|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cześć mamuśki
Nadrobiłam wszystko i już jestem na bieżąco ![]() Witam nowe mamusie Dziewczyny zdjęcia dzidziusiów śliczne, mam nadzieję że ja w następny poniedziałek też dostanę fotę mojego szkraba. Gratuluje też wszystkich udanych wizyt, wszystkie dzieciaczki listopadowo-grudniowe to będą piękne i zdrowe dzieci Dziś 9 więc z tego co pamiętam bardzo dużo z Was ma wizyty i usg także za wszystkie trzymam kciuki, dziś wątek będzie obfitował w same dobre wiadomości. Za kolejne wizyty też trzymam kciuki Aha pisałyście o pasach w samochodzie, mi gin powiedzial że pasy przez całą ciążę to konieczność i nie ma mowy o ich niezapinaniu bo to może być tragiczne w skutkach. Miłego dnia |
|
|
|
#2582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj nie wiem jak ja dziś w pracy wysiedzę 8 godzin zważywszy, że dziś w nocy wogóle spać nie mogłam. Coś się budziłam co godzinę. Nikaa usg genetyczne mam jutro. Ale jestem pewna, że wszystko z maleństwem będzie w porządku. Musi być Innej wersji nie biorę pod uwagę. Babcia mi zawsze powtarzała, że czarne myśli przywieję w końcu coś niedobrego, więc trzeba być dobrej w takim razie
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Ja mam dziś wizytę na 17.40. To bedzie pierwsza wizyta z lekarką, jaką wybrałam sobie na prowadząca, mam nadzieję, że nie będę musiała jej zmieniać i mam nadzieję, że zrobi mi dziś USG ![]() Mam stres przed tą wizytą. W ubiegłym tygodniu dowiedziałam sie, że moja kuzynka musiała usunąć swoją ciąże, gdyż w wyniku badań prenatalnych wyszło, że dziecko ma pewną poważną wadę i raczej nie przeżyje Ja sie obawaiam, że z moją ciążą może być coś nie tak, bo od połowy kwietnia mam silny katar alergiczny i nieżyt nosa, więc jestem zmuszona używać kropli do nosa. niby słyszałam, że działają one miejscowo, ale i tak się martwię. Mam nadzieję, że pani doktor coś zaradzi, może jakis silniejszy lek, który stosowany raz a porządnie przepędzi tę wstretną alergię? mam taki, ale ma jakies sterydy i na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem, w czasie ciąży go nie wezmę, a wiem, że już kilka dawek przyniosłoby mi ulgę. Pewnie dzis dostanę skierowanie na badania ta toxo i inne... Ciąża powinna być czasem szczęśliwym dla kobiety, a tu tyle zmartwień... Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Boże Dziewczyny jak ja się denerwuję
nie wiem jak wytrzymam do 16,30. Na szczęście Tż zrobił mi niespodziankę i wziął dziś dzień wolnego i będzie ze mną czekał i ze mną pójdzie do gina. Zaraz zabiera mnie na spacer żeby czas mi szybciej zleciał. Rano zrobił śniadanko, pofatygował się nawet po ciepły chlebek ![]() I nabija się trochę ze mnie... bo ja panikuję w stylu: a jak nie jestem już w ciąży? a on: to nieźle brzuch Ci wybija jak na brak ciąży ![]() Nie wiem co bym bez niego zrobiła, normalnie skarb ![]() Do tego mnóstwo moich znajomych i rodziny czeka na wieści od ginekologa. Mam nadzieję, że tylko pozytywne będą bo jak nie to nie będę umiała tego przekazać dalej ![]() Trzymajcie mocno kciuki za mojego brzdąca ja oczywiście też ciągle myślę o Was i życzę Wam wszystkiego co najlepszyZmykam |
|
|
|
#2585 |
|
Przyczajenie
|
Bry,
ja także postanowiłam dołączyć. Przebrnęłam przez kilka stron wpisów, a reszte nadrobię przy okazji, o ile mi robota pozwoli (grr!). Mamą ponownie zostanę okoły połowy listopada. Mój kochany syn ma nieco ponad 3,5 roku i, podobnie jak ja i mąż, bardzo cieszy się z mojego rosnącego brzucha. Trudno powiedzieć czy planowaliśmy drugą ciąże: mąż ją planował, ja też i... prawdopodobnie zaszłam w nią w dniu, w którym rozmyśliłam sie postanowiłam od "następnego razu" zabezpieczać się. Dziecko się chyba przestraszyło, że go nie będzie Ciąże znosze gorzej niź źle. W pierwszej ciąży wymiotować zaczęłam w 5 tygodniu, a skończyłam na porodówce. Teraz jest tak samo. Poza tym wciąż nie miałam tokso, więc jeśli chodzi o jedzenie, to czuję sie tak, jakbym siedziała na minie. Schudłam, łeb mnie boli, żołądek też. Ot, ciąża jak poprzednia Czytałam wasze wpisy i któraś z dziewczyn napisała, że gdyby tak wyglądała jej pierwsza ciąża, to pewnie nie zdecydowałaby sie na drugie dziecko... od siebie mogę dodać, że szybko się o takich urokach zapomina albo liczy się, że jak pierwsza ciąża była okropna, to następna będzie fajna ![]() Grunt, że mój syn jest okazem zdrowia. Liczę, że następne dziecko (czuję,że także syn) też będzie. Dziś usg i wizyta u lekarza, jak większość z was. Pozdrawiam i całuję! |
|
|
|
#2586 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prywatnie chodzę na te najważniejsze badania typu usg prenatalne itp. Jak jestem w przychodni to mam robioną cytologię, jestem ważona, mierzona, oddaje wyniki ostatnich badań i dostaje nowe skierowania na badania do przychodni z którą lekarz ma podpisany kontrakt - czyli nic za nie nie płacę Kolejna wizyta za 3 tygodnie - mam zamiar poprosić aby do standarodwych badań lekarz wpisał mi też toksoplazmoze.Cytat:
|
|
|
#2587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(w sensie, że przepłucze, ale nie leczy) ;/ Teraz w II trymestrze, zrobilam sobie krem z mala dawka sterydu, ale mało co daje. No ale do swojego silnego nie wrócę przez całą ciąże... Lepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem,
|
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
goldika i sozaa nie martwcie się na zapas bo to szkodzi dziecku.
Ja na piątkowe badania prenatalne weszłam zdenerwowana, łamał mi się głos i gin mnie owalił że szkodzę dziecku i że powinnam myśleć pozytywnie zwłaszcza że od 12 tygodnia ciąży ryzyko poronienia maleje trzykrotnie i są to tak na prawdę pojedyncze przypadki... Powodzenia na badanich życzę i duuużo pozytywnego myślenia.
|
|
#2589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocz i krew to drogo kosztowac nie bedzie napewno. Jak kiedys robiłam to płaciłam za te 2 badania 16 zł. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Napewno będą dobre ![]() Myśl pozytywnie, Ja żadnych złych myśli nie dopouszczam ani mi sie to nie miesci że mogło cos nie tak bo przeciez będzie dobrze , zobaczysz. ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Trzymamy za wizyte ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
trzymamy za wizyte
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czyli Ja idę pierwsza na odtsrzał na wizyte
![]() Super. Ja mam o 13,15. Córcia Moja chce zobaczyć braciszka noi musze poprosic o zdjęcie , bo jak mi nie da to ![]() ![]() .Dziewczyny wy tak piszecie o tych genetycznych USG a ja z Julą nie miałam takiego ani połówkowego . Niewiem jak teraz, ale raczej też nie bede miec choc dzis zapytam lekarza o nie.
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
![]() Chciałam się przyłączyć do wątku - mamą zostane w połowie listopada (raz mówia, że 13-stego, raz, że 15-stego). Piszę dopiero teraz - jak już 14 t.c. się zaczął - bo teraz troszkę mniej sie boję, że coś będzie nie tak... Dosyć długo staraliśmy się z TŻ-em o dzidziusia - więc póki co nie dopuszczam do siebie myśli, że może nie być dobrze... Na początku mój lekarz, do którego chodziłam od dłuższego czasu - prywatnie - jakośmnie ciągle straszył i nastawiał tak, że się denerwowałam, że się nie uda na pewno donosić ciąży. Więc postanowiłam poszukać lekarza, który sprawiłby, że poczuję się bezpieczniej. Zrobiłam rekonesans lekarzy w mojej miejscowości i zdecydowałam się na lekarza, który nie przyjmuje prywatnie - tylko i wyłącznie w przychodni. Zaczęłam do niego chodzić i jak narazie jestem zadowolona. No jedynym minusem jak dla mnie jest to, że nie na każdej wizycie robi mi USG - tak jak ten poprzedni, no ale trudno się mówi. W12 T.c. zronił mi USG i powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku - no bo niby czemu miałoby nie być? - Tak zapytał. Maluszek fikał koziołki i szalał tak, że ledwie można było sprawdzić, czy jest kość nosowa itp. Ale sie udało Na koniec dostałam zdjęcie, które stoi w ramce - to już mój TŻ nie mógł sie oprzeć. POza tym chodze do pracy- mimo, że nerwowo jakoś ostatnio jest, ale czuję się dobrze - na początku miałam straszne mdłości - ale nie wymiotowałam, no a teraz to w sumie tylko ból piersi, wrażliwośc na zapachy i absolutnie nie mogę jeść mięsa. Za to na słodkie ciągle mam chęć - co świadczy podobno o tym, że będzie dziewczynka? Hmmm, a my się jakoś bardziej na synka nastawiamy. No ale w sumie nieważna płeć - byleby się maluszek urodził zdrowy no nie? No i tyle - rozpisałam się, ale to tylko teraz - później juz pewnie będzie krócej Pozdrawiam ciepło...
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj dobrze zrobiłas ze zmieniłas lekarza ![]() jak mozna tak tylko straszyc, ale znam takich fajnie ze wam sie udalo i do nas dolaczylas
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Dominej witaj
Myszeczka86, sozaa, Goldika, nikaa2, erybka, lina84, gosiaczekkk85 trzymam mooooocnoooo kciuki Bedzie dobrze, innej opcji nie ma! Glowy do gory, brzuchy wprzod i do lekarza po swietne wiesci i cudowne zdjecia (mam nadzieje, ze zadnej mamuski nie pominelam)A ja dzisiaj wybralam sie na wyniki i na darmo Ale za to sie zwazylam i okazalo sie, ze przez 3 tyg przytylam tylko 0,5kg. To juz wiem, czemu od 10 tc, jak ''spuchlam'' troche nic sie nie ruszylo, a to juz 14tc... mam nadzieje, ze wszystko ok... Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-09 o 13:08 |
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas też trzeba sobie kupic samemu glukoze. Co do wagi to do 20 tygodnia możesz tyko przytyć 1-2 kg. Ja bym tak chciała, ale niestety ja mam skłonności do tycia buuuu
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myslalam, ze przytylam wiecej, bo mdlosci minely mi przed swietami (a wiadomo jak to w swieta), jem teraz wiecej (tylko slodyczy staram sie nie jesc) i w ogole to sie jakos nie ograniczam z jedzieniem, zeby nie przytyc Znajoma mojej mamy przytyla w pierwszej ciazy 20kg! A pare tygodni po porodzie byla tak przerazliwie chuda, ze nie mam pojecia, gdzie ona te kilogramy zgubila, bo diety nie stosowala Na to nie ma reguly, ale slyszalam, ze tyje sie podobnie jak mama, babcia itd Z wymiotami tez najczesciej po mamie (tak mi gin powiedzial i sie u mnie sprawdzilo)
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale prawie wszystko poszło mi w biust, w sobotę kolejna wymiana staników była. Oj masakra jak tak dalej będzie to rozmiarówki dla mnie nie będzie ![]() Gdzieś wcześniej czytałam, że do 14 tc powinno się przytyć 1-2 kg, a potem to tak ok. 2 kg na miesiąc. Więc już sama nie wiem ![]() Oczywiście dziewczyny trzymam kciuki za wizyty Grunt to pozytywne myślenie. Dzidziusie na pewno będą zdrowe!!!
|
|
#2597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam nową mamuśkę ![]() ps. ja też mam termin na połowę listopada
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
A mnie właśnie odrzuciło od słodyczy -ja już myslałam że pożegnałam mdłości ale jeszcze się zdarzają. Dziś mam wizyte u gina -i jakaś jestem wystraszona -bo chyba za dużo słucham innym -bo tylko opowiadają co się komu przytrafiło ,poronienia i inne.Ale staram się nie przejmować .buźka
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja się dziś źle czuję,mam jakieś brązowe upławy??brzuch mnie pobolewa i znowu leże.mam nadzieję,że nic się nie wydarzy i że do szpitala nie będę musiała jechać. boli tak jak przed okresem pobolewało dzień wcześniej lub tuż przed pojawieniem się krwawienia.martwię się ((ja jestem w 12 tyg i mimo,że nie wymiotuję to waże mniej niż w 5czy 7 czy 9 tyg. teraz dopiero zacznie się przybieranie na wadze bo i dziecko zaczyna wiecej ważyć....
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-09 o 11:45 |
|
|
|
#2600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tak czasem odbija- lubie takie dlubaniny. Jak mieszkalam w Uk to co chwile cos malowalam w domu, a to plot, a to sciany ... jak sie popsula przycinarka to trawe w rogach nozyczkami cielam ![]() Co do gresu- ja mam w kuchni na scianie takie duze plyty- 60cm na 60 cm , bezfugowe i jestem bardzo z nich zadowolona. Wiec jesli masz mozliwosc to pomysl wlasnie o takich. Jedyny ich minus jest taki, ze nie sa one idealnie rowne i mozna stracic sporo nerwow przy ich kladzeniu. Fugi mam wszedzie jasne- bo podloga wyglada na czysta i wieksza Tylko wlasnie po zimie trzeba bylo je wyszorowac.Cytat:
Dzis zaczelam 15 tydzien...jak ten czas leci! TRZYMAM KCIUKI ZA WSZYSTKIE WIZYTUJACE DZIS! mam nadzieje, ze wieczorem posypia sie same dobre wiesci ![]()
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
Tym które dzisiaj mają swój dzień życzę owocnych wizyt a sama z niecierpliwością czekam do przyszłego tygodnia ![]() Ale mi się dzisiaj nic nie che...
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to pisałąm do ciebie bo ty sie martwiłas nie Ja Ja z Moją córcią tez 20 kg przybrałam, i teraz nie chce tyle bo jest strasznie ciezko , z tym że ja miałam wtedy latem rodzić w straszne upały a 20 kg na plusie to duże wyzwanie i do tego olbrzymi brzuch. Moja mam była szczuplutka w ciązy, także nie ma reguły kto ile przytyje. Także okaże sie wszystko w 9 miesiacu kto ile ma na plusie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Idę jeszcze poleżec bo za niedługo wizyta ![]() Jak przyjade to postaram sie wejsc do was
|
|
|
#2603 |
|
Raczkowanie
|
Dygotka, mam nadzieję że nic złego się nie dzieje, ale mój gin mówi, że w razie jakichkolwiek plamień od razu do niego, albo do szpitala.
Mufinka pominęłaś mnie, też miałam dziś wizytę pewnie przez to, że w weekend się nie udzielałam![]() Ja już po wizycie Aniu proszę o zmianę terminu porodu na 02.12 to termin wg usg, tamten wg kalkulatorów.I tak mi się ten termin nie zgadza, bo wiem kiedy miałam owu i wg mnie powinno być 9-10.12, no ale gin stwierdził, że będziemy się posługiwać terminem wg usg. za pozostałe dzisiejsze wizytyWitam nowe mamuśki
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Rany, nie mogę już w pracy wysiedzieć! Zauważyłam, że ostatnio to trudno mi wysiedzieć gdziekolwiek, nawet we własnym łóżku! Trudno mi znaleźć wygodną pozycję i strasznie sie niecierpliwię!
Chyba idę zjeść obiad bo moje flaczki sie dopominają |
|
|
|
#2605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wielkie gratulacje i witamy nowe mamy ja od kiedy dowiedziałam się ze jestem w ciąży przytyłam niecały 1kg .... co mnie cieszy.... walka z teściową trwa, znaczy ona cały czas ma jakieś paranoje, ja staram się nie reagować, TŻet niby udaje że jest OK, ale czuje, że jest załamany ... ehhhhhhhhhh .... life sucks :/
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-05-09 o 13:17 |
|
|
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to bedzie pozniej, pewnie jeszcze bede plakac, ze ze mnie taki wielorybCytat:
I gratuluje udanej wizyty, a masz jakies foto? Z checia obejrze Chociaz i tak jestem w o tyle dobrej sytuacji, ze moj gin to z takich, co robia usg co wizyte, a nie raz na trzy miesiace.
|
||
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wróciłam z miasta i szybko wtranżoliłam zupkę, bo burczało strasznie (w sumie to teraz strasznie często mi burczy w brzuchu :/ nawet jak głodu nie czuję)
Co do wagi, to ja przytyłam 3 kg zanim założono mi kartę ciążową, jakoś w 8tyg, co pewnie było związane z tym że zaczęłam jeść 3-4 posiłki dziennie, a normalnie jadłam 2: późne śniadanie i obiad w godzinach kolacji No, ale przyszły mdłości i nie dało się inaczej. A od tamtej pory waga stoi tzn. dziś niby pół kg więcej, ale stanęłam na wagę jak się najadłam tostów więc sprawdzę jutro ![]() Kurka, a ja już taka ciekawa jestem czy by dało się płci dopatrzeć u naszego maleństwa... a muszę jeszcze poczekać...
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się Ja pierwsza po wizycie.
Na wizycie było fajnie jest maluszek. Mały juz ma ponad 3 cm, i według OM mam dzis 10t2d a według USG 10t 1d także wszystko pięknie rośnie , bardzo sie cieszę Mocz mi wyszedł nie za ciekawie , ale z tym że ja mam problemy z utrzymaniem ciazy nie bede narazie nic brac dopiero pózniej w II trymestrze jakby co. Poprosiłam o fotkę noi dostałam hihii oto Moje maleństwo IMG_3919.jpg
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Mnie też juz na plusie tyle ale też u Mnie poszło w biust z A na C hihiiJa sie tam cieszę , nie ma co ważniejsze dziecko a z waga sie po urodzeniu powalczy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

już było blisko, ale położyłam się i zasnęłam.
i dziękuj
to u mnie na ustach była z 2 tygodnie się goiła ale u mnie to tak 2x w roku to był standard

no ale plusem będzie to, ze chociaż ciemna fuga by była a nawet bardzo ciemna
nie wiem jak wytrzymam do 16,30. Na szczęście Tż zrobił mi niespodziankę i wziął dziś dzień wolnego i będzie ze mną czekał i ze mną pójdzie do gina. Zaraz zabiera mnie na spacer żeby czas mi szybciej zleciał. Rano zrobił śniadanko, pofatygował się nawet po ciepły chlebek ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale prawie wszystko poszło mi w biust, w sobotę kolejna wymiana staników była. Oj masakra jak tak dalej będzie to rozmiarówki dla mnie nie będzie