Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później... - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 08:25   #1381
isza89
tree hugger

Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...

Linusiaczek, witaj z powrotem!
Stary 2011-05-08, 09:28   #1382
tigrinha
Zadomowienie

Patri, Nebula - uczę hiszpańskiego i angielskiego też czasem, ale głównie tego pierwszego. Patri, jak kupisz mikroskop, to mnie zaproś, co? (nie ma to jak wpychać się na bezczelnego) Mikroskopy są super!

Linusiaczek, my się chyba jeszcze nie znamy, witaj

Nie dziwię się, że Linusiaczek nie może się odnaleźć w wątku po kilku (tygo?)dniach nieobecności, ja po 24 godzinach niesprawdzania wątku nie mogę się połapać No nic, skoro już wstałam "rano" (jak na niedzielę), to zbieram tyłek w troki i idę na taniec na 10.30 (już od paru miesięcy nie mogę się zebrać). W ogóle to ostatnio zaczął mnie fascynować balet, może którąś z Was też? Jest w Wawie kilka kursów dla dorosłych, może któraś miałaby ochotę spróbować? W ogóle ostatnio naszło mnie na bycie "damą", hihi, nawet znalazłam kilka internetowych poradników na ten temat i czytam je sobie, kurczę, to by było takie super zawsze wiedzieć jak się zachować, nie tracić nigdy opanowania, elegancko się poruszać i mówić i generalnie być z siebie dumną. Dobra, kończę bredzić Do sklikania!
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 10:57   #1383
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Linusiaczkowa!!!!!!!Wieki Cię nie było! Cześć!!! Ja z tych starych ciągle jeszcze jestem! I będę!
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 11:29   #1384
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Patri, Nebula - uczę hiszpańskiego i angielskiego też czasem, ale głównie tego pierwszego. Patri, jak kupisz mikroskop, to mnie zaproś, co? (nie ma to jak wpychać się na bezczelnego) Mikroskopy są super!

Linusiaczek, my się chyba jeszcze nie znamy, witaj

Nie dziwię się, że Linusiaczek nie może się odnaleźć w wątku po kilku (tygo?)dniach nieobecności, ja po 24 godzinach niesprawdzania wątku nie mogę się połapać No nic, skoro już wstałam "rano" (jak na niedzielę), to zbieram tyłek w troki i idę na taniec na 10.30 (już od paru miesięcy nie mogę się zebrać). W ogóle to ostatnio zaczął mnie fascynować balet, może którąś z Was też? Jest w Wawie kilka kursów dla dorosłych, może któraś miałaby ochotę spróbować? W ogóle ostatnio naszło mnie na bycie "damą", hihi, nawet znalazłam kilka internetowych poradników na ten temat i czytam je sobie, kurczę, to by było takie super zawsze wiedzieć jak się zachować, nie tracić nigdy opanowania, elegancko się poruszać i mówić i generalnie być z siebie dumną. Dobra, kończę bredzić Do sklikania!
Ale faaaajnie...uczysz hiszpańskiego...naucz mnie
Ja to bym chciała pojechać do Hiszpanii, pozwiedzać Zakochałam się w zdjęciach z Barcelony

A ja dzisiaj strasznie kiepsko spałam, ale w wyniku tego wstałam dziś przed 7 i aktualnie próbuję skumać artykuł, z którego zrobię prezentację. Ale nie wiem czy na jutro mi się uda Pewnie nie...pozostaje mieć nadzieję, że ktokolwiek coś zrobi, bo jak nie to klęska

I przypomniało mi się, że mam w środę zaliczenie i nic nie umiem, a materiału jest masakrycznie dużo Jestem strasznie roztrzepana

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 13:36   #1385
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

dzien dobry moje drogie. witam sie z tymi, ktorych wczesniej nie spotkalam.
wczoraj mialam szalony dzien. zrobilam planowana od dluzszego czasu impreze. Bylo ciezko. Ale mam nowy (uzywany) stol jest bardzo fajny, chociaz nie powiem, nie jest ladny. Ale mam wrazenie, ze posiada to cos
poza tym, dzis ogarnelo mnie zniechecenie, smutek i brak energii. Nie wiem zupelnie dlaczego. Chyba mam jakies hormonalne proglemy, bo moj organizm zachowuje sie inaczej niz powinien...a nie powinien:/ no ale nic. zadowolona jestem z jednej rzeczy - wczorajszy sernik sie udal a bylo to dosc nietypowe, bo takiego twarogu na sernik to francuzi nie posiadaja. az soie pojde wziac, chociaz na wadze znow 56kg - min dlatego twierdze, ze cos jest nie tak, bo w ciagu dwoch tygodni mam wahniecia ok 2kg na wadze w gore i w dol.

zadania na dzis sa dosc proste
*ogarnac po imprezie
*pranie
*isc do przyjaciolki z sernikiem na 17...
*isc na francuski na 19...

zlapal mnie dzis jakis niedorzeczny strach, ze sobie nie poradzimy z TZtem
i w ogole jakos mi nieswojo a nie umiem okreslic przyczyny.
Stary 2011-05-08, 16:12   #1386
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
dzis ogarnelo mnie zniechecenie, smutek i brak energii. Nie wiem zupelnie dlaczego. Chyba mam jakies hormonalne proglemy, bo moj organizm zachowuje sie inaczej niz powinien...bo w ciagu dwoch tygodni mam wahniecia ok 2kg na wadze w gore i w dol.

zlapal mnie dzis jakis niedorzeczny strach, ze sobie nie poradzimy z TZtem
i w ogole jakos mi nieswojo a nie umiem okreslic przyczyny.
A jak z Twoimi miesięcznymi wahaniami hormonalnymi? Odczuwasz to jakoś? Ja bardzo, łapie kompletnego doła kilka dni - tydzień przed @. Zatrzymanie wody w organizmie i już masz wahnięcie wagi. Nie twierdzę, że tak jest, ale może?

Wyspałam się dziś, miałam korepetycje, potem TŻ wyciągnął mnie na słońce na spacer, właśnie wróciliśmy, za chwilę zamykam się w pokoju i piszę. W zasadzie tylko to mam na dzisiaj do zrobienia. Taki plan nie będzie trudno zrealizować, choć nie powiem, że nie odczuwam oporu przed usiądnięciem. Odczuwam. Na szczęscie wyeliminowałam wszelkie dystraktory. Powodzenia w realizacji planów. Do sklikania wieczorem lub jutro.
DO BOJUUUU!!!

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-08 o 16:13
Stary 2011-05-08, 20:01   #1387
fairytale
Raczkowanie

Cytat:
Jest w Wawie kilka kursów dla dorosłych, może któraś miałaby ochotę spróbować? W ogóle ostatnio naszło mnie na bycie "damą", hihi, nawet znalazłam kilka internetowych poradników na ten temat i czytam je sobie, kurczę, to by było takie super zawsze wiedzieć jak się zachować, nie tracić nigdy opanowania, elegancko się poruszać i mówić i generalnie być z siebie dumną. Dobra, kończę bredzić Do sklikania!
Ja też mysle o tancu, ale raczej o powrocie do salsowania.

A podkreslenie to jest moj zyciowy cel. ;D Najgorsze jest to, ze mimo nauki protokolu dypl i warsztatow z wystapien publicznych, wciaz nie mam pojecia jak sie zachowac. Popelniam mnostwo gaf. :/
Zapodaj moze linki do tych stron.

Dzisiaj mialam pracowity dzien... Zaraz odrobie jeszcze kilka artykulow i zapuszcze sobie jakis bollywoodzki film na odmozdzenie...
fairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:24   #1388
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
wstałam dziś przed 7 i aktualnie próbuję skumać artykuł, z którego zrobię prezentację. Ale nie wiem czy na jutro mi się uda
No jak idzie przygotowywanie prezentacji?
Ja mam przerwę. Po 4 godzinach ślęczenia nalezy mi się. Mózg mi się lasuje i szło jak po grudzie.

