Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-06, 14:10   #1261
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Dziewczyny, co roboicie z wlosami, kiedy ich ilosc sie bardzo bardzo zmniejszyła ?? obcinacie czy jak...

Ja jestem w trakcie zapuszczania, ale doszlam do wniosku ze nie ma sensu, wlosy mi sie strasznie przezedzily brzydko to wyglada, jak jest ich malo cienkie i takie dlugie. Zastanawiam sie co dalej.
Ag_nes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 15:02   #1262
szoopcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co roboicie z wlosami, kiedy ich ilosc sie bardzo bardzo zmniejszyła ?? obcinacie czy jak...

Ja jestem w trakcie zapuszczania, ale doszlam do wniosku ze nie ma sensu, wlosy mi sie strasznie przezedzily brzydko to wyglada, jak jest ich malo cienkie i takie dlugie. Zastanawiam sie co dalej.
jakbym miala tak jak ty chyba bym obciela

fєєlιиgѕ сαи gяοω вυт тћєу сαи gο αωαу тοο...

dοит тяυѕт иο gυу kєєр ιт "јυѕт fяιєиdѕ"...

szoopcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 18:04   #1263
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Mam podobny problem,skróciłam włosy(sporo ) nie mecze ich, szampon na Łzs, odzywka tylko od nasady,zadnych masek zobaczymy co z tego bedzie.
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-06, 19:51   #1264
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Karmen a jakiej dlugosci masz teraz wlosy ??

ja mam tak do ramion, tzn cieniowane i ledwo co dotykają ramion i jeszcze mam je skracac
Stary 2006-09-06, 20:58   #1265
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

AGNES znam ten ból,wczoraj jak scinalam szkoda mi było,miesiac temu podciełam raz, wczoraj drógi-tak do pół szyi, moze nawet troszke krócej.Zapuszczałam spory czas, no ale co mi z takich rzadkich włosów.
Mam do tego odrosty na pół z resztą, nie maluje od lutego, chce miec naturalne, najgorsze jest to ze ja nie znosze swojego naturalnego koloru, ale jakos to zniose,przyzwyczaje sie. Moze uda sie jeszcze zapuscic
Pzdr.
Stary 2006-09-06, 22:08   #1266
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

no ja tez mam odrosty juz jakies 5 cm, w zyciu takich nie mialam, a te wypadanie mnie dziwi bo w sumie tak dawno wlosow nie farbowalam niby zdrowe powinny być
Moj naturalny to mysi ciemny blond, ale juz doszlam do wniosku ze w takim mi bedzie najlepiej i najzdrowiej.
Ciagle smarkuje wlosy sokiem z czarnej rzepy moze to przyspieszy porost
Pozdr
Stary 2006-09-07, 08:41   #1267
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
no ja tez mam odrosty juz jakies 5 cm, w zyciu takich nie mialam, a te wypadanie mnie dziwi bo w sumie tak dawno wlosow nie farbowalam niby zdrowe powinny być
Moj naturalny to mysi ciemny blond, ale juz doszlam do wniosku ze w takim mi bedzie najlepiej i najzdrowiej.
Ciagle smarkuje wlosy sokiem z czarnej rzepy moze to przyspieszy porost
Pozdr
Agnes sok z czarnej rzepy to SUPER sprawa (naturalny),ale trzeba wcierac ok 5 miesięcy dla dobrego efektu.
Agnes wiesz jeszcze w zime tego roku miałam super włosy, nie wypadały,były geste, zdrowe, lsniące, jajko z cytryną ratowało je zawsze, czesto malowałam. A w marcu rozjasniłam,pofarbowałam i troszke sie zniszczyły, to ja Loxon kupiłam --> BOże gdzie ja miałam rozum i zaczął sie problem, nawet jak wypadło miej włosów szału dostawałam bo ja nie miałam z tym nigdy doczynienia.Ale zgubiłam ich bardzo duzo.Tyle lat myłam w zwykłym Bambi i przez ostatnie lata w Timotei i było super a teraz ?
Ratuje je jak moge.
Stary 2006-09-07, 11:21   #1268
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez Karmen_1984 Pokaż wiadomość
Agnes sok z czarnej rzepy to SUPER sprawa (naturalny),ale trzeba wcierac ok 5 miesięcy dla dobrego efektu.
Agnes wiesz jeszcze w zime tego roku miałam super włosy, nie wypadały,były geste, zdrowe, lsniące, jajko z cytryną ratowało je zawsze, czesto malowałam. A w marcu rozjasniłam,pofarbowałam i troszke sie zniszczyły, to ja Loxon kupiłam --> BOże gdzie ja miałam rozum i zaczął sie problem, nawet jak wypadło miej włosów szału dostawałam bo ja nie miałam z tym nigdy doczynienia.Ale zgubiłam ich bardzo duzo.Tyle lat myłam w zwykłym Bambi i przez ostatnie lata w Timotei i było super a teraz ?
Ratuje je jak moge.

Karmenko, a co to jest ten Loxon ?? i jakie są efekty

Ja nie pierwszy raz mam problem z wypadaniem ponad rok temu a moze i wiecej, bylo to samo ale nie w takim stopniu zebym sie obawiala ze łysa zostane. Pozatym wczesniej zawsze byl jakis powod farbowanie, albo zła dieta albo stres, a teraz nic wydaje mi sie ze to sprawa z hormonami, ale o tym musze pogadac z ginekologiem.
Ja to mam pecha, nie dośc ze zawsze te wlosy mialam cienkie i rzadkie i nigdy zadowolona z nich nie bylam to jeszcze tak wypadają
Stary 2006-09-07, 11:32   #1269
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Karmenko, a co to jest ten Loxon ?? i jakie są efekty
O Loxonie w tym wątku była mowa wiele razy

Podobnie w innych wątkach
http://www.wizaz.pl/forum/search.php?searchid=1637953
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90147

Ale co najważniejsze ->
Wskazania: Leczenie łysienia androgenowego u mężczyzn i kobiet.
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-07, 15:42   #1270
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Agnes juz pisałam o tym,uczulam dziewczyny jak moge, Loxon jest na androgenne łysienie,to juz jest ostatnia deska ratunku. Jak sie naczytałam co to za środek to stwierdziałam ze jestem kompletnie walnieta ze po to siegnełam. To działa na zasadzie, włos urosnie ale i tak wypadnie.Trzeba to stosowac juz do konca Naprawde tydzien czasu wpsiukiwania i zaczął sie koszmar.Nadodatek wlasnie przez to nabawiłam sie łzs. Teraz za nim kupie cokolwiek pytam o rade ewentualnie szukam informacji.Mam nauczke!!!!!!
Stary 2006-09-07, 15:47   #1271
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Jeszcze raz ja. Nie wiem tylko poco robią reklamy takiemu mocnemu srodkowi.
O Loxonie dowiedzialam ze w Avanti, dermatolog napisała tyle, ze dziewczyny chwalą sobie jakis tam produkt i Loxon 2% ze dzieki temu gestnieja im wlosy. Taki komentarz tylko. Ani slowa o jakims łysieniu.A w aptece sprzedaja bez recepty i przeciwskazan, tego nie rozumiem.
Owszem są apteki gdzie kobiety są "złote" doradzą, zrozumieją i nie liczy sie dla nich produkt najdrozszy ale dobry, ale to żadkosc,tak jak dobry lekarz...
Pzdr.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-07, 16:04   #1272
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Ulhhh dzieki dziewczyny za info o loxonie.

Ale moze nie bede wnikala bo jeszcze reklama mną zawładnie a jestem w skrajnej desperacji. Tonący brzytwy sie chwyta
Poki co poczekam na rezultaty po tych tabletkach i plynie ktory teraz mam przepisany plus soczek z czarnej rzodkwi.

Karmen troche mnie załamałas tym ze na efekty po czarnej rzodkwi czeka sie az 5 miesiecy :| ciekawe jakie to efekty, czy tylko wzmocnienie wlosow czy dodatkowo przyspiesza porost w widoczny sposób. bardzo by mi na tym zalezało.
Stary 2006-09-07, 16:08   #1273
bieta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akszeinga Pokaż wiadomość
Czy mogę umyś włosy szamponem Deremna a nastepnie nałożyć Wax
Czy te preparaty nie kolidują ze sobą?Nie osłabiają się nawzajem?
Ja tak robię od dość dawna i jestem zadowolona z efektu, choć nie wiem, czy nie ma jakichś teoretycznych przeciwskazań do łączenia tych preparatów
bieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-08, 17:48   #1274
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez bieta Pokaż wiadomość
Ja tak robię od dość dawna i jestem zadowolona z efektu, choć nie wiem, czy nie ma jakichś teoretycznych przeciwskazań do łączenia tych preparatów
Bieta tez ostatnio zastanawialam sie nad łączeniem/dobieraniem kosmetyków, bo jaki sens ma stosowanie szamponu z czarnej rzepy czy ziołowego jak uzywa sie odzywki z silikonami ? przeciez to sie mija z celem.
Wax z Dermeną to dobry duet/ wax wogole jest dobry, ale to by bylo za proste dla moich włosów zresztą moje wlosy kondycje mają dobrą, aleeeee co tu pisac o moich włosach --> są MARNE, odrosty na wpół z malowanymi, raże jak żarówka
Stary 2006-09-08, 18:55   #1275
schmetterling
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny! Ja rowniez cierpie na wypadanie wlosow,trwa to juz 5-6 lat. Czego ja nie robilam,odwiedzilam wielu dermatologow,3 lata temu polecono mi dermatologie w Warszawie przy szpitalu wojskowym,mialam daleko 200 km,ale jezdzilam,zrobiono mi morfologie,tylko zelazo za male,ale to przypadlosc rodzinna,hormony tarczycy w porzadku,wyrwano mi kepi wloskow do badania ktore sie nazywa Tichogram(chyba tak to bylo,albo trichogram),wszystko Ok,a wlosy wypadaja. Mialam przepisywany Loxon 2% ,potem5%-towy,nic,lekka miesieczna poprawa i od nowa wszystkie lecialy,potem bylo Vichy(szampon,ampulki do wcierania tabletki Innov) nie pomagalo (3 mies kuracja)nastepnie Szampon,ampulki i tabletki z firmy Ducray i nic, ale nadal myje tym szapmonem,potem bylo cos z Nutri...,potem ponownie Vichy,lykalam zelazo i magnez,teraz nadal magnez. Teraz mialam ponowne badania ( mam nowego dermatologa)wszystko ok,ale wlosy nadal wapadaja. Rano wcieram plyn ktory sie nazywa Pantostin,wieczorem Plyn o nazwie Regaine i 3 razy dziennie tabletki Pantovigar,lekarz sklania sie do przepisania mi jakis tabletek hormonalnych. To jest gorsze od koszmaru ,mam wlosy krecone,dlugo potrafilam kamuflowac te ubydki roznymi fryzurami,ale juz teraz sie nie da,tak to jest widoczne,scielam wlosy . probowalam na wlasna reke z rzepa,ale tylko dostawalam lupiezu,teraz tez czesto mam swedzenie skory glowy,moze od tych specyfikow. Wczesniejszy dermatolog stwierdzil,ze skoro wszystkie wyniki sa dobre to musi to byc stres. Bardzo ,bardzo rozumiem dziewczyny ktorym przez dlugi czas wypadaja wlosy i nie da sie tego zatrzymac,ja mam juz duzy kompleks na tym tle a i napady glebokiego smutku. Uzywam dobrych kosmetykow do wlosow z Kadusa,bo wlosy tez sie lamia. Gdyby nie to ze probuje zajsc w ciaze to sprobowalabym z hormonami,moze ktoras wie cos na ten temat. Coz moze ktoras tez walczy tak dlugo a moze ktorej sie udalo z tego wyjsc po dlugiej walce. Piszcie!
schmetterling jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-08, 19:06   #1276
bieta
Zadomowienie

Piszesz, że robiłaś badania hormonow tarczycy i było ok. A robiłaś może kiedyś pozostałe hormony? M.in. testosteron, androstendion, progesteron itp. Masz problemy z cyklem? Radziłabym poszukać dobrego endokrynologa ginekologicznego i przebadać się pod tym kątem.
Stary 2006-09-08, 19:11   #1277
schmetterling
Raczkowanie

Cytat:
Piszesz, że robiłaś badania hormonow tarczycy i było ok. A robiłaś może kiedyś pozostałe hormony? M.in. testosteron, androstendion, progesteron itp. Masz problemy z cyklem? Radziłabym poszukać dobrego endokrynologa ginekologicznego i przebadać się pod tym kątem.
Pod katem wypadania wlosow nie robilam,ale od 3mies mam robiona obserwacje jajeczkowania,to mam robione hormony, cykle mialam zawsze regularne dopiero od okolo roku jest czasami pewna nieregularnosc. Dzieki za uwage,ale to dziwne ze zaden dermatolog nie skierowal mnie na te badania albo niw wspomnial nic na ten temat
Stary 2006-09-08, 19:21   #1278
bieta
Zadomowienie

Na temat kompetencji lekarzy się nie będę wypowiadać, bo przez ich ignorację, mało do końca włosów nie straciłam Nie chce mi się denerwować na wieczór
Objawy, które opisujesz mogą być związane właśnie z hormonami. Obecnie sporo dziewczyn cierpi na tzw. policystyczne jajniki (PCO) - związane jest to z zaburzeniami hormonalnymi, z tym wiążą takie objawy jak np. otyłość, wypadanie włosów, problemy z cerą, nieregularne cykle albo ich brak. Bez uregulowania hormonów zewnętrzne wspomaganie kosmetykami nic nie da. Najlepiej zapytać lekarza (endokrynologia ginekologiczna to juz nawet osobna specjalność) i poprosić o wykonanie przynajmniej tych podstawowych badań, okaże się wówczas, czy szukać w tym kierunku dalej, bo np. są zachwiane proporcje międz hormonami żeńskimi i męskimi, czy ta przyczyna jest wykluczona.
Zaznaczam, że nie jestem specjalistką w tym temacie Piszę tylko na podstawie własnych doświadczeń
Stary 2006-09-08, 19:21   #1279
baobab
Zadomowienie

GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab

ja wcieram sobiesubstancje z progestronu od miesiąca i nie zauważyłam dotąd żadnych skótków ubocznych, jakiejś wielkiej poprawy teżnie, ale włosy juz nie wylatuja mi non stop a tylko po myciu, więc trochę jest lepiej.
Właściwie to stosuję ten płyn na bazie hornmonu plus drugi robiony ręcznie w aptece na bazie witanim, do tego mam też specjalny szampon, więc trudno mi ocenić ktorego specyfiku tojest zasługą, kuracja w sumie trwać będzie 4miesiące.
baobab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-08, 19:32   #1280
schmetterling
Raczkowanie

Bieta,jeszcze raz dzieki za rade, bede musiala endokrynologa ginekologa znalezci zrobic takie badania.Mam nadzieje,ze takowego znajde,mieszkam w Niemczech wiec nie wiem czy istnieje taki specjalista,czy to robbi zwyczajny endokrynolog,to sprawdze. a apropo lekarzy to ja tu spotykam takich,ktorzy nie chca nic wyjasniac,np pani Ginekolog na moje pytanie jakie hormony mam badane odpowiedziala,ze to mi nic nie da. Tutaj to nawet wynikow nie daja,wszystko zostaje w gabinecie,. Jeszcze raz dziekuje za rade.
Stary 2006-09-08, 19:35   #1281
bieta
Zadomowienie

Proszę Niekoniecznie musi być endokrynolog ginekolog, ale zajmujący się tą specjalizacją najlepiej się na tym znają. Zwykły enokrynolog albo zwykły ginekolog również może pomóc. Byle do mądrego trafić
Powodzenia
Stary 2006-09-08, 19:42   #1282
schmetterling
Raczkowanie

(Byle do mądrego trafić
Powodzenia [/quote])

I tu masz racje
Stary 2006-09-08, 19:56   #1283
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez schmetterling Pokaż wiadomość
(Byle do mądrego trafić
Powodzenia
)

I tu masz racje[/quote]

jak najbardziej sprawdz hormony zenskie,moze cos masz w nieładzie. Ale gdybys miała androgenne łysienie czy plackowate czy chociazby rozlane wykazałoby ci wlasnie badanie trichogramem. Mysle ze dermatolog zauwazyłby to u ciebie, szczególnie gdy wypadają ci wlosy od tylu lat,napewno zauwazyłby czy nie ma lysienia.
Moze byc tez to dziedziczne albo za sprawą genów.Wiem co przezywasz tez sporo przeszlam z wlosami,ale wiem tez ze jak sie stresuje to wylaża bardziej. IMMUNOLOGIA, łysienie immunologiczne,tez jest taki rodzaj, tutaj duza role odgrywa stres i tez mozna zrobic badanie KORTYZOL(hormon stresu) ktore wykaze czy ma sie z tym doczynienia.
Fakt,dziwne ze nie zlecono ci badan,chociazby podstawowych- testosteron, estradiol,progesteron,tz trzy wystarczą zeby stwierdzic czy zaburzenia tutaj mają swój udział.
Aha,wazne jest badanie prolaktyny, szczegolnie gdy planujesz dziecko !!!!!
warto sprawdzic.Moge dac namiary na watki na ten temat.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-09, 12:42   #1284
schmetterling
Raczkowanie

Karmen 1984,jezeli znajdziesz chwilke, to podaj mi namiary na te watki,jak najbardziej jestem zainteresowana . Dzieki

Edytowane przez schmetterling
Czas edycji: 2006-09-09 o 15:30
Stary 2006-09-09, 12:47   #1285
Maxsia_
Rozeznanie

Niestety mi tak samo włosy wypadają, do tego stopnia ze zatyka sie odpływ od wanny gdy się kompie, zazywam skrzypowite, ale efektów jak narazie nie ma
Maxsia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-09, 15:18   #1286
szoopcia
Wtajemniczenie

i
Cytat:
Napisane przez Maxsia_ Pokaż wiadomość
Niestety mi tak samo włosy wypadają, do tego stopnia ze zatyka sie odpływ od wanny gdy się kompie, zazywam skrzypowite, ale efektów jak narazie nie ma
a ile juz zazywasz?? ja slyszalam ze efekty dopiero po 3 miesiacach widac...?? ja czekam na TZta az mi przywiezie w czwartek z polski wlasnie SKRZYPOVITE i zaczne zazywac zabaczymy czy cos da...

fєєlιиgѕ сαи gяοω вυт тћєу сαи gο αωαу тοο...

dοит тяυѕт иο gυу kєєр ιт "јυѕт fяιєиdѕ"...

szoopcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-09, 16:30   #1287
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez schmetterling Pokaż wiadomość
Karmen 1984,jezeli znajdziesz chwilke, to podaj mi namiary na te watki,jak najbardziej jestem zainteresowana . Dzieki
www.kafeteria.pl , chciałam link przeslac ale nie da sie skopiowac, wyszukaj prolaktyna i bedziesz miała. Bardzo duzo osob tam pisze, ja jestem Majka_23.
Pzdr.
Stary 2006-09-09, 21:48   #1288
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

dziewczyny tak was podczytuje i skusiłam sie na kupno dermeny , leków narazie nie chce brac...ale mam pytanko- przewija sie tu coraz słowko o olejku rycynowym, moze on nie tyle działą na wypadanie ale ogólnie o włoski- i stąd moje pytanie- czy wy nakładając go czyms rozcienczacie? bo ja nałozyłam na sama skóre (choc włosy w tym przszkadzały ) i skonczyła mi sie buteleczka....prosze powiedzicie jak to robicie no i z jaka czestotliwoscią....

pozdrawiam

ps. od jutra zaczynam myc włoski dermeną- o efektach bede was informowac (oby takowe były)

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-09, 21:53   #1289
bieta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA Pokaż wiadomość
dziewczyny tak was podczytuje i skusiłam sie na kupno dermeny , leków narazie nie chce brac...ale mam pytanko- przewija sie tu coraz słowko o olejku rycynowym, moze on nie tyle działą na wypadanie ale ogólnie o włoski- i stąd moje pytanie- czy wy nakładając go czyms rozcienczacie? bo ja nałozyłam na sama skóre (choc włosy w tym przszkadzały ) i skonczyła mi sie buteleczka....prosze powiedzicie jak to robicie no i z jaka czestotliwoscią....

pozdrawiam

ps. od jutra zaczynam myc włoski dermeną- o efektach bede was informowac (oby takowe były)
Olejek stosowałam kiedyś. Niczym nie rozcieńczony, jednak go podgrzewałam (na chwilę do dość ciepłej (nie wrzącej) wody wystarczy buteleczkę włożyć, absolutnie nie gotować czy jakieś inne tego typu wynalazki stosować!) - ciepły lepiej się nakłada, podobno też lepiej działa. Radzę jednak po tym "podgrzaniu" nie bezpośrednio na głowę lać, bo można się mimo wszystko poparzyć! Wylać na rękę i dopiero kłaść na głowę, włosy rozdzielając jak do farbowania
Stary 2006-09-09, 22:06   #1290
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Olejek stosowałam kiedyś. Niczym nie rozcieńczony, jednak go podgrzewałam (na chwilę do dość ciepłej (nie wrzącej) wody wystarczy buteleczkę włożyć, absolutnie nie gotować czy jakieś inne tego typu wynalazki stosować!) - ciepły lepiej się nakłada, podobno też lepiej działa. Radzę jednak po tym "podgrzaniu" nie bezpośrednio na głowę lać, bo można się mimo wszystko poparzyć! Wylać na rękę i dopiero kłaść na głowę, włosy rozdzielając jak do farbowania
dziekuje, a jak mozesz to napisz mi jeszcze jak czesto go uzywałas? raz w tygodniu? rzadziej czy czesciej- dzis juz przepadło- nie podgrzałam i nałozyłam...ale faktycznie to dobry sposób...

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości