|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
evoonia, super że znalazłaś wymarzoną sukienkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cześć dziewczęta!
![]() Poczytałam co ostatnio pisałyście, ale nie mam za dużo czasu na odpisywanie, więc tylko szybko odpowiem na pewne wątki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4563 |
Wtajemniczenie
|
evoonia86 (moja imienniczka
![]() ![]() Ostatnio malo tu rpzebywam, bo juz mam dosc kompa... pisze prace i oczy mi wysiadaja! Jedyne na co mam ochote to wyjsc na dwor i pochwycic troche promykow slonka... moze ktoras z Was tez sie tak meczy jak ja...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
w salonie muszę zapłacić 1000zł zaliczki przed rozpoczęciem szycia sukni- ponieważ ja się zdecydowałam już, facet powiedział mi, że na poczatek mogę wpłacić 200-300 zł i zaklepać sobie termin szycia, a ciągu najbliższych 2-3 miesięcy doplacić resztę. czyli mogę sobie kwotę rozłożyć na 3 miesiące- bardzo mnie to cieszy, bo nie musze od razu szykować całego tysiaka. jak w piątek zaniosę im część zaliczki to facet powiedział, że ustalimy sobie już mniej więcej kiedy zaczną szycie (wszystko zalezy od tego, na kiedy chcę mieć gotową suknię) i zamawia materiał. ten fason akurat jest dość pracochłonny przez ten dół, więc szycie sukni z przymiarkami zajmie jakieś 5 miesięcy. ja sukienkę chciałabym mieć gdzieś w połowie maja
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zadomowienie
|
evoonia86- piękna ta suknia!! Normalnie buzia się śmieje gdy czyta się takie relacje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
wszystkim dziewczynom z Mazowsza (i nie tylko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
u mnie w salonie jest tak że z reguły wpłaca się 50 % ceny sukni lub można wpłacać też w ratach o wysokości zależnej od czasu do ślubu więc np jak bym ja teraz zamówiła a mam ponad rok więc też spokojnie bym mogła sobie płacić pomału.
a co do tych garniaków w maximusie to dowiedziałam się tylko że ponoć nie mają na wzrost 188 cm. Ale to już jest informacja potwierdzona przez grupona bo na fb pisali właśnie ludzie z grupona że dostali tą informacje niedawno
#4570 |
Zakorzenienie
|
my w czwartek mieliśmy w sobotę ale TŻ rano pracuje potem ma uczelnie a w niedizele rano uczelnia a popołudniu nauki. No zobaczymy
#4571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Umorusałam się fioletowo-podobną farbą ![]() ![]()
![]() |
#4572 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
(kicia) to pewnie pierwsza zdasz relację co udało Wam się upolować
![]() gosza_m to może wpadniesz i do nas kiedyś na jakieś małe malowanko ![]() dziękuję Wam wszystkim za milutkie słowa na temat sukni ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- na pewno dodam ramiączka i chyba zrobię dekolt okrągły, a nie takie serduszko. i to zdobienie na gorsecie zrobię z takiej innej taśmy- węższej i koronkowej, żeby pasowała do bolerka, bo tutaj była taka naklejana aplikacja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Wtajemniczenie
|
ciekawa jak ona będzie z tymi ramiączkami wyglądała, no to w takim razie czekamy na przerobioną suknię już na Tobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zadomowienie
|
Uciekam spac dziewczyny, bo jutro z rana na uczelnie i ostatnie kartkowanie notatek i o 15ej polskiego czasu zasiada nad kartka, ktora zapelnie samymi madrymi rzeczami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak fajnie, że jest nas więcej, które wolą niestandardową muzykę na ślubie. A pooowiesz, jaki masz plan?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że macie chór nowy, przez rok się porządnie wyszkolą i zaśpiewają Ci cudnie na ślubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dotka ![]()
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-05-09 o 21:32 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
dopiero zaczynacie planowanie ślubu/wesela (lub macie najważniejsze sprawy), więc wklejam listę, która pojawiała się na naszym wątku, może Wam się przyda ![]() Pozdrawiam serdecznie PM 2012 ![]() --- Lista spraw do załatwienia - restauracja/dom przyjęć lub sala + catering/kucharki - zespół/dj - fotograf - kamerzysta - samochód + tablice rejestracyjne - obrączki + grawer - zrobić listę gości - wybrać świadków - noclegi dla gości - transport dla gości - wybrać kościół - godzina ślubu - nauki przedmałżeńskie - poradnia - dzień skupienia dla narzeczonych - skrzypaczka - suknia - bielizna - buty - welon/woalka - podwiązka - biżuteria - pończochy/rajstopy - garnitur - bielizna - koszula - krawat - spinki do koszuli - pasek - buty - kołocz weselny - tort - ciasta - makijaż próbny - makijaż ślubny - fryzura próbna - fryzura ślubna - fryzjer dla Pana Młodego - paznokcie - zabiegi Panny Młodej - księga gości - winietki - plan usadzenia gości - regulamin wesela - podziękowania dla gości - podziękowania dla rodziców - pomyśleć nad oczepinami - wybrać piosenkę na pierwszy taniec - ćwiczyć w domu pierwszy taniec lub zapisać się na kurs - latające lampiony/światełko do nieba - fontanna czekoladowa - stół wiejski - do sypania: ryż/pieniądze/bańki mydlane/płatki róż/strzelające tuby - zamówić zaproszenia/zawiadomienia - rozdać zaproszenia/zawiadomienia - zawieszki/kokardki/etykiety na alkohol - wódka - wino - piwo - wódka na bramy - wódka na konkursy - kolorowe alkohole - kubełki do lodu - dekoracja klatki/domu - dekoracja kościoła - dekoracja samochodu - dekoracja sali - USC (dokumenty ważne 3 m-ce) - Kościół: protokół (potrzebne rzeczy: metryki chrztu, świadectwo katechezy z ostatniej klasy szkoły zawodowej lub średniej, zaświadczenie o przyjęciu bierzmowania, dowody osobiste), zapowiedzi - bukiet - butonierka - bukiet/stroik dla świadkowej - butonierka dla świadka Miesiąc przed: - spotkanie: sala, dj/zespół, foto, kam - impreza panieńska/kawalerska - nocleg/weekend poślubny - podróż poślubna |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Jenny super lista dzieki
![]()
#4581 |
Rozeznanie
|
Potrzebna była mi własnie taka lista nie chciało mi sie pisac to dobra kolezanka sama napisała
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Ide spac dziewczyny ... nie ma mojego TŻ to nie ma co robic...:/ Dobranoc ![]()
#4582 |
Zakorzenienie
|
Jedziemy jutro zaklepać salę i zespół. Na termin 8.09. Ugadałam się z panem od sali, że pierwszego tysiaka zawieziemy mu jutro, następnego dostanie do połowy lipca; i z panem od zespołu, że zaliczkę dostanie w czerwcu, a jutro symbolicznie 100 zł.
#4583 |
Zakorzenienie
|
też lecę spać dobranoc
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jenny dzięki za listę ![]() dopisałabym tylko- skarpetki dla Pana Młodego (oczywiście w odpowiednim kolorze). Wiem, że to oczywiste, ale po moim TŻcie można się wszystkiego spodziewać... Ostatnio nawet do munduru strażackiego (kolor ciemny granat) ubrał szare (jasne) ![]() ![]() Dobrej nocki ![]()
![]() |
#4585 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I ja już spaciu lecę, dobrej nocki ![]()
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
Zespol chce 1000 zł. Więc standard. Ale na ta chwilę nie mamy tyle pieniążków, także super, że możemy wpłacić jutro 100 i w czerwcu resztę.
#4587 |
Zakorzenienie
|
JennyAniolek dzieki za liste
![]() Wlasnie skonczylam rozmiawiac z Moim TZ ![]() ![]() teraz lece pod prysznic i spaaac ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Rozeznanie
|
Cześć Kochane Wy Moje !
![]() ![]() ![]() ![]() A ja NARESZCIE za 3 dni lecę do Polski!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Tak się z tą zamówioną już restauracją "zaręczynową" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Wreszcie nas odwiedziłaś. Już się martwiłyśmy gdzież to odleciała nasza gaduła
![]() Ja miałam fatalną noc. Prawie nie spalam. Zawsze TŻ jak dojedzie do pracy czyli te jakieś 30km daje mi znać żebym się nie martwiła. Wczoraj jak jechał do pracy zadzwoniłam do niego żeby przypomnieć mu o urlopie no i nasza rozmowa została przerwana. Pomyślałam że stracił zasięg no ale to co chciałam powiedziałam i wtedy się nie przejmowałam. Ale jak w ciągu godziny od wyjazdu nic mi nie napisał to zaczęłam się martwić. A że ja jak się martwię to odrazu mam głupie myśli jeszcze ten urwany telefon. Więc do 2 w nocy się przewracałam aż wkońcu napisał mi że wydawało mu się że mi pisał. No nic dał znać uspokoiłam się to już myślałam że usne. To zaczęła mnie denerwować moja złota rybka. Ona w nocy lubi bawić się kamykami. Bierze do pyszczka i potem je wypuszcza robiąc hałas. Nie jakiś głośny ale w nocy to słychać. Jak się kładę to zawsze ją karmie to póki zje ja usypiam. A tu bonus i się uspokoić nie chciała. Wkońcu się poddałam i tylko miałam drzemkę. Teraz jadę na uczelnie potem wrócę odeśpię kilka godzin i wrócę na angielski. Miłego dnia
#4590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() już się martwić zaczęłyśmy ![]() powodzenia w szukaniu sali ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- hihi, czytam teraz listę i nie wiedziałam, że skrzypaczka to must have ![]() a tak serio - to podwiązki nie chcę mieć bo na studniówce same kłopoty z nią były, zaraz po polonezie ją ściągnęłam, nie chcę, żeby mi się na kostce pałętała i żebym ją na sali spod sukni musiała wyciagać ![]() ![]() u nas np nie ma bukietu dla świadkowej
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.