Cytat:
Patri, jak kupisz mikroskop, to mnie zaproś, co? (nie ma to jak wpychać się na bezczelnego) Mikroskopy są super!
OK!! Załatwione!
Cytat:
W ogóle to ostatnio zaczął mnie fascynować balet, może którąś z Was też? Jest w Wawie kilka kursów dla dorosłych, może któraś miałaby ochotę spróbować? W ogóle ostatnio naszło mnie na bycie "damą", hihi, nawet znalazłam kilka internetowych poradników na ten temat i czytam je sobie, kurczę, to by było takie super zawsze wiedzieć jak się zachować, nie tracić nigdy opanowania, elegancko się poruszać i mówić i generalnie być z siebie dumną. Dobra, kończę bredzić Do sklikania!
Fascynuje mnie balet, ale tylko jako widza. Jestem pelna podziwu co potrafi ludzkie ciało i ile ma gracji w ruchu, ale ja się na to nie piszę. Co do bycia "damą" nie "studiowałam" nic prócz savoir vivre i obserwacji. Jak zauważyłam nie przestrzega się nawet zasady, że posiłek jest skończony gdy sztućce są ułożone w konkretny sposób. Kelner widzi pusty talerz, to go zabiera :/ Albo: czy wiedziałyście, ze do pubu facet wchodzi pierwszy, a nie kobieta? To samo z restauracją gdzie nie ma kelnera, który prowadzi do stolika. Jak się za duzo wie, to przeszkadza to w zwykłym życiu, bo nagle wszyscy okazują sie byc chamami i prostakami :/
Stary 2011-05-08, 20:37   #1389
fairytale
Raczkowanie

To z wchodzeniem wiedzialam - w koncu to nie my kobiety mamy polowac na wolne miejsce,tylko faceci. A jak sa dwie pary i brak kelnera, to wtedy idzie pan, pani, pani i pan na koncu też (broni tylow? ).
Stary 2011-05-08, 21:13   #1390
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez fairytale Pokaż wiadomość
To z wchodzeniem wiedzialam - w koncu to nie my kobiety mamy polowac na wolne miejsce,tylko faceci. A jak sa dwie pary i brak kelnera, to wtedy idzie pan, pani, pani i pan na koncu też (broni tylow? ).
A czy wiesz ilu ludzi pojęcia o tym nie ma?
A czy wiesz, że jak facet wejdzie pierwszy, to baba, która nie wie będzie źle o nim myśleć?
A czy wiesz, że baba, która wie, będzie źle myśleć o facecie, który nie wie?
Zabawne?
Stary 2011-05-08, 21:33   #1391
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
No jak idzie przygotowywanie prezentacji?
Ja mam przerwę. Po 4 godzinach ślęczenia nalezy mi się. Mózg mi się lasuje i szło jak po grudzie.

OK!! Załatwione!

Fascynuje mnie balet, ale tylko jako widza. Jestem pelna podziwu co potrafi ludzkie ciało i ile ma gracji w ruchu, ale ja się na to nie piszę. Co do bycia "damą" nie "studiowałam" nic prócz savoir vivre i obserwacji. Jak zauważyłam nie przestrzega się nawet zasady, że posiłek jest skończony gdy sztućce są ułożone w konkretny sposób. Kelner widzi pusty talerz, to go zabiera :/ Albo: czy wiedziałyście, ze do pubu facet wchodzi pierwszy, a nie kobieta? To samo z restauracją gdzie nie ma kelnera, który prowadzi do stolika. Jak się za duzo wie, to przeszkadza to w zwykłym życiu, bo nagle wszyscy okazują sie byc chamami i prostakami :/
Prezentacja, hmm...po tym jak dowiedziałam się, że jutro na seminarium ktoś coś ma przygotowane, to odetchnęłam z ulgą i sobie darowałam Ale częściowo coś zrobiłam, także nie przebimbałam całego dnia Niestety później zamiast nauką zajęłam się hobby i sobie rysowałam

A o tym, że facet prowadzi do stolika itd. to muszę normalnie TŻowi powiedzieć, bo on mnie zawsze przepuszcza w drzwiach do takich miejsc, co generalnie się chwali, ale ja wtedy muszę polować właśnie na miejsce i mi się to nie podoba

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 22:46   #1392
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

ok raport z dzis...
wizyta u przyjaciolki - OK
wizyta na francuskim - OK
bonusowy pedicure - o rany, jest OK!
pranie - OK
a reszta...naczynia, smieci, odkurzanie i zmywanie podlogi na jutro. nie mam ochoty, sil, powodow (omijam plamy na ziemi czy cos...), ani tym bardziej checi cokolwiek robic.
Przysnila mi sie moja swietej pamieci babcia niedugo minie rok, a ja nie moge do niej pojechac na grob zle mi z tym. ale to byl dziwny sen. powiedziala 'zniszczylam twoj kwiat'. i ja potem pol nocy probowalam sie dowiedziec o co chodzi. nadal nie wiem i mam nadzieje, ze to tylko sen, chociaz.... zazwyczaj emocjonalnie podchodze do tej irracjonalniej czesci swiata ludzkiego. pewnie dlatego, ze nie moge wsadzic w zadne ramy algorytmow i racjonalnie wyjasnic.

a co do savoir-vivre'u...zaskakujaco, francuskie slowko w polsce oznacza cos innego, tutaj cos innego. I zdecydowanie uwielbiam ten francuski! najbardziej w tym wszystkim lubie swobode przy stole... nie ma zadnego dystyngowanego trzymania widelczykow, nozy i lampek wina. Jest SMAKOWANIE jedzenia. do salatki biora bagietke, ale nie jest ona pokrojona. jak wiadomo, szkoda tracic czas, zreszta nikt nie serwuje ostrych nozy. Bierzesz i rwiesz taka bagietke. A na koneic, jak juz nie ma salatki a zostal smakowity sos, bierzesz bagietke i wycierasz caly sos(jajecznice, wolowine, czy gulasz, czy cokolwiek co bylo na talerzu). I robia to z niesamowita gracja, bo przeciez po to daja serwetki, by potem wytrzec palce. Wiecie jak smakuja buleczki, ktore mozna jesc palcami razem z soczystymi owocami, lub warzywami i oliwa lub serem plesniowym? o niebo lepiej niz kanapki... a sery jada sie tutaj nozem i bagietka. nozem kroisz bagietka nakladasz i do buzi : ) bajer oczywiscie wszyscy przepraszaja jak Ty ich potracisz, zawsze w restauracji wchodzi pierwsza kobeita, bo nie ma takiej w ktorej kelner nie prowadzi, itd.
Bardzo mi sie ta swoboda u nich podoba. Nie ma takiej sztucznej spiny jak w Pl. Ze musisz sie wachowac tak bo inaczej, to ktos Cie bedzie traktowal jak nieuka, czy niewychowana osobe. Ja sie czuje wychowana, a moja niedoszla tesciowa dwa razy na dzien dziecka dala mi 'zasady savoir-vivre'u cz I' i rok pozniej cz II. zaluje ze ja na dzien matki nie dalam jej na odchodne poradnika 'jak byc dobra matka'...ale mi to jaj brakuje do takich rzeczy.

Patri, apropos tego co napisalas wczesniej - nie powinnam miec zadnych odchylow, bo biore caly czas hormony. ale w zwiazku z dynamika ostatnich dwoch tygodni, zapomnialam, ze ja przeciez lecialam do polski...a to jest bomba rozregulowujaca wszystko. Szkoda tylko, ze ja dosc dlugo pracowalam nad tym, zeby jedak nie bylo to jak rosyjska ruletka...:/
I oczywiscie gratuluje progresu w pracy mam nadzieje, ze teraz juz tak do konca bedzie - dynamicznie, konkretnie, z wigorem i humorem : )
Stary 2011-05-09, 09:00   #1393
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Hej ho, witam z rana.
Wstałam wcześniej niż wczoraj, poszłam do przedszkola, pobrałam kartkę opłatami. Wróciłam do domu, zrobiłam kawę, włączyłam komp...
...i otworzyłam plik z pracą magisterską zamiast Wizażu i FB. A to juz sukces.
Spisałam jakie rysunki maja się tam znaleźć i dziś część z nich już zrobię, żeby wrzucić w pracę.

Plan na dziś:
- część rysunków do pracy
- pisanie pracy
- uprzątnąć kuchnię
- zakupy na komunię chrześnicy
- jak czasu wystarczy zrobić wpis w blogu
- wieczorem film dla relaksu.

A jak tylko słońce wzejdzie wyżej idę na balkon z laptopem, opalać plecy. No.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-09 o 09:02
Stary 2011-05-09, 10:07   #1394
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Hey ho today
dzien sie zaczal niespokojnie. okazalo sie, ze drugi tydzien nie ma mikroskopu...tzn dzis juz jest, ale ja potrzebuje wysokich rozdzielczosci, a niestety jakos nie moga sprawic, by on skupial dobrze wiazke. chodzi o SEM FEG, czyli wysokorozdzielczy skaningowy mikroskop elektronowy. jestem zla, bo za tydzien wchodze na TEM (transmisyjny elektronowy) a do tego potrzebuje obrazu z SEMu. Wiec...jestem ugotowana na twardo z domieszka soli. Ale bardzo mozliwe, ze dzieki uprzejmosci jednej kolezanki bede mogla uzyc drugiego mikroskopu przez 2,3h po poludniu.
na dzis mam
*modelowanie...dokonczyc raport. ale skoncze go chybaj utro, sporo danych zostalo...
*przygotowanie probek na mikroskop (zawsze trzeba trawic kwasem toz przed, bo takie wytrawione kilka dni temu, nie daja juz dobrego obrazu...)
*kupic doniczke i ziemie - zasadzic tymianek, rozmaryn, szczypiorek, miete, oregano i bazylie.
*odkurzyc, zmyc podloge
*po powrocie do domu umowic sie na kolejne lekcje fr i ang...
*pozmywac naczynia! - kupic plyn do zmywania!!
*umowic sie na sobote z takim panstwem z lyonu. bardzo mili ludzie okolo 50tki, powiedzieli, ze z przyjemnoscia pojda ze mna na lody czy cos, pokaza jakies ciekawe miejsca...bo tak naprawde, to ja bym bardzo chciala mieszkac w Lyonie...to tak magiczne miasto. jak Paryz, ale spokojniejsze, czystsze, bardziej interesujace. no i tanzse i ludzie milsi. nie chce gonic za praca. tak by wyladowac w austalii jezeli ktos mi zaproponuje fortune miesiecznie. ja sie bede czuc cudownie mieszkajac w dolinie Rodanu. Sadzicie, ze duzo wymagam, chcac by swiat zaakceptowal mnie i mojego TZta tutaj?
i mam wrazenie, ze cos jeszcze, ale sama nie wiem co...najchetniej bym utracila troche wody z organizmu, ale mam wrazenie, ze sie nie da. czuje sie jak balonik.
Stary 2011-05-09, 11:27   #1395
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Przebimbałam czas do teraz. Spadam z netu. Ciao.
Stary 2011-05-09, 14:23   #1396
fairytale
Raczkowanie

Nebulo to co opowiadasz o francuskich zwyczajach jest chyba ta rzecza, ktorej mi najbardziej brakuje tu w Polsce. Mieszkalam we Francji dosc dlugo i czlowiek zaczyna sie do tego przyzwyczajac. Potem przezywa szok jak wraca do kraju. Ja do tej pory odruchowo przepraszam jak ktos mnie popchnie/nadepnie ;D Poza tym nauczylam sie tez tego luzu, o ktorym opwiadasz i stara msie tego trzymac. W sklepie, resto, na spotkaniach staram sie nie pokazywac zadnej tremy tylko czuc sie jak u siebie. Ogolnie zauwazylam ze to dziala. Wiekszosc ludzi ma blade pojecie o tym co wypada a co nie, a jak sie zachowujesz tak, jakbys ZNALA te zasady, to zaczynaja wierzyc, ze rzeczywiscie je znasz.

Ale Francja ma tez i minusy. W zyciu sie nie przyzwyczaje do widoku pary jadacej w autobusie - on siedzi, ona stoi, albo dziewczyny obladowanej zakupami i idacego obok zadowolonego jej kolegi. Albo podchmielonych chlopcow i opiekujacych sie nimi dziewczyn...
Stary 2011-05-09, 15:15   #1397
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Popisałam, opaliłam plecy, czas na korki, a potem jakiś obiad.
Praca idzie wolno, ale uparcie do przodu. Wydaje mi się, że ostatecznie zakończyłam 2 rozdział i wchodzę do już rozgrzebanego 3 i 4. Dziś jeszcze te rysunki chciałabym mieć za sobą.
Miłego dnia.
A Francji nie lubię.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-10 o 11:56
Stary 2011-05-10, 08:27   #1398
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

a ja wczoraj mialam przebysl strachu i nadziei, ze jestem w ciazy. bo podczas przerwy na lunch zaczelo mi byc koszmarnie niedobrze, mdlic, duszno, w glowie jakies zawroty itd. ale niestety to chyba tylko jakies oslabienie czy cos...ale wplynelo na caly dzien. Potem jak wieczorem poszlam do sklepu to wyszlam z doniczka, bez ziemi. jak wrocilam po ziemie, to z kolei zapomnialam proszku do prania i plynu, ale przypomnialam sobie o tym juz w domu. trudno. dzis.
posadzilam tymianek, bazylie, miete i ogregano... pachnie slicznei w kuchni.
a Francja ma wady i zalety, jak kazdy kraj : ) Nie wiem, moze trafilam do jakiegos przyjemnego miejsca na ziemi, ale zaden francuz nie zachowuje sie tak jak mi mowiono, ze sie zachowuja : )
na dzis - skonczyc ten raport z modelowania..;wczoraj poszlam na ten mikroskop i tyle z tego bylo...
-umowic sie na lekcje
-zakupy
i tyle... : )
a jak wasze samopoczucie ?
Stary 2011-05-10, 11:24   #1399
Addicted to love
Rozeznanie

Hej u mnie coraz gorzej, taka ladna pogoda ze mam ochote polezec na kocyku na trawce, a nie brac sie za jakies "glupotyy".

Moj dzisiejszy plan:
isc do dentysty ( żaba)
nauczyc sie na jutrzejszego kolosa
ogarnąć notatki
psychologia ...
sprzątnąć w pokoju
depilacja
rozdzial ksiazki.
Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 11:34   #1400
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
Hej u mnie coraz gorzej, taka ladna pogoda ze mam ochote polezec na kocyku na trawce, a nie brac sie za jakies "glupotyy".

Moj dzisiejszy plan:
isc do dentysty ( żaba)
nauczyc sie na jutrzejszego kolosa
ogarnąć notatki
psychologia ...
sprzątnąć w pokoju
depilacja
rozdzial ksiazki.
ah szczesciaro, 40%z tego mozna robic na kocyku : ) u mnie dzis parno - slonce za chmurami i lekkie opady...a do tego 25 stopni.
Stary 2011-05-10, 12:00   #1401
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cześć.
Spałam do 10.30!!!
Zmyłam gary.
Zjadłam pyszne śniadanie.
Teraz materacyk, notebook i na balkon, opalać się.
Miłego dnia.

Cytat:
a ja wczoraj mialam przebysl strachu i nadziei, ze jestem w ciazy. bo podczas przerwy na lunch zaczelo mi byc koszmarnie niedobrze, mdlic, duszno, w glowie jakies zawroty itd. ale niestety to chyba tylko jakies oslabienie czy cos...
Chyba? Nie zamierzasz sprawdzić? :/

A co do Francji i Francuzów, uprzedziłam się przez jakieś bydlęta z Paryża.
Całkiem możliwe, że jest wyśmienicie w tym kraju, ale, cóż, już mnie tam nie ciągnie. :/

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
No to siu na kocyk i czytać!
Wieczorkiem chcę ogarnąć pokoje, bo jest tak sobie...
Pa.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-10 o 11:57
Stary 2011-05-10, 12:05   #1402
Addicted to love
Rozeznanie

Ehhh dziewczyny poszlabym na ten kocyk, ale nie bardzo mam gdzie
Stary 2011-05-10, 12:54   #1403
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Cześć.
Spałam do 10.30!!!
Zmyłam gary.
Zjadłam pyszne śniadanie.
Teraz materacyk, notebook i na balkon, opalać się.
Miłego dnia.

Chyba? Nie zamierzasz sprawdzić? :/

A co do Francji i Francuzów, uprzedziłam się przez jakieś bydlęta z Paryża.
Całkiem możliwe, że jest wyśmienicie w tym kraju, ale, cóż, już mnie tam nie ciągnie. :/

No to siu na kocyk i czytać!
Pa.
gratuluje pysznego sniadania. ja znow zaczelam jesc wiecej niz powinnam i czuje sie jak spaslak. jak sie uwolnic ze swojego ciala raz na zawsze...?
Nie zamierzam poki co...bo wiaze sie to z badaniem krwi. A to niestety jest hm...NIE.
Paryz jest jak Warszawa. tyle tam Francuzow, co w Warszawie Warszawiakow...chociaz ja nie moge narzekac, akurat bardzo milo nas potraktowala kazda osoba, od ktorej cos chcielismy.
Stary 2011-05-10, 18:15   #1404
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Nie zamierzam poki co...bo wiaze sie to z badaniem krwi. A to niestety jest hm...NIE.
Co?! Test ciążowy nie wymaga krwi.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Pa.
No super, niezapowiedzeni goście, a w domu lekki sajgonik.
Wniosek: Trzymaj porządek na bieżąco, bo nigdy nie wiesz kiedy będzie wizytacja...
Kieeepsko.
Stary 2011-05-10, 19:40   #1405
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Co?! Test ciążowy nie wymaga krwi.
by sprawdzic ciaze to tak, ale by sie upewnic co dokaldnei sie dzieje, to trzeba krew...
Stary 2011-05-10, 21:51   #1406
Addicted to love
Rozeznanie

Moj dzisiejszy plan:
isc do dentysty ( żaba) - ale i tak to nic nie dalo. bo ząb nadal boli
/nauczyc sie na jutrzejszego kolosa
ogarnąć notatki
psychologia ...
/sprzątnąć w pokoju
depilacja
rozdzial ksiazki.
Stary 2011-05-10, 22:36   #1407
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

u mnie udalo sie
*kupic srodki chemiczne
*wykorzystac je do zmywania (naczyn i kuchni)
*odkurzyc
*pogadac z mama
*pomalowac paznokcie

NIE zrobilam (!!)
*zmyc podlogi
*depilacji
*konkluzji z artykulow - takiej ostatecznej.

ide spac, jestem wsciekla, przejedzona, zla, gruba, obrzarta, spaslak i mam ochote zjesc opakowanie suszonych sliwek. tak za kare. a konkluzje bede robic chyba rano... by nadrobic dzisiejsze nieogarniecie w robocie....
Stary 2011-05-11, 00:07   #1408
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Ja też już spać.
Opaliłam się, zjadłam mnóstwo i własnie skończyłam na dziś zabawę z plikiem z pracą mag.
Jutro już zebrać wszystko, żeby mialo rece i nogi i pójść pytać czy jest ok. czy tez nie...
Cytat:
ide spac, jestem wsciekla, przejedzona, zla, gruba, obrzarta, spaslak i mam ochote zjesc opakowanie suszonych sliwek. tak za kare.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2011-05-11 o 00:10
Stary 2011-05-11, 10:24   #1409
lasubmersion
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Trochę mi dzisiaj zajęło przeczytanie Waszych wszystkich postów.
Przesyłam całusy i gratuluję wszystkich małych i dużych sukcesów

U mnie już prawie po maturach.
Został mi jeszcze francuski.
Wos skopałam masakrycznie,więc chyba wyniku nie poprawię.
Uczę się ambitnie do egzaminu z francuskiego(jeszcze 1,5 miesiąca) i nachodzą mnie coraz większe wątpliwości czy dam radę.
Ale odpada chociaż koszt samego egzaminu bo tatuś obiecał mi zafundować.

Z kiepskich rzeczy, które się ostatnio przydarzyły to utrata dwóch uczennic(miałam je uczyć do końca roku szkolnego).
Z jeszcze gorszych to ciągły konflikt między mną, a Tż.
Przerwałam też terapię z psychologiem, ale teraz czuję się jeszcze bardziej 'ciulowo''.

Na wakacje(jako,że Tż dostał nową pracę, więc urlopu mieć nie będzie) planowałam wynaleźć jakąś pracę(typu niania/kelnerka).
Ale plany się zmieniły i poszybowały w kierunku nauki języków obcych.
Planuję zrobić duże zamówienie na książki, które chciałabym przerobić w lipcu i sierpniu.
Koszt książek to jakieś 300 złotych(chociaż jak na językowe to nie aż tak dużo).

tigrinha -chcę kontynuować naukę hiszpańskiego(kiedyś chodziłam na kurs i zrobiliśmy książkę Gente 1), ale póki co samodzielnie. Myślałam o zakupie ''Espanol de pe a pa 1'' bo szczerze mówiąc niewiele pamiętam już z Gente 1, więc jeszcze raz bym chciała powtórzyć materiał. Czy uważasz,że to dobry pomysł czy może lepiej kolejną część zakupić?
Mam kilka książek do hiszpańskiego, chciałabym dokupić tylko sam podręcznik.

Co dzisiaj chcę zrobić?
1. ekonomika
Przeczytać ‘’tworzenie podmiotów gospodarczych’’ oraz ‘’struktury organizacyjne podmiotów gospodarczych’’
Zrobić zadania 17,25,27,28,29,30,31,32,3 3,34,35,36,37,38,39.

2. rachunkowość
Przeczytać o zespole kont ‘’1’’,’’2’’,’’3’’,’’ 4’’

3. francuski
Zrobić rozdział 9.2 Le football, 9.3 L’equipement, 9.4 Le sport national, Test 3
Zrobić ćwiczenie 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

4. korepetycje

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Dostałam kopa od Tż.
Kopa bardzo negatywnego,ale tym razem przekuję go w mój sukces.
Nie chcę być już kukiełką na sznurkach, którymi ktoś inny dyryguje.
Chcę dostać od mężczyzny...
Uważam,że mężczyzna...
Nie umiem mówić mężczyźnie...

Mężczyzna odmieniany przez wszystkie przypadki życia codziennego.
Mężczyzna wypełzający z każdego kąta umysłu pomimo ogromnej kapliczki mu poświęconej.

STOP
Teraz czas na mnie.

Wracam do pracy,
pozdrawiam
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:41   #1410
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez lasubmersion Pokaż wiadomość
Dostałam kopa od Tż.
Kopa bardzo negatywnego,ale tym razem przekuję go w mój sukces.
Nie chcę być już kukiełką na sznurkach, którymi ktoś inny dyryguje.
Chcę dostać od mężczyzny...
Uważam,że mężczyzna...
Nie umiem mówić mężczyźnie...

Mężczyzna odmieniany przez wszystkie przypadki życia codziennego.
Mężczyzna wypełzający z każdego kąta umysłu pomimo ogromnej kapliczki mu poświęconej.

STOP
Teraz czas na mnie.

Wracam do pracy,
pozdrawiam
W tym czuję MOC.
Musimy kiedyś o tym pogadać, o tych kapliczkach dla tych na M...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości