|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Piłowanie? Szlifowanie zębów?
Cześć! Noszę aparat ortodontyczny i za jakiś czas przyjdzie go ściągać. Jednak na tym nie chcę skończyć akcji tworzenia pięknego uśmiechu i będę je jeszcze wybielać i... no właśnie jak to się nazywa?
Moje ząbki wyglądają jak mleczne, nie są równe tylko takie falbaniaste. Na załączniku pokazałam Wam na przykładowym zdjęciu (nie moim) o co mi chodzi. Chciałabym, aby ząbki były proste (takie jak na drugim załączniku). Jak nazywa się taki "zabieg"? Mogłabym wtedy poszukać jakiś informacji na ten temat. A może, któraś z Was takie coś robiła? Jak to się nazywa? Jest bolesne? Ile kosztuje? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Piłowanie? Szlifowanie zębów?
Cytat:
na drugiej fotce kobitka ma załozone licówki porcelanowe w kolorze bieli amerykańskieji to nie sa jej naturalne zeby;a pierwsza fotka... mam nadziejeze to nie Twoje zabki bo absolutnie wymagaja leczenia próchnica kwitnie na nich że az miło co do szlifowania czyli mnie orto równiez szlifował ale tylko brzegi siecznea granicach o.3-o,4mm i absolutnie taka rzecz powinien wykonac Twoj ortodonta to orto ustawia ci zgryz i korektuje efekt estetyczny,natomiast jesli masz zabki naprawde tak bardzo:falujące: niestety ale nie wiem czy efek kosmetyczny osiągnie sie samym szlifowaniem ponieważ dentysta a najlepiej protetyk musiałby rzeczywiscie trochę szkliwa ściąć najprawdopodobniej na calej jego szerokości idąc w głąb i w momencie kiedy przedobrzy i dojdzie do zębiny po prostu zęby zaczna cię boleć(korekte szlifowania przeprowadza się bardzo ostroznie w celu otrzymania efektu estetycznego ale tylko w obrebie kilku mm do 0,4 czyli jest to bardzo subtelna granica) a nie rozmawialas ze swoim orto na ten temat ?????
NASZE ZARĘCZYNY 12.07.2007r. NASZ ŚLUB 4.07.2009r. Edytowane przez ivoclar Czas edycji: 2010-04-27 o 16:46 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam problem z górnymi jedynkami,tylko u mnie sytuacja wygląda tak, że któregoś sylwestra pijąc z tzw. "gwinta" szampan niechąco uchrobotałam sobie zęba i jest teraz tak trochę pod skosem
zastanawiam się,czy przypiłowanie obydwóch jedynek (żeby wyrównać) może wykonać zwykły stomatolog? i czy to jest bezinwazyjny zabieg?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Może jednak ktoś odpowie po takim czasie..?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Ja chciałabym podbić temat mam nadzieję że ktoś się odezwie.. bo ja także mam falowane ząbki? i jestem w trakcie noszenia aparatu no i zostało mi kilka miesięcy jeszcze.. no i także zbiłam sobie jedynkę, koleżanka uderzyła mnie butelką.. skruszenie jest małe ale widoczne, nie sądzę żeby warto było dorabiać zęba, dlatego lepiej spiłować.. ale tu pytanie. czy jest to możliwe? czy ortodontka powinna mi to zrobić na koniec po ściągnięciu czy muszę się umawiać specjalnie?
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

zastanawiam się,czy przypiłowanie obydwóch jedynek (żeby wyrównać) może wykonać zwykły stomatolog? i czy to jest bezinwazyjny zabieg?
no i nie wiem czy dosztukowanie tego nie różniłoby się kolorem od reszty i czy byłoby w miarę trwałe