Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 10:19   #4831
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zaczynamy dzis 25 tc wedlug suwaczka wiec 26 tc prawidlowo tak??????
oj no to się męczysz bidulko

a co do tygodni to nie możesz zaczynać 25 i 26 jednocześnie albo jeden albo drugi
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:21   #4832
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Wiadomość od Scio:
"W piątek robili mi wskaźniki i wyszły podwyższone. Dziś robili krzywą, żeby wykluczyć cukrzycę bo mała za szybko przybiera. Jutro mam znowu transaminazy i jak spadną to wypuszczą. Pozdrów dziewczyny "

Scio trzymaj się będzie wszystko dobrze
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:22   #4833
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Shira, my też to dziś obie (bezalkoholowe )

Torba prawie spakowana - prawie bo wszystko mam ułożone na kupie, czekam jak mi mąż większą torbę dostarczy bo się nie zmieściłam do tej którą miałam

ooooo no to Kochana na zdrowieja też mam wszystko na kupce czeka na sortowanie i wkładanie to torby jenyyyy kiedy to tak zleciało na początku tak mi się ciągnęło a teraz sruuuuu o matko i córko

wodaqua gratki za 7!!

sweet
co to za noc męcząca cię dorwała bidulkowiesz to ciasto jest takie jak ptasie mleczko jeszcze delikatniejsza konsystencja jak u sernika! ja robiłam z brzoskwiniami
Stary 2011-05-09, 10:23   #4834
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj no to się męczysz bidulko

a co do tygodni to nie możesz zaczynać 25 i 26 jednocześnie albo jeden albo drugi
na suwaczku pojawilo sie zazaczynma dizs 25 czyli 25 tak ? ja juz nic nie wiem

dziubek, shira,
- no meczaca jak nie wiem co łeb mi peka i brzuch boli jakbym zakwasy miala od tego smarkania

shira - oooo to moj maz sernik na zimno i ptasie mleczko kocha to bedzie mu smakowalo akurat ma urodizny pod koniec maja to mu zrobie jako ciasto dodatkowe oprocz tortu

Marina - matko kochana to juz lada chwila maly Igorek na swiat zawita

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-09 o 10:28
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:25   #4835
dziubek79
Zakorzenienie

a propo złobka, to ja też będę zmuszona niestety oddać pół rocznego brzdąca do złobka bo obie babcie mają jeszcze pare lat do emerytury nad czym bardzo ubolewam , i też muszę się w końcu przejśc do któregoś i zapisać malucha, choć powinnam zrobić to już ponad miesiąc temu, u nas zapisują jużw 5 m-cu ciąży a i tak nie ma gwarancji że się załapie !!! prywatny to kuuuupa kasy , gdzieś ok 1000 zł a wtedy doliczając benzynę do tego to nie opłaca mi się pracować !!! musimy to przemyśleć ale najgorsze jest to że to moja pensja nas jako tako ustawia bo zarabiam dwa razy więcej niż mąż tylko co z tego skoro nie będę się z dzieckiem i mężem widywac w zasadzie bo mam nienormowany czas pracy , który kręci się między 9 a 18-19 !!!!masakra nie wiem co będzie bo ja sobie takiej pracy nie wyobrażam jak pojawi się dziecko. Zresztą kolejny problem to to że najbliższy żłobek pracuje d 5 do 16:30 , ja do 18-19 a mąż do 18 więc nijak nie da się tego pogodzić ...
Stary 2011-05-09, 10:27   #4836
patik87
Zakorzenienie

Dziubek witamy po weekendowej absencji.

Wodaqua gratki za 7

eee to widzę że ja też muszę się zabrać za pakowanie, a bynajmniej za położenie wszystkiego w jednym miejscu. I nie robiłam jeszcze żadnego prania dla Naomki. Nie wiem na co ja czekam. Chyba od następnego tygodnia zacznę na całego, bo czas leci nie wadomo kiedy, po drodze sesja..

Zmalowana ale przed końcem roku wrócisz do pracy chyba? Więc myślę że normalnie Ci przedłużą raczej..a podpytywałaś w firmie jak to się może potoczyc?

ładny dzień dzisiaj, narazie kwiatka przesadziłam, obrałam kartofle na obiad.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:27   #4837
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to, że ukończyłaś dziś dumnie 25 tc i od jutra zaczynasz już 26.
Ja mam na suwaczku dziś tak jak u Ciebie, 34 tydzień ciąży, czyli od jutra leci 35.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:28   #4838
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Scio:
"W piątek robili mi wskaźniki i wyszły podwyższone. Dziś robili krzywą, żeby wykluczyć cukrzycę bo mała za szybko przybiera. Jutro mam znowu transaminazy i jak spadną to wypuszczą. Pozdrów dziewczyny "

Scio:dzie kuje-kwiatek: spadną spadną spadną
Stary 2011-05-09, 10:28   #4839
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
kochana jeśli pokazuję Ci się na suwaczku np 24 tc i 1 dzień tzn że skończyłaś 24 tc i zaczęłaś 25 tc a jeśli masz 25tc i 1 dzień to adekwatnie skończyłaś 25tc i zaczęłaś 26 tc
Stary 2011-05-09, 10:30   #4840
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kochana jeśli pokazuję Ci się na suwaczku np 24 tc i 1 dzień tzn że skończyłaś 24 tc i zaczęłaś 25 tc a jeśli masz 25tc i 1 dzień to adekwatnie skończyłaś 25tc i zaczęłaś 26 tc

marina , dziubek
czyli jutro zaczynam nowy tc pospieszylam sie hihi
Stary 2011-05-09, 10:35   #4841
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

sweet z tc jest tak że liczy się skończone pełne tyg.Musi być 26tc i 7 dni to wtedy jest 27tc zaczęty.

1 etap glukozy zaliczony wyszło 107 teraz o 12 ide na kolejne pobranie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:37   #4842
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=SweetAngel1984;2680 4190]na suwaczku pojawilo sie zazaczynma dizs 25 czyli 25 tak ? ja juz nic nie wiem

dziubek, shira,
- no meczaca jak nie wiem co łeb mi peka i brzuch boli jakbym zakwasy miala od tego smarkania

shira - oooo to moj maz sernik na zimno i ptasie mleczko kocha to bedzie mu smakowalo akurat ma urodizny pod koniec maja to mu zrobie jako ciasto dodatkowe oprocz tortu

no biedna to dziś sobie odpoczywaj możne jakaś mini sen popołudniu
no ten jogurtowiec to taki bardziej deser do kompletu z tortem jak znalazł

kurde idę zrobić coś pożytecznego bo utknęłam tu z Wami wiedźminki jedne
Stary 2011-05-09, 10:39   #4843
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie witam po weekendzie - minął nam jak błyskawica, bo w sobotę przyjechali do nas w odwiedziny znajomi, a pół niedzieli spędziliśmy w zoo, bo w końcu udało mi się tam zaciągnąć tża I wiecie co? Było czadowo, czułam się jak małe dziecko

Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam oczywiście mocno kciuki, a także za maluszki, które szybciej wyrwały się na świat

Cały czas pamiętam o Neroli, Scio i Belli -

Sweetangel, bidulo, współczuję takiej nocy, uwierz mi, że wiem, co czujesz!!!

Zanka, pięknie wyglądałaś na weselu a gadaniem ludzkim nie ma co się przejmować, brzuch jest, bo w ciąży jesteś i tyle!

Natka, chyba Ty wstawiałaś te dwie sukienki (wybacz jeśli coś pomyliłam) - biało czarną i szarą, no i wybrałaś szarą. Ja też ją widziałam i myślalam o niej, bo mamy wesele w czerwcu, jak dojdzie to daj znac, jak sie sprawuje to moze też zamówię bo fajna jest

A u nas mija dziś pełne 28 tygodni - czyli jutro 29 tc leci. Jesteśmy pełną gębą w 7.miesiącu i w III trymestrze - boję się:drzw i-strach:

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:43   #4844
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc sluchajcie ja sie wybieram w nastepnym tygodniu kupic kosmetylki dla malestwa. powiedzcie jaka firme kupic? hipp nivea bambino jonschon czy inna? bylo to poruszane ale nie wiem gdzie pomozcie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:45   #4845
agulaaabar
Zakorzenienie

Z serii NIE LUBIĘ PONIEDZIAŁKÓW!!!

Dostaliśmy wezwanie na komendę, sliczne zdjęcie z fotoradaru, 600zł i 9 pkt karnych..... mąż będzie kombinowal żeby na mnie to spadło bo i tak nie jeżdże.............. sie wysrało no....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:47   #4846
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hej Babeczki!

Bylam tu z rana na chwile, ale potem zajelam sie sprzataniem i prasowaniem, wiec dopiero teraz jestem.

Mocne kciuki za wizyty, badania i zycze powrotu do zdrowia chorym!

U nas tez jest horror ze zlobkami i przedszkolami. W dodatku mieszkam w takiej dzielnicy, gdzie te problemy sa wieksze niz w innych czesciach Krakowa. Pamietam jak planowalam zapisac starsza do zlobka, to przeszlam sie tam w grudniu, ze chcialabym od lutego i faktycznie w lutym mialam telefon, ze jest miejsce (koniec koncow jej nie dalam, bo bylam juz w ciazy z Zuzia). Natomiast juz rok poniej tak sie sytuacja pogorszyla, ze nawet mialam problemy, zeby je zapisac na liste rezerwowa. Koniec koncow sie udalo przez moj upor, dzwonienie niemal co tydzien i co jakis czas wizyty w zlobku z dziecmi u boku. Wiec ja polecam ta metode. Oni tam po prostu widza, ze komus zalezy, interesuje sie, przypomina o sobie i wtedy takie dzieci biora pod uwage.

Teraz Zuzia moglaby jeszcze rok zostac w zlobku, ale dostala sie tez do przedszkola, wiec wole, zeby byly z siostra w jednym budynku, no i taniej bedzie. Od wrzesnia zlobki krakowskie beda kosztowac 300 zl + stawka zywieniowa, wiec pomalu robi sie z tego taka kwota, ze nawet dla mnie prywatne kluby malucha beda konkurencyjne.
No ale i tak zapisze to trzecie dzieciatko do zlobka, ale dopiero od wrzesnia 2013, a do tej pory wychowawczy...

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wiadomość od Scio:

Pozdrowienia dla Scio!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:49   #4847
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam
Oczywiście za wszystkie wizyty
Marina za tego maluszka i jego mame
Brumek za pokój Tymka napewno śliczny
Oliweczka za nowe autko
Od dziś za równo 2mc jest termin mojego porodu
Dzisiaj śnilo mi sie że kupiłam laktator i już zaczęłam ściągać mleko przed porodem
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:49   #4848
LadyInBlack2
Rozeznanie

dzień doberek

za mną kolejne dni biegania po sklepach i buszowania po allegro celem skompletowania wyprawki. Przez ostatnie 2 intensywne dni w ruchu wczoraj zwyczajnie padłam ze zmęczenia, brzuszek też chyba miał dość bo się napinał i nawet pobolewał. Ale wzięłam nospę, odpoczęłam i dziś już jest ok.

Kupiłam rogala i jestem zachwycona po nocach z nim spędzonych Mąż tylko mruczy "ta twoja parówa zajmuje pół łóżka"

I oglądaliśmy znowu wózki i teraz mam dylemat czy Bolder czy Tako

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zaneta - a jak nie zlobek to co? niania?? babcia??? u nas nie znam zadnej dobrej niani, ani nikt mi polecic nie mogl. maly chodzi nadal do zlobka (prywatny, troche inaczej) i kolejne tez bedzie. minus to czeste choroby (nawet co 2 tygodnie!) w pierwszym roku dzieki ktorym musialam brac opiekuncze na niego i mnnie w pracy nei bylo (niania moze sie zajac, babcoa tez), plus - umie z malymi dziecmi sie obchodzic, nei bije, nie wpychya zabawek, ucisza innych jak spi dziecko, no i zna mase piosenek ktorych ja nieprzedszkolna nawet nie znam

(...)

u nas zapisy do zlobka i przedszkola nie moga byc wczesniej, czyli dopiero po porodzie zapisujesz na dany rok dziecko, a do tego raz w roku jest termin (zlobki w marcu, przedszkola w kwietniu) zapisów, potem nei ma nawet co pytac. troche głupie ale z drugiej strony wiem ze sa miasta w ktorych w ciazy zapisuje sie dziecko do przedszkola, to tez wydaje mi sie chore
u nas też jest problem ze żłobem młody się na najbliższy sezon nie kwalifikuje bo musiałabym go urodzić do 30.kwietnia. I będę mogła go zapisać dopiero w maju 2012 ale zacznie chodzić we wrześniu (o ile się dostanie). Nie wiem jak my sobie poradzimy, ja muszę wracać do pracy chociaż zostałabym z małym jak najdłużej ale wtedy nijak nie poradzimy sobie z 1 pensją. Z drugiej strony żłobek prywatny czy niania w naszym mieście też kosztuje, ech..

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś już zaczęła torbę pakować? Mi udało się kupić na bazarze taką zwykłą za 35 zł ale dużą, bo nawet nie miałabym się w co wpakować.Ale w piątek zaczynam 8 mc i już pasowałoby kompletować to i tamto w tej torbie.
ja zaczęłam pakować jeszcze mi kilku rzeczy brakuje ale w większości mam już wszystko

trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:51   #4849
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

kajol - a mieszkać gdzie bedziecie? podpytuje bo cale zycie musze nazwisko wszedzie poprawiac i to upierdliwe jest, dlatego czasem zal mi innych co maja jakis problem (Emily żanety tez bedzie sie z tym w PL borykac...)
mieszkamy w Polsce a synek i tak bedzie nosil nazwisko po tatusiu, takze ja nie widze problemu.
Stary 2011-05-09, 10:52   #4850
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A u nas mija dziś pełne 28 tygodni - czyli jutro 29 tc leci. Jesteśmy pełną gębą w 7.miesiącu i w III trymestrze - boję się:drzw i-strach:
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Dostaliśmy wezwanie na komendę, sliczne zdjęcie z fotoradaru, 600zł i 9 pkt karnych..... mąż będzie kombinowal żeby na mnie to spadło bo i tak nie jeżdże.............. sie wysrało no....
No faktycznie kiepsko. Niech powie, że musi looknąć czy to on czy żona kierowała, bo jeździcie zamiennie i wtedy wskaże winowajcę :P
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:52   #4851
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Uuuu, współczucia kochana, nie mały wydatek Was czeka

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:55   #4852
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Czesc sluchajcie ja sie wybieram w nastepnym tygodniu kupic kosmetylki dla malestwa. powiedzcie jaka firme kupic? hipp nivea bambino jonschon czy inna? bylo to poruszane ale nie wiem gdzie pomozcie
ja z apteki na allegro zamówiłam MUSTELE

ja nie planuje dawać małego do żłobka.Trudno by mi było go oddać.Może Olivier pójdzie za rok do przedszkola żeby miał kontakt z dziecmi

dziewczyny dzieki za kciuki
Stary 2011-05-09, 10:56   #4853
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A ja, po zeszłotygodniowym falstarcie, zaczynam dziś na pewno 7 miesiąc ciąży
pięknie brawo

Cytat:
Ja planowałam kupić HIPPA, ale była promocja na NIVEA, wiec wziełam z Nivea płyn do kąpieli, mleczko do ciała, krem SOS, krem na odparzenia. Jeszcze oliwke dokupie, ale nie chce nia smarowac całego ciałka, tylo ciemienuche jakby byla taka potrzeba.
Mam też chusteczki Nivea i Pampersy małe opakowanie 1 i dwa duze rozmiar 2

Musze jeszcze dokupic płyn do prania dzidziusia i brac sie za przepierke i prasowanie Sarciowych ciuszków

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:58   #4854
SweetAngel1984
Zadomowienie

karolinee - nom ciezko bylo

agula - no to zaszaleliscie.........

kurcze taki mandat to prawie moja wyplata :/

pzdr dla scio
Stary 2011-05-09, 10:58   #4855
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
nam na SR polecano polskie firmy głównie bambino, na g&g narzekała pani z oddziału norowodków

Cytat:

o kurde no to faktycznie kiepsko... szczerze współczuję bo wiem jakie to wkurzające jak jakieś dodatkowe wydatki i to w takich kwotach się trafiają !!! no i te punkty ehhh jak pech to pech
Stary 2011-05-09, 10:59   #4856
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
na KWC dobre opinie mają kosmetyki HiiP wiec zapene je zakupie

Cytat:

a auto jest na męża osbiście czy np na firmę, bo jeśli na firmę to można by sie odwołać argumentując brakiem wiedzy co do tego kto kierował, jesli auto stoi na was prywanie a zdjęcie jednoznacznie nie wskazuje że to mężczyzna na druku do komendy policji czy straży miejsciej wypełnia sie punkt ze własciciel nie był kierowcą tylko ty i wtedy punkty i mandat obciążą Ciebie
Stary 2011-05-09, 10:59   #4857
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

o kurka, 600 zł w błoto jakby nie było dużó..i 9 pkt też.Jak Twój tzt dużo jeździ to pewnie lepiej na Ciebie te punkty wziąć.

Trzymam kciuki za Scio

karolinee za kolejny tydzień.

źle się czuję, tak jak w nocy.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 10:59   #4858
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja nie planuje dawać małego do żłobka.Trudno by mi było go oddać.Może Olivier pójdzie za rok do przedszkola żeby miał kontakt z dziecmi
Kurcze mi juz teraz żal jak pomysle o oddaniu córeczki do żłobka, tak jak sie konczy macierzyński, mysle że do roczku damy jakos rade z jedna wypłata i tyle w domu posiedze (OBY!!!!)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 11:03   #4859
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kurcze mi juz teraz żal jak pomysle o oddaniu córeczki do żłobka, tak jak sie konczy macierzyński, mysle że do roczku damy jakos rade z jedna wypłata i tyle w domu posiedze (OBY!!!!)
My cały czas z jednej wypłaty żyjemy i to jeszcze nie stałej.Bo M większość zimy siedzi w domu bez kasy.
Stary 2011-05-09, 11:06   #4860
Vaniliova11
Zadomowienie

Ja żłobka nie biore pod uwage choć wracam po macierzyńskim do pracy Krystianek ma dwie babcie i tatusia pracującego na nocke co innego przedszkole pójdzie jak będzie miał 2i pół roku
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości