|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35
Nie wiem, chyba pasuje jakiś kok/spięte włosy, żeby widać było plecy
Carmi ![]() Byłam w sklepie, Pani kasowała towar z prędkością karabinu maszynowego.
#4292 |
Zakorzenienie
|
Hejka!
Carmi też się właśnie zastanawiam czy iść już do księdza czy jeszcze nie trzeba. W ogóle to totalnie nie wiem od której strony podejść do tematu i jak to wszystko zorganizować. A Gwiazdeczka ślicznie wygląda no ale to piękna kobieta więc nic dziwnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziecko na pewno zmienia ludzi ale równocześnie potrzebuje mieć bezpieczny dom, z dwójką rodziców a nie konkubentami z nieustabilizowaną sytuacją prawną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sorry, ale w naszym przypadku konkubenci to też rodzice, wiesz? i uwierz mi, że małe dziecko ma w nosie, czy tata i mama mają ślub, czy nie mają. Zresztą ważne, zeby rodzice się kochali, a nie machali dziecku papierkiem przed nosem... A jeśli byłoby między nami dobrze po urodzeniu dziecka, to wzięlibyśmy pewnie ślub, gdy byłoby kilkuletnie (2, 3 latka?) - przynajmniej tak mi się wydaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie chciałabym mieć konkubentów za rodziców, osób które robią sobie dziecko i dopiero zastanawiają się czy będą w stanie wychować je w pełnym domu z miłością i poświęceniem. Już bardziej rozumiem rozwodników, którym najpierw przyświecają ideały ale coś po drodze nie wychodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Ilsa czy Ty naprawdę uważasz, że moje czy najeczki dziecko miało by złych rodziców, brak bezpieczeństwa i złe dzieciństwo dlatego, że żyjemy w związkach nieformalnych? Uwierz, że bycie dobrym i odpowiedzialnym rodzicem nie ma nic wspólnego ze ślubem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Najka to ta koleżanka o której kilka razy opowiadałaś? A przed pojawieniem się dziecka było między nimi ok? Jak się facet zmienił? A może to ona się zmieniła i np. przestała go zauważać?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ma piernik do wiatraka? konkubenci nie kochają swoich dzieci z założenia? zawsze chciałam mieć dziecko po ślubie, bo to takie lekko romantyczne,ale do myślania daje mi sytuacja mojej kumpeli, bo pokazuje, że ludzie, których znamy na wylot, potrafią się zmienić - on np. uciekał z domu, byle z nią nie być. ona zaczęła być dla niego mamą jego dziecka, a nie kobietą. w tej sytuacji lepiej, że rozstają się bez całego cyrku z rozwodem, a wcześniej z wydawaniem kuy kasy na wesele itp. poza tym tak jak mówię - dziecko byłoby na tyle małe, gdybyśmy się pobrali, że nie odczułoby konkubinatu rodziców w żaden sposób. ale tu mam na myśli raczej wpadkę (w sensie, gdybym zaszła w ciążę po oświadczynach, to pewnie nie czekałabym ze ślubem, ale gdybym zaszła, nie będąc zaręczoną, to z pewnością wolałabym poczekać na zaręczyny i ślub do narodzin dziecka). ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- tak, ta sama. klub. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi znajomi wzięli ślub po 13 latach związku, gdy ich syn miał chyba 4 czy 5 lat. Innych par takich nie znam - poza tą kumpelą w kryzysie (w sensie z dzieckiem bez ślubu, wszyscy jak zaciążą - biorą ślub). Poza tym smutne, że ważniejszy od uczucia jest dla Ciebie papierek. Wolałąbyś, by rodzice byli nieszczęśliwym małżeństwem niż szczęśliwym konkubinatem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- A ja jakbym zaliczyła wpadkę to chciałabym zaręczyn i ślubu. O ile facet by chciał. ![]()
![]() |
#4303 |
Zakorzenienie
|
Tutaj na pewno wybrałabym szczęśliwy konkubinat ale - być może pod wrażeniem sytuacji koleżanki - rozróżniasz tylko te dwie możliwości. A małżeństwo nie może być szczęśliwe ? A jak konkubinat się kocha to dlaczego muszą się jeszcze kolejne lata "testować" posiadaniem dziecka ? Mnie by to raniło a dziecko dla mnie powinno istnieć w pełnej rodzinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Zakorzenienie
|
Cześć Madziu!
![]()
#4305 |
Zakorzenienie
|
Ja zgodzę się z Ilsą, dziecko weryfikuje wszystkie plany. To nie jest tak, że ślub po dziecku nie jest możliwy. Oczywiście, że jest. Ale jest on odkładany, bo dziecko za małe, bo dziecko choruje, bo dziecko idzie do dzkoły, komuni etc. Nam się wydaję, że dziecko nie przeszkodzi w naszych planach. Ale to jest bardziej skomplikowane.
Mam znajomych, którzy zanim im się dziecko urodziło twierdzili, że ono nic nie zmieni, nadal będziemy się spotykać, imprezować, będą podróżować. Dziecko ma trzy miesiące, oni siedzą w domu i pracują na zmianę. Na nic innego nie mają czasu. Bo dziecko trzeba utrzymać, bo spłacić kredyt na mieszkanie. Podsumowując: dziecko naprawdę przewraca świat rodziców, a odkładanie czegokolwiek na po urodzeniu, może nie zostać zrealizowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |
Zakorzenienie
|
Czeeeeść
![]() Cytat:
![]() Ano. Tylko inny materiał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
http://uroda.onet.pl/fotogalerie/tri...eria-duzy.html
moim zdaniem porażkowo wygląda :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2011-05-08 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
małżeństwo może być szczesliwe, ja mam wrazenie tylko, ze wg Ciebie lepsze jest nieszczesliwe malzenstwo, bo rodzina pt. mama, tata, dziecko - jest niepelna (jak sama napisalas), bo rodzice nie maja slubu, co unieszczesliwia (w jakis niezrozumialy dla mnie sposob) male dziecko. ja slub bym wziela, jakby bobas byl maly. ale bardzo skromny i tani slub. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
A filmik faktycznie, rozbraja
![]() |
#4312 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Odprowadziłam K. na pociąg i już pojechał. Fajnie było. W ogóle od piątku jest mi fajnie. Miałam iść z koleżankami na koncert Perfectu, umówiłyśmy się na jakiegoś biforka w mieszkaniu dziewczyn. Było nas 8. Pogadałyśmy, popiłyśmy i ruszyłyśmy na koncert. Przed perfectem coś grało całkiem fajnie, a my poszłyśmy na mini wesołe miasteczko na tą taką ławkę co się kręci raz w jedną raz w drugą stronę. Tylko we 4 poszłyśmy, bo reszta stwierdziła, że nie dadzą rady utrzymać drinów w żołądku. Zeszłyśmy wyhuśtane, poszłyśmy po piwo i się bawiłyśmy, dopóki nie zaczął padać deszcz ![]() Ale i tak się z tego cieszę, bo w końcu gdzieś wyszłam z domu a naprawdę świetnie się bawiłam z dziewczynami. Oby więcej takich spotkań ![]() Wczoraj przyjechał K. (ten co idzie ze mną na wesele). Pogoda pod psem więc ze spaceru nici. Pojechaliśmy do Deichmana po buty na wesele dla mnie. Kupiłam sandały na obcasie, całkiem ładne, myślę, że nawet na egzaminy mogłabym je założyć bo takie dosyć eleganckie są. Później zamówiliśmy pizzę a po tym obiedzie poszliśmy do kina na "Jestem Bogiem". Uwielbiam Bradley'a Coopera- a raczej uwielbiam na niego patrzeć. Chyba jest moim typem mężczyzny, bo nie mogłam od niego oderwać wzroku. Ale film taki sobie. Po recenzji spodziewałam się czegoś lepszego. W każdym razie- nie nudziliśmy się. Po kinie wypiliśmy wino, pogadaliśmy o pierdołach i po 2 poszliśmy spać. Ja się nie wyspałam bo K chrapał :/ po śniadaniu poszliśmy do ogrodu botanicznego, bo dzisiaj pogoda jest piękna. W międzyczasie R. wrócił z Turcji i czekam aż się ogarnie, żeby w końcu z nim porozmawiać ![]() A zaraz się biorę do nauki, bo cięzki tydzień mnie czeka. Ale to zaaaraaaaz.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam: Bradly Cooper jest yummiiiiii
![]() Dopiero mnie kac puszcza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz próbuję afirmować, coby jakoś wrócić do świata żywych ![]() Aha, i zgadzam się z Najką i tak samo odbieram stanowisko Ilsy.
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
Justyna, a J. coś Ci już dał?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo widziałam już Gwiazdeczkę - wygląda pięknie! Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do okrągłych stołów - jeśli Wam zależy to może jeszcze poszukajcie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
i tak pewnei nikt na mnie uwagi nie zwroci ale znalazlam calkiem fajna miejscówke na wesele http://dworekwymyslow.pl co o tym sadzicie ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Rozmowa z Tż:
-Przyjdziesz na zupę groszkową? (tłumaczenie: Zupa Carmi bagienna de lux) -A jest już czy nie ma? (ja myślę ![]() -Jest gotowa -To będę za 20 minut o.O Normalnie jaki on jest interesowny ![]()
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak właśnie na wesele koło Lbn jechałam (ślub w Lublinie) i strasznie było dużo zamieszania z dojazdem i się jechało i jechało... Ale klimat świetny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.