|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Odebrałam wyniki dzisiejszych badań - krew, mocz ok, a HCV mam dodatnie
Aż się zdenerwowałam z tego wszystkiego, a wizyta dopiero w środę.... ![]() Na wyniku mam dopisane "Wyniki dodatni lub wątpliwy wymaga weryfikacji w kolejnej próbce krwi. Ponowny wynik dodatni powinien być potwierdzony wykazaniem materiału genetycznego wirusa HCV RNA"
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Kurde.
Byliśmy dziś z TŻ u jego rodziców. To była moja inicjatywa (tzn. i tak mielismy jechac w najblizszym czasie), ładna pogoda i lubię jeźdźić autem, więc czemu nie... Droga okropna (kładziona nowa nawierzchnia zerwana jeszcze przez powódź w sierpniu 2010, pewnie pamiętacie zalaną Bogatynię, tam mieszkają "teściowie"...), pół pasa tu, pół pasa tam, różnice w wysokości jakby się jechało po schodach, także wytrzęsło nas konkretnie. A u TŻ... jego tatuś (który za mną chyba nie przepada, chociaż TŻ mi zawsze tłumaczy, że "taki jest") uraczył mnie dymem z papierosa. Byliśmy tylko dwie godziny, mógłby sobie darować palenie na ten czas, ale skąd. Teściowa (ma 4 dzieci) też przyszła i wydmuchiwała dym prosto na mnie... ![]() Wkurzyłam się jak nie wiem, myślałam, że TZ coś im powie, ale on "myślał, że na mnie nie leci"... A ja w sumie bałam się im coś powiedzieć, bo przecież byli u siebie w domu, poza tym chciałam uniknął kłótni... No ale i tak się szybko pożegnaliśmy, bo od tego dymu oczywiście zaczęłam mieć mdłości. Wkurzyłam się. Moi rodzice by tak napewno nie zrobili... Zresztą u nich też później byliśmy, mama zaprosiła nas na własną pizzę, czym mi poprawiła humor. Wybaczcie długi monolog, ale wkurzyłam się konkretnie na nich. Dziecka napewno do nich nie puszczę, żeby mi podtruwali.
|
|
|
|
#603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No air
|
||
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
A komuś jeszcze tu wyszły dodatnie p/anty HCV ?
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
no tak, kobiety sa rozne i nie ma co sie ksiazkami sugerowac. ale ciesze sie jak nie wiem co ze juz czuje pierwsze ruchy
|
#606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj powiedziałam tż że mnie kopnęła w nocy aż sie obudziła a on na mnie naskoczył, że skąd wiem, ze moze to Wiesiek a ja mu mówię ze dzidzia mnie kopnęła więc rodzaj żeński ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
już widzę jak wpycha w dziecko wafelki, groszki i inne słodkości i pozwala mu na wszystko a u nas wychowanie bezstresowe nie wchodzi absolutnie w grę---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- a może w ostatnim czasie się szczepiłaś? Kurczę troche to dziwne bo to jest taka choroba, na która chyba się nie da chorować bezobjawowo ![]() edit...jednak doczytałam, że bardzo często przebiega ona bezobjawowo i zażółcenie występuje jedynie u co 10 osoby. Lepiej zadzwoń do gina.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-05-07 o 21:05 |
||
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytałam, że u kobiet w ciąży nie leczy się hcv. Zarażenie płodu zależy od tego w jakim stadium jest matka. Trzeba powtórzyć badanie i wtedy będzie jasność.
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I doczytałam właśnie, że przebieg jest często bezobjawowy, więc tak jak u mnie ![]() Czytałam, że i tak trzeba badanie powtórzyć jakąś inną metodą prawdopodobnie, zobaczę co mi ginka w środę powie, już nic nie przyspieszę, nie zrobię
|
|
#609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie kojarzę żeby którakolwiek z nas robiła to badanie
Dlaczego miałaś zlecone? Cytat:
|
|
|
|
|
#611 | |
|
KWC
|
Cytat:
Jest 21, a ja nadal nie wiem co jutro założę. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-05-07 o 21:16 |
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
no air - trzeba było się odezwać i zwrócić uwagę
ja bym tak robiłamiss hot - ja nie mam pojęcia o co chodzi, nie znam się kompletnie na tym, ale trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że wszytsko będzie ok. |
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwaga chyba całkiem słuszna w końcu to jest dość indywidualne (no chyba że ktoś czuje ruchy od 2 tc ) ja czasem dostaję szału jak lekarz - facet mówi czy można czy nie już wyczuć ruchy... a skąd on to wie?? 18 tydzień to już powoli zaczyna być odpowiedni czas chyba
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Właśnie się dowiedziałam, że siostra cioteczna mojego tz też jest w ciąży Oczywiście już wiem, ze nasze dziecko będzie bee a jej cacy Przeraża mnie spędzenie 3 godzin w kościele
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
spray - załóż tę co kupiłaś, najwyżej zarzuć jakiś żakiet i już
|
|
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale znów zapisałyście stron..
Na razie nie mam siły Was nadrabiać, potem przeczytam wszystko. Jestem taka zła że brak mi słów I nie wiem czy nie przypadkiem bezpodstawnie się denerwuję.. echh.. Dobrze że zaraz leci Johny Deep w tv, to choć odrobinę mi się (mam nadzieję) nastrój poprawi.. A mój dzidziuś od 2 dni zero znaku życia Ja chcę kopniaaaaki ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Czemu
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-07 o 21:26 |
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- no na wsi tak bywa raz jak byliśmy na imprezie rodzinnej to usadzili nas z dziećmi a ją z dorosłymi mimo że jest młodsza oj takie chore klimaty. Po prostu swoich wad nie widzą tylko cudze a najlepiej jeszcze obsmarować tyłki wszystkim dookoła. Okropnie nie lubie tych ludzi, niby z tobą normalnie rozmawiają a póżniej wszystko przekręceją i stwarzają jakieś głupie historie
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-05-07 o 21:29 |
|
|
|
|
#619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą piekna kobieta, będzie we wszystkim ładnie wyglądaćA ja właśnie wróciłam z obżarstwa TŻ zabrał mnie do knajpy, zjedliśmy pyszną pizze z brokułami, i na deser wzięłam sobie lody z czekoladą i owocami pychotttkkkaaaaaaIdę teraz pod prysznic, a potem...u TŻ mam zamówiony delikatny masażyk yymmmm
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze zaraz będą specjalnie polewać i gadać żeby pić. Dla mnie komunia to impreza bez alkoholu
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
Noo dokładnie
I jeszcze cały dzień mnie tak kręgosłup boli (tak nad tyłkiem i pomiędzy łopatkami) że masakra Jedyna dobra rzecz z dzisiejszego dnia, to to, że jem sobie na kolacyjkę kiełbaskę z grilla Chcę już jutro, chcę odpocząć, chcę do tż Dobrze że w pon mam tylko jedną lekcję na 10, to nawet nie idę, także wyśpię się A w środę znów wolne mamy , a więc wtorek, czwartek, piątek do szkoły i znów weekend |
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj zwęziłam sobie wszystkie 2 staniki bo jakos mi podjeżdżały
|
|
#623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
heja jestem i ja
![]() bylismy na tym grilu i było bardzo fajnie, posmiałam sie jak nie wiem a w dodatku koleżanka zrobiła dziś test i jest w ciąży -ucieszyłam sie![]() mis.hot mam nadzieje ze lekarz ci wszystko wytłumaczy i bedzie ok, ja tez jak miałam wyniki z toxo to byłam przerazona, dopiero jak konkretny lekarz powiedzial co i jak to mnie uspokoiło, teraz czekam na 22 tydzień zeby powtórzyć badanie postanowiłam mu zaufac mimo ze mogłabym dodatkowo zrobić ta awidność ale on nie kazał to juz nic na własną reke robić nie bede bo zaś dostane wynik którego nie dokładnie mi wytłumacza i bede panikowac, u Ciebei na pewno tez bedzie dobrze-trzymam kciuki |
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie kochane
mam zdjecie malutkich tópek, ślicznej główki i fotke przybliżonego zadartego noska, zakochalam sie do szaleństwa w tym cudeńku
|
|
|
|
#626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za info.....i tak przy okazji również jakieś uczulenie na przedramieniu mi sie pojawiło, swędzi i piecze jak do poniedziałku nie bedzie poprawy idę do lekarza...
|
|
|
|
|
#627 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Dobrze że z dzidzią wszystko w porządku i może w końcu poznam wtedy płeć ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-07 o 21:41 |
|||
|
|
|
#628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja na moje usg tez jeszcze 3 tygodnie musze poczekac, dokladnie 27 maja mam
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
No air ale bym się wkurzyła
Ja jak idę ulicą i przede mną ktoś pali lubię głośno zakaszleć i powiedzieć na głos obok tej osoby "jak można iść i palić?!" z taką frustracją.. przynajmniej mi wtedy odrobinę lżej, że się wyżyłam
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego jak czasami wyjezdzamy a ona jest u nas to pali tez u nas w domu, przeciez to smierdzi pozniej i tez bede miala opory zeby maluch byl u babci bo tam jest jeden wielki pet![]() [QUOTE=Patiisia;26780402]Ale znów zapisałyście stron.. Na razie nie mam siły Was nadrabiać, potem przeczytam wszystko. Jestem taka zła że brak mi słów I nie wiem czy nie przypadkiem bezpodstawnie się denerwuję.. echh.. Dobrze że zaraz leci Johny Deep w tv, to choć odrobinę mi się (mam nadzieję) nastrój poprawi.. A mój dzidziuś od 2 dni zero znaku życia Ja chcę kopniaaaaki Będą takie kopniaki, ze zobaczysz nie da Ci zyc![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Aż się zdenerwowałam z tego wszystkiego, a wizyta dopiero w środę.... 

Byliśmy dziś z TŻ u jego rodziców. To była moja inicjatywa (tzn. i tak mielismy jechac w najblizszym czasie), ładna pogoda i lubię jeźdźić autem, więc czemu nie... Droga okropna (kładziona nowa nawierzchnia zerwana jeszcze przez powódź w sierpniu 2010, pewnie pamiętacie zalaną Bogatynię, tam mieszkają "teściowie"...), pół pasa tu, pół pasa tam, różnice w wysokości jakby się jechało po schodach, także wytrzęsło nas konkretnie.
A u TŻ... jego tatuś (który za mną chyba nie przepada, chociaż TŻ mi zawsze tłumaczy, że "taki jest") uraczył mnie dymem z papierosa.
Wkurzyłam się jak nie wiem, myślałam, że TZ coś im powie, ale on "myślał, że na mnie nie leci"... A ja w sumie bałam się im coś powiedzieć, bo przecież byli u siebie w domu, poza tym chciałam uniknął kłótni... No ale i tak się szybko pożegnaliśmy, bo od tego dymu oczywiście zaczęłam mieć mdłości.
Wybaczcie długi monolog, ale wkurzyłam się konkretnie na nich. 

Dlaczego miałaś zlecone?
w ogóle nie mieszczę się w sukienki więc zakładam byle co. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Na razie nie mam siły Was nadrabiać, potem przeczytam wszystko. Jestem taka zła że brak mi słów
Dobrze że w pon mam tylko jedną lekcję na 10, to nawet nie idę, także wyśpię się