Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 08:44   #691
81gosia
Zadomowienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
brzucholek pokaźny fajnie wyglądasz
dzięki
a czy brzucho wielki - chyba nie ale coraz okrąglejszy się robi - chyba na fotach aż taki wyszedł, bo wieczorne

Jak wczoraj weszłam do znajomych (maż już tam był) to aż mu się oczy zaświeciły z wrażenia, że tak wyglądam. Od razu się chwalił kolegom jaki brzusio No i w tej bluzce mnie jeszcze nie widział, bo szlam prosto ze sklepu A co sobie będę żałować

Wieczorem sie przyznał, ze mu się strasznie podobałam i dekold i brzusio i ogólnie tak bardzo pozytywnie

No to teraz by sie przydał jeszcze fryzjer
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 08:46   #692
anciaahk
kosmitka

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Kochani Ci mężowie, mój wczoraj mnie obudził i mówi, że tak ładnie wyglądam po przebudzeniu , ja w lusterko - a tu roztrzepana, oczy podkrążone, cera ziemista. Ale skoro mu się to podoba, to ok. Tylko może on coś bierze na dobre samopoczucie??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 08:49   #693
kapka
Zadomowienie

helloo..słonko świeci !!

gosia-a te ciuszki dla maleństwa kupiłaś po promocji?Ile kosztowały?

Ostatnio też zakupiłam w Pepco spodnie takie "lniane" za 29.90, czasami cos fajnego sie trafi

Co do problemów lokomocyjnych to nie do końca się zgadzam.Nie można wszystkie dzieci wsypać do jednego wora.
Na przykładzie mi najbardziej znanym-moja córa od małego wszędzie z nami jeździ i nie miała od razu choroby lokomocyjnej tylko z czasem ja nabyła. Czasami potrafiła przejechać 400 km bezproblemowo, a czasami nie ujechaliśmy dobrze 40 km i wymiotowała.

Przyczyną choroby lokomocyjnej jest brak zgodności bodźców, sygnałów wzrokowych i błędnika, odbieranych przez mózg. Podczas jazdy wzrok odbiera zmianę otoczenia, co mózg interpretuje jako ruch, jednak błędnik, jako narząd równowagi, nie odnotowuje zmian położenia ciała. Reaguje jednak na inne siły powstające podczas jazdy (hamowanie, przyspieszanie, kiwanie) co w efekcie skutkuje brakiem zgodności tych bodźców z określoną sytuacją.(www.wikipedia.pl)

danika- oglądaj oglądaj jak masz takie możliwoscizdaj relacje z tych dzisiejszych, ja mam akurat wolne wieczory przez najbliższy tydzień więc będe ogladać

dziewczyny można jeść wędzona rybe, bo wiem że surową nie a jak to się ma do wędzonej?

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:00   #694
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
No air ja myślę, że dziewczyny mają rację, skoro lekarz uprzedzał, a Ty masz tylko plamki, to nie warto panikować. Chyba 3 raz się Ciebie spytam - skąd te bóle brzucha, wyjasniło się? Bo o krwi czytałam - skąd, ale trafiłaś do lekarza z bólami brzucha i jestem ciekawa jak on to zdiagnozował.
Nie mam jeszcze wypisu, może tam coś napiszą na ten temat, bo w szpitalu nic mi nie powiedzieli. Zajęli się głównie tym krwawieniem, na ból brzucha dostałam nospę, a na usg nie było widać żadnej przyczyny bólu brzucha...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:07   #695
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Nie kojarzę żeby którakolwiek z nas robiła to badanie Tak ogólnie napisałam, bo np Aa2 miała podejrzenie toxo a jednak jest ok Dlaczego miałaś zlecone?
Natka po prostu ginka mi zleciła na ostatniej wizycie
W pierwszej ciąży nie pamiętam czy miałam to robione - do 26 tc chodziłam do innej lekarki, a ta widać ma takie system badań

Wiem, że dla dziecko nie jest to duże ryzyko, ale ponoć przy dodatnim HCV wzrasta ryzyko cholestazy ciążowej, która pojawia się przeważnie w III tymestrze, a w takim przypadku może być i wcześniej, przez co trzeba najczęściej leżeć w szpitalu, również do końca ciąży

