Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-06, 17:50   #2761
maddzia007
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 276
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. VI

Ile tu tegorocznych maturzystek mnie na szczêscie czeka to dopiero za rok ale ca³y czas trzyma³am za Was kciuki i bêdê trzyma³a dalej

Ale ogólnie to przysz³am powiedzieæ ¿e jestem za³amana wyje¼dzi³am 24 godziny i mówi±c szczerze sza³u ni ma by³am dzi¶ dokupiæ jeszcze 6 godzin, czyli ³±cznie jeszcze 4 jazdy przede mn± ale co¶ czujê ¿e na tym siê nie skoñczy a pierwszy egzamin ju¿ w czwartek, jazdy : sobota, poniedzia³ek, ¶roda, czwartek
Ogólnie to jest nieciekawie bo kasa mi siê koñczy, niestety mia³am ostatnio nieprzewidziany spory wydatek (leki ). Mia³am na prawko od³o¿one 2000 z³, wyda³am ju¿ dok³adnie 1724 z³, jak teraz nie zdam to zacznie siê robiæ nieciekawie chyba bêdê siê musia³a u kogo¶ zapo¿yczyæ

EDIT
Aha no i w takim razie mo¿na mnie dopisaæ na pierwszej stronie, egzamin 12.05 (mia³ byæ w pi±tek, ale to 13 a ja przes±dna, cudem wyb³aga³am ¿eby mieæ t± ostatni± jazde w czwartek )
I przepraszam ¿e tak rzadko siê tu ostatnio odzywam, ale regularnie Was podczytuje

Edytowane przez maddzia007
Czas edycji: 2011-05-06 o 17:52
maddzia007 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:34   #2762
izapp1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 603

Cytat:
Napisane przez maddzia007 Poka¿ wiadomo¶æ
Ile tu tegorocznych maturzystek mnie na szczêscie czeka to dopiero za rok ale ca³y czas trzyma³am za Was kciuki i bêdê trzyma³a dalej

Ale ogólnie to przysz³am powiedzieæ ¿e jestem za³amana wyje¼dzi³am 24 godziny i mówi±c szczerze sza³u ni ma by³am dzi¶ dokupiæ jeszcze 6 godzin, czyli ³±cznie jeszcze 4 jazdy przede mn± ale co¶ czujê ¿e na tym siê nie skoñczy a pierwszy egzamin ju¿ w czwartek, jazdy : sobota, poniedzia³ek, ¶roda, czwartek
Ogólnie to jest nieciekawie bo kasa mi siê koñczy, niestety mia³am ostatnio nieprzewidziany spory wydatek (leki ). Mia³am na prawko od³o¿one 2000 z³, wyda³am ju¿ dok³adnie 1724 z³, jak teraz nie zdam to zacznie siê robiæ nieciekawie chyba bêdê siê musia³a u kogo¶ zapo¿yczyæ

EDIT
Aha no i w takim razie mo¿na mnie dopisaæ na pierwszej stronie, egzamin 12.05 (mia³ byæ w pi±tek, ale to 13 a ja przes±dna, cudem wyb³aga³am ¿eby mieæ t± ostatni± jazde w czwartek )
I przepraszam ¿e tak rzadko siê tu ostatnio odzywam, ale regularnie Was podczytuje
Bêdzie na pewno dobrze! Uwierz w siebie , ¿e dasz radê .
Ja bym bra³a ten pi±tek 13 , móg³ byæ szczê¶liwy.

Twoja jedna jazda trwa ile godzin?
izapp1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 19:29   #2763
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izapp1 Poka¿ wiadomo¶æ
Bêdzie na pewno dobrze! Uwierz w siebie , ¿e dasz radê .
Ja bym bra³a ten pi±tek 13 , móg³ byæ szczê¶liwy.

Twoja jedna jazda trwa ile godzin?
Mam nadziejê ¿e bêdzie dobrze
Moja jedna jazda to 3 godziny ( 2 po Tarnowie i 1 godz. na dojazd, zawsze je¼dzimy we 2 osoby wiêc ca³o¶æ trwa 6 godzin )
Stary 2011-05-06, 20:57   #2764
Eroll
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 271

Cytat:
A nie lepszym rozwi±zaniem by³oby wstrzymanie siê z tym egzaminem, je¿eli nie czujesz siê jeszcze na si³ach?

Cytat:
Ju¿ siê robi
Ja bym wybra³a jednak ten pi±tek. Fajna data, pó¼niej mo¿na zwaliæ, ¿e to przez ten pi±tek siê nie zda³o. Ja mam ustny ang w pi±tek 13 o godzinie 13

Cytat:
Mam nadziejê ¿e bêdzie dobrze
Moja jedna jazda to 3 godziny ( 2 po Tarnowie i 1 godz. na dojazd, zawsze je¼dzimy we 2 osoby wiêc ca³o¶æ trwa 6 godzin )
Mia³am podobnie. Najgorsze jest to, ¿e przez takie co¶ mamy tak naprawdê du¿o mniej godzin w mie¶cie egzaminacyjnym.
Eroll jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-06, 21:39   #2765
Trinu08
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 240

Hej dziewczyny .. od wczorajszej jazdy mam zryty humor. I mi znów nagada³ ,¿e robiê masê b³êdów i to tak mnie wyprowadzi³o z równowagi ,¿e nic mi nie wychodzi³o
Trinu08 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 01:24   #2766
catttt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 649

witam pó¼n± por±, ze wzglêdu na mikstury na w³osach za które za pó¼no siê zabra³am, a trochê muszê z tym posiedzieæ ...

Dla mnie ruszanie pod górkê to jedno z najgorszych
Za to bardzo lubiê ronda

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Trinu08 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny .. od wczorajszej jazdy mam zryty humor. I mi znów nagada³ ,¿e robiê masê b³êdów i to tak mnie wyprowadzi³o z równowagi ,¿e nic mi nie wychodzi³o
Przeczytaj sobie co napisa³a marta1920 w swoim ostatnim po¶cie

Dzisiaj machnê³am sobie jo³ z instruktorem

Pewnie nie bêdzie mnie ani w sobotê ani w niedzielê przy komputerze, wiêc trzymam kciuki za poniedzia³kowe potrzebuj±ce, nie wiem czy s± jakie¶ matury ale misislipy
catttt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 07:56   #2767
sylwiszon757
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 487
GG do sylwiszon757

Monia, ja 13 piszê gere miejmy nadziejê, ¿e to bêdzie szczê¶liwy dzieñ
Stary 2011-05-07, 08:42   #2768
koszyk
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 186

Dziewczyny Przysz³am siê zapytaæ czy Wy siadaj±c pierwszy raz w ¿yciu za kierownicê(nie wa¿ne czy to z instruktorem,z bratem, mam±) te¿ my¶la³y¶cie ¿e prowadzenie samochodu to czarna magia?
Kurcze, po maturze idê na prawko i dopytuje ci±gle ch³opaka co z tymi biegami, sprzêg³em etc on mi piêknie t³umaczy ale co z tego jak dla mnie to gadka jakby po chiñsku. Wiêc mówi ¿e jak wsi±dze za kierownice to wszystko zrozumiem i zabra³ mnie na parking na obrze¿ach miasta i mia³am prowadziæ, t³umaczy³ mi powoli pomalutku ale dla mnie to jest teraz jeszcze bardziej skomplikowane. Chyba musi mi zrobiæ kurs przygotowawczy do kursu hahah Która¶ mia³a podobnie ? Boje siê ¿e to 30 godzin na kursie mnie nie nauczy ale ja jestem panikara
Stary 2011-05-07, 08:49   #2769
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 575

Madzia mia³am tak samo z jazdami, jechali¶my w 2 soby razem 6 godzin, mo¿e i fajne jest to, ¿e nauczysz siê je¼dziæ w trasie przy wiêkszych prêdko¶ciach, ale za ma³o godzin w mie¶cie
koszyk nie przejmuj siê bêdzie dobrze ja te¿ mia³am stracha jak wsiada³am pierwszy raz do eLki, ¿e siê nie nauczê i takie tam, no juz wyje¼dzi³am 40 godzin, bo musia³am dokupowaæ bo ju¿ 6 razy obla³am, ale uwierz, ¿e te 30 godzin starcza by poj±æ samochód i nauczyæ siê je¼dziæ
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 09:41   #2770
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koszyk Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny Przysz³am siê zapytaæ czy Wy siadaj±c pierwszy raz w ¿yciu za kierownicê(nie wa¿ne czy to z instruktorem,z bratem, mam±) te¿ my¶la³y¶cie ¿e prowadzenie samochodu to czarna magia?
Kurcze, po maturze idê na prawko i dopytuje ci±gle ch³opaka co z tymi biegami, sprzêg³em etc on mi piêknie t³umaczy ale co z tego jak dla mnie to gadka jakby po chiñsku. Wiêc mówi ¿e jak wsi±dze za kierownice to wszystko zrozumiem i zabra³ mnie na parking na obrze¿ach miasta i mia³am prowadziæ, t³umaczy³ mi powoli pomalutku ale dla mnie to jest teraz jeszcze bardziej skomplikowane. Chyba musi mi zrobiæ kurs przygotowawczy do kursu hahah Która¶ mia³a podobnie ? Boje siê ¿e to 30 godzin na kursie mnie nie nauczy ale ja jestem panikara
Spokojnie, wszystko siê da radê zrozumieæ

Ja mia³am tak, ¿e gdzie¶ miesi±c przed kursem siad³am pierwszy raz z tat± do auta i próbowa³am tego sprzêg³a i wszystkiego. I nie czu³am siê pewnie, strasznie ba³am siê ruszaæ, bo by³am pewna , ¿e jedzie zbyt szybko .
Ale teraz nie mam z tym problemów, kwestia wyczucia. Tak samo ze zmian± biegów, pó¼niej to idzie ju¿ dobrze

Nie mart siê, po to jest w³a¶nie instruktor, ¿eby Ci wszystko spokojnie wyt³umaczy³
Stary 2011-05-07, 09:56   #2771
kaszkasz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 636
GG do kaszkasz

witam

ja na kursie poza miastem du¿o nie je¼dzi³am
w sumie to dwa razy - raz ze swoim I. raz z innym - 100k± pomyka³am ... fajne uczucie ten pierwszy raz

koszyk, niczym siê nie przejmuj. wszystko jest do nauczenia
wszystko pojmiesz.
jedyne co mogê Ci radziæ to nie próbuj jazd z T¯ zanim zapiszesz siê na kurs. nabierzesz nawyków które potem mog± ci przeszkadzaæ na kursie bo ka¿dy instruktor ma swoje i po swojemu uczy
sami mówi± ¿e wol± takich uczniów którzy maj± zielone pojêcie bo ³atwiej ich nauczyæ ni¿ tych którzy ju¿ je¼dzili i maj± swoje lepsze lub gorsze nawyki

jomic, powoli szykuje siê na wesele

a poza tym to tyle tu maturzystek ¿e czujê siê jak dinozaur

-------------------
kaszkasz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 10:24   #2772
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 673
GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez kaszkasz Poka¿ wiadomo¶æ
witam

koszyk, niczym siê nie przejmuj. wszystko jest do nauczenia
wszystko pojmiesz.
jedyne co mogê Ci radziæ to nie próbuj jazd z T¯ zanim zapiszesz siê na kurs. nabierzesz nawyków które potem mog± ci przeszkadzaæ na kursie bo ka¿dy instruktor ma swoje i po swojemu uczy
sami mówi± ¿e wol± takich uczniów którzy maj± zielone pojêcie bo ³atwiej ich nauczyæ ni¿ tych którzy ju¿ je¼dzili i maj± swoje lepsze lub gorsze nawyki

jomic, powoli szykuje siê na wesele

Zgadzam sie calkowicie, zaden tz, brat, a juz zwlaszcza ojciec co PJ robil 20 la temu w wojsku i ma swoje nawyki. Wsiadz raz, poznaj samochod, zmien biegi, wyczuj sprzeglo i tyle. Nie jezdzij z nim, nie parkuj. Raz, ze pewnie bedziesz zdawac na innym, dwa, wlasnie jak pisze kaszkasz, te nawyki.

Kaszkasz, a ile lat temu zdawalas mature, ze jak dinozaur?
Stary 2011-05-07, 10:54   #2773
kaszkasz
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 636
GG do kaszkasz

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Poka¿ wiadomo¶æ
...........

Kaszkasz, a ile lat temu zdawalas mature, ze jak dinozaur?
ile to lat temu mój rocznik podziwia³ kwitn±ce kasztany?
10 to za ma³o 150 by siê zda³o

-------------------
kaszkasz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:14   #2774
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 673
GG do Kruche Ciastko

Cytat:
To mlodziutke musialy byc wtedy te kasztanki, ktore ja podziwialam 5 lat temu idac na egzaminy
Stary 2011-05-07, 11:32   #2775
mala zmiana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 829

Cytat:
Kaszkasz to jestesmy prawie w tym samym wieku, mnie w 2012 minie 10 lat od matury. Jomic sie szykuje, oj szykuje. A u mnie minal tydzien od wesele, jeszcze raz bym poszla
Stary 2011-05-07, 11:35   #2776
TrueLook
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

Odebra³am wczoraj prawko Szybko im siê zesz³o bior±c pod uwagê Wielkanoc i majówkê, równe 2 tygodnie od zdania egzaminu.
Przedwczoraj odwozi³am mamê do serwisu, a jak± frajdê mia³am Trochê spanikowa³am na rondzie i piszcza³am do mamy "mów mi co mam robiæ!", do tego zapomnia³am wrzuciæ kierunku . Ale oprócz tego by³o dobrze.
Trochê niepewnie czujê siê bez eLki na dachu.
TrueLook jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:44   #2777
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez catttt Poka¿ wiadomo¶æ
Pewnie nie bêdzie mnie ani w sobotê ani w niedzielê przy komputerze, wiêc trzymam kciuki za poniedzia³kowe potrzebuj±ce, nie wiem czy s± jakie¶ matury ale misislipy
W poniedzia³ek jest wos. Mój brat pisze

Cytat:
Napisane przez sylwiszon757 Poka¿ wiadomo¶æ
Monia, ja 13 piszê gere miejmy nadziejê, ¿e to bêdzie szczê¶liwy dzieñ
Bêdzie!

Cytat:

Boje siê ¿e to 30 godzin na kursie mnie nie nauczy ale ja jestem panikara
Nie Ja nie wiedzia³am co do czego s³u¿y, na czym to polega, ale uwa¿a³am, ¿e skoro tyle ludzi je¼dzi, to nic w tym trudnego byæ nie mo¿e.

Nie warto baæ siê na zapas, ale je¿eli uznasz, ¿e Ci nie wystarczy, to wyje¼dzisz wiêcej. Nie ma zasady, ¿e musisz i¶æ na egzamin po 30h.

Jomic dzi¶ siê bawi na weselu
Stary 2011-05-07, 11:56   #2778
karolciab93
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 249

Wiitam ;* ale siê dawno nie odzywa³am ;/ przepraszam moje drogie mia³am kryzysy i takie tam heh nadal mam jakie¶ gorsze humory ale my¶le ¿e to przez zbli¿aj±c± siê @...

ale czyta³am oczywi¶cie zawsze wiêc jestem na bie¿±co co do matury to mój T¿ pisa³ w tym roku najgorsza dla niego by³a matma mowi³ ¿e czarno to widzi no ale zobaczymy ..
a ja hmm.. mam juz za sob± 16,5 godzinek wyje¿d¿onych.. i im bli¿ej ten ostatniej tym coraz bardziej siê stresuje ;/ masakra w sumie wiem ze jeszcze mam czas ¿eby wszystko poprawiæ ale nadal czuje ze nie bêdzie ze mnie kierowcy .. staram sie jak mogê , ju¿ jest o niebooo lepiej ni¿ na poczatku ale to nadal nie to .. no nic zobaczymy co bêdzie dalej

Widzê ¿e pojawi³a siê nowa osóbka z moich okolic i te¿ zdaj±ca w Rzeszowie no cieszê siê w koñcu mam tu kogo¶ od siebie
wiêc witam izapp1 ;* nie wiem czy dobrze pamiêtam ale jeszcze nie by³a¶ w Rzeszowie na je¼dzie tak ?;> hmm s³uchaj ja przed t± jazda po prostu by³am w takim stresie ¿e wszystkie miê¶nie mi siê trzês³y ;/ no i hmm wra¿enia.. no powiem Ci pierwsze te 2 godz tam s± na prawde straszne hehe ( wiem nie pociesza ale takie sa moje odczucia) to jest tak du¿o nowo¶ci na raz ze ciezko dac rade ale wierz mi potem ju¿ kazda kolejna jazda jest mniej stresuj±ca i dasz rade

jomic ale bym posz³a na wesele echh ale byæ mo¿e pójdziemy z T¿ na wesele 4 czerwca mi³oby by³o hehe Mi³ej zabawy moja droga ;*

Wygralam walkê o marzenia : Projekt 'Prawo jazdy' zakonczony powodzeniem!
karolciab93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 11:57   #2779
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 421

czesc dziewuchy!
szkoda, ze nie widzialam wczesniej Waszego watku.
ja w srode oblalam moj pierwszy egzamin
czekalam 2 godziny na egzamin, na jazdach jezdzilam swietnie a wiecie co zrobilam?
gosc mnie tak zamotal (najgorszy ponoc, pozniej sie dowiedzialam, bo sie gbur nie przesstawil)
wsiadl ze mna,powiedzial co wylosowalam i on tak meeega szybko i cicho mowil, po czym 'przygotuj sie do jazdy' i wyszedl. no to ja te lusterka itd. no i do luku oszywiscie
upomina mnie i mowi' samochod nie jest gotowy do jazdy' to patrze swiatla itd .
nie wiedzialam o co mu chodzi tak mnie stres zjadl, wszystko przez to czekanie,wczesniej bylam spokojna.

no i oblalam na obsludze
jeszcze tekst ' to pani nie wiedziala od czego sie zaczyna?'
wie pan ja czekam 2 godziny na ten egzamin i zjadl mnie stres jak widac
'to pani z 10.20? '
'nie, z 11.30"
no to nie czekala pani prawie 2 godzin tylko poltora.

faktycznie, roznica, poza tym nie poltora tylko godzine i 45 minut.

jestem na siebie taka zla ze sobie nie wyobrazacie, nie zapisalam sie na egzamin tylko poszlam zwyta jak mops, bo duzo ludzi w kolejce bylo.

eh wyzalilam sie ;(

nie dosc ze tyle kasy poszlo, ze jeszcze dokupywalam jazdy za 300 zl, jeszcze egzaminy ile kosztowaly, a i tak dostalam 4 godziny gratis to co z tego skoro dobrze jezdze jak nie dalam rady wyjechac z placu, wstyd sie przyznac poprostu. kolezanka zdala za 1 wczoraj i to mnie jeszcze bardziej dobilo.

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2011-05-07 o 11:58
Czarna Orchidea jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:27   #2780
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 400

Cytat:
Napisane przez Eroll Poka¿ wiadomo¶æ
Ju¿ siê robi
Ja bym wybra³a jednak ten pi±tek. Fajna data, pó¼niej mo¿na zwaliæ, ¿e to przez ten pi±tek siê nie zda³o. Ja mam ustny ang w pi±tek 13 o godzinie 13
A ja geografiê pisze..

Cytat:
Napisane przez catttt Poka¿ wiadomo¶æ
Dla mnie ruszanie pod górkê to jedno z najgorszych
Te¿ nie lubiê! Rêczny jest z³y!

Cytat:
Nie ucz siê z nikim przed kursem!
Dziewczyny Ci wyja¶ni³y dlaczego i maj± racje.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez mala zmiana Poka¿ wiadomo¶æ
Kaszkasz to jestesmy prawie w tym samym wieku, mnie w 2012 minie 10 lat od matury. Jomic sie szykuje, oj szykuje. A u mnie minal tydzien od wesele, jeszcze raz bym poszla
Dwa dinozaury na w±tku?
A tak naprawdê to nie przesadzajcie . Tu my tu takie ma³olaty

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Poka¿ wiadomo¶æ
czesc dziewuchy!
czekalam 2 godziny na egzamin, na jazdach jezdzilam swietnie a wiecie co zrobilam?
gosc mnie tak zamotal (najgorszy ponoc, pozniej sie dowiedzialam, bo sie gbur nie przesstawil)
wsiadl ze mna,powiedzial co wylosowalam i on tak meeega szybko i cicho mowil, po czym 'przygotuj sie do jazdy' i wyszedl. no to ja te lusterka itd. no i do luku oszywiscie
nie wiedzialam o co mu chodzi tak mnie stres zjadl, wszystko przez to czekanie,wczesniej bylam spokojna.

no i oblalam na obsludze
'to pani z 10.20? '
'nie, z 11.30"

jestem na siebie taka zla ze sobie nie wyobrazacie, nie zapisalam sie na egzamin tylko poszlam zwyta jak mops, bo duzo ludzi w kolejce bylo.

eh wyzalilam sie ;(

nie dosc ze tyle kasy poszlo, ze jeszcze dokupywalam jazdy za 300 zl, jeszcze egzaminy ile kosztowaly, a i tak dostalam 4 godziny gratis to co z tego skoro dobrze jezdze jak nie dalam rady wyjechac z placu, wstyd sie przyznac poprostu. kolezanka zdala za 1 wczoraj i to mnie jeszcze bardziej dobilo.
To na czym konkretniej obla³a¶, bo tak do koñca nie wiem .
Skoro nie przygotowa³a¶ siê do jazdy dobrze to nie jest to raczej wina egzaminatora...
Wredni oni s±, ale to ju¿ swoj± drog±.

LunatyczkaBB jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 12:32   #2781
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 421

obalalam na przygotowaniu do jazdy, bo nie zrobilam obslugi, tak to wyglada. i niestety to tylko i wylacznie moja wina.
Stary 2011-05-07, 13:24   #2782
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 400

Cytat:
obalalam na przygotowaniu do jazdy, bo nie zrobilam obslugi, tak to wyglada. i niestety to tylko i wylacznie moja wina.
A o czym zapomnia³a¶?

LunatyczkaBB jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 13:33   #2783
Taran
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 124

Z tego co zrozumia³am to Orchidea zamiast najpierw wysi±¶æ z auta i pokazaæ wylosowane rzeczy(tj. ¶wiat³a, co¶ pod mask±), przygotowa³a siê do jazdy, co powinna zrobiæ po wykonaniu zadania. A egzaminator zamiast jej powiedzieæ, ¿e najpierw zadanie, sta³ sobie i czeka³ nie wiadomo na co
Stary 2011-05-07, 13:39   #2784
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
A nie lepszym rozwi±zaniem by³oby wstrzymanie siê z tym egzaminem, je¿eli nie czujesz siê jeszcze na si³ach?
Mo¿e lepiej, ale chcia³abym ju¿ to mieæ za sob±, poza tym instruktorzy mówi± mi ¿ebym ju¿ próbowa³a a jak nie wyjdzie to pomy¶limy o kolejnych jazdach

Cytat:
Ju¿ siê robi
Ooo nie, ja jestem za bardzo przes±dna

Cytat:
Mia³am podobnie. Najgorsze jest to, ¿e przez takie co¶ mamy tak naprawdê du¿o mniej godzin w mie¶cie egzaminacyjnym.
Dok³adnie, 1/3 wszystkich godzin odpada na sam dojazd a to sporo, w moim przypadku to bêdzie jakie¶ 10 godzin

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;26766702]Madzia mia³am tak samo z jazdami, jechali¶my w 2 soby razem 6 godzin, mo¿e i fajne jest to, ¿e nauczysz siê je¼dziæ w trasie przy wiêkszych prêdko¶ciach, ale za ma³o godzin w mie¶cie [/QUOTE]

A to te¿ prawda, na pocz±tku ba³am siê jechaæ 70km/h a teraz na obwodnicy jak instruktor za bardzo nie patrzy tylko co¶ sobie uzupe³nia to sobie nawet do 130 km/h poci±gnê i czujê siê na prawdê pewnie (chocia¿ wiem wiem, tak na prawde nie ma sie czym chwaliæ )
Stary 2011-05-07, 14:00   #2785
Emanes
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 119
GG do Emanes

Cytat:
OTO KILKA PORAD DLA CIEBIE :
Przygotowanie do jazdy na egzaminie

Przygotowanie do jazdy
1. Ustawiamy fotel kierowcy:
- zajmujemy miejsce za kierownic±
- sprawdzamy, czy fotel ma regulacjê wysoko¶ci, je¶li tak, to ustawiamy indywidualnie do potrzeb,
- przesuwamy fotel do przodu lub do ty³u, tak, aby lewa noga po wci¶niêciu peda³u sprzêg³a do pod³ogi by³a lekko zgiêta w kolanie
- lew± rêk± zwalniamy blokadê kolumny kierownicy i regulujemy jej po³o¿enie w pionie(góra/dó³) i w poziomie (do siebie/od siebie), tak, aby kierownica nie zas³ania³a zegarów, blokujemy kolumnê kierownicy
- za pomoc± pokrêt³a lew± rêk± regulujemy nachylenie oparcia pleców, tak, aby nadgarstek prawej rêki wyprostowanej w ³okciu po³o¿ony w najwy¿szym punkcie kierownicy, móg³ zginaæ siê na kole kierownicy, a plecy przylega³y do oparcia fotela
- regulujemy wysoko¶æ zag³ówka, tak, aby górna krawêd¼ zag³ówka by³a na wysoko¶ci czubka g³owy

2. Zapinamy pasy bezpieczeñstwa (pas nie mo¿e byæ poskrêcany, powinien byæ napiêty, przebiegaæ blisko szyi, ale jej nie dotykaæ).

3. Ustawiamy lusterka:
- praw± rêk± ustawiamy lusterko wewnêtrzne umieszczone u góry, na ¶rodku przedniej szyby, tak, aby widzieæ w nim ca³± tyln± szybê DOPIERO TERAZ w³±czamy zap³on (samochód powinien byæ na „luzie”, czyli d¼wignia zmiany biegów w pozycji neutralnej - nie jest w³±czony ¿aden bieg)
- za pomoc± przycisków na drzwiach kierowcy ustawiamy lusterka zewnêtrzne:
- prawe lusterko – w prawym lusterku kierowca powinien widzieæ prawy bok pojazdu i prawy obszar przestrzeni za pojazdem,
- lewe lusterko - w lewym lusterku kierowca powinien widzieæ lewy bok pojazdu i lewy obszar przestrzeni za pojazdem,

4. W³±czamy silnik.

5. Upewniamy siê o mo¿liwo¶ci jazdy:
- sprawdzamy, czy nie pal± siê czerwone ikonki na desce rozdzielczej (m.in. nie domkniête drzwi samochodu, nie zapiête pasy, zaci±gniêty hamulec awaryjny zwany rêcznym, niski poziom p³ynów hamulcowego i ch³odz±cego oraz oleju silnikowego)
- wykluczamy prawdopodobieñstwo spowodowania zagro¿enia w ruchu drogowym
- oceniamy sytuacjê wokó³ pojazdu.

6. P³ynnie ruszamy (opuszczamy d¼wigniê hamulca awaryjnego je¶li by³ zaci±gniêty, ³agodnie puszczamy sprzêg³o, powoli wciskamy peda³ gazu).

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
obalalam na przygotowaniu do jazdy, bo nie zrobilam obslugi....

Przed egzaminem na placu i wyjazdem „na miasto” kursant musi siê wykazaæ znajomo¶ci± obs³ugi samochodu. Ta niby b³acha rzecz powoduje jednak, ¿e sporo osób „oblewa” egzamin zanim wsi±dzie do samochodu. Dlaczego ???
Prawdopodobnie dlatego, i¿ uwa¿aj± ¿e jest to takie proste, ¿e niema sensu zawracaæ sobie tym g³owy. Nale¿y pamiêtaæ o sprawdzeniu nie tylko podstawwych rzeczy pod mask± silnika, (poziom p³ynów itp) ale równie¿ o kontroli wszystkich ¶wiate³ jak te¿ zamkniêciu (a w³a¶ciwie sprawdzeniu czy s± zamkniête) wszystki drzwi.
Niejednokrotnie egzaminator podczas takiej bieganiny kursanta wokó³ samochodu, potrafi specjalnie otworzyæ klapê baga¿nika. Na kontrolce w samochodzie tego nie widaæ, bo klapa jest na tyle domkniêta ¿e czujnik tego nie wy³apie ale po próbie ruszenia egzamin jest przerywany. Tak samo ma siê sprawa z drzwiami bocznymi. Egzaminator niby wsiada z kursantem do samochodu, ale mówi „moment tylko zdejmê kurtkê”. Wysiada – otwiera tylne drzwi – wrzuca tam kurtkê i zamykaj±c tylne drzwi specjalnie ich nie domyka.
Kierowca z kilkuletnim sta¿em po odg³osie zamykanych drzwi potrafi stwierdziæ, ¿e nie zamknê³y siê do koñca. Ale NIE KURSANT !
Dlatego przed ruszeniem trzeba siê upewniæ, ¿e wszystkie drzwi s± zamkniête. o sprawdzeniu ju¿ wszystkich miarek, p³ynów, ¶wiate³ i drzwi. Mo¿emy zasi±¶æ za kierownic± i UWAGA, przygotowaæ siê do jazdy. I tu znowu musimy wykonaæ szereg czynno¶ci: ustawiæ fotel, kierownicê, lusterka (wszystkie 3), zag³ówek, zapi±æ pasy, sprawdziæ hamulec rêczny. i dopiero mo¿emy ruszyæ.
Jak widaæ zanim ruszymy samochodem, musimy siê nie¼le nagimnastykowaæ.
Opisuj±c to nie chodzi mi oto aby wykazaæ , ¿e te czynno¶ci s± potrzebne , czy te¿ udowodniæ ¿e nie s±.
Chodzi mi o zwrócenie uwagi, ¿e na egzaminie na prawo jazdy ka¿da nie wykonana czynno¶æ jest podstaw± do zakoñczenie egzaminu z wynikiem negatywnym.
A wiec kursanci !!! nie wnerwiajcie siê na instruktorów je¿eli to³kuj± wam do g³owy te wszystkie rzeczy.
Oni robi± to poto aby¶cie zdali egzamin, a nie dla przyjemnio¶ci...
Stary 2011-05-07, 14:10   #2786
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc dziewuchy!

no i oblalam na obsludze
'to pani z 10.20? '
'nie, z 11.30"

eh wyzalilam sie ;(

Co za palant z tego egzaminatora! Jak móg³ nie powiedzieæ, co masz zrobiæ. U mnie zawsze zaczyna³y siê regu³ki: "Przystêpujemy do zadania nr 1. Zestaw [...], proszê pokazaæ.". Kretyn po prostu

A w jakim mie¶cie zdajesz?
Stary 2011-05-07, 14:15   #2787
Kamilka54
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 300

Hej, hej, dawno mnie nie by³o, matura mnie przycisnê³a.
Opowiadajcie, jak Wam posz³a matma rozszerzona? Bo ja jestem cholernie rozczarowana, walczy³am ale by³o ciê¿ko.

Mo¿e po maturach wreszcie znowu zacznê je¼dziæ!
(J 8:32)

27.10.2006r.
9.09.2014r.
2016r.
Kamilka54 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-07, 14:21   #2788
izapp1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolciab93 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiitam
Widzê ¿e pojawi³a siê nowa osóbka z moich okolic i te¿ zdaj±ca w Rzeszowie no cieszê siê w koñcu mam tu kogo¶ od siebie
wiêc witam izapp1 ;* nie wiem czy dobrze pamiêtam ale jeszcze nie by³a¶ w Rzeszowie na je¼dzie tak ?;> hmm s³uchaj ja przed t± jazda po prostu by³am w takim stresie ¿e wszystkie miê¶nie mi siê trzês³y ;/ no i hmm wra¿enia.. no powiem Ci pierwsze te 2 godz tam s± na prawde straszne hehe ( wiem nie pociesza ale takie sa moje odczucia) to jest tak du¿o nowo¶ci na raz ze ciezko dac rade ale wierz mi potem ju¿ kazda kolejna jazda jest mniej stresuj±ca i dasz rade
Witam krajankê, jaki ten ¶wiat ma³y

Mo¿e siê kiedy¶ spotkamy na je¼dzie o tym nie wiedz±c, hehe .
Dziêki za s³owa, otuchy, jak pomy¶lê to a¿ mnie trzêsie, ale nie chcê byæ gorsza i wkoñcu wkroczyæ w ¶wiat wielkiego miasta

Pozdrawiam
Stary 2011-05-07, 14:23   #2789
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Co za palant z tego egzaminatora! Jak móg³ nie powiedzieæ, co masz zrobiæ. U mnie zawsze zaczyna³y siê regu³ki: "Przystêpujemy do zadania nr 1. Zestaw [...], proszê pokazaæ.". Kretyn po prostu
Kiedy on to mówi? Zanim wsi±dzie siê do samochodu?
Stary 2011-05-07, 14:33   #2790
Emanes
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 119
GG do Emanes

Cytat:
Jak móg³ nie powiedzieæ, co masz zrobiæ. U mnie zawsze zaczyna³y siê regu³ki: "Przystêpujemy do zadania nr 1. Zestaw [...], proszê pokazaæ.". ...
U mnie zaczyna³o siê dok³adnie tak samo..

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.