|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Ja juz po szkole byliśmy jeszcze na obiadku, mąż pojechał na mecz a ja chcę się zabrac za dalsze pisanie pracy. Nawet miałam plan nie wchodzic na wizaz, bo pomyślałam, że napewno tu zagrzęznę, ale nie umiałam się powstrzymać
Cholera czy to już nałóg?!Znalazłam fajną sukienkę, chcę zamówić na drugi dzień wesela, ale nie umiem się zdecydować na kolor, doradźcie którą? Zanka dzisiaj się bawi na weselichu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-05-07 o 17:49 |
||
|
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Natka mnie się podoba ta druga
Właśnie zrobiłam makaron z białym serem, śmietaną i cukrem i wcinam ![]() TŻ dzwonił z pracy, bo wpadł na pomysł aby jechać pod koniec czerwca na 4 dni nad morze Hmmm...byłoby super, ale chyba nie miesiąc przed terminem. Jeszcze ta droga, pewnie z 10 godzin
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
skonczylam sprzatac, masakra wszystko mnie boli. niby moj maz sprzata (nawet okna mi pomyl) ale co babska reka, to babska.
Ja tych zerowek pieluszek nie kupuje,bo to dla wczesniakow. Mam nadzieje, ze jeszcze miesiac mlody posiedzi w brzuchu. Robie racuchy bo juz mi sie chce jesc. Wiecie, ze odrzucilo mnie od miesa?? Nie mam na niego ochoty. I zla jestem tez bardzo, bo lekarstwo z kolejnego zeba mi wypadlo, dobrze, ze w srode mam wizyte ale w takim tepie, to zebow nie wylecze do konca ciazy. Mialam cztery dziurki, w dwa mi wsadzil lekarstwo, bo nie chcial znieczulac i tak sie non stop kulam z tymi zebami. Bo co przychodzi kolejny termin na kolejnego zeba, to ja nie mam lekarstwa w tych zrobionych ![]() Jacieee moj tez wpadl na pomysl aby gdzies jechac, bo bedzie mial trzy dni wolnego ale u nas tylko ja mam prawko i to ja bymprowadzila i nie wiem czy bede sie pisac na taka wyprawe. Dziewczyny czy wy wiecie jak ten proszek dzidzius pieknie pachnie i najsmieszniejsze jest to, ze jeszcze go nie otworzylam a juz cala lazienka wypelniona jest zapachem dziecka
|
|
#4654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbyś zamówiła to czekam na opinie jak się układa na brzuszku a na pierwszy dzień z ciekawości zapytam jaką masz kreacje?? Sama mam wesele brata 18 czerwca i kurcze nie mam pomysłu U mnie w rodzinie się tak przyjęło, że na ślub najbliższej rodziny się idzie bardzo elegancko... ale nie wyobrażam sobie długiej sukni na taki brzuchol co myślicie?? zresztą nawet się na żadną ładną nie natknęłam.....---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
niby popularne ale jedyną jaką znam czy słyszałam to moja pani od informatyki z podstawówki Cytat:
|
|||
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Czyli co szarą? Bo zamawiam
Mi sie obie podobają, ale w sumie mam tyyyyle czarnych, że może mała odmiana. Do tego czarne buciki, czarna torebka hmmCytat:
No właśnie na pierwszy jeszcze nie mam, chcę kupić przed ślubem, bo nie wiem ile jeszcze przytyję W razie czego jakbym nic nie umiala kupic to poszlabym w tej a na drugi dzien cos bym wyszperała.Hmm myslę, że nikt nie będzie Ci miał za złe gdybys przyszla w mniej leganckiej, ze względu na Twoj stan Po pierwsze bedzie Ci niewygodnie, lepiej cos zwiewnego, lekkiego, żebys czuła się w tym dobrze. Zresztą elegancka ciążową trudno znaleźć, możesz w sumie zobaczyć sobie na tej stronie www.happymum.pl---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Zamówiłam szarą Jak przyjdzie to Agula napisze jak leży Może też sie skusisz
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo:
http://allegro.pl/proszek-do-prania-...602116668.html http://allegro.pl/proszek-do-prania-...602116562.html http://allegro.pl/uniwersalna-termoo...599618540.html http://allegro.pl/bezpieczny-komplet...599616117.html http://allegro.pl/super-komplet-szcz...595731839.html http://allegro.pl/podklad-do-lozeczk...595121333.html http://allegro.pl/szczotki-do-mycia-...589506095.html http://allegro.pl/higieniczne-podkla...583701053.html http://allegro.pl/plywajacy-termomet...583296766.html http://allegro.pl/etui-pojemnik-na-s...595735269.html http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...596305225.html TO chyba tyle, chyba że coś zgubiłam po drodze ![]() Cytat:
albo 2 wersja to mięsko z grila i ziemniaczki opiekane albo 3 wersja placek po zbójnicku |
|
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Natka mi ta sukienka strasznie się podoba, bardziej ta z białym. Też się na nią zastanawiałam, ale ostatecznie zamówiłam tą http://moda.allegro.pl/sliczna-sukie...584277730.html bo miałam możliwość przymiarki.
Brunetka żurek w chlebie też już tam próbowałam |
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie.
![]() Dziękuję za wszystkie kciuki- jak zawsze podziałały! Mała była pięknie ułożona do badania, lekarz sprawdził twarzoczaszkę i serduszko- wszystko w jak najlepszym porządku. Nie mogłam się napatrzeć na tą naszą kruszynkę (waży 975g), ten mały nosek i usta- ehh już jesteśmy w niej zakochani po uszy. Brunetko, super że jesteś już w domku i spędzisz weekend z tż. ![]() Natka, ale świetna ta sukienka, aż bym się na wesele wybrała. ![]() Jako bonus wklejam zdjęcie mojej piłki do kosza (jak to mówi mój tż).
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena_S gratuluję dobrych wieści. Fajny masz brzuś, poza tym bardzo zgrabnie wyglądasz
A ja w Bidzie uwielbiam opiekane pierogi ruskie, ale to już chyba pisałam
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Hehe, biedaczek jeszcze nie wyczuwa zagrożenia.
![]() Jaciee, justa Dziękuję za komplementy, ale z tą zgrabnością to już ciężko (jestem 11 kg na plusie |
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że z Hanią wszystko wporządku ![]() A brzusio piekny, bardzo zgrabny!
|
|
|
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moge ci napisac rozpiskę z zusu na te 2 skladki. Cytat:
![]() Imię mam juz jakis czas wybrane.Dziewczynka miala byc Bibiana ![]() My byliśmy dokupic pare rzeczy do wyprawki.Pozniej pojechalismy do Mc Donalda. A jeszcze wziełam ze spageteri na wynos na kolacje ![]() Pozniej do Parku kolo domu a tam jedliśmy kiłbaski z grilla i ziemniaczki pieczone byly strasznie drogie az w szoku byłam .Porcja ziemniaków 9zł a kiełbasa 13zł wiec marzenko super wygladasz Natka ta szara sukienka b.ładna Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-07 o 20:04 |
||
|
|
|
#4666 | ||
|
Zadomowienie
|
Natka zdecydowanie szara
.Cytat:
Cytat:
za wizytę, a brzuś śliczny.A ja zaszalałam na zakupach, wkleję zdjęcia później. |
||
|
|
|
#4667 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ania jak chcesz dostac pare probek, jakis gadzetow to tak. Sa tez jakies warsztaty, w to sie nie wglebialam, bo ja z dziecmi, wiec nie bylo jak. Jakbys byla zaraz z rana i udaloby Ci sie zapisac na Usg, to tez fajnie, sa jakies konkursy, stoiska z wozkami, fotelikami...
Mysle, ze jesli bylibyscie tam "przy okazji", to fajnie wstapic, popatrzec, natomiast specjalnie sie tluc, zwlaszcza, ze jutro ma padac, to ja nie widze sensu. Ja bylam z kolezanka i jej dziecmi i przyjechalysmy na przedstawienie dla dzieci. Jak one ogladaly, to na zmiane zrobilysmy sobie rundke po stoiskach, wiec w sumie chwila wystraczyla... Cytat:
YouYou dzieki za linka, nie raz juz na ta stone zagladalam, ale nigdy nie szukalam imion tak nisko, wiec do Antoni nie doszlam, w razie czego bede sie tym posilkowac w Urzedzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez robilam racuchy dziewczynom na kolacje... Pyszne byly! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz leze na wyrku... dziewczyny padly po intensywnym dniu, ale pewnie jutro zrobia pobudke o 6. Ja tez sie dzisiaj zmeczylam, nie wiem, czy z godzine ciurkiem siedzialam na dupie. |
|||||||
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już leżę w łóżeczku, nawet od godziny 10
Wiadomo już coś o Belli i dziewczynkach ??? Bo nie wiem czy minęłam wiadomość czy nie było jeszcze nic wiadomo. Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-07 o 20:56 |
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze odnosnie planu porodu - znalazlam kilka ciekawych linkow, oto one:
http://www.emito.net/rodzina/cilla_i_por%F3d/35404.html http://www.medicover.com/plpl/szpita...lan_Porodu.pdf http://zblanszowany.blox.pl/2009/05/...an-porodu.html znalazlam nawet kreator planu porodu, narazie w budowie: http://planporodu.pl okazuje sie, ze taki plan ma byc z czasem dosc waznym dokumentem - moze wiec warto rzucic na to okiem...
|
|
|
|
#4670 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wzięłam kąpiel i czekam na TŻta. Strzyżenie bobra graniczy z cudem, więc nie spodziewam się gorączki sobotniej nocy
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj cisza na wątku, w takim razie i ja uciekam. Do jutra
.
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry albo dobry wieczór dziewczynki (nie wiem co sie mówi o tej porze
)My cały dzień malowaliśmy pokój dla Tymka i dopiero skończyliśmy Nawet nie miałam czau do Was zajrzeć, ale na szczęście mało nagadałyście Udało nam się w 1 dzień dwie warstwy załatwić i na jutro tylko już zostaną futryny i okna. Niech ma chłopak wszystko ślicznie odnowione
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
PUK, PUK gdzie wszystkie jesteście ???
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
hej Mamuśki
My wczoraj poszliśmy na 21 do parku na pokaz fajerwerków zaczął się ok 21:20.I zakończył się tak że zaczęły się palić iglaki koło palmiarni.O mały włos by się palm spaliła. Jaja jak berety
|
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Ja się doigrałam moja mama ma zapalenie oskrzeli.. chodziła chora prawie dwa tygodnie... a ja mówiłam, jak to jest, że ja nie jestem chora.. No i masz |
|
|
|
#4677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry znad sniadania...
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznego Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-08 o 09:32 |
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja!
![]() Już po śniadaniu. Ale cisza dziś ho ho.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

Cholera czy to już nałóg?!

Stwierdziłam, że i tak siedzę i nie mam kompletnie żadnego zajęcia, więc zrobię coś, co mi się przyda 

Zalicza sie do nich takze i moja mama - WSZYSTKO robi za brata do dzis - a chlop juz 35l. skonczyl-nawet PITy wypelnia za niego i zanosi, myje okna w jego mieszkaniu, sprzata mu, dowozi obiady co 3dni w menazkach

Hmmm...byłoby super, ale chyba nie miesiąc przed terminem. Jeszcze ta droga, pewnie z 10 godzin

Zakończone: 2

moja mama ma zapalenie oskrzeli.. chodziła chora prawie dwa tygodnie... a ja mówiłam, jak to jest, że ja nie jestem chora..