Czytałam wczoraj sporo o tym jeszcze, ponoć wcześnie wykryta choroba da się leczyć z dobrymi rezultatami, najgorsze teraz dla mnie by było pójście do szpitala na dokładniejsze badania, bo jednak rozłąka z Grzesiem

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mis.hot mam nadzieje ze lekarz ci wszystko wytłumaczy i bedzie ok, ja tez jak miałam wyniki z toxo to byłam przerazona, dopiero jak konkretny lekarz powiedzial co i jak to mnie uspokoiło, teraz czekam na 22 tydzień zeby powtórzyć badanie postanowiłam mu zaufac mimo ze mogłabym dodatkowo zrobić ta awidność ale on nie kazał to juz nic na własną reke robić nie bede bo zaś dostane wynik którego nie dokładnie mi wytłumacza i bede panikowac, u Ciebei na pewno tez bedzie dobrze-trzymam kciuki
Ja swojej lekarce też ufam, w pierwszej ciąży miałam dziwne wyniki prób wątrobowych - podejrzenie cholestazy w III trymestrze, ale powtarzałam badanie i było ok
Jutro zadzwonię do ginki, zobaczymy co mi powie - myślę, że teraz i tak nic nie przyspieszę, to nie skurcze, że coś się dzieje, widać ta choroba siedziała we mnie dłużej

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A tak na marginesie - wrzucisz foty swoich psiaków - bo zdaje się,że ty Masz ONka i berneńczyka?
Potem coś wyszperam i wrzucę

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
znalazlam cos sprytnego na all. moze juz ktoras z was to widziala, ja na pewno w cos takiego sie zaopatrze.

http://allegro.pl/canpol-siateczka-g...589287885.html
Dla mnie zbędna rzecz - synek bez problemu nauczył się jeść/gryźć

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Mąż wczoraj zgodził się pomóc w fotach, ale od razu stwierdził, że to na pewno na wizaz. No i mamy 1 fotki brzusia 16 tydzień i 6 dni
Pięknie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:07   #696
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ale jestem zła na siebie. Tyle mam roboty a ciągle odkładam na później, przez co jestem w i jak jeszcze dzisiaj pojadę na komunię to już w ogóle nie wiem kiedy cokolwiek zrobię.

Mnie wczoraj też na wieczór zaczęło wszystko swędzieć, to chyba przez was bo wcześniej poswędziało chwilę ale nwet uwagi większej nie zwracałam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:19   #697
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dziś i do Lublina zawitało słońce, żeby jeszcze tak to szło z wyższą temperaturą

Biorę regularnie magnez, dalej mam drętwienie i co najgorsze złapał mnie dziś w nocy skurcz w nodze... poryczałam się odrazu bo ból niesamowity, biedny mąż wybudzony ze snu, odrazu niósł pomoc i masował.. eh, teraz mam dziwne uczucie w łydce, takiego nadwyrężenia mięśnia.
Kiedyś jak miałam podobne skurcze ze dwa razy , brałam magnez i przeszło, a teraz biorę magnez i się to pojawia

Za to lepiej z uchem, czasem tylko się przytyka i ciśnienie łapie a tak to słyszę ok

Nie mam na dziś pomysłu, widzę słońce, ale ciepło nie jest może jakiś spacer , ale jak tu męża namówić

Miss.hot, trzymam kciuki żeby było wszsytko dobrze

Gosia fajne ciuszki i brzuszek też

anciaahk ale masz męża kochanego mój to nawet nie powie takich słów typowy facet, raz się rozkleił tylko na ślubie

Nie zmarznijecie tam na komuniach, miłego dnia

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 09:25   #698
Aiszka22
Raczkowanie

Kasiuleczkakuleczka gratuluję kopniaczków!!!!

Gosia ale masz piękny brzuszek! I to w 17 tygodniu taki duży???? Ja też 17 a mam taki malutki....
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:26   #699
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
gosia-a te ciuszki dla maleństwa kupiłaś po promocji?Ile kosztowały?
mis niestety nie - SMYK - 22,99 ale mi się strasznie spodobały te wywijane rękawki rozm.56
kaftanik - 5-10-15 - 14,99zł z 20zł rozm. 68
pajac - 5-10-15 - 24zł przecena z 40zł i ma stópki antypoślizgowe i jest duży na 80cm, bo małych już mi starczy chyba

może ta przecena nie za wielka i cena tez nie jakaś maleńka ale mi sie spodobały to tylko moja mama umie wyniuchac cos w granicach 10zł ale w marketach a nie sklepach z ciuchami

---------------------

widzę że 5-10-15 ma e-sklep i te same ceny co w salonie, tylko jakości nie można dotknąć :
)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-08 o 09:31
Stary 2011-05-08, 09:33   #700
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Czytam Wasze opinie o lekarzach, że kilka osób gapi się na krocze czy źle traktują. Może ja jestem jakaś dziwna, ale nie mam z tym problemu. Może dlatego, że jestem po 2 operacjach, 1 zabiegu, mnóstwie wizyt.
ja też nie mam problemu, ważne dla mnie jest żeby niczego nie zaniedbali. Nic tez nie mam przeciwko studentom - w koncu muszą się jakoś nauczyć.

Cytat:
dzięki
a czy brzucho wielki - chyba nie ale coraz okrąglejszy się robi - chyba na fotach aż taki wyszedł, bo wieczorne

No to teraz by sie przydał jeszcze fryzjer
oj mnie tez fryzjer wzywa muszę się umowić na nastepny tydzien bo juz siwa jestem i urosły mi włosy za długie, nie lubie takich

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

Co do problemów lokomocyjnych to nie do końca się zgadzam.Nie można wszystkie dzieci wsypać do jednego wora.
Na przykładzie mi najbardziej znanym-moja córa od małego wszędzie z nami jeździ i nie miała od razu choroby lokomocyjnej tylko z czasem ja nabyła. Czasami potrafiła przejechać 400 km bezproblemowo, a czasami nie ujechaliśmy dobrze 40 km i wymiotowała.
bleee.... ja do tej pory tak mam czasem dojade do kielc np (150 km) i super jest, a czasem po 10 km do supermarketu jestem zielona a w dalsze trasy nie wybieram sie bez aviomarinu. Chyba ze prowadzę to wtedy problem znika

i wogóle nie jestem w stanie jechać autokarem ani samochodm, w którym wiszą te zapachowe choineczki czy inne wynalazki. Nawet w taksówce jak mi to zaleci to prosze zeby otworzył okno

no to ide sie ubierać - lody czekają mniam mniam
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:37   #701
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Kasiuleczkakuleczka gratuluję kopniaczków!!!!

Gosia ale masz piękny brzuszek! I to w 17 tygodniu taki duży???? Ja też 17 a mam taki malutki....
Nie płacz on się tylko taki wydaje na fotach. Moja mama to mówi ze go wcale nie widać. I ze czego ja chcę, bo dopiero za miesiąc to może coś będzie widać, a teraz to za wcześnie. I zawsze próbuje mi wmówić że się wypinam.
Ale faktycznie chyba jest świadoma, ze rośnie, bo teraz ja chodzę w jej spodniach, a był taki okres, ze jak mama odchudziła swoja piłeczkę to sie w moje mieściła

Ale o talii to już mogę zapomnieć
A wczoraj w sklepach było tyle ładnych kiecek nie dal mnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 09:39   #702
cotynato
Zakorzenienie

A u mnie wielkość stoi w miejscu już chyba z 4 tygodnie no trudno muszę się pogodzić z tym

Wymianka.
Stary 2011-05-08, 09:45   #703
19natka88
Zakorzenienie

Dzieńdoberek

81gosia
śliczne zakupy no i brzusio pokaźny

kasiuleczkakuleczka gratulacje ruchów A co do wielocytowania to w każdym poście na dole są trzy kratki, jeśli chcesz zacytować więcej to możesz przy każdym poście który chcesz, kliknąć tą środkową (taka karteczka) i jak dasz na końcu odpowiedz to te posty pojawią się w oknie edycji

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Natka po prostu ginka mi zleciła na ostatniej wizycie
W pierwszej ciąży nie pamiętam czy miałam to robione - do 26 tc chodziłam do innej lekarki, a ta widać ma takie system badań

Wiem, że dla dziecko nie jest to duże ryzyko, ale ponoć przy dodatnim HCV wzrasta ryzyko cholestazy ciążowej, która pojawia się przeważnie w III tymestrze, a w takim przypadku może być i wcześniej, przez co trzeba najczęściej leżeć w szpitalu, również do końca ciąży

Czytałam wczoraj sporo o tym jeszcze, ponoć wcześnie wykryta choroba da się leczyć z dobrymi rezultatami, najgorsze teraz dla mnie by było pójście do szpitala na dokładniejsze badania, bo jednak rozłąka z Grzesiem
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok

A my dzisiaj zakończyliśmy 23 tydzień

Cotka u mnie też był czas kiedy brzuch nie rósł a potem z dnia na dzień przybyło 2 cm

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-08 o 09:50
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 09:51   #704
81gosia
Zadomowienie

może uznacie, że mi odbiło ale człowiek z nudów ma różne dziwne pomysły, a ja mam dziś wolny dzień i siedzę sama, bo maż poleciał na zajęcia i wróci dopiero koło19.00. Będę musiała na spacer iść sama chyba że siostra jak wpadnie po południu to się ze mną wybierze.

Wracając do pomysłu.

Ponieważ w moim otoczeniu wszyscy zrobili się bardzo internetowi - oprócz mojego taty - komputera nie dotyka bo nigdy nie był mu potrzebny, postanowiłam zrobić sobie listę rzeczy, które potrzebne będą dzidzi i które mi się podobają, a jeszcze nie kupiłam. Listę z dokładnymi fotkami zamieszczę na Picassie i udostępnię rodzinie i znajomym. Może przynajmniej jak bedą chcieli coś kupić to kupią, to co mi sie podoba, a nie coś od czapy Może wygląda to trochę jak lista prezentów ślubnych, ale takiej nie mieliśmy, to teraz mogę zrobić.
Stary 2011-05-08, 09:57   #705
aa2
Zakorzenienie

dzień doberek
Gosia śliczne ciuszki wczoraj oglądałam takie same bo byłam i w syku i 5-10-15 a te w smyku to sama kupić chciałam , ale skupiłam sie na szukaniu prezentu wiec odpóściłam ale cięzko było za to w smyku wylukałam dużą maskotkę żyrafkę i juz chyba wiem co meżuś przytarga do spzitala jak urodze
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 10:13   #706
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Ja mam tak, że idę w jaki dzień chcę, byle by się tygodniami zgadzało tak jak mówi pani doktor. Bo rejestracja jest tego samego dnia rano. Miałam iść we wtorek (jak zazwyczaj) ale tym razem idę 26, specjalnie żeby zrobić sobie prezent na dzień matki
Oj ja też mam następną wizytę na dzień matki 26 maja i to będzie już połowa ciąży
Cytat:
Uff - nadrobiłam, ale wczoraj zasnęłam czytając.
Cały dzień byłam po za domem. Wróciliśmy koło 22.00.
Ale muszę powiedzieć, że popołudnie miałam dla siebie. Trochę jak wariatka od 14 do 19 łaziłam po centrum handlowym, aż się mąż uśmiał, że "tle można?" Za to mogłam po przymierzać ciuchy i przejrzeć wszystkie dziecinne. W 5-10-15 były przeceny i chyba tam tez ogólnie ceny są jakieś niższe. Nawet kilka rzeczy kupiłam (fotki na dole)

ja śpię jak suseł ale na prawym, a nad ranem ląduje na plecach. Co jest z tym spaniem na lewym? Kiedyś coś czytałam ale nie było wyjaśnione o co chodzi. My zawsze możemy z mężem się odwrócić z głowami na łóżku i załatwione. Wydaje mi się, że śpię na prawym ze względu na dostęp powietrza. po lewej mam męża a dalej ścianę.

bardzo chętnie
ja w CRO byłam tylko raz ok 7 dni w okresie sylwestrowym w Zagrzebiu, bardzo dobrze wspominam ten kraj i ludzi.
My tez mamy nadzieję że dzidzia będzie lubiła jeździć bo my uwielbiamy.
Co do choroby lokomocyjnej to ostatnio z mężem postawiliśmy teorię że chorobę tą mają dzieci, które od małego nie jeździły samochodem. My nigdy nie mieliśmy. Ja teraz nie bardzo mogę jeździć na tylnym siedzeniu, ani nic czytać ale to ze względu na kłopoty z błędnikiem w czasie jazdy. Z przodu mogę jechać zawsze i wszędzie. No jeszcze na serpentynach górskich wzrok mi wariuje, ale nigdy jak sama prowadzę.

a ja polecam wam wszystkie słone błota, przez chwile bolą te otwarte ranki a potem rewelacja - cera jak u małego dziecka. Byłam kiedyś na błotach w Grecji - upaćkana po szyję w błocie - coś cudownego. Rewelacyjne są też kosmetyki z morza martwego.

A ja bym przygadała tak żeby jej w pięty poszło. A i tż opiłowała od razu.

widziałam i znam z opowiadań i nadal mnie to nie przekonuje nie kupię, a jak dostanę od kogoś to i tak nie będę używać. Może się i latwo czyści, ale świadomość, że np. z każdym jabłuszkiem maluch ma w buzi jakąś siatkę - BLEEE
W jednym z opisów jest że można w tym podawać ciastka, żeby dziecko nie zakrztusiło się dużym kawałkiem, tylko nikt nie pomyślał jak niebezpieczne są okruszki z ciastek.

W fotkach zakupy dla maluszka, moja nowa bluzeczka z NEW YORKERA i spodnie z dzianiny, które mama wyniuchała w Pepko za 29zł
Mąż wczoraj zgodził się pomóc w fotach, ale od razu stwierdził, że to na pewno na wizaz. No i mamy 1 fotki brzusia 16 tydzień i 6 dni

ten kaftanik z misiem ma fajne zakończenie rękawków - jak sie wywinie to są łapki niedrapki i nie trzeba rękawiczek
Śliczny masz ten brzunio. Ja zaczęłam 17 tydz i u mnie widac cos tylko wieczorem

A tak wogóle to dzień doberek mamuśki
Stary 2011-05-08, 10:20   #707
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
dzień doberek
Gosia śliczne ciuszki wczoraj oglądałam takie same bo byłam i w syku i 5-10-15 a te w smyku to sama kupić chciałam , ale skupiłam sie na szukaniu prezentu wiec odpóściłam ale cięzko było za to w smyku wylukałam dużą maskotkę żyrafkę i juz chyba wiem co meżuś przytarga do spzitala jak urodze
ja na panieński dostałam miska wielkoluda
http://2.bp.blogspot.com/_iz26NEix3C...1600-h/mis.JPG
i chyba dość na razie tych wielkich pluszaków
Chociaż mam 2 upatrzone ale raczej dla siebie - jeden to Elmo
i tu na all http://allegro.pl/okazja-hit-elmo-50...591700116.html jest za grosze, a wczoraj w sklepie widziałam moze 10cm wiekszego za 330zł
a drugi to Miś uszatek http://2.bp.blogspot.com/_iz26NEix3C...h/img8630d.jpg
Stary 2011-05-08, 10:30   #708
kellysss
Zakorzenienie

czesc dziewczynki..

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Mam problem, a ponieważ Wy jesteście takie mądre i wspaniałe to myślę, że może mi pomożecie...
Jak pewnie większość z Was czytała miałam ostatnio (w piątek) "mały" zabieg w szpitalu (było to usunięcie przegrody błony dziewiczej(do tej pory tego nie rozumiem, no ale ok...)), lekarz powiedział mi, że po tym zabiegu mogę "trochę" krwawić... No ale to krwawienie utrzymuje się do teraz. Tzn. nie jest to mocne krwawienie jak przy miesiączce, po prostu przy każdym pójściu do toalety znajduję na podpasce plamkę krwi. Nic mnie już nie boli, tzn. może tylko czuję "tam" coś przy np. kaszlaniu albo kichaniu... No i nie wiem, czy to jest normalne po zabiegu? Ja nigdy wcześniej nie miałam żadnego robionego i stąd nie wiem jak to powinno wyglądać. Mama mówi, że tak to może być; TŻ pociesza że przeciez to miejsce trudnodostępne bez dostępu powietrza, więc napewno ciężko się zabliźnia; ale ja się jednak martwię, no bo zobaczyć "tam" krew, w naszym stanie to nic przyjemnego...
A wolałabym uniknąć pójścia do szpitala, bo po tym jak mnie ostatnio potraktowano strasznie się zraziłam, na samą myśl o rozkładaniu nóg przed tymi padalcami robi mi się słabo.
Co Wy myślicie o tym?
Mysle ze jezeli krwawienie sie nie nasila to moze to wlasnie trwac kilka dni
Tak jak juz dziewczyny pisaly...ranka jest w miejscu gdzie za szybko sie nie goi
takze cierpliwosci kochane...Niedługo pewnie ranka sie zablizni

Cytat:
Uff -

W fotkach zakupy dla maluszka, moja nowa bluzeczka z NEW YORKERA i spodnie z dzianiny, które mama wyniuchała w Pepko za 29zł

ten kaftanik z misiem ma fajne zakończenie rękawków - jak sie wywinie to są łapki niedrapki i nie trzeba rękawiczek
Zakupy bardzo ładne...
A brzusio zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Witam mamusie w niedzielny poranek.
Gratuluje kopniaczkow

Piszecie o opiece w ciazy w UK. Jest inna niz w Polsce, ale nie jest gorsza. Juz drugi raz jestem tu w ciazy i chwale sobie. Mam przemila polozna, ktor wyjasnia wszysstkie moje watpliwosci, jak potrzebowalam dodatkowych badan czy usg z Kuba nie bylo zadnego problemu. Co wizyta jestem wqzona, mam mierzone cisnienie i sprawdzany mocz. Slucham bicia serca-a jam serce bije to dzidzia jest ze mna. Nie potrzebuje usg na kazdej wizycie. Tu jest jedno na poczatku-genetyczne z potwierdzeniem wieku ciazy a potem polowkowe. Jezeli sa jakies zmiany w dziecku, znieksztalcenia to bedzie je widac. Jesli zmiany sa niepokojace to wykonuja dodatkowe usg tyle razy, ile potrzeba.
A porod to juz zupelnie inna historia niz w Polsce. faktycznie znieczupenie jest na zadanie i za darmo, rodzisz tak jak Ci wygodnie i poloznq sie dostosowuje. Kapiele, masaze, aromatoteria sa na porzadku dziennym. Jesli tyklo chcesz moze rodzic w wodzie.

W UK jest inaczej, ale na pewno nie jest gorzej.

Uff, przepraszam za elaborat.

Milej niedzieli mamusie i brzusie
Ja tez Cie popieram w tym...
tzn..tez uwazam ze wcale nie jest gorzej na wyspach z ciaza...
No i tak jak wszedzie co szpital to obyczaj

Mysle ze duzo zalezy tez na jakiego lekarza sie trafi..
Pierwsze dziecko tez tu rodzilam i ciaze tu spedzilam
i chociaz wtedy narzekalam na opieke to mysle ze jednak była ok...
Tez chcialam tak jak moje kolezanki w Pl usg co miesiac..
Jednak teraz mysle ze jest to zbedne

Terazniejsze opieka tez jest ok... chociaz na pierwszym usg trafiłam
niestety na jakas lekarke w pospiechu i zrobila mi usg ktore trwało 2 minuty..
Na którym nawet nie zobaczyla czy serduszko bije...
Zmierzyla tylko długosc dzidziola i tyle....
No ale coz....czasami tak bywa....

Milej niedzieli mamusie......

Stary 2011-05-08, 10:34   #709
cotynato
Zakorzenienie

Ale się wkurzyłam. Co ja mogę zrobić jak mi ciągle kradną zdjęcia moich butów na swwoje aukcje

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 10:38   #710
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam. Co ja mogę zrobić jak mi ciągle kradną zdjęcia moich butów na swwoje aukcje
a znzk wodny na fotkach?
Stary 2011-05-08, 10:41   #711
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
a znzk wodny na fotkach?
Nie robię swojego ( muszę zacząć) a ta osoba musiała wyciąć ten robiony przez portale na których te buty swojego czasu sprzedawałam- pokazywałam itp.

Wymianka.
Stary 2011-05-08, 11:17   #712
kellysss
Zakorzenienie

czytalyscie ??

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html

Stary 2011-05-08, 11:24   #713
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nie robię swojego ( muszę zacząć) a ta osoba musiała wyciąć ten robiony przez portale na których te buty swojego czasu sprzedawałam- pokazywałam itp.

wkurzające tro jest, kurcze jaby samemu nie mozna było sobie zrobić fotki!!! a to przeciez nie zgodne chyba z prawem jak ktos używa bez twojej wiedzy twoją fotke? czy sie myle? ale w sumie jak to sprawdzić?
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
czytałam- wow
Stary 2011-05-08, 11:28   #714
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Super wiadomości

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:36   #715
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Super wiadomości
dokładnie dobre wiadomości

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:45   #716
cotynato
Zakorzenienie

Ale się poryczałam .
Chciałam się ładnie ubrać na komunię. W końcu jadę do rodziny tż- bliskiej.
Zakładam sukienkę a ta ledwo do tyłka. Szukam butów i nie jestem w stanie ich nigdzie znaleźć. Normalnie nie wiem co teraz zrobić. Nie założę wysokich obcasów bo co sobie pomyślą, w balerinkach też średnio iść tym bardziej, że mam jedne czarne i nie są eleganckie... sukienki za krótkiej też nie wypada, ale teraz wszystkie za krótkie. Ta jeszcze niedawno była dobra. Normalnie ryczeć mi się chce i przymierzałam tą sukienkę 2 tygodnie temu i było ok.

Wymianka.
Stary 2011-05-08, 11:51   #717
lausanne
Wtajemniczenie

Wróciłam
to że Ty Agnieszka będziesz tęsknić za mną to oczywiste, siostro dzięki za miłe słowa Ja za Tobą też tęskniłam

Kochane wczoraj Konradek zaczął przytulac się do brzuszka i go załować i dotykac łapką tam gdzie się dzidziuś wybrzuszał/ruszal Az sie popłakałam ze wzruszenia. Potem na klubie wrzucę fotkę z tego wydarzenia (bo oczywiście tatuś fotograf musial uwiecznić pierwszy kontakt swoich dzieci) I swojego ONka też wrzucę, a co Ależ jestem szczęśliwa, jeju tak po prostu

Poza tym wyjazd był udany - dwa intensywne dni i zero bólu brzusia Za to dzis leżę jak betka na kanapie i odpoczywam

Ancia ja tez nie mam nic przeciwko temu że sie gapi na mnie tłumek lekarzy. Tzn wolę oczywiście kameralne badanie, ale po porodzie i pobyciu w szpitalu nic mnie nie zdziwi i chyba nie zawstydzi. Ale chamstwa niektórych lekarzy nie znoszę - jak rodzilam Konrada to na początku był na dyżurze okropny lekarz - nie tylko mi nie pomógł przy skurczach, które trwały dwie doby (następnego dnia przyszedł normalny gośc, zrobił mi szybki masaż, podal lek na przyspieszenie i poł godziny później już rodziłam) a rozwarcie nie mogło pójść dalej niż 2-3cm, bo "nie jestem od niego" to jeszcze jak mnie badał żeby sprawdzić jak rozwarcie i zrobił to bardzo bolesnie, a ja zróciłam na to uwagę to powiedział że jak zachciało mi się dziecka to teraz mam czego chcialam. Uwazam że niektórzy naprawdę minęli się z powołaniem...

Witam też nowe mamusie, bo jakies nowe nicki mi się rzuciły w oczy

No air cieszę sie Kochana że wszystko jest okAle jak będziesz dalej jutro/pojutrze krwawić to może dla pewności pójdź do innego lekarza, co?

Kapka jeśli dobrze pamiętam/kojarzę to Ty pisałaś, że mialaś twardnienie dołu brzuszka, ktore trwało kilka minut i puszczało. Mnie lekarz mówił że to też skurcze - nie musi byc taki normalny i bolesny, może właśnie objawiac się w ten sposób. Myślę że powinnaś sobie brać w takich przypadkach nospę i powiedzieć koniecznie o tym lekarzowi na kolejnej wizycie.

na resztę postów nie odpowiadam bo nie pamiętam co miałam pisać
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:52   #718
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Dziś i do Lublina zawitało słońce, żeby jeszcze tak to szło z wyższą temperaturą

Biorę regularnie magnez, dalej mam drętwienie i co najgorsze złapał mnie dziś w nocy skurcz w nodze... poryczałam się odrazu bo ból niesamowity, biedny mąż wybudzony ze snu, odrazu niósł pomoc i masował.. eh, teraz mam dziwne uczucie w łydce, takiego nadwyrężenia mięśnia.
Kiedyś jak miałam podobne skurcze ze dwa razy , brałam magnez i przeszło, a teraz biorę magnez i się to pojawia
Mnie jak na razie tylko raz zlapal w nocy skurcz w lydce i zastosowalam uslyszana rade - stope dociagnac maksymalnie do siebie - skurcz momentalnie przestal bolec ale nie minal od razu, musialam tak trzymac stope az minie, ale dopoki byla w tej pozycji to lydka nie bolala.

Cytat:
może uznacie, że mi odbiło ale człowiek z nudów ma różne dziwne pomysły, a ja mam dziś wolny dzień i siedzę sama, bo maż poleciał na zajęcia i wróci dopiero koło19.00. Będę musiała na spacer iść sama chyba że siostra jak wpadnie po południu to się ze mną wybierze.

Wracając do pomysłu.

Ponieważ w moim otoczeniu wszyscy zrobili się bardzo internetowi - oprócz mojego taty - komputera nie dotyka bo nigdy nie był mu potrzebny, postanowiłam zrobić sobie listę rzeczy, które potrzebne będą dzidzi i które mi się podobają, a jeszcze nie kupiłam. Listę z dokładnymi fotkami zamieszczę na Picassie i udostępnię rodzinie i znajomym. Może przynajmniej jak bedą chcieli coś kupić to kupią, to co mi sie podoba, a nie coś od czapy Może wygląda to trochę jak lista prezentów ślubnych, ale takiej nie mieliśmy, to teraz mogę zrobić.
Jak dla mnie bardzo dobry pomysl, bo chetnym ktorzy chca cos kupic rozwiazuje problem prezentu, a was ucieszy duzo bardziej. Ja z okazji slubu powiedzialam znajomym co chcielibysmy dostac, podzielili sie prezentami, ktore sluza nam do tej pory i pamieta sie duzo bardziej niz np kase od kogos.

Cytat:
Swietnie, ze jest nadzieja, ale niestety chyba zalezy to w duzym stopniu od szpitala i sprzetu jaki posiada

Odkrylam dzisiaj, po 6mcach mieszkania, ze przez 20 minut mam na balkonie slonce wygrzalam wiec dzisiaj buzke i rece. W tygodniu moze zrobie sobie przerwe krotka w tym czasie, bo to akurat jak slonce jest w szczycie a ja "w pracy"
Stary 2011-05-08, 11:53   #719
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się poryczałam .
Zakładam sukienkę a ta ledwo do tyłka. Szukam butów i nie jestem w stanie ich nigdzie znaleźć. Normalnie nie wiem co teraz zrobić. Nie założę wysokich obcasów bo co sobie pomyślą, w balerinkach też średnio iść tym bardziej, że mam jedne czarne i nie są eleganckie... sukienki za krótkiej też nie wypada, ale teraz wszystkie za krótkie. Ta jeszcze niedawno była dobra. Normalnie ryczeć mi się chce i przymierzałam tą sukienkę 2 tygodnie temu i było ok.
jeju może da się jeszcze coś kupic (ja tak czasem robię w ostatniej sekundzie...) albo cos wymyślisz
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:56   #720
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Ale się poryczałam .
To moze zaloz do niej jakies spodnie albo leginsy i potraktuj jak tunike? Zalezy jaka sukienka, ale efekt wcale nie musi byc zly A butow poszukaj jeszcze na spokojnie, pewnie "diabel ogonem nakryl" i za chwile sie znajda

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości