|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Nieudany Kolor Włosów
Ostatnio użyłam szamponu koloryzującego, by zmienić kolor włosów na coś typu rudy (a miałam jasny blond).
Niestety kolor nie wyszedł i włosy mam fioletowe. Jak określił to mój kolega, wyglądam 'jak postać z gdy komputerowej' Zależy mi na jak najszybszym zlikwidowaniu koloru. Najlepiej do dzisiejszego wieczora. Myłam już je parę razy, ale kolor wygląda gorzej niż na początku i za bardzo schodzić już nie chce. Szukam jakichś sprawdzonych rad ![]() Czytałam, że można nałożyć jeszcze jeden szampon koloryzujący (myślałam nad ciemnym brązem) żeby zakryć przynajmniej chwilowo fiolet, ale nie wiem co wyjdzie... nie chce wyglądać jeszcze gorzej. Bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nieudany Kolor Włosów
Ja na Twoim miejscu kupiłabym jakąś szamponetkę albo właśnie szampon koloryzujący w ciemniejszym kolorze, który własnie przykryłby ten fiolet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
napisz czym dokładnie robiłaś i zrob zdjęcie koloru, fiolet niweluje żółć/złoto, więc aby pozbyć się fioletu powinnac nałozyć farbę w kolorze złotym.
lub poprostu kup szampon przeciwłupiezowy i myj nim, mozesz zrobić takie cos, zeby dodać do szampony sodę oczyszczoną i taką mieszankę połozyć na włosy na pol godziny. skóra głowy troszkę szczypię, ale powoduje wymywanie się koloru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Robiłam Szamponem Koloryzującym firmy Marion... Nazwy koloru nie pamiętam, a opakowanie wyrzuciłam.
a kolor wyszedł taki: http://img823.imageshack.us/img823/6096/dscn3369w.jpg Chociaż na żywo jest bardziej fioletowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
myj szamponem przeciwłupiezowym i nałóż jakiś szampon koloryzujący złocisty. wazne aby był złoty, nie szamponetkę w saszetce ale szampon w pudelku taki 28 myć.
złoty niweluje się z fioletem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.