Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-08, 20:17   #811
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
prawda Agnyska? dziś Dziewczyny były niestety do niczego, tak jak wszyscy, cieszę się że też tak myślisz Chociaż Gienek, Szpak i Ada nawet nawet. Mogą przejśc jak dla mnie
No to znowu zgadzam się Tylko z Adą mam ten problem, że ja widzę, że dziewczyna śpiewa dobrze, ale nie mogę znieść barwy jej głosu, drażni mnie, no

Miss hot, czyli ten materacyk, który pani w sklepie polecała sprawdza się w praktyce. Dobrze wiedzieć

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-08 o 20:18
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:20   #812
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
My używamy gryka-pianka-kokos od ponad 1,5 roku i jest ok Polecam
podpisuję się pod tym

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

lullaby teraz Twoja kolej na wypowiedź
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:26   #813
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
prawda Agnyska? dziś Dziewczyny były niestety do niczego, tak jak wszyscy, cieszę się że też tak myślisz Chociaż Gienek, Szpak i Ada nawet nawet. Mogą przejśc jak dla mnie
W ogóle zapomniałam że dzisiaj niedziela

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:30   #814
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
podpisuję się pod tym

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

lullaby teraz Twoja kolej na wypowiedź
No estem
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:45   #815
lausanne
Wtajemniczenie

idę lulu dziewczyny. Jutro mam cięzki dzien - sama z Konradem, więc na pewno nie bedę mogla leżec Oby nie odbiło to się na drugim maluchu. Trzymajcie się, do jutra
cotka super wyglądalaś a teraz przebieraj się w wygodne ciuchy i odpoczywaj
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:56   #816
lullaby_ml
Zakorzenienie

A ja spadam ogladac Przepis na zycie i tez lulu wiec w razie czego dobranoc mamiszcze
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 20:57   #817
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
No to chwal się szybko kochana zakupami
no to już jutro nawet nie mam siły aparatu wziąć do reki

Cytat:
oglądacie x factor? moze się komuś narażę, ale dla mnie kuba ma rację. Tydzien temu i dzis tez ta starsza pani wyla i falszowala, dziewczyny sa beznadziejne, tyle że ten mats też falszował. Nie wiem czemu inni jurorzy nie słysza tych fałszy Ciekawe kiedy ktoś dobrze zaspiewa...

wiecie co... jak tak dorywczo oglądam ten x-factor i generalnie ci ludzie strasznie wyją wszyscy. o schny szły im dobrze, tak te, których w tydzień się uczą już nie brzmią tak fajnie.... w ogole za dużo tych muzycznych programów narobili.

aha, a brzuch mi rośnie z dnia na dzień dobranoc

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:03   #818
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Red face Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ulcia, a ja rozumiem, że można poczuć "rozczarowanie" płcią dziecka. I właśnie przez to, że w mojej rodzinie myślą podobnie jak Ty, udaję że jestem przeszczęśliwa, a tak naprawdę ciężko i przykro mi było na początku. Wszyscy każą mi się cieszyć, a ja czuję się przez to co czuję jak niedojrzała i wyrodna matka. Bo niby powinnam była się liczyć z tym, że płcie są dwie i tak samo prawdopodobne, ale po cichu liczyłam na co innego. A liczyłam tylko dlatego, że ciężko mi idzie porozumiewanie się z chłopcami i po prostu żal mi trochę tego mojego syna, że taką matkę f
Zal i przykro to jest ok moim zdaniem, rozczarowanie i zawod to moim zdaniem nie fair wobec dziecka-plci sobie nie wybieralo.
Podoba mi sie ze napisalas, ze bylo Ci przykro, wiec mysle ze sie oswoilas.

Moim znajomym urodzila sie coreczka( druga, pierwsze dziecko tez calzedonia). Mial byc drugi facecik, koniecznie. Dziewczyna mowila, ze musi byc chlopiec bo jej maz tak chce i nie byl opcji ze moze byc dziewczynka. Jak na usg sie okazalo ze jednak druga dziewczynke zrobil to wyszedl trzaskajac drzwiami. I byloby ok gdyby z czasem im przeszlo, ale nie. Dziecko ma juz kilka miesiecy, a ciagle z ich ust slycjac, ze sa zawiedzeni. Jest strasznie przykro w imieniu tego dziecka, ze to slyszy mimo, ze dopiero kilka miesiecy i tego nie rozumie.

Co do zdjec z usg. Ja mam Kuby juz ponad 2 lata i nic zblaklo ani nie zzoklo. Niezaleznie od tego czy sa schowane czy w ramce.

Pozdrawiam.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72

Edytowane przez Ulcia2512
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:05
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:23   #819
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
U Mnie narzeczony gadał na początku że ma być chłopiec, później przyśniła Mu się córeczka i zwracał się do brzuszka Ewelinka, a od jakiegoś czasu znów Mu się odwidziało i gada że ma być chłopiec. Dla Mnie to najważniejsze by było zdrowe
Z pierwszym dzieckiem, raz dla zabawy zrobilismy sobie wróżbe z obączek i wyszło,że będziemy mieć 2 córki, jak mój TŻ to usłyszał przeklnął i stwierdził,że woli mieć syna-takie głupie gadanie a potem się z niego śmiałam bo świata po za naszą córą nie widział.
A teraz jest nam obojetne co będzie, ważne by zdrowe było, reszta(płeć) to kwestia nastawienia, więc czekam do wtorku może pokaże co ma między nóżkami tak na 100%..

ciekawe czy lekarz pozwoli mi nagrać na tel badanie usg?

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj ogladam obowiazkowo "Przepis na życie", beda jajka jak nic
jedyny serial jaki oglądama dzisiejszy odcinek faktycznie bedzie ciekawy

Z tym magnezem mam podobnie-biore witaminy+magnez a skurcze nadal się pojawiają, ciekawe co powie na to lekarz..

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty u ginków

pytałam się przedtem o rybe wędzoną-można jeść czy nie??

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:25   #820
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Zal i przykro to jest ok moim zdaniem, rozczarowanie i zawod to moim zdaniem nie fair wobec dziecka-plci sobie nie wybieralo.
Podoba mi sie ze napisalas, ze bylo Ci przykro, wiec mysle ze sie oswoilas.

Moim znajomym urodzila sie coreczka( druga, pierwsze dziecko tez calzedonia). Mial byc drugi facecik, koniecznie. Dziewczyna mowila, ze musi byc chlopiec bo jej maz tak chce i nie byl opcji ze moze byc dziewczynka. Jak na usg sie okazalo ze jednak druga dziewczynke zrobil to wyszedl trzaskajac drzwiami. I byloby ok gdyby z czasem im przeszlo, ale nie. Dziecko ma juz kilka miesiecy, a ciagle z ich ust slycjac, ze sa zawiedzeni. Jest strasznie przykro w imieniu tego dziecka, ze to slyszy mimo, ze dopiero kilka miesiecy i tego nie rozumie.

Co do zdjec z usg. Ja mam Kuby juz ponad 2 lata i nic zblaklo ani nie zzoklo. Niezaleznie od tego czy sa schowane czy w ramce.

Pozdrawiam.
To o czym piszesz to jakieś przegięcie straszne jest, trudno mi sobie wyobrazić takie odrzucenie dziecka
U mnie już lepiej z akceptacją sytuacji, minęły 4 dni i przyzwyczaiłam się już do tej myśli, że będzie chłopak Choć jakoś smutno mi, że pewnie prędko tata stanie się dla niego najważniejszy

A wiadomość odnośnie zdjęcia dobra Nie muszę się martwić

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:29
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:31   #821
cotynato
Zakorzenienie

Wędzona chyba może. Z tego co pamiętam nie tuńczyk i nie surowe ryby ...

Kochane przypomnijcie czym sie smarujecie na rozstępy i zapobiegawczo.
Pamiętam że ktoś używał coś na M... , ale nie pamiętam.
Od kiedy odryłam te rozstępy na udach ( tył pod pośladkami gdzie się zupełnie nie spodziewałam) musze się wziąć za siebie i robić sobie 2 serie masażu całego ciała normalnie i szukam czegoś dobrego , sprwdzonego i dla ciążówek polecicie coś?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
No cóż,niepowazni. Poza tym przydałoby się zeby ktoś facetowi uświadomił że wina bardziej po jego stronie niż dziecka W głowie mi się nie mieści takie coś.
Ja byłam przekonana i nastawiona na dziewczynkę, ale jest chłopiec i odkąd to wiem i go widzę to kocham go najmocniej na świecie - przecież to moje dziecko teraz to już nawet nie pamiętam tego parcia na Jagodę, teraz już jest tylko filip i Jagoda w planach ( no co, tż wie że zajadę go, ale dziewczynkę spłodzimy )
Grrr, niech się lepiej nie biorą za kolejne bo aż strach myśleć co by było gdyby wyszła znowu dziewczynka.

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 21:37   #822
luii
Zadomowienie

Cytat:
Luii to szybko chwal się co tam dzidzia ma między nóżkami???
Właśnie nic nie ma miedzy nóżkami...

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Chyba nie mówiłaś... ale az tak bardzo Cię rozczarowała płeć???
Ja tez mam ciągle obawy co do tego, ale staram się szukać i plusów i minusów przy jednej i przy drugiej płci
Cytat:
luii kochana, teraz czujesz rozczarowanie ale na pewno niedługo będziesz sie cieszyć i nie wyobrażac sobie ze Twoje dzieciątko jest kims innym, na pewno
Pewnie tak....musze się przyzwyczaić do myśli ze to nie Beniamin.....

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:39   #823
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

takiego tuńczyka w sosie własnym nie można?łeee

Od kiedy odryłam te rozstępy na udach ( tył pod pośladkami gdzie się zupełnie nie spodziewałam) musze się wziąć za siebie i robić sobie 2 serie masażu całego ciała normalnie i szukam czegoś dobrego , sprwdzonego i dla ciążówek polecicie coś?
oliwka z rossmana na zmiane z fissanem(konsystencje ma jak krem nivea, zapach troszke dziwny,jak dla mnie)
uciekam spać jutro do pracy

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:42   #824
spray
KWC

Cytat:
U mnie już lepiej z akceptacją sytuacji, minęły 4 dni i przyzwyczaiłam się już do tej myśli, że będzie chłopak Choć jakoś smutno mi, że pewnie prędko tata stanie się dla niego najważniejszy
Cóż, dobrze rozumiem to ukłucie zawodu, marzyliśmy o małej kobietce, a będzie chłopak. Kilka dni byłam rozczarowana, nie będę tego inaczej nazywać, bo tak było i już. Potem zaczęłam się z tym oswajać i na chwilę obecną jestem z tym pogodzona i najważniejsze żeby mój synek był zdrowy. Będę go kochać jak wariatka, tak czy siak.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:43   #825
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość

luii ważne, że zdrowy maluszek a raczej zdrowa niunia

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-05-08 o 21:44
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:46   #826
cotynato
Zakorzenienie

Oliwkę z rossmana mam, fissan mam , chociaż zastanawiam się czy nie przeterminowany i faktycznie do najprzyjemniejszych kremów nie należy. W sumie słyszałam, że jak rozstępy mają być to będą, ale jednak muszę powalczyć żeby później wiedzieć że przegrałam po walce a nie tak o , bez
Idę się smarować

Wymianka.
Stary 2011-05-08, 21:50   #827
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Witam Was =) ale żeście napisały =))) Ja dzisiaj byłam w sklepie z wózkami i wybraliśmy wymarzony (Emmaljunga smart duo combi) =)
Dzasta my też się na emaljungę nastawiamy.
Cytat:
Mi znajomi mówili, że one z czasem blakną i ja od razu po wizycie wrzucam w skaner zeby potem nie było.
Archinta mam foty z moich usg sprzed 7 lat, są niezmienione.
Cytat:
A liczyłam tylko dlatego, że ciężko mi idzie porozumiewanie się z chłopcami i po prostu żal mi trochę tego mojego syna, że taką matkę będzie mieć.
Agnysko,To nie prawda, proszę tak nawet nie myśleć. Co innego porozumiewać się z facetami, co innego ze swoim dzieckiem. Będziesz kochać go, ba nawet już go kochasz najmocniej na świecie.
Naprawdę, los jest przewrotny u Ciebie, ale wie, co robi.

Cytat:
Ja pisałam o Mustela. Chwalony jest elancyl. Nie mam rozstępów, smaruję się chyba z 2 miesiące, po oliwce swędzi mnie ciało, a po musteli jest ok.

I chyba zmykam od razu spać. Franek szaleje, kopie jak zwariowany.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 21:55   #828
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Mustela. Chwalony jest elancyl
Ancia , dziekować

Wymianka.
Stary 2011-05-08, 21:57   #829
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Cóż, dobrze rozumiem to ukłucie zawodu, marzyliśmy o małej kobietce, a będzie chłopak. Kilka dni byłam rozczarowana, nie będę tego inaczej nazywać, bo tak było i już. Potem zaczęłam się z tym oswajać i na chwilę obecną jestem z tym pogodzona i najważniejsze żeby mój synek był zdrowy. Będę go kochać jak wariatka, tak czy siak.
Myślałam ze tylko ja tak mam z tym rozcazrowaniem....:rolley es:

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
luii ważne, że zdrowy maluszek a raczej zdrowa niunia
Jasne ze tak ale czuje rozczarowanie pomimo wszystko, wiem ze to głupie i niechciałabym tak czuć ale nic na to nie poradzę...

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-08, 22:13   #830
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne ze tak ale czuje rozczarowanie pomimo wszystko, wiem ze to głupie i niechciałabym tak czuć ale nic na to nie poradzę...
Zmieni Ci się ... wiem coś o tym.

Wymianka.
Stary 2011-05-08, 22:25   #831
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

3mam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Natko, ale masz silną wolę. Ja starałam się nie jeść dzień przed i wynik wyszedł dobry, to chyba nie od słodyczy, ale tendencji organizmu.
Trzymam kciuki za wyniki!
Cytat:
Gratuluję wytrwałości I trzymam kciuki za wyniki, obyś mogła sobie nadrobić braki słodkiego
Zdarzyło mi się "zgrzeszyć", np w święta ale nie pozwalałam sobie tak jak przedtem, dzisiaj ani grama słodkiego i mam nadzieję, że wynik będzie ok

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
piszecie o tym badaniu glukozowym....w którym tyg to robią w polsce?? ja nie miałam.. nie wiem ,może dlatego,że wyniki dobre,to mi darowali tą "przyjemność"
Ja wyniki też mam dobre a badanie glukozą mam już 2 raz robi się obciążenie 75g glukozy po 20tc aż do 28tc o ile się nie mylę

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
I
natka za Ciebie też 3mam kciuki (mam nadzieję, że znów czegoś nie pokićkałam - nie pomyliłam z kimś innym)
Do jutra
Nie pomyliłaś Też trzymam kciuku

Cytat:
Mam nadzieję, że okaże się, że już nie musisz trzymać diety

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty u ginków

Cytat:
Ja mam balsam z rossmana trochę zapach mi się już obrzydł ale ogólnie sobie chwalę - jak narazie Dodatkowo mam ostrą gąbkę i szoruję nią pośladki i uda,a brzuch i piersi tą delikatniejszą stroną

Wiecie, mogłabym godzinami oglądać te kupione ciuszki I zaczynam mieć chętkę na coraz to nowe zakupy

Dobranoc mamuśki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-08, 23:11   #832
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
o rany....ale mi smaka narobiłaś na taką kiełbachę ..

my tam kupiliśmy łóżeczko... i nas dziewczyna też na ten namawiała.. a wy macie do łóżeczka ,czy do łożeczka tego co potem w łóżko dla dziecka do 5 lat się zmienia ??
My kupilismy małe łózeczko bo mieszkalismy w apartamencie i nie było wtedy na inne miejsca... Ale teraz jakbym miala kupowac nowe to jednak wzielabym to z opcja
zmiany na wieksze

Cytat:
Gratuluję

Oj, mi chyba na samym początku. Ale po co Ci ona?

.
No to moze mi nie wyjdzie tym razem
Ja własnie nie chce krechy...
Pamietam ze ta ostatnia to zeszła mi dopiero po 6 miesiacach po porodzie
i ze ja szorowalam non stop szorstka gabka zeby zeszła...

Cytat:
To o czym piszesz to jakieś przegięcie straszne jest, trudno mi sobie wyobrazić takie odrzucenie dziecka
Powiem Ci ze wcale tak nie jest u nas tata najwazniejszy..
Pewnie ze on jest mistrzem zabaw ale przytulac przychodzi sie do mnie synus - mamusi

Cytat:

Jak mi wyjdzie drugi chłopczyk to sie zamienimy
Zartuje.... Zobaczysz ze szybko sie przestawisz na córeczke
a synus bedzie nastepnym razem

Stary 2011-05-08, 23:51   #833
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
O matko, aż szkoda tego maleństwa

Cytat:
A znasz to powiedzenie córeczka tatusia i maminsynek? Takie są realia kochana Ja też marzę o calzedoni, może chociaż mi jednej się poszczęści i maluch trafi z oczekiwaniami swojej mamy Ja mam po prostu tak, że czuję że to dziewczynka od początku ciąży, a jak na usg wyjdzie inaczej to nie uwierzę No ale cóż, dziecko i tak będę kochać jak nikogo innego na świecie, bez względu na płeć

Swoją drogą, myślałam dzisiaj o tym, że Wy już wszystkie się zaręczacie, bierzecie śluby itp. i mi się przykro zrobiło, bo nie wiem czy tż kiedyś mi się w ogóle oświadczy, czy się zaręczymy chociaż Na razie nie ma o tym mowy, ja mu powiedziałam że nie ma sensu brać ślubu ze względu na dziecko, choć jeszcze w styczniu na moje urodziny rozmawialiśmy o ślubie, że chcielibyśmy być połączeni tym samym nazwiskiem i mieć w papierach że jesteśmy mężem i żoną, że chcielibyśmy przeżyć taką chwilę razem.. (a z nazwiskami u nas to wgl jest bajka, i jaja jak nie wiem, bo moja cała rodzina ma nazwisko jak rodzina mojego chłopaka, tylko że ja jedyna mam po tacie bo rodzice też nie byli po ślubie no i jak zmienię nazwisko po 18 na nazwisko mojej mamy to każdy będzie myślał że wzięłam ślub z tż i będziemy wkręcać ludzi ).

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-08 o 23:53 Powód: literówka
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 04:45   #834
MAGiALENA
Zakorzenienie

witam z rana!
idę dziś na badanie glukozy. budzik mam nastawiony na 5:50, a ja już dawno nasikałam do pojemniczka i się umyłam, bo obudziłam się o... 5:05. jeszcze tylko mąż śpi.

muszę się pochwalić: zaliczyłam obydwa kolokwia!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 06:01   #835
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
U Mnie narzeczony gadał na początku że ma być chłopiec, później przyśniła Mu się córeczka i zwracał się do brzuszka Ewelinka, a od jakiegoś czasu znów Mu się odwidziało i gada że ma być chłopiec. Dla Mnie to najważniejsze by było zdrowe
Najważniejsze żeby się nie nastawiać na płeć. My na szczeście z TŻ mówiliśmy zawsze, żeby tylko zdrowe było..no i będzie chłopaczek I już go kochamy na maksa
Cytat:

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

No cóż,niepowazni. Poza tym przydałoby się zeby ktoś facetowi uświadomił że wina bardziej po jego stronie niż dziecka W głowie mi się nie mieści takie coś.
Ja byłam przekonana i nastawiona na dziewczynkę, ale jest chłopiec i odkąd to wiem i go widzę to kocham go najmocniej na świecie - przecież to moje dziecko teraz to już nawet nie pamiętam tego parcia na Jagodę, teraz już jest tylko filip i Jagoda w planach ( no co, tż wie że zajadę go, ale dziewczynkę spłodzimy )
Grrr, niech się lepiej nie biorą za kolejne bo aż strach myśleć co by było gdyby wyszła znowu dziewczynka.
Cotka a ja używam kremu Pharmaceris. Babka z apteki bardzo chwaliła, a jak kupywałam to była jeszcze jakaś po ciąży kobitka i też zachwalała Ale mówią, że jak mają wyskoczyć to i tak się pojawią kilka dni przed porodem Ja smaruję, żeby później mieć czyste sumienie, że próbowałam temu zaradzić hehe

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
witam z rana!
idę dziś na badanie glukozy. budzik mam nastawiony na 5:50, a ja już dawno nasikałam do pojemniczka i się umyłam, bo obudziłam się o... 5:05. jeszcze tylko mąż śpi.

Trzymam kciuki za badania i gratuluję zdanych egzaminów
Stary 2011-05-09, 06:18   #836
acelinka
Zakorzenienie

Witam po weekendzie

raczej Was nie nadrobię, chyba nawet nie będe próbowała

co do płci ... nam było obojętne chociaż nie powiem - sukenusie mnie zachwycały i bardzo chciałam jakąś kupić a teraz jak już wiem że dziewczynka to żadna sukienka mi się nie podoba tylko koszule dla chłopców
Tż już mówi do brzuszka córeczka tatusia i jak chce na spoprzytulać to mówi "chodźcie do mnie moje kobiety" tylko imienia nadal nie wybrlaiśmy

Ale mieliśmy z tż'tem nocke z soboty na niedziele w sobote wróciłam ze szkoły, zjedliśmy obiad i śpiąco nam było więc położyliśmy się ok 17 na drzemke ... no i drzemka się przeciągnęła do pierwszej tż sie obudził stwiedził, że nie chce mu sie już spać, ale za to chce mu się coli i jedzie do tesco patrze a on przyjechał z całymi zakupami i kupił gofry i przed 2 ubijaliśmy śnieżke żeby sobie gofry zjeść
tż powiedział, że takie zakupy to on moze robić, sklep pusty, kolejki do kasy nie ma a do tego przy kasie stały 3 babki i plotkowały, zakupy mu spaowały i pytały, czy ma mu kto gotować pewnie pomyślały że ma wyrodną żone, że w środku nocy na zakupy go wygania
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 06:35   #837
SONIA004
Zadomowienie

magialenka gratulacje zdolna mamusiu!!!!
agnysko tak jak pisała Patiisia.... synuś jest mamusi (córunia tatunia)
No dobra....jak już zewsząd słychać "głosy rozczarowania".... to ja się też do czegoś przyznam...a ja marzyłam o bliźniakach!!!! Trochę naiwnie bo ani w rodzinie tż-ta, ani w mojej nie ma bliźniaków. To jest prawdopodobnie moja pierwsza i ostatnia ciąża (mężuś już nie chce). Mnie się marzy dwójka dzieci...więc chciałam go załatwić za jednym zamachem...a tu nic z tego.
cotka Ty niezła laseczka jesteś a Pharmaceris M o którym pisze anuska podobno rzeczywiście się sprawdza (opinia moich klientek)
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:05   #838
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Archinta mam foty z moich usg sprzed 7 lat, są niezmienione.
No widzicie- ale może to zależy jaką drukarkę do usg ma gin

Ale jak nie blakna to super- nie potrzebnie straszyłam lullabay Z tym,że powtarzałam za znajomymi.

Cytat:
Na M- Mustela.
ja zamówiłam sobie Palmers- podobno dobry

Cytat:

Wiesz co- Ty chyba tak pierwsza z tym zaczęłaś (znaczy sie najpierw Agnyska pisała, ale tez w tym samym poście ,ze się oswaja z tą myslą, a Ty tak bardziej dobitnie to sformuowałaś ) ale jak widac wiele z nas to trapi, dręczy- jedne szbciej sie z tym godza inne nie. TZ-ci to juz w ogóle inna bajka
Ja myślę,że po urodzeniu zapomnisz, ze chciałas Benjaminka i będziesz się cieszyła Calzedonią i mąż tez będzie Wasze i najcudowniejsze na calym swiecie

Cytat:
witam z rana!

za kolokwia i za badanie
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Ale mieliśmy z tż'tem nocke z soboty na niedziele w sobote wróciłam ze szkoły, zjedliśmy obiad i śpiąco nam było więc położyliśmy się ok 17 na drzemke ... no i drzemka się przeciągnęła do pierwszej tż sie obudził stwiedził, że nie chce mu sie już spać, ale za to chce mu się coli i jedzie do tesco patrze a on przyjechał z całymi zakupami i kupił gofry i przed 2 ubijaliśmy śnieżke żeby sobie gofry zjeść
tż powiedział, że takie zakupy to on moze robić, sklep pusty, kolejki do kasy nie ma a do tego przy kasie stały 3 babki i plotkowały, zakupy mu spaowały i pytały, czy ma mu kto gotować pewnie pomyślały że ma wyrodną żone, że w środku nocy na zakupy go wygania
Hahaha
A moze się zorientowały, ze pewnie w ciąży

U mnie małż jak idzie do mięsnego to panie tak sie nim zajmują jakby dziecko 5-letnie przyszło kupic cos. Daja mu probowac, radza- a z tylu kolejka,że hej się montuje A on oczywiscie te zakupy robi jak prawdziwe dziecko np. prosi omięso na 2 kotlety- oczywiscie nie wie jakie mieso, albo kiełbaskę- najlepsza do smażenia itp. Te to dopiero sobie mysla,ze bidak- żona zła

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

A tak w ogóle nie przywitałam się

Witajcie z rana
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:14   #839
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hej
U nas noc nieciekawa, Grześ budził się 3 razy nie wiem z jakiego powodu, po przytuleniu zasypiał znów, no, ale te pobudki były w przeciągu godziny, więc ledwo się położyłam, nie zdążyłam zasnąć, a musiałam wstawać już
No i jakoś podbrzusze mnie pobolewa i w nocy też tak było, więc jakaś wypluta jestem, dobrze, że chociaż pogoda się ładna zapowiada

Dziś na 15:30 mam USG połówkowe

Cytat:
witam z rana!

Powodzenia na glukozie
I gratulacje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 07:21   #840
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
magialenka gratulacje zdolna mamusiu!!!!
agnysko tak jak pisała Patiisia.... synuś jest mamusi (córunia tatunia)
No dobra....jak już zewsząd słychać "głosy rozczarowania".... to ja się też do czegoś przyznam...a ja marzyłam o bliźniakach!!!! Trochę naiwnie bo ani w rodzinie tż-ta, ani w mojej nie ma bliźniaków. To jest prawdopodobnie moja pierwsza i ostatnia ciąża (mężuś już nie chce). Mnie się marzy dwójka dzieci...więc chciałam go załatwić za jednym zamachem...a tu nic z tego.
cotka Ty niezła laseczka jesteś a Pharmaceris M o którym pisze anuska podobno rzeczywiście się sprawdza (opinia moich klientek)
Mam identycznie tez bardzo marzyłam o blizniakach nawet czytałam czy jak w mojej rodzinie ani w rodzinie TZ nie ma czy jest to możliwe bo własnie moj TZ tez chce miec tylko 1 dziecko
ja zawsze marzyłam o 3 ale teraz mysle ze 2 by wystarczyła ale jak bedzie to zobaczymy powiem meżowi ze z zabezpieczeniem nie bedzie sexu

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dziś na 15:30 mam USG połówkowe
no to trzymam kciuki i czekamy na relacje

ja mam za 2 tygodnie USG 3D mam nadzieje ze szybko zleci

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości