Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-07, 16:44   #3331
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

kurde o co u Jok3r ??

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:01   #3332
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
kurde o co u Jok3r ??
właśnie o tym samym myślałam, weszłam na forum, żeby sprawdzić, czy się odzywała...

Miałam pisać rano ale mały nie dał
Z tego co pamiętam:
Harrods, myśmy też wychodzili ze szpitala z bilirubiną 12, tydzień później mieliśmy kontrolę i nikt już Krzyśkowi krwi nie pobierał, stwierdziła lekarka, że odrobinę żółty na buzi jeszcze, ale że je i tak ładnie przybiera, to nie ma sensu sprawdzać - przecież poziom 5 to jest bardzo mało... Jeśli dziecko Ci rośnie i je, to nie ma się co martwić

marsylia, medela calma próbowaliśmy użyć raz i też nie wyszło, ale pewnie spróbujemy jeszcze - stwierdziłam, że może jak miał mniej niż 2 tygodnie to jeszcze był za mały...

Śliczne dzieciaczki dziewczyny, traicionera, świetny ten sportowy bodziak dla Nadii

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:01   #3333
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
ANESSA-Gratulujeklaski :
Dziewczynki od dwóch dni mamy Eryka w domu nareszcie wyzdrowiał .Mały przesypia całe noce o 20 go kapiemy około 21 zasypia spi do 3 lub 4 nad ranem dostawiam go do cyca i dalej zasypia do 9.Gorzej jest w ciagu dnia bo najchetnniej cały czas by ssał ,ale przynajmniej jestesmy wyspani.Ja uzywam linomagu i jestem bardzo zadowolona
no super

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
to znaczy maja czy nie mają
gile nie mają nic wspólnego z sapką, tak jak iza mowi sapka to obrzęk błony sluzowej noska a gile to gile mnie się wydaje że katar jest wtedy jak jest tak dużo gili i raczej rzadkie a mój oli ma np takiego gilka rz dziennie więc to chyba nie katar?

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
kurde o co u Jok3r ??
też myslałam o niej

a my dziś zaliczyliśmy wypad dłuższy do miasta z tżtem 50km w jedna strone. maly został z mamą. wyjechaliśmy ujechaliśmy kawałek i przestały działać kierunkowskazy takze z 3 godzin przesunelo się na 5 musielismy 2 razy elektryka odwiedzic a i tak auto nie naprawione
na dodatek piers miałam prawa jak kamien bo od nocy nie sciagalam pokarmu ani maly nie jadł z niej... masakra jak bolala probowalam w aucie recznie sciagac ale malo to dalo... jak wrocilismy to w ciagu 6 minut mialam z tej jednej piersi ponad 100ml

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:10   #3334
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
izunia zmień sobie opis na dole, bo Majeczki się już doczekaliście hihi, wiesz jeśli będzie juz cieplo to mysle ze spokojnie mozesz wtedy werandowac, no bo najgorszy jest wiatr! ja w dużą gorsza pogodę musiałąm wyjsc pierwszy raz, ale czekalam wlasnie zeby wiatru duzego nie bylo.

aguś 87
dobrze wiem o czym mówisz też się o to bałam!!! jednak teraz wiem ze wiele dzieci ma wiotkość krtani i ona daje takie furczenie, po drugie krótka szyjka też sie przyczynia do tego, jakies drobne gilki swoja drogą no i zakrztuszenie może przez jakiś czas powodować taki mokry głos-nie wiem jak to opisać. także troszke tego jest.

izabella
ja walczyłąm z odparzeniem ok 2 tygodni, i stosowałam linomag ale masc, bo mam tez krem i on jest jak sudocrem. generalnie chodzi o to zeby natluscic mozliwie najbardziej tą skóre, ja tej masci nie załowałam, grubo jej dawałam, bo wiadomo częśc i tak pampers wytrze. a teraz tzn, juz pod koniec odparzenia zastosowalam tą maść wazelinową od lekarza robioną z kwasem bornym i witaminam. i smaruje tez grubo i odpukac nic sie nie dzieje. bo odparzenia sie robia kiedy dziecko ma przesuszoną skóre, a przeciez sudocrem wysusza, ja zawsze uzywałam go na twarz jak mi sie jakas krostka robila. takze jesli juz to masc, a alantan przez chwile tez uzylam ale tez masc . zycze powodzenia, bo chcialoby sie efekt miec od razu, ale to musi niestety potrwac.

do nas wczoraj wieczorem wpadli znajomi, spoznieni tylko 2 godziny!!, bbyli dopiero o 20!!! jak ja sie klade spac o tej porze, takze wszytsko sie rozregulowalo, i Tymo sie przebudzil o polonocy, tż zaczał z nim gadać na przewijaku w czasie zmiany pieluchy i maly nie spal do 3 rano!!! ale ja sie polozylam spac. a tż się męczył, sam sobie winien!!!. ja w nocy za rada kolezanki psycholozki stosuje zasade, ze jest przyciemnione swiatlo, nie chodze z nim po domu, nie mowie do niego ,a jak placze to go dotykam po twarzy. no al e jak tż zaczał tak do niego mowic ze Tymo rekoma i noggami machał na całego no to nie dziwne ze dziecko zasnac nie chcialo po jedzeniu potem. na głupote nie ma mocnych.
heh, dokladnie to samo mojemu powtarzam, jak w nocy do dziecka wstaje, żeby przewinął szybko i po cichu, a nie konwersacje z nim nawiązywał, ale nieeee, nie słucha i potem musi usypiać
a znajomi - masakra, nie znoszę, jak mi się ludzie umówieni spóźniają, a przy dziecku, które jakiś plan dnia jednak musi mieć, to jeszcze gorzej...

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
TADADADAM TADADADAM Z WIELKĄ PRZYJEMNOŚCIĄ PRAGNĘ POINFORMOWAĆ ŻE OSTATNIE DZIECKO WĄTKOWE JEST JUŻ NA ŚWIECIE PRZED CHWILĄ DOSTAŁAM SMSKA OD ANESSY

"Z wielką dumą i radością informujemy, że nasz synek Adriano pojawił się na świecie dziś o godzinie 13.15. Waży 3970g - najszczęśliwsi rodzice na świecie Ania i Dario"

aż się łezka w oku kręci że to już koniec poczekalni naszej ale mamusi gratulujemy
brawoooooo! Czekamy na nią! GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić do mojego obecnego wyglądu, najchętniej ubrałabym się w jakąś burkę, żeby tylko twarz mi było widać (i jeszcze stopy mogłoby, bo wreszcie są znowu chude). Planuje zacząć jeździć na rolkach, gdy się wypogodzi.

A mąż w ramach mobilizacji do odchudzania kupił mi czekoladę

WIELKIE GRATKI ANESSA
jeju, ja mojego męża proszę, żeby mi czekoladę kupił, jak będzie z pracy wracał, a ten mi mówi, ze nie bo dziecko uczulę tylko że juz jadłam i małemu nic nie było
sama sobie kupię, tylko teraz padać zaczęło i nici ze spacerku

Cytat:
ANESSA-Gratulujeklaski :
Dziewczynki od dwóch dni mamy Eryka w domu nareszcie wyzdrowiał .Mały przesypia całe noce o 20 go kapiemy około 21 zasypia spi do 3 lub 4 nad ranem dostawiam go do cyca i dalej zasypia do 9.Gorzej jest w ciagu dnia bo najchetnniej cały czas by ssał ,ale przynajmniej jestesmy wyspani.Ja uzywam linomagu i jestem bardzo zadowolona
super, że już w domku

Cytat:

a my dziś zaliczyliśmy wypad dłuższy do miasta z tżtem 50km w jedna strone. maly został z mamą. wyjechaliśmy ujechaliśmy kawałek i przestały działać kierunkowskazy takze z 3 godzin przesunelo się na 5 musielismy 2 razy elektryka odwiedzic a i tak auto nie naprawione
na dodatek piers miałam prawa jak kamien bo od nocy nie sciagalam pokarmu ani maly nie jadł z niej... masakra jak bolala probowalam w aucie recznie sciagac ale malo to dalo... jak wrocilismy to w ciagu 6 minut mialam z tej jednej piersi ponad 100ml
no nieźle mała mleczarnia

Stary 2011-05-07, 17:12   #3335
agus87
Zakorzenienie

to naszej dzisiaj tyle gili zielonych wyciagnelam, ze szok
do tego pokasluje
goraczki nie ma
je chetnie
ale spi malo w dzien
w nocy spi
Stary 2011-05-07, 17:24   #3336
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Nie lubie biegac, ale co zrobic;p. Wozek mamy sportowy, wiec bedzie ok. Ze zwyklym bym chyba sie nie zdecydowala;p. Silowni nie lubie;p.
Jutro jesli nie bedzie padac jedziemy sie wspinac... zmianami(chociaz mala na bank bedzie spala ), bo juz czytalam kilka razy w gazecie, ze dzieciaki z wozkow porywali w okolicy, wiec ryzykowac nie bd

Twoja wina, bo napisalas o czekoladzie(ktora ja caly czas jem:P) i pryzpomnialaas mi ze tz ostatnio kupil paczki;p...

Mala dalej spi;p
ja kiedyś chodziłam na siłownię i bardzo lubiłam, miałam ułożony plan treningowy na różne partie ciała. Najlepsze było, ze byłam jedyna dziewczyna ćwiczącą na przyrządach, bo reszta przychodziła tylko na aerobik lub rowerek/bieżnię.
Fajnie ci, bo moja chwile pospała i marudzi

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
właśnie o tym samym myślałam, weszłam na forum, żeby sprawdzić, czy się odzywała...

Miałam pisać rano ale mały nie dał
Z tego co pamiętam:
Harrods, myśmy też wychodzili ze szpitala z bilirubiną 12, tydzień później mieliśmy kontrolę i nikt już Krzyśkowi krwi nie pobierał, stwierdziła lekarka, że odrobinę żółty na buzi jeszcze, ale że je i tak ładnie przybiera, to nie ma sensu sprawdzać - przecież poziom 5 to jest bardzo mało... Jeśli dziecko Ci rośnie i je, to nie ma się co martwić

marsylia, medela calma próbowaliśmy użyć raz i też nie wyszło, ale pewnie spróbujemy jeszcze - stwierdziłam, że może jak miał mniej niż 2 tygodnie to jeszcze był za mały...

Śliczne dzieciaczki dziewczyny, traicionera, świetny ten sportowy bodziak dla Nadii
właściwie to jest chłopięcy bodziak, ale podobają mi się takie ciuszki tez. Sa takie zadziorne

Cytat:
heh, dokladnie to samo mojemu powtarzam, jak w nocy do dziecka wstaje, żeby przewinął szybko i po cichu, a nie konwersacje z nim nawiązywał, ale nieeee, nie słucha i potem musi usypiać
a znajomi - masakra, nie znoszę, jak mi się ludzie umówieni spóźniają, a przy dziecku, które jakiś plan dnia jednak musi mieć, to jeszcze gorzej...

brawoooooo! Czekamy na nią! GRATULACJE

jeju, ja mojego męża proszę, żeby mi czekoladę kupił, jak będzie z pracy wracał, a ten mi mówi, ze nie bo dziecko uczulę tylko że juz jadłam i małemu nic nie było

super, że już w domku

mój mąż tez gada w nocy do malej, np podczas przewijania, już mu przekazałam, ze to rozbudza dziecko.
czekoladę jadłam już w szpitalu, gdy nic innego nie miałam do przegryzienia, a padałam z głodu i Naduni nic nie było.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:33   #3337
87czarna
Zakorzenienie

Anessa moje gratulacje!!! Zdrówka Wam życzę i wracajcie szybko do nas

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:54   #3338
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
do tego pokasluje
goraczki nie ma
je chetnie
ale spi malo w dzien
w nocy spi
No zielone, to badzo prawdopodobne, że jest to przeziębienie.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 17:56   #3339
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny pomóżcie...o co może chodzić mojemu dziecku może już byl ten temat poruszany, ale już jestem wykończona dzisiejszym dniem i nie chce szukać.

Otóż dziecko nie śpi praktycznie cały dzień. PRzysypia na cycu, odklładam go i za 5 minut sie budzi i płacze. Jak go przystawiam do cyca to macha głową i wystawia język. Ten język to praktycznie po jedzeniu jak i przed jedzeniem wystawia. Co on może sugnalizowac:/ Tak jest już drugi dzien. W poniedziałek pojde chyba do lekarza z nim jak dalej tak bedzue

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 18:01   #3340
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
gile nie mają nic wspólnego z sapką, tak jak iza mowi sapka to obrzęk błony sluzowej noska a gile to gile mnie się wydaje że katar jest wtedy jak jest tak dużo gili i raczej rzadkie a mój oli ma np takiego gilka rz dziennie więc to chyba nie katar?

jasne że jeden gil dziennie to nie katar

nooo to mieliście wypad do miasta
Stary 2011-05-07, 18:10   #3341
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Wanilia Nadia przesliczna i jaka ma super opaskę
Koleżanka jakas nie bardzo

Dzisiaj kończymy dwa tygodnie

dziękujemy

gratulujemy dwóch tyg

iweczka trzymam kciuki

Tajka dziękujemy no i gratulujemy 5 tyg

Cytat:
TADADADAM TADADADAM Z WIELKĄ PRZYJEMNOŚCIĄ PRAGNĘ POINFORMOWAĆ ŻE OSTATNIE DZIECKO WĄTKOWE JEST JUŻ NA ŚWIECIE PRZED CHWILĄ DOSTAŁAM SMSKA OD ANESSY

"Z wielką dumą i radością informujemy, że nasz synek Adriano pojawił się na świecie dziś o godzinie 13.15. Waży 3970g - najszczęśliwsi rodzice na świecie Ania i Dario"

aż się łezka w oku kręci że to już koniec poczekalni naszej ale mamusi gratulujemy
GRATULUJE KOCHANA
ehh wzruszyłam się

kochane chciałam wam bardzo podziękować za te miesiące jesteście super

mora super że już wszystko w pożądku

ahtaga
może gazy moja tak macha głową po jedzeniu dopóki nie odbeknie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 18:15   #3342
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ahtaga
może gazy moja tak macha głową po jedzeniu dopóki nie odbeknie
po odbeknięciu też tak jest:/
probuje złapać sutka machając głową. Jak złapie to znowu odpycha się, denerwuje i znowu macha i szuka i po chwili wypluwa

teraz znowu usnął przy cycu i 5 minut nie minelo i juz sie wybudzil i placze;/

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333

Edytowane przez Ahtaga
Czas edycji: 2011-05-07 o 18:21
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 18:49   #3343
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
po odbeknięciu też tak jest:/
probuje złapać sutka machając głową. Jak złapie to znowu odpycha się, denerwuje i znowu macha i szuka i po chwili wypluwa

teraz znowu usnął przy cycu i 5 minut nie minelo i juz sie wybudzil i placze;/
Mój tak ma jak ma gazy, albo brzuszek go boli, albo też zanim kupkę zrobi.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:08   #3344
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Za tydzień w niedzielę mam komunię i myślicie, że mogę wziąć małą ze sobą? Może zacznę ją werandować w pryszłym tygodniu i np w piątek pierwszy spacerek? Czy to może za wcześnie bo urodziła się 3 maja?
myślę, że możesz jak zaczniesz wcześniej powoli wychodzić

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
załączam fotki Kacperka i pozdrawiamy wizażowe ciocie :
1. kąpiel
2. minka
3.z babcią
super Kacperek

Cytat:

Anesska GRATULACJE!!!!!

