011-05-07, 15:19   #3317
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Mojego obudzilam bo w lazience byl ogromny pajak a ze my pajakow nie zabijamy to chcialam zeby go wyprowadzil na dwor;p
Moj tz tez chorowitek,ale teraz zaczyna robic obiadek, bo glodna jestem i tesciowa tez;p... chociaz ona dalej spi i Lenka tez... ale Lenka obudzi sie glodna;p

Moj raczej nic nie przesala ale on jest kucharzem;p
ulala, masz kucharza w domu
no to gotowaniem nie musisz sobie zawracać głowy
Stary 2011-05-07, 15:22   #3318
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
laseczka ale moja ma juz 2 miesiace wczesniej bylo roznie z tym spaniem w nocy czasem jak u Ciebie Kacperek urosnie i na pewno sie unormuje mu to spanie
oj to już doczekać się nie mogę przespanej nocki

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość

nie słyszałam o tym czyli lepiej nie używać lampy. dzięki za informację .

Cytat:
laseczka a co Kacperek taki poubierany w domu ??
to akurat po spacerku w domku on w samych bodziakach jest i to z krótkim rękawem i bez przerwy mu za ciepło .

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Jaki fajny
Oddaj wanienkę

a chętnie bo mam jeszcze 2
bo nie wiedzieliśmy do ostatniej chwili czy chłopak czy dziewczynka i w końcu mam 2 białą i różową i różowa na wydanie . na razie mały kąpany w różowej bo ją ściągnęłam ze szafy a biała jeszcze na szafie

Cytat:
śliczny Kacperek

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Laseczka Kacperek widzę,że sie ładnie chowa
Jak u Ciebie z waga, bo mi zostało 10 kg i nie wiem jak to zrzucę
Dzisiaj kończymy dwa tygodnie
ładnie ciekawe ile już waży dowiem się w czwartek
co do wagi to u mnie niestety było +30 kg i została mi jeszcze połowa ....
jest co zrzucać ale ładnie schodzi. ogólnie brzuch z dnia na dzień mniejszy w tej chwili już mam taki jak w ciąży może w 3 miesiącu ale jest dość galaretowaty bym powiedziała i niestety te rozstępy są wszędzie . Ale nie martwię się - mam nadzieję że zrzucę

Cytat:
malenstwo

2i3 zdjecie przed spacerkiem:P?? czy w domku?

w domku po spacerku jeszcze nie rozebrany

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 15:34   #3319
Eirene1987
Zakorzenienie

TADADADAM TADADADAM Z WIELKĄ PRZYJEMNOŚCIĄ PRAGNĘ POINFORMOWAĆ ŻE OSTATNIE DZIECKO WĄTKOWE JEST JUŻ NA ŚWIECIE PRZED CHWILĄ DOSTAŁAM SMSKA OD ANESSY

"Z wielką dumą i radością informujemy, że nasz synek Adriano pojawił się na świecie dziś o godzinie 13.15. Waży 3970g - najszczęśliwsi rodzice na świecie Ania i Dario"

aż się łezka w oku kręci że to już koniec poczekalni naszej ale mamusi gratulujemy

Cytat:
my właśnie zaliczyliśmy ortopedę i trochę się zmartwiłam, prawy staw biodrowy jest niesymetryczny do lewego.
mam robić codziennie kilkanaście razy dziennie ćwiczenia z Małą.
jeżeli nie zauważę poprawy to za 2 tyg. na usg bioderek.

dziś jeszcze czeka Nas okulista, mam nadzieję, że tam czekają Nas lepsze wieści.....
kochana to da się wszystko skorygować także się nie martw

Laseczka Kacperek super chłopak

co do lampy to tż wyczytał że dziecko może padaczki dostać jak od oglądania tv od właśnie lampy błyskowej

Cytat:

ja bym powiedziała - a to twoje dziecko wygłodzone jakieś

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 15:45   #3320
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
TADADADAM TADADADAM Z WIELKĄ PRZYJEMNOŚCIĄ PRAGNĘ POINFORMOWAĆ ŻE OSTATNIE DZIECKO WĄTKOWE JEST JUŻ NA ŚWIECIE PRZED CHWILĄ DOSTAŁAM SMSKA OD ANESSY

"Z wielką dumą i radością informujemy, że nasz synek Adriano pojawił się na świecie dziś o godzinie 13.15. Waży 3970g - najszczęśliwsi rodzice na świecie Ania i Dario"

aż się łezka w oku kręci że to już koniec poczekalni naszej ale mamusi gratulujemy

BRAWO BRAWO
GRATULUJĘ

A moje dziecie zasnęło na hustawcę i spi już 2 h
Stary 2011-05-07, 15:46   #3321
Ewelqa1985
Zadomowienie

anessa gratulacje doczekalas sie kochana no to jestesmy juz w komplecie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 15:48   #3322
traicionera
Zakorzenienie

Ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić do mojego obecnego wyglądu, najchętniej ubrałabym się w jakąś burkę, żeby tylko twarz mi było widać (i jeszcze stopy mogłoby, bo wreszcie są znowu chude). Planuje zacząć jeździć na rolkach, gdy się wypogodzi.

A mąż w ramach mobilizacji do odchudzania kupił mi czekoladę

WIELKIE GRATKI ANESSA
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-07 o 15:49
Stary 2011-05-07, 15:52   #3323
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 15:54   #3324
mora103
Raczkowanie

Cytat:

kochana to da się wszystko skorygować także się nie martw

Laseczka Kacperek super chłopak

co do lampy to tż wyczytał że dziecko może padaczki dostać jak od oglądania tv od właśnie lampy błyskowej

ja bym powiedziała - a to twoje dziecko wygłodzone jakieś
ANESSA-Gratulujeklaski :
Dziewczynki od dwóch dni mamy Eryka w domu nareszcie wyzdrowiał .Mały przesypia całe noce o 20 go kapiemy około 21 zasypia spi do 3 lub 4 nad ranem dostawiam go do cyca i dalej zasypia do 9.Gorzej jest w ciagu dnia bo najchetnniej cały czas by ssał ,ale przynajmniej jestesmy wyspani.Ja uzywam linomagu i jestem bardzo zadowolona
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 15:58   #3325
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
ANESSA-Gratulujeklaski :
Dziewczynki od dwóch dni mamy Eryka w domu nareszcie wyzdrowiał .Mały przesypia całe noce o 20 go kapiemy około 21 zasypia spi do 3 lub 4 nad ranem dostawiam go do cyca i dalej zasypia do 9.Gorzej jest w ciagu dnia bo najchetnniej cały czas by ssał ,ale przynajmniej jestesmy wyspani.Ja uzywam linomagu i jestem bardzo zadowolona
mora super ze juz w domku ja tez sie ciesze ze mala w nocy spi w dzien roznie teraz to raczej chce wszystko ogladac na macie lezec ale odpukac poki co sie wyspiamy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 15:59   #3326
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ale gile mają coś wspólnego z sapką

sapka to Utrudnienie oddychania jest tutaj spowodowane obrzękiem błony śluzowej nosa.

to znaczy maja czy nie mają
Stary 2011-05-07, 16:03   #3327
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
ulala, masz kucharza w domu
no to gotowaniem nie musisz sobie zawracać głowy
Ja gotowac lubie, wiec zazwyczaj ja gotuje a on sieka hehe bo mu to szybciej idzie;p

Cytat:

GRATULUJEklask i:

Co do lampy to tez to slyszalam i ja nigdy z lampa nie robie i krzycze jak ktos robi;p
Cytat:
Ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić do mojego obecnego wyglądu, najchętniej ubrałabym się w jakąś burkę, żeby tylko twarz mi było widać (i jeszcze stopy mogłoby, bo wreszcie są znowu chude). Planuje zacząć jeździć na rolkach, gdy się wypogodzi.

A mąż w ramach mobilizacji do odchudzania kupił mi czekoladę
Moj przedwczoraj przyniosl pudlo 12 paczkow krispy kreme :P a wczoraj zrobil tiramisu;p
Sam sie wkurza bo przytyl ostatnio a on zazwyczaj taki wycwiczony byl;p

Co do rolek to ja myslalam zeby z wozkiem jezdzic, ale nie potrafimy hamowac ;p wiec to ryzykowne
Jak sie z TZtem poznalismy to czesto chodzilismy na rolki:P(nie tak dawno tmeu;p, bo dopiero razem jestesmy od 2 i pol roku;p)

Ja juz sie rpzyzwyczajilam do bycia plpetem, ale ten brzuch mi nie pasi;p
Ja mimo swoich 68kg(wczesniej schudlam do 62kg;p) bylam dosyc wysportowana;p, ale juz niedlugo
Cytat:
ANESSA-Gratulujeklaski :
Super, ze malusi jest juz w koncu z wami
Grzeczny chlopczyk

Ja uzywam sudocremu na kazda zmiane pampersa i dupcia sliczna

Moja zabka dalej spi od 13.45 a jest juz 16.05 dobrze bo caly dzien byla marudna;p

Tz idzie z tesciowka do sklepu kupic packzi hehe, bo sobie przypomnialam
Traicionera to Twoja wina;p

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-05-07 o 16:07
Stary 2011-05-07, 16:16   #3328
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
ANESSA-Gratulujeklaski :

Cytat:
Ja gotowac lubie, wiec zazwyczaj ja gotuje a on sieka hehe bo mu to szybciej idzie;p

GRATULUJEklask i:

Co do lampy to tez to slyszalam i ja nigdy z lampa nie robie i krzycze jak ktos robi;p

Moj przedwczoraj przyniosl pudlo 12 paczkow krispy kreme :P a wczoraj zrobil tiramisu;p
Sam sie wkurza bo przytyl ostatnio a on zazwyczaj taki wycwiczony byl;p

Co do rolek to ja myslalam zeby z wozkiem jezdzic, ale nie potrafimy hamowac ;p wiec to ryzykowne
Jak sie z TZtem poznalismy to czesto chodzilismy na rolki:P(nie tak dawno tmeu;p, bo dopiero razem jestesmy od 2 i pol roku;p)

Ja juz sie rpzyzwyczajilam do bycia plpetem, ale ten brzuch mi nie pasi;p
Ja mimo swoich 68kg(wczesniej schudlam do 62kg;p) bylam dosyc wysportowana;p, ale juz niedlugo

Super, ze malusi jest juz w koncu z wami
Grzeczny chlopczyk

Ja uzywam sudocremu na kazda zmiane pampersa i dupcia sliczna

Moja zabka dalej spi od 13.45 a jest juz 16.05 dobrze bo caly dzien byla marudna;p

Tz idzie z tesciowka do sklepu kupic packzi hehe, bo sobie przypomnialam
Traicionera to Twoja wina;p
Ja muszę schudnąć, żeby jakoś wyglądać przy moim mężu, bo on wysoki i szczupły, a ja mała i okrągła.
Ostatnio biegałam z wózkiem, ale mężowi się nie spodobał ten pomysł i stwierdził, żebym lepiej zapisała się na aerobik albo siłkę.

jaka moja wina, jakby co, to męża, ja sama bym sobie czekolady nie kupiła ale skoro już jest...
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-07, 16:20   #3329
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
to znaczy maja czy nie mają

no ja myślałam, że nie mają
że sapka to jest obrzęk błony śluzowej noska,
i pomaga na nią nawilżanie jej

a gile to po prostu katarek

ale teraz to już sama nie wiem
Stary 2011-05-07, 16:32   #3330
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja muszę schudnąć, żeby jakoś wyglądać przy moim mężu, bo on wysoki i szczupły, a ja mała i okrągła.
Ostatnio biegałam z wózkiem, ale mężowi się nie spodobał ten pomysł i stwierdził, żebym lepiej zapisała się na aerobik albo siłkę.

jaka moja wina, jakby co, to męża, ja sama bym sobie czekolady nie kupiła ale skoro już jest...
Nie lubie biegac, ale co zrobic;p. Wozek mamy sportowy, wiec bedzie ok. Ze zwyklym bym chyba sie nie zdecydowala;p. Silowni nie lubie;p.
Jutro jesli nie bedzie padac jedziemy sie wspinac... zmianami(chociaz mala na bank bedzie spala ), bo juz czytalam kilka razy w gazecie, ze dzieciaki z wozkow porywali w okolicy, wiec ryzykowac nie bd

Twoja wina, bo napisalas o czekoladzie(ktora ja caly czas jem:P) i pryzpomnialaas mi ze tz ostatnio kupil paczki;p...

Mala dalej spi;p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości