![]() |
#2101 |
Kici kici miau miau
|
Dot.: Atrederm
generalnie to sa zupelnie inne substancje i kazda moze zadzialac zupelnie inaczej
![]() trzeba sprobowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Rozeznanie
|
Bylam w piatek u dermatologa i dostalam nowa recepte - Locacid 0,05%. Lekarz powiedzial mi, ze dzialanie jest takie jak Artedermu 0,05%... wiec dlaczego mi zmienil preparat? No coz, lekarza sluchac trzeba. Chyba bede od Was uciekac...
![]()
#2104 |
Zakorzenienie
|
ja zaczelam z atre, tak mnie wysypalo na brodzie, a pracuje jako kosmetyczka i czuje sie fatalnie z taka zanieczyszczona cera!
![]() mam 0,025 %, uzylam 3 razy pod rzad na noc i dzis wlasnie nawilzam maseczkami, jeszcze tak podraznionej geby nie mialam ![]() ![]() czy atre pomogl komus na lojotok?? skora mi sie przetluszcza dosc mocno, a jednoczesnie jest mega wrazliwa
#2105 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Wtajemniczenie
|
Mam zwątpienie
![]() W poniedziałek nałożyłam Atrederm 0.05% (stosuję od miesiąca raz w tygodniu), i dziś (sobota) strasznie mi schodzi skóra, mam czerwone placki, a trzeba miziać się fitrem w tak słoneczny dzień, a na to makijaż.. bleee. Poza tym trochę przesadziłam w ostatniej aplikacji Atredermu ![]() (w czwartek byłam 15 min w saunie podczerwonej - hmm..) No i nie znalazłam jeszcze idealnego kremu z filtrem i cały czas testuję (dziś kupiłam ten- jutro wypróbuję).. muszę stanowczo przesunąć łuszczenie na środek tygodnia, ale teraz chyba zrobię trochę dłuższą przerwę ehh ![]() Tak tylko przyszłam się wyżalić. Wy mnie rozumiecie..
#2107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 00:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Zawsze przykladalam wacik do Atre, wstrząsałam raz butelkę i tym co na waciku przecierałam twarz jednokrotnie dotykając każdą część twarzy - teraz na wacik zaaplikowałam drugi raz Atre i w niektórych częściach powtórzyłam aplikację - i to był błąd ![]() Ja stosuję Cetaphil dermoprotektor+olej tamanu+HA z BU i hydrolat z kocanki/oczarowy. Dziś mam zamiar użyć jeszcze tej maski i może jutro będzie lepiej.. poza tym dziś trochę pomęczylam cerę próbami dwóch filtrów i ich zmazywaniem ![]() ![]() Jutro spróbuję Soraya SPF 45 (chyba nie za niski faktor?), ale na skórkach i suchych plackach to wszystko wygląda ![]()
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2011-04-16 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
dlatego trzeba je zrolowac
![]() w rowny miesiac zuzylam cala buteleczke atre, jutro ide po nastepna ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 00:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co znaczy rolować? Bo ja stosowałam olej tamanu i masowałam, ale bardzo lekko, bo cera podrażniona i niestety mam wypryski.
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Hej
Dołacze się jeśli pozwolicie. Złuszczam się Atre już ze dwa lata więc troche doświadczenia mam. Obecnie przechodzę kryzys psychczny z tym złuszczaniem związany ![]() Mogę się podzielić moją metoda aplikacji - jest wydajna i bezpieczna dla paluszków (paznokci - ktoś tu na nie narzekał). Wylewam odrobinę płynu do zakrętki - juz teraz wiem dokładnie ile mi schodzi na jeden raz na całą buzię - i w tym moczę pałeczke do uszu, i ta pałeczką, mocząc co jakiś czas, nakładam cały płyn z zakretki na buzię. Korzyść - raz nie dotykam go palcami, więc nie boje sie o reakcję z paznokciami ani skóre palców, dwa nie marnuje się płyn, bo pałeczka wchłania go mniej niz wacik ![]() Czemu nie moczę pałeczki w buteleczce? Bo tak robiłam na poczatku i zanim zuzyłam cały płyn, zmetniał mi totalnie, bo na pałeczce wsadzałam do niego scierane przy aplikacji skórki.... :/ fuj. Aha, Atre nie stosuję ze względu na trądzik tylko na inne problemy skórne wymagajace złuszczania regularnego ale zdecydowanie poprawiła się kondycja mojej skóry i żadko jakaś niespodzianka się pojawia. Wągry natomiast jak były tak są, nic ich ta kuracja nie rusza ![]() Edytowane przez noicojamamtuwpisac Czas edycji: 2011-04-20 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
u mnie zaczal się drugi tydzien z atre. Roznie nakładam, jeszcze nie wyczulam jaką czestotliwosc skora lubi / toleruje najbardziej. Chce zluszczyc sie w swieta, i wychodzi na to że jutro bede musiala solidnie nalozyc atre aby do poniedziałku wszytsko pieknie zeszlo.
Wszytsko wylazi mi na wierzch, ale to dobrze. Uzywam kwasow od lat, na zmiane z isotrexinem. A zaskornikow nic nie jest w stanie ruszyc. Dlatego tak licze na atre. poza tym, mam sporo stanow zapalnych na brodzie, co za dziadostwo. Wypalam to ![]()
#2115 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, właśnie zaczęłam używać płynu Artrederm. Stosowałam go tylko raz, bo dermatolog kazała mi go używac dwa razy w tygodniu, po upływie 2 tyg. 3razy. Wobec tego mam pytanie, czy na prawdę używanie filtrów jest konieczne, moja pani doktor nic na ten temat nie wspomniała, a i czy to jest odpowiednia para na używanie takich specyfików??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pora jaknajbardziej odpowiednia- dobry, fotostabilny filtr reaplikowany w ciągu dnia i nie masz się czego obawiać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
jeszcze ze 2 tygodnie z atre i odstawiam do jesieni.. bede tesknic
![]() Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2011-12-16 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
Ja dziś dostałam receptę na kolejną buteleczkę... I derma nie mówiła nic o odstawianiu na lato, ale w lipcu już spróbuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2119 | |
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() poczatkowo sie wkurzalam ze jest nieskuteczny bo stosowalam codziennie przez tydzien a tu nic ale jak zaczelam sie luszczyc w koncu to konca nie bylo widac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Rozeznanie
|
A może ktoś używał skinorenu? Jeśli tak to jakie wrażenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Raczkowanie
|
Ja również męczę moją facjatę atre
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Raczkowanie
|
dziewczyny kiedy odstawić atrederm, 17.06 wylatuje w ciepłe kraje. czy pora już zakończyć kuracje, czy jeszcze poczekać. Dodam , ze mam cerę bardzo podatną na przebarwienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
koniecznie odstaw już. kiedyś czytałam, że skóra jest "bezpieczna" 4-6 tygodni po odstawieniu. ale wysokie filtry tak czy siak będą potrzebne skoro jesteś podatna na przebarwienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Rozeznanie
|
Łuszczę się jak wąż podczas zrzucania skóry... atrederm+aknemycin plus+skinoren=totalna wylinka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
o ja niezla jestes
![]() nie wybacze sobie, ze tak pozno odkrylam atre ![]() ![]() ![]() stany zapalne zlagodzone ufff
#2129 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do stałych użytkowniczek - atre jest teraz na receptę czy nie? Bo swojego czasu kupowałam w aptece bez recepty, potrzebuję pilnie kupić i nie wiem czy załatwiać szybko lekarza, czy dostanę bez problemu
![]()
#2130 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.