Cytat:
ANESSA-Gratulujeklaski :
brawo
nareszcie jesteście w domku razem

Cytat:
łał no to mieliście przygody, muszę i ja zacząć zostawiać z kimś małego tylko moja mama jutro jedzie do senatorium na trzy tygodnie, a teściowa, to się jkeszcze trochę boi małego, że coś mu zrobi muszę poczekać aż mama wróci i mały trochę urośnie, na razie pozostaje tylko tż

Cytat:
my Tobie też dziękujemy

mi też jakoś tak dziwnie na sercu, dopiero co się dowiedziałyśmy o ciąży....

Cytat:
dziewczyny pomóżcie...o co może chodzić mojemu dziecku może już byl ten temat poruszany, ale już jestem wykończona dzisiejszym dniem i nie chce szukać.

Otóż dziecko nie śpi praktycznie cały dzień. PRzysypia na cycu, odklładam go i za 5 minut sie budzi i płacze. Jak go przystawiam do cyca to macha głową i wystawia język. Ten język to praktycznie po jedzeniu jak i przed jedzeniem wystawia. Co on może sugnalizowac:/ Tak jest już drugi dzien. W poniedziałek pojde chyba do lekarza z nim jak dalej tak bedzue
mój ma tak przy każdym jedzeniu, pani doktor powiedziała, że tak się mały denerwuje np że mu słabiej leci
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:13   #3345
87czarna
Zakorzenienie

Ahtaga u mnie była dosłownie identyczna sytuacja i okazało się,że Maja miała alergie na moje mleko,przez co pojawiły się kolki! Odkąd jest na mm wszystko się zmieniło i dziecko całkiem inaczej mi funkcjonuje!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-07, 19:23   #3346
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
my Tobie też dziękujemy

mi też jakoś tak dziwnie na sercu, dopiero co się dowiedziałyśmy o ciąży....
Stary 2011-05-07, 19:27   #3347
Krusiak
BAN stały

ŁLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOO OOO ANESSA nareszcie ;-) GRATULUJE
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:29   #3348
87czarna
Zakorzenienie

OJ,ja tez często wracam pamięcią wstecz,kiedy chodziłyśmy jeszcze z brzuszkami...

To wszystko jest takie niesamowite!

Stary 2011-05-07, 19:34   #3349
traicionera
Zakorzenienie

Już wszystkie nasze słodziaki są po drugiej stronie brzuszków.
I czas zgasić światło w poczekalni.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-07, 19:36   #3350
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
OJ,ja tez często wracam pamięcią wstecz,kiedy chodziłyśmy jeszcze z brzuszkami...

To wszystko jest takie niesamowite!
ojjj
okres ciąży będę zawsze wspominać z uśmiechem na ustach

ja ma dzisiaj ciężki dzień, jakoś tak depresja mnie dopada, nie wiem czemu,
a tutaj jeszcze takie nostalgiczne nastroje

dziewczyny, czy wy też macie wahania nastrojów,
czy tylko ja jestem taka inna,
i nie umiem się odnaleźć tak długo w nowej sytuacji
Stary 2011-05-07, 19:41   #3351
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki . Ja w sumie wiem, że 5 to nie jest wysoki poziom. A mały je ładnie i ładnie przybiera na wadze - przez ostatni tydzień przybrał 400g.
Stary 2011-05-07, 19:44   #3352
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ojjj

Czasem się zdarza, mnie na psychice głównie siada brak codziennego kontaktu ze znajomymi, praca to już mi się po nocach normalnie śni, tak tęsknię Nie mogę się doczekać wizyty w robocie, czuje się, jakbym normalnie na wycieczkę gdzieś jechała.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-07, 19:45   #3353
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam wahania nastrojów, szczególnie jak jestem bardziej zmęczona (bo zmęczona i niewyspana to jestem cały czas). I jeszcze cały czas tęsknię za moim brzuszkiem. bardzo lubiłam być w ciąży i to oczekiwanie ... to było bardzo przyjmne uczucie. I czułam się taka ... wyjątkowa. A teraz ciągłe zmęczenie ... wtedy wystarczy mi popatrzeć na mój kochany skarb i od razu mi wszystko przechodzi i jak go karmię i on wtula się w moją pierś i je z błogim spokojem ... bezcenne .
Stary 2011-05-07, 19:45   #3354
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ojjj

nie tylko Ty, ja też ciągle płacze, a to że sobie nie radzę, a to że mały daje w kość, a innym razem znowu ze szczęścia, że dopiero co go w brzuszku nosiłam, a tu takie małe cudo już jest z nami

czasami to sama mam siebie dość, ale zwalam winę za te hormony, daje im 6 tygodni żeby się uspokoiły
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 19:48   #3355
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
nie tylko Ty, ja też ciągle płacze, a to że sobie nie radzę, a to że mały daje w kość, a innym razem znowu ze szczęścia, że dopiero co go w brzuszku nosiłam, a tu takie małe cudo już jest z nami

czasami to sama mam siebie dość, ale zwalam winę za te hormony, daje im 6 tygodni żeby się uspokoiły
ja się często rozklejam, jak patrze na Nadunie, ze taka mała, bezbronna, ze tak szybko sobie urośnie, normalnie psychol ze mnie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-07, 19:53   #3356
Mirabilka
Zakorzenienie

Trafiłam jeszcze raz do lekarza z małym bo oprócz - wysypki doszły zielone śluzowate kupki a dziś przyjmowała jego lekarka specjalistka od pediatrii no i na twarz mam cutivate na noc smarowac - i za 3 tyg jak pojedziemy na szczepienia a nic się nie poprawi ( bo mamy obserwowac małego +oczywiście krochmal) to zaczynamy wprowadzac na zmiane ze zwykłym mlekiem mleko te na recepte typowe na skaze i znów obserwowac - bo jak sama lekarka stwierdziła póki mały przybiera na wadzę ( a znów w tydzień 200g) i wypróżnianie regularne - to nie ma co odrazu mówic, że to skaza - no to 3 tyg czekamy i się obserwujemy.

Ale bynajmniej coś się dowiedziałam - bo jak te kupy zielone zobaczyłam to już miałam dziś dosyc

A dziś na spacerku byłam z małym od 14-19 - póżniej 30 min na orbitreku wytrzymałam i czekam na koniec połogu i dojdzie do tego sauna bo nie wiem czy w połogu można - i czekam aż wcisnę się w 38 )

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-05-07 o 19:55
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:18   #3357
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
do tego pokasluje
goraczki nie ma
je chetnie
ale spi malo w dzien
w nocy spi
jak pokasłuje to bym sie skontaktowala z lekarzem jednak...

Cytat:

ehh zjadłabym czekolade ale jeszcze sie boje

no mleczarnia szkoda ze nie zawsze

Cytat:
jasne że jeden gil dziennie to nie katar

nooo to mieliście wypad do miasta
aj tylko się wkurzyłam dobrze ze nam w d.... nikt nie wjechal bo bez kierunkowskazow 50km jechaliśmy

Cytat:
GRATULUJE KOCHANA
ehh wzruszyłam się

ehh teraz to ja się wzruszyłam
rejestrując się na wizaż pomyslałam sobie: fajnie będzie zapisze sie na watek tych mamus marcowo kwietniowych zawsze to jakies rady dostane wiecej bede wiedziec.
dziewczyny... w zyciu bym nie przypuszczala ze mozna sie tak zzyc przez internet. i ze ta sie przywiaze do was przez te 9 miesiecy...tez dziekuje

Cytat:
łał no to mieliście przygody, muszę i ja zacząć zostawiać z kimś małego tylko moja mama jutro jedzie do senatorium na trzy tygodnie, a teściowa, to się jkeszcze trochę boi małego, że coś mu zrobi muszę poczekać aż mama wróci i mały trochę urośnie, na razie pozostaje tylko tż

mój ma tak przy każdym jedzeniu, pani doktor powiedziała, że tak się mały denerwuje np że mu słabiej leci
ale powiem ci że jak wracalismy to juz myslalam o tym ze niedługo przytulę Oliwierka stesknilam się strasznie nie wyobrazam sobie zostawić go na np 2 dni

Cytat:
codziennie... codziennie raz placze z bezsilnosci, raz z niewyspania, a raz ze szczescia Kocham mojego brzdaca najbardziej na swiecie ale czasem tak sobie mysle ze macierzynstwo to jednak strasznie ciezka sprawa tak to zostalo skonstruowane - ciezko jest ale wystarczy popatrzec na swoje dziecko i wszystko przechodzi

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:22   #3358
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

mój tak robi jak jest zdenerwowany i głodny...

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Dzięki . Ja w sumie wiem, że 5 to nie jest wysoki poziom. A mały je ładnie i ładnie przybiera na wadze - przez ostatni tydzień przybrał 400g.
i to najważniejsze

kąpaliśmy dziś małego po raz pierwszy w wiadrze tummy tub
Jego mina - bezcenna - głębokie zdumienie żadnych wrzasków płaczu, potem spokojniutko dał sobie buźkę wyczyścić i zrobić masaż
Wrzucę zdjęcie, jak zrzucę z aparatu

Stary 2011-05-07, 20:28   #3359
patrycja_22
Rozeznanie

Anessa ogromne gratulacje kochana Wreszcie się doczekałaś

wanilia kochana jesteś

czarna też myślę, że te 9 miesięcy a później dzidziuś to niesamowite przeżycie i też często wracam wspomnieniami do tego jak to było z brzuszkiem Wtedy mi się tak miło na sercu robi. Przez cały ten czas planowałyśmy i rozmyślałyśmy jak to będzie kiedy dziecko się już pojawi a tu ledwo człowiek się obejrzał a wszystkie maluszki już z nami

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-05-07 o 20:33
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-07, 20:29   #3360
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
jak pokasłuje to bym sie skontaktowala z lekarzem jednak...

ehh zjadłabym czekolade ale jeszcze sie boje

no mleczarnia szkoda ze nie zawsze

aj tylko się wkurzyłam dobrze ze nam w d.... nikt nie wjechal bo bez kierunkowskazow 50km jechaliśmy

ehh teraz to ja się wzruszyłam
rejestrując się na wizaż pomyslałam sobie: fajnie będzie zapisze sie na watek tych mamus marcowo kwietniowych zawsze to jakies rady dostane wiecej bede wiedziec.
dziewczyny... w zyciu bym nie przypuszczala ze mozna sie tak zzyc przez internet. i ze ta sie przywiaze do was przez te 9 miesiecy...tez dziekuje

ale powiem ci że jak wracalismy to juz myslalam o tym ze niedługo przytulę Oliwierka stesknilam się strasznie nie wyobrazam sobie zostawić go na np 2 dni

codziennie... codziennie raz placze z bezsilnosci, raz z niewyspania, a raz ze szczescia Kocham mojego brzdaca najbardziej na swiecie ale czasem tak sobie mysle ze macierzynstwo to jednak strasznie ciezka sprawa tak to zostalo skonstruowane - ciezko jest ale wystarczy popatrzec na swoje dziecko i wszystko przechodzi
ja do was tak na poważnie dołączyłam pod sam koniec, bo wcześniej nie miałam czasu na internet, ale tez się zżyłam, no i bez was bym asie nie ogarnęła z wyprawka, którą tez na ostatnia chwile robiłam Byłyście dla mnie taka szkołą rodzenia w pigułce i jednocześnie grupa wsparcia.

Cytat:
mój tak robi jak jest zdenerwowany i głodny...

i to najważniejsze

kąpaliśmy dziś małego po raz pierwszy w wiadrze tummy tub
Jego mina - bezcenna - głębokie zdumienie żadnych wrzasków płaczu, potem spokojniutko dał sobie buźkę wyczyścić i zrobić masaż
Wrzucę zdjęcie, jak zrzucę z aparatu
wrzucaj wrzucaj, chwile się zastanawiałam nad kupnem tego wiaderka, ale w końcu zrezygnowałam.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości