Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 16:19   #571
danika
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

hej m ja wpadam dzis na moment dosłownie mamy u nas w miescie festiwal filmowy i na weekend i popołudnia zamieszkuje w kinie

dzis byłam juz na "chrzcie" M.Wrony a zaraz sie zbieramy na "Skrzydlate świnie"

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
potencjał widzę kolejne ulubione słowo na forum

a co do wózków - http://www.wozki-mikado.pl/nowe/index.html co o tym sądzicie? - ASTON
ja na niego patrzyłam, ale jakoś Tako Jumper bardziej mi podszedł

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
[Ciągle swędzą i chyba na skutek drapania mam na nich popękane naczynka.
mnie też swędzą, i jakieś takie plamy mi wyszły.... na szczeście jeszcze żadnego rozstępu nie zidetyfikowałam, ale to kwestia czasu bo mam skłonności

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
My chcemy sobie to odbić za rok we wrześniu - od lat marzy nam się Split i Dubrownik, oraz chorwackie wodospady.
to moze się spotkamy my tez za rok wracamy do Cro w tym roku mielismy juz rezerwacje na koniec sierpnia, ale to za pozno, nie odważyłabym się. Zresztą z wielkim brzuchem to kicha....

a za rok na pewno pojedziemy juz z malutką, ale Split i Dubrownik juz nie bedzie w planie (oba miasta zaliczone 2 razy), za to chcemy zobaczyć Zadar, Sibenik i wrócić do Primostenu i ulubionego Trogiru tylko mam nadzieje, że mała nie bedzie mieć choroby lokomocyjnej

dobra, ide nadrabiać dalej, jeszcze 4 strony mi zostały
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:28   #572
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Mąż mi przywiózł całą miednicę swojskich przysmaków ale się napakowałam

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:29   #573
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

Właśnie wróciliśmy z urlopu w Pl.. bardzo fajny czas z rodzinką,ale zleciało szybko...za szybko. Lot..mimo tego,że mnie straszyli minął w obie strony bardzo dobrze

Próbuje Was nadrobić ale to niemal z cudem by graniczyło tyle tu piszecie

co do brzuszka.. ja jestem w 23 tyg.. i widać w sumie być zaczyna gdzieś od 2 tyg ...taki ciążowy brzucholek. jeszcze w niektóre biodrówki swoje wchodzę i się zapinam... ale już też zakupiłam ciążówki jedne komunię miałam tydzień temu i na szczęście się zmieściłam w sukienkę..mimo,że tyłek mi urósł..

28 miałam robione USG... i stwierdziła,że prawdopodobnie będzie córeczka... tzn. że ona uważa,że córcia..ale nie kazała sie nastawiać. narobiła mi mętliku kobieta. w Pl każdy jak jeden mąż stawia,że będzie chłopiec.. a ja po cichu liczę ,że kobietka zostanie.. i pooowooolutku zaczynam damskie akcesoria do wyprawki kompletować

co do kopniaczków.. to moja mała rozpycha się strasznie..nieraz jak kopa zapoda,to tata z drugiej kanapy jest w stanie zauważyć jak brzuchol się rusza... chyba będzie wiercipięta po mamie

my ty o wysypkach...a ja w Polsce przeszłam katorgę alergiczną..wysypka plamy swędzenie pieczenie.... i niestety żałosne doświadczenie służby zdrowia i ostrego dyżuru smaruje się pudrem w płynie, i powoli mijają chrostki. do tego specjalne płyny do mycia ciała,szampon... ehh... wszystko co tylko mogę..czyli niewiele

może jest tu jakaś alergiczka??? z dobrymi radami??

aaaa i chciałam Was zapytać.... jaki materac do łóżeczka kupujecie?? My łóżeczko już mamy.. ale nie mam pojęcia jaki materac dobrać przeróżne opinie słyszę... i mam mętlik...który byłby najlepszy dla dziecka... piankowy,sprężynowy, jakiś mieszany, jeszcze inny...

miłego dnia Wam życzę
Wysypki i swędzenie podobno są normalne w ciąży... niestety alergiczka się znalazła - mam atopowe zapalenie skóry. Ze względu na ciążę musiałam rzucić kurację sterydami. Aktualnie ograniczam się do emolienów - wyrzuć wszystkie balsamy, płyny do kąpieli i mydła. Przyda się też ograniczenie innych kosmetyków tj. np. antyperspiranty.

Staram się przeżyć na samym Emolium żel do mycia i Emolium emusja do kąpieli. Wychodzi dość drogo (ponad 100 zł na miesiąc) ale już tak nie swędzi. Wcześniej łapałam się na tym, że moje dłonie drapią moje ciało przez sen (creepy ;(
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:43   #574
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
O matko , ja mam to na ramionach, plecach, wszędzie
Po ciąży idę na jakies kwasy czy coś żeby to mi wykasowali

Swoją droga ja mam chłopca a czuję jakby też mi urodę wysysał
ale na takie cos nikt ci kwasów nie położy przynajmniej kosmetyczka która ma o tym jakiekolwiek pojęcie nie powinna tego robić. Kwasy stosuje się tylko na wygojoną cerę, jeśli są rany, wysypki itp to nawet oczyszczania się nie powinno się robić.
A może to trądzik różowaty? Moja mama miała na brodzie. Chodziła z tym do dermatologa i dopiero jej wyleczył. Cotka, a u ciebie może to wysypka ciążowa?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Oglądałam dzisiaj ranking Goka co do różnych kosmetyków i na rozstępy polecają Palmersa. Zamówiłam sobie na all o to, zobaczymy http://allegro.pl/show_item.php?item=1553445510

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-07 o 16:40
Stary 2011-05-07, 16:44   #575
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
jezuu, a u nas deszcz i 4 stopnie
w co tu się ubrać, a miało być 15! Moje plany poszły w pi%%^^ i została dupa blada

w nocy obudził mnie okropny ból ucha, i to tam w środku, nie mogłam głową przekręcić na boki wstałam pochodziła, połozyłam na płasko z wacikiem w uchu , ale czuję lekkie kłucie i już mnie ćmi, więc ból głowy gwarantowany jadę do szkoły jak się nie poprawi to pojadę na IP bo gdzie ja znajdę dziś laryngologa w mojej mieścinie... eh
Mam nadzieje że to nie zapalenia ..
u nas też zimnica....i leje...

a bólu ucha współczuje ja bym jednak sie wybrała do lekarza, bo z uchami nie ma żartów

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
gratulacje!

wczoraj na USG lekarz potwierdził, że mamy synka.
a oto Kacper Adam.
gratuluje synusia

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no ja na 3im juz teraz nieźle się zasapię, chyba krzesełka turystyczne trzeba na półpiętrach poustawiać moja psica dzielnie czeka co piętro aż odsapnę
oj to ja na razie pomykam po schodach jak sarenka mimo brzuha w domku tylko z parteru na pietro, ale w pracy na drugie piętro to obracam pare razy na dzien

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
można powiedziec ze w przeciągu 4 dni pochłonełam 3 arbuzy he he, wczoraj to juz nawet go nei kroiłam tylko wziełam ta połówkę i łyzeczką jadłam mąż troche se skubnoł ale większoć ja -dobrzeze to sama woda bo bym wyglądała za chwile jak ten arbuz[COLOR="Silver"]
ja tak wciągam winogrona na kilogramy

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ja jutro mam komunie i już czuje, że zmarznę w mojej sukience i z lekka nie dopiętym płaszczu
ma być cieplej więc moze nie bedzie tak zle

Cytat:
h

ja tez ma alergie, wziewną, na pyłki i roztocza. Wolno brac sterydy do nosa i na astme. Moj dr nakazał tez psikanie otrivinem w razie strasznie zatkanego nosa, bo ważniejsze jest żeby dziecko było dotlenione, a te leki miejscowe sie nie bardzo wchłaniają. Leki antyhistaminowe tylko w ostateczności - tyle rad

dobra , uciekam do kina papa, miłego wieczora
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:49   #576
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Bianka napisałam przecież że to są plamy- które przypominają blizny po wyciskaniu. Inne to są te które faktycznie są po wyciskaniu. Znam sie trochę na tym, byłam na praktykach w salonie kosmetycznym i wiem, że to właśnie w sam raz na blizny, brzydactwa które powstały po trądziku, wyciskaniu itp.

I nie mam trądziku różowatego. Jak już to zwykły, sporadyczny towarzyszący tłustej czy tam mieszanej cerze. I już ok 2 lata miałam tylko drobne niespodzianki od czasu do czasu + właśnie te nieszczęsne kilka śladów a teraz nie dość że dużo niespodzianek to jeszcze więcej śladów

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:52   #577
julia1906
Raczkowanie

Witam ja dziś po przeczytaniu o leginsach pojechałam do lidla zakupić, ale S były albo szare albo granatowe wiec z dwojga złego wziełam granat (ja jestem zwolenniczką czarne albo czarne ).

Ja tez mam problemy z pryszczami na plecach zawsze troche słońca albo solarium pomagało bo wysuszało no a teraz .
julia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 16:55   #578
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bianka napisałam przecież że to są plamy- które przypominają blizny po wyciskaniu. Inne to są te które faktycznie są po wyciskaniu. Znam sie trochę na tym, byłam na praktykach w salonie kosmetycznym i wiem, że to właśnie w sam raz na blizny, brzydactwa które powstały po trądziku, wyciskaniu itp.

I nie mam trądziku różowatego. Jak już to zwykły, sporadyczny towarzyszący tłustej czy tam mieszanej cerze. I już ok 2 lata miałam tylko drobne niespodzianki od czasu do czasu + właśnie te nieszczęsne kilka śladów a teraz nie dość że dużo niespodzianek to jeszcze więcej śladów
A no chyba, że tak bo zrozumiałam że chcesz na swędzące krostki a o różowatym pisałam do tej drugiej koleżanki co ma na buzi i pytała o krem. Też byłam na praktykach i w szkole kosmetycznej Znam taką"kosmetyczkę" co robi kwasy na pryszcze niewygojone a po zabiegu nawet kremu z filtrem nie daje i nie robi maski łagodzącej ale przechwala się, co to nie ona
Nie wiem czy cię pocieszy fakt, że też mam sporo plam bo robiły mi się ostatnio syfy i słonce łapało lepiej wygojoną skórę

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Witam ja dziś po przeczytaniu o leginsach pojechałam do lidla zakupić, ale S były albo szare albo granatowe wiec z dwojga złego wziełam granat (ja jestem zwolenniczką czarne albo czarne ).

Ja tez mam problemy z pryszczami na plecach zawsze troche słońca albo solarium pomagało bo wysuszało no a teraz .
przecież słońce nie jest zakazane nawet pod parasolem ci je wysuszy może zrób delikatny peeling? zawsze to oczyści skórę. Dobre jest też szare mydło może zapach białego jelenia nie jest super ale extra działa

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-05-07 o 16:58
Stary 2011-05-07, 16:59   #579
cotynato
Zakorzenienie

Ja to się boję tych kwasów więc na żywego pryszcza czy ranę to bym nie dała.
No nic, pomyślę jak urodzę

Wymianka.
Stary 2011-05-07, 17:02   #580
bianeczkaa
Zakorzenienie

Zrobiłam męża w jajo jak przyjechał to zaczęłam się przytulać do niego a on od razu czy mam ochotkę no to ja mu mówię, że myślałam o tym...(chwila ciszy)...ale że nic nie wymyśliłam ale się uśmialiśmy

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Ja to się boję tych kwasów więc na żywego pryszcza czy ranę to bym nie dała.
No nic, pomyślę jak urodzę
fajny jest ten zabieg na kwas migdałowy z karotenem. Można go robić w lecie też i na słońce wychodzić i nie jest tak drastyczny

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-07, 17:14   #581
19natka88
Zakorzenienie

W końcu was nadrobiłam Po szkole du*a i kręgosłup mi odpada Koleżanki stwierdziły, że wyglądam ślicznie i nic nie przytyłam i mam tylko brzuszek (nawet jeśli kłamią to mi się to podoba)

MalgosiaM8 zazdroszczę bujanego fotela

Tenaya24 gratulacje synka, trzymam kciuki za ślub i nie martw się o maleństwo bo pewnie jest wszystko ok

MAGiALENA ślicznego macie synka

KarlaM witaj u nas O ile nadążysz to zapraszamy do udzielania się

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jaki sposób śpicie? Bo od chyba 19 tygodnia powinno się spać na lewym boku, a ja za cholerę nie umiem tak zasnąć, próbowałam żeby się powoli przyzwyczajać, ale zasypiam tylko leżąc na plecach, albo na prawym boku.. nie wiem co z tym zrobić, bo nie chcę mieć całych nocy nieprzespanych

A tak swoją drogą to witajcie Przepraszam że tak niepokolei
Staram się spać na lewym boku, ale jakoś tego nie pilnuję specjalnie. Mam poduszkę między kolanami, nie przechylam się na brzuch jak śpię na boku

kapka tort elegancki

irmith dobrze, że Ci lepiej dzisiaj

Cytat:
Swoją droga ja mam chłopca a czuję jakby też mi urodę wysysał
Mam tak samo Same przystojniaki będą

Mam smaka na fast fooda ale nie ma nikogo kto mógłby mi pojechać a samej mi się nie chce

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 17:42   #582
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Może takich przystojniaków będziemy miały że z nas tak ciągną
Ja zawsze miałam problemy z "niespodziankami", ostatnio się unormowało a przez ciążę to same czerwone kropy wychodzą i wyglądają tak jakbym całe plecy powyciskała a nawet nie ruszałam
I na twarzy, na szyi zaraz pod brodą, no tragedia

Wszyscy polecaja na to kwasy, ale a) pewnie nie można w ciązy b) jak zrobię to znając życie zaraz wyjdzie to samo przez hormony , nie?

Tylko na chwile wyszlam po zakupy a Wy juz tyle napisalycie . Jesli chodzi o kwasy to w ciazy mozna tylko ze krocej trwa taki zabieg wiec uwazam ze narazie nie ma sensu. Robilam sobie zaraz przed ciaza z racji moich przebarwien od slonca i poskutkowalo. Teraz znowu mam i kupilam sobie krem z Clinique no i czekam na rezulataty....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:45   #583
julia1906
Raczkowanie

Stary 2011-05-07, 17:52   #584
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

U mnie tak duszno ze juz nie mozna wytrzymac.....Pocieszam sie ze mam teraz tydzien wolnego ...i musze to jakos wykorzystac....tylko jak..? Poki co dzisiejszy wieczor poswiecam na relaks....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:54   #585
julia1906
Raczkowanie

Przepraszam cos mi komputer świruje dwa razy wysłało jedną wiadomość.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 18:25   #586
cotynato
Zakorzenienie

mam maluśkie rozstępy na udach

Z rozpaczy idę na pizzę

Wymianka.
Stary 2011-05-07, 18:46   #587
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Oglądałam dzisiaj ranking Goka co do różnych kosmetyków i na rozstępy polecają Palmersa. Zamówiłam sobie na all o to, zobaczymy http://allegro.pl/show_item.php?item=1553445510
oooooooo - dobrze wiedzieć- zamówiłam sobie w ubiegłym tyg. ten krem co Ty i jeszczeTEN KREM Po week powinny dotrzeć.

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-05-07 o 18:47
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 18:49   #588
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witajcie kochane

Dopiero co wróciłam z uczelni. Zaczęłam Wam już odpisywać wcześniej, ale mój mąż mnie skutecznie wyprowadził z równowagi - bo usiadłam na jego laptopie i on JUŻ TU I TERAZ musiał z niego skorzystać. Wkurzył mnie tylko, popłakałam się, ale poszłam do ogrodu i trochę mi lepiej - choć humoru najlepszego nie mam I te jego przeprosiny to mam głęboko w mojej zgrabnej d...

Jutro mam egzamin u tej strasznej baby, o której Wam pisałam. Trzymajcie kciuki! za wszytskie z góry dziękuje

A z tego co pamiętam:

MAGiALENA piękna buźka ale coś grymaśna
(kusicie tymi zdjeciami 3D, też się chyba wybiorę)

KarlaM witaj u nas

No air współczuje, dzielna mamuśka z Ciebie najważniejsze że z dzidziolem ok

Wiecie - u mnie w grupie są oprócz mnie jeszcze 2 ciężarne. Jedna w 34 tc już jest w szpitalu, ma dość duże rozwarcie i ciągle skurcze....
Druga- w 24 tc ma zakaz chodzenia, nie wiem dokładnie co z nią, ale już jakieś komplikacje. Przeraziłam się dziś jak to usłyszałam. Obyśmy my wytrwały do 40 tc!!!!! A dziś moja promotorka śmiała się, że już licencjata mam "w kieszeni", bo komisja boi się ciężarnych no to mi jak najbardziej pasuje

swędzenie - rozmawiałam z koleżanką, też ją czasami brzuch swędział i biust, podobno najgorzej jest później... Ta choroba na ch.... co pisała Asia to przede wszytskim swędzenie dłoni i nóg, a potem reszty ciała.

cotynato - mi już wylazł na biuście i mąż mnie wkurza, bo cały czas mi o nim przypomina poza tym z okresu dojrzewania mam takie delikatne (raczej już białawe) na udach

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 18:54   #589
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
W końcu was nadrobiłam Po szkole du*a i kręgosłup mi odpada Koleżanki stwierdziły, że wyglądam ślicznie i nic nie przytyłam i mam tylko brzuszek (nawet jeśli kłamią to mi się to podoba)
mi nic takiego nie mówiły, nie chciały kłamać ale za to zarobiłam sevendaysa bo dziecku trzeba dogadzać
I tylko paluszkami brzuch dotykały hihi

No air współczuję strasznie

bujaczek spoko, kręgosłup mnie w nim nie boli ale boję się dalej wychylić , mąż ma ze mnie brechtę a ja się boję, tylko tak delikatnie się bujam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 18:54   #590
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro mam egzamin u tej strasznej baby, o której Wam pisałam. Trzymajcie kciuki! za wszytskie z góry dziękuje

A dziś moja promotorka śmiała się, że już licencjata mam "w kieszeni", bo komisja boi się ciężarnych no to mi jak najbardziej pasuje
Za egzamin

A co do drugiej części to mam nadzieję, że moja komisja też boi się ciężarnych w 8 miesiącu Dla lepszego efektu mam zamiar cały egzamin stękać a na pytanie o samopoczucie odpowiedzieć, że od rana mam skurcze ale generalnie ok (żartuję ofc) Moja obrona zapowiada się na koniec lipca A Ty kiedy się bronisz?

Mężem się nie przejmuj Mój poszedł do pracy i mam święty spokój

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-07, 18:56   #591
luii
Zadomowienie

Cytat:
hej Dziewczyny

Właśnie wróciliśmy z urlopu w Pl.. bardzo fajny czas z rodzinką,ale zleciało szybko...za szybko. Lot..mimo tego,że mnie straszyli minął w obie strony bardzo dobrze

Próbuje Was nadrobić ale to niemal z cudem by graniczyło tyle tu piszecie

co do brzuszka.. ja jestem w 23 tyg.. i widać w sumie być zaczyna gdzieś od 2 tyg ...taki ciążowy brzucholek. jeszcze w niektóre biodrówki swoje wchodzę i się zapinam... ale już też zakupiłam ciążówki jedne komunię miałam tydzień temu i na szczęście się zmieściłam w sukienkę..mimo,że tyłek mi urósł..

28 miałam robione USG... i stwierdziła,że prawdopodobnie będzie córeczka... tzn. że ona uważa,że córcia..ale nie kazała sie nastawiać. narobiła mi mętliku kobieta. w Pl każdy jak jeden mąż stawia,że będzie chłopiec.. a ja po cichu liczę ,że kobietka zostanie.. i pooowooolutku zaczynam damskie akcesoria do wyprawki kompletować

co do kopniaczków.. to moja mała rozpycha się strasznie..nieraz jak kopa zapoda,to tata z drugiej kanapy jest w stanie zauważyć jak brzuchol się rusza... chyba będzie wiercipięta po mamie

my ty o wysypkach...a ja w Polsce przeszłam katorgę alergiczną..wysypka plamy swędzenie pieczenie.... i niestety żałosne doświadczenie służby zdrowia i ostrego dyżuru smaruje się pudrem w płynie, i powoli mijają chrostki. do tego specjalne płyny do mycia ciała,szampon... ehh... wszystko co tylko mogę..czyli niewiele

aaaa i chciałam Was zapytać.... jaki materac do łóżeczka kupujecie?? My łóżeczko już mamy.. ale nie mam pojęcia jaki materac dobrać przeróżne opinie słyszę... i mam mętlik...który byłby najlepszy dla dziecka... piankowy,sprężynowy, jakiś mieszany, jeszcze inny...

miłego dnia Wam życzę
Stokrotka, ja wybieram się do pl za 2 tyg to bedzie mój 22tc....jak sytuacja z odprawą.....chca zaswiadczenie od lekarza? jakimi liniami leciałaś?

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:08   #592
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Za egzamin

A co do drugiej części to mam nadzieję, że moja komisja też boi się ciężarnych w 8 miesiącu Dla lepszego efektu mam zamiar cały egzamin stękać a na pytanie o samopoczucie odpowiedzieć, że od rana mam skurcze ale generalnie ok (żartuję ofc) Moja obrona zapowiada się na koniec lipca A Ty kiedy się bronisz?

Mężem się nie przejmuj Mój poszedł do pracy i mam święty spokój

obronę mam na samym początku lipca - to będę wtedy kończyć 6 mies, ale mam duży brzuszek to pewnie pomyślą, że jestem dalej
Promotorka mówiła, że mieli kiedyś dziewczynę w wieeeelkim brzuchem i pytają sie na kiedy termin, a ona na to, że na przedwczoraj! i że mąż czeka z torbą do szpitala przed drzwiami jakby co!

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

cotka -
(Ty już wiesz za co)

Stary 2011-05-07, 19:13   #593
stokrotka_
Zadomowienie

dzięki za podpowiedzi odnośnie alergii już żele i inne odstawiłam. oliatum szampon stosuje... a z żeli biały jeleń albo mam taki crem ..tuta od nas... i nim się myję.. potem jak zejdą chrosty to kupię ten na e.. albo oliatum.. boję się tylko czy mi się rozstępy nie zrobią..brzuchol rośnie..a ja krem na rozstępy odstawiłam

luiii ....Ty chyba też z Irlandowa?? ja leciałam ryanair.. bo inne nie latają z dublina do mojego miasta... niczego odemnie nie wymagali.. z tego co się orientowałam to potrzeba zaświadczenia po 27 tyg ciąży,chyba,że masz wybitnie duży brzucholek ja jak leciałam to nawet chyba nie zauważyli... a jak wracalam to się wypinałam dumnie i wszędzie mnie wpuszczali... nawet mi steward udostępnił siedzenia w pierwszym rzędzie..mimo,że 3 pierwsze mieli zblokowane bo powiedziałam,że mi wygodniej tu będzie nogi wyciągnąć - osobiście polecam..bo jak leciałam do Pl...to siedziałam w którymś kolejnym i po 2h trochę mi nogi cierpły...bo mało miejsca.. a tak to było dobrze pozatym loty mimo straszenia mdłościami itd mijały b.dobrze

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:16   #594
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mi nic takiego nie mówiły, nie chciały kłamać ale za to zarobiłam sevendaysa bo dziecku trzeba dogadzać
I tylko paluszkami brzuch dotykały hihi
Mnie dzisiaj kolega z grupy "obmacywał"

Cytat:

obronę mam na samym początku lipca - to będę wtedy kończyć 6 mies, ale mam duży brzuszek to pewnie pomyślą, że jestem dalej
Promotorka mówiła, że mieli kiedyś dziewczynę w wieeeelkim brzuchem i pytają sie na kiedy termin, a ona na to, że na przedwczoraj! i że mąż czeka z torbą do szpitala przed drzwiami jakby co!
Hehe nieźle Ja obowiązkowo pojadę albo z tż albo z tatą, a w razie czego mam blisko do Szpitali w Katowicach (bo od siebie do szkoły mam około 1h drogi samochodem)
Moja koleżanka była najlepsza: termin miała na niedzielę, w sobotę była jeszcze na ćwiczeniach, w poniedziałek urodziła a w piątek jechała ze mną na egzamin

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-07, 19:21   #595
agnieszka 0605
Zakorzenienie

natka - no ja też stanowczo z mężem ... tylko on wchodzi na obronę zaraz po mnie mam nadzieję, że my po obronie pójdziemy na lody a nie do szpitala - zresztą to nie będzie nasz czas wtedy! I ja się tego trzymam!

Stary 2011-05-07, 19:26   #596
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natka - no ja też stanowczo z mężem ... tylko on wchodzi na obronę zaraz po mnie mam nadzieję, że my po obronie pójdziemy na lody a nie do szpitala - zresztą to nie będzie nasz czas wtedy! I ja się tego trzymam!
Heh no faktycznie, przecież razem studiujecie Ja też liczę, że to nie będzie mój czas jednak ale ubezpieczyć się trzeba

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-07, 19:26   #597
Antiopa7
Raczkowanie

wiecie co czuje sie juz gruba jak bania
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:31   #598
cheakyrockchick
Raczkowanie

witam mamuski,
ja rowniez melduje sie na nowym watku. poprzedniego to nie dalam rady nadrobic juz.

anuska_s gratuluje synka

no air dobrze ze z dzidzusiem wszysko w porzatku jest

aa2 ja arbuzy tez pochlaniam kilogramami

a musze sie wam pochwalic ze ja juz poczulam moje malenstwo . od srody to tak raz dziennie mi da znac ze jest. a wczoraj to nawet mojego meza delikatnie dwa razy dziabnelo. wszyscy mi mowia ze to bardzo wczesnie ale moze to dlatego ze jestem szczupla. brzuszka mi nadal nie widac, no moze tylko tak jakby mi troche tluszczyku przybylo.
Stary 2011-05-07, 19:37   #599
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
a musze sie wam pochwalic ze ja juz poczulam moje malenstwo . od srody to tak raz dziennie mi da znac ze jest. a wczoraj to nawet mojego meza delikatnie dwa razy dziabnelo. wszyscy mi mowia ze to bardzo wczesnie ale moze to dlatego ze jestem szczupla. brzuszka mi nadal nie widac, no moze tylko tak jakby mi troche tluszczyku przybylo.
ale czemu niby wcześnie? Przecież masz 18 tc

Stary 2011-05-07, 19:42   #600
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
ale czemu niby wcześnie? Przecież masz 18 tc
no bo niby w pierwszej ciazy to dopiero w 20 -21 tygodniu zaczyna sie czuc ruchy, tak mi kolezanki mowily i ja tez wyczytalam tak w jednej z ksiazek. moja mama to nawet zasugerowala ze moze w ciaze zaszlam wczesniej niz mysle no ale ja wiem ze to niemozliwe.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości