Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 18:59   #4981
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie-Wiosną włosy nam po pas rosną! XXXI

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ja po swoim zwykłym, zabawkowym i lekkim hh chyba też będę miała siniaki Pokręciłam dzisiaj może z 10 minut (oczywiście nie ciągle, bo ciągle to ono mi spada ) i bolą mnie boczki i oponka nad pępkiem Jest ze mną źle, bardzo źle
Ciekawe jak będzie z moją kondycją ale też podejrzewam że nieciekawie

Cytat:
Napisane przez maaalinowaaa Pokaż wiadomość
U mnie też miesiączka trwa 7 dni
Ale ostatnio nawet nic mnie nie boli i bez problemu mogę funkcjonować bez tabletek
U mnie też 7 dni, pierwsze dwa, trzy dni są dość obfite ale tez zależy od miesiąca a później już luz. Na ogół nie biorę tabletek, czasem wolę się przemęczyć no chyba że bardzo boli to sięgam po jedną

Użyłam dzisiaj masła karite Mypy, nie podoba mi się jego zapach, jakąś kiełbasą zalatuje

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:04   #4982
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja w ogóle tabletek nie tykam. Ale fakt, że ja rzadko kiedy w ogóle czuję, że mam okres. Raz na rok mi się może tak zdarzy. Wtedy wypijam kawę i już mi lepiej Tylko nie lubię jak wtedy ktoś mnie szturcha. Zniosę wszystko tylko nie szturchanie mnie Chociaż ja tego w ogóle nienawidzę Nawet jak nie mam miesiączki.
gdybym wypila kawe podczas miesiaczki (normalnej, bez hormonow), to zabraloby mnie pogotowie.
Cytat:
Rany, ale się przyzwyczaiłam do Wizażu. Teraz każde inne forum wydaje mi się dziwne
To samo czuje. Na innych forach brakuje mi wlasnie takiego watku jak nasz, gdzie mozna pogdac o d.upie marynie. Tu wchodze jak do siebie.
probowalam ''wbic'' sie w TLHC, ale tamto forum jakies glupie jest. Niby mozna znalezc jakies ciekawe info, ale juz mi sie nie chce tam zagladac.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:07   #4983
Elewyn
Zakorzenienie

byłam na zakupach, nie kupiłam nic nie mam pojęcia co ubiorę jutro na sukienkę, nie mam czarnej marynarki...

ide sie uczyć
Stary 2011-05-07, 19:08   #4984
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Na ogół nie biorę tabletek, czasem wolę się przemęczyć no chyba że bardzo boli to sięgam po jedną
Rozsądnie

Cytat:
Użyłam dzisiaj masła karite Mypy, nie podoba mi się jego zapach, jakąś kiełbasą zalatuje
Piszesz o maśle do ciała? Czy o odżywce? Masce?
Stary 2011-05-07, 19:13   #4985
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Namietne_Usta Pokaż wiadomość
Oj, gdzie są wszyscy?
Ja również nie dostałam hula hop
Za to w Rossmannie kupiłam drugi szampon Alterry - spróbuję dać tej firmie kolejną szansę.
Wzięłam też maskę z granatem i aloesem, pomimo tego,że ma olej z krokosza w składzie. Na skórę głowy nie będę nakładać.
Pisalam juz na pielegnacji.
Olej z rokosza jest do pielegnacji wlosow, i na ich lepszy wzrost. Polska jest chyba jedynym krajem gdzie rozprzestrzenila sie jak zaraza plotka o jego depilacyjnych wasciwosciach.

Gdyby cos w tym bylo to w anglojezycznych zrodlach bylaby na ten temat jakas informacja. A niestety wszystkie zrodla kaza go uzywac na porost wlosow, przeciw wypadaniu, wzmocnienie, itd.

Z ciekawosci przeprowadzilam jeszcze dochodzenie wsrod azjatyckich znajomych. Kolezanki z Birmy, Malezji, Chin, Indii, Pakistanu w zyciu o czyms podobnym nie slyszaly. Do wlosow owszem, do depilacji nigdy.

Takze nie masz co sie bac. Wszystkie drogie firmy dodaja do swoich kosmetykow ten olej i chyba nie chodzi im o to zeby klientki na zawsze wylysialy. Nawet Dercos Aminexil (preparad leczacy lysienie) zawiera krokosz.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-07, 19:16   #4986
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Rozsądnie

Piszesz o maśle do ciała? Czy o odżywce? Masce?
Masce https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...sk.html&next=1

Stary 2011-05-07, 19:16   #4987
AnikZgr
Wtajemniczenie

wiatajcie
ja tez czytalam o tym oleju i słyszałam że on powoduje wypadanie itp.
jesli to nie prawda to chętnie dodam do pielęgnacji

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:21   #4988
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
byłam na zakupach, nie kupiłam nic nie mam pojęcia co ubiorę jutro na sukienkę, nie mam czarnej marynarki...
A nie możesz jakiegoś normalnego czarnego sweterka założyć?

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
gdybym wypila kawe podczas miesiaczki (normalnej, bez hormonow), to zabraloby mnie pogotowie.
Ale Ty w ogóle masz trochę problemów z hormonami To jednak inna sytuacja. Ja mam hormony w normie, więc kawa mi krzywdy nie zrobi.

Cytat:
To samo czuje. Na innych forach brakuje mi wlasnie takiego watku jak nasz, gdzie mozna pogdac o d.upie marynie. Tu wchodze jak do siebie.
probowalam ''wbic'' sie w TLHC, ale tamto forum jakies glupie jest. Niby mozna znalezc jakies ciekawe info, ale juz mi sie nie chce tam zagladac.
Ja szukam jakiegoś forum dla wegetarian(ów- wiem, tak jest poprawnie, ale forma "wegetarian" lepiej wygląda... I nadal nie wiem dlaczego "wegetarianów" jest poprawne, a "wegetarian" nie. Muszę się w końcu dowiedzieć. Może Marysia wie?), na którym jest jakiś ruch... Na razie trafiałam tylko na fora, na których nowy post się pojawia raz na ruski rok. Przynajmniej w tematach, które mnie interesują
Stary 2011-05-07, 19:24   #4989
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Ja masek nigdy nie daję na skórę głowy a ta maska Alterry z granatem i aloesem nie przypadła mi go gustu Spodziewałam się innego efektu po tym jak Asia ją chwaliła ale każdemu co innego pasuje Ja mam bardzo przeciętne włosy po niej.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

W ogóle albo coś z moim węchem nie tak albo z maskami bo Mypa śmierdzi mi kiełbasą a Alterra majonezem

Stary 2011-05-07, 19:26   #4990
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mam tę maskę. Zresztą teraz na głowie ją mam Od TŻ-a dostałam.
I moim zdaniem jest świetna. A pachnie wanilią

Może masz jakąś zepsutą
Stary 2011-05-07, 19:30   #4991
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja szukam jakiegoś forum dla wegetarian(ów- wiem, tak jest poprawnie, ale forma "wegetarian" lepiej wygląda... I nadal nie wiem dlaczego "wegetarianów" jest poprawne, a "wegetarian" nie. Muszę się w końcu dowiedzieć. Może Marysia wie?), na którym jest jakiś ruch... Na razie trafiałam tylko na fora, na których nowy post się pojawia raz na ruski rok. Przynajmniej w tematach, które mnie interesują
Ja tez kiedys chcialam takie fora poczytac, ale zawsze trafilam na bande faszystowskich malotatow plujacych jadem. Po przeczytaniu kilku postow szlag mnie trafial. I juz nie zagladam na fora o takiej tematyce.
Wydaje mi sie, ze nie o to w wegetarianizmie chodzi. Nie o skakanie sobie do gardel, przetargo kto jest prawdziwym wegetarianinem, a kto nieprawdziwym i wzajemne rzycanie sie sobie do gardel. Taka postawa nie pomoze ani zwierzetom , ani ludziom.
Mozliwe , ze sa jakies wartosciowe fora, gdzie udzielaja sie normalni ludzie, bez morderczych instynktow, ale juz mi sie nie chce szukac.

TZ sie ze mnie smieje ze ja juz za bardzo forami zyje i za bardzo sie wszystkim denerwuje i przejmuje.
A teraz mi taki link podeslal
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/d...i,1633872,3324

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-07, 19:32   #4992
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tę maskę. Zresztą teraz na głowie ją mam Od TŻ-a dostałam.
I moim zdaniem jest świetna. A pachnie wanilią

Może masz jakąś zepsutą
Od początku tak pachniała, na pewno wanilii w tym nie wyczuwam

Stary 2011-05-07, 19:35   #4993
n0emi
Zakorzenienie

haha jak ja napisze prace licencjacka jak po zwyklym referacie jestem wymozdzona
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:36   #4994
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co wiem, to każda woda w basenie jest chlorowana... Nawet ta reklamowana jako ozonowana... Tak wynikało z rozmowy jaką swego czasu przeprowadzałam z Kocurzycą
No właśnie znalazłam jeden basen z wodą..słoną.
Podobno nie ma w nim chloru.
Eh,byłam tam wybadac sytuacje, prawie 2 lata temu. Miałam zacząć chodzić. I co? I

Cytat:
Nie powiem - tabletki mają zalety... Ale słusznie, że już ich nie bierzesz (Wtrącać się do czyjegoś życia nie lubię, ale jestem przeciwniczką tabletek hormonalnych Oczywiście tych branych "bez powodu", a nie ze względów zdrowotnych).
Pamiętam,że swego czasu mi bardzo pomagały na bolesne miesiączki - zminimalizowały potężny ból prawie do zera.
No i podobno niektóre pomagają na problemy z cerą,ale tego niewiem, bo nigdy nie miałam trądziku.
Wolałabym już nie wracać do tabletek, bo nie są mile widziane w przypadku niewydolności żylnej, a właśnie ja ją mam Poza tym zwiększają ryzyko żylaków, które ja i tak już zaczynam mieć.

Cytat:
Aż takie problemy ze zdrowiem masz?
Mam trochę dolegliwości, ale nie chciałabym ich tu wymieniać

(Nie ze względu na was,ale wiadomo - różnie bywa na forum publicznym, co wiadomo nie od dziś )

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Namietne_Usta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:37   #4995
otako
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle albo coś z moim węchem nie tak albo z maskami bo Mypa śmierdzi mi kiełbasą a Alterra majonezem

Miki - a ile zapłaciłaś za tą bokserkę najnowszą? bo chyba właśnie zapragnęłam mieć taką samą

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

I co z tytułem nowego wątku? I kto zakłada?

otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:37   #4996
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie nie mogę pić kawy.
Mam po niej dziwne objawy - serce mi wali,źle się czuję. Ble.
Za to piję dużo napojów energetycznych, które - nie oszukujmy się - są świństwem dla zdrowia

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-07, 19:38   #4997
Maylina
Rozeznanie

Cytat:
Nie obraź się, ale może Ci się wydaje,że są w złym stanie?
Ostatnio widziałam zdjęcia dziewczyny, która twerdziła,,że jej włosy to koszmar a wyglądały zupełnie normalnie.
Ah, skoro dopiero zaczynasz przygodę z olejowaniem to wiadomo,że na efekty trzeba zaczekac. Myslalam,ze olejujesz od 1,5roku.
Co do kokosowego to wiele osób twierdzi,że ma po nim efekt "piórek" - czyli że włosy są lekkie i puszące się.
Może uzyj czegos, co bardziej obciazy włosy, ale w dobrym tego słowa znaczeniu - że końcówki będą takie ciężkie, zwarte, a nie piórkowate.
Np. olej z nasion winogron,ze słodkich migdałów, albo Amla, która jest na parafinie.
Polecam kupno keratyny hydrolizowanej,
mi służy również naturalny miód..
Używam również wielu masek - polecam np. :wspomniane Joico, maseczkę Jajeczną Joanny, maseczkę miód i cytryna Joanny, kompres Joanny, maskę Elvese Total Repair, Kallos Latte. Na wyjścia polecam maskę Stapiz Sleek Line - ma wysoko dwa silikony i wizualnie poprawia stan włosów.
Z odżywek polecam joico, yes to carrots,bentley organic, jajeczna Joanny, mypa z aloesem, garnier awokado, nivea intense repair na noc. Sluzy mi rowniez L'oreal absolut repair, chociaz sklad ma przecietny.
A np. Lorys mi nie słuzy - więc jak widzisz, każde włosy lubią co innego. Ważne,by przystosować pielęgnację do potrzeb włosów

Z odżywek b/s, które używam jako baza do mieszanek (dodaję np. aloes, miód, keratynę, jedwab itp.) polecam Joannę miód i cytryna oraz emulsję Gloria.

Polecam również picie pokrzywy lub przyjmowanie jej w formie suplementów np. Humavit.

Uf,rozpisałam się
Osz.Sama juz nie wiem zastosuję sie do Twoich rad,potestuje i poźniej napisze jaki efekt.
tak jak Chatul radziła powrócę do regularnych maseczek z jajkiem,nafty [!] i myśle ze bedzie dobrze
a co pokrzywy,to biore witaminy (regularnie od 5 dni ).
Maylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:38   #4998
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Miki - a ile zapłaciłaś za tą bokserkę najnowszą? bo chyba właśnie zapragnęłam mieć taką samą

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

I co z tytułem nowego wątku? I kto zakłada?
35 zł na Ruskiej, mnóstwo ich było, we wszystkich kolorach

Stary 2011-05-07, 19:38   #4999
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja tez kiedys chcialam takie fora poczytac, ale zawsze trafilam na bande faszystowskich malotatow plujacych jadem. Po przeczytaniu kilku postow szlag mnie trafial. I juz nie zagladam na fora o takiej tematyce.
Wydaje mi sie, ze nie o to w wegetarianizmie chodzi. Nie o skakanie sobie do gardel, przetargo kto jest prawdziwym wegetarianinem, a kto nieprawdziwym i wzajemne rzycanie sie sobie do gardel. Taka postawa nie pomoze ani zwierzetom , ani ludziom.
Mozliwe , ze sa jakies wartosciowe fora, gdzie udzielaja sie normalni ludzie, bez morderczych instynktow, ale juz mi sie nie chce szukac.
Ja się akurat nie natknęłam na żadne złośliwości... Ale mnie interesowały wątki o kosmetykach i innych wege produktach

Cytat:
TZ sie ze mnie smieje ze ja juz za bardzo forami zyje i za bardzo sie wszystkim denerwuje i przejmuje.
A teraz mi taki link podeslal
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/d...i,1633872,3324
No cóż, taka prawda... W internecie sporo agresji jest...
Powinna być taka strona typu "bez cenzury, bluzgaj ile wlezie". Tylko bez podawania na niej danych osobowych, adresów itp. Ale tak żeby każdy mógł sobie porzucać ka, cha ile wlezie

Inna sprawa, że ludzie nadal nie umieją odmieniać słowa "forum"
"W samym Wrocławiu i najbliższej okolicy działa co najmniej trzydzieści osiedlowych for internetowych"
Stary 2011-05-07, 19:40   #5000
otako
Zakorzenienie

Cytat:
35 zł na Ruskiej, mnóstwo ich było, we wszystkich kolorach
No właśnie ta pudrowa, do której linka wstawiłaś wcześniej, wpadła mi w oko może w przyszłym tygodniu podskoczę i sobie jakąś upoluję.

Stary 2011-05-07, 19:43   #5001
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
Pisalam juz na pielegnacji.
Olej z rokosza jest do pielegnacji wlosow, i na ich lepszy wzrost. Polska jest chyba jedynym krajem gdzie rozprzestrzenila sie jak zaraza plotka o jego depilacyjnych wasciwosciach.

Gdyby cos w tym bylo to w anglojezycznych zrodlach bylaby na ten temat jakas informacja. A niestety wszystkie zrodla kaza go uzywac na porost wlosow, przeciw wypadaniu, wzmocnienie, itd.

Z ciekawosci przeprowadzilam jeszcze dochodzenie wsrod azjatyckich znajomych. Kolezanki z Birmy, Malezji, Chin, Indii, Pakistanu w zyciu o czyms podobnym nie slyszaly. Do wlosow owszem, do depilacji nigdy.

Takze nie masz co sie bac. Wszystkie drogie firmy dodaja do swoich kosmetykow ten olej i chyba nie chodzi im o to zeby klientki na zawsze wylysialy. Nawet Dercos Aminexil (preparad leczacy lysienie) zawiera krokosz.
Tak, wiem, czytałam Twoje wypowiedzi i chyba też przymknę oko na tą opinie,która panuje na forum.
Poza tym, Joico ma w składzie krokosz, a działa świetnie.
Zgadzam się w 100% z tym,że producent raczej nie dodałby takiego składnika do odżywczej maski, czy też preparatu na łysienie

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Ja masek nigdy nie daję na skórę głowy a ta maska Alterry z granatem i aloesem nie przypadła mi go gustu Spodziewałam się innego efektu po tym jak Asia ją chwaliła ale każdemu co innego pasuje Ja mam bardzo przeciętne włosy po niej.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Miki
to ciekawie, swoją drogą zjadłabym kiełbaskę z majonezem

No właśnie ja miałam dotychczas kiepskie doświadczenia z Alterrą, ale postanowiłam kupić ostatni raz, a może teraz się uda

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość

ide sie uczyć
A czarny sweterek, bolerko?

Ja też muszę kupić czarną marynarkę. Widziałam ostatnio takie ładne, a nie wzięłam - to był błąd, bo to bardzo przydatna sprawa.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam
Stary 2011-05-07, 19:43   #5002
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Za to piję dużo napojów energetycznych, które - nie oszukujmy się - są świństwem dla zdrowia
To lepiej z nich zrezygnować

Cytat:
Pamiętam,że swego czasu mi bardzo pomagały na bolesne miesiączki - zminimalizowały potężny ból prawie do zera.
No i podobno niektóre pomagają na problemy z cerą,ale tego niewiem, bo nigdy nie miałam trądziku.
Wolałabym już nie wracać do tabletek, bo nie są mile widziane w przypadku niewydolności żylnej, a właśnie ja ją mam Poza tym zwiększają ryzyko żylaków, które ja i tak już zaczynam mieć.
Nie ma się co oszukiwać - tabletki hormonalne nie są bez wpływu na zdrowie. I należy je (moim zdaniem!) brać tylko wtedy, gdy korzyści z ich przyjmowania płynące, przewyższają (ewentualne) skutki uboczne...
No i też nie ma się co oszukiwać w kwestii zdrowotnej. Tabletki hormonalne zazwyczaj nie leczą, tylko maskują/neutralizują problem. Po ich odstawieniu problem wraca.
Ale to już kwestia wyboru każdej osoby Ja jestem ogólnie na nie, ale nikomu nie będę tabletek z ręki wyrywać Nie moja sprawa

Cytat:
Mam trochę dolegliwości, ale nie chciałabym ich tu wymieniać

(Nie ze względu na was,ale wiadomo - różnie bywa na forum publicznym, co wiadomo nie od dziś )
Rozumiem Mam nadzieję, że Ci się chociaż trochę polepszy

Cytat:
Od początku tak pachniała, na pewno wanilii w tym nie wyczuwam
Może daj komuś innemu do powąchania? Moim zdaniem ta maska ładnie pachnie. TŻ wąchał i też uznał, że ładny zapach.
Może faktycznie masz coś z węchem
Stary 2011-05-07, 19:43   #5003
otako
Zakorzenienie

No, kobietki, kto zakłada wątek? Bo chcę iść sprzątać w szafce z ubraniami - może odkryje jakieś szmatki, o których istnieniu całkiem zapomniałam

Stary 2011-05-07, 19:46   #5004
AnikZgr
Wtajemniczenie

Cytat:
No, kobietki, kto zakłada wątek? Bo chcę iść sprzątać w szafce z ubraniami - może odkryje jakieś szmatki, o których istnieniu całkiem zapomniałam
ooo dobry pomysł
ostatnio tym sposobem znalazłam extra bluzkę o której istnieniu zapomniałam

Buty
AnikZgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:46   #5005
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja bym na pewno odkryła "szmatki". Mam jeszcze sporo ubrań z czasów, kiedy byłam w podstawówce
Część nadal jest dobra A część powinnam była już dawno temu wyrzucić...
Stary 2011-05-07, 19:47   #5006
Namietne_Usta
Zakorzenienie

Cytat:
maska Alterry z granatem i aloesem nie przypadła mi go gustu Spodziewałam się innego efektu po tym jak Asia ją chwaliła ale każdemu co innego pasuje Ja mam bardzo przeciętne włosy po niej.
Ja tak mam z odżywką Alterry morela i pszenica - wszyscy się nią zachwycają, wychwalają, a ja mam po niej kiepskie włosy.
No nic, spróbuję jeszcze potrzymać j dłużej, ok.30min i wtedy wydam ostateczną opinię
Ale trzeba przyznać,że konsystencję ma świetną Taki gęsty krem - bardzo to lubię w kosmetykach do włosów.

Kosmetyki - klik

Szukam - klik

Pozdrawiam

Edytowane przez Namietne_Usta
Czas edycji: 2011-05-07 o 19:48
Stary 2011-05-07, 19:47   #5007
patu323
Wtajemniczenie

Hej! już jestem i załapałam sie na stary wątek

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Patu, a ja mam coś innego. Uważam,ze brzydka nie jestem, podoba mi sie moja buzia, ale najczęściej na zdjęciach wyglądam strasznie. Nie wiem, może aparat ukazuje prawdę ? Naprawdę, patrzę w lustro i jest kul,a ana zdjęciach najczęściej pasztetowa .
aaa, to swoją drogą też. jak zrobię 100 zdjęć to jest szansa, ze na kilku wyjdę normalnie. a jak znajomi robią i nie mam w niewglądu, to potem patrze jak na ponad 90 % zdjęć wyglądamstrasznie ;p jestem niefotogeniczna, ciężko jakoś fajnie mnie ująć w obiektywie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Mnie aparaty fotograficzne to nienawidzą chyba albo uważają, że można mi robić niezłe psikusy
W rzeczywistości wyglądam chyba całkiem ok, nawet się sobie podoba, w lusterku się pouśmiecham i całkiem sexy - a jak pstrykają mi fotkę to ładniej bym wyglądała o tak

I to nie,ze wymyślam - mam znajomych których poznałam w necie, no i niedawno się spotkaliśmy, ledwo mnie poznali, bo "ty na zdjęciach inaczej wyglądasz! brzydziej! jesteś ładniejsza w rzeczywistości niż na zdjęciach czy nawet skajpie!" Nie wiem, powinnam się chyba cieszyć ? Ale z drugiej strony jak chcę zdjęcie z jakiegoś fajengo miejsca to i tak wyglądam tragicznie i psuję cały ładny widoczek w okół tylko...
dokładnie. ja też na zdjęcach wyglądam inaczej. a potem- przecież wygądasz całkiem inaczej niż na tych zdjęciach! dużo... lepiej

Cytat:
A naturalnie masz takie ładne i sprężyste loki?
Przed CG miałaś takie, czy raczej puszące się, lekko zarysowane?

Dzięki za miłe słowa
Ja mam kompleksy od zawsze, ale od jakiegoś czasu niesamowicie mi się nasiliły. Nigdy się sobie nie podobałam,ale teraz to już jest koszmar.

Ba, nawet dziś w nocy,jak poszłam się kąpać stanęłam przed lustrem i próbowałam znaleźć jakąś zaletę - skończyło się tym,że łzy mi nabiegły do oczu i się załamałam

najpierw miałam proste. potem zaczęły się kręcić, ale ja tego chyba nie przyjmowałam do wiadomosci i traktowałam jak prote (typu czesanie na sucho i suszenie) ale wtedy miałam jakieś 12 lat więc miałam wielką szopę. nie było tam loków, tylko samo siano. potem zaczęam używam szamponu i odżywki do kręconych i przestałam je czesać na sucho, wiec za jakiś czas były już loki, ale takie puszące się, bardziej suche. a takie jak teraz mam dopiero od wizażowej pielęgnacji.

też czasem miałam takie dni. wolałam nie patrzeć w lustro. widziałam same wady. a jak słyszałam jakiś komplement, to zawsze myślałam, ze po prostu ktoś chciał być miły i mi poprawic humor, bo wypada coś takiego powiedzieć.
mam nadzieję, ze Ty też zmienisz swój pogąld, na pewno inni widzą o wele wiecej zalet niz Ty

Cytat:
Też uwielbiam czarne rajstopy w ogóle kocham kryjące rajstopy, szare, granatowe albo czarne w kropy, kokardy, serca strasznie mi się podobają Nie wiem jak to będzie latem bo nie cierpię nosić spódnic do gołych nóg tak samo nie cierpię cielistych rajstop
ja kocham rajstopy kryjące. ale cieliste też lubię. nie cierpe tylko gołych nóg. zawsze są blade, wszystkie nieokonałości widać, strasznie źle sie wtedy czuję, szczególnie w spódnicy. no i buty mnie obcierają najczęściej.

Cytat:
Zastanawia mnie czy nie bolą ją nogi od tak wysokich obcasów, ja na pewno nie dałabym rady.

Szkoda

zależy jak są wyprofilowane. ja jak nie wiedziałam o probleh z ręgosłupem latałam czasem wiele godzin w wielkich obcasach i nie bolały mnie nogi. np jedne z nich miały 12 cm. a tutaj są platformy wysokie, więc odczuwalny obcas jest niższy niż ten, który widać.

Cytat:
Ja normalnie mam 7 dni i pierwsze 2-3 to rzeznia.
ja tak samo... zarówno jeśli chodzi o obfitość jak i o bolesność. bez ableek silnych się nie obejdzie.
a teraz spóźnia mi się już ponad tydzień... ech ;/
Stary 2011-05-07, 19:49   #5008
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
najpierw miałam proste. potem zaczęły się kręcić, ale ja tego chyba nie przyjmowałam do wiadomosci i traktowałam jak prote (typu czesanie na sucho i suszenie) ale wtedy miałam jakieś 12 lat więc miałam wielką szopę. nie było tam loków, tylko samo siano. potem zaczęam używam szamponu i odżywki do kręconych i przestałam je czesać na sucho, wiec za jakiś czas były już loki, ale takie puszące się, bardziej suche. a takie jak teraz mam dopiero od wizażowej pielęgnacji.
Zaczęły Ci się włosy kręcić jak miałaś jakieś 11-12 lat?
Stary 2011-05-07, 19:49   #5009
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ogólnie nie mogę pić kawy.
Mam po niej dziwne objawy - serce mi wali,źle się czuję. Ble.
Ja tez tak kiedys mialam. jak przesadzilam z kawa. Bardzo dlugo w ogole nie moglam pic. teraz znow moge i nic mi sie nie dziej. Ale juz staram sie nie przesadzac. Nie pije wiecej niz 3 kubki dziennie.
Cytat:
No cóż, taka prawda... W internecie sporo agresji jest...
Powinna być taka strona typu "bez cenzury, bluzgaj ile wlezie". Tylko bez podawania na niej danych osobowych, adresów itp. Ale tak żeby każdy mógł sobie porzucać ka, cha ile wlezie
na forum polonijnym u mnie ktos zalozyl watek ''kacik nienawisci i obrzucania blotem''

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-05-07, 19:50   #5010
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez patu323 Pokaż wiadomość
ja tak samo... zarówno jeśli chodzi o obfitość jak i o bolesność. bez ableek silnych się nie obejdzie.
a teraz spóźnia mi się już ponad tydzień... ech ;/
A badałaś się? Ja bym nie wytrzymała gdybym tak miała Jeszcze obfite miesiączki to spoko, jakoś da radę... Ale silne tabletki? Spóźnianie się okresu o ponad tydzień? Na stałe masz takie wahania?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości